10. marts 2018

Forsker: Flere anmeldelser og sigtelser, men omfanget af vold og overfald er ‘nærmere faldet en smule’

Så kom der endelig en nyhedshistorie, der ikke fokuserede på faldende kriminalitet, men den eksplosive udvikling i voldsanmeldelser – en 60 procent stigning siden 2012. De tre citerede, offerrådgiver Bodil Kofoed, vicepolitiinspektør Riad Tolba samt analytiker Ingrid Soldal Eriksen, mener alle udviklingen skyldes stigende fokus på problemet, at folk er mere tilbøjelige til at anmelde vold. Quadratisch. Praktisch. Gut.

(Grafik: DST.dk)

Værst er også denne gang Ingrid Soldal Eriksen, der ligefrem hævder at ‘omfanget af vold og overfald’ ikke er steget, men ‘nærmere faldet en smule’. Hun henviser ikke til eksakt kilde, men Danmarks Statistik dokumenterer faktisk også at antallet af sigtelser er stigende – 18 procent for ‘Voldsforbrydelser i alt’, 59 procent for ‘Vold og lignende mod offentlig myndighed’ og en en seks-dobling af ‘Opløb/forstyrrelse af offentlig orden’.

At antallet af anmeldelser stiger mere end sigtelser, kunne eksempelvis være fordi episoder med umotiveret vold er stigende. Det kunne også være med til at forklare, hvorfor den generelle tryghed er faldende, selvom ‘kriminaliteten’ overordnet set er faldende.

Det eksemplificerende overfald på homoseksuelle Marko Pogacar blev der aldrig sat etnicitet på, men som P4 København skriver, så er Region Hovedstaden et af de steder, hvor der har været en ’stor stigning’. Forbind selv punkterne, for hverken forskere eller medier gør det for dig.

Lidt fra P4 København-artiklen – Marko fik brækket næsen i S-tog: Flere anmelder vold.

“For et halvt år siden var Marko Pogacar var på vej hjem fra byen og sad i S-toget og talte med sin ven om fyre, de synes var flotte. … Marko Pogacar brækkede næsen og fik skadet sit øje så meget, at han fik synsforstyrrelser. Men selvom han var slået ud, anmeldte han overfaldet til politiet. …

I de sidste fem år er antallet af anmeldelser om vold steget med 60 procent og var sidste år på godt 27.000 anmeldelser. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Et af de steder man har set en stor stigning i voldsanmeldelser er i Region Hovedstaden.

I Det Kriminalpræventive Råd er man også enige i, at borgerne er blevet bedre til at sige fra overfor vold. For dykker man ned i tallene, er omfanget af vold og overfald ikke steget, det er nærmere faldet en smule.

– Det tyder nærmere på, at folk er blevet mindre tolerante overfor vold og derfor anmelder det, end det betyder, at vi er blevet mere voldelige, siger Ingrid Soldal Eriksen, analytiker i Det Kriminalpræventive Råd.”

(Grafik: Udtræk fra Statistikbanken, DST.dk)

Oploadet Kl. 15:18 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/91212/trackback

23 Comments »

 1. Informations Niels Ivan Larsen har delt på FB Knud Vilbys artikel fra Information med påstanden om, at kriminaliteten var højere da Danmark var homogent for 40.år siden. Det er jo åbenlyst “fake-news”:

  Vilby på FB;”Tænk engang. Da jeg var 14 år gammel, og alle danskere var etnisk danske, blev der anmeldt relativt flere seksualforbrydelser end nu, hvor 13 % kommer udefra. Der er altså nogle, der pisker en stemning op”
  https://www.information.dk/debat/2018/03/trods-stor-indvandring-kriminalstatistikkerne-danmark-lave?utm_medium=social&utm_campaign=btn&utm_source=facebook.com&utm_content=tp

  Kommentar by Thorsted — 10. marts 2018 @ 15:45

 2. Politiet modtager flere anmeldelser fra offentlige institutioner såsom plejehjem og børnehaver, ironi kan forekomme, der er udøvet mere vold overalt hvor de indavlede, retarderede, kriminelle korandyrkende terrorister besætter landet, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 10. marts 2018 @ 15:54

 3. I min optik, så er vold lig med kriminalitet. Og at sidstnævnte skulle være faldet, det tror jeg simpelthen ikke på. Hvis det er tilfældet, så må det være fordi det bliver rubriceret under noget andet, det har man jo set før, når der skal pyntes på en statistik.

  Politiets nye form for sprogbrug, er noteret indenfor de sidste år:

  kriminalitet = drengestreger
  uintegrerbare unge kriminelle muslimer = utilpassede unge
  hærværk, ildspåsættelse, vold og stenkast mod politi/ambulance = bøvlede episoder
  unges stenkast mod busser = kådhed

  Det “mægtige” Syd og Sønderjydske politis reaktion på ballade når de troppede op!
  De spurgte pænt de unge via Twitter, om ikke politiet kunne få lov at arbejde i fred: “Kære unge på Stengårdsvej. Vi er i jeres kvarter for at hjælpe en borger i nød. Det vil være rart, om vi kunne arbejde i fred-TAK.

  Politiet har udviklet sig til en flok receptionister, der gør alt for at please de kriminelle muslimer, og nødig vil lægge op til ballade. Der var andre boller på suppen, i Eefsens tid, da blev der gået til stålet.

  Kommentar by der Adler — 10. marts 2018 @ 16:24

 4. Importen af en volds- og trusselskultur. Længere er den ikke.

  Kommentar by BB — 10. marts 2018 @ 16:27

 5. I JV kan man læse, at lærerne i Haderslev beretter om øget vold og trusler fra elever.
  Da kriminaliteten skal falde, for at være i overensstemmelse med en politisk korrekt statistik, må det betyde, at lærerne anmelder mere nu om dage. Sim sala bim.

  Kommentar by Menig 442 — 10. marts 2018 @ 16:47

 6. Det er klart at almindelige slagsmål, som før i tiden kunne forekomme, er faldet. Tilgengæld er der nok kommet en del flere knivoverfald…..og hvor mange af voldsagerne bliver egentlig anmeldt? Bandemæssigt set, så går man internt jo heller ikke til Politiet, når man har fået et par på kassen……så statestikken siger jo sit. Virkeligheden nok noget andet.

  Kommentar by Michael Unna — 10. marts 2018 @ 17:02

 7. Jeg tænker (gætter) også at islamrelateret vold på kvinder er faldet betragteligt på Fyn, siden Asma damen, har fået job som vejleder der….Hvis kvinderne, som har været så uheldig at blive født med muslimsk baggrund, møder denne religiøse teltholder, så skal de nok forsvinde, da de så ved Deres familie vil blive orienteret, og Politiet så nok heller ikke vil hjælpe dem en tøddel (mit gæt).

  Kommentar by Michael Unna — 10. marts 2018 @ 17:06

 8. Jeg tror efterhånden alle disse islamofile dhimmier, som befolker politi, retsvæsen, kriminalforsorg og væmmeligboernes fagforening har svært ved at skjule den uomtvistelige sandhed, at kriminaliteten stiger i takt med mængden af fremmede, som besudler vores land. Jeg har med vilje undladt “journalister” som alligevel aldrig har været i stand til at måle og veje. De voldelige handlinger, som politikerne har skaffet til Danmark med de fremmede, burde ramme dem selv. De fortjener det rent faktisk.

  Kommentar by Nielsen — 10. marts 2018 @ 17:43

 9. -Løgnehistorierne og udenomssnakken bliver også værre og værre; islamistelskere og ligegyldighedsarbejdere suger flere og flere af vores penge og fylder os med løgn. DR 4.000.000.000 kr om året for løgn og dumhed. GrådigCarl 180.000 for selvslik og fråds med vores penge.
  Giv dem intet. De skal sultes ihjel.

  Kommentar by Hul igennem? — 10. marts 2018 @ 17:46

 10. Ja, newspeak af allerværste/-fornemste skuffe, alt efter orientering.

  Hvis statistikken, som “forskeren” bruger til at frikende elefanten i rummet, havde drejet sig om netop denne, ved f.eks. at omhandle et stigende antal voldsanmeldelser fra muslimer mod danskere, er jeg nu ikke så sikker på, at kære Ingrid ville gentage diagnosen: Større antal anmeldelser lig mindre tolerance overfor vold, lig mindre vold!!

  Den forrygende omvendte konklusion fra forskeren kan jo fortsættes som tankeeksperiment på snart sagt alle områder af kriminalitet, til hårrejsende illustration af galskaben i “analysen”: Flere anmeldelser af bedrageri er gladelig, da det viser en stigende afstandtagen fra borgerne mod bedrageri, ergo er bedrageri i aftagende!! Øhh?

  Kommentar by Henrik Larsen — 10. marts 2018 @ 17:49

 11. -Man kan af interesse slå op på altinget.dk hvor horder af afdankede islamistelskere vælter sig i løgn og klamme påstande. Ingen under 40, undtagen iført klovnebriller og fast ansættelse i ProEUganda senderen kommer til orde.
  Der er debatspor, hvor der bliver censureret med EU og islamistfølsom hånd. Der kan dog ikke kommenteres på de mest løgnagtige artikler og der slikkes intensivt røv på krigsophidsere og skattesnydere og bondefangere fra dansk pyramidespil..

  Kommentar by Hul igennem? — 10. marts 2018 @ 17:57

 12. VI er blevet mindre voldelige. ‘VI’ er blevet mere voldelige.

  Kommentar by Bastardo — 10. marts 2018 @ 17:58

 13. Stigningen i drab de seneste år skyldes nok også bare at ofrene er blevet mere tilbøjelige til at anmelde disse….

  Kommentar by JR — 10. marts 2018 @ 19:23

 14. Hul igennem? — 10. marts 2018 @ 17:57

  du har helt ret, dog har jeg aldrig oplevet nogen form for censur på Altinget.
  Men vi er vist ret mange, der ikke orker mediet mere, pga. den venstreorienterede retning som det har udviklet sig til,
  og dermed den store skare af venstreorienterede kommentatorer, som i stor stil fører sig frem med deres, UDEN på nogen måde, at forholde sig til links eller fakta, som andre, retmæssigt, argumentere med.

  Kommentar by M.S. Carstens — 10. marts 2018 @ 21:42

 15. Man får en utrolig stor trang til at give den stupide Ingrid en knytter lige i sylten.

  Og det er ikke vold, det er selvforsvar…

  Kommentar by 4760 — 10. marts 2018 @ 21:52

 16. Ingen tvivl om at venstre og mongol lars løkke samt dildo pape står bag denne lodrette løgn, præcis ligesom alle de andre løgne vi bliver fyldt med.

  Kommentar by Piphans — 11. marts 2018 @ 01:19

 17. Håber Per læser med, selvom jeg ikke kan se vedkommende i kommentarsporet.

  Kommentar by barfbag — 11. marts 2018 @ 02:38

 18. @10 Ja. hvis der havde været et stigende antal voldsanmeldelser fra muslimer mod danskere, så havde forskerne sat fokus på, at der var store mørketal, som aldrig blev anmeldt. Nu har man i stedet fokus på at bortforklare den ubekvemme statistik.

  Apropos løgnehistorier så hørte jeg i radioen her på kvindernes kampdag om, hvor undertrykte kvinder havde været bare for få generationer siden, og det stod rigtig slemt til i deres bedsteforældres tid, hvor patriarkatet dominerede og mænd, dvs. deres bedstefædre, bestemte bare det hele. Men når venstresnoede kvindesagsforkæmperne kom ind på, hvem der havde opbygget velfærdsstaten, så var det alligevel pludselig både bedstefædre og bedstemødre, der stod bag. Væk var påstanden om, at det var bedstefædrene, der bestemte det hele, og det derfor havde været disse mænd, der stod bag de mange velfærdsreformer fra sidst i 1950’erne. Nu fik bedstemødrene sprogligt lige så meget del i æren.

  Omvendt begræd de venstresnoede kvindesagsforkæmperne, at velfærdsstaten i dag var i stigende opløsning, men de forbandt det sjovt nok ikke med kvindernes stigende dominans i samfundets beslutningsprocesser.

  Kommentar by traveler — 11. marts 2018 @ 07:48

 19. Synes nu at der kan læses om overfald snart hver dag og særlig i weekends.
  Stukket ned for cigaret. Overfald i Herning. Og når der ikke er beskrevet mere, kan man kun gætte anciennitet.

  Kommentar by P — 11. marts 2018 @ 09:59

 20. Hovedproblemet ( bortset fra Islam og muslimer) er at politiet rutinemæssigt afviser folk, som forsøger at anmelde kriminalitet!

  Kommentar by Sigwar — 11. marts 2018 @ 10:07

 21. Teknisk set er det rigtigt, at kriminaliteten er faldet, men det skyldes, at indbrud og cykeltyverier lægges sammen med grov vold.
  Når antallet af indbrud falder mere end volden stiger, så falder den samlede kriminalitet. Keine hexerei.

  Christian Marcussen siger det her
  https://www.youtube.com/watch?v=gHyDj9z-k0A

  Kommentar by Jern Henrik — 12. marts 2018 @ 07:46

 22. […] og ikke som at volden måske ikke er steget mere fordi folk ved hvad de skal undgå og hvornår. Kim Møller formulerer et opgør med en lignende artikel og også med fru Soldal Danmark, […]

  Pingback by Monokultur » Trygt Danmark — 15. marts 2018 @ 05:44

 23. Riad Tolba er pressetalsmand i Københavns politi, tidligere sektionsleder i Nordvest, og har ofte udtalt sig om TIngbjerg, bandekriminalitet osv.

  Riad er et arabisk navn som betyder “have, eng”. Tolba er et egyptisk navn.

  Han ser ellers meget dansk ud på billeder. Kan han være en muslimsk konvertit?

  Det kan måske virke ubehageligt at fokusere på personen, men hvis Københavns Politi har ansat ham FORDI han er muslim (eller araber?), i håbet om at skabe “dialog” med de kriminelle, så er det ikke et personligt forhold. Så har det stor offentlig interesse. Så har politiet jo underkastet sig islam, da de åbenbart tænker at de kriminelle samt den muslimske befolkning kun vil lytte til politiet, hvis det er en muslimsk politiinspektør som tegner politiets billede.

  Kommentar by Casper — 28. september 2018 @ 16:59

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper