13. marts 2018

Norge: Justitsminister Sylvi Listhaug skrev det indlysende, og blev ‘kontroversiel’ – Ingen støtte fra JP

Se senere uger har derværet debat i de svenske medier, om danskernes negative syn på landets udlændingepolitik. Mads Fuglede har været på svensk tv, og svenske medier er voldsomt fortørnede over Jonatan Spangs glimrende satire over svensk politik.

Selvom vi er bedre i Danmark, så er der langt igen. I Norge har Støjberg-pendaten Sylvi Listhaug skrevet på Facebook, at Arbeiderpartiet “… mener, at terroristernes rettigheder er vigtigere end national sikkerhed”. Baggrunden var et partiet havde nedstemt et forslag fra Høyer og Fremskridtspartiet om, at man skulle kunne fratage statsborgerskabet fra personer, der vurderes at udgøre en ‘trussel mod nationen’. Udvise potentielle terrorister administrativt, så at sige.

Der er intet forkert i Sylvi Listhaugs Facebook-opdatering, men Jyllands-Postens vinkel er ikke desto mindre et langt angreb på ministeren, der fortalte offentligheden at to og to er fire. Fra JP.dk – ‘Totalt urimelig’, ’selvoptaget’ og ‘uværdigt’: Kontroversiel norsk minister får hård kritik for terroropslag.

“Da Sylvi Listhaug blev udnævnt som minister for indvandring og integration i 2015 blev det i Aftenposten bemærket, at en partifælle fra Fremskridtpartiet (Frp) havde beskrevet hende som en, der ‘får Margaret Thatcher til at fremstå som blød.’ …

Formanden for AP Jonas Gahr Støre var ikke synderligt begejstret for reaktionen og beskrev det over for NRK som ‘trist og et meget lavt niveau.’ …

Også Listhaugs regeringskollegaer mener, at hun er gået over stregen. Flere af Højres stortingsmedlemmer har på Twitter lagt enslydende opdateringer ud, der tager afstand fra indlægget. …

Også de norske aviser langer ud efter justitsministeren. VG skriver i en leder:

‘Hendes selvoptagede fokus på at konsolidere sin egen politiske magtbase kommer lidt for ofte i vejen for, hvad der er bedst for landet og det folk, som hun er sat til at tjene.’

Samtidig håber avisen, at Erna Solberg, som også er Højres leder, sætter sin minister på plads. I Dagbladet lyder det:

‘At gøre dette til et spørgsmål om viljen til at bekæmpe terrorisme er både meningsløst og uværdigt.'”

(Sylvi Listhaug på Facebook, 8. marts 2018)

Oploadet Kl. 01:57 af Kim Møller — Direkte link31 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/91246/trackback

31 Comments »

 1. Ja hvordan skal vi ellers få hjemvendte ISIS-krigere – integreret-, når de vender hjem. Vores egne borgeres sikkerhed må vi jo se stort på, ellers kan vi komme til at bryde De europæiske menneskerettigheder, som er blevet skabt i Bruxelle, og så får vi skæld ud af en fjern kommisær. Det må så sandelig ikke ske. Det vil for øvrigt også skade – integrationen- (så blæse være med hvad det er vi vil integrere). Kvinder! Hvis i bliver overfaldet og voldtaget, skal I ikke gå til politiet, men til mandens familie…han er sikkert af en god familie. Retslære fra Sverige. Dem som vi sender soldater ud for at dræbe, skal jo helst gerne have det godt, når de vender hjem, igen så det ikke skader- Integrationen-. Michael Unna fra Bermuda. :-) :-) :-) :-) :-). God onsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 13. marts 2018 @ 07:36

 2. Der er 9500 “likes”, 1700 kommentarer og 3100 delinger til listhaugs kommentar.

  I artiklen nævnes modstanderne Henrik Asheim og Trine Skei Grandes svar – de har TILSAMMEN 2.600 “likes”, 428 kommentarar og, 196 delinger.

  Men J-P nævner naturligvis ikke størrelsesforholdet, for så opdager læseren bare at at strammerne har befolkningen med sig

  det er bare endnu et eksempel mere på at medierne lyver for os

  Kommentar by Helle — 13. marts 2018 @ 08:20

 3. De burde lade være med at “protestere” så meget over borgernes sikkerhed og tænke mere på, at det er gået op for befolkningen, hvem den egentlige fjende er.

  Kommentar by Christian — 13. marts 2018 @ 08:42

 4. Man forbløffes over den flokmentalitet, der hersker i medierne. Efter meget palaver har man endelig mere bredt indrømmet blandt meningsdannere, hvad de ’kontroversielle’ har sagt i 20 år, at den bestående politik ikke er holdbar, og problemer hober sig op. Men hvis modige folk så foreslår at gøre noget ved problemet, så ender meningsdannerne alligevel i et unisont og aggressive forsvar for det bestående, som netop førte til, at problemet opstod og florerer.

  Aggressionen mod Trump er af samme type. Man erkender åbenlyse problemer, men uha, hvis der kommer en ’kontroversiel’ person og vil gøre noget ved problemerne på en ny måde, så er der ikke grænser for alt fra skepsis til perfide angreb. Så er det bedre at lukke øjnene, sige nogle pæne og politisk korrekte sætninger for ligesom at være med på beatet og så ellers gøre ingenting.

  Kommentar by traveler — 13. marts 2018 @ 08:43

 5. Jonatan Spangs satire er rigtig morsom og rammende.

  Så kunne du alligevel godt bruge DR, hva’ Kim??

  Kommentar by Zatopek — 13. marts 2018 @ 08:49

 6. Mon ikke JP er bange for et nyt angreb siden de er på terroristernes side?

  Kommentar by k m. — 13. marts 2018 @ 08:57

 7. At 5.
  Mon ikke den kunne være lavet et andet sted end DR?

  Kommentar by Bastardo — 13. marts 2018 @ 08:59

 8. Jyllandsposten var der engang et dagblad der hed.
  Islamistslikkeren burde det hedde i dag. Samtlige ledere og redaktørere er numseslikkere og spytbakker for hele det -heldigvis-mindre og mindre slæng af quislinger. Der er også en quislingeslikkerafdeling på netsprøjten altinget og det er de samme skingre virkelighedsfornægtere og tågehoveder der befolker ormegårdene.

  Aldrig give én krone til griseriet.

  Kommentar by Hul igennem? — 13. marts 2018 @ 09:00

 9. Denne her er sgu KONGE – man kunne tro det var ironisk men desværre ikke:

  ‘Hendes selvoptagede fokus på at konsolidere sin egen politiske magtbase kommer lidt for ofte i vejen for, hvad der er bedst for landet og det folk, som hun er sat til at tjene.’

  Ovenstående label kan man sætte på 99% af det danske folketing

  Kommentar by redneck — 13. marts 2018 @ 09:02

 10. @9 – og på hele JPs redaktion for øvrigt!

  Kommentar by redneck — 13. marts 2018 @ 09:03

 11. Nyd lige den her – FORSIGTIG! – Hold brækspanden indenfor rækkevidde inden du læser videre!

  “JYLLANDS-POSTENS MÅLGRUPPE: Vi skriver til moderne, frit tænkende danskere. VORE TRE LØFTER. 1. Vi vil gøre vore læsere klogere. Vi vil gøre det let at blive klogere ved at levere skarp, uafhængig og inspirerende journalistik af høj kvalitet. 2. Vi vil styrke demokratiet. Vort løfte til samfundet: Vi vil bidrage til …”

  Kommentar by T. Flodur — 13. marts 2018 @ 09:44

 12. Jeg har fulgt sagen via NRK. Støre har aldrig slået mig som nogen stor politisk begavelse, og det bekræfter han til fulde her. At annektere 22. juli som ‘AP’s traume’ er decideret usmageligt. Flere af mine norske FB-venner råber op om at Listhaug nu skal fyres (ikke et ord om demokratisk sindelag her) fordi TONEN er for grov. De er fuldstændig blinde for det helt berettigede i Listhaugs kritik af AP’s ageren. Hadet vælter ud af de politiske kommentatorer samtidig med at de beskylder Listhaug for at ’splitte’ og ’sprede had’. Det er grotesk at skue.

  Der er for mig ingen tvivl om at den norske debat vil flytte sig. Det vil tage tid, og særegne norske elementer såsom bygdekultur og stærke kristne miljøer gør udviklingen anderledes end herhjemme. Dertil kommer den norske selvopfattelse som et lille land der gør godt i verden. Fredspris og osloaftale er steget dem til hovedet, og Støres optræden som udenrigsminister under muhammedsagen sendte hele det norske medieparnas i salig lykkerus. En ’smuk’ og ‘værdig’ optræden mente man, selvom manden også dengang ikke var andet end en opportunist med rygrad af vat.

  I parentes bemærket minder Støre i sin optræden en del om Auken. Ingen af dem var af arbejderslægt, begge fremstår som mere gode end godt er, begge sviner sine politiske modstandere men hævder desuagtet at være moralsk overlegne.

  Kommentar by Høgsbro — 13. marts 2018 @ 09:50

 13. @ 8 + 11

  Politiken Vest (tidligere Jyllandsposten) var tidligere den eneste avis i landet, der optog kritiske læserbreve mod velfærdsemigranterne med muslimsk baggrund.

  Efter tegningerne og samkørslen med Politiken, er det blevet en ligegyldig avis. Eneste lyspunkt er Lillelund om søndagen, men ham kan man læse på biblioteket, så sparer man abn., og er fri for Nyholms gylp.
  Avisen er blevet en del af den øvrige løgnepresse, der lefler for alt hvad der angår islam, og er blevet en del af den indenlandske femte-kolonne, der vil nedbryde alt dansk til fordel for EU.
  Dens dage som papir avis er talte.

  Kommentar by der Adler — 13. marts 2018 @ 09:58

 14. Fortsæt nydelsen i vedhæftede link – Fundats for Jyllands-Postens Fond – Du kan nøjes med at læse § 2 Formål – Det er stadigvæk den vamle Jørgen Ejbøl som er “Edderkoppen” – Ikke sært at den avis er blevet ødelagt!

  http://jyllands-posten.org/organisation/fond.php

  Kommentar by T. Flodur — 13. marts 2018 @ 10:17

 15. Jyllands-posten , en avis i ingenmandslandet mellem forudsigelighed og ligegyldighed ….

  Kommentar by krassisten — 13. marts 2018 @ 10:17

 16. Med hensyn til den venstreradikale “komiker” Jonatan Spangs satire over de kvalmende politisk korrekte svenskere, er der kun at sige:

  Blind høne kan også finde korn…

  Kommentar by 4760 — 13. marts 2018 @ 10:18

 17. Det synes som om, at de røde fjolser på JP har glemt at deres islam venner engang ville pløkke hovedet af dem ?

  Kommentar by Kurt — 13. marts 2018 @ 10:40

 18. Jonas Gahr Støre kæmper med det yderste af neglene for at beholde magten i AP. Han for næstformanden væk ved at bruge #Me Too , Han er stortest ligesom Poul Nyrup Rasmussen var og er overfor DF.
  Men lige nu kæmper alle de “gamle” socialdemokratiskepartier over alt i EU for deres overlevelse, selv i Sverige er de nu ved indse konsekvenserne af tilstrømningen fra ikke vestligelande, i dag vil de forbyde alle religiøse friskoler og der er nok ikke en kristenskole de har i tankerne.
  Selv Lars Løkke har indset at Klokken er 5 minutter i 12(BT 12-3-18).jeg tror desværrer vi har passeret klokken 12, da viljen til at flytte klokken tilbage ikke er tilstede.

  Kommentar by Anders Nielsen — 13. marts 2018 @ 10:58

 19. 15.
  Præcis.
  Morgenfascisten jyllandspesten JP., er skandaløs misbrug af genbrugspapir.

  Kommentar by Piphans — 13. marts 2018 @ 11:41

 20. Få et alternativt syn på norske nyheder gennem Resett.

  https://resett.no/

  Det eneste medie, der har taget sagen om en kvindelig ministers sexuelle misbrug af en mindreårig dreng op :-)

  Kommentar by Hodja — 13. marts 2018 @ 12:32

 21. fra 1). Der skulle naturligvis have stået .God Tirsdag :-)

  Kommentar by Michael Unna — 13. marts 2018 @ 14:38

 22. ‘At gøre dette til et spørgsmål om viljen til at bekæmpe terrorisme er både meningsløst og uværdigt.’”

  , siger de så, men undlader helt rutinemæssigt den påkrævede – hvis det er en demokratisk samtale om (i sidste ende) vælgernes gunst – argumentation.

  Vesten er belejret indefra og bliver det i stadig større grad med tilførsel af subversive elementer udefra, som alle benytter sig af vore “rettigheder og værdier” – hvornår bliver det berettiget at forsvare sig selv?

  Kommentar by Henrik Larsen — 13. marts 2018 @ 15:23

 23. Ak ja, JP har store problemer med at tegne et ret billede af den virkelighed, som allerede nu viser sig som mørke skyer i horisonten.
  I går var det Stampe, der i en kronik beklagede sig over overvåningssamfundet. At hun Ikke selv kan indse sin egen medvirken til det, hun ikke kan lide, viser jo bare hvor dum hun er.
  I dag er der så en adjungeret professor, der øser af sine 20 års lange forskning i udsatte boligområder, indvandres bosætninger og integration.
  Hvem fanden kan da blive ved med at godtage, at al forskning viser at alle problemer med indvandrer skyldes, at de indfødte modtager dem med negative holdninger.

  Kommentar by Menig 442 — 13. marts 2018 @ 20:00

 24. Hvad søren, Niels O = Zatopek er på banen igen

  Kommentar by Træt — 13. marts 2018 @ 23:31

 25. 5/24 Træt, Zatopek. Spang er absolut ikke morsom, bare plat, træt og fortidig.

  Kommentar by Christian — 13. marts 2018 @ 23:39

 26. AP “… mener, at terroristernes rettigheter er viktigere een nasjonens sikkerhet”.

  Jai ja:
  Det havde Breivik også følelsen af, derfor gik der hul i asfalten foran stortinget.
  Som sagt mange gange: Det bliver mere og mere tydelig, hvorfor nogle handler således.
  (Afmagt, afmagt og atter afmagt) Politikerne og deres lorte vælgere vil ikke se det i deres blinde glukker.

  Men de kommer til det, på en ikke så behagelig måde, som de kunne ønske sig.

  Kommentar by Sindsro — 14. marts 2018 @ 00:52

 27. @26 Terroristsympatisører som dig burde udvises af Danmark, eller i det mindste bures inde på en lukket institution.

  Kommentar by Zatopek — 14. marts 2018 @ 08:55

 28. Det er ikke terror, når unge Quislinger in spe henrettes inde de kan nå at anrette skade.

  Tænk hvis Sven Auken, Marianne Jelved, Uffemanden etc. var blevet pillet ned inden de kunne rette ubodelig skade på Danmark.

  Kommentar by Træt — 14. marts 2018 @ 10:08

 29. Jeg trækker mig hermed permanent fra Uriasposten.

  Debatten er ikke værd at bruge tid på længere, og den politiske linie på bloggen – tæsk socialisterne og hil Trump – er fuldstændig afsporet.

  Kommentar by leifhp@yahoo.dk — 14. marts 2018 @ 11:29

 30. -> leifhp…

  “Debatten er ikke værd at bruge tid på længere…”

  Fri debat på godt og ondt. Din kritik tages ikke til efterretning.

  “… og den politiske linie på bloggen – tæsk socialisterne og hil Trump – er fuldstændig afsporet.”

  Under dit sædvanlige alias har du fremstillet dig som en form for (nationalsindet) socialist. Hvis du ikke var i opposition til den politiske linje, så ville jeg gøre noget forkert. Din kritik tages ikke til efterretning.

  Måske er Uriasposten bare ikke dig. God vind fremovre…

  Kommentar by Kim Møller — 14. marts 2018 @ 15:27

 31. Tak for afskeden, Kim. Jeg har stor respekt for din person, vil jeg slutte af med at sige. Jeg er ikke socialist, men når debatten er så tosset som her, er der ikke plads til nuanceringer.

  Kommentar by Zatopek — 14. marts 2018 @ 17:59

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper