25. februar 2018

Ensporet selvkritik: TV2 beklager fire ord i indslag om somalisk kvindeforenings dansksproglige evner

Enhver form for mediemæssig selvkritik foregår udelukkende på venstrefløjens præmisser. Et godt eksempel er et indslag i TV2 Nyhederne, sidste søndag. TV2-journalisten spørger en gruppe på 11 somaliske kvinder fra foreningen Sahan, hvor mange der taler dansk. Ingen rækker hånden op, hvorefter journalisten rask væk konkluderer, at ingen i den somaliske forening taler dansk. Det viser sig efterfølgende at andre i foreningen taler dansk på et eller andet niveau, og hermed er konklusionen – hvis bedømt som en en historisk metode-opgave, i sagens natur til dumpekarakter.

Der er ikke noget galt i sproglig præcision, men kravet om præcision peger altid i samme retning. Halvdelen af tidens artikler om Donald Trump kunne i princippet fortjene en præcisering eller dementi, hvis sandheden virkelig var eneste variabel. Det er den tydeligvis ikke, og udvalgte faktatjek-artikler eller præciseringer forstærker således blot den ideologiske ubalance.

Fra TV2.dk – TV 2-chef efter kritik af Vollsmose-indslag: ‘Det er en teknisk fejl og intet andet’.

“TV 2 har måttet erkende en fejl i en historie fra den 18. februar om en somalisk kvindeforening i Vollsmose, hvor konklusionen lød: ‘Ikke en eneste kan dansk i somalisk kvindeforening’.

Erkendelsen kommer efter, at Radio24syv rettede henvendelse til TV 2 og påpegede, at der var tale om en fejlagtig konklusion, efter at Radio24syv selv havde gået konklusionen efter. …

Det var dog kun 11 af foreningens kvinder, der ønskede at deltage, hvorfor resten opholdte sig i et tilstødende lokale, mens tv-stationen var på besøg. Det skal senere vise sig at give anledning til misforståelser.

… Samtidig pointerer Hans Peter Blicher, at en yderligere fejl opstår ved, at journalisten havde misforstået noget faktuelt om foreningen.

‘Journalisten troede, at de 11 kvinder udgjorde foreningen. Det er en fejl. Der er flere med i foreningen, og derfor passede formuleringen, at ‘ingen kan tale dansk’« ikke. …,’ siger Hans Peter Blicher.

Oploadet Kl. 12:15 af Kim Møller — Direkte link22 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/90893/trackback

22 Comments »

 1. “Enhver form for mediemæssig selvkritik foregår udelukkende på venstrefløjens præmisser.” Jeps, en anden måde at formulere, at venstrefløjen hævder monopol på definitionsretten.

  Det kan de gøre frit, fordi de har tilstrækkelig mange autoritetstro disciple, der hellere vil lune sig ved ‘det rette menneskesyn’ end turde tænke selv og ud fra virkeligheden, og fordi trusler om intimidering, skueprocesser og censur rent faktisk virker mod de obsternasige fritænkere med ‘det forkerte menneskesyn’.

  Kommentar by traveler — 25. februar 2018 @ 12:45

 2. Ingen tvivl, danmark er det ultimative shithole country.
  Fuck die dumme dänen.

  Kommentar by Piphans — 25. februar 2018 @ 13:15

 3. Det er lykkedes Politiken at grave en ikke-tildækket og uddannet somalisk kvinde frem. Og man må forstå at det ligesom “rydder bordet”. Man kan ikke sige noget generelt.

  “Byrde eller berigelse? Jeg er en 67-årig somalisk kvinde, speciallæge og taler fem sprog flydende. Dansk Folkeparti skal ikke kalde mig en byrde for samfundet
  Det Dansk Folkeparti har gang i med deres ’berigelse kontra byrde’-kampagne kan kun betegnes med et ord, og det er racisme.”

  https://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art6351972/Jeg-er-en-67-%C3%A5rig-somalisk-kvinde-speciall%C3%A6ge-og-taler-fem-sprog-flydende.-Dansk-Folkeparti-skal-ikke-kalde-mig-en-byrde-for-samfundet

  Kommentar by BE — 25. februar 2018 @ 14:09

 4. Hvis hun er somalier, ja så er hun ikke dansker. Og hvis hun ikke er dansker, så skal hun kun være her så længe hun arbejder og ikke tager arbejde fra en dansker.
  Og alle tyrkere, kurdere, syrere og alle andre islamister og sigøjnere skal heller ikke være her- tag dog hjem I nasserøve.

  Kommentar by Hul igennem? — 25. februar 2018 @ 14:18

 5. Hvorfor deltager der så kun 11 af denne forenings medlemmer?
  Jeg ville jo mene, at det havde været klogere, at så mange som muligt af de, der kunne dansk, deltog, så vi kunne blive beroliget ved at se, at i det mindste nogle stykker beherskede dansk.
  Min konklusion er derfor, at der er sgu nok slet ingen danskkyndige, kun disse sære analfabeter. UD med lortet.
  Det var i øvrigt en hæslig udsendelse, der har berørt mig dybt ved udsigten til de enorme udgifter vore børn og børnebørn hænger på, når de resten af deres dage skal forsørge sådan noget lort, som vi i vor enestående dårskab har importeret.

  Kommentar by Knud — 25. februar 2018 @ 14:33

 6. Hvornår går de i gang med at faktatjekke de to programmer “Jersild minus spin” og “Jersild om Trump”, som sendes uge efter uge på DDR2.

  De to udsendelser med den fede og svedige kommunist Jens Olaf Jersild som vært, er så manipulerende og løgnagtige, at det vil give fast arbejde i månedsvis, at påpege alle de bevidste løgne og fordrejelser.

  Kunne det ikke være en oplagt opgave for programmet “Detektor”, som jo sendes på samme kanal.

  Nåhr nej, selvkritik er jo ikke ligefrem DDR’s spidskompetence…

  Kommentar by 4760 — 25. februar 2018 @ 14:38

 7. Igen lykkes det “nogen” at dreje søgelyset væk fra substansen d.v.s. at næsten ingen Somalisk kvinde kan hverken tale Dansk eller har arbejde..
  Og at det dermed koster kassen for de Danske skatteborgere..

  Kommentar by Frank Mathiesen — 25. februar 2018 @ 14:52

 8. Uanset fejl eller mangler begået af TV2, så er der da ingen ved deres fulde fem, der kan se for sig, disse flæskehoveder indpakket i klude have et arbejde? Hvordan skulle de kunne lave noget som helst i den mundering, og da slet ikke rengøring. Et rum ville have flere nullermænd, når de forlod det, end da de kom ind. Og hvorfor er Politikkens kloge somalier i Danmark? Hun kunne da gøre langt større gavn i sit hjemland.

  Kommentar by NotaBene — 25. februar 2018 @ 14:54

 9. Kommentar by BE — 25. februar 2018 @ 14:09

  Hvorfor føler denne somalier sig ramt af racisme?

  Hver eneste dag bliver vi hvide indfødte danskere svinet til og skal finde os i bjerge af uretfærdighed, racisme, ulighed, forfølgelse og terror af et hylekor fra over halvdelen af landets befolkning via de kulturradikale, eliten, politikerne og især journalisterne, ” kunstnerne”, medierne m.fl.

  Vi lever med det, men spræller da dagligt over det men er i virkeligheden da skide ligeglad – jeg ved for mig selv hvem jeg er og hvad jeg står for.

  Hun er da ikke bosat og en del af vanviddet i voldsmose og omegn.

  Sådan må vi alle finde os i at leve – gøre os fri af det meste allehånde stigmatisering, som ikke specifikt er målrettet en selv!

  Hun kan rende og skide – eller rejse hen hvor hun slipper for “racisme” – et sådan sted findes ikke!!!

  Kommentar by Black Watch — 25. februar 2018 @ 15:02

 10. > NotaBene

  Enig, hun ville gøre større gavn i Somalia, hvor der virkelig er brug for hendes slags.

  Sjovt nok borede Politiken ikke i, hvorfor hun egentlig er i Danmark?

  Uden sammenligning iøvrigt får jeg billeder på nethinden af unge, stærke afrikanske mænd, der sidder på en gummibåd på vej over Middelhavet.

  På sin vis er det måske forståeligt, at de søger et bedre liv. På den anden side set ville det nok være til gavn for alle, at de – som andre folkeslag har gjort gennem tiderne – blev og hjalp med at genopbygge deres lande, gøre landene bedre og lære om prævention og fødselskontrol.

  Kommentar by anon — 25. februar 2018 @ 15:26

 11. DF kritiserer somaliere ud fra statistiske data = kendsgerninger.

  I øvrigt er somaliere ingen race. De er formentlig en nationalitet.

  Hvordan kan en højt uddannet akademiker tale om racisme?

  Kommentar by Gunnar Biering — 25. februar 2018 @ 15:33

 12. De har ledt med lys og lygte efter undtagelserne, der bekræfter reglerne. Yndig med en somalisk kvindelig læge. Men hun løser ikke det generelle problem. Hun er tværtimod en del af problemet, når hun bruger sig selv som dække for den katastrofe, både statistikker og enhver, der kan se, forlængst har konkluderet. Tag du hjem til somaliland, og gør gavn ved at skære alle de sammensyede kvinder op under sterile og bedøvede forhold. Eller denne hyggelige skik – lidt som juleaften – vil du måske også dække over, med påstande om, at du kender nogle der ikke er kønslemlæstede. På disse undvigere kender man det problem, de selv er en del af.

  Kommentar by Margrethe — 25. februar 2018 @ 15:49

 13. Hvis man ikke møder op er man dumpet!!!
  Uden for bedømmelse.
  Hende den 67 år årige somalier er psykolog. Jeg gætter på, at hun har
  PTSD diagnoser til hendes somaliske landmænd som speciale.
  Hun er i den grad en kæmpe byrde for Danmark.

  Kommentar by XXXXX — 25. februar 2018 @ 16:19

 14. Ville det i øvrigt ikke være en god idé, at sy de “kvindelige” Somali-negres mund sammen, når man nu alligevel er i gang med at sy deres tissekone sammen?

  Så slap man sgu da for at høre på alt deres mundlort…

  Kommentar by 4760 — 25. februar 2018 @ 16:28

 15. Med denne klamme kællings “store” evner, må der absolut være brug for hende i de muslimske hjemlande?
  Men hun tjener sikkert fedt på, at udstede attester, stemplet med PTSD, til muslimske halvhjerner, der så fortsat kan/skal forsørges, i ghettoerne, på danske skatteborgeres regning, med samt alle deres retardere efterladenskaber :(

  Kommentar by M.S. Carstens — 25. februar 2018 @ 17:09

 16. – Hvorfor skal de også lære Dansk?- Så kan de jo ikke få tolkebistand vel?-:-)

  Kommentar by Michael Unna — 25. februar 2018 @ 17:32

 17. Fed scene fra Capptain Philips, hvor de tre somaliere får blyforgiftning …

  Kommentar by TT — 25. februar 2018 @ 23:01

 18. Michael Unna — 25. februar 2018 @ 17:32 :

  Netop; de er gode til at udnytte hinandens “kompetancer” på vor regning og så indgår få af dem jo i stor stil, som “integrerede/arbejdende” :-(

  Kommentar by M.S. Carstens — 25. februar 2018 @ 23:16

 19. TV 2 beklager, at man er kommet til at sige noget af sandheden…
  Somaliere er meget vanskelige at have med at gøre. Sagsbehandlere kan heller ikke lide dem, og sådan har det altid været.
  Jeg ved ikke, hvorfor somaliere er endnu mere umulige end arabere. Men islam skaber folk, som ikke tager ansvar for sig selv og finder løsninger på deres problemer. Heller ikke i deres eget land eller egen tilværelse.
  Men Politiken finder nok den undtagelse, som kan gøres til reglen.

  Kommentar by Niels P. — 25. februar 2018 @ 23:18

 20. Gad vide hvilke kriterier denne såkaldte forening har modtaget de utallige priser for?

  Lugter mest af et marxistisk tilskuds cirkus.

  Kommentar by hans01 — 26. februar 2018 @ 06:22

 21. Hellere en fritgående bavian, end en fritgående somalineger.

  Kommentar by Nielsen — 26. februar 2018 @ 15:19

 22. Bavianer er truet af overproduktion af mennesker i bavianland.
  Menneskene stjæler fra bavianerne og slår dem ihjel.
  Bavianer er trætte af uopdragne mennesker. Der er bare for mange.

  Kommentar by Hul igennem? — 26. februar 2018 @ 18:21

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper