12. februar 2018

Odense: Kontrolgruppe identificerer udrejste borgere på offentlig forsørgelse, familie fik 327.656 kr.

For et par uger siden kunne man læse, ay ‘markant flere ikke-vestlige indvandrere tages i svindel med SU. “SU-svindel er en industri i ghettoerne”, forklarede Ahmad Mahmoud til Berlingske.

Det lyder som en dårlig komedie, men som skatteyder er der intet at grine af. Fra TV2 Online – Familie fik 327.656 kroner i sociale ydelser, selv om de var rejst fra Danmark.

“En kontrolgruppe i Odense Kommune arbejder systematisk med at finde borgere, der – til trods for at de reelt er flyttet ud af landet – stadig modtager offentlig forsørgelse.

På bare et år er der, ifølge en ny opgørelse fra kommunen, sket mere end en fordobling i det såkaldte provenu, som kontrolgruppen henter hjem hos personer og familier, som er rejst ud af landet.

Fra 2016 til 2017 er Odense Kommune gået fra at hente omkring 730.000 kroner til nu knap 1,6 millioner hjem ved at identificere udrejste borgere, der modtager offentlig forsørgelse.

For eksempel modtog kontrolgruppen tilbage i juni en henvendelse fra kommunens skoleforvaltning om, at et antal søskende ikke var mødt op i skolen. Forvaltningen mistænkte familien for at være rejst ud af landet. Det viste sig ved nærmere undersøgelse at være rigtigt.

Familien modtog på tidspunktet for udrejsen integrationsydelse (12.211 kroner om måneden), økonomisk fripladsordning til flere af børnene (3.710 kroner om måneden), børne- og ungeydelse (16.776 kroner i kvartalet), børnetilskud (9.722 kroner i kvartalet) og endelig boligstøtte (2.551 kroner om måneden).

Oploadet Kl. 10:28 af Kim Møller — Direkte link30 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/90742/trackback

30 Comments »

 1. Det snefnug der ligger på toppen af isbjerget…
  Tænk blot på de tusinder, der tager på ferie i de lande, som de er “flygtet” fra. F.eks. under intifadaen i 2006, hvor Danmark brugte millioner på at hente ca. 6.000 snydepelse “hjem”. Eller som Bager-Ali der også havde opnået asyl i Italien.

  Kommentar by Hr. Snusk — 12. februar 2018 @ 10:42

 2. Var det ikke 12 (tolv) mio kr. en irakisk kvinde, der hilste på daværende statsminister Anders Fogh, fik ud af Danmark? Kan nogen huske sagen?

  Kommentar by jan mølgaard — 12. februar 2018 @ 10:55

 3. Det er en af årsagerne til at jeg støtter Nye Borgerlige, som har et ultimativt krav om at udlændinge ikke skal modtage offentlig forsørgelse. – Problem solved!

  Kommentar by kenneth — 12. februar 2018 @ 10:57

 4. En ting er man ikke holder løbende kontrol med de mest grundlæggende forhold. Som f.eks. at modtagere af integrationsydelse faktisk opholder sig i landet og forsøger at integrere sig. Men jeg har aldrig forstået, hvorfor tilskud, som fripladsordning og boligstøtte, bliver udbetalt direkte til borgeren.
  Jeg kan godt se fornuften i at udbetale de tilskud direkte til borgere, der i øvrigt er selvforsørgende. Det forhold kommer i princippet ikke din arbejdsgiver eller dine børns institution ved. Men hvis du er fuldt forsørget af det offentlige, synes jeg egentlig ikke du har ret til den slags “fine fornemmelser”. Der burde det være muligt og ganske rimeligt, at udbetale de forskellige tilskud uden om borgerens bankkonto.

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 12. februar 2018 @ 11:03

 5. “Arbejdsgiver” skal udskiftes med “udlejer” i ovenstående indlæg (#4).

  Beklager forvirringen.

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 12. februar 2018 @ 11:06

 6. Globaliseringen har reduceret Staten (bl.a. Skat) til et ekspeditionskontor for storkapitalens uhæmmede udnyttelse og spekulation.
  Nedbrydningen af grænser og internationale konventioner har banet vejen for, at verdens fattige masser har mere eller mindre fri adgang til velfærds-buffetten i de rige lande.

  Man kan kun bevare et meningsfyldt fællesskab (en nation/en stat) inden for en veldefineret grænse. Uden afgrænsning bliver fællesskabet mere og mere diffust og vil til sidst ophøre med at give mening; og dermed med at eksistere. I takt med at eliten sender penge i skattely og landet befolkes med velfærdsmigranter mister den almindelige borger lysten til at bidrage til et forpligtende fællesskab”. Alle har en indbygget retfærdighedssans, og hvis de andre snyder og unddrager sig fællesskabet, hvorfor skal “den gode borger” så blive ved med at betale sin skat med et smil?

  Form og indhold hænger uløseligt sammen. Når grænserne (formen) er i opløsning, så siver indholdet (det nationale og kulturelle værdifællesskab) langsomt med sikkert ud.

  Kommentar by Mr. Write — 12. februar 2018 @ 11:08

 7. Øh, hvordan sikrer Odense kommune (og andre), at pengene bliver tilbagebetalt??

  Somalia og resten af Afrika har næppe retsmidlerne eller for den sags skyld viljen til dette.

  I Somalia (ja, jeg gætter vildt på, at negrene kom derfra og nu er tilbage) er de nævnte beløb en blinkende formue.

  Hvordan har disse negre overhovedet fået ophold og umådelige mængder bistand fra Danmark, sandsynligvis i adskillige år, når de således kan rejse tilbage til deres hjemland?

  Artiklen rejser således flere spørgsmål end svar. De få kritisk tænkende tilbageværende DF’ere (fx Martin Henriksen og Kenneth Kristensen Berth) burde nok spørge Integrationsministeren om dette. Gerne i et åbent samråd, så vi andre også kan følge med.

  Kommentar by anon — 12. februar 2018 @ 11:23

 8. Spot on Mr. Write.

  Kommentar by Frafalden Moderat — 12. februar 2018 @ 11:25

 9. Måske er det rekrutteringen til kommunernes forvaltning, den er gal med?
  Og uddannelsen?

  Kommentar by Bastardo — 12. februar 2018 @ 11:57

 10. @ 7, anon

  I disse tider anses det nok som en kæmpe sejr i sig selv, at man har stoppet udbetalingerne.

  Det optimale ville selvfølgelig være, at man nedskrev næste budgetperiodes u-landsbistand med et tilsvarende beløb. Svindlen er foretaget af mennesker fra den 3. verden og pengene er forsvundet samme vej. Det må kun være rimeligt, at man, istedet for at flå de danske skatteydere, henter dem tilbage samme sted. Men du ved, “konventionerne!”.

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 12. februar 2018 @ 12:04

 11. @ 6

  Hvis man er en rigtig ultraliberalist så syntes man det er en udmærket udvikling. Når Danmark er helt fyldt op med velfærdsmigranter, så vil der ikke længere være råd til en velfærdsstat og så er vejen banet til at vi i lighed med resten af EU kan omdannes til et “beboet erhvervsområde”, uden nogen former for fællesskaber. Det er vel det som storkapitalen fantasere om.

  Kommentar by kenneth — 12. februar 2018 @ 12:11

 12. @ 9, Bastardo

  Jeg tror mere problemet er dårlig ledelse og tåbelige prioriteringer samme sted. Det er jo hverken fordi den kommunale forvaltning ikke kan komme op på dupperne eller citere frit fra paragrafferne, hvis de ellers finder lysten. Du kan jo dårligt anlægge et højbed i baghaven eller ansøge om et CVR-nummer, uden du bliver rendt på dørene af overivrige og nidkære ansatte fra alle dele af den kommunale forvaltning.

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 12. februar 2018 @ 12:16

 13. @12 – netop, Politi og myndigheder kontrollerer gammeldanskere i hoved og røv…. men glemmer at fortælle os at de absolut ikke gør det samme hos Ali

  Kommentar by redneck — 12. februar 2018 @ 12:30

 14. I dagens Danmark, er det ingen sag at snyde. Det er nærmest blevet et tag selv bord – tænk på sagerne fra SKAT – især hvis man er udefra kommende.
  Kommunernes socialforvaltninger er befolket af kvinder, af radikal + venstreorienteret observans, der kun vil gøre godt overfor ikke-vestlige indvandrere. Her er der frit slag for svindel og bedrag, og så må de dumme gammeldanskere betale for mangfoldigheden og de farverige indslag i hverdagen, fra Muhammeds lystige svende.

  Kommentar by der Adler — 12. februar 2018 @ 12:47

 15. @ 2 jan mølgaard

  Tænker du ikke på Venstres Frihedspris 2005, der blev givet til en kurdisk-irakiske kvinde under stor festivitas, der sammen med andre irakiske parlamentarikere af Ekstra Bladet blev taget i socialt bedrageri i stor stil ?

  Kommentar by der Adler — 12. februar 2018 @ 12:49

 16. @ 13, redneck

  Nej, uha da. Det ville jo være racistisk, at undersøge hvordan fanden Ali kan leve af at sælge slik og pizzaer med negativt dækningsbidrag ;-)

  @ 15, Adler

  Som man vist endda opgav at føre sag mod. Fordi man ikke mente der var grund til at antage, at hun havde handlet i ond tro. Det skulle lige have været en dansk førtidspensionist, der havde tjent 5 øre uden at indberette det. Men når man er muslim, kan man åbenbart godt tjene flere millioner ved siden af sin førtidspension og lade være med at indberette dem til Skat, uden at handle i ond tro.

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 12. februar 2018 @ 15:03

 17. Fyens Stifttidende kalder dem en “Odense-familie” der nu er rejst!

  Det er ikke nogen “odense-familie” det er en bande nasseturister fra Afrika, godt hjulpet af socialsnyderimamen i det lokale numsehus numse numse hvor de griner.. nogen trænger til at blive kørt over af en islamisk lastbil eller få en islamisk flyvetur, måske en gang islamisk kogevask kunne rense snavset af?

  Kommentar by Hul igennem? — 12. februar 2018 @ 15:33

 18. @ 15 Jo, det må have været den pris, der var tale om.

  Kommentar by jan mølgaard — 12. februar 2018 @ 15:43

 19. “Odense-familie”, på samme måde som hvis en kridhvid dansk familie rejste til Mogadishu, ville være en “Mogadishu-familie” også et år efter de tog hjem til Danmark igen. Det er så behændigt. Ens ophav beskrives allerbedst ved at beskrive hvor man lige pt. befinder sig, eller hvor man befandt sig for kort tid siden. Vælg selv kriteriet der understøtter dit narrativ bedst muligt (læs: undgår at tale om elefanten i rummet).

  Men husk, etnicitet og kultur har intet overhovedet at gøre med sagen, medmindre vi snakker om dansk etnicitet og kultur som et problem. Når vi gør det, er etnicitet og kultur den eneste og altafgørende faktor.

  (…hvorefter den postmodernistiske kulturmarxists hoved eksploderede af det pludselige indløb af kognitiv dissonans, med en sådan kraft at folk blev ramt at whataboutery-fragmenter og fik store plamager af hykleri på tøjet – flere meter væk fra åstedet)

  Kommentar by Quark — 12. februar 2018 @ 17:19

 20. Eller en SF borgmester der har fået et direktørjob i mødrehjælpen og modtager et eftervederlag på kr. 1.000.000.000 sådan fører socialister og kommunister politik, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 12. februar 2018 @ 18:23

 21. Islam har som bekendt intet at gøre med islam, og muslimer har intet at gøre med islam.

  Negre, muslimer eller ej, betragtes som andenrangsmennesker af de forbløffende intelligente arabere, der jo – igen som bekendt – skovler Nobelpriser ind til deres utroligt velfungerende lande, der konstant og med fantastiske teknologiske fremskridt sørger for tigerspring i deres enorme velstand.

  Kommentar by anon — 12. februar 2018 @ 18:47

 22. Dagens nasseperkergulvtæppeluder midt på Pøllemikkens forside igen igen. I morgen er det samme billede på forsiden af Perkerlingske og i overmorgen vil hun sidde i fjernsynet og klage over sine lange skamlæber som er i vejen når hun skal tænde tændstikker..

  Kommentar by Hul igennem? — 12. februar 2018 @ 19:54

 23. Det er for øvrigt meget meget lidt man hører fra tissemændene i pissoarerne de selv kalder moskeer. Der har været meget meget stille, lige siden tissemanden i Grimshøjpissoairet, blev optaget med skjult kamera.
  Det er derfor deres medtissemænd og medtissekoner fylder forsiderne ud på lokumspapiret med billeder af gulvtæppeludere med lange skamlæber- det er bare for sjov “tismand tismand hvorfor har du ingen forhud på?”

  Kommentar by Hul igennem? — 12. februar 2018 @ 20:03

 24. Svimlende beløb! Som folkepensionist og ikke helt i samme klasse, vil jeg – efter formidabel indsats af DF “for de ældre” – modtage en pensionsforhøjelse på ca. 38 kr. OM ÅRET.
  Tak er kun et fattigt ord!
  I taknemmelighed ville jeg egentlig have inviteret Tulle på Burger bar, men så så jeg, at jeg trækkes i skat af beløbet, så, ja så beklager jeg, der blev ikke råd!

  Kommentar by pseudonym — 12. februar 2018 @ 20:08

 25. Og samtidig må danske pensionister bo på gaden eller på herberg hvis de ved et uheld mister deres bolig.
  Så tusind tak til mongol lars løkke samt til skaldede bøsse fra konservative og hans slimede hæmoride anders samuelsen for at pisse på danskerne.

  Kommentar by Piphans — 12. februar 2018 @ 20:33

 26. Ps.
  Og var det ikke ca. 5000 muslimske fup flygtninge som anders fogh og de andre landsforrædere fløj tilbage til Dummark efter de havde været på ferie i det land de var FLYGTET fra

  Kommentar by Piphans — 12. februar 2018 @ 20:42

 27. @ 24

  Eller hvad med den ældremilliard som DF sørgede for, hvor hovedparten ender som et ekstra DJØF-lag?

  Og så var der også en anden SF-borgmester – hende fra Lejre – så fik et direktørjob i Københavns kommune og herefter meldte sig ud af SF for ikke at skulle betale partiskat af eftervederlaget. Mmmmmm gnask gnask vederlag.

  Kommentar by kenneth — 12. februar 2018 @ 21:13

 28. Og dagens Perkerlingske forside demonstrerer hvordan perkere staver til Socialdemokratiet, Nemlig sådan; Socialdemokratrn det må være et kulturelt problem på Perkerlingske.

  Dog er der nogenlunde fri for:
  misse = ikke nå
  spotte = opdage
  baby = spædbarn
  mega = million
  lissom = ligesom
  rigtig rigtig meget = meget
  anden etnisk baggrund = kriminel islamist
  flygtning = kriminel islamist
  rascist, nazist, fascist = imod kriminelle islamister
  tørklædebærer = sharialuder, dagpengesnyder, børnepengesnyder
  erhvervsaktiv flygtning = kriminel mugbager, momssvindler, forsikringssvindler, ildspåsætter, narkohandler, afpresser, kriminel autopiller, hjemmerøver, ..
  Odensefamilie = nasseturister fra Afrika

  Ja det er vel det der bruges tre (3) år på stasiskolen i Aarhus på at lære?
  Vi andre har vidst det hele tiden..

  Kommentar by Hul igennem? — 13. februar 2018 @ 08:13

 29. Jeg synes det er påfaldende så mange “money transfer points” som western union etc. der altid er i muslimbutikker?

  Det er jo firmaer der overfører beløb udenom bankerne – er der overhovedet kontrol med hvilke beløb der på den måde skifter hænder?

  Kommentar by redneck — 13. februar 2018 @ 08:54

 30. Tag fat i det hele.
  Su til studerende udefra og når eksamen er bestået, så farvel Danmark.
  Børnepenge for at være her en dag på Arbejde.

  Kommentar by P — 13. februar 2018 @ 09:55

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper