24. januar 2018

Messerschmidt: EU har oprettet organ målrettet ‘fake news’ – Svensk medlem gav pris til AFA-gruppe

Der er to danskere blandt de 39 ‘medie-mennesker’ på listen, der nu på vegne af EU skal overvåge sociale medier, med henblik på at bekæmpe det Bruxelles vælger at kalde for ‘fake news’. De er begge relativt ukendte. En Anja Bechmann fra Aarhus Universitet, og en Rasmus Kleis Nielsen fra Reuters Institute for Journalism fra University of Oxford. Sidstnævnte forholder sig relativt kritisk til udvidede ‘fake news’-definitioner, men mon ikke et par saftige ben kan mildne stridighederne.

Morten Messerschmidt i Ekstra Bladet – EU-råd vil stoppe ‘fremmedfjendske’ danskere på Nettet (20. januar 2018).

“Danskernes debat på internettet skal kontrolleres af venstreorienterede aktivister fra Sverige, Tyskland og Bruxelles. Kommissærerne i Bruxelles vil pudse et kobbel af sporhunde og et korps af stikkere løs på ‘hadefulde’ og ‘fremmedfjendske’ meninger på internettet.

nu har EU oprettet en komité bestående af 39 europæiske medie-mennesker, en ‘High Level Group on Fake News and Online Disinformation’.

Lad os bare kalde dem for Vogternes Råd. For det er det, de er. Forhistorien til Vogternes Råd er, at EU-kommissionen med trusler om milliardbøder har tvunget IT-giganterne Facebook, Twitter, YouTube, Google og Microsoft til at sværge troskab til EU’s adfærdskodeks.

De fem mastodonter lovede Bruxelles’ kommissærer, at de i fremtiden vil holde nøje øje og øre med ‘intolerante og hadefulde ytringer’ 24 timer i døgnet, de vil selv uddanne særlige had-sporhunde, lukke hjemmesider og konti uden tøven og regelmæssigt aflevere rapporter om deres indsats til EU-kommissionen.

De lovede også at samarbejde med aktivistforeninger, pressionsgrupper, NGO’er, som lever af at jagte racisme og intolerance, og som har ‘en særlig ekspertise i at afsløre ulovligt indhold’.

I Sverige afdækkede den erklæret anti-fascistiske og stærkt voldelige forening AFA, camoufleret som ‘Researchgruppen’, i 2014 snesevis af anonyme bloggere. De havde ganske rigtigt skrevet forbitrede indlæg på indvandrings- og islamfjendtlige hjemmesider; men ingen af dem var offentlige personer, og de skrev intet, som bragte dem i konflikt med svensk straffelov. Alligevel blev de hængt ud med navn, adresse og billeder i dagbladet Expressen, og sammen med deres børn blev de skræmte bloggere konfronteret af ivrige TV-hold foran deres egne hjem.

Her skal der slåes en interessant krølle:

Den antifascistiske ‘Researchgruppe’ blev kort tid efter hædret med en pris for sine dristige personafsløringer, for en banebrydende og innovativ research, som gav ny viden om det anonyme had på internettet.’ Prisen blev overrakt af Hanna Stjärna, som er øverste chef for Sveriges Television.

Hanna Stjärna er nu et af de 39 medlemmer i EU’s nye ‘Vogternes Råd’.

Det er mennesker som Hanna Stjärna, som på EU’s vegne nu skal holde øje med tonen i debatten i Danmark.”

(EU-kommissær Mariya Gabriel om ‘fake news’-problemet; Fotos: Twitter)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/90455/trackback

35 Comments »

 1. Mariya Gabriel med stjernebanner… drømmer om at blive taget i stjernen

  Kommentar by redneck — 24. januar 2018 @ 13:38

 2. Det måtte jo komme. Mon ikke Uriasposten bliver den første, man vil lukke? – Domaine-navnet er godt nok ikke .dk, men .net., så det kan være en kende bøvlet for sindelagspolitiet at lukke den, men så kan man jo bare klippe Kim Møllers internetforbindelse. Keine Hexerei, nur behändichkeit…

  Og efterhånden som censuren får enhver kritik af islam og d’eliten til at forstumme, må den frie meningsudveksling komme til at foregå på TOR-netværket. Og skal de politisk korrekte forhindre det, vil alle vi ikke-konforme vel få kappet vore internet-forbindelser. Farvel E-boks og digital post.

  Tilbage står vi så med krypterede HAM-radioer og spritduplikatorer. Akkurat som under den forrige besættelse…

  Kommentar by Voldposten — 24. januar 2018 @ 13:46

 3. Man må nok erkende, at møgsvinene har vundet første omgang om retten til den officielle, politisk korrekte “sandhed”. Og vi betaler disse møgsvin for deres “arbejde” via vore tvangsinddrevne skattemidler.
  Det er jo det rene kafkaske mareridt-

  Kommentar by Knud — 24. januar 2018 @ 13:47

 4. Hvis man har et domaine i et Visegradland eller Rusland kan svinene vel ikke lukke det???

  Kommentar by Knud — 24. januar 2018 @ 13:50

 5. Der bør oprettes en uafhængig gruppe, der overvåger denne EU-finansierede “High Level Group on Fake News and Online Disinformation”.

  Jeg tror ikke et øjeblik på, at de er i stand til at forvalte den udstrakte magt, som de tildeles af ryggesløse kommissærer. Det mentalt korrumperede eksempel, Hanna Stjärna, som Messerschmidt omtaler, er der ingen, der kan tage alvorligt.

  Der mangler også andre stærke, uafhængige grupper fra civilsamfundet, der overvåger den udstrakte korruption i EU.

  Kommentar by traveler — 24. januar 2018 @ 13:55

 6. Hvor er det godt, Morten Messerschmidt er tilbage.

  Kommentar by Henrik True — 24. januar 2018 @ 14:04

 7. Ministeriet for Sandhed aka MiniSand

  Kommentar by Jake Sorensen — 24. januar 2018 @ 14:16

 8. Her skal I se fake news: En småt fantastisk artikel i GP, hvis teori det er, at svenskerne har set så mange svenske kriminalfilm, at de tror det er virkeligheden og derfor stemmer på SD:

  Nordic Noir banade väg för högerpopulismen.

  http://www.gp.se/kultur/kultur/nordic-noir-banade-v%C3%A4g-f%C3%B6r-h%C3%B6gerpopulismen-1.5056984

  Kommentar by Snaphanen — 24. januar 2018 @ 14:17

 9. Direktøren for SVT hedder rettelig Hanna Stjärne med e.

  Kommentar by ino — 24. januar 2018 @ 14:25

 10. Det ender i borgerkrig hvis vi bliver i EU, men folk fatter intet af hvad der foregår omkring dem. Jeg har ikke checket, men jeg vil vædde med at de fleste kommentarer på morten messershmidts indlæg i EB handler om at han er en svindler, og meget få taler om det faktum at EU reelt har udviklet sig til DDR, og bruger “medie-mennesker” som stasi agenter!

  Kommentar by Per — 24. januar 2018 @ 14:42

 11. EU: Dette befolkningsudskiftende organ er et totalt overflødig fallitbo, skal saboteres, på den ene eller den anden måde.
  For mig er måden ligegyldig.

  Kommentar by Sindsro — 24. januar 2018 @ 14:46

 12. Der er en rød tråd mellem dem der sviner Winston Chirchill, til Stasi agenterne i EU.
  Margrethe Vestager vidste udmærket hvad hun ville i EU, og nu ser vi resultatet.
  Selvstændige stater nedlægges, derefter kvæles al debat om Islam.

  Vi behøver ikke kigge mod Nord Korea for finde magtliderlige psykopater der holder hele befolkninger for nar.

  Kommentar by k.m. — 24. januar 2018 @ 14:55

 13. Nogen gange tænker jeg, det slet ikke er russerne, der er fjenden..

  Kommentar by Martin — 24. januar 2018 @ 15:07

 14. Jamen det er jo svenske tilstande i EU..Den bedste sorte joke fra virkeligheden (desværre) er vel at efter Merkel, som jo har sin baggrund fra DDR, uofficielt for åben mikrofon klagede til Mark Zuckerberg over den manglende cencur på FB (Fjæsen), og han også svarede at de ville gøre noget ved det- se på det, har de ansat en (Tidligere?) Stasiagent på Merkels alder (Også samme køn….hvem ved om det er en veninde) til at cencurere i Facebook (Kilde DenDanskeForenings hjemmeside med yderligere et link til en kilde). God onsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 24. januar 2018 @ 15:12

 15. Det overordnede mål i EU er at få billig- og motiveret arbejdskraft.
  Derfor bliver det gjort til noget kriminelt at foretrække et
  homogent samfund.

  Kommentar by per kenvig — 24. januar 2018 @ 15:16

 16. Hold kæft det endelige retsopgør bliver dyrt. Det kommer til at tage år, med alle de folk som skal stilles for retten, og holdes ansvarlige for deres ødelæggelse af vores samfund.

  Alle disse mennesker må ikke slippe. Vi må huske. Så det aldrig kan ske igen.

  Kommentar by Truthønen — 24. januar 2018 @ 15:19

 17. @13. Gud ske tak og lov for at man har russerne . Det er megegt belejliget at have dem ved haanden som fjendebillede , naar opmaerksomheden skal bortledes fra reelt eksisterende fjender og diskussionen derom . Se blot hvor formidabelt det indtil nu er lykkedes i Sverige . Naeppe en dag uden et skraekscenarie med rod i Rusland , er det ikke en ubaad , saa er det en flyver eller trawler der angiveligt er ude i et suspekt aerinde . Jo , svenskerne vil givetvis kunne bidrage konstruktivt med deres expertise i brugen af “fake news” og ….naeh , hov , det var jo det , det sande ords nye ypperstepraester i Bruxelles skulle kontrollere og saette en stopper for , var det ikke…..

  Kommentar by krassisten — 24. januar 2018 @ 15:26

 18. The Daily Stormer, under et billede af Hanna Stjärne:
  Hanna Stjärne, a strong independent womyn who don’t need no man

  Hvad Andrew Anglin hentyder til, er at det godt kunne ligne at denne Hanna med det jødeagtige efternavn er en “transperson” eller hvad man nu skal kalde det. Se det og døm selv.

  The Daily Stormer er i øvrigt langt bedre end sit rygte, og Andrew Anglin kommer med følgende kommentar eller læs det på selve siden:

  Commenting on her appointment to the task force, Ms Stjärne said: “Recently, the debate has been intense about the spread of disinformation online. The issue concerns Sweden and the rest of Europe from a democratic perspective and is important, not least given the current elections in Sweden.”

  “The principles of freedom of expression and the right to information are crucial to me in the work to be done. I am pleased to have the opportunity to cooperate across national borders on this crucial future issue.”

  Bitch, you live in a country where 70-year old women are prosecuted for being racist on Facebook while moslem gang-rapists don’t spend a day in prison.

  If you were a real journalist, and if you really cared about freedom of speech, you’d be unemployed and maybe in prison right now, not running an official propaganda outlet of Sweden.

  The fight against “fake news” has been going on since the election of U.S. President Donald Trump in 2016 and has seen the formation of several “fact-checking” groups.

  The German “fact-checker” Correctiv has been shown to have links to left-wing billionaire George Soros and his vast network of foundations and NGOs. Breitbart London reported last year that the organisation is also staffed and led by mainstream media journalists.

  I’m totally shocked.

  If I weren’t so lazy, I’d edit this gif to show Soros’ face instead of Kenshiro’s. It would be the greatest gif in the history of gifs

  In France, President Emmanuel Macron has also declared war on “fake news” and has announced plans to block entire websites and news organisations during election periods.

  That sounds like freedom of speech to me.

  If any of you want to know what everything you see in TV, newspapers, blogs, news sites or any other source of information (legally) available to you will look in Europe 10 years from now, all you have to do is watch the Swedish one, where this dumb bitch came from to save us all from our own idiocy.

  Be good little goyim and accept these real news, will you?

  Kommentar by Balder — 24. januar 2018 @ 15:48

 19. Morten Messerschmidt skriver. “Lad os bare kalde dem for Vogternes Råd”. Netop. Det måtte jo komme med islamiseringen før eller siden.
  “Vogternes Råd eller Rådet af Vogtere af Forfatningen eller Formynderskabsrådet (Shora-ye Negahban-e Qanun-e Assassi) er indehaver af centrale politiske beføjelser i Iran.
  Rådet består af 12 medlemmer, seks eksperter i islamisk lov og seks jurister, de første seks er udpeget af Irans religiøse leder, de sidste seks er udpeget af retsvæsenet og godkendt af parlamentet.” wiki

  Eller måske blot Stasi? Det er jo det, det er EU’s begyndelse til.

  Glæd dig til masser af nye vellønnede skattefri jobs i fremtiden uden for meget arbejde!

  “Stasi, som er forbilledet for ‘High Level Group on Fake News and Online Disinformation’, blev grundlagt den 8. februar 1950 efter sovjetisk forbillede (KGB).

  Stasis hovedkvarter lå i Lichtenberg i Østberlin. Stasi var en af verdens mest effektive – og mest undertrykkende – sikkerheds- og efterretningstjenester.

  Stasi var et redskab for EU-pamperne i Bruxelles – nåh, nej – for det magthavende kommunistparti Sozialistische Einheitspartei Deutschlands (SED) til at fastholde magten, blandt andet ved at overvåge borgerne.

  Stasi efterretningsvirksomheden baserede sig på et stort korps af spioner og meddelere. Stasis telefonaflytning regnes for at have været total. Frem til midten af 1980’erne voksede Stasi til at omfatte 91.000 ansatte og næsten 200.000 informanter.”
  (frit klippet fra wiki)

  Kommentar by A-mad — 24. januar 2018 @ 15:59

 20. Goddaw doo !!

  Britisk hærchef slår alarm: Putin vil angribe – det er kun et spørgsmål om tid
  »Russerne er ikke flere tusind kilometer væk. De er på dørtrinnet til Europa«
  »Det er ikke spørgsmålet hvorvidt Rusland angriber. Spørgsmålet er hvornår«
  »Det er det eneste land, der holder mig vågen om natten, fordi deres intentioner har ændret sig over årene,« sagde han

  https://www.msn.com/da-dk/nyheder/udland/britisk-h%C3%A6rchef-sl%C3%A5r-alarm-putin-vil-angribe-det-er-kun-et-sp%C3%B8rgsm%C3%A5l-om-tid/ar-AAv4HBu?li=AA4RE3&ocid=spartandhp

  Kommentar by Men dog ! — 24. januar 2018 @ 16:01

 21. Kunne man ikke få vogterne i Iran og Saudi til at gøre det gratis?

  Kommentar by Menig 442 — 24. januar 2018 @ 16:22

 22. It threatens the reputation of the media ! som om det ikke er laset i forvejen.

  Kommentar by k.m. — 24. januar 2018 @ 17:00

 23. Stasi veteran skal fjerne indvandringskritiske indlæg på facebook for den tyske regering: http://www.friatider.se/stasiveteran-ska-sk-ta-censuren-t-facebook

  Kommentar by per — 24. januar 2018 @ 18:07

 24. 3 Knud

  “Det er jo det rene kafkaske mareridt” – Nej Knud, det svineri EU byder os, havde Kafka, trods alt, ikke fantasi til at udtænke ;-)

  Kommentar by T. Flodur — 24. januar 2018 @ 18:20

 25. Vil også mene som #22 at der er et eller andet underligt ved den sætning –

  “It threatens the reputation of the media”

  Det kan da ikke være rigtigt, at der skal lovgives om noget, for at beskytte mediernes renommé?

  Et renommé eller ry bliver jo ikke godt, bare fordi man siger at det er godt. Det er noget man skal gøre sig fortjent til, lige som respekt. Derfor er det heller ikke noget man kan lovgive om.

  Kommentar by Truthønen — 24. januar 2018 @ 19:09

 26. Lad os da få masser af svenske kvinder til at bestemme Europas fremtid.
  De har jo været så voldsomt gode til at udvikle det svenske samfund – eller not?
  Og så er deres moral bare så god – man kan næsten ikke få nok.

  Kommentar by Bastardo — 24. januar 2018 @ 20:40

 27. Muhammed op i røven på Claus Hjort op i røven på Merkel op i røven på Löfven op i røven på Juncker op i røven på Macron op i røven på Stalin op i røven på Hitler op i røven på Tusk op i røven på Mussolini op i røven på Clinton op i røven på Mao op i røven på May op i røven på hvilken som helst kamelklapper op i røven på Castro op i røven på Che op i røven på Cekic.
  Av min røv. Hvor bliver jeg bange.

  Kommentar by Hul igennem? — 24. januar 2018 @ 21:04

 28. Se det fra den lyse side. Muslimer er så unikke leverandører af langt-ude-i-tovene underholdning, så det ville da være synd og skam, hvis vi mistede disse berigere med al den negative omtale, som EU heldigvis vil forhindre. “Halløj på Badehotellet” er da røvsyg pensionistunderholdning ved siden af, hvad vores nye berigere er leveringsdygtig i. Se bare dette nye afsnit af “muhammeds shithole:

  https://www.msn.com/da-dk/nyheder/krimi/mænd-trængte-ind-på-muslimsk-friskole-og-smed-lederen-ud/ar-AAv7MJt?li=AAb1P9X&ocid=spartanntp

  Kommentar by Margrethe — 24. januar 2018 @ 21:49

 29. Disse selvbestaltede censorer burde dingle fra lygtepælene.

  Kommentar by dencensurerede — 24. januar 2018 @ 23:32

 30. Jeg er faktisk ret bekymret for hvad der er ved at ske her i Europa.
  Masse migration af folk, der ikke vil os det godt. Systematisk knægtelse af ytringsfriheden af venstreorienterde, feminister og halalhumanister, der ikke kan relativere deres moralske ståsted.

  Kommentar by John Niss Hansen — 25. januar 2018 @ 05:20

 31. Tåbeligt at være medlem af EU.

  Kommentar by Winged Hussar — 25. januar 2018 @ 07:32

 32. Tag det roligt. Der er topmøde i Davos for tiden,…og Merkel og Macron skal nok hive os ud af populismen sump. De ser nemlig virkeligheden oppe i himlens drømmeland, og har gode intentioner med Deres fracer.Hjem til South Fork in Dallas, eller Dollars. God torsdag. :-) mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 25. januar 2018 @ 08:43

 33. Balder skriver “denne Hanna med det jødeagtige efternavn…”

  Nej, Hanna Stjärne lyder meget svensk og ikke jødisk, og selvom navnet Hanna er af jødisk oprindelse, så er det et ligeså almindeligt navn som Ruth, Daniel osv, der også af jødisk oprindelse. Og andre med Stjärne-navnet såsom Tea Stjärne eller Per Stjärne lyder heller ikke jødisk. Det er trist, at Balder på den måde forsøger at sabotere en ellers alvorlig debat.

  Artiklen af Andrew Anglin fra The Daily Stormer skæmmes også ved dårlig argumentationsstil såsom “dumb bitch”. Hvad skal man bruge sådan noget pjat til.

  Når mange bekymrer sig over, at Uriasposten nu kan trues med lukning, så kan det næppe skyldes Kim Møllers glimrende arbejde, men pga. det, som censurglade totalitære kan fiske frem i kommentarfeltet. Man må gå ud fra, at Balder er fuld ud klar over det.

  Men det illustrerer det meningsløse med censur på de sociale medier. Hvis formålet med censur er at forhindre, at demagoger udspreder løgne for at score politiske tilhængere, så har jeg ingen steder set, at uhæderlig debat på de sociale medier har fået folk til at skifte holdninger. Tværtimod. Folk flest har i den grad fornemmelse for hæderlighed, og derfor er ucensureret fake news en positiv ting, da det animerer til afklaring og indsigt. Jo mere jo bedre, mens censur omvendt skaber uvidenhed og dumhed.

  Kommentar by traveler — 25. januar 2018 @ 09:00

 34. 33 traveler

  Forestiller du dig at Uriasposten er (eller skal være) et, bulletproof, videnskabeligt tidsskrift renset for personlige vinklinger; hvor man kun publicerer udtalelser som er sikret gennem op til flere blindtests?

  Kommentar by T. Flodur — 25. januar 2018 @ 10:41

 35. Nej vi skal ikke have nogen censur aldrig! Jeg smadrer cencører..
  Kom bare med alt den fake I kan opfinde.. så velkommen.. ingen , heller ikke fakere skal cencureres, vi og jeg skal nok angribe jer, men I får lov at lyve.. selv yallaher skal have lov at lyve – og jeg smadrer jer.. eller giver mig for gode , og jeg mener GODE argumenter, sådan kommer vi til Sandheden ,, og der er jeg med 100% altid gå for sandheden..!
  Nå, så slapper vi af – og samler kræfterne
  til krigen! Den er begyndt..
  Og vi vinder, hvis vi holder på æren.

  Kommentar by Hul igennem? — 25. januar 2018 @ 23:03

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper