16. januar 2018

Videnskab.dk: “… forestillingen om vikingernes etniske ‘renhed’ er tilsyneladende stadig appellerende”

Alt der ikke flugter med multikulturalismens dagsorden angribes fra alle vinkler. Herunder et primitivt opkog af en engelsk forsker, der hævder at vikingerne ikke var ‘racerene skandinavnere’. Det er ikke et år siden Videnskab.dk gjorde vikingerne multikulturelle, og blot få måneder siden Politiken associerede vikingerne med Allah. Mon ikke 2018 bliver året, hvor vikingerne gøres til veganere.

Bemærk i øvrigt hvorledes forskeren hævder, at myten om etnisk renhed opstod i 1800-tallet, og blev næret af ‘1930’ernes nazistiske ideologier’. Endnu et ideologisk partsindlæg fra Videnskab.dk – Forsker: Vikingerne var ikke ‘racerene’ skandinaver.

“Ordet ‘viking’ dukkede først op i det engelske sprog i 1807 – en tid med voksende nationalisme og imperiebygning. … I det 19. århundrede blev vikingerne betragtet som prototyper og stamfædre for de europæiske koloniherrer.

Forestillingen havde sit udspring i en arisk ‘herskerrace’, fodret med primitive, grove videnskabelige teorier og næret af 1930’ernes nazistiske ideologier.

… forestillingen om vikingernes etniske ‘renhed’ er tilsyneladende stadig appellerende.

Blandt andet har ‘White Supremacy’-bevægelsen (‘hvidt overherredømme’-bevægelsen, som typisk er blevet brugt i reference til nynazister og Ku Klux Klan, red.) taget forestillingen til sig. …

Nyligt arkæologisk arbejde og tekstmæssig forskning indikerer, at vikingerne havde adskillige ophold i løbet af hvert togt (for at hvile, skaffe forsyninger, yde tribut, reparere deres udstyr og indsamle informationer).

På denne måde havde de mere vedvarende interaktion med forskellige folk. …

Ligesom de senere pirater (eksempelvis de tidlige moderne pirater i Caribien) mistede vikingerne ofte besætningsmedlemmer, der blev erstattet med nye rekrutter i form af dissident-elementer (personer med en politisk eller religiøs overbevisning der afviger fra den officielle, red.) med vidt forskellige baggrund og kultur, i takt med at togterne rykkede frem. …

Gravfund og sølv-depotfund fra det 9. og 10. århundrede kaster lys over vikingetidens kulturelle og etniske mangfoldighed.”

(Katheryn Winnick som Lagertha i Vikings, 2013-)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/90333/trackback

55 Comments »

 1. Hold da op en underlødig artikel. Simpelthen forfærdelig. Den klassiske taktik med at stipulere en masse påstande og fabrikere en masse stråmænd, og så skyde dem ned med banaliteter. Altså italesætte noget selvfølgeligt som modsætning til noget absurd, og så gøre det absurde til synonym med noget bestemt politisk. “på venstrefløjen er det en udbredt misforståelse at staten kan plante pengetræer, men i virkeligheden udgøres det meste skov af nåletræer og bøgeskov“. Og når man så har absurdificeret den ene vej kan man give den gas den anden vej: “…Ny forskning viser imidlertid, at alene nåleskov udgør 337% af det danske areal.“.

  Der er virkelig ikke noget nyt i den artikel, ingen fakta de fleste ikke kender og forholder sig til (fraset vrøvl som “Vikingernes handelsruter strakte sig fra Canada til Afghanistan” og andre eksempler, det er dog til at leve med). Men vinklingen er om muligt endnu mere åndssvag end forestillingen om vikingerne som 3 meter høje ariere der gik med ringbrynje og havde hjelme med horn i panden. Hvis der altså overhovedet er nogen der forestiller sig dette. Ja, underlødig er den præcise bedømmelse.

  Kommentar by DavidK — 16. januar 2018 @ 05:07

 2. DNA-analyser skal snart faa den lille sag klarlagt, og saa kan kan der saettes komma og decimaler paa, hvor stor del af vikingernes DNA der stammer fra negre.

  Apropos: for et par aar siden ville et forskerhold undersoege, hvor meget nordisk DNA der var i befolkningen i Normandiet, saadan som man har gjort i Storbrittanien. Det blev standset af myndighederne, da et saadant projekt blev anset for racistisk.

  Kommentar by Erling — 16. januar 2018 @ 06:16

 3. #2, Erling. “DNA-analyser skal snart faa den lille sag klarlagt“, problemet er netop når man drager vidtrækkende ekstrapolerende konklusioner ud fra et lille subset af DNA der af forskellige grunde har “overlevet”. Så ser jeg mere frem til undersøgelsen af moderne grønlænderes genom, dvs hvor meget “oldnordisk” bærer de egentlig rundt på. Det er måske i virkeligheden ikke så lidt.

  Kommentar by DavidK — 16. januar 2018 @ 06:34

 4. OK. Vikingerne var multikulti et sted imellem Nordtyskland, Danmark, Sverige og Norge. Derfor var de så fredelige og venlige, og blev mødt med racisme og fremmedhad og havde integrationsproblemer i England, (Hamborg), Frankrig, og de steder hvor de ellers røvede, plyndrede, og slavebandt andre. Multikulti er godt, sammen med Sharialove, undertrykkelse, og uansvarlig opførsel….godnat og sov godt. :-) :-) :-)

  Kommentar by Michael Unna — 16. januar 2018 @ 06:42

 5. Sygelig propaganda kamufleret som videnskab.

  Det vrimler bare med guldkorn. Også denne her: “Et slående træk ved vikingernes tidlige succes var deres evne til at omfavne og tilpasse sig en bred vifte af kulturer…”

  Og derfor skal vi være glade for de store fremsynede EU-lederes uhæmmede migration fra tredjeverdenslande, så vi om få år ender som et “succesfuldt” islamisk shithole…

  Kommentar by traveler — 16. januar 2018 @ 07:35

 6. Selvfølgelig var Skandinavien ove overvældende skandinavisk dengang.

  Kommentar by ung konservativ — 16. januar 2018 @ 08:03

 7. Islamistskab.dk burde de hedde.

  -Og nu er det også “synd” for unge der har videresendt en telefonvideo af børn der boller- ja dem er det åbenbart ikke “synd” for.
  Uopdragne taberunger, af uopdragne tabere- det er kun muligt fordi de ikke arbejder.

  Kommentar by Hul igennem? — 16. januar 2018 @ 08:27

 8. Det er egentlig mærkeligt, at der overhovedet findes kultur. hvis al historisk, arkæologisk og genetisk videnskab beviser, at multikultur bare er vejen til succes for menneskeheden.

  Kommentar by traveler — 16. januar 2018 @ 08:46

 9. Mon ikke vikingerne har taget en smuk slavisk kvinde eller to med hjem fra togterne nedad Volga? Hvis man har roet en måned og levet af mjød og saltet flæsk må de da have været godt tykke bag ørene?

  Jeg er selv såvidt jeg ved af dansk og nordtysk oprindelse. Jeg har kulsorte øjne, lang smal næse og i mine yngre dage var mit hår også ravnsort. I mit arbejde er jeg ofte sammen med franskmænd og Italienere og oftest er jeg den mest mørklødede i lokalet!

  Kommentar by redneck — 16. januar 2018 @ 08:57

 10. Lad vores dækning af hvad der sker i nutiden været et udmærket billede på hvordan fortiden beskrives. Løgn, løgn og atter løgn. Så let at indse.

  Kommentar by River — 16. januar 2018 @ 09:10

 11. Jeg mener videnskab.dk bliver lavet af ekstra bladet, de linker ihvertfald ofte til det som om det er deres egen mere “seriøse” afdeling. Lidt som når en bums tager et jakkesæt på.

  Kommentar by Per — 16. januar 2018 @ 09:12

 12. Herligt at se et sådant billede af en smuk arisk kvinde med klare blå øjne, i disse tider hvor lavstammede, evigt mobiltalende, tilhyllede, kontanthjælpsforsørgede muslimske kvinder smutter rundt som rotter alle steder.

  Kommentar by Rodina — 16. januar 2018 @ 09:22

 13. Jeg synes forskeren mangler lidt beviser for sine påstande, mon ikke Eske Willerslev behændigt vil kunne levere.

  Kommentar by Johnson — 16. januar 2018 @ 09:36

 14. “Vikingetogter var ikke endagsudflugter”. – Nej, er det virkelig sandt?

  Og den med Allah, som Politiken bragte, er allerede falsificeret.

  Kommentar by Bastardo — 16. januar 2018 @ 10:01

 15. det er i grunden ejendommeligt , når vi var så opblandet allerede den gang ; at vi 1000 år efter i Norden taler 3 skandinaviske sprog , Og ikke f.eks arabisk. Yderst mærkværdigt.

  Kommentar by hartvig jensen — 16. januar 2018 @ 10:04

 16. Som jeg er orienteret, så drog man på “Viking” alá plyndring, røveri, tyveri og hærgen :) Det var nok eventyrlysten og muligheden for at berige sig selv, der trak ungersvendene af huse. At man har samlet forskelligt rakkerpak op på vejen, som også ville hærge er sikkert rigtigt nok, men jeg tror sgu ikke man slæbte dem med hjem til langhuset for, at de kunne nasse resten af livet på en vikingefamilie. Arbejd for føden eller smag stålet….

  Kommentar by Gavflab — 16. januar 2018 @ 10:11

 17. Forstillingen om etnisk renhed er vestlig. I ikke-vestlige kulturer er det ikke en nation folk føler tilknytningen til men familien og klanen.
  De er besatte af “familiens renhed” og ære. Kvinden skal ikke vise sig eller komme i kontakt med fremmede for familien fordi det gøre hende uren og kaste skam på familiens ære.
  Bliver kvinden uren gennem en voldtægt er det normen i klansamfund, at kvinden den urene kvinde skal giftes med voldtægtsmanden.
  Som den pakistanske antropolog, Akbar Ahmed siger så ser muslimerne faktisk vestlige samfund og love som “æresløse” fordi vi gifter os væk fra familien mod etnicitet. Men familie og klan-nazister som går op i renhed samt deres klanlove/sharia har intet med “blodet renhed” at gøre.

  Kommentar by Thorsted — 16. januar 2018 @ 10:45

 18. Selvfølgelig har vikingerne haft damer med, i kojen, på hjemrejsen fra de varme lande – Harald, Svend, Gorm, osv., har sikker godt kunne bruge et blowjob, medens de sad og sled med årene på vej nordover.

  Nu synes jeg, at arkæologerne – (hvis de ellers har lidt nosser i den branche, hvilket jeg betvivler) – Skulle koncentrerer sig om, at få fastslået, i hvor høj grad disse gener fra de varme lande, har skadet de nordiske Kold Vinter-gener.

  Kommentar by T. Flodur — 16. januar 2018 @ 10:46

 19. Mageloest , som politiken og jyllandsposten kolporterer alle mulige bestillingsarbejder , naermest paa kommando skulle man tro(skal de mon levere “varen” for den mediestoette de modtager ?). Hvad forlanges der i grunden nutildags af “journalister” ? Meget mere end evnen til at betjene det journalistiske pendant til en mikroboelgeovn synes det ikke at vaere…

  Kommentar by krassisten — 16. januar 2018 @ 10:48

 20. “Raceren” mon ikke de primært kom fra det nordlige Europa. Det var lissom der det foregik.
  Samtidig så bliver anden forskning censureret. Jeg er ikke selv en stor tilhænger af det der racehalløj, men jeg bliver forarget over at forskning forbydes i den politiske korrektheds hellige navn.
  https://www.kristeligt-dagblad.dk/udland/dansker-deltog-i-kontroversiel-konference-om-racehygiejne

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 16. januar 2018 @ 11:15

 21. Multikultiens ideologister er lige så besatte af at bevise diversitet “Videnskabeligt”, som nazisterne var besat af samme, blot med modsat fortegn. De kunne også, “videnskabeligt” bevise, at ved at måle facon og fremspring på folks kranier, kunne de – husk videnskabeligt – dokumentere om du var raceren og derfor værdig til overlevelse. Ligesom nazisterne har multikultierne draget konklusionen på forhånd. Og ligesom nazisterne skal de nok efterfølgende finde beviset.

  Kommentar by Margrethe — 16. januar 2018 @ 11:28

 22. Når man skal forklare en historisk tekst så må man ikke blande nutidige digressioner ind i sine tolkninger, f.eks kan der være mange grunde til Allah optræder i vikingegrave, ja det ikke-skandinaviske blod er nok meget sandsynlig rus(sisk), og i artiklen menes der at være en modsætning imellem det lokal og nationale men ordet nationalt betyder jo et sted hvor man er født uden isme.

  Kommentar by Sandberg — 16. januar 2018 @ 11:42

 23. Vikingerne var negere. De var allesammen transseksuelle.
  Og på slagmarken var det foretrukne våben, dialog.
  Jeg har selv læst det i politikken.

  Kommentar by XXXXX — 16. januar 2018 @ 11:51

 24. Snart får vi at vide at en araber har lavet Jelling monumenterne og at Harald Blåtand og Thyra slet ikke ligger i højene, som historiebøgerne siger.

  Kommentar by k.m. — 16. januar 2018 @ 15:09

 25. Gorm den Gamle i Jelling

  Kommentar by k.m. — 16. januar 2018 @ 15:18

 26. Dialogen fra Grimshøj?
  Smid ham ud fra taget, sten liget, kog resterne, server dem for resten- bon appetit, willerslev tager den første bid!

  Kommentar by Hul igennem? — 16. januar 2018 @ 15:33

 27. Nu mangler snart ikke andet fra vikingetiden end at få oplyst om, hvem der bragte Odin og Thor med sig i bagagen.

  Kommentar by Menig 442 — 16. januar 2018 @ 15:34

 28. @ 15 hartvig jensen

  For en 1000 år siden, brugte man betegnelsen “den danske tunge,” om det sprog man brugte i Danmark, Sverige, Norge og Island. Det var meget homogene samfund, indtil for 40 år siden.
  At såkaldte forskere nu prøver at omskrive historien, ved at lyve om, at vi altid har haft indvandring, kan man ikke tage seriøst.

  Museumsinspektør Mette Boritz, Center for Formidling, Nationalmuseet, kan skrive følgende på s.104 i skriftet “Vinkler på vikingetiden”, beregnet for unge mennesker, da det ligger under Skoletjenesten:

  “Vikingerne findes ikke længere, og man kan endda gå så
  langt som til at hævde, at de aldrig har eksisteret som en gruppe af særlige mennesker, der kan adskilles fra andre mennesker i andre perioder og tidsaldre. Faktisk kan man argumentere for, at ordet ’viking’ er misvisende at bruge om personer, idet ordet oprindeligt blev brugt i betydningen ’at drage ud’, enten som handelsmand eller
  som kriger. Man var ikke viking, man drog i viking.”

  Egtved-pigen og Skrydstrup-kvinden er gjort til frontfigurer for tesen om, at vi altid har haft indvandring, idet de ikke er “danskere”.

  Nu kan man så sige, at den gang de to omtalte kvinder levede, var der ikke noget der hed Danmark. Det opstod først i det 3-400 århundrede, da danerne kom fra Sverige og indvaderede Sjælland og omkringliggende øer, og Dania/Danmark optræder første gang i 500-tallet i udenlandske rigsannaler, især franske.

  Men landsforræderne prøver med al magt, at omforme historien, men tro dem ikke, de er fyldt med løgn og bagvaskelse.

  DANMARK FOR DANSKERNE

  Kommentar by der Adler — 16. januar 2018 @ 17:20

 29. Synes egentlig at det er åbenbart at klodens forskellige befolkninger har udviklet karakteristika, efter hvor de har bosat sig. Derfor virker det sgu´da helt skørt at udnævne sidst ankomne somalier til dansker. Herregud, selvfølgelig har de forskellige kulturer haft møder, også seksuelle, men grundstammen er bibeholdt. Gud ved hvor lang tid det tager for en af negroid afstamning, via “avl” og vores klima, før han bliver uigenkendelig, blandt lokalbefolkningen?

  Kommentar by Frafalden Moderat — 16. januar 2018 @ 17:29

 30. #21 Margrethe

  Fremragende god pointe. Af hjertet tak!

  Kommentar by Arne Torp — 16. januar 2018 @ 18:06

 31. Kimbrerne drog imod syd og bekæmpede romerne før vor tidsregning.
  Der var forsvars værker vendt imod nord i Sønderjylland. De frygtede jyderne.
  http://oldtidsglimt.dk/location/vold-og-vaern-i-aeldre-jernalder/
  Vikinger fik sit eget område i England med egne love. Men….

  Kommentar by P — 16. januar 2018 @ 18:15

 32. 28 # der Adler
  Ordet viking stammer fra vikingetogterne i England.
  Da de angreb en kirke (husker ikke hvilken), hvor præsterne prøvede at søge ly.
  Præsterne ville overgive sig og forhandle med vikingerne.
  Da Spurgte en af præsterne hvem er jeres konge? Til det svarede danskerne vi har ingen konge. Det forstod præsten ikke. Han spurgte hvem leder angrebet. Danskerne svarede We King. Forstået på den måde, at den foreste som ledte angrebet var lederen ‘kongen’. Når han faldt i kamp. Var næstforeste mand lederen ‘kongen’. Deraf kommer ordet viking.
  Det siger noget om indstillingen som mænd havde dengang. Det var en ære at dø i kamp. Så kom man i Valhalla op til Odin og de andre stolte krigere. Hvis man døde af sygdom eller alderdom en skamfuld dø. Kom man ned til ‘hel’ og kvinderne. Alle mænd kæmpede for, at undgå den skæbne.
  Jeg har det fra en gammel læderindbunden historiebog. Skrevet før historieforfalskningen begyndte.

  Kommentar by XXXXX — 16. januar 2018 @ 18:29

 33. Hvis en viking kom hjem fra et togt, og hans kone havde født et barn, som var handicappet eller ikke lignede ham så meget. Blev barn sat ud i skoven og efterladt til de vilde dyr.
  Så raceblanding, arhhh jeg tror det næppe.
  Tyve blev hængt i træerne ved siden af en ulv, for de drev samme gerning.
  Så der har nok ikke været mange muslimer i Danmark dengang.

  Kommentar by XXXXX — 16. januar 2018 @ 18:56

 34. Derer ingen grænser for indoktrineringen.

  Kommentar by Søren — 16. januar 2018 @ 19:48

 35. Når de kulturradikale multikulturideologer på Videnskab.dk ser sig nødsaget til at gå på stråmandsjagt, som DavidK så glimrende beskriver i (1), så afslører det på ganske morsom vis hvor desperate de er i deres mangel på reelle argumenter til støtte for deres mulitkulturideologi.

  Kommentar by monse — 16. januar 2018 @ 20:42

 36. @ 32 xxxxx

  Din forklaring på ordet viking, hmmm?

  Ordet viking/vikinger (vikingr) kan henvise som betegnelse for indbyggerne fra det norske landskab Viken ved Oslofjorden. Ordet “vik” betyder fjord/vig og “-ing er almindeligt i oldnordisk og betyder “folkene fra …, altså folkene fra Vik, eller fjordmand eller folkene fra fjordene.

  Betegnelsen blev brugt i omtale af folkene fra Danmark, Sverige og Norge

  Kommentar by der Adler — 16. januar 2018 @ 21:38

 37. @35 På en måde er det omvendt: Multikulturideologien har allerede sejret på de bonede gulve. Men da det er uden demokratisk deltagelse af de europæiske folk, går man i gang med at dekonstruere de europæiske folks kultur, historie og identitet og udskamme dem med ulækre nazi-stråmænd, så de til sidst mister mæle og sprog.

  Sverige har været et lærerigt laboratorium for multikulturideologien, hvor man med succes har afprøvet at nægte svenskerne at have en kultur eller være et folk. Nu kommer det så til Danmark med lidt års forsinkelse. Men kan heller ikke undervurdere, at alle de kommunister, der før regerede i Østeuropa, ikke bare er imploderet og forsvundet, men har fået albuerum i EU systemet i et frugtbart samarbejde med kulturradikale vesteuropæere, mens de er ugle set i hjemlandene.

  Kommentar by traveler — 16. januar 2018 @ 21:56

 38. Alle de sorte negre i gummibådene er såmænd nok bare vikinger…. der har glemt årerne

  Kommentar by redneck — 16. januar 2018 @ 22:15

 39. Hej traveler (37) Jeg kan godt følge dit ræsonnement derhen, at de multikulturelle er så selvfede i deres egen overbevisning, at de i ren arrogance blæser på at de skal bruge letgennemskuelige stråmænd til holdningsmassagen, og måske endda selv tror på våset. Men jeg tror det forholder sig mere ligetil. Hvis de havde reelle argumenter til fordel for multikulturen, ville de bruge dem. De er jo ikke dumme som sådan. De ved godt at modargumenterne mod multikulturen er reelle og meget stærke, bl.a. de økonomiske argumenter, som kan dokumenteres sort på hvidt, hvilket derfor forhindres med alle midler. Der er også kriminalitetsstatistikker, uddannelsesstatistikker, etc, som igen er sort-på-hvidt argumenter, og som derfor manipuleres og bortforklares i een uendelighed af multikulturideologerne. Som jeg ser deres latterlige stråmandsekspeditioner som bl. a. vikingehistorien her, er det et desperat, men ynkeligt forsøg på at dække over at de netop ikke har nogen reelle argumenter.

  Kommentar by monse — 16. januar 2018 @ 22:50

 40. 36 # der adler
  Jeg har forklaringen fra en bog om Danmarks historien.
  2 tykke bind på over 3000. Sider så vidt jeg husk.
  Den ligger på loftet. Jeg checker den imorgen.
  Så skriver jeg den korrekte titel og forfatterne og årstal den blev skrev.
  Så kan du jo selv kontrollere det. Men det er en gammel bog.
  Den er måske ikke på bibliotekerne.
  Jeg har ingen printer/skanner, så jeg kan ikke skanne teksten ind her på bloggen.

  Kommentar by XXXXX — 16. januar 2018 @ 23:30

 41. @39 måske momse, og heldigvis kan man fortsat med få tryk på musen finde en undersøgelse fra Aarhus Universitet, hvor flere hundrede danske gymnasieelever har bidraget med dna-prøver. Den viser, at danskerne (“gammeldanskerne”) har en stor genetisk ensartethed på tværs af landet.

  Hvad angår danskernes slægtskaber med andre nationaliteter, drejer det sig om først og fremmest England og i mindre grad om Sverige og Norge.

  Englænderne udgør 40-48 % med et toppunkt i det sydlige Jylland, og det kan let forstås med først den jyske udvandring sammen med anglerne (men muligvis ikke saksere, der måske var mere tyske?) og så siden vikingerne. Det svenske broderfolks bidrag er ca. 30% (man tænker på hvor længe Skånelandene var danske), og det norske bidrag ca. 15% (de mange års rigsfællesskab ej at forglemme).

  Endvidere er der en polsk genetisk iblanding på Sjælland, Lolland, Falster og Fyn, der afspejler først vendisk indvandring i det sydlige Danmark og vel senere de polsk/ukrainske landarbejdere.

  Det tyske bidrag er derimod nul og niks på ca. 5% på samme niveau som det franske bidrag. Og det trods det lange rigsfællesskab med de tyske hertugdømmer og hansestædernes dominans i perioder. Men ser her et slags genetisk Dannevirke.

  Denne genetiske undersøgelse er i overensstemmelse med historie og kultur, helt som forventet. Her kan man intet se, der kunne henlede tanken på vikingerne som væsentlige multikulturelle rollemodeller. Bevares da, de vikinger, der slog sig ned i England, Irland og Frankrig osv., smeltede efterhånden helt selvfølgeligt sammen med lokalbefolkningen.

  Kommentar by traveler — 17. januar 2018 @ 00:02

 42. Endelig:
  https://jyllands-posten.dk/incoming/ECE10210330/trumpregering-halverer-bidrag-til-palaestinensisk-stoetteprogram/

  Kommentar by Sindsro — 17. januar 2018 @ 01:00

 43. En skandinav, mange skandinaver.

  Kommentar by dencensurerede — 17. januar 2018 @ 04:42

 44. @32 Det var , Lindisfarne i år 793

  Kommentar by hans01 — 17. januar 2018 @ 05:57

 45. traveler (41) den undersøgelse du henviser til har såmænd også været bragt på videnskab.dk i 2016

  https://videnskab.dk/kultur-samfund/danskerne-har-overraskende-ens-gener

  Vinklingen i den artikel er faktisk neutral. Dog linkes der inde i artiklen til en anden slem ideologisk artikel om Eske Willerslevs danskhedsstudie, som for nylig blev diskuteret her på Uriasposten. Selvom videnskab.dk af og til finder et guldkorn, så er og bliver den en ideologiforblændet høne.

  Kommentar by monse — 17. januar 2018 @ 07:33

 46. En teori jeg har hørt er at- ordet Vie….at via væk fra sit nære ansvar, for kone og børn, sammensat af ordet-king. Altså en -konge der vier væk fra det nære ansvar for at drømme sig væk til fjerne horisonter. Det var altså et negativt øgenavn, som Deres koner og børn brugte om de store stærke drømmere. Imens Vikingerne var ovre i England og Frankrig for at røve og plyndre, og skaffe slaver, blev de syddanske kyster ved Fyn, og Lolland Falster, samt Sydsjælland- Røvet og plyndret med slaveri til følge af Venderne, som kom fra Nordøst Tyskland og Vestpolen, så tingene bedre kunne harmonere, når Vikingerne kom hjem med slaver og guld. :-) :-) :-). Interessant teori. God onsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 17. januar 2018 @ 08:10

 47. Er der ikke noget der hedder “videnskabelig uredelighed”?

  Kommentar by Chamberlain — 17. januar 2018 @ 08:36

 48. Fik for nogle år siden, foretaget en DNA test, af et stort amerikansk firma (Family Tree DNA) på mit fædrende Y gen. Det viste, at det tilhørte haplogruppe R1b (M-343). Ved yderligere undersøgelser kunne der siges så meget, at jeg var 99 % European, deraf 75 % Skandinavia, 24 % vest-og Central Europa, og 1 % Nord Afrika.
  Denne haplogruppe er den mest hyppige i Vesteuropa.

  Kommentar by der Adler — 17. januar 2018 @ 09:03

 49. Tak for mange lærerige kommentarer – Det er min opfattelse, at, efter de nordiske/skandinaviske samfund var dannet (engang for, to til 3-tusinde år siden (?)) er befolkningens gener formentlig – kun blevet skadet – ved den indvandring som tid efter anden har fundet sted!

  Selvfølgelig har man tillært sig håndværk og dyrkningsmetoder, osv., af tilvandrede folkegrupper – Men det har jo ikke en skid med forbedring, af det nordiske genmateriale, at gøre! – I øvrigt tror jeg, at de fleste af datidens indvandrere, ret hurtigt er gået til grunde; de klimatiske vilkår på de her kanter er ikke for tøsedrenge M/K ! – Så hvis det akademiske buhlshit-segment endelig vil udtale sig, så må konklusionen være: Indvandring beriger os ikke, men skader, måske endda fatalt, vores genmateriale!

  Kommentar by T. Flodur — 17. januar 2018 @ 13:10

 50. Det var vist en Hollands undersøgelses teori ud fra datidens sprog…Vige…Vi-king. :-).

  Kommentar by Michael Unna — 17. januar 2018 @ 13:42

 51. De ville ikke være bønder. De ville ud og erobre verden, frem for at knokle for kone og børn….sååån cirka forkortet :-). Måske det harmonere med Hedens fremkomst pga rovdrift på skovene……En teori…en teori…ikke konkret viden :-)

  Kommentar by Michael Unna — 17. januar 2018 @ 13:44

 52. @42 Sindsro

  Fra ugens Weekendavisen (Lydavisen) – En flæbeartikel om emnet:

  #

  http://lydavisen.dk/#q=edition

  1.sektion – Opskrift på ballade

  Palæstina. Præsident Trump truer med at stoppe de amerikanske bidrag til driften af de palæstinensiske flygtningelejre på Vestbredden. Det vil føre til lukning af skolerne og sende en hel masse palæstinensiske

  Af Hans Henrik Fafner

  #

  Det er jo fuldkommen grotesk at kalde sig “flygtning’ i 3½ generation efter 1948. Disse generationer er jo ikke flygtet. Og så har disse generationer formeret sig med en faktor 4 i den ‘lejer’ der omtales.
  Var det samme tilfældet i Danmark var vil vel omkring 20 mio. i dag.

  Den slags idioti stiller journalisten ikke ét eneste kritisk spørgsmål til. Palæstinenserne er et komplet uduligt folkefærd…

  Kommentar by Thorbjørn — 17. januar 2018 @ 15:26

 53. Hvis viking Middelhavet togt osv slås op er der utallige historier.
  http://historienet.dk/civilisationer/vikinger/hvor-langt-naaede-vikingerne
  Leje svende for muslimer, områder i Middelhavet med viking eje. Handelsruter, rus land osv. Gode historier.

  Kommentar by P — 18. januar 2018 @ 10:36

 54. De videnskabeligt ansatte har det hovedproblem i deres ellers hyggelige job at finansieringen af deres forskning fremover skal sikres.

  Med rødder tilbage til de første universiteter, hvor naturvidenskabelig forskning måtte kamufleres som om det var engleforskning for at opretholde de økonomiske tilførsler fra kirken, så er denne vikingeforskningsformidling målrettet fremtidige forskningsbevillinger. Hvis der bare redeligt blev beskrevet den sandsynlige vikingehistorie suppleret med dna-analyseresultaterne ville forskningspengene næste gang nok gå til klimaalarmister.

  Kommentar by perhag — 18. januar 2018 @ 14:47

 55. Når herren vikingen var ude på togter var der vel åbent hus i lejren. Andre kunne komme til.
  https://www.kristeligt-dagblad.dk/historie/arabere-hentede-slaver-i-europa
  Senere.

  Kommentar by P — 19. januar 2018 @ 06:07

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper