5. april 2018

Hans Hauge: Nationalismen er ‘en frihedsbevægelse’, eksempelvis i Skotland, Grønland og Catalonien

Hans Hauge rister radikale Asger Baunsbak-Jensen, der i et indlæg henter klicheerne frem i et frontalangreb på fædrelandskærlighed. Læs det hele hos Kristeligt Dagblad – Frygt ikke nationalismen – den skabte Danmark og opretholder vores sprog og kultur.

“Baunsbak-Jensen påstår, at ‘Europa undermineres af nationalisme’. Og når folk som ham siger sådan, ved vi, at de lynhurtigt kommer til Hitler og Anden Verdenskrig, som om nationalisme skulle være årsagen til disse to.

Det er et tegn på hans uvidenhed om både nationalisme og om nationalsocialismen i 1930’erne, og det er en absurd samtidsanalyse, som han forsøger sig med. … Hvor skal man begynde? Lad os begynde med nationalismen, som han frygter. Nationalismen skabte nationen, altså Danmark. Og den skabte Norge og Irland i en verden, der bestod af imperier, hvis magthavere frygtede nationalismen, som – og man skulle tro, han vidste det – var en frihedsbevægelse. Det er den den dag i dag i Skotland, Grønland og Catalonien, men ikke i Danmark, for vi har for længst bygget nationen.

Er Baunsbak-Jensen bange for skotterne? Er det deres nationalisme, der underminerer Europa, eller mener han mon, de underminerer det postmoderne imperium, EU, som en stat kun kan komme ind i, hvis den er en nationalstat?

… Lad os tage Hitler endnu en gang. Nationalsocialismen var ikke nationalistisk, men imperialistisk.”

Oploadet Kl. 18:50 af Kim Møller — Direkte link32 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/91719/trackback

32 Comments »

 1. Hver gang, én fra the swamp- og eller persongalleriet til venstre for midten, kaster sig ud i at forklare den politiske situation i Europa/vesten, osv., så går der kun ganske få øjeblikke før nazikortet rives i næsen på læserne – Således også i det aktuelle tilfælde, hvor den i øvrigt komplet ligegyldige radikale Asger Baunsbak-Jensen muntrer sig med at udspy infantile tåbeligheder.

  Hvornår fanden slipper vi for disse kloge-Åger, som ikke har andet at byde på end nazikortet? – Brækspanden er ved at være fuld hr. Baunsbak-Jensen; mon du kan rumpe dig op til at fremkomme med noget mere konstruktivt? – I modsat fald kan du og dine gå ad helvede til!

  Kommentar by T. Flodur — 5. april 2018 @ 19:21

 2. Hvorfor er det så magtpåliggende for Asger Baunsbak-Jensen at smadre Danmark og Europa?

  Kommentar by Johnson — 5. april 2018 @ 19:29

 3. #2
  Man er jo nødt til at rive den gode gamle bygning ned for at bygge noget nyt. I glas og stål. Især stål.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 5. april 2018 @ 19:39

 4. Nationalsocialismen var ikke nationalistisk, men imperialistisk.”
  OG
  Islamismen er ikke nationalistisk, men imperialistisk.

  Det er derfor de er ENS og lig med hinanden.

  Kommentar by Sindsro — 5. april 2018 @ 19:41

 5. Asger Baunsbak-Jensen har så længe, jeg husker, været umådelig støvet og træls på en bedrevidende facon med slet skjulte hadeobjekter. Han har været bestyrelsesmedlem i Dokumentations- og Rådgivningscenter om Racediskrimination, der i hans tid var langt mere synligt og tit særdeles provokerende på en ensidig måde, findes det overhovedet mere?

  Når man først har fundet ud af sammenhængen mellem den aggressive nationalisme, som for eksempel Hitlers nationalsocialisme, og de provokationer, der fremkalder den, og det burde Baunsbak-Jensen forlængst have fundet ud af, bliver man mere forsigtig i sine udtalelser. I øvrigt gætter jeg på, at han bruger ordet nationalisme på den måde, som min ordbog definerer, og det er som overdreven nationalfølelse. Dette må Hans Hauge jo også have tænkt.

  Kommentar by denonde — 5. april 2018 @ 20:05

 6. Jeg kan ikke være enig med Hans Hauge, når han i næstsidste afsnit hævder nationalisme kommer fra aviser og DR. Nationalismen kommer, når folk gør sig deres arv og historie bevidst. Denne bevidsthed dannes på trods af medier, og ikke på grund af dem.

  Kommentar by Nielsen — 5. april 2018 @ 20:26

 7. Top Dollar! Lige i øjet!

  De globalistiske neo-imperialister hader nationalstaten og folkeslagene fordi de står i vejen for deres utopiske globale enheds-fantasier.

  Men deres Babelstårn vakler allerede og vil uundgåeligt styrte i grus, ligesom alle de andre foregående.

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 5. april 2018 @ 20:29

 8. Hvis der er liv andre steder end på jorden, er de forhåbentlig ikke Radikale.
  Dem vi har her kan så rigelig forpeste alting.

  Kommentar by k m. — 5. april 2018 @ 20:35

 9. #5, Nielsen: Men det er jo præcis den centrale pointe! Når f.eks DR i disse dage omtaler sig selv som værende bærere af “dansk indhold”, og når politikere fra hele spektret kræver “danske programmer”, så er det udryk for nationalisme. Det er nationalisme når folk går og er “stolte” over Margrethe Vestager som EU-kommissær. Det er helt alment og utrolig banalt. Og det er denne banale kendsgerning typer som Asger Baunsbak-Jensen enten er blind for eller overser bevidst. Nationalismen er en allestedsnærværende positiv kraft, men italesættes som noget der udspringer af “angst” eller som en slags antithese til fremgang og fællesskab.

  Jeg gætter at præsten Baunsbak-Jensen falder helt i svime over Grundtvig og Brorsons salmer – begge var nærmest rablende nationalister af den overgearede slags, som vi ser dem t.ex udfolde sig netop de steder hvor nationalismen endnu kun er en bevægelse, ikke har udmøntet sig i en nationalstat. Han skriver han vil slutte af med en prædiken, chancen for at hans prædikener garneres med citater fra en “ultranationalist” ville Danske Spil næppe turde lægge ud som væddemål. Kirkehistoriens koryfæer består stort set ikke af andet.

  Kritikere af “nationalisme” taler ud fra enten en helt utrolig grad af uvidenhed (evt simpelthen manglende forståelse) – alternativt ud fra bevidst konstruerede falske præmisser.

  Kommentar by DavidK — 5. april 2018 @ 20:58

 10. Jeg troede han var død! Hans politiske tilhørsforhold (Radigal) siger alt – landsforræder og selfølgelig fhv.bestyrelsesmedlem i Dokumentations- og Rådgivningscenter om Racediskrimination (1998-2000).

  En ligegyldig personage, hvor hans ligesindede i årtier har ført undergravende virksomhed, lige fra partiets start. Et oplagt mål til Undallslund Plantage, en storbytosse.

  Kommentar by der Adler — 5. april 2018 @ 21:05

 11. Jeg vil gerne være fri for socialisme. Både den imperialistisk nationalsocialistiske slags og den imperialistisk EU-socialistiske aftapning.

  Det socialistiske idegrundlag vil i sin totale mangel på forståelse for den menneskelige natur altid resultere i undertrykkelse af de borgere hvis primære interesse er at skabe en bedre fremtid for sig selv, deres nærmeste familie, deres kulturelle fællesskab, generationers oparbejdede/opsparede fællesskabsværdier og den deraf følgende samfundsmæssige sammenhængskraft.

  I socialismen er individet som hovedregel ingenting, kollektivets behov overtrumfer per definition alt. Derfor ender socialisme altid med at blive undertrykkende, lighedsfascistisk og autoritært.

  Verdenshistorien er fyldt med groteske eksempler, ikke et eneste sted har socialismen resulteret i nogensomhelst langtidsholdbar velstandsfremgang, stabilitet, fred, fordragelighed og ligeværdigt samarbejde med verden omkring sig, men har i stedet undertrykt næsten ethvert selvstændigt initiativ og næsten ethvert ønske om at skabe værdi for sig selv og sine nærmeste.

  Hvis man falder for det socialistiske (lighedsfascistiske) idegrundlag er man i bedste fald et velmenende fjols, i værste fald et ondskabsfuldt, despotisk og autoritært fjols.

  Historien mere end antyder at det er lige præcis sådan det forholder sig. At det evigt imperialist-socialistiske idegrundlag fortsat trives er mig en gåde af ubegribelige dimensioner.

  Den overbeviste socialist er ganske enkelt et historieløst, virkelighedsfornægtende og uselvstændigt flokdyr som af en eller anden grund har det fint med at leve et liv i armod og undertrykkelse når blot alle andre har lige så dårlige vilkår. (Bortset fra ‘magteliten’, der er tvunget til at svømme i privilegier – fordi de er åh så dygtige).

  I særklasse skræmmende er det, at det imperialistisk socialistiske idegrundlag anno 2018 lever i bedste velgående. Lige her. I det EU som den europæiske magtelite er godt igang med at skabe hen over hovedet på de eksisterende suveræne europæiske nationalstater og nationalstaternes godtroende borgere.

  EU: Et overstatsligt sammenrend af regeringsledere og politikere hvis stormagtsdrømme, fordækt, men entydigt og utrætteligt bevæger sig hen imod endnu en historisk fejlkonstruktion gennemsyret af elementer som på de store linier ikke er til at skelne fra historisk velkendte ræverøde imperialist-socialistiske ideologier og tankesæt.

  Jeg har stor respekt for ideen om at ligeret skal indgå som et bærende element i et ethvert demokratisk samfund. Og ligeret har således en indlysende berettigelse, men socialister ejer tilsyneladende ikke evnen til at se forskel på ligeret og lighedsfascisme.

  Ligetvang og gennemtvunget autoritær lighedsfascisme (a.k.a. socialisme) hvor mennesker ikke har lov til at sørge for sig selv før før kollektivet har skummet fløden, det er historisk påvisligt et koncept som ikke er langtidsholdbart, og desuden et koncept som ikke har vist sig langtidsholdbart, nogen steder, nogen sinde.

  Hvorfor den socialistiske ideologi aligevel fortsat lever videre i bedste velgående, selv blandt mennesker som bilder sig ind at de da tilhører den ‘borgerlige’ fløj, begriber jeg ganske enkelt ikke et suk af.

  Det kan vel kun skyldes historieløshed, hukommelsessvigt og mangel på forståelse for helt basale elementer i den menneskelige natur, eventuelt kombineret med udpræget mangel på kognitive kompetancer (a.k.a. dumhed).

  Eller?

  Hjælp mig gerne med at forstå hvorfor den socialistiske ideologi ikke forlængst er blevet placeret permanent på verdenshistoriens ildelugtende mødding hvor den burde ligge sammen med en vis anden menneskefjendsk men særdeles velkendt og meget udbredt autoritær og undertrykkende ideologi.

  Det er den ondelyneme op ad bakke. Suk!

  Kommentar by Jens Knudsen — 5. april 2018 @ 21:12

 12. Det handler om at “black power” er beundringsværdigt og “white power” er ækelt. Når hvide sydafrikanere bliver slagtet…pyt…Eller når kvinder dominere visse arbejdsfelter…cool, men når mænd brokker sig…tudefjæs….det fortsætter i det uendelige…

  Kommentar by Frafalden Moderat — 5. april 2018 @ 21:37

 13. Hans Hauge er bare go’

  Kommentar by Uno — 5. april 2018 @ 22:27

 14. >5 denonde
  Tror landsforræderne mod racediskrimination bebor Nørre Alle 7 på Nørrebro
  >9 David K
  Aviser og TV fremmer i mine øjne ikke nationalisme.
  >11 Jens Knudsen
  Hvorfor den socialistiske idé ikke er død.
  Kan det måske have noget med socialdemokratiet og socialistisk folkeparti, for slet ikke at tale om endnu mere rabiate kollektivister at gøre? Og den udbredte “Ja, men vi har jo allesammen glæde af det”, hvis man forsigtigt påpeger, at skatteopkrævning, er at stjæle fra folk. Jeg kan sådan set ikke få øje på en éneste politiker i Danmark (og mange andre lande), som ikke fremmer socialismens sag, ved hjælp af argumentet, vi skal alle yde vores. At vi skal yde vores, for at de kan mele deres egne kager, er der ingen af dem, der vil indrømme.

  Kommentar by Nielsen — 5. april 2018 @ 22:53

 15. Baunsbak-Jensen:

  “Jeg er gammel og husker Hitler og nazismen. Tyskland blev ydmyget efter Første Verdenskrig, og den økonomiske krise i 1930’erne førte til ulykke og angst. Hitler forstod denne angst og formede nationalsocialismen med forfølgelsens vanvid”.

  Her udelades det faktum, at det gik vældig godt i 1930’ernes Tyskland, og det var ikke antisemitisme, der brolagde de nye autobahner og løftede det industrielle opsving. Det tyske folk oplevede ikke angst men fornyede kræfter og fremgang, der gav dem selvfølelsen tilbage, og havde det ikke været sådan, havde Tyskland jo ikke haft en chance for at klare sig så længe i WW2. Et nyt og stærkt Tyskland blev til i løbet af de år og siden sat til.

  Men, men. Hverken Baunsbak-Jensen eller Hauge er årsunger, og Hauge driller og er sikkert klar over, at Baunsbak-Jensen har modtaget en pris for Modersmålsselskabet. Baunsbak-Jensen bruger ordet nationalisme på samme måde som den danske ordbog (ordnet.dk), og det ved Hauge godt og vælger i stedet den betydning, der har vundet frem i de senere år, og hvor nationalisme er det samme som patriotisme. Det er også den, der bruges her af Møller og kommentatorer.

  Hvis man aht. til resten af verden og den gode tone ikke må elske sit land og det. som det har givet en, hører alting op. Det er jo helt grundlæggende i et menneskes liv, at det har lov til at holde af, og det udelukker absolut ikke, at man også kan holde af andre lande og steder. Snarere tværtimod og denne kærlighed giver større forståelse for, hvad der foregår i andre dele af verden.

  Jeg var ikke så lidt stolt over, at Carles Puisdemont lykkedes med at rejse gennem de nordiske lande Finland, Sverige og Danmark uden at blive anholdt. Efter sigende fordi den spanske efterretningstjeneste, som han havde i hælene, var klar over, at vor lovgivning ikke er så tæt på den spanske som den tyske. Nu udleveres Puisdemont sandsynligvis snart til Spanien, og hvad opnår man ved at forfølge ham med bål og brand i stedet for at komme Catalonien lidt mere i møde og lægge op til en fredelig løsning?

  Fra bonnie Skotland vil man sandsynligvis i den kommende tid kunne opleve, at den tidligere catalonske minister Clara Ponsati, der er professor i økonomi ved St. Andrews universitetet, forsøger for at undgå udlevering. Hun skulle have meldt sig til myndighederne i Edinburgh ud fra den motivering, at hun vil kæmpe for at undgå udlevering til Spanien fra Skotland. Og har argumenteret, som den afsatte ekspræsident Carles Puigdemont længe har gjort, at hun som separatist ikke kan være sikker på en retfærdig behandling ved Spaniens domstole.

  Hverken Ponsati eller Puisdemont kan betegnes som angste mennesker fra samfundets bund, jeg vil sige tværtimod, og Catalonien er uomtvisteligt bedre fungerende end størstedelen af Spanien, så også i den forbindelse falder Asger Baunsbak-Jensens teorier tungt til jorden.

  Kommentar by denonde — 6. april 2018 @ 00:13

 16. Rettelse: Puigdemont.

  Kommentar by denonde — 6. april 2018 @ 00:17

 17. #15, “Jeg var ikke så lidt stolt over, at Carles Puisdemont lykkedes med at rejse gennem de nordiske lande Finland, Sverige og Danmark uden at blive anholdt. Efter sigende fordi den spanske efterretningstjeneste, som han havde i hælene, var klar over, at vor lovgivning ikke er så tæt på den spanske som den tyske.

  Jeg tror nu mere Puigdemont blev solgt til spanierne for at de til gengæld gik med på at udvise russiske diplomater (2 stk). Det skete på præcis samme dag. Det blev formentlig aftalt på topmødet i EU ugen forinden. Spanien er jo vaklende, ligesom Italien, Grækenland, Østrig osv. De fik så Puigdemont som “offer”, og både den danske og svenske efterretningstjeneste har da været involveret. De vidste præcis hvor Puigdemont var, hele tiden, og derfor kunne han anholdes i samme øjeblik han forlod landet. Man kan så efterfølgende slå ud med armene, og hævde man intet har haft med det at gøre. Vi skal tro på, at en række tjenester i Danmark, Sverige og Finland intet som helst har vidst om Puigdemonts færden, og ikke har haft nogen anelse om en større mængde agenter der åbenbart helt ubemærket under radaren har foretaget en teknisk omfattende operation gennem 3 lande over knap 1.500 km eller mere…

  Kommentar by DavidK — 6. april 2018 @ 06:24

 18. Man kunne jo også sige at Nazismen jo også var socialistisk…national-Socialisme, sådan kan man male spøgelser af ud af almindelige sociale-konstruktioner, som man vil bekæmpe, ud fra spøgelsesmotivet. (Palestinænsere, Jøder- Israel, Kurderne, Tibetanere,Polen har også været et godt eksembel….Sønderjyder :-)). Har oplevet at Sleswig Holsten, har Deres eget flag. Deres selvstændighedsforståelse, har opstået i gennem århundrede at være kasteboldt imellem Preussiske-tyske rige- og Danmark, men altså i og for sig autonomt område med Greve- Hertug, styre under andre nationer. God fredag og weekend. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 6. april 2018 @ 06:50

 19. Angående Puigdemont, så kan man let forestille sig vores jo helt igennem hæderlige (ironi kan forekomme) statsminister krybende tigge og bede Angela Merkel om at tage sig af problemet. De brede skuldre, I ved nok … det kunne jo blive en pinlig situation og vores såkaldte regering er jo kendt for at rulle rundt på ryggen så snart nogen siger Bøh! Jeg tror DavidK har helt ret. Ingenting at være stolt over her.

  Kommentar by JMR HH Jr — 6. april 2018 @ 07:02

 20. Apropos begrebet “nationalisme”, så kan det altså efter min bedste overbevisning ikke favne separatister som Puigdemont og omtalte eks-minister i Skotland, da begreberne “nationalisme” og “separatisme” (ikke bare) definitorisk udelukker hinanden:

  Den ene part har en nationalfølelse, overdreven eller ej, den anden parts nationalfølelse er i den grad til at overse, da vedkommende vil bevirke sin landsdels udskillelse fra den eksisterende nationalstat. Selvfølgelig vil separatisten have sin egen, nye stat, sådan har det vel altid været, så der er højst tale om, at begge parter er nationalister set med tidsforskydning.

  Kommentar by Henrik Larsen — 6. april 2018 @ 07:38

 21. #20 Henrik Larsen.

  Ja. det har du ret i. Der er tale om en gammel nationalstat, der er blevet en del af en ny og større nationalstat.

  Kommentar by denonde — 6. april 2018 @ 07:49

 22. #17 DavidK

  “Man kan så efterfølgende slå ud med armene, og hævde man intet har haft med det at gøre. Vi skal tro på, at en række tjenester i Danmark, Sverige og Finland intet som helst har vidst om Puigdemonts færden, og ikke har haft nogen anelse om en større mængde agenter der åbenbart helt ubemærket under radaren har foretaget en teknisk omfattende operation gennem 3 lande over knap 1.500 km eller mere…”

  Nej, den tror vi ikke på, det er blot en let gennemskuelig taktisk manøvre for at undgå at blive involveret. Men deri ligger der jo også en tilkendegivelse af, at Finland, Sverige og Danmark betragter sagen som en rådden kartoffel, og at den spanske efterretningstjeneste var uinteresseret i at involverede disse lande.

  Jeg har her til morgen læst, at den tyske dommer vist har fundet et columbusæg, så at Puigdemont kan løslades mod en kaution, som snarest vil blive betalt, og det vil da foreløbig været et lykkeligt skridt på vejen i denne ulykkelige sag. Dvs. at Puigdemont ifølge den tyske domstols vurdering ikke kan beskyldes for opfordringer til vold og ej heller med rimelighed stå til den lange fængselsstraf, han ellers havde i udsigt.

  Kommentar by denonde — 6. april 2018 @ 08:01

 23. Nationalisme er i bund og grund individets oprør imod en større magts udnyttelse af lokalområdet og lokalbefolkningens midler.

  Catalonien vil løsrives fordi de (med rette) mener de holder røven oppe på resten af Spanien. Det samme gælder for det nordlige Italien hvor industrien blomstrer modsat det sydlige Spanien der stadig befinder sig i en “post mauerisk” dvale med middelalderlige samfundsstrukturer.

  Grønland vil også løsrive sig af den simple årsag de ser muligheder for at tjene kassen på områdets råstoffer. Men helst ser de en “løsrivelse” hvor de stadig får XX milliarder om året fra resten af Danmark som de plejer… plus en lind strøm af syddanskere til at betjene alt hvad der er mere kompliceret end en 223 remington riffel eller en vodkaflaske.

  Fornuftige nationale danskere er også nationale – måske endda til en hvis grad regionale. Hvorfor skal vi i trekantområdet f.eks betale til København? Skal vi nyde en storby ligger Hamborg tættere på, er meget federe og endda uden broafgift.

  Kommentar by redneck — 6. april 2018 @ 08:20

 24. Først var der familien til at hjælpe os gennem livet. Man fik børn, for at de skulle hjælpe de gamle gennem de sidste år, og for at de skulle arve udbyttet af forældrenes slid og slæb.

  I det kolde nord fandt familierne ret hurtigt ud af, at slå sig sammen om det man alligevel var fælles om – veje, sygdom, sult og alt andet, det var klogt at være fælles om, og ud af det opstod de små kommuner, hvor alle kendte alle. Flittige og døgenigte.

  Ude på landet findes der stadig rester af tidligere tiders fornuftssamfund i andelsbevægelsen fx, men også helt ned på det oprindelige niveau, hvor man hjælper hinanden i det daglige. Det er i øvrigt her man finder roden til socialisternes had til landbruget. Det er aldrig lykkedes dem at få noget fælles til at fungere – cooperationen fx.

  Ud af kommunernes samarbejde er den lavpraktiske stat opstået. Der er nogle ting man gør bedst i fællesskab – naah – en ting i hvert fald – forsvaret af det område, hvor vi tænker ens, og hjælper hinanden som naboer, der tænker ens. Hundreder af års arv.

  De mest misundelige på den velstand, fællesskabet har skabt, har igennem de sidste hundrede år været de radikale. Selv kan de intet, og så meget mere ondskabsfulde er de.

  Kommentar by Anonym — 6. april 2018 @ 09:01

 25. Øv – jeg så ikke at navn og mail var slettet, men jeg håber at mine enkle tanker ikke er røget direkte i papirkurven.

  Kommentar by Svend — 6. april 2018 @ 09:03

 26. @23
  Enig. Vi skal tilbage til “tribalism” og det kommer helt af sig selv når samfundet bryder sammen i etnisk borgerkrig og mega økonomiske kriser (nok pågrund af resursemangel). Selvfølgelig skal i i Trekantsområdet ikke betale en krone til os i København – vi skal nok klare os selv – os der kan; resten må dø som naturen foreskriver herunder især kommunister og muslimer som ikke er andet end kneppeaffald og parasitter.

  Kommentar by Teis Hansen — 6. april 2018 @ 10:11

 27. Hans Hauge er suveræn. Men desværre er viden, som Hauge har, ikke i høj kurs, men følelser er blevet konge – eller måske snare dronning? – over danskernes tanker.

  Godt sagt T. Flodur 19:21 om the swamp- og eller persongalleriet til venstre for midten. Desværre dyrker de deres uvidenhed og slår derfor på følelser med de sikre kort, der rydder bordet i enhver diskussion.

  Identitetspolitik og ikke realpolitik styrer Danmark og Europa og mens græsset gror dør horsemor. Sumpen og persongalleriet til venstre for midten vil ikke se det og høre om det. Danmark bliver ubemærket af dem underlagt islam og sharia.

  Drain the Swamp!

  Kommentar by A-mad — 6. april 2018 @ 10:28

 28. Danerne (inkl. jyderne) har en over 1000-årig historie med den gamle fysiske grænse Dannevirke mod tyskere og tilsvarende genetisk Dannevirke-grænse mod Tyskland.

  Mennesket er sådan, at korruption i bred forstand følger af magt, og absolut korruption følger af absolut magt. Drømmen om globalismen, er drømmen om at gribe den absolutte magt, men med absolut korruption som resultat.

  Modsat et imperium giver en nationalstat (retsstat og lokalt demokrati) en rimelig sund ramme – dvs. et tillidssamfund begge veje, der minimerer magtelitens korrumpering til gavn for folkets frihed. Opdeling af Jugoslaven og Tjekkoslovakiet har vel kun været til gavn for befolkningerne som følge af svækkelse af magten. Det er svært at vurdere, om en opsplitning af Spanien og Italien vil være til gavn for deres befolkninger, men i princippet burde det være sådan.

  Lige bortset fra fordelene ved fælles normer er EU et skoleeksempel på, hvordan koncentration af magt afstedkommer korrumpering til alarmerende skade for alle Europas lande og befolkninger. Trusler med climate change og åbne sluser for migration fra MENAP fungerer som metoder til at styrke denne magtkoncentration. Det er begge områder, der ligger i et røgslør af løgne, især i medierne.

  EU’s negative påvirkninger af det danske samfund er i den grad ved at slå igennem med heraf slavebinding af civilsamfundet, private, selskaber og organisationer og knægtelse af ytringsfriheden. Det er en trist udvikling initieret af EU og tiljublet af en imperialistisk venstrefløj og liberalistiske globalister.

  Kommentar by traveler — 6. april 2018 @ 11:30

 29. Jeg vil anbefale interesserede at læse Lars Tvedes bog “Det kreative samfund”. Mange af de hypoteser og eksempler han giver underbygger netop tesen at centralisering er af det onde og al sand udvikling udspringer af kreative øer/mindre samfund og ikke af centralstyrede mastodonter.
  https://www.saxo.com/dk/det-kreative-samfund_lars-tvede_haeftet_9788702140675

  Kommentar by redneck — 6. april 2018 @ 12:10

 30. Det siges at der er tusinder af sorte huller i vores galakse.
  Det virker som at et af dem findes her i Danmark i form af en Baunsbak-hen-sen.
  https://news.nationalgeographic.com/2018/04/black-hole-stellar-binary-stars-milky-way-galaxy/

  Kommentar by peerpede — 6. april 2018 @ 14:16

 31. I Prag tager man voldtægt alvorligt “”Hanen””

  Det så da opløftende ud da de bliver stripses, men alligevel fortjente de at få staven mast op et vidst sted, til den forsvandt.
  De ligger ellers lige til det. ses på videoen.

  https://youtu.be/VCHQzMQewe4
  Czech police bust muslim rape group of Algerians

  Kommentar by Sindsro — 7. april 2018 @ 15:40

 32. Det kan godt være at nogle i debatten om nationalisme trækker nazi kortet frem, men jeg mener nu at man i disse EU tider er nødt til at være nationalt/nationalistisk orienteret hvis vi som folk ikke totalt skal miste sin identitet. (dansk), derfor!.

  Kommentar by Allan Gorm Larsen. — 9. april 2018 @ 20:54

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper