23. maj 2004

To gange Emil, men ingen Hassan – Marienlyst Golfklub indviet

EU har iværksat mange projekter for at undgå ghettoisering, men det mest ambitiøse er uden tvivl Urban – der alene i Århus V beløber sig til 36-40 mio. kroner over nogle år. Idag blev det med 150.000 kr. Urban-støttede Marienlyst Golfklub så indviet på behørig vis, med taler af både Århus-borgmesteren Louise Gade og Urbans sekretariatsleder Sonja Mikkelsen. Fadøllet frisk fra anker havde desuden tiltrukket tidl. borgmester Flemming Knudsen [S], der overraskende nok stadig var ædru da jeg gik hjem her ved 14-tiden.

Venstre-Borgmester Louise Gade talte først i godt 10 minutter, om hvor meget det glædede hende at være med til at indvie denne golfklub, som ville medvirke til at skabe et varieret udbud i “et kvarter nogle mener er belastet”. Hun var i godt humør, og 4-5 gange talte hun om mulighederne for at komme hinanden ved på tværs af sociale og kulturelle forskelle – og her var stedet jo velvalgt, da der som hun understregede, i Herredsvang boede repræsentanter for “over 50 nationaliteter”. Efter disse luftige fraser, var der tid til Sonja Mikkelsen [S] – som også smurte tykt på utopien med tale om at her på banen kunne Emil og Hassan spille golf sammen.

Ifølge formanden var der allerede godt 300 medlemmer af klubben, som kom fra hele Århus. Godt 100 var mødt op til indvielsen, herunder TV2 Østjylland hvis udsendte mandskab især morede sig over Gades fablen om møde på tværs af kulturer. Alt inklusiv var der så vidt jeg kunne se blot FIRE ‘ikke-blegfede’ danskere tilstede. En indier med dansk kone – og deres tre børn. Hovedparten havde tydeligvis ikke fast bopæl i kvarteret, og da tilmeldingen snart er lukket – så må man konstatere at de gode intentioner endnu en gang er blevet taget hårdt af virkeligheden.

Opdate 23/5-04 23.20: TV2 Østjylland indslag: Integration med golf.

Opdate 24/5-04 19.50: Århus Stiftstidende: Landets første offentlige golfbane (min datter yderst til venstre): Desværre for arrangementet var det kun lutter danske smil, der havde fundet frem til gårsdagens arrangement. For hvor var nydanskerne henne, undrede flere af gæsterne sig. Intentioner bag golfprojektet kunne ingen dog tage fra initiativtagerne, der i går fik en perfekt start på golfbanen.”

JP Århus: Ny golfklub i Hasle på jagt efter indvandrerunge: “… Kristian Kaufholz fra Hinnerup, fortæller, at klubben allerede har knap 300 medlemmer, men endnu ingen af en gruppe, som man satser en del på – unge af anden etnisk oprindelse end danskHærværk har der faktisk allerede været i anlægsfasen, idet nogle har kørt på regnvåde greens med tunge køretøjer, så arbejdet måtte laves om. Golfklubben har også fra et kælderrum i en boligblok fået stjålet alle klubbens golfkøller.

Oploadet Kl. 14:25 af — Direkte linkEn kommentar
Arkiveret under:

1 kommentar »

  1. Det ville da være glimrende, hvis et par af de mest indflydelsesrige politikeres madammer blev kulturberiget på green’en. Så kunne det da være, at der ville ske noget…

    Kommentar by NoPasaran — 8. november 2005 @ 15:36

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper