23. marts 2018

“Sverigedemokraterna blir de stora vinnarna om inget görs för att reglera plattformarnas algoritmer.”

Den norske justitsminister Sylvi Listhaug måtte forleden gå af, fordi hun i en opdatering på Facebook, holdt Arbeiderpartiet ansvarlig for de naturlige konsekvenser af partiets politik. Lidt bedre står det til herhjemme, hvor Dansk Folkeparti lige er blevet frikendt for injurier ved Højesteret, fordi de i annonce navngav 685 statsborgerskabstildelinger, og gengav PET’s advarsel: “Én på listen er til fare for Danmarks sikkerhed”

I Sverige spiller virkeligheden naturligvis en endnu mindre rolle. I et læserbrev i Expressen kræver Anna Westberg og Robert Englund fra venstreorienterede Skiftet, at sociale medier, herunder Facebook, skal ændre i deres algoritmer, så polariserende propaganda ikke vinder næste valg for Sverigedemokraterne. Man skal ‘fredar det politiska samtalet’, ved at udelukke højrefløjens medier, så at sige. Kim Jong-il har ikke levet forgæves.

(Sverigedemokraterna på Youtube, 2017: Jimmie Åkesson – Next years election)

Fra svenske Expressen – Låt inte Facebook vinna valet åt Jimmie Åkesson

“Vi lever i propagandans guldålder. Det har aldrig varit billigare att manipulera våra politiska samtal än i dag. Och det är oärliga politiker, främmande makter och plattformsjättarna som tjänar på det.

Som konsumenter av sociala medier är det hög tid för oss att kräva att plattformsjättarna fredar det politiska samtalet från deras vinstintressen.

Det har nog inte undgått någon hur det amerikanska presidentvalet 2016 fullkomligt eroderades av den polarisering och förvrängning av det politiska samtalet som falska nyheter och påverkanskampanjer skapade. …

Vi får inte vara naiva och tro att detta inte kommer hända i Sverige. Högerextrema medier har gjort stora landvinningar på internet sedan förra valet. Sverigedemokraterna har överlägset störst uppmärksamhet av de svenska partierna på sociala medier.

Den datadrivna ekonomin lever på våra reaktioner. Innehållet som skapar starkast känslor och polariserar mest kommer alltid gå före sansad och kvalitativ journalistik i plattformsjättarnas algoritmer.

Forskningen är enig här. Algoritmerna påverkar det politiska samtalet till det sämre medan skrupellösa politiker och företag som Cambridge Analytica tjänar stort i både pengar och inflytande. Detta är inget litet problem när 60 procent av Facebooks användare säger att de får sina nyheter från sidan.

I policyrapporten ‘Digital propaganda bland botar och troll’ identifierar vi på Skiftet fem problemområden som måste åtgärdas för att vi ska återupprätta förutsättningarna för demokratiska samtal på internet. Det kommer kräva att plattformsjättarna är transparenta med vilka som står bakom annonserna, att de förbjuder annonsörer som uppenbart sprider propaganda och desinformation samt att de tvingas ta bort användare och konton som styrs av trollfabriker och botar i realtid. …

Sverigedemokraterna blir de stora vinnarna om inget görs för att reglera plattformarnas algoritmer. Partiet har redan gett smakprov på vilken ton de kommer ha i valet i en film som visades under deras landsdagar. Till bilder på brinnande bilar och gråtande kvinnor säger Jimmie Åkesson att socialdemokraterna och moderaterna är ansvariga för att det ‘råder inbördeskrig’ i Sverige och att ‘folk har mördats och folk kommer fortsätta mördas till följd av er politik och ni kommer fortsätta mörka och ljuga’.

Både retoriken och estetiken från filmen är väl bekant från de högerextrema medier som växer sig starkare i Sverige och deras storebröder i USA. Verklighetsförankringen må vara svag, men innehållet skapar goda intäkter för plattformarna, så räkna med att se mer av detta än andra partiers mer sansade budskap. Mycket tyder på att den amerikanska trenden, där extrema högermedier, ohederliga politiker och plattformsjättarna dansar armkrok, kommer fortsätta i Sverige.

Om inte propagandamakare regleras bort från våra flöden blir detta ett valår där högerextrema medier kommer få historiskt stort inflytande över det redan skadeskjutna politiska samtalet.”

(Digital propaganda bland botar och troll, Skiftet.se, 2017)

Oploadet Kl. 23:42 af Kim Møller — Direkte link39 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/91484/trackback

39 Comments »

 1. Off Topic smider mit indlæg væk, så jeg prøver lige her. Det er i sammenhæng med #952 i OT.

  Ang. nægtelse af indrejse, så lyt til denne optagelse fra EU-Parlamentet – eller en sal tilhørende. Lauren Southern er blevet inviteret til at fortælle om sin oplevelse. Begrundelsen for forhøret var … hold nu fast: Mistanke om at hun kunne være kristen terrorist.

  https://youtu.be/odGiYJdFtE0?t=280

  Her er en med de to identitære. Samlet vil de tre sagsøge den britiske stat.

  https://www.youtube.com/watch?v=eRGB2bfG72c

  Kommentar by Hr. Snusk — 24. marts 2018 @ 00:52

 2. Svært at sige om det er bevidst eller en reaktion, men taktisk smart at tage nederlaget upfront, og samtidig ændre narrativet totalt. Ved at gøre den renfærdige kamp til en kamp imod platforme og “algoritmer” fører man den politiske diskussion fra den indholdsmæssige substans (der formentligt er erkendt ikke kan vindes) over på et abstrakt metafysisk plan.

  Man taber således ikke til SD, og ikke fordi indvandringen og multikulturen har spillet fallit – man taber til platforme, subsidiært til en åndløs kapitalisme.

  Kommentar by DavidK — 24. marts 2018 @ 01:02

 3. 7 typer … hæhæ, tælle kan de tosser ikke engang.

  Iøvrigt synes jeg godt at Robert Englund kunne stoppe med at forsøge at smadre Sverige, og tage hjem til staterne og slice teenagere i deres drømme istedet. Det er trods alt det han er bedst til.

  Kommentar by Hr. Snusk — 24. marts 2018 @ 02:44

 4. “Én på listen er til fare for Danmarks sikkerhed”.
  Hvem om jeg må spørge.?

  Jeg vil jo gerne vide det for landets sikkerhed.

  Kommentar by Sindsro — 24. marts 2018 @ 03:14

 5. Listen haves.
  Lovforslag 211
  Fremsat den 19. april 2013 af justitsministeren (Morten Bødskov)

  Bare rolig SD vinder i Sverige.

  Kommentar by Sindsro — 24. marts 2018 @ 03:17

 6. 3 Hr. Snusk

  Han har sikkert haft “The Seven Commandments” fra Animal Farm i tankerne – Nå, men jeg synes da at Robert Englund, i første omgang, skal afprøve de foreslåede 6 teser på SVT eller for den sags skyld på DR – Resultat: Sort skærm på alle kanaler!

  Kommentar by T. Flodur — 24. marts 2018 @ 03:28

 7. Hr Snusk, jeg tror ikke det er skuespilleren Robert Englund, der er forfatter til rapporten. Der findes andre personer med samme navn. Desværre fremgår der ikke nærmere oplysninger om rapportforfatteren Robert Englund i selve rapporten, men der huserer en Robert Englund på andre svenske sider, bl. a. her http://www.migrationsinfo.se/om-oss/ (se nederst på siden), som nok er mere sandsynlig som rapportforfatter i dette tilfælde.

  I øvrigt er det venstreorienterede netværk Skiftet og deres rapporter til at kaste op over. T. Flodur har helt ret, prøv at checke de 6 punkter på SVT, DR m. fl.

  Kommentar by monse — 24. marts 2018 @ 03:43

 8. Flodur, spot on! Dernæst kan de gå igang med politirapporter, universitetsafhandlinger osv. osv. Alt hvad der bliver delt på de sociale medier. Der bliver satme noget at gå igang med.

  Monse. Og i virkeligheden kan han slet ikke gå ind i andre menneskers drømme.

  Kommentar by Hr. Snusk — 24. marts 2018 @ 04:27

 9. Gad vide, hvad det er for en politisk “samtale” i Sverige, de fabulerer om?

  Mest af alt har man jo indtrykket, at den for længst er død, og det “bare” er modpartens synspunkter, man vil forhindre fremført…

  Kommentar by Henrik Larsen — 24. marts 2018 @ 05:56

 10. Supremacistisk, Omnixenohomofobisk og naziracistisk hadpropaganda mod ikkehvide! Hmm! Det er vist sådan nogle ting som The European Agency in Special Needs And Inclusive Education, giver sig af med i alle deres rapporter, om den snarlige, noget nær 100% kulturberigelse af specialundervisningen hér i Europa. Men de og alle dem der er tilknyttet deres aktiviteter hører jo også til på den rigtige side.

  Men vi skal da være evigt taknemmelige for at deres (lorte)brune sekretariat ikke længere holder til i Odense, for så ville voldtægtssverige jo nok erklære krig imod os, startende med at sprænge Barsebäck i luften, en dag når der ville være en yderst gunstig østenvind.

  Kommentar by A.R: — 24. marts 2018 @ 06:39

 11. Det er vist et program som venstrefløjen kommer til at tabe på, vel at mærke hvis der spilles med åbne kort men det har de selvfølgelig heller ikke tænkt sig at gøre.

  De regner med at det er dem selv der kommer til at sidde på de poster der “politisk” afgøre hvad der er hvad.

  Kommentar by santor — 24. marts 2018 @ 07:08

 12. Det var da sjovt…De beskriver jo de punkter de selv følger. :-)
  At deres ønske om et multikulturel utopia er surrealistisk, indoktrinerende, absurd, hadefuld, undertrykkende og destruktiv har vi jo opdaget for længe siden.

  Kommentar by P B — 24. marts 2018 @ 08:03

 13. Det er da en udmærket instruktion og huskeliste, hvis man ville være så udemokratisk, at forsøge at liste lidt fornuft ind i hovedet på en masse uvidende mennesker.. her kommer et eksempel:

  1 DR bruger flere penge end grænsevagterne.
  2 af DR´s økonomikontor(Vi bruger mere sammen)
  3 Dr beklager den manglende journalistiske behandling af overfaldet på Danmark.
  4 >stort billede af en flyvende hest, der skider plovmænd<
  5 hest spiste penge; se 5 timers vejrudsigt på DR, sexchok i 2eren.
  6 massefyringer og selvmord efter gigantnedskæringstrussel på DR.

  Frit efter den udemærkede brugsanvisning, hm jeg vil tænke over flere om feks afrikanske islamisters voldtægter og hjemmerøverier og kannibalisme.. eller mugbagere og pizzabrændere og helikoptersvingere fra Grimshøj, altså dem der endnu ikke er kommet i fængsel for at blive udvist.

  Kommentar by Isabella — 24. marts 2018 @ 08:04

 14. Det manglende punkt 7:

  Udeladelse af fakta.

  Kommentar by Quark — 24. marts 2018 @ 08:09

 15. 7 Generaldirektøren vil lave en gennemgribende undersøgelse en dag.

  Kommentar by Isabella — 24. marts 2018 @ 08:14

 16. Det forbløffer mig til stadighed at mennesker, der påberåber sig lighed, retfærdighed og moralsk overlegenhed, kan være det stik modsatte i virkeligheden, oveni købet, uden at kunne se det selv. Må jeg anbefale, indlæggelse, psykiatrisk udredning og kraftig medicinering.

  Kommentar by Frafalden Moderat — 24. marts 2018 @ 08:17

 17. skal vi prøve igen?

  1 Imamers sønner går over til kristendommen.
  2 af Islamisk Broderskabs Internationale Meldekontor.
  3 Hillary Clinton opfordrer til flere islamister i USA.
  4 >stort billede og video af islamister der kører lastbiler henover småbørn<
  5 "Min far har slået hånden af mig" siger imamsøn fra Den store bagedyst.
  6 Imamen beklager, at der snart ikke kommer flere i Grimshøjmoskeen end i arbejde. "Vi vil prøve med humor og barmhjertighed, en helt ny ting for os".
  7 bare man tror..

  Kommentar by Isabella — 24. marts 2018 @ 08:24

 18. Punkt 2 i listen over missledande information

  Her er det tydelig at Sverige har indført det 3. køn (intetkøn) beskrives som “hen”

  Kommentar by k.m. — 24. marts 2018 @ 08:37

 19. De angriber alt, det er krig
  Hungarian Parliament Leader Issues Dire Warning Of Anti-Human Global Government
  https://youtu.be/hwQTeE4ID8M

  Kommentar by Christian — 24. marts 2018 @ 09:05

 20. #19

  Det skal ikke herske tvivl om at de vestlige ledere ligger under for nogle skyggemagter der arbejder mod globalisering og verdenskontrol.

  Kommentar by jp — 24. marts 2018 @ 09:28

 21. #20
  Tak

  OT (?)
  https://youtu.be/VY1uot7JzFo

  Kommentar by Christian — 24. marts 2018 @ 09:40

 22. Mads Fuglede har fuldstændig ret;

  Sverige er tabt!

  Kommentar by 4760 — 24. marts 2018 @ 09:54

 23. “Det kan virke opsigtsvækkende, at religiøs forkyndelse kan udløse en så hård straf”
  JV-leder i dag angående den finske IS-Imams udvisningsdom.
  Et stærkt signal til andre. Ak ja, først udvisning og så på tålt ophold.

  Kommentar by Menig 442 — 24. marts 2018 @ 10:14

 24. Der bør komme lovforbud mod medieplatformes undertrykkelse af ytringsfriheden. Indtil da er de første sagsanlæg indgivet:

  http://www.staradvertiser.com/2018/02/21/breaking-news/white-nationalist-is-latest-to-sue-over-social-media-ban/

  Kommentar by Sigwar — 24. marts 2018 @ 10:44

 25. Venstreekstremistiske magthavere har ikke stor tillid til almindelige menneskers fornuft.
  Derfor frygter de valgdagen.

  Kommentar by Bastardo — 24. marts 2018 @ 11:08

 26. Delvist off topic: – Jeg følger, på nettet, et kursus fra en amerikansk udbyder – firmaet anvender Google, youtube og Twitter; men forventer at blive blokeret/banned når som helst, og er derfor i gang med at søge alternative muligheder på nettet.

  Er der nogen herinde på bloggen som har erfaring med- eller kendskab til disse alternativer til Google?

  Som flere herinde på bloggen har givet udtryk for, så er der noget i gære, vi kan forvente hvad som helst fra magteliten/den dybe stat, EU, osv.

  Kommentar by T. Flodur — 24. marts 2018 @ 13:59

 27. #26, du forventer at blive banned af Google?

  Kommentar by DavidK — 24. marts 2018 @ 15:12

 28. Nå nå lad os nu ikke latterliggøre de sindssyge svenskere mere end højest nødvendigt for forslaget kunne lige så godt komme fra mongol partiet venstre eller dildo kongen og de konservastive.
  For danskerne er ubetinget verdens dummeste folkefærd.

  Kommentar by Piphans — 24. marts 2018 @ 15:14

 29. Sverigedemokraterne er desværre ved at blive lige så stuerene som Dansk Fjolseparti. AfS er bedste alternativ til usvenske rigsdagsklæbende politikere.
  Ja det er pudsigt som Danmarks Ramaanradio og det fortabte land Sverigestan ligner hverandre.

  Kommentar by Nielsen — 24. marts 2018 @ 15:40

 30. 27 DavidK

  Nej, min kursusudbyder forventer, eller må i det mindste være forberedt på, at blive banned af Google – Kursusudbyderen meddeler derfor, at vi/kursisterne, skal være forbered på at han vil forsøge at nå os via andet netmedie – Han nævner: Bitch Shoot.com (aner ikke hvad det er) – Så mit spørgsmål er: Er der nogen her på bloggen som kender andre søgemuligheder? – Just in case.

  Kommentar by T. Flodur — 24. marts 2018 @ 16:01

 31. #30, der mangler et eller andet i “ligningen”. Google fjerner kun i meget sjældne tilfælde sider fra deres indeks (de skal som regel tvinges) og det gør i sig selv ikke siderne mindre tilgængelige, bare ikke-søgbare via google. Google kan ikke fjerne noget fra nettet. Måske mener han YouTube? Google kan finde på at fjerne kanaler, men også meget sjældent, og som regel kommer de tilbage. Deres største sanktion er at stoppe betalinger (demonetisere). Det findes en myriade af YouTube-alternativer, men ingen der giver revenue på samme måde. Det er en lidt underlig historie, både det med at forvente at blive banned af google (præcis hvordan?) og så alligevel bruge t.ex YouTube (hvis det er det, det drejer sig om).

  Kommentar by DavidK — 24. marts 2018 @ 16:33

 32. Google er et 40 km dybt sort hul i Arizonaørkenen. Intet der nogensinde bliver fanget ind af google kommer nogensinde ud igen. Det suger også masser af energi til sig, co2 eksploderer opad som gammaglimt. Meget uøkologisk, hvergang nogen søger på “Vild med dans” lukker de mere co2 ud.

  Kommentar by Hul igennem? — 24. marts 2018 @ 16:51

 33. 31 DavidK

  OK, jeg er blevet lidt klogere, tak for orienteringen.

  Kommentar by T. Flodur — 24. marts 2018 @ 17:40

 34. #30 Bitch Shoot -> bitchute.com som i “bit-slidske”.

  Kommentar by Quark — 24. marts 2018 @ 19:29

 35. https://gab.ai/

  Real news. Her er atter bevis på at kilderne er sande og væsentlige
  https://youtu.be/3kbITBvZR_s

  Kommentar by Christian — 24. marts 2018 @ 21:16

 36. 34 Quark

  Super! Har checket op og fundet det jeg søger – Tak for hjælpen.

  Kommentar by T. Flodur — 24. marts 2018 @ 21:31

 37. De seks typer af information er jo nærmest en arbejdsbeskrivelse for DR og TV2.

  Kommentar by River — 25. marts 2018 @ 08:57

 38. Indtil videre synes det kun at være engelsksprogede søgeresultater algoritmerne sorterer eller måske endda bortcensurerer på de amerikanskkontrollerede sociale medier. Nu kræves tekster på svensk altså også styret, mens der vel ikke endnu er tale om at dirigere de dansksprogede reservater i de sociale medier med algoritmerne.

  Kommentar by perhag — 26. marts 2018 @ 03:26

 39. Jeg synes at de skal have igen med deres egne metoder.
  Stine Bosse og Marlene Wind får penge fra EU til propaganda for mine egne penge. De burde støtte svineeksporten med dem selv.

  Kommentar by Isabella — 26. marts 2018 @ 19:11

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper