18. oktober 2017

Ellemann-Jensen: Nationalisme og ‘bodegapolitik’ manifesterer sig som ‘bekymring for dansk kultur’

‘Danmark for Danske!’ lød et konservativt slogan i 1936, og der er intet galt i at have et nationalt udgangspunkt, når uhyggelige ideologier krydser grænsen sydfra. 75-årige Uffe Ellemann-Jensen tog fejl, og havde han lidt integritet, så havde han sagt undskyld.

Fra TV2 Online – Uffe Ellemann-Jensen: Vi har behov for et opgør med nationalismen.

“Nationalisme er en af truslerne mod det moderne danske samfund. Det mener den tidligere udenrigsminister og formand for Venstre gennem 14 år, Uffe Ellemann-Jensen. I sin nye bog ‘Som blad i høst’ efterlyser han et opgør med det han kalder populisme og snæver nationalisme for at styrke dansk politik.

– Overdreven nationalisme svækker en lille nation. …

Nationalismen er kommet til udtryk i dansk politik de senere år. Blandt andet i form af en stigende bekymring for dansk kultur og de danske grænser.

– … der er behov for, at man lader være med at føre det, man kalder bodegapolitik. Og komme med de nemme løsninger, siger Uffe Ellemann-Jensen.

– … Det er en ny kulturkamp, vi star over for: et opgør med selvtilstrækkeligheden og den snævre nationalisme. Og her kan vi søge inspiration fra den kulturkamp, der fandt sted sidst i 1930’erne, da nazisme og fascisme sydfra truede den danske kultur, skriver Uffe Ellemann-Jensen.

Oploadet Kl. 20:23 af Kim Møller — Direkte link34 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/88997/trackback

34 Comments »

 1. Den idiot er årsagen til en af mine helt store fejltagelser i mit liv, nemlig at jeg var pro-EU i alt for mange år.
  Det gamle fjols burde holde sin kæft og skamme sig over, så mange mennesker han har vildført.
  Desværre når han vel at krepere før vi ser de endegyldige resultater af hans og tilsvarendes sindssyge politik.
  Skiderik!

  Kommentar by Knud — 18. oktober 2017 @ 20:38

 2. Hvordan går det forresten med Uffe-mandens nye multi-kulti-naboer i det kridhvide Hellerup?

  Er Alice begyndt at gå med burka?

  Kommentar by 4760 — 18. oktober 2017 @ 20:39

 3. Leonard Cohen har et udtryk i sangen In my secret life der lyder:
  The wisdom of old.
  Det var nok ikke Uffe Ellemann han mente.

  Kommentar by Erik — 18. oktober 2017 @ 20:39

 4. Kanaljen er senilkonfus og lever stadig i en svunden tid, hvor russofobien havde bedre kår end i dag. Når han ævler om at ‘Putin besætter Ukraine’ glemmer han, at det var EUSSR, der orkestrerede det fascistiske statskup i Kiev og at der er et stort, russisk mindretal i den østlige del af landet. Hans floskel om ‘respekt’ for mindretal er rent hykleri og gælder kun Rusland, aldrig hans ææælskede ESSR.

  Kommentar by Voldposten — 18. oktober 2017 @ 20:52

 5. Håber idioten bliver 120 år gammel, så han selv kommer til at opleve den verden, han har været med til at bestemme, alle vi andre skal leve i…..

  Kommentar by kent — 18. oktober 2017 @ 20:57

 6. http://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE9960603/til-mine-ikkemuslimske-medborgere/
  En konvertit går amok i følelsesporno

  Kommentar by k m. — 18. oktober 2017 @ 21:04

 7. Man skulle næsten tro at han var solidt funderet i den elite, han sætter i anførselstegn og bor på en af de dyreste adresser i Hellerup, fjernt væk fra det multikulturelle samfunds problemer.

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 18. oktober 2017 @ 21:13

 8. Vi danske begynder så småt at opdage, at vi har en del fælles og konsistente erfaringer, der på bundlinien summer op til, at det frie og gode liv, vi kendte, tages fra os bid for bid. Når vi prøver at formulere forfærdelsen over de påtvungne ulykker, er vi populister og nationalister, der fører bodegapolitik. Hvorfor tog det os så lang tid at gennemskue Halalmand?

  Kommentar by Tommy Jørgart — 18. oktober 2017 @ 21:13

 9. Danmarks svar på agent 007 og kvindelemlæsteren Uffe Ellemann- Jensen er en af de politikere der har gjort verden mindre og isoleret Danmark mod omverdenen, efter Uffe idiotens politiske optræden har Danskerne måtte beskytte sig med grænse kontrol og koranklodser, Uffe og Lykketoft er skåret af samme granplanke sanket i en ligegyldig mose, han er overvurderet og selvglad siddende med en sur snadde i kæften foran kameraet, han kunne aldrig drømme om at flytte et komma i de forfærdelige ting han og betonsocialisten Lykketoft har fået indført i staten stakkels Danmark, han skal anklages for landsforræderi, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 18. oktober 2017 @ 21:46

 10. Ja egoet fejler ikke noget! Det er på størrelse med en Zeppeliner.
  Han lukrerer stadig på at han tilfældigvis blev udenrigsminister, efter han havde optrådt tre gange i fjernsynet.
  Nu har man så udråbt ham som oraklet fra Delfi, gud bedre det!
  Mig bekendt,, har han ikke begået noget som har haft positiv betydning for Danmark, tvært imod har hans liderlighed på EU ført til mere og mere elendighed.
  Han er et blålys der lever i fortiden, og ikke kan slippe fortidens glans.
  En sølle stakkel der klamrer sig til bordkanten med tænder og negle
  for at opretholde et vis mål af opmærksomhed i den offentlige debat.
  Gå hjem og bank konen, og forskån os for dine idiotiske udgydelser!

  Kommentar by Finn A. Skov — 18. oktober 2017 @ 22:05

 11. Nu, hvor det at trække Nazikortet, næsten er historie – (det slår jo meget voldsomt tilbage på afsenderen, i stedet for at ramme den tiltænkte modtager) – så hiver man, for, fortsat at tryne danskerne, nye smædeord op af hatten – Et af ordene er “Bodegapolitik” – Den slags, lav IQ-udtryk, skal man høre fra en tidligere udenrigsminister, sic!

  Salige, Jens Peter “Døgnbrænder”, så tidligt dette hovmod komme; han kaldte det; “For lidt Jensen og for meget Ellermann” – Æret være Jens Peters minde – Det bliver betydeligt vanskeligere, at redde Uffe Ellermann Jensens minde.

  Kommentar by T. Flodur — 18. oktober 2017 @ 22:09

 12. Stakkels hund, der skal sidde og lytte til den nar dagen lang. Kan godt forstå, den ser træt ud.

  Kommentar by Michael — 18. oktober 2017 @ 22:13

 13. Hans karriere havde så vidt jeg husker en opstart i DhimmiRadioen. Og som hos mange andre af snylterne i fjolsetinget, går taburetten i arv. Hans søn er lige så grim og dum som ham selv. Politikere er noget af det afskyeligste at lytte til. Og man kan altid være sikker på at de er utilregnelige. De opflaskes med løgn.

  Kommentar by Nielsen — 18. oktober 2017 @ 22:26

 14. Hvilken kulturkamp fandt sted i slutningen af 30’erne?
  Opgivelsen, afrustningen, svækkelsen af Europas forsvar mod nazismen, fortielsen af racismen i Tyskland, censur af dem, der advarede. Det var hele intelliziaens virke op til besættelsen inkl. Statsradiofoniens, Politikens og Berlingerens politik samt de førende partiers. Det var også Storbritaniens politik indtil Churchill tog over i maj 1940 efter Chamberlain.
  Nu er det meste af Europa organiseret i EU med henblik på en lignende eftergivenhed over for islam.

  Kommentar by Niels P. — 18. oktober 2017 @ 22:47

 15. Venstre psykopaten Uffe Halalleman blev smadret fuldstændig mentalt dengang da poul pis hat tværede ham helt ud som det politiske venstre skod han er.

  Kommentar by Piphans — 18. oktober 2017 @ 23:00

 16. Jammen det er jo manden der opbrugte hele torskekvoten ved at hoppe i Esbjerg havn.
  Alice var nød til at redde ham op.

  Kommentar by Sindsro — 18. oktober 2017 @ 23:17

 17. Elleman hader danskerne fordi de fravalgte ham som statsminister. En narcissist tåler bare ikke at få sit forkrøblede ego tilsidesat på den måde.

  Kommentar by Margrethe — 19. oktober 2017 @ 00:39

 18. Margrethe — 19. oktober 2017 @ 00:39
  Spot on.
  Man fornemmer en bitterhed i de debatindlæg og kommentarer han skriver på bl.a. Berlingske.

  Kommentar by Frank Hagmann — 19. oktober 2017 @ 06:19

 19. @17+18
  Man fornemmer altid en undertone af fornærmethed hos Uffe Ellemann, fordi danskerne ikke bar han rundt i guldstol som det storladne politiske geni, som han mente, han var (er).

  Man undrer sig især over hans udfald mod dansk ‘Nationalisme og bodegapolitik’, for hans højdepunkt som politiker var i 80-90’erne, da han støttede de baltiske landes nationale løsrivelse fra Sovjetunionen, en dansk politik rammende kunne få etiketten ‘Nationalisme og bodegapolitik’ på vegne af de baltiske lande.

  Han blev så forblændet dengang af sig selv i sin storladne kamp mod det onde russiske imperium, at han siden mentalt låst helt fast som koldkriger og anser alle andre politiske emner, herunder muslimsk indvandring (og kolonisering), for ligegyldigt pjat.

  Kommentar by traveler — 19. oktober 2017 @ 07:23

 20. Uffe Ellemann er den politiker der har gjort DK mest skade og kostet os flest penge.
  Hans “hjælp” til baltikumlandene er det mest skadelige der er sket, de lande specielt Letland og Litauen koster os millioner, hjemmerøverrier, indbrud og mord, er på listen over forbrydelser som disse landes befolkninger er involveret i.

  Når bogen og filmen om Schengenaftalen kommer, så bliver det spænende. at se hvor stor en rolle Uffe får.

  Kommentar by Anders Nielsen — 19. oktober 2017 @ 07:30

 21. Jeg kan forstå på Uffe Ellemann, at han er kommet sydfra!

  Kommentar by Jette — 19. oktober 2017 @ 08:35

 22. Denne “bottom feeder” er efterkommer af en bulgarsk hønsetyv og det fornægter sig ikke. En skam at han nok ikke når at få sin retfærdigs straf.

  Kommentar by Balder — 19. oktober 2017 @ 08:47

 23. Hvis ens bekymring for, hvorledes vestligt demokrati og retsstat skal overleve importeret, muslimsk (evt. kombineret muslimsk-socialistisk) flertal er bodega politisk, så er UEJ´s ditto afgrundsdybe ligegyldighed eller uviden om islams forhold – potentielt eller reelt -til selvsamme demokrati vel at betegne som salon amnesi?

  Kommentar by Henrik Larsen — 19. oktober 2017 @ 09:53

 24. There’s no fool like an old fool.

  Kommentar by Crass Børsting — 19. oktober 2017 @ 09:57

 25. Husk at Uffe Ellemann Jensen i 1988 som udenrigsminister overgav 18 østtyske asylsøgere til STASI’s fængsler. UEJ fortjener ingen respekt overhoved – tvært imod

  Kommentar by oppenheimer fan — 19. oktober 2017 @ 10:16

 26. # 22

  Var det ikke en rumænsk hønsetyv, Balder?

  Kommentar by 4760 — 19. oktober 2017 @ 12:07

 27. Ellemann, ja dass is doch ein deutscher Name. Meine Vorfäter sind aus Deutschland gekommen. Wir waren immer Europäer.

  Kommentar by Jeronimus — 19. oktober 2017 @ 12:58

 28. Hvis bare den rumænske hønsetyv var blevet hængt i sin tid

  Kommentar by Træt — 19. oktober 2017 @ 13:20

 29. Ellemann er formet af sit virke som erhvervsjournalist, EU politiker, bestyrelsesmedlem osv. Jo mere internationalt jo bedre, og han stiller altid op og forsvarer den økonomiske fornuft, som erhvervslivet ser den.

  Kommentar by Zatopek — 19. oktober 2017 @ 18:03

 30. Mange ved ikke at Uffe Ellemann engang var blandt de mere fornuftige politikere i Venstre på udlændingeområdet. I modsætning til en anden af de mange DR-journalister som senere stillede op for Venstre, Bjørn Elmqvist, så tog Ellemann Ninn-Hansen i forsvar i Tamil-sagen, bl.a. ved at sige det var en fælles regeringsbeslutning at nedprioritere flygtningenes familiesammenføringer.

  Tror han fik sine nuværende holdninger efter at have deltaget i 3 Bilderberg-møder på stribe.

  Kommentar by perhag — 19. oktober 2017 @ 19:47

 31. Ok prøv lige at forestille jer en udenrigsminister på vej ind til et vigtigt møde i EU iført fodbold tørklæde udtale “if you can’t join them beat them”

  Er det ikke bodega politik så det klodser?

  Kommentar by redneck — 19. oktober 2017 @ 20:17

 32. Få politikere har ruineret deres eftermæle som Ellebælle mand. Måske menneskesmugler-dronningen Helle Thorning engang vil gøre et forsøg?

  Kommentar by BS — 19. oktober 2017 @ 23:07

 33. Send den fjols på pension! Det er underligt at “mainstream media” stadig gider at giv denne selvglad mand opmærksomhed.

  Kommentar by John — 19. oktober 2017 @ 23:57

 34. > 30 perhag
  “Mange ved ikke at Uffe Ellemann engang var blandt de mere fornuftige politikere”
  Nej, jeg er en af mange.

  Kommentar by Nielsen — 20. oktober 2017 @ 14:44

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper