26. april 2018

‘Rivers of Blood’ (1968-2018): “Talen brændemærkede ham fuldkommen. Han forlod snart partiet.”

BBC4-programmet om Enoch Powells ‘Rivers of Blood’-tale er spild af tid, og jeg kan kun anbefale den 10 år gamle BBC-dokumentar om talen. I fredags var det 50 år siden statsmanden Enoch Powell rystede inferiøre levebrødspolitikere. Martin Krasnik opridser den engelske debat i Weekendavisen – Enoch tog fejl, men Enoch fik ret (ikke online).

“I lørdags afspillede BBC for første gang talen i sin fulde længde, hvilket var for meget for en lang række vrede briter: ‘Afskyr BBCs promovering af denne udsendelse,’ lød det for eksempel på Twitter fra en af de eksperter, der selv havde bidraget med kritisk analyse af talen i udsendelsen. Sociale medier flød over med advarsler mod at tænde radioen. Tidligere undervisningsminister for Labour, Andrew Adonis, krævede ligefrem programmet taget helt af og advarede om kritiske spørgsmål til BBC, hvis man alligevel valgte at spille talen; ‘et incitament til racehad’, sagde han og anklagede BBC for at ‘varetage (Powells) racisme’. Det hjalp ikke, at programmets vært forklarede, at det jo var en skuespiller, der læste talen op, og at den blev brudt op i bidder, så kritikere kunne forklare konteksten og fortælle, hvordan talen skulle forstås. …

Talen var klart formuleret og appellerede i elegante skift mellem appel til fornuft og følelse, skiftevis tør statistik med meget præcise (og korrekte) fremskrivninger af befolkningstilvæksten for indvandrerne, og voldsomme udladninger: ‘En lille sky formørker hele himlen’. ‘Vi må være vanvittige’ at ‘bygge vores eget ligbål’.

… Allerede søndag blev Powell fyret af premierminister Edward Heath, der var klar i mælet: Powell havde legitimeret racehad, racisme og splittet befolkningen. Margaret Thatcher forsøgte at få Heath til at se tiden lidt an, men forgæves. Labours Tony Benn talte om koncentrationslejre, og hele det politiske spektrum vendte ham ryggen. Talen brændemærkede ham fuldkommen. Han forlod snart partiet.

Han afviste at være racist – han havde intet imod folk på grund af deres hudfarve, sagde han – men kaldte sig ‘racialist’ med opmærksomhed på dybt nedarvede og vanskeligt foranderlige kulturforskelle: ‘Det er ikke umuligt, men svært for en ikke-hvid person at blive britisk.’

Kritikken er haglet ned over BBC for at bringe talen, selv om ni ud af ti eksperter i programmet kritiserede den og forklarede, hvor ødelæggende den var, og selv om værten sluttede med at konkludere, at den helt klart både var ‘racialistisk’ og ‘racistisk’.”

(Enoch Powell, brev til danske Peter Neerup Buhl, 6. marts 1995)

Oploadet Kl. 20:51 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/92077/trackback

15 Comments »

 1. En udmærket anjledning til at gentage; mellemøstligt yallahfis holder os nede!
  Og forhudsvenstre er desværre så belastet af afdankede, udbankede, fallerede børnemolesterer af de skulle skamme sig.
  Men næ nej , lad os score lad os skære lad os skide på enhver anstændighed- hvor må det føles sølle for de få i folketingsgruppen at skulle nikke med til at skære i uskyldige småbørn! Skam jer!
  Var det ikke fordi Venstre i forvejen er helt fra virkeligheden, bliver det ikke bedre af at de støtter børnemishandling- i engelskurser haha for 120.000 til partikassen, fra skatteyderne, til GrådigCarl- vi husker dig, grådige , selvoptagede, børnemishandlersvin, ligesom I andre svin; I skal ud, I skal skride, stem dem ud, quislinger og svin for egen fodring, gamle fjolser, krigsophidsere, islamistslikkere, Merkelklappere, I lugter! Nej nu må ungdommen komme på banen, det er jeres fremtid, de gamle fjolser tager røven på jer- for gratis underhylere sælger de jeres følsomhed og fremtid…

  Kommentar by Isabella — 26. april 2018 @ 21:07

 2. Den skotske video-blogger “Millennial woes” har en videoen “Enoch Powell, and the Rocket that Never Came Down” på næsten 3.timer som er delt i 3.afsnit. 1) Perioden efter krigen med starten på migrationen og forsøgene på, at stoppe det 2) Enoch Powell tale og samtidens reaktioner 3) England idag og establishmentet forhold til Enoch Powell:

  https://www.youtube.com/watch?v=AYMqd0XoZUA

  Kommentar by Thorsted — 26. april 2018 @ 21:12

 3. “Rovers”?

  Kommentar by MartinH — 26. april 2018 @ 21:27

 4. Rettet. Takker.

  Kommentar by Kim Møller — 26. april 2018 @ 21:29

 5. Vedrørende om Powell var “racist” så tror jeg han var politisk realist. Han var som ung en meget stor beundre af Nietzsche og den politiske realisme har han nok derfra. Han havde sagt, at det ville skabe konflikter fordi “de var uniformeret i kødet som fremmede for os og vi for dem”. Det kunne ikke lykkes pga. forhold i den menneskelige natur.

  Powell var et sprog-geni og kunne omkring 12-16.sprog flydende. Han elskede Indien og kunne Urdu og er par andre Indiske sprog. Han havde vistnok haft ambitionen om, at blive den sidste vive konge af Indien men uafhængighedsplanen blev fremrygget.

  Før “Rivers of Blood” talen var han kendt for en tale i parlamentet for et angreb for regeringen behandling af fanger under “Mau-Mau opstanden”He demanded equal treatment for enemy combatants, as his speech condemning the Conservative government cover-up of the Hola Camp massacre, in which Britain killed 11 Mau Mau rebels, shows. Powell condemned parliamentary colleagues who called the Mau Mau “sub-human”.

  Jeg ved ikke om det lyder som en “Racist”

  Han var imod Vietnam krigen fra starten;” On foreign policy he was equally clear-sighted, arguing for a defence strategy based rigorously on the national interest. He was against the American invasion of Vietnam from the start: “The point is that the Americans do not live in south-east Asia, whereas the North Vietnamese and their neighbours do.” On the same principle it can be assumed that Powell would have opposed the Iraq, Afghanistan and Libya” interventions.

  https://www.telegraph.co.uk/news/politics/9329245/Behind-Enoch-Powells-monstrous-image-lay-a-man-of-exceptional-integrity.html

  Man må sige, at det engelske establisment har været ganske succesfulde i deres defamering af Enoch Powell.

  Kommentar by Thorsted — 26. april 2018 @ 21:48

 6. Enoch Powells fik ret, selvfølgelig.
  I 70erne kom jeg meget ofte meget rundt i England i forretningsøjemed, og allerede der, var England et miserabelt og gennemført sløjt land besat af en masse uduelige muhamedanere og pisværdiløse negre.
  Når jeg kom ind i et firma, jeg havde intentioner om at ville handle med, og fandt ud af, at det var befolket med sådanne abekatte, skred jeg bare igen, idet erfaringen sagde mig, at al handel med et sådant foretagende var dømt til at mislykkes.
  Hvis det var indere kunne det gå an, men godt var det ikke.
  Senere i livet havnede jeg i den finansielle verden. Her var situationen den samme. Hver gang en kunde viste sig at være en perker, gik arrangementet ad helvede til. Det er umuligt at lave en aftale med de skiderikker og så forvente at aftalen bliver overholdt.
  Jeg har også været i Tyskland og købe biler, men hver gang jeg har handlet med en perker, typisk en tyrker, er det gået galt i større eller mindre omfang. Skal jeg handle med et firma, undersøger jeg altid, hvem der står for dette firma, og er det en perker, så dropper jeg al yderligere interesse.
  Den eneste undtagelse jeg har haft, er den gode Cherif Ayouty, men der er vistnok heller ikke meget muhamedaner i ham længere. :-)

  Kommentar by Knud Madsen — 26. april 2018 @ 22:09

 7. Enoch Powell sagde som Skt. Glistrup sandheden. Og den er ilde hørt bør vi erindre.

  Kommentar by Nielsen — 26. april 2018 @ 22:38

 8. Jeg hørte en del af et radio program fra England hvor lytterne kunne ringe ind og tale om Enoch Powell. En af Indisk herkomst ringende ind og sagde, at Enoch fik ret i alt og det var faktisk værre. Journalisten spurgte inderen om Enoch Powell påstand om, at “den sorte mand ville svinge pisken over den hvide mand” var opfyldt. Det var den sagde inderen. Folk fra 3.verden optrådte meget åbentlyst etnocentriske og ofte racistiske mod Englænderne. Englænderne blev konstant anklaget for racisme og årsag til alle problemer og trude ikke, at tale imod. Var det ikke psykologisk set “at svinge pisken over den hvide mand?” spurgte Inderen

  Kommentar by Thorsted — 26. april 2018 @ 22:42

 9. 7. Nielsen,
  Lige præcis, Skt. Glistrup var danskernes frelser, men landsforræderne fra Venstre og de konservative samt resten af venstrefløjen med deres vælgere smed Skt. Glistrup i spjældet i stedet for at lytte til hans advarsler.

  Kommentar by Piphans — 27. april 2018 @ 00:43

 10. Interessant er også, at den aggressive og hadefulde venstrefløj allerede dengang sad så veletableret og monopolistisk på definitionsretten, at den på papiret konservative Edward Heath måtte fyre Powell umiddelbart efter talen.

  Når Martin Krasnik omtaler ‘en lang række vrede briter’ så kender vi alt for godt dette snydesprog, hvor dominerende, aggressive og hadefulde venstrefløjsaktivister i medierne præsenteres i et neutralt sprog, som om de repræsenterede det britiske folkedyb i sådan al almindelighed.

  Jeg vil tro, at 90% af den britiske befolkning ville være enig i Enoch Powells elegante sandhedstale – eller i det mindste i grundsubstansen – hvis ikke de var blevet blæst omkuld af denne lille dominerende gruppe af aggressive og hadefulde aktivister. Og da det var før internettet, kunne denne gruppe etablere et meningsmonopolet gennem medierne alene i kraft af deres målrettede aktivisme. Og det var det magtmonopol, som blev Powells skæbne.

  Det er så trist, at der skal en hel bærme af eksperter til formynderisk at forklare talen. Hvad fanden bilder de sig egentlig ind. Men det passer egentlig meget godt med, at for at holde løgnen kørende, er britisk politik i dag kørt helt ud i det absurde, hvor eksperter må hyres til at forklare det åbenlyse vanvid.

  Om Enoch Powell kan man sige, ligesom vore dages sandsiger Nigel Farage har sagt: »Selvom vi måske ikke vinder slaget, vinder vi krigen.« Der er desværre lang vej endnu.

  Kommentar by traveler — 27. april 2018 @ 07:52

 11. Han var tro med den menneskelige natur. Den eneste måde at være human på.

  Kommentar by Uno — 27. april 2018 @ 14:50

 12. Advarsler har der været nok af. Problemet er at ingen af magthaverne reagerer på dem.

  Kommentar by kenneth — 27. april 2018 @ 16:35

 13. Jeg må inddrømme at den tale er ny for mig….ville da gerne læse den….håber den kan findes på nettet derude et sted. Imponerende at England allerede i 60 erne havde de begyndende problemer i den forbindelse….(I dag er det jo åbenlyst for enhver idiot).

  Kommentar by Michael Unna — 27. april 2018 @ 21:49

 14. Da Englands skæbnetime stod for døren og det skulle afgøres om landet ville blive en provins i Pakistan eller en ø i afro-Caribien, eller fortsætte med at være engelsk… Da stod Enoch Powell frem!

  En bizar overforsigtig oldgræsk nørd, der snart efter blev smidt ud af sit eget borgerlige globalist-parti og dernæst døde ukendt 60.000 år gammel.

  Slutresultat: England = Pakistan/afro-Caribien!

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 29. april 2018 @ 16:07

 15. Tja, og nu har London så en islamist som borgmester.

  Efter næste kommunalvalg, så bliver Bingo Frank i København nok udskiftet med Abdul Wahid Pedersen…

  Kommentar by Revisoren — 1. maj 2018 @ 00:45

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper