25. oktober 2017

1972: Fremmedpolitiet ville udvise Levakovic-klanen, men Anker Jørgensen gav dem opholdstilladelse

Ekstra Bladet har fulgt Levakovic-klanen i årevis, og det kan godt blive lidt trivielt. Det er dog en interessant oplysning, at Anker Jørgensen-regeringen i 1972 gav storfamilien opholds- og arbejdstilladelse, selvom Fremmedpolitiet ville have dem ud af Danmark. Politiken-artiklen har 45 år på bagen, men de er stadig i Danmark, og vi diskuterer stadig problematikken med udgangspunkt i absurde konventioner.

Fin research af Ekstra Bladet – Fire årtier med kriminalitet: Anker Jørgensen gav Levakovic opholdstilladelse.

“Siden familien Levakovic kom til Danmark i 1970, har den stået bag tusindvis af forbrydelser – og alene de seneste to måneder er fire medlemmer af familien blev anholdt for tyverier. …

Familens nu afdøde overhoved Dusi, hustruen Rubinka og deres seks børn ankom sammen med en større gruppe sigøjnere til Danmark i 1970 og slog sig ulovligt ned ved den gamle losseplads på Amager Fælled. To år efter ankomsten starter dramaet, da det daværende Fremmedpolitiet under stor mediebevågenhed indstiller til Justitsministeriet, at gruppen skal smides ud af Danmark. …

Dusi Levakovic og resten af gruppen sender derfor en ansøgning om opholds- og arbejdstilladelse… Ansøgningen bliver i første omgang afvist, da der på det tidspunkt er et ‘indrejsestop for fremmedarbejdere’. Derfor sender gruppen hurtigt endnu en ansøgning. Denne gang om politisk asyl.

10. november 1972 kommer svaret, da Anker Jørgensen og den daværende regering beslutter, at den samlede gruppe på 50 sigøjnere kan få opholds- og arbejdstilladelse

(Politiken-artikel om Levakovic-klanen, 1972)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/89224/trackback

24 Comments »

 1. Jeg var ikke engang født da de begyndte at snakke om de problemer de STADIG ikke har fået løst med EN enkelt kriminel familie!!! Hvordan fanden skal vi så tro på at de har tænkt sig at løse problemerne med de 100.000 andre?!?!?

  Fra nu af er ord overflødige.

  Kommentar by per — 25. oktober 2017 @ 03:34

 2. Det kunne være nok så interesant at finde ud af hvem, der bistod de kriminelle med at skrive ansøgninger m.v.

  Og hvem der lobbyerede overfor statsminister Jørgensen/regeringen.

  De har næppe selv fundet på, at ignorere politiets anbefaling.

  Kommentar by Hans Und — 25. oktober 2017 @ 04:18

 3. Begge ovennævnte kommentarer er mine ord ud af munden. Anker Jørgensen var ikke min kop the. Men hvorfor var der ikke andre af vore folkevalgte politikere, der kunne foretage noget? Svaret ligger lige for munden: de har alle været uduelige.

  Kommentar by Ole Madsen — 25. oktober 2017 @ 04:34

 4. Mon ikke hele denne klan har kostet skatteyderne et par hundrede millioner efterhånden… Vold, voldtægter, røverier og mord?? Og mon ikke de formere sig godt så vi de næste 40 år, kan se fem til en regning på min. 500mio ekstra… Hu Hej hvor det går…

  Kommentar by ny kommentator — 25. oktober 2017 @ 07:23

 5. Og vore politikere er stadig lige Ignorantentum overfor problemerne…og hvert 4år genvælges vi den bevidstløst

  Kommentar by redneck — 25. oktober 2017 @ 07:33

 6. Genindfør Fremmedpolitiet !

  Kommentar by Anonym — 25. oktober 2017 @ 07:45

 7. At udvise en familie, der har været her i i over 40 år bliver svært. Mange født heroppe. Beholde dem inde med længere straffe, så de ikke laver kriminalitet i den tid? Et Arbejde giver nok en mindre indtægt. Så…..?!

  Kommentar by P — 25. oktober 2017 @ 08:15

 8. Gustav Wieds berømte citat, som Snaphanen allerede citerede for mange år siden, er eviggyldigt:
  “Børn er lykkelige, og Dyr og Kvinder, men vi Mennesker er det ikke”.
  http://snaphanen.dk/2008/03/06/b%C3%B8rn-er-lykkelige-og-dyr-og-kvinder-men-vi-mennesker-er-det-ikke/

  Men Gustav Wied glemte en kategori da han skrev citatet, nemlig “politikere”.
  At den sidste gruppe omfatter politikere som f.eks. alle de radikale og dermed Anna Mee, er et godt bevis på at gruppen “politikere”, der alle lider af barnlighed og naiv ansvarsløshed og konsekvensløshed, bør indeholdes i Wied-citatet.
  Politikerne er alle lalle-børn, og vort fejlslagne og slappe undervisningssystem og ikke givet nogen af dem lejlighed til at lære noget og dermed blive voksne, uanset hvor fine titler de pryder sig med.
  Det er på tide at vi bliver præsenteret for noget bedre, end de nuværende, på de næste stemmesedler.

  Kommentar by Birger Jensen — 25. oktober 2017 @ 09:38

 9. Vi kipper med flaget mod socialismen. Halelunej.

  Kommentar by Nielsen — 25. oktober 2017 @ 09:44

 10. #5
  Det er mainstream partierne med deres stemmekvæg der er en del af det samlede problem. Glistrup begyndte jo også at opponere ret tidligt i 19 70ere mod indvandring fra 3 verdens befolkninger. Glistrup gjorde også opmærksom på at efter FN begyndte at optage 3 verdens land blev vesten i undertal under alle afstemningerne.

  Kommentar by jp — 25. oktober 2017 @ 09:47

 11. Og i 1992 gjorde man det samme med kirke-palæstnenser lovgivningen

  “Integrationen af de statsløse palæstinensere, som i 1992 ved en særlov fik opholdstilladelse i Danmark, er mislykkedes. Det viser en ny opgørelse fra integrationsminister Søren Pind (V)

  Ud af de i alt 321 statsløse palæstinensere, som fik opholdstilladelse, modtog 218 en form for offentlig forsørgelse i 2009.

  Ifølge opgørelsen er 26 af de resterende 80 personer endda født før 1945 og kan derfor været overgået til folkepension, som ikke er en del af statistikken om offentligt forsørgede. 63 har fængselsdomme, Af de 110 børn, som havde forældre blandt de 321, havde 56 % været involveret i kriminalitet

  Samtidig afslører opgørelsen, at 63 personer er blevet idømt betingede eller ubetingede fængselsdomme, mens 114 er blevet idømt bøder i perioden fra 1992 og til 2009.

  Palæstinenserne skrev sig i 1992 ind i historien, da 78 af dem – med hjælp fra danske aktivister – forskansede sig i Blågård Kirke på Nørrebro i København og nægtede at udrejse. Det skete, efter at de havde fået afslag på ophold her i landet.

  Et flertal i Folketinget bestående af De Radikale, Socialdemokratiet og SF fandt imidlertid på en ny lov – en særlov, der kun omfattede netop den gruppe af palæstinensere fra Libanon og øjeblikkeligt gav dem opholdstilladelse i Danmark.”

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 25. oktober 2017 @ 09:48

 12. En Bjørn Elmquist eller en Thorkild Høyer ha gjort et udmærket arbejde i disse sager.

  Kommentar by Nielsen — 25. oktober 2017 @ 10:16

 13. # 11, hr. Nielsen

  Godt at få genopfrisket denne skamplet på dansk politik.

  Flere socialdemokrater, bl.a. halvnegeren Mathias Tesfaye, har på det seneste forsøgt at omskrive historien, så socialdemokratiet også fremstår som værende “indvandrerkritisk”.

  Husker det kvalmende øjeblik, da Anker Jørgensen stod og græd på TV til ære for de “stakkels” palæstinensere.

  Kommentar by 4760 — 25. oktober 2017 @ 10:19

 14. Et Eventyrland

  “Der var engang et kongerige. Det var et lille, men godt kongerige. Kongen var sømand, og havde en dejlig dronning, og tre små døtre. Og borgerne var meget glade for deres konge og for deres kongerige. Men det lille kongerige havde også politikere, de var modsat kongen ikke så populære, da de gik meget op i deres rygte. Og da det, at være god imod fremmede, gav én et godt rygte, var der politikere der omfavnede de fremmede, fordi de var bange at de ikke havde et godt rygte, desuden var der jo ikke var så mange fremmede, så det gjorde ikke noget. Og til sidst bilde politikerne sig selv, og befolkningen ind at jo flere fremmede man omfavnede, jo bedre menneske blev man. Det kunne borgerne jo godt nok ikke forstå, men gjorde det alligevel, fordi politikerne var så kloge og havde så gode rygter. Nogle borgere mente at det var helt kuldret, og noget var galt, men politikerne kalde dem R-Ister, og så viste alle at de havde et dårligt rygte og var dårlige mennesker. ”

  Fremmedpolitiet

  Det er et dejliget ord, et politikorps, eller arbejdsgruppe i politiet der kun tog sig af fremmede her i landet. Bag ordet ligger en grundlæggende opfattelse, at fremmede her i landet udgjorde et specielt problem, eller en mulig trussel imod landet. Fremmede er ikke en ven du ikke har mødt, men en fremmed og der skal nogle kvalifikationer og prøver til for at afgøre, om man er egnet til ikke at være fremmed, men borger i dette land.
  Danske borgere var under dansk lov, og blev behandlet af det danske politi og danske domstole. Men fremmede var ikke omfattet af al dansk lovgivning, men derimod havde de fremmede færre rettigheder og skulle indrette sig efter de krav der blev stillet af fremmedpolitiet rent administrativt.
  I denne retsopfattelse, som nogle ville kalde mistænksom, måske endda streng, er der væsens forskel imellem en national borger og en fremmed. Dette er selve grundtanken i nationalstaten. Borgeren er ansvarlig over for staten, men borgeren har overfor selv-samme stat frihedsrettigheder og borgerlige rettigheder som staten SKAL overholde. Det er derfor at statsborgerskab kun kan tildeles pr. lov i dette land.
  Men som vi ved er statsborgerskab blevet givet væk som om det var bolsjer de sidste 25 – 30 år. Og hvorfor det?

  Det er selvfølgeliget fordi, at fremmedpolitiet blev nedlagt, i det værste år i dansk politik 1983. Tidligere sad der(sure-, gamle-) politibetjente, der var naturliget mistænksomme imod alle mulige fremmede der ønskede at tage ophold i Danmark, og sammen med nogle få jurister, sad de på stationen i Absalonsgade/Eskildsgade på Vesterbro i København(husket ud fra hukommelse, kan være forkert) og bedømte om de fremmede havde rent mel i posen. Men Levakovic sagen beviser jo at allerede i 1970´erne var udlændinge området politisk betændt. Men vi ved, at det skulle blive værre, meget værre.

  Fordi fremmedpolitiet blev afløst af direktoratet for Udlændinge, Udlændingestyrelsen og de har ligesom ikke den samme klang som Fremmedpolitiet. De skulle mere passende hedde Røvkysnings-direktoratet og øsselshedsstyrelsen. Derfra gik jura og internationale konventioner i området. Det er nemlig sjovt at se, at i perioden i mellem 1952 – 1983 var der ikke så mange jurister der påpegede de internationale konventioner, når det gjaldt fremmed området. Det kan få én til at mistænke Hans Gammel-toft Hansen, tidligere underviser på juridiskfakultet, for i virkeligheden bare at have skabt flygtningeloven i 1983 for at skabe jobs til en masse jurister. Jobs for the boys.

  I 1956 kom der ca. 1000 – 1500 flygtninge fra Ungarn på flugt fra de kommunistiske sovjet-styrker til Danmark. Der var landsindsamlinger, der var debatter med industrirådet og Lo om integration af flygtninge på det danske arbejdsmarked. Og det lykkedes i det store hele at integrerer ungarerne i Danmark, fordi deres antal var til at håndtere, fordi de var kristne, om end katolikker. Og fordi der blev stillet krav. Og der var et fremmedpoliti der afstak reglerne for hvad fremmede måtte gøre her i landet.
  Fremmedpolitiet var en del af vogterne. Dem der våger over nationen og sætter dens ve og vel før alt andet. De blev fjernet, forflyttet til andet arbejde og alt overgik til jurasnuderne og paragrafrytterne, og siden er det gået af helvedet til!

  Det er i sidste ende op til os om eventyret skal være en tragedie eller et opbyggende drama om overvindelse af forhindringer og prøvelser. Udgangspunkt er at det var et godt kongerige, den gang før den multikulturelle illusion, dengang fremmedpolitiet vågede over nationen.

  Mvh.
  Historyman

  Kommentar by Historyman — 25. oktober 2017 @ 10:27

 15. Blandt ungarerne var der også agenter udsendt af (Ungarns)KGB til at holde øje med de rigtige flygtninge. F.eks. faderen til den skingre jødehadende halvjøde Peter Kocsis, berygtet fra indvandrer/muslimdebatten siden der endnu var liv i læserbrevene.

  Kommentar by Træt — 25. oktober 2017 @ 10:42

 16. @ Historyman

  Du virker til at være et omvandrende leksikon (positivt ment for meget interessant at læse din lange kommentar)

  Skriver du på nogle andre steder end her og kan man spørge lidt til hvor du har din viden fra?

  Kommentar by kenneth — 25. oktober 2017 @ 10:43

 17. De etniske danskere, er totalt til grin, og det har vi været i årtier. Vi ser vores justitsminister Søren Pape Poulsen gang på gang fare frem med bål og brand, og hvad sker der? INTET!

  Sagen er, at vi har tilsluttet os nogle forældede konventioner – få år efter 1945 – som ikke giver mening i dag. Der er ingen konventioner der siger, at de tilsluttede lande skal lade sig undergrave af velfærdsshoppere + kriminelle. Vi kan bare sige NEJ uden problemer.
  Endvidere har vi egne domstole og ikke mindst den i EU regi som meget ofte tager slaphedens kappe på sig, som danske politikere slavisk retter sig efter. Tag dog kampen!

  Da jeg var knægt, stod liste C for lov og orden, idag er det en samling kagekoner, hvor det hele eller en stor del er helliget regnbuefarverne og den “gode” mangfoldighed.

  Vi er derhenne, hvor vi skjult for befolkningen har afgivet suverænitetsafgivelse. Vi er ikke mere herre i eget hus. Et land der ikke står vagt om sine grænser, kan ikke kaldes et suverænt land, men er under overhøjhed af mastodonten EU.
  Det så vi tydeligt i 2015. Velfærdsshopperne kunne bevæge sig fra Grækenland/Italien og drage nordpå gennem EU-lande, uden at lade sig registrere, ergo hang Danmark på dem der kom hertil.

  I dagens Danmark kan du ikke bare gå ud og fiske hvor du vil, uden at have et fisketegn. Men man kan krydse den danske landegrænse uden at fremvise pas eller anden form for dokumentation. Det er simpelthen for grotesk.
  Alle fremmede skulle stoppes på den tyske side, have deres forhold undersøgt, og hvis ansøgning om asyl var svindel, måtte tyskerne tage dem. Men Løkke har jo sagt, at han står last og brast med Merkel, og sådan en regering der ikke vil det godt, sidder ved magten! Ubegribeligt.

  Vi kan ligeså godt først som sidst se i øjnene, at ingen af partierne i Folketinget vil skride hårdt ind, selv ikke DF. De har nu i et par år holdt Løkke ved magten, uden egentlig at kræve noget til gengæld. De såkaldte stramninger der har været, er ren symbolpolitik, levninger til de skeptiske. Og forholdene bliver bare værre og værre. Når politiet ikke magter at beskytte den enkelte borger, så må der gives tilladelse til, at borgerne selv kan beskytte sig. Det burde være logik for perlehøns, men man har sine tvivl med usselryggene i Fjolsetinget.

  HVOR RET BLIVER TIL URET, BLIVER MODSTAND EN PLIGT

  Kommentar by der Adler — 25. oktober 2017 @ 10:45

 18. “…tak….til alle de mennesker der har hjulpet os”

  Venligboere anno 1972 !

  Kommentar by Al — 25. oktober 2017 @ 10:49

 19. Husk at tænke over forskellen på mistænksom og mistænkelig. Ligesom forskellen på at ligge og at lægge.

  Kommentar by Ole Madsen — 25. oktober 2017 @ 10:55

 20. Man skal ikke lægge for meget i at ligge på ryggen.

  Kommentar by Nielsen — 25. oktober 2017 @ 11:10

 21. Til kenneth 25.10.2017 kl. 10:43

  Mange tak for de venlige ord.

  Jeg er uddannet cand. mag i Historie og Samfundsfag fra Københavns Universitet. Ang. Fremmedpolitiet. Mine forældre kende en del politifolk, og de nævnte politistationen i Absalonsgade/Eskildsgade.
  Jeg skriver nogle gange ovre på Snaphanen og enkelte kommentar på Monokultur og Hoja-blog, men det er mere sjældent. De længere indlæg (nogle synes alt for lange) skriver jeg næsten udenlukket her på Uriasposten.
  mvh.
  Historyman

  Kommentar by Historyman — 25. oktober 2017 @ 12:31

 22. > Historyman

  Jeg er også meget enig i dine betragtninger om det katastrofale i nedlæggelsen af Fremmedpolitiet. Men det var vel en uundgåelig del af venstredrejningen og blødgørelsen af hele samfundet efter 1968-bundvendingen.

  Politifolk er jo professionelle og ved, at deres klienter meget vel kan lyve for at fremme deres sag. Læger, f.eks. i Center for torturofre, går principielt ud fra, at deres patienter taler sandt, indtil det modsatte er bevist. Djøf’erne i Udlændingestyrelsen ligger vel et sted imellem disse to holdninger. Det bliver åbenbart kraftigt udnyttet, jfr. den absurd høje procent, der godkendes til asyl.

  Nu er pendulet vel ved at svinge tilbage, men det går alt for langsomt. Måske Nye Borgerlige kan lægge pres på de gamle partier.

  Kommentar by Gunnar Biering — 25. oktober 2017 @ 15:53

 23. Konventionerne bør afskaffes, men indtil det er muligt bør man fjerne overførselsindkomsten helt for de udlændinge, som ikke kan udvises pga. de såkaldte internationale forpligtigelser.

  Metoden med nul overførselsindkomst har virket fint mht. at holde muslimerne ude af Østeuropa.

  Det behøver ikke være i strid med Grundlovens § 75 stk. 2, blot man har den forudsætning, at dansk lov skal overholdes for at få overførselsindkomst.

  Kommentar by Sigwar — 25. oktober 2017 @ 17:31

 24. Levakovic sigøjnerne.- Dansk Industri og Det konservative Folkeparti fik overfor Anker Jørgensen regeringen presset en samlet fremmedarbejderpakke igennem, der tillod alle ophold i Dk–uanset kriminielle domme – samt gav ret til familiesammenføring. Som modydelse gav de opbakning til AJ. krav om indvandringsstop i 1973.- De konservative: Bemærk Mette Abildgårds bagholdsangreb på Khader. Typisk radigalkonservatisme.

  Kommentar by dansker — 25. oktober 2017 @ 18:56

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper