23. oktober 2017

Lars Hedegaard: Facebook har ‘de facto monopol’, men censurerer kun ‘ganske specielle synspunkter’

God pointe af Lars Hedegaard. Sakset fra Document.dk – Den er gal med Facebook

“Lad os lave et lille tankeksperiment: Jeg angiver en række personer, der på Facebook har udbredt den påstand, at Jordens opvarmning er menneskeskabt. Ganske vist har ingen bestridt, at det er blevet en anelse varmere siden 1850, men jeg tror ikke, at det skyldes noget, som mennesker har gjort, og jeg er fornærmet over CO2-entusiasternes menneskesyn.

Hvad sker der så? Absolut intet! Jeg kan højst opnå selv at blive blokeret, fordi jeg har rettet grundløse anklager mod ordentlige mennesker.

Det er ganske specielle synspunkter og oplysninger, man kan blive udelukket for. Mener man, at den muhamedanske tilvandring har været en skidt ide, at islam ikke er en religion, at visse kvinder ikke er til at holde ud, at der er forskel på IQ’en i Danmark og i Congo – og den slags – kan hammeren falde. Det selvfølgelig i orden, hvis man har prøvet at udtrykke sine tanker i et læserbrev til Politiken, for det er Politikens ret at afvise læserbreve. Man kan så prøve et andet sted.

Men når vi taler om Facebook, er der ikke noget andet sted. Fb har de facto monopol på at formidle private tilkendegivelser, og monopoler har ikke lov til at oprette et meningspoliti eller at betjene sig af et. …

Det kan undre, at Folketinget ikke har interesseret sig for Fb’s misbrug af sin monopolstatus. Man skulle mene, at det er usundt for den fri meningsudveksling og dermed for demokratiet. …

Skal folk da have lov til at sige hvad som helst? Nej, straffeloven sætter grænser. Men det er politiets, anklagemyndighedens og domstolenes opgave at afgøre, hvornår grænsen til det strafbare er overskredet.

Og ikke selvbestaltet Fb-Gestapo.”

Oploadet Kl. 03:41 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/89163/trackback

20 Comments »

 1. Jeg stirrer ikke selv ind i det røvhul som kaldes Facebook – Det er Torben Steno som skal have kredit for udtrykket – (jeg kan ikke selv beskrive det bedre) – Når det er sagt, så er det på tide at nogen tager problemstillingen til debat – Som sædvanlig er det Lars Hedegaard som er den første som rykker!

  Kommentar by T. Flodur — 23. oktober 2017 @ 06:37

 2. Folketinget – eller i hvert fald folketingspolitikere – gik tidligere ind i det her, kan jeg huske. Men Merkels pålæg til Zuckerberg om at indføre denne censur, læses af øjentjenerne som “EUs vilje”. Og den må ikke kompromitteres. For så kompromitteres projekt Det Nye Europa. – Regnbuerepublikken, som ikke indvandrerne, men vi alle sammen, skal integreres i.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 23. oktober 2017 @ 06:55

 3. At folk hopper på “sociale medier”s limpind, viser blot hvor kloge de er. Faecesbook er bedste eksempel. Twitter linked in snapchat og alt det andet bras er lige så ubrugeligt. Bruger du noget af det, kan du være sikker på at blive overvåget. Men bare rolig, det har kun konsekvenser, hvis du skriver sandhederne om systemet, som det fik for den nyligt myrdede maltesiske journalist. De gad ikke engang at prøve på,at få det til at ligne et selvmord, som ellers er deres foretrukne modus operandus.

  Kommentar by Nielsen — 23. oktober 2017 @ 08:00

 4. Som fortalt før: YouTube benytter sig af skygge-banning ; du kan kun selv se dit indlæg når logget ind , andre kan ikke.

  Google er næsten helt ubrugeligt til at spejde efter real news sider. Side op og side ned med ligegyldige resultater fra de store fake news medier.

  Men ikke kun i dette politiske hjørne er Google ved at blive ubrugelig.
  Jeg har lagt mærke til at googling efter noget som f.eks. brugerkommentarer til produkter og lignende mere uvildig oplysning giver resultater som er så dybt begravet i kommercielle annoncer så det er meget svært at finde det man søger efter. Det er som om der er sket meget store negative forandringer i googles søgematematik.

  Kommentar by Balder — 23. oktober 2017 @ 10:56

 5. Apropos IQ forskelle mellem europæere og Congonegere, de nylige dødsfald forårsaget af spisning af vores giftigste svampe, hvid og grøn fluesvamp, skete blandt en flok Congonegere der var “asylansøgere” som det hed i pressen. Hvad i alverden berettiger, at congonegere overhovedet er lukket ind i Danmark for at søge asyl?

  Kommentar by Margrethe — 23. oktober 2017 @ 11:07

 6. Facebook er ikke de eneste der har en politisk agenda.
  Prøv at Google: photos of White couples.
  Resultatet er næsten kun mixede sort/hvid par.
  Så prøv bagefter a Google: photos of black couples.
  Der er kun sorte par.

  Hvide mennesker er ved, at blive etnisk udrensede af Google.

  Kommentar by XXXXX — 23. oktober 2017 @ 12:16

 7. # 1

  “Jeg stirrer ikke selv ind i det røvhul, som kaldes Facebook.”

  En værdig kandidat til Årets Kommentar!

  Kommentar by 4760 — 23. oktober 2017 @ 12:19

 8. Hedegaard er ude i hampen her. Jeg bruger ikke Facebook, de fleste i min generation (jeg kender) bruger ingen eller næsten ingen tid på det ligegyldige fis af et netværk.

  Ikke engang mine børn bruger længere Facebook. Mit indtryk er, at Facebook er stort i den snakkende, københavnske klasse og ikke rigtigt andre steder her til lands.

  Kommentar by Morten Andersen — 23. oktober 2017 @ 12:26

 9. >5 Margrethe
  Lyder som en omvendt nyhed om en europæer, der blev spist af en løve i Afrika, fordi han ville kæle med missen. Der er måske perspektiv i at kultivere fluesvampe. Måske kan vi sælge dem ufortinnede kobbergryder til at lave svampesuppe i.

  Kommentar by Nielsen — 23. oktober 2017 @ 12:35

 10. >4 Balder
  Må jeg anbefale søgemaskinerne startpage.com og duckduckgo.com
  Ligeså er browseren Tor uforlignelig. Den kan hentes på torproject.org
  -Nyttigt værktøj, hvis du vil være sikker på annonymitet.

  Kommentar by Nielsen — 23. oktober 2017 @ 12:43

 11. -> 8. Nielsen.
  Søgemaskinen Qwant er også en mulighed:
  https://www.qwant.com/

  Kommentar by Birger Jensen — 23. oktober 2017 @ 13:32

 12. – Morten Andersen

  Stort set alle danskere er storforbrugere af sociale medier, og når et medie som Facenook censurerer visse holdninger, vil det alt andet lige gør det sværere at vende udviklingen.

  Tror Facebook er mere almindelig dansker-agtigt, end Københavnske hipstere. De er videre til mere sexede alternativer, som de forsvinder fra… Når, hvis provinsen følger trop.

  Kommentar by Kim Møller — 23. oktober 2017 @ 13:51

 13. 7 / 4760

  Tak, men husk nu, at det er Torben Steno som har “ophavsretten” – Jeg har blot lånt sætningen ;-)

  Kommentar by T. Flodur — 23. oktober 2017 @ 14:24

 14. Ikke at jeg bryder mig om FB cencur, og jeg var også rasende over at Merkel åbenbart (Utilsigtet officielt) har bedt FB om cencur, uden at medierne har interesseret sig for det (I en direkte opfordring til Mark Zuckerberg). Men når det så er sagt, så er FB et privat selskab. Man kan ikke forbyde et privat selskab i at cencurere, eller tankepoliti etc i dets medie. Såkaldt Hemmelige lukkede grupper internt på FB kan sådan set også afsløres, hvis FB føler sig motiveret til det. Det er et privat foretagende…..Hvis man er utilfreds kan jeg kun opfordre til at man boycotter FB, eller opfinder en anden portal som er mere fri. Jeg selv holder mig væk fra det medie. Ellers må det offentlige træde til med et lignende medie, som på statslig niveau kan gøre ansvarlig. Eller man må selv lave en portal udenom FB, som så kan indeholde det som man vil ud med eller debattere. Ligesom herinde. FB forbrugerne er selv ansvarlig for deres brug af det, og om de vil støtte dets indsnævrede tankepolitik, ved at bruge FB. Hvis man er utilfreds så brug et andet medie.

  Kommentar by Michael Unna — 23. oktober 2017 @ 16:44

 15. Prøv vKontakte.
  Det kan være, at det bliver fremtiden. Hvem ved?

  Kommentar by Sofie — 23. oktober 2017 @ 18:40

 16. 14 Michael Unna

  Du har selvfølgelig ret, man kan jo bare holde sig fra skidtet – Alligevel synes jeg, at det er fint at problemet bliver debatteret.

  Men der er et andet problem, som trænger sig på; de tosser som abonnerer på FB, lider jo nærmest (i hvert fald i visse perioder) af en form for pervers sindssyge ?

  Jeg havde i forbindelse med et byggeprojekt, som jeg havde ansvaret for, en 52 årig specialist (ikke en 15-årig knægt) ansat; manden som talte flere sprog og i øvrigt var dygtig til sit arbejde, udviklede sig til at være, det jeg vil kalde utilregnelig (Læs: Et stort svin overfor sin arbejdsgiver)

  Omtalte mand, havde nogle måneder forinden fået en ny kæreste (Hun var ansat i det offentlige) og havde god tid – Hver kvarter indløb der meddelelser på telefonen – Desperat blev der svaret, plus yderligere ventet nogle minutter med henblik på gensvar, osv. – Medarbejderens/mandens dag, blev klippet i stumper og stykker, og han kunne selvfølgelig ikke bestride jobbet!

  Blev han fyret? – Ja gu blev han fyret, men den nye medarbejder var lige så forvirret – Hvad gjorde jeg så; ja jeg ansatte en polak; han fik noget bestilt!

  Kommentar by T. Flodur — 23. oktober 2017 @ 19:17

 17. FB er for tabere, kunne ikke drømme om at indvie bærmen og pøblen i mit privatliv.

  Kommentar by Ingolf Rasmussen — 23. oktober 2017 @ 20:13

 18. indviDe

  Kommentar by Nielsen — 23. oktober 2017 @ 20:53

 19. @6. “Prøv at Google: photos of White couples.”

  Ja, jeg prøvede af nysgerrighed at google det og fik en masse billeder af såkaldte “interracial couples”. Meget særpræget! Ingen tvivl om, at Google gerne vil fremstå som et antiracistisk medie, men ved netop at forfalske en søgning og i stedet overfokusere på “interracial couples” fremstår Google som irrationelt optaget af ‘race’, altså som racistisk.

  Det får én til at tænke på begrebet diversitet, som også er et yndet venstrefløjsideal. Det er ikke nok for en venstreradikal at blande jyder, fynboere, sjællændere m.v. inden for nationalstaten, nej de ønsker indvandring fra fjerne lande, fordi det vil øge diversiteten, og den slags diversitet med masser af “interracial couples” er bare noget så godt for pøblen af en eller anden mærkelig grund.

  Afkom fra “interracial couples” bliver så et mix, og fortsætter dette mixeri i et par generationer med venstrefløjens velsignelse, bliver alle til en ensartet masse, hvor al diversitet er udryddet. Så venstrefløjens ønske om diversitet har i virkeligheden som mål at udrydde diversitet. Men hvis man virkelig ønsker at bevare diversitet, så bør man undgå for meget “interracial couples”.

  PS: Det er ligesom med begrebet ”klimaflygtninge”. Hvis man anerkender, at begrebet findes, så skal man netop ikke invitere ”klimaflygtninge” til Europa, for det vil accelerere problemet, da de derved vil komme op på vores levestandard og dermed påvirke klimaet endnu mere i negativ retning.

  Kommentar by traveler — 23. oktober 2017 @ 22:01

 20. @Nielsen 12:43

  Jeg er godt bekendt med det du nævner, men Startpage og Duckduck giver ikke så mange resultater. Desuden tror jeg at de selv bruger google og at de selv blot er et filter mellem dig og google.

  Quant har jeg ikke hørt om, det vil jeg prøve. Tak til Birger.

  En del af løsningen kunne være at nogen er i stand til at programmere et filter for googles resultater. Så kan man lade G gøre arbejdet, og så bortfiltrere f.eks. alle fake news system sites. Dette burde ikke være så svært.

  Tor er fint til at anonymisere lidt når det handler om forholdsvis uskyldige ting. Men det er selvfølgelig en honey pot der er helt i hænderne på tja hvad skal man kalde dem; US Deep State måske. Og efterhånden er lokale fagfæller måske også begyndt at forsøge sig selvstændigt her, hvilket ikke er så svært når man forstår systemet. Man kan blot oprette nogle eller mange “aftapningspunkter”. Men man vil formentlig lade en del aktiviteter foregå uden indblandning, for hele denne honey pot vil miste meget værdi når folk ikke længere stoler på den.

  Tænk sig hvor let det egentlig er at få folk til tro på at en flok meget intelligente og dygtige helt uafhængige mennesker knokler løs for at sikre os allesammen anonymitet, og som gør dette af ren idealistiske grunde!

  Ja, jeg tror også selv på det nogle gange. Men det kan jo ikke passe; det koster for meget arbejdstid, og dygtige folk sidder ikke og knokler og lever på en sten, blot for at andre kan søge anonymt efter porno, forføre børn på sociale netværk eller at folk kan forsøge sig som whistle blowers og anonym aktivisme.

  Kommentar by Balder — 24. oktober 2017 @ 11:33

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper