25. april 2018

DR: ‘Fidel Castro – elsket og hadet’ – “… smed dikatatoren Batista på porten, og… bevarede magten”

Verden slap af med Fidel Castro i 2016, omend medierne systematisk portrætterede den kommunistiske diktator som alt andet end det han var. Et godt eksempel på de ideologiske kindkys, der blandt andet hersker hos DR, kan man i skrivende stund se på DR TV. En dokumentar der fortæller, at Castro smed ‘diktatoren Batista’ ud, og selv ‘bevarede magten i de næste fyrre år’.

Titlen ‘The Fidel Castro Tapes er meget sigende oversat til ‘Fidel Castro – Elsket og hadet‘. Det samme kunne man sige om Adolf Hitler, men det kommer nok ikke til at ske.

(Fidel Castro – elsket og hadet, 2015)

“Amerikansk dokumentar fra 2015. (The Fidel Castro Tapes)
Cubas præsident, Fidel Castro, (1926-2016) er en af det 20. århundredes mest kontroversielle politiske skikkelser. Ved hjælp af nyhedsreportager og dokumentarmateriale tegnes et billede af manden, der i 1959 stod i spidsen for den revolution, der smed dikatatoren Batista på porten, og på godt og ondt bevarede magten i de næste fyrre år. På grund af helbredsproblemer overlod Fidel Castro i 2008 præsidentposten til sin bror Raul. Hvordan ser fremtiden ud for Cuba uden Castro?”
(programomtale, DR TV, 23. april 2018)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/92045/trackback

26 Comments »

 1. “dikatatoren” står der i overskriften

  Kommentar by barfbag — 25. april 2018 @ 14:54

 2. Mere frihed forhåbentligt.:-) (Ligesom den forrige diktator:-)). mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 25. april 2018 @ 16:01

 3. DhimmiRadioe som med DF’s hjælp nu har fået sugerøret direkte i skatteydernes lommer. Nogen burde jævne deres byggerier på Amager med jorden.

  Kommentar by Nielsen — 25. april 2018 @ 17:23

 4. Cubas historie synes at være et skoleeksempel på den generelle regel, som virker uanset realiteterne: Der er progressive helte og reaktionære skurke. Efter Castros magtovertagelse beskrev den forhenværende amerikanske ambassadør Arthur Gardner de gevaldige fremskridt i Cubas økonomi under Batista: “Byggeri-boomet var sensationelt. Hvis man havde været i Havana 10 år tidligere, ville man ikke have kunnet genkende byen.” Per capita-indkomsten var den højeste i Latinamerika, og mængden og kvaliteten af fødevarer den bedste. Under Castro måtte store dele af befolkningen klare sig med en proteinindtagelse langt under den anbefalede. Som regel gøres Cubas uddannelsessystem til Castros fortjeneste, men det var under Batista, at over 1000 skoler i landområderne blev oprettet og diverse videregående skoler grundlagt. De store sociale programmer under Batista omfattede rehabilitering af slumområder, en national organisation for beklædning og bespisning af skolebørn, m.m. På trods af den bølge af terror, som Castros oprørsbevægelse lod husere over landet, søgte regeringen forsoning ved gang på gang at lade nåde gå for ret, mens Castro lod over tusinde militærfolk henrette uden rettergang, da han fik magten. Inklusive oprørernes ofre blev der dræbt 869 personer under Batistas styre – ca. fem procent af ofrene under Castro. Det er blevet et dogme, at Batista var en diktator, som bare nød USA’s beskyttelse. I realiteten trak amerikanerne deres støtte til Batista tilbage et par år før dennes fald, hvilket beseglede hans skæbne. Endog flyleverancer, som Cuba havde betalt for, blev ikke leveret. Derimod strømmede støtten til Castros rebeller ind fra andre kilder i rigt mål. Cubas historie i sig selv er her ikke det interessante, men derimod den skabelon, som man ser igen og igen brugt ved skildringen og bedømmelsen af politiske begivenheder, fra det yderste venstre til borgerlig mainstream.

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 25. april 2018 @ 17:25

 5. 1) Hvad rager det os. Cuba kan synke ned på bunden af havet for vores skyld. 2) Bastarddiktatoren Batista og hans slæng var aflivningsværdige psykopatmordere ,parasitter og kræftsvulster på den almindelige befolkning– som værnemagerarbejdsgivere og nyhipoer her i landet– 3) Teksten skal absolut ikke opfattes, som forsvar for Castro og hans system. 4) Ingen muslimer er lukket ind i Cuba. Det vil aldrig ske.

  Kommentar by dansker — 25. april 2018 @ 17:46

 6. (Kender desværre ikke nok til Cuba,s historie i den sammenhæng, men har fået fortalt at Che Ghevara selv skød kontrarevolutionære i Cuba, som var taget til fange. Gætter på Castro også havde særlige lejre for den slags som ikke brød sig om hans diktatur, og så var der selvfølgelig Missilkrisen i starten af 60 erne)

  Kommentar by Michael Unna — 25. april 2018 @ 18:06

 7. Den er lidt mere balanceret, end DRs titel antyder.

  Blandt andet har den med, at Castro jo lovede cubanerne et liberalt demokrati, han benægtede, at være kommunist. Indtil han havde vundet.

  Kommentar by BB — 25. april 2018 @ 18:32

 8. Hvis der skulle laves en amerikansk film om https://da.wikipedia.org/wiki/26._juli-bevægelsen som tog magten vha. militær og bestikkelse 1. januar 1959 og forvandlede Cuba fra det rigeste land med de bedste velfærdsordninger for ansatte, bl.a. barselsorlov, til et kommunistisk diktatur med https://da.wikipedia.org/wiki/Fidel_Castro som diktator, så skulle filmen hedde “Stolen Country”. For Castro med brødre og hans slæng stjal Cuba, og gjorde dette yderst velfungerende land til en ruinhob. Og kun med USAs stiltiende passivitet, fordi USA indgik en aftale med Sovjetunionen om at lade Cuba blive i fred til gengæld for at fjerne de atombevæbnede missiler under https://da.wikipedia.org/wiki/Cubakrisen

  Der foreligger en massiv mængde dokumentation (bøger), om, hvor velfungerende og rigt Cuba var, før disse terrorister og massemordere/lystmordere tog magten bl.a. ved at bestikke højerestående militærpersonel, som så forduftede til USA. Der var modstandsbevægelse i bjergene det indre af Cuba efter 1. januar 1959, som bekæmpede Castro og hans kumpaner, men USA trak hjælpen tilbage efter missilaftalen med Sovjetunionen!

  Læs:Enrique Encinosa:Unvanquished. Cuba’s Resistance to Fidel Castro. 2004.
  Humberto Fontova:Exposing the Real Che Guevara: and the Useful Idiots Who Idolize Him.2007.Opdateres løbende.
  Skønlitteratur:David Landau:Death Is Not Always the Winner.2001.

  Kommentar by barfbag — 25. april 2018 @ 18:35

 9. Prøv via google, duck duck go eller andre søgemaskiner søge efter: cuba fontova youtube

  Kommentar by barfbag — 25. april 2018 @ 18:56

 10. http://www.therealcuba.com viser med al tydelighed de modbydelige svin, Cuba har som magthavere. Nu “steger” de udenlandske diplomaters hjerner med radiostråling!

  Kommentar by barfbag — 25. april 2018 @ 19:39

 11. Jeg respekterer Castro af en eneste grund;han holdt stangen i seks årtier mod det amerikanske djævlerige med dets handelsembargo og utallige terrorangreb mod Cuba.Den samme grund fik et utal af andre latinamerikanere,der heller ikke brød sig om Castros politik til at støtte ham.

  Angående terror,prøv at søge under Operation Northwoods på nettet.

  Kommentar by dan.c — 25. april 2018 @ 20:07

 12. Cuba Before 1959:An Advanced Country:https://www.youtube.com/watch?v=jNixpGx4AV8

  Kommentar by barfbag — 25. april 2018 @ 20:41

 13. http://www.therealcuba.com/

  Kommentar by Hodja — 25. april 2018 @ 21:15

 14. http://www.discoverthenetworks.org/individualProfile.asp?indid=2054

  Kommentar by Hodja — 25. april 2018 @ 21:16

 15. The Longest Romance: The Mainstream Media and Fidel Castro Hardcover – June 4, 2013
  by Humberto Fontova (Author)

  Fidel Castro jailed political prisoners at a higher rate than Stalin during the Great Terror. He murdered more Cubans in his first three years in power than Hitler murdered Germans during his first six. Alone among world leaders, Castro came to within inches of igniting a global nuclear holocaust.

  But you would never guess any of that from reading the mainstream American media. Instead we hear fawning accounts of Castro liberating Cuba from the clutches of U.S. robber-barons and bestowing world-class healthcare and education on his downtrodden citizens. “Propaganda is vital—the heart of our struggle,” Castro wrote in 1955. Today, the concept is as valid to the Cuban regime as ever.

  History records few propaganda campaigns as phenomenally successful or enduring as Castro and Che’s. The Longest Romance exposes the full scope of this deception; it documents the complicity of major U.S. media players in spreading Castro’s propaganda and in coloring the world’s view of his totalitarian regime. Castro’s cachet as a celebrity icon of anti-Americanism has always overshadowed his record as a warmonger, racist, sexist, Stalinist, and godfather of modern terrorism. The Longest Romance uncovers this shameful history and names its major accomplices.

  https://www.amazon.com/Longest-Romance-Mainstream-Media-Castro/dp/1594036675/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1376276049&sr=1-1&keywords=the+longest+romance+humberto+fontova

  Kommentar by Hodja — 25. april 2018 @ 21:22

 16. Når det handler om MSM’s kæledægger, er der ingen grænser for kreativiteten, når det handler om at vinkle tingene med henblik på at få det rette budskab kommer ud.
  Bl.a. er brugen af usandheder, proportionsforvridning, stråmænd og omvendt logik helt gængse metoder – her er et andet aktuelt eksempel:

  https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/nydanmark/live-poul-madsen-i-fodboldklub-her-hjaelper-sporten-integrationen/7129451

  Kommentar by Bror Lerbror — 26. april 2018 @ 00:45

 17. Og når vi nu er i den boldgade, skal man selvfølgelig ikke tage sorgerne på forskud, men mon ikke man også kan have bange anelser for det narrativ som dette filmprojekt vil blive baseret på:

  https://www.b.dk/kultur/filminstruktoer-vil-gerne-beskytte-sandheden-om-terrorangrebet-i-koebenhavn

  – selvom det hedder sig, at instruktøren “vil beskytte sandheden om terrorangrebet i København”..?

  Kommentar by Bror Lerbror — 26. april 2018 @ 01:02

 18. =>11.Apropos “handelsembargo” – hvad med Cubas betalingsboykot? Cuba har ikke betalt og betaler ikke sine vareleverandører, og disse andre lande er derfor holdt op med at levere varer til Cuba, mao. præcis som USA hele tiden har forholdt sig. USA har vist sig at være den smarte i det regnestykke!

  Kommentar by barfbag — 26. april 2018 @ 06:21

 19. Det er jo fint nok at blive klogere på Cuba’s fortid- men hvad med islamismen i vores land?

  Ham Erdogan fra Tyrkiet vil så gerne genvælges til diktator og han vil så gerne føre valgkamp i Europa, dvs også her i Danmark.
  Det skal han bare ikke have lov til!

  Sidst der var tyrkergakgak i Tyrkiet for få år siden, så man tre tusinde tyrkere stå på Rådhuspladsen i København og svinge med kæmpestore tyrkerflag- lige her i Danmark!

  De skulle være skudt ned med gummikugler, spulet væk med vandkanoner interneret i plantagelejre og hældt ud over grænsen og skrevet i samtlige ekstremistregistre-og have deres uberettigede kontanthjælp inddrevet ved konfiskation af biler, grillmaskiner og tæpper-
  men intet skete, bortset fra at samtlige kæleperkere og islamister i DR og folketing slikkede hinanden forfra og bagfra.

  Det skal ikke ske igen- mere politi, tak og flere vandkanoner! Og forbud mod at fremmede fører valgkamp i Danmark.

  Kommentar by Isabella — 26. april 2018 @ 07:11

 20. Kommunist-tilbederne, kulturmarxisterne er desværre talrige i denne verden og er udbredte som vand i en svamp på u(d)dannelserne, i politik (også kvalmende mange borgerlige politikere), i medier og i de (fin)kulturelle job-sektorer. Men de kommunistiske stater med diktatur i Europa, bortset fra Hviderusland, er væk. Selv Kina er gået over til en form for kapitalisme:merkantilisme, med mange firmaer helt eller delvist i statseje. Kommunisttilbederne, herunder nogle borgerlige, er kendetegnet ved, at de støtter masseindvandring af nogle andre k-tilbedere, nemlig koran-tilbederne. På trods af Vesteuropas mikroskopiske størrelse (alene Afrika er over 1.000 gange større end Belgien, for slet ikke at tale om Asien) mener disse kulturmarxister, som marxister gør flest, at landegrænser, som omkranser ganske bestemte kulturer og ingen andre, er ligegyldige. Det som er interessant ved Cuba efter 1. januar 1959, da Batista flygtede, er, at disse kulturmarxister stadig ser på Fidel Castros ulovlige, voldelige, morderiske magtovertagelse som – i det mindste delvis – berettiget! Det er den samme slags kulturmarxister, som synes, at masseinvasionen fra Afrika og Asien er – i det mindste delvis – berettiget! Og ligesom med viden om koranen prøver disse kulturmarxister heller ikke at tilegne sig viden om kommunist-diktaturerne.
  Det er derfor, jeg også ønsker at udbrede viden om kommunismen i sit daglige virke ud over virkningerne af koran-tilbedernes udbredelse. Det er den samme kamp, der kæmpes:mod uvidenhed hos bestemte grupper.

  Kommentar by barfbag — 26. april 2018 @ 09:48

 21. Kim indrøm dog at du er kommunist. Din ven snaphanen censurerer jo også som en bureaukrat

  Kommentar by Christian — 26. april 2018 @ 12:38

 22. Når en eller anden opfinder et fænomen og får det til at blive virkeligt, så er det stadig et fænomen. Q er et fænomen, fordi folk synes det er fedt at besvare spørgsmål, at finde svarene og stykke historien sammen selv, så de opdager hvad Q vil vise dem. Så Q kan være vildledende eller lavet med andre intentioner end vi tror, ikke desto mindre er det et virkeligt fænomen.

  Man kan altid stille spørgsmål, på den måde undgår man problemet med ikke at have kilder, man stiller jo blot spørgsmål op, ingen udsagn.

  Spørgsmål kan man dybest set kun gøre to ting med. Besvare dem, eller lade være.

  Kommentar by Christian — 26. april 2018 @ 13:44

 23. Interessant beretning om hvad Battista udrettede, Peter Neerup Buhl 17:25. Han havde/fik nok en dårlig presse?

  Det er svært at forstå, hvordan de diktatorer, som medierne og venstrefløjen i mange år helgenkårede, blev og bliver udvalgt.

  I gamle dage var de onde diktatorer nok dem, der blev udpeget af centralkomiteen i Moskva, som en del af den kommunistiske propaganda under den kolde krig? Den blev fulgt mere eller mindre monomant af rødhovederne verden over. De troede de kæmpede for noget stort, der ville skabe fred i verden i fremtiden, når alle var uderlagt rødhovedernes love og tanker. (Tilsvarende islams skabelse af den evige verdensfred vha fredens religion?).

  Men nu gik det kommunistiske luftkastel i ruiner for 30 år siden, så hvorfor fortsætter de alligevel?

  Jeg søgte også for nogle år siden at få flere fakta om Batista, der i sin tid blot blev omtalt af de røde medier (som f.eks DR) som et ondskabens ikon. Såvidt jeg husker, var han i hvert fald oprindeligt en folkeligt meget populær reformator, der som du nævner, nærmest gjorde Cuba til en velfærdsstat efter den tids mål. I øvrigt blev han – såvidt jeg ved – i hvertfald første gang demokratisk valgt i modsætning til Fidel Castro, der aldrig nogensinde er blevet valgt?

  Kommentar by A-mad — 26. april 2018 @ 17:39

 24. Det er sgu noget forfærdeligt hvad der sket i Cuba i 1959. Tak til alle som bidrog på ovenstående. Mange interessante links og andre information.

  For mange år siden var der en artikel i 180Grader skrevet af Niels Westy Munch-Holbek som hed “Cuba Før Castro”. Er der nogle som har en kopi?

  Kommentar by jdm — 26. april 2018 @ 19:19

 25. ->jdm 19:19 Er det den her. Med tidens tand er der vist kommet lidt crunch i begyndelsen af overskriften? Ellers god artikel fra 180G 29.januar 2009

  https://www.180grader.dk/Politik/Cuba_f_r_Castro_et_af_Latinamerikas_rigeste_lande-gammel/

  “Cuba før Castro – et af Latinamerikas rigeste lande
  Af Niels Westy Munch-Holbek

  I en artikel i anledning af 50 året for den autoritære diktator Fulgencio Batistas flugt fra Cuba, der banede vejen for den totalitære diktator Fidel Castro, beskrev Spaniens største dagblad, El Pais, levevilkårene i Cuba i dag som ringere end før 1959. Med tanke på vestlige mediers normale omtale af Cuba gennem de sidste 50 år, var det ganske opsigtsvækkende.

  På trods af, at glansen for længst er gået af det revolutionære Cuba, så har et af de faste holdepunkter i medier og uddannelsesmateriale altid været, at forholdene var ringere før Castro greb magten. Ofte beskrives Cuba før 1959 som et fattigt tilbagestående land, præget af analfabetisme og ekstrem ulighed. En fremstilling der har meget lidt med virkeligheden at gøre. Ifølge statistik fra FN, var Cuba Latinamerikas tredjerigeste land i 1950’erne. Det var en dynamisk økonomi i rivende udvikling. Cuba var således mere velstående end lande som f.eks. Spanien, Portugal, Grækenland og Finland, for slet ikke at tale om Hong Kong, Sydkorea, Taiwan og Japan. Sådan er det ikke længere….”

  Kommentar by A-mad — 30. april 2018 @ 14:26

 26. DDR havde åbenbart glemt, at få vores store statsmand Mogens “Che” Lykketoft til at medvirke i programmet.

  Han har jo ellers tidligere udtrykt stor begejstring for “samba-socialismen” på Cuba…

  Kommentar by Revisoren — 30. april 2018 @ 18:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper