8. februar 2018

Socialdemokratiets udlændinge-“stramme” kurs – en fis i en hornlygte

Mette Frederiksen leverede for nylig en række udtalelser der lader læseren tro at Socialdemokratiet står for en udlændingepolitisk stram kurs. Blandt andet ønsker hun at asylbehandling i Danmark helt bringes til ophør, ligesom hun har udtalt bekymring for at landets befolkningssammensætning har ændret sig markant.

For ordene at dømme skulle man næsten tro at Socialdemokratiet har taget en historisk 180’er, og nu bekender sig til en næsten DF’sk stram kurs på udlændingeområdet. Og minsandten om ikke hver eneste avis fremlægger hendes ord som om de er den gode og oprigtige vare, ligesom diverse kommentatorer snubler over sig selv for at rose Mette Frederiksen for hendes indsigt og “fornuft”, – som om der ikke var den mindste bagtanke ved partiets udmelding på dette område.

Nogen gange forundres jeg over hvor historieløse Danmarks journalist-korps er. Det kræver ikke mere end ti års historisk bevidsthed for at skyde Socialdemokratiets såkaldt stramme kurs fuldstændig ned til jorden.

Lad os starte med konklusionen: Asyl- og indvandringsparadigmet vil køre videre med næsten uændret styrke under en socialdemokratisk regering. Tro mig, vi kommer ikke til at se noget større paradigmeskifte. Det er der flere grunde til:

For det første, er det fuldstændig umuligt at få ændret FN-regler og -fortolkninger når vi taler om topstyrede processer hvor 25+ lande skal blive enige om en fælles kurs. Hvor ofte har du nogensinde hørt om at en dansk regering lige har fået lempet nogen hurtige ændringer igennem EU- eller FN-loven? Jeg har.. aldrig.. hørt om det, og det skyldes simpelthen strukturen i den slags: Dusinvis af lande er involveret, og vi taler om internationale regler som er fastlagt og bestemt af gamle rigide bureaukrater på +70 år. Det kan tage en menneskealder at få ændret dem – HVIS de overhovedet kan ændres. Det skulle ikke undre mig om de internationale systemer der blev sat op i 1970’erne simpelthen bare er for rigide til nogensinde at blive ændret.. Og det tror jeg godt socialdemokraterne ved.

Dernæst så vil Socialdemokratiet altid som eksistentielt udgangspunkt have et Radikale Venstre at kæmpe med, og det Radikale Venstre vil selvfølgelig ikke lægge stemmer til en stram udlændingepolitik. På et tidspunkt skal partiet stemme for en socialdemokratisk finanslov, og så vil de bruge deres “leverage” i den sammenhæng til at gennemtvinge indrømmelser på udlændingeområdet, ganske ligesom de gjorde under Helle Thorning Schmidt. Intet nyt under solen her. Det er sket før, og så længe rammebetingelserne for dansk politik ikke har ændret sig, så er der ingen grund til at tro at det ikke sker igen.

Og så er vi tilbage ved journalisternes historieløshed, og hvorfor socialdemokratiets udmelding er en fis i en hornlygte. Jeg har set det hele udspille sig før, og det samme tror jeg mange herinde har: Alt hvad politikerne lover på det udlændingepolitiske område har de lovet før, og det bliver til absolut ingenting så længe konventionerne ikke frasiges.

For nogen år tilbage gjorde Søren Pape overskrifter da han kritiserede asylkonventionerne og kaldte dem “uddaterede”. – Hvad blev der af det? – Ingenting, min ven.. Asylindvandringen kører stadig “fint” videre, fordi konventionerne består. For endnu flere år tilbage udtalte Helle Thorning Schmidt at hun ville være garant for en stram udlændingepolitik, og tja, lige så snart der skulle dannes regering med de Radikale røg tilknytningskravet og en hel masse andre stramninger.

I dansk udlændingepolitik er der kun een ting der gælder: Vil man frasige sig konventionerne, og vil man tvinge en regering til det? Ja eller nej? – Alt andet er tidsspilde eller spin – designet til at narre vælgerne til at tro at man er “tough” på udlændingeområdet. Og med danske avisers historieløshed og godtroenhed på udlændingeområdet lykkes det nok desværre at overbevise en del vælgere.. Ihvertfald en rum tid endnu.

Bevares, jeg tror skam godt på oprigtigheden af Mette Frederiksens udtalelse, men jeg tror også hun er bevidst om umuligheden af hendes forslag. Derfor er hendes forslag primært spin. Hvis hun virkelig havde balls ville hun frasige sig konventionerne – men det vil hun og næsten alle andre partier jo ikke.

På den lange bane skal befolkningen nok lugte lunten. En større og større del af os tror simpelthen ikke på det eksisterende paradigme. Og på den rigtige lange bane vil nødvendighedens politik selvfølglig tage over, og konventionerne VIL blive ændret, omgået eller ignoreret – på den ene eller den anden måde. Simpelthen fordi landets fortsatte eksistens vil være betinget af det.

I mellemtiden må vi nøjes med politiske blogs som denne til at fortælle om den reelle politiske virkelighed, mens landets aviser ukritisk videregiver socialdemokratisk spin. Suk..

Oploadet Kl. 09:13 af Realisten — Direkte link45 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/90645/trackback

45 Comments »

 1. Kend træet på dens frugter.

  Kommentar by Jan Huus — 8. februar 2018 @ 09:37

 2. Socialdemokraterne har naturligvis ingen troværdighed overhovedet, eftersom socialisterne bragte os hertil.

  Da socialisterne er allierede med islamisterne og kommunisterne og da deres fælles formål er at skaffe flere vælgere til deres dødsdømte nye verdensorden, så er der ingen troværdighed i noget fra den kant.

  Kommentar by Mark — 8. februar 2018 @ 09:43

 3. Jeg er enig i at det ikke er andet en spin.

  Herudover 30.000 nyttejob, som kommunerne skal bruge en hær af DJØFere for bare at oprette. Så vil Mette Frederiksen også trække “flygtninge” som pjækker time for time. Undersøgelser har tidligere vist at en sagsbehandler skal bruge 1,5 times arbejdstid for hver sanktion som skal iværksættes overfor dette segment. Forestil jer lige hvilke administrationsomkostninger som her venter.

  Udover det er jeg enig i Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige som skriver følgende:

  Det er vigtigt i disse dage at lægge mærke til hvad der i virkeligheden sker i dansk politik.

  – Mette Frederiksen gør sig klar til valg, ved at forsøge at stække DF.
  – Kristian Jensen gør sig klar til at skulle overtage formandsposten i Venstre, ved at tage et opgør mod sit eget image.
  – Morten Østergaard gør sig klar til valg via annoncer, der skal gøde jorden hos egne vælgere der kommer til at æde udlændinge stramninger.
  – LA gør sig klar til valg, ved konstant at være i opposition til den politik man selv stemmer for i regeringen.
  – DF gør sig klar til valg ved at hamre løs på Nye Borgerlige, samtidig med at blokere for regeringens politik.

  Der er potentielt 1 år og 5 mdr til valget, men noget kunne tyde på at mange forventer det kommer før.

  Men de begår en fejl. Befolkningen er trætte af nutidens politikere. De vil have løsninger og konkrete handlinger nu, og ikke mere spin.

  Derfor virker socialdemokratiets udspil på udlændingeområdet også som endnu en omgang Christiansborgsk ligegyldigheder.

  For hvorfor vente? Hvis dette er det vigtigste spørgsmål for Danmark, som de jo selv siger, så hvorfor vente 1,5 år med at begynde at ændre tingene.

  Fremsæt da forslaget. DF vil jo stemme for, og da dette forslag stort er identisk med et forslag fra LA, så er der reelt set allerede nu et flertal for det. DF kunne jo også bare nu fremsætte forslaget ord for ord fra Socialdemokratiets udspil. Men nej, der skal koges medietid og derfor inviterer man til drøftelser, som kan få opmærksomhed de næste måneder.

  Nej, det tyder ganske enkelt på, at der blot er tale om endnu en omgang strategi, taktik og positionering inden næste valg.

  Hvis man reelt set tænkte på borgerne og Danmark, så ville man selvfølgelig straks gå i gang.

  Lige nu er det mest deres egne personlige interesser der varetages.

  Kommentar by kenneth — 8. februar 2018 @ 09:47

 4. Her på urinposten er det blevet rimelig svært, at kommentere for tiden. flere gange blev jeg blokeret i week-enden. Mit gæt er, at det er Kim Phjolsens værk. Igen. Det hjalp åbenbart ikke at skifte navn.

  Jeps socialisternes forsøg på atege valgflæsk på de fremmedes ødelæggelse af vores land er stort set lige så underholdende, som at åbne for dhimmiradioens P1 eller 24syvs vrøvledansk. radio266b havde en underholdende snak om hende.

  Kommentar by dencensurerede — 8. februar 2018 @ 09:58

 5. Helt korrekt vurdering. Men lad os bare – for sjovs skyld – antage at den kære Mettes idé bliver til noget. Man ser det for sig:

  Der oprettes et ‘asyl-modtagecenter’ i Nordafrika eller Mellemøsten. Det ligger på en nedlagt luftbase med barakker. I en af disse sidder et antal skrankepaver fra Udlændingestyrelsen med deres fede hyre og udstationeringstillæg. Fra de andre barakker strømmer muslimerne ind til skrankerne, hvor de får påstemplet asyl- og opholdstilladelse i Danmark. Herfra bevæger de sig hen til startbanen og går ombord på et af de fly, som i fast rutefart transporterer dem til en ligeledes nedlagt flyvestation i Danmark – f.eks. Vandel, Værløse og Beldringe. Ved ankomsten tildeles de statsborgerskab og kan nu frit hærge de tilliggende landsbyer, som alt, alt for længe har savnet et passende antal kulturberigere.

  Med – skal vi sige – fire daglige afgange à 250 passagerer skulle vi nok kunne modtage 1.000 unge, våbenføre mænd pr. døgn. Eller ca. 350.000 kulturberigere om året. Så er muslimerne i flewtal om to-tre år.

  Så kan Mette læne sig tilbage i den blegrøde plyds og udbryde: Det er fuldbragt!.

  Kommentar by Voldposten — 8. februar 2018 @ 10:00

 6. Fremragende analyse.

  Endnu et eksempel på socialdemokraternes formidable evne til at føre sine vælgere bag lyset, med det formål at erobre og/eller fastholde magtfuldkomne levebrødspolitikeres lukrative taburetter.

  Klassisk socialdemokratisk vælgerfiskeri stykket sammen af mere tom retorik, mere slesk tale og mere billig portvin. Der er reelt intet nyt her, alt er i det store og hele fuldstændig uforandret.

  Dybt og inderligt suk!

  Kommentar by Jens — 8. februar 2018 @ 10:04

 7. Og børnechecken fortsætter med at bestå.
  http://nyheder.tv2.dk/politik/2018-02-08-regeringen-opgiver-loft-over-bornepenge-for-95000-familier

  Kommentar by tavsen — 8. februar 2018 @ 10:04

 8. Har Japan måske opsagt konventioner? Har Polen? Har Ungarn?

  Kommentar by ung konservativ — 8. februar 2018 @ 10:13

 9. Jeg giver ret i at det kan være en fis i en hornlygte, hvis de stadigvæk klamre sig til De Radikale (og især Alternativet)- og selvfølgelig De naivistiske på Venstrefløjen- men LA (og K) giver jo også problemer for De Borgerlige. Hvis de i stedet skifter til DF, kan det jo heldigvis blive til mere end det. Skulle vi lige give dem en chance- hvis det som lige nu er kommet i stand V-S og DF- på familiesammenføringsområdet er der jo et lille lys. Mit råd til Sosserne er. Glem Radikale- søg samarbejde med DF- også regeringsmæssigt. Så må vi jo håbe (uden at vide det) at de skipper De Radikale, og så er der et (bevares lille) håb. Trods alt (med Deres samarbejde med De Radikale pr erfaring, som de så bruger som undskyldning for at køre en helt anden politik end den de lovede)…giver jeg dem chancen i mit sind. Hvad har vi ellers af alternativ?

  Kommentar by Michael Unna — 8. februar 2018 @ 10:24

 10. På det seneste er Mette Frederiksen, for alvor, begyndt at klæde sig ud som en mand; hvorfor ? – Vi ved jo god at det er falsk varebetegnelse. Hvis man hiver bukserne ned, spejder man forgæves efter nosserne; de er der jo ikke – Det er det samme med det billige politiske trick, hun nu finder det for godt, at tørre ud i ansigtet på danskerne, sic! – Skamløst, falskt, uhæderligt, nosseløst – Kort sagt, en slem omgang Mette-Fake Balls!

  Kommentar by T. Flodur — 8. februar 2018 @ 10:27

 11. PS: Vi kan jo også henvise til Japan, Ungarn, og Polen etc. På et tidspunkt må selv de mest højtflyvende politikere spørge sig selv om konventioner er vigtigere end de lande de repressentere, som de er valgt i. Vi har at gøre med en- usekulær diktatorreligion-. Enten ser de det i øjnene, og ellers kan det være ligegyldigt, hvad vi gør. Det er virkeligheden og realiteterne. “Folk spørger sig selv. Hvorfor hader de os så meget? Svaret er. De hader vores frihed” Bush umiddelbart efter 11 september 2001.

  Kommentar by Michael Unna — 8. februar 2018 @ 10:30

 12. Jeg fatter ikke hvorfor man ikke tager fat om roden, og siger til de stater som er skyld i at deres borgere flygter, at de skal makke ret så deres indbyggere ikke behøver at flygte. Ellers lukkes der for pengekassen. Burde være ret enkelt, men måske er der interesser som helst ser at der er de konflikter der er.

  Kommentar by Truthønen — 8. februar 2018 @ 10:33

 13. Hvorfor ikke bare have en ordentlig grænsekontrol? Hvis de ubudne ikke kommer ind i landet, så behøver vi ikke at ofre mere tid og energi på dem. Og de få, som alligevel slipper ind, kan sendes til lejre i Østgrønland – det skal nok virke afskrækkende. Dernæst, ingen sociale ydelser overhovedet, til uproduktive ikke-danskere.

  Hvis Soc. Dem. virkelig mener det alvorligt, hvorfor stemmer de så altid for, når der uddeles danske statsborgerskaber? Det foregår to gange om året, og hvis man har set navnelisterne, så fremgår det meget tydeligt, at det især er dem, som danskerne ikke vil have i Danmark.

  Hørte Morten Østergård i Cordua & Steno idag. Hen mener at muslimernes øgleyngel skal blandes med danske skolebørn – så skal det no blive godt. Eller med andre ord: Når de voksne har fejlet, så må børnene rage kastanjerne ud af ilden. Forbandede nar! (og så slukkede jeg for det “borgerlige” radioprogram).

  Kommentar by Hr. Snusk — 8. februar 2018 @ 10:44

 14. dencensurerede, jeg skiftede både navn og e-mail. Det virker … endnu.

  Kommentar by Hr. Snusk — 8. februar 2018 @ 10:45

 15. @ 11

  Det er præcist det som Trump gør, og det virker hver gang.

  Kommentar by kenneth — 8. februar 2018 @ 10:45

 16. “ung konservativ” har ret.

  Som jeg skrev på fjæset: folk vil gerne tillægge deres økonomiske favoritparti den værdipolitik, de pt finder mest moralsk bekvem.

  Og det ser man også tydeligt i tråden her: En masse fornægtelse af det faktum, at S har overhalet regeringen højre om på udlændinge-politikken.

  Men det er dog hvad jeg har sagt den senere tid: Venstre ELSKER indvandring. For dem er Danmark et erhvervsareal. Hvorimod populisterne i S har et vælger-segment, der bliver ramt af kulturberigelsen før regeringens vælgere gør.

  At det formentlig kun er ord, må vi gå ud fra, men den økonomisk lyseblå regering er den sikreste dødssejler, fordi de simpelthen primært varertager øvre middelklasses interesser – og her er en splittet underklasse og åbne grænser for billig arbejdskraft helt vitalt.

  DF ville ikke presse Løkke til at lukke Rødby Havn i 2015. Det kunne være gjort uden at bryde en eneste konvention.

  Og kvoteflygtninge er et mindre onde end erobrere, der maser sig ind over grænsen. Den nuværende indvandring er den værst tænkelige variant: en slags overgivelse til yngre muslimske mænd. Det er Venstres politik.

  Kommentar by Kim Poulsen — 8. februar 2018 @ 11:23

 17. Man skal vist være snotdum og totalt uvidende om dansk politik hvis man tror at Mette Frederiksen har tænkt sig at fører det ud i live!

  Kommentar by santor — 8. februar 2018 @ 11:32

 18. @ 15

  Men hvis vi taler om et paradigmeskifte i udlændingepolitikken så er et opgør med de hellige konventioner vel starten? Et opgør med dem behøver jo heller ikke være en opsigelse, men kan også være at vi siger: “Fra nu af fortolker vi konventionerne fuldstændig anderledes end tidligere”.

  Kommentar by kenneth — 8. februar 2018 @ 11:42

 19. Nej. Starten havde været at handle pro-dansk indenfor konventionerne: altså at lukke Rødby Havn og sende dem tilbage til det sikre land Tyskland.

  Det handler tilsyneladende ikke om overholdelse af konventioner, men om at hævde det danske territorium og de danske interesser i praksis – overfor Merkel og EU.

  Det handler om, at den lille fede skulle sætte Danmarks langsigtede interesser over sine egne fremtidige muligheder i EU og Danmarks eventuelle kortsigtede økonomiske gevinster ved at tækkes Tyskland.

  Og eftersom Tulle ikke ville tagte konflikten, er han og DF medansvarlige for forræderiet.

  Det er klart, at konventioner kan, må og skal brydes fremover, men vi skal ikke glemme, at det først og fremmest handler om simple politiske valg.

  Erkendelsen må gerne komme snart: “højrefløjen” er IKKE på Danmarks side. Alle dem som sidder på tinge – minus måske nogle forvirrede idealister i Enhedslisten, Radikale og Alternativet – er levebrødspolitikere, som tænker kortsigtet på egne interesser.

  Mette Fup kan sagtens blive den populist, der fører pennen, når/hvis folkestemningen vender for alvor, men hun BURDE ikke sidde i folketinget.

  Kommentar by Kim Poulsen — 8. februar 2018 @ 11:56

 20. 8. Michael Unna
  Det bliver kun fisen´s vej gennem hornlygten, vi kommer til at høre.
  Mettepigen tror hun er smart, men danskerne har luret hende, sammen med både aviser og TV.
  Nej: Jeg venter på borgerkrigen. Og den kommer.

  Kommentar by Sindsro — 8. februar 2018 @ 12:01

 21. Spin og varm luft akkurat ligesom Inger Støjberg og Kristian Thulesen Dahl…

  Kommentar by redneck — 8. februar 2018 @ 12:06

 22. Kim Poulsen (15). Du har (fuldstændig) ret i at DF skuffede fælt i 2015 ved rødbyhavn- Kravet ville have været fuldstændigt rimeligt. Tyskerne måtte selv betale for Merkels grænseløse idioti….men altså. Det er det eneste parti i Folketinget, som har båret det indtil videre. Resten kunne vi slet ikke regne med.

  Kommentar by Michael Unna — 8. februar 2018 @ 12:55

 23. Ja sindsro. Vi må håbe du tager fejl, men som det ser ud nu, er det nok en stor sandsynlighed (Levebrødspolitikerne vil ikke se i øjnene, hvad de har med at gøre, og Deres foranstantliger kommer (for?) temmelig sent.). Rettidig omhu er der ikke meget af.

  Kommentar by Michael Unna — 8. februar 2018 @ 12:58

 24. Problemerne med konventionerne er at de følges selektivt. Vi taler om at konventionerne skal ophæves, men det finder ikke medhør hos politikerne: Så måske skulle vi gå den anden vej, og sige at de Skal overholdes. Der er jo en regel som heder man skal søge asyl i det første sikre land man kommer til. Den regel Skal overholdes til punkt og prikke. Det kan så kun være muligt at søge asyl, hvis man kommer med faldskærm, eller eget privat fly hvis man har sådan et.

  Kommentar by Truthønen — 8. februar 2018 @ 13:00

 25. Right, redneck
  > Truthøne
  Det er jo det USA’s militær har sagt til landene gennem efterhånden et par livstider. Hvornår tror du de tér sig?
  Jeg vil foreslå dig, at læse Extreme Predjuice af Susan Lindauer. Den kan forhåbentlig forklare dig ét og andet.

  Kommentar by dencensurerede — 8. februar 2018 @ 13:10

 26. > dencensurede

  “Jeg vil foreslå dig”, at stopper med at opføre dig som en besserwisser.

  “forklare dig et og andet” – kom lige ned på jorden du. Måske skulle du prøve at sætte dig ind i tingene selv først. USA’s militær har aldrig sagt noget som helst til nogen, USA’s regering har til gengæld sagt noget til andre.

  Kommentar by Truthønen — 8. februar 2018 @ 14:31

 27. Lad os ikke glemme at det er dumskerne som har stemt på den klamme løgnagtige sæk til Mette Frederiksen.
  Og lad os heller ikke glemme at det er Mette Frederiksen og hendes parti sammen med venstre og de konservative samt deres vælgere som har smadret Danmark og danskerne for evigt, et land som vores forfædre har ofret deres liv for, så fuck dumskerne og den løgnagtige so til Mette Frederiksen.

  Kommentar by Piphans — 8. februar 2018 @ 15:54

 28. > Truthønen
  Hvis ikke jeg vidste bedre, ville jeg tro du synes det var fremsynede fornuftige statsledere, der Smed bomber ad libitum i Afghanistan, Irak, Libyen og Syrien. Men du kender naturligvis alt til Susan Lindauers arbejde og er ikke i tvivl om hvem der er gode, og hvem der er onde. Det er ikke små mængder bly USA’s militær har spredt rundt omkring i verden. Kommunistiske tyranner eller tyrannerne Anders Fup, Tony Blair og Bush; -same shit. De er alle krigsforbrydere, og kunne ikke være mere ligeglade medd deres landes folk.
  Kom du selv ned på jorden.

  Kommentar by dencensurered — 8. februar 2018 @ 16:03

 29. > Truthønen
  Hvis ikke jeg vidste bedre, ville jeg tro du synes det var fremsynede fornuftige statsledere, der Smed bomber ad libitum i Afghanistan, Irak, Libyen og Syrien. Men du kender naturligvis alt til Susan Lindauers arbejde og er ikke i tvivl om hvem der er gode, og hvem der er onde. Det er ikke små mængder bly USA’s militær har spredt rundt omkring i verden. Kommunistiske tyranner eller tyrannerne Anders Fup, Tony Blair og Bush; -same shit. De er alle krigsforbrydere, og kunne ikke være mere ligeglade medd deres landes folk.
  Kom du selv ned på jorden

  Kommentar by dencensurerede — 8. februar 2018 @ 16:04

 30. Jeg har vist nævnt det før.
  Flådestation Grønnedal er lukket ned, men infra strukturen er intakt, hvis ikke den er hærget af grønlænderne.
  Der er boliger af god standard, tidligere officers boliger. Der er belægningsstuer af god standard, til vore tidligere basser, der er el, vand og varme, værksteder og kaj anlæg. Der er kantine og køkken faciliteter.
  Et idyllisk sted, hvor man kunne fordrive tiden med lidt jagt og fiskeri.
  Der er tilpas langt til de nærmeste naboer, så dem får man lidt svært ved at genere.
  Kryolit minen ligger i gå afstand, så der er chance for at tjene nogle ekstra lommepenge ved at samle lidt kryolit, som mig bekendt stadig er efterspurgt.
  Det kræver nok lidt penge at etablere stationen igen, men det vil være en dråbe i havet i sammenligning med kommende udgifter herhjemme.
  De latente pyromaner skal blot have at vide fra starten, brænder du hytten af, må du reparere selv, eller sove ude i kulden til vinter.
  Med alle de lysende intelligente hoveder, hjerneforskere, læger, tandlæger, raket specialister, ingeniører og dygtige håndværkere, ville der opstå et mønster samfund i løbet af ingen tid.
  Tror jeg nok.

  Kommentar by Finn A. Skov — 8. februar 2018 @ 18:00

 31. >dencensurerede

  For det første,- “Hvis ikke jeg vidste bedre” – du ved ikke en skid om mig, så hold du bare inde med det.

  For det andet,- Jeg kender godt Susan Lindauer, en mental ustabil landsforræder, hvis fanskare man ikke kan tage alvorlige.

  Og til sidst hold dig til emnet. Der er ingen her, uden dig, der taler om at smide bomber eller andet tilnærmelsesvist i den retning.

  Find et andet sted at lufte dine venstreekstremistiske holdninger.

  Kommentar by Truthønen — 8. februar 2018 @ 18:00

 32. God analyse som dog overser i hvert fald en væsentlig pointe.

  Det er rigtigt, at der bag den politiske retorik hos Mette Frederiksen gemmer sig en politisk virkelighed både i forhold til interne politiske forhold i DK og eksterne forhold i form af konventioner og et trægt europæisk og internationalt system.

  Men det som er værd at hæfte sig ved er, at den politiske retorik ikke bare kan afskrives som værende primært et overfladefænomen, som dermed kan reduceres til “en fis i en hornlygte”. Den politiske retorik er en skønsom blanding af ideologi, taktik og politiske visioner.
  Man skal således huske på, at de fleste partier har været på en lang rejse i forhold til deres politik på flygtninge- og integrationsområdet.
  Den politiske retorik kan fungere som en slags murbrækker og være med til at definere nye rammer for, hvad der er acceptabelt at tale om på bjerget og dermed også i den brede befolkning. Nyrup var fx i sin tid præget af en god gammeldags ordentlighed i forhold til, hvordan man kunne tillade sig at tale om andre mennesker. Han var således med til at dæmonisere et frembrusende DF og etablere en politisk korrekt ordentlighedsdiskurs.

  Når Mette Frederiksen i dag sætter en bekymring for landets befolkningssammensætning på dagsordenen, så legitimerer hun dermed en debat om, at fortsat masseindvandring er et problem. Hun nævner også befolkningsudviklingen i Afrika som et problem, der vil skabe et vedvarende pres på Europas grænser.
  Desværre halser den konkrete lovgivning altid efter den politiske retorik, men der er trods alt håb i mørket efterhånden som politikerne i stigende grad bliver tvunget til at forholde sig til virkeligheden og lytte til et voksende ønske blandt befolkningen om en væsentlig mere visionær flygtninge- og indvandringspolitik.

  Kommentar by Mr. Write — 8. februar 2018 @ 18:06

 33. @Mette Frederiksen: Et ligegyldigt træk på skuldrene og et “too little, too late” udtryk i øjnene.

  Kommentar by Lider af danskhed — 8. februar 2018 @ 18:17

 34. Allerførste gang da jeg hørte røde Mette, tale om lejre i Nordafrika. Vidste jeg hun ikke mente et ord af det hun sagde. Hun var allerede klar med en helgradering om, at der ikke ville være nogen, som ville oprette disse fantasilejre. Hvis hun var seriøs, så ville hun sige, at fra og med idag skal alle der søger asyl i Danmark indkvarteres på Thule-basen i Grønland. Indtil de vil/kan rejse hjem og bygge deres egne hjemlande op. Istedet for at forsøge, at fuppe sig til evigforsørgelse i Danmark. På Thulebasen skulle der være arbejdspligt i de grønlandske miner, med håndkraft, hakker og spader.
  Ledige hænder er djævlens værktøj.
  Der vil ikke blive udbetalt nogen penge overhoved. Nok hader de os, men de elsker vores penge. Der skulle være sovesale. Mænd og kvinder adskilt i forskellige lejre. Ingen pædofili og religiøse masse voldtægter i kongeriget Danmark .Kosten skulle være svinekød morgen, middag og aften.
  Ja, det er hvad vi har tilbage. Det kan de takke deres forslugne, dovne trosfæller for.
  De nye lov indført af de tungnemme socialdemokrater. Som har været hovedbagmændene bag den katastrofale udlændningepolitik gennem 40 år. Skulle selvfølglig virke med tilbagevirkende kraft.
  Altså hvis hun virkelig mente , at hun ville gøre noget for, at redde Danmark.

  Kommentar by XXXXX — 8. februar 2018 @ 18:48

 35. Hvis ikke jeg var så politisk korrekt .
  Med mit noble hellige humanistiske menneskesyn.
  Så ville jeg kalde Mette fredriksen for en narrefisse.

  Kommentar by XXXXX — 8. februar 2018 @ 19:01

 36. Noget af det positive ved Hillary Cs valgnederlag var, at George Friedmans begreb ‘deep state’ blev pudset af og synliggjort: En dybere og mere potent bureaukratisk systemmagt begyndte at røre på sig, en magt, der har sin egen dagsorden og midlerne til at underminere enhver beslutning af valgte politikere og fra folkeafstemninger.

  Den dybe stats magt består af kontrol af magtens mekanismer og er til daglig usynlig, ugennemmskuelig og hemmelig, men kræver ubetinget åbenhed, transparens, loyalitet af de befolkninger og politikere, den kontrollerer.

  Endvidere består den dybe stats magt af kontrol med medierne, bla. ved at gøre den afhængig af læk af fortroligt materiale, eller kræve at den udøver censur og kontrol.

  Sådan er den beskrevet i USA, men den dybe stat trives endnu bedre i Europa. EU er simpelthen Europas svar på den dybe stat. I dens netværk indgår internationale domstole og konventioner.

  Den dybe stat EU er rede til at ignorere eller underminere folkeafstemninger, ødelægge og føre retsager mod demokratisk valgte politikere, der er imod dens politik, og sikre fuld loyalitet fra pressen. Dens mørke hemmelige sider er fuld af korruption og magtmisbrug, og dens talsmænd (kommissærer) taler som den onde fyrste Sauron med mafiabosser og rige menneskesmuglerorganisationer som støtter.

  Mette Frederiksen er muligvis naiv og har muligvis ikke rigtig forstået, at hun ikke bare besidder politisk magt. Hun forstår ikke, at hendes politiske ønsker snart vil blive klemt flade af den dybe stat med ivrig hjælp fra medierne.

  En måde at bekæmpe den dybe stats magt, er at afvise dens magt, neddrosle EU-magten, droppe konventionerne, forstå mediernes underkastelse og holde sig til det folkelige demokrati. Formodentligt er det nødvendigt at søge tilbage til engang 1950’erne for at få fodfæste i eget lands demokrati igen. Alle de ødelæggelser, som den dybe stat har forvoldt, må så rulles tilbage inden for rammerne af den suveræne retsstat.

  Kommentar by traveler — 8. februar 2018 @ 19:48

 37. Husk nu lige at Mette Federiksen er protege af Ritt Bjerregård! Hun er ikke hvad hun giver sig ud for..

  Kommentar by Hul igennem? — 8. februar 2018 @ 20:30

 38. Det spændende er appellen til Dansk Folkeparti i en tid, hvor Venstre står i begreb med at vælge Kristian Jensen som formand. DF er nødt til at krybe ud af Venstres lune seng nu. Ellers bliver de anklaget af deres vælgere for at sætte partiet over Danmark.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 8. februar 2018 @ 22:28

 39. “DF er nødt til at krybe ud af Venstres lune seng nu. Ellers bliver de anklaget af deres vælgere for at sætte partiet over Danmark.”

  Ironisk, Morten? Jeg tror, at de fleste DF-vælgere gerne ser et samarbejde med SocDem – forudsat at sosserne virkelig mener det alvorligt. Venstre har været en kæmpe skuffelse siden invasionen i 2015, og intet tyder på, at de forbedrer sig. Så, hvorfor ikke? Med en klar fælles linje i indvandringsspørgsmålet, kunne de to partier godt tage over 50% af stemmerne. Hørte for nylig Sofie Carsten Nielsen udtrykke sin enighed i, at der må gøres noget mod den uhæmmede indvandring (mit ordvalg – husker ikke præcis formulering, men det var bemærkelsesværdigt anderledes toner fra den kant). Det er opbrudstid nu. Og Danmark er trods alt ikke Sverige.

  Kommentar by Hr. Snusk — 8. februar 2018 @ 23:12

 40. For Helvede! Jeg læste Mortens ord som: “DF er nødt til at krybe ned i Venstres lune seng nu.”

  Dumt Bøv!

  Kommentar by Hr. Snusk — 8. februar 2018 @ 23:13

 41. Helt OK, Hr. Snusk. Jeg deler under alle omstændigheder analysen. Om ikke andet, sætter dette noget i gang. Kun ærgerligt, at DR har mobiliseret alt, hvad der kan sige “det kan vi ikke, det må vi ikke, det vil vi ikke” til forslaget om modtagecentre i Afrika. For det er IKKE svært at iværksætte den slags initiativer. Det kan endda gøres ganske hurtigt. Men … vore embedsmænd og diplomater er ikke interesseret at det skal gå stærkt. Jeg håber, politikerne holder fast i tømmerne, for det er ikke embedsmændene, der skal tage sig af det her.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 9. februar 2018 @ 00:02

 42. Tak for denne øjeåbner, traveler (#36). Den dybe stat eksisterer, men hvem er aktørerne? Måske skal man forestille sig magtens mekanismer uden topstyret organisering? Men nogen politiske personer, dvs sådanne hvis navne man kender, har vel sat konceptet eller ingredienserne i verden? Skal vi forestille os, at Gammeltoft Hansen blot var en nyttig idiot, der kunne være erstattet af en hvilken som helst anden? Måske, andre europæiske lande spillede jo med samme orkestrering, men med andre person ved musikinstrumenterne. Resultatet det samme i hele Europa. Men spillede orkestret uden dirigent? Jeg er ikke i tvivl om, at der eksisterer politiske mekanismer, der begunstiger bestemte politiske resultater. Når kollektivisterne skaffer sig magt til at gennemføre deres politiske beslutninger, bliver resultatet et helt andet end det tilsigtede, eller det, som befolkningen forstod, var målet. EU’s fri bevægelighed af varer, tjenesteydelser og arbejdskraft endte med at blive fri indvandring af negre og arabere. Tilsigtet eller en mekanisme på linie med survival of the fittest?

  Kommentar by Tommy Jørgart — 9. februar 2018 @ 07:16

 43. Godt set, Mr. Write (#32): “Den politiske retorik kan fungere som en slags murbrækker og være med til at definere nye rammer for, hvad der er acceptabelt at tale om på bjerget og dermed også i den brede befolkning”. Det vil antagelig stimulere debatten, men man må bare håbe, at tempoet er tilstrækkeligt til at gøre Danmarks overlevelse mulig. Hvis vi danske en dag bliver helt enige om totalt stop for alle ydelser til de indtrængende, hjælper det os ikke, hvis vi til den tid blot er et lille mindretal i landet.
  Mange andre kommentarer giver udtryk for, at Mette Frederiksens nye bidrag til udlændingepolitikken vil forhale det folkelige omslag og derved betyde yderligere forsinkelse af det eneste, der vil virke, nemlig fuldt stop.
  Hvordan får vi sat mere fart på processen?

  Kommentar by Tommy Jørgart — 9. februar 2018 @ 07:44

 44. Jeg har lidt svært ved at se, hvorfor man efter fire årtier, hvor liste A har gjort alt for at islamisere Danmark, nu skal tro dem!

  De har sammen med alle andre partier på hoppeborgen, undtaget DF, muliggjort den situation, vi står i i dag. De – liste A – har skidt på deres vælgergrundlag, det var dem der først mærkede følgerne af den førte politik. De har skidt på Danmark, og dermed på tidligere arbejdssomme generationer, der skabte vores velfærd.

  De kastede danske statsborgerskaber i grams, til en hundredetusinde tallig dødvægt af utilfredse muslimer, der bare kunne få og få, medens danskeren skulle knokle på sit arbejde.

  Derfor nej, tro ikke på nogen politikere, men hold krudtet tørt og kniven skarp, og lad skvaddernosserne på borgen løse de problemer de selv har skabt.

  Et fjeld kan sprænges og tvinges kan en elv, men aldrig kan et folk forgå, der ikke vil det selv.

  Kommentar by der Adler — 9. februar 2018 @ 10:03

 45. Såvidt jeg har forstået….hvis det passer fra mine kilder…så har DF foreslået at de gennemfører den politik sammen- altså det som Sosserne har foreslået, som er en kopi fra DF,s foreslag før i tiden…men Sosserne og Mette Frederiksen har takket nej….fordi det et valgoplæg og det først er efter et valg, de vil gennemføre det….OK OK OK…så ved jeg Sosserne blot fiser i en hornlygte, fordi alt erfaring med Sosserne så siger….ja vi vil så meget, og vi vil så meget…men vi kan ikke fordi vi jo absolut skal i regering med De Radikale, og så bruger de De Radikale som undskyldning for alle Deres løftebrud…..sådan har det været de sidste 40 år…..så ja, hvis de ikke vil det før et valg, så er det blot sminke til at lokke nogle DF vælgere tilbage……Kære DF-ere uanset hvad. Hop ikke tilbage til Sosserne, hvis de ikke vil gennemføre noget før et valg, for de ligger alligevel med De Radikale, og alt erfaring siger….et er hvad de siger før et valg, og noget andet bagefter, hvor De Radikale bruges som aftørrings undskyldninger for Deres løftebrud. ALT ERFARING. Enten gennemføre de det med DF før et valg eller også er Deres troværdighed ligesågod som Nyrups efterlønsgaranti. NU ved I det. God næste uge (holder pause) mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 9. februar 2018 @ 19:47

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper