9. marts 2018

Krudttønden afviser film om forholdet ml. ytringsfrihed og terror, tematikken er ikke ‘passende mere’

En dansk-amerikansk filminstruktør kontaktede forleden Krudttønden, med henblik på at leje lokale til offentlig fremvisning af hans film ‘Killing Europe’. En film der blandt andet sætter fokus på forholdet mellem ytringsfrihed og islamisk terrorisme. Det kunne dog ikke lade sig gøre, da ‘tematikken’ er følsom, og “det måske ikke var passende mere”. Argumentationen er til at forstå, men konsekvensen taler for sig selv. Samtalen kan høres herunder.

Mere om filmen på Killingeurope.com.

Tilsendt transskription.

‘Michael Hansen’, filminstruktør: Hvornår er der et ledigt lokale i Krudttønden?

Krudttønden: Jeg skal jo høre lidt mere om arrangementet.

MH: Det er en film, der hedder ‘Killing Europe’, der handler om ytringsfrihed og sådan nogle ting. Og hvordan terrorisme har haft en effekt på Danmark og det vestlige Europa. Så jeg ville komme og give et foredrag, eventuelt vise outtakes fra filmen.

K: Ja. Nu har vi jo haft alt det, du ved herude, omkring den sag, der var her. Og de afholder jo ikke – Brix – de afholder jo ikke deres arrangementer her mere. Det ved du vel også godt, ikke?

MH: Nej, det vidste jeg ikke.

K: Det gør de jo ikke mere her hos os. Det gør de inde på Christiansborg, og det er jo sikkerhedsmæssige hensyn blandt andet, at man gør det.

MH: Ok.

K: Det har du ikke fulgt med i måske?

MH: Det er jo ikke fordi at nogle af de der tegnere skal være der. Det er ikke nogle af tegnerne, der kommer.

K: Nej, men det er jo tematikken og alt det. Det er jo ligesom dét, det beror på. Så derfor er vi meget påpasselige med hvordan og hvorledes. Og PET har også sagt, at det skal man være påpasselig med. Det er jo også derfor deres arrangementer ikke er her mere.

MH: Min film handler jo mere om selve ytringsfriheden, og hvordan den har skadet ytringsfriheden.

K: Det er jeg med på, men det er hele den tematik, hvis du forstår.

MH: Det værste jeg tror der kan ske, det er så, at venstrefløjen og de autonome dukker og laver lidt ballade. Men det er jo ikke…

K: Nå nej, men dét der med ‘det værste vi tror, der kan ske’ kan vi slet ikke overlade til, hvad vi selv tror. Vi ved bare, at den slags arrangementer, Helle Merete Brix-arrangementer holder vi ikke her. De er lagt hen et andet sted. Det er der en god grund til. Vi kan jo ikke på nogen bedømme hvad og hvorfor. Det er der jo andre, der skal tage stilling til. Der er jo en grund til, at man ikke holder den slags arrangementer her mere. Det vurderede man, at det måske ikke var passende mere, ikke. Så derfor er de rykket hen et andet sted. Det er jo klart, at man skal have det in mente.

[…]

MH: Det er jo bare lidt ironisk, at et arrangement der handler om ytringsfrihed ikke kan blive holdt specifikke steder på grund af terrortruslen, som filmen jo handler om. Så man næsten sige, at terroristerne efterhånden har vundet.

K: Jo, men lige her omkring er det måske lidt mere følsomt pga. historien i det, hvis du forstår.

MH: Det her er måske lidt idealistisk. Men tror du så ikke at det er vigtigt, at et sådan arrangement bliver holdt på Krudttønden for netop at vise, at terroristerne/islamisterne ikke har vundet?

K: Jo, jeg kan godt se din holdning. Men så skulle Helle Merete Brix-arrangementerne også blive afholdt her. Og der valgte man at sige, at det ikke er sådan man gør det. For mit syn handler det også om mine medarbejdere, der blev meget rystet. Der er ikke nogen grund til at sætte dem ind i den situation igen. Derfor er der andre steder, der ikke har den historik bag sig. Der er en masse personlige og sikkerhedsmæssige hensyn, hvis du forstår.

MH: Betyder det så at I ikke har nogen politiske arrangementer, der handler om det område?

K: Vi tager stilling fra sag til sag. Det er vi nødt til. Men der er en masse sikkerhedshensyn ligesom, der er i Politikens Hus med alt det, der er sket.

MH: Så det bliver ikke jeres sted så?

K: Jeg siger bare, det jeg har sagt. Jeg kan næsten ikke sige det tydeligere.

Oploadet Kl. 22:26 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/91167/trackback

17 Comments »

 1. Tøger Seidenfaden holdt til sin død på, at ytringsfriheden i Danmark ikke var truet. Foreholdt, at der var stadigt flere mennesker, der måtte have politibeskyttelse, svarede han: “Ja! Men så virker systemet jo også! Hvis man bliver forfulgt på grund af sine ytringer får man politibeskyttelse!”

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 9. marts 2018 @ 22:54

 2. Så vidt jeg ved er krudttønden ejet af Københavns kommune (?) – Det turde være løgn, at der er politisk opbakning til, at et slæng administrative svagpissere, sidder og (bort)-censurerer/validerer hvorvidt forsamlingsfrihed, i kommunens bygninger, er lovlig – Hvad satan plager jer!

  Kan Københavns borgmester og de københavnske politikere så se at få fingrene ud af røvhullerne, og få det her stoppet – Diplomati siger du, nej! – Sateme nej, ikke der hvor der ikke findes diplomater!

  Kommentar by T. Flodur — 9. marts 2018 @ 23:20

 3. Og Bo Lidegaard gentog det – og mange andre med ham.
  Ren Fawlty Towers.
  Ubegribeligt at nogen uden for den absurde komik kan fremvise en sådan mangel på (selv)indsigt.
  Men jeg forstår fuldt ud Krudttøndens afslag.

  Kommentar by Catfish — 9. marts 2018 @ 23:29

 4. De forkerte personer omkom, en siger ikke mere, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 9. marts 2018 @ 23:33

 5. Jeg havde den i oktober 2017. Jeg husker bla. Hedegaard og Jalving medvirker. Man kan se den for 19 kroner, og den er det værd

  http://snaphanen.dk/2017/10/03/stockholm-46-mord-hidtil-i-aar/

  Kommentar by Snaphanen — 10. marts 2018 @ 03:51

 6. -Ja det er jo hele den tematik, kan jeg høre- altså tematikken i det .. tematikken?
  Det er tematikken der lissom har fyldt hele vort land med tusindvis af tematikker..

  Jeg ser snarest Danmark helt fri fra de der tematikker, de er allevegne, laver tematikisk kriminalitet, tematikisk voldtægt og en masse kvinfotematikker suger penge.

  Tematikfrit Danmark inden vi bliver et tematikhole ligesom Pruttønden.

  Kommentar by Hul igennem? — 10. marts 2018 @ 08:22

 7. At 2:
  Københavns Kommune er et venstreekstremistisk sammenrend af ‘kulturpersonligheder’. Selvfølgelig skal de have lov til at lave berufsverbot.
  Bare vent et par år, til EL og Klaphatten får absolut flertal, så skal du se løjer!

  Kommentar by Bastardo — 10. marts 2018 @ 08:25

 8. De pisser på Finn’s og Dan’s grave!

  Kommentar by 4760 — 10. marts 2018 @ 08:50

 9. Der er nok større sandsynlighed for, at Krudttønden vil holde krudtet vådt og afholde et “modigt” arrangement, om hvordan unge, “danske” jihadister er blevet terroriseret med sproget og marginaliseret, så de blev nødt til at drage ud og dræbe flere vantro.

  Altså rigtigt modigt og kunstnerisk på “kant”, ligesom da Flemming Jensen lavede en opsætning på Nørrebro Teater, der svinede USA til under Bush II, det var ifølge de statsbetalte nyheder “modigt”, hvilket eksperter sågar kunne belægge, jo da.

  Men helt ærligt, hvis det at svine egen, oprindelig befolkning til i tale eller gerning er “modigt”, så behøver kultur sektoren sandelig ikke bevise deres mod længere….

  Kommentar by Henrik Larsen — 10. marts 2018 @ 09:00

 10. Det svarer til det, der sidste år foregik på Skovgaard-museet i Viborg. I efteråret 2017 åbnede en udstilling om såkaldt blasfemi kunst, bare uden Muhammed tegningerne. Det er jo helt til grin og selvcensur i højeste potens. Samme linie kører Politiken Vest (tidligere JyllandsPosten). Læserbreve der er muslim kritiske, bliver som regel valgt fra. Og så siger man, at vold ikke betaler sig!

  Efter Utøya, som der lige er lavet en film om, så fik vi at vide, at det var kommende socialdemokratiske ledere der var blevet dræbt. Det kan vel diskuteres. Men meget få nævner, at på denne dag var der i lejren en stor tilsvining af Israel. Når USA/Israel (Den Store Satan + Lille Satan) bliver nedgjort og svinet til, så er det modigt, den anden vej, så er det racisme/nazisme.

  Kommentar by der Adler — 10. marts 2018 @ 09:24

 11. Må de egentlig nægte nogen at afholde arrangement hos dem?

  Kommentar by ung konservativ — 10. marts 2018 @ 10:19

 12. Islam er Vestens konge. “Hvad er I bange for ved islamiseringen?” Siger BTs blogger.

  Kommentar by Winged Hussar — 10. marts 2018 @ 10:37

 13. Det “frø” der blev plantet under Salman Rushdie-sagens udvikling, har vokset sig til en stor og grim gevækst.

  Kommentar by Frafalden Moderat — 10. marts 2018 @ 10:47

 14. Krudttønden er en del af Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns kommune, og Niko Grünfeld, Alternativet, er fastelavnsborgmester samt borgmeste for spøg og skæmt for denne forvaltning.

  Fra dén side skal man nok ikke forvente andet end tylskørt-dans til fordel for mangfoldighed, læs islam og dens forbryderkultur.

  Kommentar by anon — 10. marts 2018 @ 11:32

 15. De er alle fra Skamme-svampen. En genetisk tematisk sygdom, der rammer indgiftede i svampefamilier..
  Sygdommen viser sig ved at den angrebne udviser stor grådighed, løgnagtighed, fejhed og illoyalitet og den er arvelig.

  Kommentar by Hul igennem? — 10. marts 2018 @ 13:34

 16. Men er det lovligt?

  Kommentar by ung konservativ — 10. marts 2018 @ 14:11

 17. >16 ung konservativ
  Prøv du at sætte dig ind i loven. Du bliver gammel før tid. Røvhullerne der har forfattet den, kan ikke engang selv finde ud af den.

  Kommentar by Nielsen — 10. marts 2018 @ 17:55

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper