13. december 2017

Forbløffelse i Politiken: “… kun 15 procent af de flygtninge, der er kommet til Tyskland, er i arbejde.”

Alternative für Deutschland får ‘hjælp af statistikkerne’, beretter Europakorrespondent Erik Jensen i Politiken. En forbløffende historie i ‘organet for den højeste oplysning’ – Forbløffende få flygtninge har fået job i Tyskland.

“Næsten en million flygtninge kommer til Tyskland, hvor hundredtusinder af frivillige står klar til at hjælpe dem i gang med at etablere en hverdag i de gode viljers land, hvor alle er enige om, at integrationen skal være målrettet og vellykket.

To år senere viser de tørre tal, at kun 15 procent af de flygtninge, der er kommet til Tyskland, er i arbejde.

Og det til de lavest tænkelige lønninger. De øvrige er uden arbejde og beslaglægger en fjerdedel af den tyske socialhjælp.

Det store flertal af asylansøgerne taler efter et par år i landet stadig ikke tysk. Og udsigterne, til at situationen vil forbedre sig, er alt andet end gode.

‘Vi har ikke klaret den, det må vi bare erkende. … Integrationen er ikke forløbet godt, nærmest tværtimod’, siger professor i økonomi Gabriel Felbermayr fra et af Tysklands mest kendte økonomiske institutter, IFO i München. …

Ifølge Felmermayrs opgørelse koster det store antal asylansøgere alene i socialhjælp, den såkaldte Hartz 4, staten mellem 149 og 186 milliarder kroner årligt.

[…]

‘Desværre har der vist sig at være en meget stor kulturforskel. For mange flygtninge har det været svært at vænne sig til at møde kl. 6.30 og være på en arbejdsplads i 9 timer. Arbejdsetikken er meget anderledes, og det har gjort det svært for mange virksomheder at have asylansøgere ansat’, siger Felbermayr med henvisning til tilbagemeldingerne fra det tyske erhvervsliv.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/89833/trackback

36 Comments »

 1. Hvordan mon denne oplysning er sluppet igennem virkelighedscensuren på den danske bundskraber af en avis.

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 13. december 2017 @ 16:59

 2. Lad os få nedsat nogle ekspertudvalg til at komme med en masse rigtig rigtig gode løsningsforslag, så vi kan komme igang med at bruge alle de ressourcer som flygtnigene er i besiddelse af.

  Husk at give ekspertudvalget god tid til arbejdet og naturligvis også nogle anstændige vederlag (plus selvfølgelig eftervederlag, pensionsindbetalinger og feriegodtgørelser)

  Kommentar by kenneth — 13. december 2017 @ 17:00

 3. Wir schaffen das!

  Kommentar by River — 13. december 2017 @ 17:18

 4. Angela Merkel: “Wir haben es nicht geschafft!”

  SURPRISE!

  Kommentar by va sawva — 13. december 2017 @ 17:19

 5. Mein Gott….Det må være racismus og med bedre integrations-insazt bliver det mahogni med tiden…eller…?

  Kommentar by Frafalden Moderat — 13. december 2017 @ 17:21

 6. En eller anden vil nok snart tilføje “… vi kan ikke se beviser for en koordineret aktion fra højreorienterede arbejdsgivere … ”

  http://www.uriasposten.net/archives/89851

  Kommentar by Stopdetnu — 13. december 2017 @ 17:23

 7. Mon ikke de kan komme i praktik på Politiken? Det ville næppe gøre den store forskel på kvaliteten af den.

  Kommentar by Michael — 13. december 2017 @ 17:24

 8. De 15% dækker sikkert over en masse kunstige jobs samt personer med nogle resourcer, der kan bistå den tyske stat med “integration”.

  Kommentar by Thorsted — 13. december 2017 @ 17:33

 9. At kombinere muslimer med begreberne arbejde og etik har altså vist sig at være 85% svært. Aaaaaaarrrrrrrrrrrrggggggghhhhhh! Og med EU’s åbne grænser internt få vi sikkert også snart fornøjelse af nogle af disse kultur- og arbejdsberigere. Og alle de millioner, som snart følger efter i kraft af såkaldt familiesammenføring. Er den herskende klasse fuldstændig fa forstanden?!?!(!?

  Kommentar by Tilfældig — 13. december 2017 @ 17:46

 10. Islamister er bare bunden. Det er også derfor at samtlige islamistlande er så elendige. Lad os rense verdenen for alle disse stakler, det er bedst for os og også bedst for dem. Måske en nul-barns-politik i samtlige islamistlande eller pigtråd rundt om dem.
  Skulle der mod al sandsynlighed være nogen få, der skrotter islamismen, så skal de da være ikke velkomne her.
  Lav jeres egne skodlande om i stedet, dumme islamister.

  Kommentar by Hul igennem? — 13. december 2017 @ 17:49

 11. Hovsa, var de syriske ‘flygtninge’ og de congolesiske velfærdsmigranter ikke alle raketforskere og specialiserede hjertekirurger??

  Nå, anyway, pga. vinteren vil der nok blive småt med medlidenhedsfremkaldende fotos af overfyldte gummibåde med negre fra Nigeria osv. i den kommende tid. Hajerne i Middelhavet skal jo også leve…

  Hvad skal Amnesty International, Care, Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Læger uden grænser samt Refugees Welcome så få tiden til at gå med?

  Sådan ud over at tæske rundt med indsamlingsbøsser, telemarketing (“…kunne du ikke tænke dig at støtte vores humanitære arbejde), underforstået, ellers er du en hvis racist uden hjerte for negrene.

  Derfor samtlige indsamlingssøndage = alle om efteråret og vinteren flyder med mødre og deres tumledragtsindpakkede børn med store øjne og raslebøsser.

  Og hvor er Venligboerne med deres succeshistorier? Jeg venter spændt, men holder ikke vejret imens.

  Kommentar by Henrik Petersen — 13. december 2017 @ 17:55

 12. Jeg tænker at løsningen ligger lige for:
  Importer nogle flere millioner syrere, somaliere og andre kulturberigere af samme skuffe- Så bliver alt godt og integrationen lykkes selvfølgelig

  Kommentar by Jakob — 13. december 2017 @ 17:57

 13. Hvordan kan disse tarvelige skrivekløe-bøller på Politiken få sig selv til – i denne søde juletid – at tilføje dette knusende slag lige i ansigtet (Læs: sylten) på: Stine, Zenia, Georg og Carsten, m.fl. – Det må være strået som knækker kamelens ryg ? – Kan vi nu forvente, at de gør alvor af de mange “trusler” om at forlader fædrelandet ? – I så fald, vil der være basis for en rigtig gammeldags jul i Danevang…

  Kommentar by T. Flodur — 13. december 2017 @ 17:57

 14. Jeg er også målløs, de er jo alle ingeniører, læger osv, og dem er der jo mangel på. Kun racisme kan være forklaringen.

  Kommentar by Johnson — 13. december 2017 @ 18:11

 15. . . . der har vist sig at være en meget stor kulturforskel . . .

  Det kunne jeg godt have fortalt dem :-)

  Kommentar by For_Mangfoldighed — 13. december 2017 @ 18:18

 16. 3 procent var rigtige flygtninge, sagde UNHCR

  Kommentar by BB — 13. december 2017 @ 18:30

 17. Hvis man renser de danske tal for løntilskud, virksomhedspraktik, IGU og tilsvarende, kommer Danmark garanteret ikke i nærheden af 15% beskæftigelse blandt vores syriske “flygtninge”. I 3. kvartal 2015 var andelen af “lønmodtagere” blandt syrerne i Danmark 4,8%. I 2. kvartal 2017 var det steget til 22,9%. Hvilket fint afspejler det såkaldte “systemskifte” i kommunerne (hvor der blev sat fokus på at få “flygtninge” ud i virksomhederne ved hjælp af løntilskud og praktikordninger) og indførelsen af IGU-ordningen i midten af 2016.

  Hvis vi definerer begrebet “lønmodtager”, som en person, der aflønnes på lige vilkår med en almindelig dansk lønmodtager (uden offentlige/kommunale tilskud), skal vi altså ikke forvente, at vi er i nærheden af tyskernes “succes”. I bedste fald og set med de mest rosenrøde briller, kan vi vel sjusse os til 5-10% beskæftigelse blandt syrerne i Danmark. Selv tror jeg andelen ligger betydeligt lavere. Omkring 2-4% (statistikken fra 2015 har sandsynligvis også dækket forskellige beskæftigelsesprojekter).

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 13. december 2017 @ 18:34

 18. Jeg har stadig ikke forstået hvorfor integrationen ALTID er europæernes ansvar, og ALDRIG deres eget.

  Kommentar by Per — 13. december 2017 @ 18:35

 19. Det bliver sagt at det er “overraskende” til ære for politikensegmentet, der sikkert er overraskede over dette faktum. De er jo- selvom det er stik modsat deres egen selvopfattelse- dybt, dybt retarderede. De fleste af dem er sikkert ikke mindre intelligente i biologisk forstand, deres retardering er fuldstændig selvvalgt. Willful ignorance, hedder det vist på engelsk.

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 13. december 2017 @ 18:46

 20. Min 110% løntilskud til Arriva for at ansætte “flygtninge” som buschauffører.

  Buskørekortet har kommunen betalt i dyre domme.

  Så tror da pokker at danskere presses ud af disse “sidste udvej” jobs

  Kommentar by Træt — 13. december 2017 @ 18:54

 21. >8 @Thorsted
  Ja, gad vide hvor mange af de 15%, der simpelthen “arbejder” med at tolke for de andre 85%, når de forlanger penge af kommunen, er i grundlovsforhør mistænkt for “sexual emergency”, osv. ?

  Kommentar by Hertz — 13. december 2017 @ 19:00

 22. Kommentar by Tilfældig — 13. december 2017 @ 17:46

  JA!!!

  Det har den været siden 1968…Følgerne vi ser i dag er legio…Vanviddet uden ende og vælgerne vil have det sådan!

  Kommentar by Black Watch — 13. december 2017 @ 19:33

 23. “Forbløffende få . . .”.
  Typisk Politikenformulering – her på det seneste, hvor også gutmenschen begynder at ane virkeligheden.

  Kommentar by Bastardo — 13. december 2017 @ 19:51

 24. @ 17

  Udmærket kommentar. Godt at få nogle tal på bordet.

  Kommentar by kenneth — 13. december 2017 @ 21:54

 25. Ud over mange kunstige jobs, indgår der sikkert i de 15 % også en masse ekstra jobs som følge af selve indvandringen. Det kan være sikkerhedsvagter, servicejobs, tolke mv., altså reelt jobs, der kunne være undgået, hvis Merkel ikke havde inviteret dem.

  Derudover er der også en masse familiesammenføringer på vej, og det vil socialhjælpen til at eksplodere.

  Alle har vidst længe, at Wir schaffen das var en løgn. Det forklarer også, hvorfor Merkel og EU er så forhippede på at sende deres migranter til Østeuropa, dog vel vidende at det vil heller ikke virke, da migranterne bare vil sive tilbage til Tyskland og de lande, hvor socialhjælpen er størst og undergrundsnetværket er stærkest.

  Man kommer efterhånden til at tro på djævlen og alle hans onde gerninger, hvoraf en af dem har været at hypnotisere Merkel til vanvidsgodhed.

  Kommentar by traveler — 13. december 2017 @ 21:55

 26. Djævlen sidder ikke i detaljerne, han sidder højt og flot i politikerne og hele den hær af eksperter, religions- og kultursociologer og jeg ved ikke hvad, som har taget så grueligt fejl. Man kunne i stedet have spurgt min senile 90-årige moster med 3 ½ års skolegang og fået et klart svar. – Das schaffen wir nicht. Enhver kan se, at kulturforskellene er for store.

  Kommentar by Catfish — 13. december 2017 @ 23:12

 27. “Ifølge Felmermayrs opgørelse koster det store antal asylansøgere alene i socialhjælp, den såkaldte Hartz 4, staten mellem 149 og 186 milliarder kroner årligt.” En udgift der kun vil stige…Hvor længe kan et land holde til det, uden at bryde sammen? Og det er kun socialhjælpen, hvad med udgiften til kriminaliteten, skoler, nytteløse integrationsprojekter, o.s.v – beløbet er jo langt højere end det nævnte..præcis som ved det nævnte latterlige tal på 33 milliarder herhjemme.

  Kommentar by Lightmann — 14. december 2017 @ 03:42

 28. Halvdelen af dem er ansat på “italienske” pizzeriaer med navne som Mama Rosa, Papa’s pizza og Mario’s. De er helt sikkert italienske fordi der hænger italienske flag på facaden.
  Resten er i et praktikforløb i Aldi og Lidl.

  Kommentar by Frank Hagmann — 14. december 2017 @ 09:43

 29. Markedet er tilsyneladende mættet med raketvidenskabsmænd ……

  Kommentar by Kurt — 14. december 2017 @ 11:09

 30. “For mange flygtninge har det været svært at vænne sig til at møde kl. 6.30 og være på en arbejdsplads i 9 timer. Arbejdsetikken er meget anderledes”

  Med andre ord, de er luddovne. Og kriminelle. Og voldelige. Etc. etc.

  Hjem med dem.

  Kommentar by Jern Henrik — 14. december 2017 @ 13:21

 31. Forleden hvor jeg sad i min læges venteværelse, var der også en kulturberiger, selvfølgelig beskæftiget med sin mobiltelefon. Da han blev kaldt ind, rejste der sig samtidig en herre med en dokumentmappe, det var tolken.
  Jeg har tit undret mig over, hvor stor en del af den registrerede beskæftigelsesprocent for de fremmede udgøres af tolke.

  Kommentar by Menig 442 — 14. december 2017 @ 16:01

 32. @ 31

  Under kommunalvalgkampen var jeg til et vælgermøde hvor der blev spurgt til hvor meget kommunen betalte for udlændinges tolkeservice. Det kom der ikke noget konkret svar på. Faktum er at du ikke kan finde ud af det ved at studere kommunens budget. Det skyldes at det ikke er et særskilt punkt.

  Kommentar by kenneth — 14. december 2017 @ 18:16

 33. Nu kender vi Dagbladet “Churchill er en farlig mand” Politiken igen.

  Denne her er ikke om dagbladet Politiken under den tyske fredsbesættelse for 75 år siden, men fra Politiken i går!

  “Ny israelsk ambassadør er vred over satiretegning i Politiken
  Med satiretegningen »Den stegte due kom flyvende« genopliver Politiken nazitidens antisemitiske propaganda, mener Israels nye ambassadør i Danmark, Benny Dagan. Chefredaktør Christian Jensen afviser, at tegningen er antisemitisk.”
  TORSDAG D. 14. DECEMBER 2017

  Kommentar by A-mad — 15. december 2017 @ 09:25

 34. https://www.b.dk/kultur/ny-israelsk-ambassadoer-er-vred-over-satiretegning-i-politiken

  Ny israelsk ambassadør er vred over satiretegning i Politiken

  Kommentar by A-mad — 15. december 2017 @ 09:34

 35. Ja og af de 15% er de fleste af dem kristne flygtninge. Jeg besøgte en ven i flensburg og det var ikke andet end muslimer i danske biler, selv i en spritny handicapbus væltede det ud med muslimer med en enkelt onkel i rullestol. Så fuck dummark og naziland.

  Kommentar by Anonym — 15. december 2017 @ 15:04

 36. Ja og af de 15% er de fleste af dem kristne flygtninge. Jeg besøgte en ven i flensburg og det var ikke andet end muslimer i danske biler, selv i en spritny handicapbus væltede det ud med muslimer med en enkelt onkel i rullestol. Så fuck dummark og naziland.

  Kommentar by Piphans — 15. december 2017 @ 15:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper