1. februar 2018

Lærebog: Breivik var inspireret af ‘højreekstremisternes virtuelle medier’ – “… især Uriasposten”

En ny lærebog målrettet ungdomsuddannelser udgivet af Forlaget Systime inkluderer nedenviste side. Værket hedder ‘Radikalisering og terrorisme’, og er skrevet af Hans Henrik Fafner og Ole Bjørn Petersen. Førstnævnte har været korrespondent for Weekendavisen, og sidstnævnte er lektor i historie på Dronninglund Gymnasium. Det er sikkert gået stærkt, men de begår jo vold mod historiefaget. Det er i øvrigt ikke første gang Systime blamerer sig.

Der henvises til et grafisk associationstrick i venstreorienterede The Guardian, og som jeg skrev her på siden i 2011, så er Uriasposten kun nævnt en eneste gang på de 1516 sider. Den 11. april 2006 citerede jeg lidt fra en islamkritisk kronik trykt i Jyllands-Posten, som Fjordman henviste til, hvad Breivik således også måtte gøre.

“I forbindelse med undersøgelserne af Breiviks terrorangreb fandt den britiske avis The Guardian ud af, at han i sit manifest, der blev offentliggjort kort inden massakren, havde været inspireret af højreekstremisternes virtuelle medier, og især Uriasposten og Snaphanen.(Ole Bjørn Petersen, Forlaget Systime)

For yderligere om sagen henviser jeg til Snaphanen.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/90545/trackback

61 Comments »

 1. “Der henvises til et grafisk associanstrick i venstreorienterede..” – tastefejl, da associationstrick er så vigtigt i denne sammenhæng, må ordet hellere staves rigtigt.

  Kommentar by barfbag — 1. februar 2018 @ 19:50

 2. Og hvor er forbindelsen mellem Uriasposten og psykopaten Breivik bortset fra i hovederne på de to sindsforvirrede offentligt forsørget idioter til Hans Henrik Fafner og Ole Bjørn Petersen.
  Der er ingen tvivl om at danskerne er blevet verdens dummeste folk.

  Kommentar by Piphans — 1. februar 2018 @ 20:30

 3. Når jeg ser den slags makværk, så spekulerer jeg på, om de (HHF og OBP) virkelig selv tror på det, eller om de er fuldt bevidste om, hvor uvederhæftige de er. Jeg ved snart ikke hvad der er værst.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 1. februar 2018 @ 20:39

 4. Det moralske slag er tabt for den reaktionære gruppeidentitet “venstreorienteret”. Som jeg har forudsagt det, går Venstrefløjen nu i borgen på skolerne og i institutionerne. Her skal det sidste rasende slag stå i løbet af de 15 – 20 år dette identitære fænomen har tilbage. Det vil gå stadig mere hadefuldt og grotesk til.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 1. februar 2018 @ 20:48

 5. Ole Bjørn Petersen, sic! – Se vedhæftede link: – Det skulle vel aldrig være et slæng Venligboere som har inviteret dette aldrende pattebarn, dette politisk forvirrede 68-fossil, til Nordjylland ?

  Arrangementet holdes i konfirmandstuen, hvilket kunne tyde på, at en årgang sagesløse konfirmander er målgruppen, sic! – Hvad satan foregår der i Den Danske Folkekirke – Er de blevet kugleskøre hele bundtet?

  Hav brækspanden klar når du åbner linket og ser billedet af Fossilet.

  http://www.hellevadkirke.dk/event/3240514

  Kommentar by T. Flodur — 1. februar 2018 @ 21:12

 6. Én fodnote fundet blandt flere end 1.150 sider i et manifest: “terroristen lod sig særligt inspirere af kilde X”.

  Utallige allahu-akbar råb, korancitater, valg af ofre baseret på vantro og islam som eneste begrundelse: “terroristen var mentalt ustabil og det har intet at gøre med islam”.

  Det er næsten som om der er en dobbelt standard her. Næsten.

  Kommentar by Quark — 1. februar 2018 @ 21:20

 7. At han holder foredrag i en kirke bekræfter til fulde at venstrefløjens små associationstricks er blevet en religion. Satan er bare skiftet ud med “nazister”, og frelsen er den multikulturelle utopi. I sverige er den blevet forhøjet til statsreligion. Disse mennesker er vor tids sekteriske nypuritanere, og hvis der fandtes objektive forskere i radikalisering der ikke selv var medlemmer, så ville disse grupper stå meget højt på listen.

  En ting har manden dog ret i: Jeg er begyndt at hade disse mennesker for deres løgne, og her skal der ganske korrekt lyde en tak til sider som uriasposten og snaphanen for at oplyse om dem. De bøger de skriver og de foredrag de holder er som gollum der værgrer sig imod lyset, og hvæser af dem der bærer lygten.

  Men det ville sikkert være meget interessant at tage til et af dem med en skjult mikrofon..

  Kommentar by per — 1. februar 2018 @ 21:44

 8. Hold kæft. Nogen opgaver!!!
  Skal det forestille undervisning.???
  Svaret står skrevet med stort mellem linjerne.

  Kommentar by XXXXX — 1. februar 2018 @ 21:49

 9. Men udover det er det da meget godt at de to kulturradikale sektmedlemmer direkte opfordrer folk til at søge informationer herinde og på snaphanen. Det kan vise sig at være et gigantisk selvmål når de unge rent faktisk læser hvad der står, sat i forhold til deres manipulationer. Dummere er de unge heller ikke.

  Kommentar by per — 1. februar 2018 @ 21:53

 10. Forresten, overskriften i bogens afsnit er “radikalisering til venstre og højre”. Hvad står der om radikalisering på venstrefløjen? Er det bare en blank side?

  Kommentar by per — 1. februar 2018 @ 21:57

 11. Fake news og løgnehistorie. Journalistskriblerier og historiebøger er i dag mindre værd end toiletpapir.

  Kommentar by barfbag — 1. februar 2018 @ 22:01

 12. Det eneste hæderlige i dette hav af uhæderlighed er, at eleverne opfordres til selv at besøge Uriasposten og Snaphanen. Derved kommer de til at stifte bekendtskab med den ægte vare uden rødt antidemokratisk filter. De unge vil få deres påduttede fordomme alvorligt udfordret, hvorved kimen lægges til selvstændig tanke og et opgør med de rødes falske påstande om dansksindede.

  Kommentar by Michael Thestrup — 1. februar 2018 @ 22:04

 13. Hva f…. de spørgsmål der. Det nederste er bare at man skal tage afstand til Breivik kamoufleret som en fagligt spørgsmål.

  Kommentar by Winged Hussar — 1. februar 2018 @ 22:29

 14. Vi kender jo alle til de gale langskægede mænd der kører folk ned med lastbiler og skyder folk på åben gade mens de råber “Kim Møller er størst!”

  Kommentar by Lord Lolland — 1. februar 2018 @ 23:04

 15. Jeg er selv student fra Dronninglund gymnasium og havde Ole Bjørn som lærer i religion og filosofi. Vi skulle bl.a. læse hans bog “Rivaler og syndebukke” og man behøver kun at læse titlen før man kan regne ud hvem syndebukkene var. Jeg husker også en episode hvor jeg gjorde opmærksom på at indvandrere begik mere kriminalitet end danskere, og da reagerede han som en robot der var kortsluttet, men måtte da modvilligt indrømme at de begik “lidt” mere kriminalitet end etniske danskere

  Kommentar by Niels — 1. februar 2018 @ 23:19

 16. Han optræder sgu med det (jeg ved ikke, hvem der har lidt svært ved at stave):

  Foredrag: Radikalecering og terroisme ved Ole Bjørn Petersen

  http://www.hellevadkirke.dk/event/3240514

  Kommentar by BB — 1. februar 2018 @ 23:53

 17. Kommentar by Hr. Naturli’ — 1. februar 2018 @ 20:39

  Det er helt bevidst og med fuldt overlæg – lige som horderne af perkere på motorvejene, er “medie- og uddannelsesmotorvejen” fuldstændig fri i DK. Hvis man vil lyve og bedrage, manipulere og udøve 5. kolonne virksomhed, landsforræderi osv., er der frit slag for de kulturradikale, socialisterne, kommunisterne og det øvrige infame pak, som har sat sig på alle vigtige poster i Danmark.

  Alt hvad man ser og hører er inficeret af sådan noget som det her – som en pest fejer det kulturradikale m.v. gennem alle dele af samfundet…og ALLE, som i ordet ALLE lader det bare ske!!

  Se f.eks. bare her:

  https://jyllands-posten.dk/indland/ECE10269176/politikere-er-forbavsede-over-fortsat-stoette-til-muslimsk-friskole-under-opsyn/

  Jeg er overbevist om, at den islam-rede aldrig kommer til at betale noget retur og de bare vil fortsætte med at få tilskud…når tiden går og alting er glemt!!!

  Dem der sidder med ansvaret og myndigheden er kun interesseret i en ting…at slå endnu et søm i kisten til Danmarks ophør, så de kan overtage magten og indføre det socialistiske kalifat og utopi – hver mere eller mindre.

  Ok..ja ja jeg skal nok tage sølvpapirshatten på igen…ok ok!!!

  Kommentar by Black Watch — 2. februar 2018 @ 00:18

 18. Kommentar by T. Flodur — 1. februar 2018 @ 21:12

  Ja det er de..sindsyge basunengle i den danske folkekirke…og de får lov til det af menighederne og medlemmerne.

  Kommentar by Black Watch — 2. februar 2018 @ 00:20

 19. Kommentar by per — 1. februar 2018 @ 21:53

  Hovedparten er så dumme som en dør, hvad skulle de ellers blive til i vores “uddannelsessystem” fra vuggestue til og med universitetet.

  Kommentar by Black Watch — 2. februar 2018 @ 00:23

 20. @19: Danske unge er ret dumme ja, men med internet. Enhver 14 årig kan i dag smadre enhver løgn fra disse gamle lystløgnere efter 1 minut på google hvis de gider, og det er en forskel der vil lægge 68’erne i graven før tid. Det er nok også derfor de allerede arbejder så hårdt på at censurere internettet, som de stasi svin de er. Bogstaveligt talt: http://www.friatider.se/stasiveteran-ska-sk-ta-censuren-t-facebook

  Kommentar by per — 2. februar 2018 @ 00:56

 21. En nyhed som ikke er politisk korrekt:
  Se den inden tuben lukker for den.
  Send den til folketinget, og advar dem der ovre en sidste gang.

  Israelsk journalist går undercover: “Islams erobring vil foregå uden krig men med infiltration og subversion!”

  Israelsk journalist går undercover: “Islams erobring vil foregå uden krig men med infiltration og subversion!”

  Kommentar by Sindsro — 2. februar 2018 @ 00:57

 22. Glemte at medsende linket.

  Israelsk journalist går undercover: “Islams erobring vil foregå uden krig men med infiltration og subversion!”

  https://youtu.be/EOznoFtkBOg

  Kommentar by Sindsro — 2. februar 2018 @ 00:59

 23. Løslad Breivik, så han har mulighed for at fortælle den reelle sandhed til de 16- 19 årige elever.
  Til Herrene: Hans Henrik Fafner & Ole Bjørn Petersen. Har jeg muligvis svaret:
  Google er politisk korrekt, så man må sige at mediet er inhabil, det er det meste på nettet. (Untaget der hvor fornuftige mennesker skriver.) :)
  Det er en stor nødvendighed at være kold i røven, for at kunne forsvare sit fædreland, mod et parti der er så landsforræderisk og uansvarlig med deres indvandringspolitik.
  3. Ja, jeg har taget jobbet som forsvarsadvokat, og dermed begrundet hans handlinger med hvad der førte til den.
  Så havde der været noget i TV alle stede at høre.

  Kommentar by Sindsro — 2. februar 2018 @ 01:25

 24. > Black Watch
  Jeg ser du er begyndt at gå med sølvpapirhat :-) Må jeg opfordre dig til at checke Judy Wood lidt ud? Desuden vil jeg takke dig for de venlige tankerdu sendte mig for nogle måneder siden. De er gengældte.
  > Sindsro
  Jeg ser du læser snaphanen for tiden. Jeg så også teaseren om Yehezkelis 5 episoder om det muslimske broderskabs virke. Tariq Ramadan blev jo for nyligt afsløret i voldelige overgreb mod kvindelige studerende :-)
  Glæder mig til at se episoderne. Du kan jo smide link til dem, hvis du falder over dem.
  > Lord Lolland
  Du burde laese lidt korrektur på din danske version af Daily Stormer. Din radio er god, men du tager som Balder fejl i jødespørgsmålet.
  > Kim Phjolsen
  Pfhuh.
  Du er ingen hjælp for Rasmus Paludan, som Nye borgerlige ikke er en hjælp til Kim Møller. Politikere er- og har altid været dem, som spiser danskernes mad og penge.
  Håber dette udtryk for respekt af din person er tilfredsstillende.

  Kommentar by dencensurerede — 2. februar 2018 @ 02:22

 25. Respekt for, hedder det vel. Det er nok fordi den ligger på et særdeles småt sted, at jeg skrev forkert..

  Kommentar by dencensurerede — 2. februar 2018 @ 02:26

 26. Hvordan er opgaverne formuleret, når emnet er radikalisering til venstre? Hvilke internetsider skal eleverne klikke ind på?

  Kommentar by BE — 2. februar 2018 @ 04:47

 27. OK. I er højreorienterede ekstremister, som Breiviks inspiration. Kan forfattterne fortælle mig, hvad de muslimer som begår terror i en helt anden måleståk med langt flere mennesker døde mennesker, undertrykkelse og terror, er inspireret af? For det har vel ikke noget med Islam at gøre? Vel. Personligt mener jeg Massemorderen Ted Bundy var inspireret af Anders And, for dem har han sikkert læst som barn.
  Det er egentlig også smart at kalde folk som bekæmper Islam for – højreorientede-, imens Venstrefløjen med dens sociale indignation ikke har noget at byde på som alternativ til det de er indigneret imod, andet end et drømmeunivers som er skudt ned for lang tid siden. Karl Marx mente at revolutionen ville komme i England, og siden den tid har Venstrefløjen været fremmedgjort overfor virkeligheden, og haft en arrogant forhold til dem som advarede, fordi ytringsfriheden selvfølgelig har været undertrykt i forhold til Deres selvforståede univers- ligesom de såkaldte -Politisk korrekte- som Merkel søger at gøre. Men Breivik tør de godt kritisere, idet han ikke har understøttelse fra andre steder, imens Jihadister gemmer sig bag Deres ryg, som de selv er med til at understøtte ved at frede i klasse A, og være socialt indigneret på Deres vegne. Fejheden på Venstrefløjen i forhold til Deres børns fremtid kender ingen grænser, når Deres forliste idealer ikke harmonere med virkeligheden, og de bare gør alle dem som søger at beskytte friheden imod islam, som såkaldte højreekstremister. Så skide være med vold og terror og islamisk undertrykkelse, som breder sig på bekostning af Deres selvfrelste indignation. Venstrefløjen kan gå af helvede til med Deres fordømmelse af Uriasposten, Den Danske Forening, Snaphanen etc etc etc. De har intet at byde på andet end Deres selvretfærdige tomme indignation…..Trods alt. God fredag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 2. februar 2018 @ 06:55

 28. Som vi sagde, da jeg gik i underskolen i forrige århundrede:”Det man siger, er man selv!”
  Jeg tror, det er den enkle sandhed om dem, der i tide og utide stempler andre for at være “højreekstremister”, som er en af deres varianter af “nazi-stemplet”. De har selv “en indre svinehund”, som de (forgæves) forsøger at tæmme.

  Kommentar by A-mad — 2. februar 2018 @ 08:33

 29. «En ekstremist er en ekstrem person, d.v.s. personens holdninger anses for at være ekstreme. Bruges især efter terrorangrebet den 11. September om politisk eller religiøs aktør, der bruger terror eller andre ikke diplomatiske metoder for at gennemtrumfe sine synspunkter.»

  Det er virkelige ekstremistiske fakta og udiplomatisk blogning, du lægger for dagen, Kim. Ekstremist!

  Kommentar by ung konservativ — 2. februar 2018 @ 08:48

 30. Der må forskes i hvem der har radikaliseret venligboerne
  og Federica Mogherini

  Kommentar by k.m. — 2. februar 2018 @ 09:04

 31. @3, hr.naturlig.
  Jeg tror bare de er mentalt dovne. De gentager, uden refleksion, hvad de har fået at vide i uddannelsessystemerne, og har fået ros for at reproducere.

  Kommentar by Bastardo — 2. februar 2018 @ 09:25

 32. Der må klart være belæg for en injuriesag. Endda en af høj principiel karakter.

  Jeg ved godt, at Møller har meget om ørerne for tiden. Men jeg synes faktisk der er tale om en så principiel sag, at han næsten er moralsk forpligtet til at tage slåskampen. Evt. i samarbejde med Trykkefrihedsselskabet eller lign. organisation.

  Det er jo i yderste konsekvens, alle danskeres ytringsfrihed, der står på spil. Helt firkantet sat op, er folk stemplet som “ekstremister” sådan nogle, der ryger på “no-fly lister”, får deres jobansøgninger lagt nederst i bunken, taber forældremyndighedssager og får lukket deres web-hoteller.

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 2. februar 2018 @ 09:37

 33. Lærebøger skal ved godkendes som sådan for at må anvendes i skolerne. Hvor foregår det, og hvilke konkreter personer har godkendt dette?

  Kommentar by Margrethe — 2. februar 2018 @ 10:01

 34. Fandt man nogensinde ud af om han skrev med en kvinde, der udgav sig for en anden og dermed opildnede ham til det.
  Altså en falsk profil opdigtet til og fange fæle højre aktivister. Det fik så bagslag. Kan ikke pt huske navne

  Kommentar by P — 2. februar 2018 @ 10:36

 35. Margrethe 10:01
  Det er formentlig de røde selv der står for godkendelse af lærebøger
  eller også gør Özlem Cekic ! hun er jo selvudnævnt ekspert i pædagogik.

  Kommentar by k.m. — 2. februar 2018 @ 11:06

 36. Ekstremister??? I forhold til Hvad???Det er igen en af disse tomme ordskvalder, som man ikke kender kernen på, eller forholder sig til, men bare slynger ud som et tomt tillægsord, som så gerne skulle være ekstremt dårligt :-) uden at man forholder sig til indholdet. God weekend.:-) mvh Michael Unna.

  Kommentar by Michael Unna — 2. februar 2018 @ 11:46

 37. Så vidt jeg kan konstatere, er det kun folk på venstrefløjen der ivrigt iklæder sig t-shirts med billeder af deres massemorderkammerater….

  Merchandice med portrætterede ocialistiske massemordere og kommunistiske symboler er big business !

  Kommentar by Kurt — 2. februar 2018 @ 12:34

 38. dencensurerede > Black Watch: “Din radio er god, men du tager som Balder fejl i jødespørgsmålet.”

  Jødespørgsmålet ofte forkortet til JQ (Jewish Question) er af enorm betydning, især i disse dage hvor den jødiske censuriver er ved at antage endnu mere groteske proportioner. Der er love og forslag i metermål enten lige vedtaget, eller stadigvæk på bordet (nationalstaters lovgivning, FN, EU), designet af jødiske lobbyister, og sågar den israelske stat blander sig med krav til andre lande om at implementere statskontrolleret jødevenlig historieforvanskning og dissidentforfølgelse.

  Men alt det der kan man jo kun vide hvis man følger med, og desværre er Uriasposten og en stor del af læserne så optaget af at være politisk korrekt, at man i lighed med alle de kontrollerede medier og den zionistisk dominerede counterjihad-bevægelse holder sig til en provinsiel og nærsynet tilgang til de problemer som den hvide verden kæmper med. Det er godt at der er en blog som fokuserer på lokale udviklinger, men mange danskere har ikke blik for det store overordnede billede.

  For at få et realistisk overblik over hvad der sker, er man nødvendigvis nødt til at tage de zionistiske tunnelsyns briller af, og orientere sig om hvad der sker.

  Muslimer, muslimer, Islam…. som om alt det galskab er opstået af sig selv!

  Benægtelse af, at det er jødisk/zionistiske kræfter som målrettet har sat gang i disse udviklinger og fortsat promoverer endnu mere af samme slags er selvfølgelig en blindgyde. Enten ser man hele billedet, eller også ser man ingenting! Hvis man benægter det indlysende og det veldokumenterede, hvis man nægter at se det som foregår foran øjnene på os, så er man jo ilde stedt hvis man har i sinde at ændre situationen. Som min ven Gilad Atzmon siger; der er ingen “jødisk konspiration”; det foregår helt åbenlyst og de er stolt af det de gør, de lægger ikke skjul på noget, ikke en gang motivationen (had mod, og frygt for frie hvide europæere)!

  Muslimer, muslimer, Islam….voldtægter og andre berigelser. Men intet om de helt aktuelle censurtiltag som stabler sig op i de her dage. Men vore danske counterjihad nationalkonservative genier synes ikke en gang det er relevant at omtale disse tiltag, som vil føre til endnu mere censur og forfølgelse, lige som det nuværende niveau for forfølgelse og censur er en direkte følge af lobbyisme fra den samme gruppe. Dette er ca. det samme som jeg skrev for mere end 10 år siden.

  Danskerne bør se ud over deres næsetip, og rette blikket bl.a. mod USA, hvor den løseligt definerede Alt Right “bevægelse” er betydelig bedre til at sætte fokus på ting der betyder noget end de lammefromme danske koryfæer som ind i mellem får lov at trykke deres forudsigelige semi-pc indlæg der som regel er kemisk renset for nogle af de vigtigste argumenter vi har, i Jødepotten og Berlingske.

  Om Uriasposten kan man sige at det faktisk er ret fantastisk at jeg og andre kontrasemitter indimellem får lov til at folde sig ud, så lidt oplysning siver der da ud en gang i mellem. Og det siger jeg tak for, da ikke en gang denne demonstration af ægte frisind og fasthed i kødet når det gælder vigtige principper er helt omkostningsfri for blogejeren.

  Men alligevel er det noget underligt noget, at vigtige hændelser som alle de meget alvorlige censurtiltag som nu truer os, slipper fuldstændig for omtale. Og det gælder selvfølgelig også Jalvingerne og Uhrskovene og “Trykkefrihedsselskabet”, hvis navn ikke dækker ladningen helt.

  Jeg har igen begået en blogpost med et par aktuelle videoer som viser lidt om virkeligheden. Der er to interviews på israelsk TV med eller om Alt Right personligheder som er interessante, ikke mindst interviewet med Jared Taylor byder på chokerende argumentation fra de israelske journalister.

  Israeli TV: American Alt Right forces young Jews to reconsider support for racist Israeli ethno state

  Kommentar by Balder — 2. februar 2018 @ 12:55

 39. 32 Dansk – Skatteyder – Frustreret

  KM/Snaphanen har hele bevisbyrden; hertil kommer at en injuriesag er opslidende og løber let op i kr. 100.000 eller mere, og har begrænset værdi – Med mindre den blæses stort op i MSM medierne – Og det bliver den jo ikke (?)!

  Videre skal man overveje værdien af, at få en sinister, udbrændt 68-sjuft dømt. Han og hans slæng, er formentlig skide ligeglade med en eventuel bøde på kr. 10.000, de vil vel nærmest betegne det som et skulderklap – Så 32, jeg forstår din berettigede harme, men injuriesag det går ikke. Sorry.

  Kommentar by T. Flodur — 2. februar 2018 @ 13:16

 40. Det venstreorienterede historiesyn afslører her på pudsig måde sin beslægtethed med de forkætrede revisionisters, herunder holocaustbenægteres, kernemetode: Man tager et lille uomtvisteligt faktum (at Uriasposten er nævnt) og gør det til noget karakteristisk for sagen i sin helhed. Ligesom i øvrigt Breivik i sig selv jo er venstrefløjens “Dresden-bombning” – det fænomen, der viser, at begge sider er (mindst) lige slemme. Man indlæser kort sagt for meget i en selektiv virkelighed i typisk konspiratorisk ånd, hvor “dot-connecting” har erstattet indsigt i verdens virkemåde, og som revisionisterne ignorerer man også behændigt de indvendinger, der rejser sig mod den ensidige fremdragelse af enkelte detaljer (såsom hvad siger det, at Churchill er nævnt flere gange i Manifestet end Uriasposten?).

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 2. februar 2018 @ 13:47

 41. #38 – Nemlig

  Kommentar by Black Watch — 2. februar 2018 @ 14:26

 42. Sjovt nok så har Ole Bjørn Petersen ikke buddhisterne med som inspirationskilde for Breivik. Han mener ellers, at efter den seneste tids handlinger i Myanmar, skal vi til at revidere vort syn på buddhisternes ikke-vold.

  Kommentar by Menig 442 — 2. februar 2018 @ 14:46

 43. @ T. Flodur: Nej, jeg kunne ikke drømme om en sag for den lille nedrighed. Især ikke, når jeg tænker på, hvad Fjordman har fundet sig i uden at anlægge sager, han soleklart kunne have vundet. Se nogle norske avisforsider her

  http://snaphanen.dk/2016/03/06/sondagskronika-syndabocken/

  Kommentar by Snaphanen — 2. februar 2018 @ 16:08

 44. > Balder — 2. februar 2018 @ 12:55
  Tak for svar på min sammenligning med dig og dagensblæser. Jeg er helt klar over den censur der foregår. Og jeg er lige så harm som du, over at statsmagter har held til at fængsle nogen som helst, for at sige eller skrive deres mening.
  Jeg mener bare, at de der tjener på denne censur og kontrol, ikke kun er jøder. I min optik, er de der laver krige og erstatter uønskede regeringer (gørligt fordi regeringer sjældent er forankrede i de mennesker, de påstår at repræsentere) pengeejerne. Forstået på den måde, at de ejer stot set hele mængden af værdier. Disse personer er ikke kun jøder! Og her synes jeg, at du selv er utilbøjelig til at se det større billede. Igen må jeg henlede opmærksomheden på Gary Allens uvurderlige betragtninger, som oven i købet er særdeles letlæst: None Dare Call it Conspiracy.

  Kommentar by dencensurerede — 2. februar 2018 @ 16:16

 45. @ 37, T. Flodur

  Nu tror jeg bestemt ikke man bare lige kører en injuriesag…eller for den sags skyld, vinder en. Men uanset om det ender med en sejr eller ej, vil det have en enorm samfundsmæssig værdi, at få afklaret grænserne for mærkatet “ekstremisme”.

  Det er trods alt ikke fordi der er tale om totalt ukendt juridisk farvand. Der var f.eks. sagen med en rapport fra SFI, der satte Danskernes Parti og rockerklubben Devils Choice på en liste over ekstremistgrupper. Hvilket fik både partiet og rockergruppen til at politianmelde SFI, som så valgte at fjerne dem fra listen. Implikationen er altså, at man så kan vælge at se gennem fingre med formuleringen i bogen. Men i så fald accepterer man så også en diskurs, hvor Uriasposten (og andre borgere, der befinder sig i Møllers ideologiske nabolag) bliver anset som mere yderligtgående end nationalsocialister og 1%-rockerklubber. Og der synes jeg på en eller anden måde, det gav god mening, hvis Møller “tog en for holdet” :-)

  Selvfølgelig kun hvis han magter kampen og selvfølgelig ikke for egen regning. Men der er altså tale om et kæmpe skred i det borgerlige Danmarks retsbevidsthed og friheder, hvis diskursens “new normal” er, at Uriasposten er en ekstremistisk terroristrede.

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 2. februar 2018 @ 16:22

 46. Det er for usselt af Ole Bjørn Petersen, der står som forfatter til det afsnit.

  Jeg ved ikke, hvad Hans Henrik Fafner har bedrevet i den bog, andet end at han som medforfatter til bogen kan tilskrives et vist medansvar. Men han er vel snarere kommet i dårligt selskab.

  Når de direkte skriver sig på som forfattere til de enkelte afsnit, betyder det sikkert, at de ikke har blandet sig i hinandens dispositioner og har overladt hinanden fuld frihed til at udfolde sig.

  Men der er et generelt spørgsmål, som Ole Bjørn Petersen desværre fuldstændig forkvakler. Det generelle spørgsmål er, om det at læse tekster på nettet i sig selv overhovedet kan radikalisere, eller om de skal betragtes som sekundære udtryk afledt af virkeligheden. Tilsvarende kan man spørge, om censur overhovedet virker efter hensigten. Jeg kender ikke noget lødigt bevis på det.

  Kommentar by traveler — 2. februar 2018 @ 16:25

 47. Det er manglende forhud, der giver hadet. Og så er forfatteren vist ikke kommet helt godt igennem “deb anale fase” i sin tidlige barndom- det kan man læse om i adfærdspsykologien , side 1 afsnit 2 og selvfølgelig er Buddha også medskyldig, og de mugne boller, og mosevandet i taskerne og Politikens kryptofascisme og den manglende pengegave til fjolset og hvalernes sange og penismisundelsen.. og Rusland, der har hacket kulturministeriet og mæhskægget og bøhmanden.. hold da op for et flop! mærkeligt nok er der ingen opfordringer til næsebrummen i riskogeren?? en gang yallahfis af værste skuffe.

  Kommentar by Isabella — 2. februar 2018 @ 16:38

 48. @10
  Afsnittet om radikalisering på venstrefløjen handler om Lenin, Stalin og Mao. Der er også et afsnit om den danske venstreekstremisme, hvor bz-bevægelsen i 1980’erne og det autonome miljø i 1990’erne nævnes. Men mens man ofte møder udtrykket “den yderste højrefløj” i medierne, så er der sjældent fokus på den yderste venstrefløj, men den er tilsyneladende ikke så bekymrende, da den ifølge bogen er slået ind på en mere moderat kurs.
  Nedenstående er et citat fra afsnittet om den danske venstreekstremisme.

  “Ifølge Chris Holmsted Larsen, phd-studerende ved Roskilde Universitets Center, er Antifascistisk Aktion, AFA, en central aktør i den hemmelige krig mellem den ekstreme højre- og venstrefløj, men da de danske nazister ikke længere udgør en trussel på samme måde som for år tilbage, er AFA’s aktivitetsniveau også dalet. Dertil kommer, at den yderste venstrefløj fra begyndelsen af 2000-tallet er slået ind på en mere moderat kurs og derfor prioriterer “civil ulydighed” frem for direkte vold.”

  Kommentar by Mr. Write — 2. februar 2018 @ 17:36

 49. Jeg støtter Dansk Skatteyder Frustreret’s holdning til de to ignoranters påstande. De bør tilbagevises med størst mulige konsekvenser for dem. Der er tale om udspredning af løgne om enkeltpersoner. Kim Møller og snaphanens ejer bør kræve klækkelige erstatninger. Særligt set i lyset af løgnenes faktiske og mulige konsekvenser.
  Hvis i tager sagen er jeg klar med 10 af de lange til advokaten.
  Hvis man skriver noget decideret usandt om en person, er der tale om injurier.
  Sjovt nok udgives “undervisningsmaterialet” næsten samtidigt med kurderkællingens omskæringsbørnebog.

  Kommentar by dencensurerede — 2. februar 2018 @ 18:16

 50. I den digitale udgave af bogen er styrkemarkøren “især” blevet ændret til “fx Uriasposten og Snaphanen”, hvilket gør afsnittet en anelse mindre tendentiøst.
  Det ændrer dog ikke på, at afsnittet fortsat er stærkt manipulerende ved at gøre Uriasposten og Snaphanen til Breiviks foretrukne inspirationskilder. Det er en uvederhæftig fremstilling af virkeligheden.
  Det tilknyttede arbejdsspørgsmål er stærkt ledende, da bogens forfatter jo netop har understreget, at der er en nær kobling mellem Breivik og de to omtalte “virtuelle medier”. Med det oplæg bliver det vanskeligt for eleverne at komme frem til en anden konklusion, end at netsider der har inspireret Breivik også vil kunne inspirere andre unge i fremtiden.

  Hvis et af formålene med historiefaget er at indføre eleverne i kritisk tænkning, så er den stillede opgave langt fra det ideal. Forfatterens hensigt er tydeligvis, at eleverne skal vaccineres mod radikale holdninger på Uriasposten og Snaphanen ved hjælp af det billige associationstrick.

  Man kunne også stille følgende spørgsmål:
  1) Hvilke årsager kan der være til, at højrenationale partier og bevægelser er i fremgang over hele Europa?
  2) Hvad er årsagerne til, at der er opstået en lang række blogs og nyheds-sider på nettet, der problematiserer indvandring?
  3) Er fremkomsten af blogs og indvandrekritiske nyhedsmedier et udtryk for, at danskerne/europæerne er blevet mere fremmedfjendske? Kan fremkomsten af disse sider også tolkes som et udtryk for, at problemerne med masseindvandring er blevet så tydelige, at folk begynder at forholde sig mere aktivt til problemerne?
  4) Har de etablerede medier et medansvar for, at der er opstået alternative nyhedsplatforme på nettet? Hvorfor/hvorfor ikke?
  5) I Sverige forsøger de etablerede partier at udgrænse Sverigedemokraterne. Hvad er formålet med at dæmonisere et parti, der ved seneste valg fik næsten 13 % af stemmerne? Overvej om Sverige har et demokratisk problem?

  Kommentar by Mr. Write — 2. februar 2018 @ 18:38

 51. Dette er jo ikke undervisnings-materiale, men derimod over(be)visnings-materiale, dvs. løgn-agtigt kultur-marxistisk, politisk korrekt multikultur-fremmende propaganda-materiale, der skal indoktrinere i den rette doktrin gennem hjernevask af intet-anende unge. De unge skal simpelthen lære at marchere i takt uden nogen selvstændig, kritisk tankegang i forhold til de kilder, de bliver hhv ikke bliver præsenteret for. Man er altså tilbage i 1918, Den Russiske Revolution, hvor der i stedet burde være en alsidigheds-forpligtigelse i tilgangen til emnet. Dette makværk burde arkiveres lodret, og så bør de stakkels elever have retvisende kildemateriale, som de kan stille kritiske spørgsmål til.

  Kommentar by barfbag — 3. februar 2018 @ 02:18

 52. @dencensurerede 12:55: “Jeg mener bare, at de der tjener på denne censur og kontrol, ikke kun er jøder. I min optik, er de der laver krige og erstatter uønskede regeringer.. …. ..”

  For at gøre det kortere og nemmere for mig selv, vil jeg lade være med at svare på det med regeringer der laver krige, og begrænse mig til censurtiltagene – og de kommer nemlig alle sammen fra Jøder og jødiske organisationer.

  Jødernes organisationer (ADL, SPLC og mange andre) er nærmest ansat af regeringer i lande som USA og England og Canada og Holland og formentlig også Irland hvor de kommer med forslag og lobbyister ganske direkte går efter lovgivning.

  De er brutale som en slagterhund, og viger ikke tilbage for at afpresse regeringer som det skete for svenskerne, hvor organiserede (US) Jøder truede med at beskylde Sverige for at være et antisemitisk land, hvis ikke de fik penge til jødernes Paideia Institut.

  Desuden er der mange af censurforslagene som nærmest kun omhandler jødiske interesser som “holocaust-benægtelse”, i England har jøderne lavet en kæmpe liste med hvad man ikke må sige om Jøder, USA har oprettet et ministerium som skal overvåge “antisemitismen i Europa” og FN presser en nybagt definition af “antisemitisme” igennem, EU har gang i noget af det samme, og der er meget mere af samme slags. Dette er helt konkrete ting og sager med enorme implikationer, og jøderne står bag det “på organiseret industriel vis” kunne man fristes til at sige. Men det er sandheden, den er ikke hemmelig, men ingen af de kontrollerede medier eller politikere gider at tage emnet op, og det gør den antiracistiske israelvenlige cuckservative højrefløj heller ikke.

  Det er lige som man det var i DDR og Sovjet; folk blev anholdt i nattens mulm, intimideret og mishandlet i fængslet og blev dømt ved show-processer som statsfjender.

  Også dette er virkeligheden i dagens Tyskland, USA, Canada, England og Norge; inklusiv alle mulige former for tortur, negativ særbehandling, isolation efter løsladelse rejserestriktioner, overvågning, jævnlige myndighedsovergreb hvor de beslaglægger alt hvad man har af pc, audio, videoudstyr etc. som man aldrig får tilbage igen selv om man ikke en gang bliver sigtet, som det sker for Alfred Schaefer i Tyskland hvor de endda fængsler advokater for at forsvare deres klienter, og for i udlandet gennem taler at berette om hvordan den tyske justits fungerer!

  Lidt af denne form for lobbyvirksomhed har jeg gennem tiden fået samlet på blog og hjemmeside.

  De seneste par år er den jødiske censur-iver gået helt amok. Den truer nu selv USAs berømte ytringsfrihed som i forvejen er en del mere knægtet end man skulle tro.

  Men for at vende tilbage til kernen og besvare din påstand: Ja det er jødiske kræfter som næsten overalt direkte står bag ved den slags lovgivning, også længere tilbage end tresserne i f.eks. USA.
  Det er ikke mangel på dokumentation og beviser, ej heller mangel på indrømmelser og pralerier om det samme. Selv amerikanske vicepræsidenter påskønner jødernes indsats for f.eks. den homolovgivning som nu plager USA.

  Men selv om man jo skulle mene at man kunne tale imod denne censur og dissidentforfølgelse uden at blive stemplet, da ytringsfriheden jo er hellig, som Blüdnikow siger, men det er den åbenbart ikke når det er imod jødiske interesser.

  Lidt, men ikke helt Off Topic:

  Den engelske patriot Mark Collet, tidligere BNP har lige lavet en utrolig god video om hvordan holocaust er kommet til at skygge for objektivt set langt større massakrer – selv hvis man skulle tage det omstridte og kolosalt overdrevne hellige tal som udgangspunkt her.

  “The Holocaust: An Instrument of White Guilt”

  https://www.youtube.com/watch?v=5nnLhmXN8IU

  Kommentar by Balder — 3. februar 2018 @ 02:56

 53. Som sædvanlig med demagoger er dette “under”-(=”overbe”-) visningsmateriale fyldt med retoriske spørgsmål. Retoriske spørgsmål er ikke reelt spørgsmål, men derimod konstatering af spørgerens holdning til emnet, der (altså ikke) spørges om, men derimod konstateres bestemte ting om.

  Kommentar by barfbag — 3. februar 2018 @ 02:58

 54. Ja det var igen en lang smøre, men jeg har alligevel glemt en vigtig detalje.

  Disse Jøder nøjes ikke med den herovre omtalte lobbyisme og rollen som censurmestre som de har tiltusket sig; de er også aktive med praktiske ting, så som at spionere og overvåge “holocaustbenægtere” eller “antisemitter”, og stikker dem så til myndighederne, som f.eks, den gang Irving blev arresteret i Østrig for en 17 år gammel tale. Ved mange af sådanne overgreb har ADL, Wiesenthal og andre jødiske forbryderorganisationer og sågar israelske politikere spillet en vigtig rolle.

  Det samme gælder alle de mennesker som ikke får indrejse tilladelse som f.eks. Richard Spencer og andre som ike må komme til EU. Det er jødisk aktivisme og en hel del er sket i offentligheden eller er på anden vis dokumenteret.

  Derudover kan de gå helt ned på det plan hvor de organiserer voldelige demoer eller truer resturations-ejere og festval-organisatorer til at nægte at betjene de urene, de benytter AFA metoder og arbejder i en del tilfælde direkte sammen med dem og andre voldelige venstreekstremistiske organisationer som Hope not Hate i England.

  Igen, alt det der er fakta; kendsgerninger, dokumenteret, og der er mange, mange mennesker, de fleste af dem patrioter, der har lidt og lider under denne; direkte jødisk forfølgelse!

  Kommentar by Balder — 3. februar 2018 @ 03:17

 55. Jeg ser nu at Mark Collett videoen som jeg linkede til er blevet klassificeret af det (helt officielt – ADL) jødisk censurerede YouTube som værende upassende for unge under 18 !!! og man skal logge ind for at se den. For at gøre det nemmere har jeg indlejret den nederst i min seneste blogpost, så behøver man ikke logge ind.

  http://blog.balder.org/?p=1688

  Ps. beklager mine mange tastaturfejl i forrige indlæg, tastaturet burde skiftes, men de holder aldrig til asken mere end tre uger alligevel og jeg ved ikke hvor jeg skal gøre af alle de defekte.

  Kommentar by Balder — 3. februar 2018 @ 03:43

 56. Vil bare lige takke Mr. Write for nogle særdeles velskrevne, klare og “kølige” indlæg her på bloggen.
  Han burde skrive en lærebog for de stakkels skoleelever.

  Kommentar by Catfish — 3. februar 2018 @ 04:19

 57. 43 Snaphanen

  Tak for kommentaren og linket; det vil jeg glæde mig til at få læst her i weekenden.

  Kommentar by T. Flodur — 3. februar 2018 @ 05:05

 58. >52 Balder
  Du skrev: regeringer der laver krige
  Jeg skrev i mit svar på din reflektion over min kommentar 2. februar 2018 @ 16:16: de der laver krige og erstatter uønskede regeringer
  Altså det modsatte af hvad du skrev!
  Desuden Tog du Black Watch som gidsel i dit skriv, idet kommentaren var rettet til Lord Lolland. Det er uvederhæftigt! Du har kopieret/indsat 2 usammenhængende dele af min kommentar, som i øvrigt var rettet til flere og ladet dem lyde som noget jeg har skrevet.
  Hvis du ikke kan overholde almindelige høflighedsregler, gider jeg ikke fortsætte diskussionen.

  Kommentar by dencensurerede — 3. februar 2018 @ 15:22

 59. Uden at have læst Breiviks manifest tror jeg ikke der vil være noget af dokumentationen om djihadinvasionen vi logisk ræsonnerende kan være uenig i. Senere har Breivik nævnt at han i manifestets dokumentationsdel netop begrænsede sig til det alle nationalsindede kunne være enige om, selv om han personlig var mest optaget af det racespørgsmål ikke i fokus hos de fleste patrioter i Norden.

  Den afgørende forskel fra Uriasposten og Snaphanen i forhold til Breivik er dog om der bør gribes til våben. Altså samme meningsforskel som i 1943 mellem forskellige dele af modstandsbevægelsen, hvor de fleste nøjedes med at læse og skrive i illegale blade, mens enkelte var militante terrorister parate til at udføre sabotage trods skarpe advarsler fra statsminister Buhl og andre bestemmende danskere.

  Kommentar by perhag — 3. februar 2018 @ 20:21

 60. @dencensurerede 15:22 “Hvis du ikke kan overholde almindelige høflighedsregler, gider jeg ikke fortsætte diskussionen.”

  Jeg er meget forbavset over denne kommentar, (og jeg mener hele kommentaren, ikke kun det citerede) og er mig intet uvederhæftigt eller uhøfligt bevidst i denne sammenhæng. Jeg har blot forsøgt at svare detaljeret.

  Men jeg har altså begået nogle fejl kan jeg forstå. Men da din efter min opfattelse noget komplicerede udlægning efter min bedste evne ikke umiddelbart er forståelig for mig, må jeg melde pas. Der hersker tilsyneladende en misforståelse mellem os, men når det bliver så uigennemskueligt (for mig) tror jeg det er bedst at lade det hvile, inden det bliver endnu mere indviklet. Endnu en gang; jeg er overrasket og forbavset, og beklager at du tilsyneladende mener jeg har haft forkerte hensigter.

  Det er ikke fordi jeg ikke i situationer og diskussioner kan være spydig, ironisk, provokerende eller sågar ondsindet, men hvis der er noget at bebrejde mig i dette tilfælde er det i hvert fald ikke noget jeg har gjort bevidst.

  Kommentar by Balder — 4. februar 2018 @ 05:37

 61. perhag — 20:21: “Den afgørende forskel fra Uriasposten og Snaphanen i forhold til Breivik er dog om der bør gribes til våben.

  Jeg tror der ligger en mere afgørende forskel mellem Uriasposten / Snaphanen og så Anders Behring Breivik på den anden side, at førstnævnte to er medier hvor en blogejer og nogle kommentatorer som offentligt giver deres mening til kende, for det meste under skyldig hensyn til egen sikkerhed og velfærd, og dermed til den juridiske virkelighed, som godt nok er en social konstruktion, men som er lige så ubarmhjertig som den biologiske virkelighed, som ikke er en social konstruktion, men et naturvidenskabeligt fænomen.

  Anders Behring Breivik var derimod et enkelt-individ som i største hemmelighed lavede konkrete planer for voldelig fysik modstand mod folkemorderne.

  Men mon ikke at det der menes er, i hvorvidt der findes ideologiske overensstemmelser eller forskelle mellem de respektive blogejere + hver deres respektive publikummer/kommentatorers overbevisninger og så Breiviks?

  Et svar kunne være, at et er helt henne i vejret at sammenligne et offentligt tilgængeligt nyhedsmedie med forskellige tilfældige kommentatorer med mange forskellige holdninger med en enkeltpersons eventuelle “ideologi”.

  Et andet svar som jeg personligt mener, kan bruges til at sætte spørgsmålstegn ved mere end dette tilfælde og disse omstændigheder er følgende.

  Jeg mener at vi i den vestlige ideologiske og filosofiske branche i for høj grad forsøger at finde lineære forklaringer som passer ind i en stram kronologi og kausalitet. (Holdt kæft hvor lød dette intelligent; jeg håber det holder til nærmere filologisk granskning og sproglig analyse.)

  Jeg mener at man i alt for høj grad undervurderer menneskers egen evne til at komme til konklusioner om virkeligheden og handlemåder, ligeledes tror jeg at man i alt for høj grad synes at mene at et individ ikke af egen drift er i stand til at finde et moralsk ståsted som er kompatibel med individets øvrige forestillinger, som i øvrigt meget vel kan være konkurrencedygtigt med de moraler der spredes via mægtige “religiøse” og verdslige “filosofiske” og “ideologiske” bevægelser.

  Det er i alle magthaveres og autoriteters interesse, at underkende individets evner og selvstændighed, for derved at gøre individet og masserne til lettere ofre for deres verdslige ambitioner – næsten altid forklædt i moralske og religiøse gevandter.

  I den vestlige tankegang bygger vi meget på det som forudgående tænkere har tænkt, som sten på sten der efterhånden bliver til et hus.
  Og det er måske også rigtigt i et vist omfang, men jeg tror at mennesket er i stand til at være langt mere skabende ud af egen drift og ved egen tænkning og inspiration end som sådan.

  Jeg ser ikke en langsommelig evolution som skulle have ledt op til Leonardo Da Vincis futuristiske og visionære projekter; ej hellere en langsom optakt til bygning af pyramiderne (så vidt mig bekendt), det ligner mere en slags kvantespring. Der er måske lidt kreationist begravet i mig også.

  Jeg ser det heller ikke som en nødvendighed for en intelligent og kreativ person som Anders Behring Breivik, at det skulle være nødvendigt af finde inspiration til sin gerning via Kant, Hegel, Nietzsche, Det Gamle Testamente, Mein Kampf, Snaphanen eller Uriasposten, for at nå til sine konklusioner.

  I dyreverden er der mig bekendt ikke nogen som læser Mein Kampf eller Uriasposten, alligevel sørger tigeren for at gøre det af med fremmede hanner som trænger ind på dens territorium, og i det tilfælde hvor det er lykkedes de fremmede hanner at plante deres sæd, gør han det også af med afkommet. Den jødiske gud Jehova påbyder sine udvalgte til at gøre nøjagtigt det som tigeren gør, og er derfor i evolutionær forstand mere meningsfuld end Kristendommen. (Se Femte Mosebog citater mm. ned på denne side)

  Så er det ikke mere sandsynligt at Anders Behring Breivik blot har brugt sit medfødte instinkt og sin tænkeevne til at gøre hvad tigeren ville have gjort, fordi det kun er et x antal millioner år siden at primater og tigre skiltes ad evolutionært set, og den samme instinkt som tigeren er styret af, sidder også implanteret i hjernebarken hos mennesker og bliver aktivt når mennesket føler sin egen og sit afkoms eksistens truet.

  Vi må sikre vores eksistens og en fremtid for vores hvide børn, lyder memen, men det er kun ordlyden der er original; tanken bag parolen er kun så naturligt som at trække vejret, og behøver ikke filosofisk eller ideologisk inspiration eller religiøs eller moralsk opbakning.

  Som Shakespeare bemærkede; ”To be or not to be, that’s the question!”

  Kommentar by Balder — 4. februar 2018 @ 07:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper