10. februar 2018

Voxmeter: 38 pct. af danskerne mener ikke andre ’skal kunne vælge DR fra’ – DF og Venstre er enige…

Der er lidt Stockholmsyndrom over de store højrepartiers forhold til licensmedier. På den ene side vil de gerne være kritiske, men på den anden side tør de ikke rigtigt tænke udenfor boksen. Forklaringen er ligetil. Den gennemsnitlige danske vælger har i velfærdsstatens navn lært at elske sine undertrykkere, og det giver umiddelbart ingen stemmer at konfrontere nedarvede forestillinger.

Fra JP.dk – Måling: Hver anden dansker ønsker at kunne fravælge DR.

“Står det til halvdelen af danskerne i en ny undersøgelse, skal medieforbrugere have mulighed for at kunne vælge licensfinansierede DR fra.

Således svarer knap 52 procent i en ny spørgeundersøgelse af Voxmeter for Ritzau ja til, at de mener, at man skal kunne fravælge både adgang og betaling til DR.

Omvendt svarer knap 38 procent, at de ikke ønsker, at man skal kunne vælge DR fra. Og den holdning deler DF’s medieordfører, Morten Marinus.

Det kommer bag på medieordfører Britt Bager (V) at en så stor andel ønsker, at man skal kunne vælge statsradiofonien fra. Hun understreger, at DR skal være for alle. …

– Men vi har valgt at sige, at det er en del af velfærdsstaten, at vi har et medie for alle. Det er en form for demokratistøtte – en form for støtte til den dannende samtale, siger hun.”

Oploadet Kl. 23:21 af Kim Møller — Direkte link37 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/90722/trackback

37 Comments »

 1. Det er for sent at bevare DR som national TV-/radiostation. Det skulle man have gjort, inden den blev overtaget af politiske kræfter.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 10. februar 2018 @ 23:56

 2. Men DR er ikke for alle. Det er kun for venstreekstremister.

  Kommentar by Winged Hussar — 10. februar 2018 @ 23:58

 3. 38% af danskerne synes jeg skal tvinges til at betale for deres valg af underholdning og den store bagedyst…. Ellers tak… FRAMELD LICENSEN….NUUUU

  Kommentar by ny kommentator — 11. februar 2018 @ 00:07

 4. Men det er alligevel et flertal, der ønsker at kunne fravælge DR.

  Kommentar by Margrethe — 11. februar 2018 @ 00:54

 5. Hvis den borgerlige??? regering får gennemført at DDR/Danmarx Radio/ Danmarks Ramadanradio skal finansieres over skatten så har man hermed cementeret at alle er tvunget til at betale for de venstreorienterede og kulturradikale udgydelser der sendes ud. Kun i en fantasiverden kan man drømme om at DR skulle være alsidig og dermed for alle, men DR vil i sagens natur altid være venstresnoet og kulturradikalt da den er bemandet af journalister, en gruppe hvor det at befinde sig på midten for slet ikke at sige til højre stort set er utænkeligt.
  Hvad nytter det at 52% af befolkningen ønsker at kunne frasige sig DR, når de samtidig stemmer på politiske partier der vil fastholde DR’s ret til at være propagandasender for venstrefløjen men betalt af alle.

  Kommentar by bjarne Binee — 11. februar 2018 @ 01:34

 6. Hovedparten af danske politikere (pardon my french) er ud af samme lokumsstykke.
  Selvfølge skal befolkningen kunne fravælge licensen, uanset at den bliver opkrævet som nu eller det bliver over skattebilleten.
  Uforståeligt er det jo, at ikke statsradiofonien bliver betalt med “pay per wiev” som er en enkelt teknik i dag, men så blev der nok ikke råd til eksorbiante lønninger og hestetransport-goder.

  Og ellers:
  Opsig konventionerne.
  Start repatrieringerne.

  Kommentar by Neuhammer — 11. februar 2018 @ 03:23

 7. Ja, naturligvis kommer det bag på V og DF, at flertallet af os ikke gider DR.

  Selv var jeg af venlighed med i sofaen, da nogle venner ville se noget, der hedder Debatten: Programmet handlede om en selvfed og ualmindeligt selvglad vært ved navn Clement Kjærsgård og en kedsommelig socialdemokrat, Hummelgård et-eller-andet.

  Værten stillede de samme få spørgsmål ca. 40% af den uendeligt lange time til socialdemokraten, der svarede nøjagtig det samme i ca. 40% af timen.
  Efter ca. 3 minutter tænkte jeg: Stop nu jer selv, alle har forlængst forstået jeres pointer, men næ nej, begge blev ved.

  Værten bad flere gange de deltagende om følgende, der er rent vrøvl: Alle bliver stående, men man rykker lige en plads???
  Det forstod af gode grunde ingen, men så var der lige en 7-8 DR-ansatte til at guide dem.

  Så var der lige nogle få minutter – der er en del reklamer og baggrundshurlumhej i programmet – til nogle af de andre medvirkende.

  Lige bag panelet sad der som sædvanligt – jeg har desværre set forestillingen før – de sædvanlige tørkludsmuslimaer.

  Lad mig give et godt råd til de ca. 52% af formentligt voksne danskere, der ikke gider DR: Frameld licensen, det tager kortere tid end at stå i kø i Netto eller at handle i Fakta. Vupti, kr. 2500+ årlig besparelse.
  Ups, så røg de skyhøje lønninger og hestetransporterne.

  Kommentar by anon — 11. februar 2018 @ 05:15

 8. Gør som jeg: Jeg ser det aldrig, og jeg har ikke betalt til det i tyve år

  Kommentar by BB — 11. februar 2018 @ 05:44

 9. Én kanal er rigeligt til propagandaen. Det starter med børnetv..

  Næh hun tør ikke, der er kun brug for et par hundrede ansatte, resten af bygningerne kan lejes ud eller sælges til luksushotel, medkaffedrikkerne kan omskoles til fx grænsevagter og sosuarbejdere, man må jo tænke på deres høje intelligens og der er nok af vigtige ting der skal laves.

  Barakbyggeriet skal også bruge hænder til de mange migrantlejre, der skal bygges. Mange slikkerbrancher frigiver mange til sundt og givende beskæftigelse, for mange bliver det første gang i deres liv at de opdager glæden ved udført arbejde.

  Så den uddøende race; tvkikker må selvfølgelig selv om de vil købe adgang til vrøvledansk og far-left-egensvingninger..

  Kommentar by Hul igennem? — 11. februar 2018 @ 07:25

 10. Tag eksemplet Morten Østergaard og hans tur gennem danske ghettoer.
  Han misbruger vores licenspenge til at Danmarks Radio incl. samtlige journalister kan viderebringe hans danskfjendske politik.
  Licens var udmærket i fjernsynets barndom, men nu er alt for mange aktører ind over, og presset fra Islam og venstrefløjen har gjort den danske befolknings fælles medie til et politisk parti.

  Kommentar by k.m. — 11. februar 2018 @ 07:38

 11. Voxmeter: 38 pct. af danskerne mener ikke andre ’skal kunne vælge DR fra’ – DF og Venstre er enige…

  Hvad sker hvis vi erstatter DR i overskriften med muslimer ?
  Jeg har på fornemmelsen at DF og Venstre også siger de er enige
  Har tilfældigvis set David Trads skrive om indvandring i Politiken (betalingsmur). Han siger integration er slået fejl, men undskylder ikke for at have svinet danskere til i årevis.
  https://politiken.dk/debat/klummer/art6332998/Den-gamle-humanisme-er-d%C3%B8d.-Mette-Frederiksens-vellykkede-initiativ-viser-vejen-mod-en-ny

  Kommentar by k.m. — 11. februar 2018 @ 07:52

 12. DR kan ikke reddes; venstredrejningen er indlejret i betonen nu. Rundbarber licensen så den røde propaganda fra lejesvendene begrænses mest muligt.

  Hvis det betyder, at vi kun kan se Paradiset Hotel på alle kanaler, så er det en lille pris at betale sammenlignet med det fordærv DDR er ansvarlig for ved deres nuværende dominans af mediemarkedet.

  Kommentar by Hertz — 11. februar 2018 @ 08:41

 13. Public Service er bare et andet ord for venstreorienteret propaganda!

  Kommentar by Sigwar — 11. februar 2018 @ 09:13

 14. Pubertet Servisering

  Kommentar by Hul igennem? — 11. februar 2018 @ 09:41

 15. Parasit Servering

  Kommentar by Hul igennem? — 11. februar 2018 @ 09:42

 16. Endnu kan de da heldigvis ikke tvinge os til at se skidtet, men det kommer jo nok.

  Kommentar by Svend — 11. februar 2018 @ 09:59

 17. Perverteret submission..

  De tør jo ikke kalde det Offentlig Forpligtigelse , det lugter jo af arbejde og moral og ansvarlighed. Og dansk skal jo udryddes..

  Kommentar by Hul igennem? — 11. februar 2018 @ 10:04

 18. Uanset at jeg ofte skriver DDR om DR, så mener jeg alligevel, at det er med DR som FN, havde vi det ikke, blev vi nød til at oprette det.
  Jeg har yousee, den mindste pakke, der har jeg mulighed for at se TV3 og TV5 samt TV2. Altså jeg ser da lidt TV3, men stort set er det DR1, DR2 og DRk jeg ser. TV 2 er ikke ret meget åbent.
  Synes I glemmer, at journalisterne er og bliver kulturradikale uanset hvilken kanal, de arbejder for.
  Det der mangler er en kritisk lytterforening……

  Kommentar by Britta Due Andersen — 11. februar 2018 @ 10:48

 19. Public Service er Newspeak, der betyder propaganda for Radikale Venstre. Lad det radicoole humanistiske café latte-segment på Østerbro betale for det og deres vanvittige invitationer til samtlige afrikanere og muslimer til at bosætte sig på Østerbro.

  Merkels ‘Wir schaffen das’ blegner i sammenligning.

  Vestager bor – så vidt jeg husker – på Østerbro. Det samme gør Anna Mee Allerslev, den mest forstyrrede borgmester, København har haft, omend i stærk konkurrence med Ritt Bjerregaard.

  Kommentar by anon — 11. februar 2018 @ 10:53

 20. > k.m. 07:52

  Du skriver, at Stormufti Østergaard åbenbart rejser rundt for ‘vores licenspenge’.

  Count me out, jeg betaler ikke til Statsradiofonien, det samme gælder for BB, som vedkommende tilkendegiver.

  Men for min skyld ingen alarm, hvis du og andre betaler til dette orwellske 1984-mareridt. Jeg er nok flygtet til Schweiz, Polen eller Ungarn inden da.

  Kommentar by anon — 11. februar 2018 @ 11:06

 21. Jeg bliver mere og mere forfærdet over DF: Her gik jeg og troede at DF ville tage opgøret om at sikre at danskerne fik et nationalt mediehus der var renset for kulturradikal og marxistisk meningsmageri og stadig indoktrinering af os. og bygget på sunde demokratiske værdier.

  Jeg har taget gruelig fejl, for det bliver mere og mere svært at se forskellen mellem De Radikale og DF, og DF handler åbenbart kun om at lulle vælgerne i søvn med mediespin og teatertorden uden troværdighed, resoluthed og anstændighed og DF er åbenbart ikke andet end en prut i en spand.

  Tulle og co. har lullet os i søvn – man skulle tro at han er medlem af Frimrerlogen, der jo også er kendt for at arbejde efter en skjult agenda.

  Her lugter råddent.

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 11. februar 2018 @ 11:11

 22. Jeg bliver mere og mere forfærdet over DF: Her gik jeg og troede at DF ville tage opgøret om at sikre at danskerne fik et nationalt mediehus der var renset for kulturradikal og marxistisk meningsmageri og stadig indoktrinering af os. og bygget på sunde demokratiske værdier.

  Jeg har taget gruelig fejl, for det bliver mere og mere svært at se forskellen mellem De Radikale og DF, og DF handler åbenbart kun om at lulle vælgerne i søvn med mediespin og teatertorden uden troværdighed, resoluthed og anstændighed og DF er åbenbart ikke andet end en prut i en spand.

  Tulle og co. har lullet os i søvn – man skulle tro at han er medlem af Frimrerlogen, der jo også er kendt for at arbejde efter en skjult agenda.

  Her lugter råddent.

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 11. februar 2018 @ 11:13

 23. anon 11:06
  jeg retter til “de flestes licenspenge” så er din dag reddet

  Kommentar by k.m. — 11. februar 2018 @ 11:18

 24. Næ, k.m., min dag bliver ikke reddet af det. Den slags klarer jeg selv.

  Men i stedet for at brokke sig over tvangsmedielicensen ville det nok være en god idé at framelde sig denne, især da det er meget simpelt og ufarligt.

  Kommentar by anon — 11. februar 2018 @ 11:28

 25. MSM, politikerne (uden undtagelse) og de mærkelige samfundsnassere, som MSM ynder at benævne “kulturpersonligheder” er helt og aldeles enige om behovet for DR, hvor de tilbringer en stor del af deres tid, og hvorfra de har en stor del af deres indtægt.

  Men de har jo godt kunnet fornemme de seneste år, at de er ude af takt med befolkningen. Derfor har de allerede taget deres forholdsregler.
  Nedlæggelse af det eneste velestimerede DR element (Underholdningsorkestret), Skamløs lobhudling af DR, fake news om hvor frygteligt demokratiet vil falde sammen uden DR, grundløse trusler om nedlæggelse af børne-/ungdomsTV (plus selvfølgelig hjemkaldelse af udeboende heste).

  Endvidere er det allerede klappet af, at DR skal ’spare’ 12,05 pct, og at der til gengæld skal etableres en pulje på 12 pct, der skal financiere danskproduceret public service udenfor DRs produktionsapparat, men til udsendelse i DR.
  Samt at licensen afskaffes, så det bliver ‘gratis’ at se DR, og man ikke kan framelde.

  Så fik vi vist den ged barberet.

  Kommentar by Bastardo — 11. februar 2018 @ 11:50

 26. Hov, jeg glemte de seneste års masseudnævnelser af kvindelige undergeneraldirektører, direktører og vicedirektører til eksorbitante lønninger, samt det generelle lønniveau. Hvis der trækkes lidt tilbage, kan vi vel undgå den sociale massegrav?

  Kommentar by Bastardo — 11. februar 2018 @ 11:55

 27. #26 Bastardo, i hos DR klynkes der ihvertfald ikke over “glasloftet” og lignende kvindemyter. Flæskedragerne sidder tungt på flæsket.

  Kommentar by Hr. Snusk — 11. februar 2018 @ 12:54

 28. Lad dem leve af reklamer.
  Fjern tvangs licens for selv en mobil. Jamen du kan høre radio og se tv.

  Kommentar by P — 11. februar 2018 @ 13:10

 29. #22 Abdullah Terkelsen
  Jeg er enig med dig i at DF mange gange (alt for mange gange) springer op som løver og derefter falder ned som lam, men at skaffe os det “nationale mediehus” du tale om er desværre et luftkastel.
  Jeg er helt enig i at DF burde tage kampen, men der er desværre langt op til 90 mandater i folketinget. Hvordan skulle sådan et “nationalt mediehus” i øvrigt bemandes? Findes der mere end 10-20 journalister i hele landet der ikke kulturradikale eller dybt venstreorienterede?

  Kommentar by bjarne Binee — 11. februar 2018 @ 13:15

 30. Billedet rammer spot on.

  Kommentar by Bror Lerbror — 11. februar 2018 @ 16:30

 31. […] this, the first, he is referencing (yet another instance of) the discussion about having to pay for permission to […]

  Pingback by Two, Two, Two Posts in One | Things to Remember, Things to Cherish — 11. februar 2018 @ 17:10

 32. 38% ?
  Så politikerne og et mindretal er enige om, hvad der skal foregå her i landet.
  Hjælp mig lige, er det diktatur? Eller i blød version “u-demokratisk”?

  Kommentar by Lider af danskhed — 11. februar 2018 @ 19:08

 33. https://www.facebook.com/notes/afskaf-licens-v20-tilbage-efter-lukning/det-er-meget-nemt-og-ufarligt-af-unddrage-sig-den-urimelige-medielicens/198368323676437

  Kommentar by Nissen — 11. februar 2018 @ 21:32

 34. Jeg hat valgt civil ulydighed og mine penge bliver nu jævnt fordelt til de medier, som leverer ærlighed for pengene.

  Kommentar by M.S. Carstens — 11. februar 2018 @ 22:09

 35. Det er sjovt som DF og de borgerlige partier intet får ud af at understøtte støjsenderen.

  Journaliststanden støtter alligevel overvældende centrumvenstre, så de borgerlige partier gør som sædvanlige det kontraproduktive.
  At nedlægge eller privatisere DR burde ellers være højeste prioritet, hvis de vil trække samfundet i en ansvarlig retning, men selvfølgelig er og har det aldrig været meningen.

  Men positivt at et lille flertal er for fravalg af DR, det var ikke sket for 20 år siden.

  Kommentar by Anonym — 12. februar 2018 @ 04:50

 36. Trykkefriheden. (delvis sakset online)

  Under den danske enevælde havde der siden 1660 eksisteret en lovgivning vedrørende censur af trykte skrifter. I tidens løb blev denne lovgivning flere gange ændret med forskellige formål. I en kort periode under Struense var der i 1770-72 reel trykkefrihed.

  Trykkefrihedsforordningen af 1799 blev ved med at være det gældende lovgrundlag helt frem til enevældens fald i 1848. En tilføjelse blev lavet i 1814 og præciserede, at salget eller uddelingen af trykte blade og skrifter ikke måtte finde sted, førend politimesteren havde godkendt indholdet.” klippet fra
  http://danmarkshistorien.dk/leksikon-og-kilder/vis/materiale/trykkefrihedsforordningen-af-1799-samt-tillaeg-fra-1814/

  1. april 1925 oprettede staten Danmarks Radio, som fik monopol på afløseren for Guthengergs altdominerende medieopfindelse dvs den nye teknik radio brodcasting senere også brugt til tv broadcast.

  Radio Mercur sendte radio i perioden 2.august 1958 til 15.august 1962 (hvor den blev endegyldigt stoppet). Radio Mercur var en rent reklamefinansieret radio, som sendte fra et skib i internationalt farvand i Øresund. (Radio Mercur benyttede, at radiosending i internationalt farvand kun var reguleret af internationale aftaler for radiospredning). Inspirationen kom bl.a fra den amerikanske “Voice of America”, der sendte fra et skib i Middelhavet og fra reklamesenderen Radio Luxembourg.

  Det danske folketing vedtog i juni 1962 en lov, der forbød al medvirken til udsendelser i Radio Mercur. De danske myndigheder satte derefter – vha en lov vedtaget i forlketinget – politiet ind for at standse Radio Mercur ved at entre og opbringe sendeskibet og beslaglægge senderen.

  I 1983 blev det i Danmark for før første gang lovligt at sende ikkekommercielt lokal radio-tv.

  Senere blev lokal radio og tv med reklamer begrænset tilladt ved udstedelse af sendetilladelser til sendere, der kun måtte dække små lokalområder. Disse lokale radio og tv sendetilladelser blev nøje overvåget – også mht til programindhold – af et statsligt radio-tv-nævn med en særligt udnævnt dommer i spidsen.

  1.oktober 1988 blev statens tv nærmest til et duopol med oprettelsen af den anden stats-tv kanal, TV2 Reklame tv.

  Ytringsfriheden vandt overraskende frem igen med internettets udbredelse (startende med 8% af danskerne, der var online i slutningen af 1996) og en række frie nyhedsblogs opstod efterhånden (bl.a nærværende Uriasposten siden d. 22. juni 2003)

  Nu vil EU som modtræk med et nyt ‘vogternes råd’, der kan stoppe online blogs, begynde en STASI-overvågning af internettet:

  EU’s udenrigschef, den italienske gammelkommunist Federica Mogherini, lægger pres på EU-landene for, at de skal punge ud
  til indsatsen mod misinformation og propaganda online. Det de kalder “falske nyheder” dvs dem der ikke er i sync med staten og EU.

  FAKE NEWS: EU intensiverer kampen mod falske nyheder og misinformation. Første skridt er høringer og en ny ekspertgruppe. Samtidig fisker EU’s udenrigschef efter penge til den indsats mod propaganda, som allerede er i gang.

  https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/experts-appointed-high-level-group-fake-news-and-online-disinformation

  Censuren på Facebook, Twitter og Google breder sig også over hele verden.

  Måske går det med Uriasposten, som det gik med østsjællændernes favorit radio Mercur 1958-1962 indtil folketinget vedtog en lov, hvorefter politiet sejlede ud til skibet i Øresund og lukkede senderen, der blev genkendt i radioen på en fanfare efterfulgt af ordene: “De lytter til Radio Merkur!” Den bliver husket. Tak!

  https://www.youtube.com/watch?v=TCW7uRk8dos

  Kommentar by A-mad — 12. februar 2018 @ 13:26

 37. Jeg stemte engang på Venstre.

  Gad vide hvad jeg fejlede ?

  Kommentar by Kurt — 13. februar 2018 @ 08:22

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper