10. maj 2018

Berlingskes Bent Bludnikow: “Bent Jensen er de sidste 50 års mest betydningsfulde danske historiker.”

Bent Bludnikow om professor Emeritus Bent Jensen. Fra Han tør tale de venstreorienterede imod, trykt i gårsdagens udgave af Berlingske.

“80 år torsdag. Bent Jensen har påvist kommunismens tragedie og kæmpet mod alle totalitære ideologier.

Man sagde, at Bent Jensen var en farlig mand. Ja, ond og småfascistisk. Man kaldte ham ‘Sorte Bent’. Jeg ved det, for jeg gik på hans hold i 1970erne på Historisk Institut, Københavns Universitet, hvor de studerende havde palæstinensisk tørklæde på for at vise deres revolutionære kampvilje, og lærerne løb med de socialistiske vinde. Hans brøde var, at han sagde de venstreorienterede imod og havde den frækhed at skrive en bog
‘Stalinismens fascination og danske venstreintellektuelle’ (1984) om de danske venstreorienteredes medløberi.

Det blev aldrig tilgivet. I aviser som Information og Politiken var der en evig snerren, og Bent Jensen, som fylder 80 år 10. maj, blev ikke inviteret ind i Danmarks Radio for at forklare, hvad han mente, hvorimod DR lod en hærskare af venstreorienterede bortforklare kommunismens tragedie.

Hans synspunkter var ellers veldokumenterede og fornuftige og deles vel nu af stort set alle. Bent Jensen skildrede i bøger den totalitære kommunisme og de millioner, som var blevet myrdet under Lenins og Stalins regimer fra 1917 til 1953. Det var synspunkter, der var særdeles ilde hørt, ikke blot blandt socialister, men også blandt pæne borgerlige, for hvem borgerligheden var en skønhedskonkurrence, hvor man skulle se godt ud blandt dem, der dominerede i tidsånden, og det var socialisterne.

Bent Jensen er de sidste 50 års mest betydningsfulde danske historiker. Med sine værker og indlæg i debatten har han været med til at få folk til at forstå, at vi må indddrage alle totalitære ideologiers hærgen, ikke blot nazismen og fascismen, for at forstå det 20. århundrede. På trods af denne enestående indsats er han aldrig blevet medlem af Videnskabernes Selskab, hvilket i sig selv er en skandale, der siger noget om, hvor svært det er i Danmark at anerkende store ånder.”

(Søren Krarup og Bent Jensen, til førstnævntes 75 års-fødselsdag, oktober 2017)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/92331/trackback

17 Comments »

 1. Hvordan er det nu man siger? Hvis dit bedste forsvar for kommunismen er, at den “kun” slog omkring 90 millioner ihjel og ikke de populært sagte 120 millioner, så har du ærligt talt et problem.

  Men prøv du at fortælle det til en kommunist. No true scotsman virker som en Pavlovsk refleks i dem.

  Kommentar by Quark — 10. maj 2018 @ 13:34

 2. Meget nemt at drage paraleller fra teksten til i dag. Bent Jensen er en hædersmand!

  Kommentar by Winged Hussar — 10. maj 2018 @ 13:45

 3. Kommunismen og socialisme stortrives i Danmark, de personer der tilbeder disse politiske religioner sidder i dag på tunge officielle poster alt inden for statens etater, de statsstøttede medier samt politik, Danmark er som land en rygende møgbunke på gårdspladsen, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 10. maj 2018 @ 14:48

 4. Bent Jensen er noget så sjældent som en virkelig stor dansker.

  Kommentar by bjarne Binee — 10. maj 2018 @ 14:55

 5. Tillykke med de 80 år.
  Tak for alle dine kampe for Danmark.
  🇩🇰🇩🇰🇩🇰

  Kommentar by Bastardo — 10. maj 2018 @ 18:21

 6. Stort tillykke til Bent. Er enig med at han er den der kæmpede imod tidsstrømmen, og den vigtigste historiker (eller største, hvordan man så end måler det),…..sammen med Lars Hedegaard. Tillykke Bent. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 10. maj 2018 @ 18:41

 7. Bent Jensen er en fornuftig og dygtig mand, ingen tvivl om det, men jeg tvivler på, at hans indflydelse har været særlig stor uden for “højreradikale” cirkler. I hvert fald har han ikke været i stand til at vende folkestemningen imod den sindssyge selvmorderiske “flygtninge”politik, som Danmark har ført siden 1983.

  Kommentar by Benny Blance — 10. maj 2018 @ 22:02

 8. En af de få historikere, der bestræber sig på ikke at fortælle en løgne-historie.

  Kommentar by barfbag — 10. maj 2018 @ 23:55

 9. Hverken Søren Krarup eller Bent Jensen har nogensinde haft mod eller måske heller ikke evne til at konfrontere hele sandheden. Hvis de da selv kan få øje på den, da risikoen er stor for at disse herrer nu i deres fremskredne alder er kommet til at glemme lidt hist og her undervejs.

  De formåede at skabe sig et image som heltemodige dissidenter og Nationens forsvarere, men holdt “klogeligt” nok lige får den røde streg, så de fortsat kunne være en integreret del af det gode selskab.

  I virkeligheden er de begge med til at dække over sandheden, selv om jeg i tilfældet Bent Jensen ikke kender detaljerne af strategi og position eller indholdet hans bøger. Men at blive rost af ærkezionisten Bent Blüdnikow giver ligesom det sidste nødvendige fingerpeg om at min grov diagnose er rigtig. Når Bent Jensens skriverier om kommunismens forbrydelser får det blå stempel af Blüdnikow, er det ikke ligefrem noget der styrker hans troværdighed.

  Bent Blüdnikow skamroser også tydeligvis opdigtede jødiske holocausthistorier, men gør alt hvad han kan for at jorde skribenter med en anden ideologisk indgangsvinkel. Han kritiseres af kollegaer som Claus Bryld. Se artiklerne linket nedenfor.

  Søren Krarup ikke mindst har bidraget meget til at få styrket den jødiske magt i Danmark, ikke mindst med aktiv propaganda for Jøders ret til at skære i børn og slagte halal. Manden har bidraget med at underminere selve kernen i den Kristne Tro med sin konversion til Kristen Zionisme USA stil; at gøre de Kristne til tjenestefolk for Jøderne.

  I øvrigt har Krarup altid brugt meget tid på alenlange forklaringer og hårsplittende argumenter om hvor og hvorfor hans egne sublime formuleringer adskilte sig fra det jævne folks racistiske prosa, som Krarup altid tog kraftigt afstand fra.

  Summa Summarum om Krarup og Dansk Folkepartis virke gennem et par årtier; den højeste indvandring nogensinde, samt mere censur, indoktrinering og lydighed overfor EU paragraffer. Jeg kunne lave lange lister over dødsensvigtige emner som Dansk Folkeparti har forsømt at tage op. I praksis har DF altid støttet mere undertrykkelse, overvågning, censur og våbenlovsstramninger.

  Lars Løkke, Kristian Jensen, Søren Pind og hele resten af NWO kabalen må være lykkelige over at have en samarbejdspartner som sammen med hans Antifa lejesoldater formår at holde den ægte opposition helt nede.

  http://balder.org/judea/Denmark-Jewish-Historian-Stops-Offending-WWII-Book-Praises-Dubious-Treblinka-Witness-Chil-Rajchman.php

  http://balder.org/judea/Denmark-Protest-From-Jewish-Journalist-Halts-Publication-Of-WWII-Book.php

  balder.org/judea/Denmark-Professor-Claus-Bryld-Accuses-Zionist-Journalists-Arne-Notkin-And-Bent-Bludnikow-Of-Manipulation.php

  Kommentar by Balder — 11. maj 2018 @ 00:09

 10. @Kim Møller – Husker du det med “til moderation” fornylig?

  Den nuværende er i hvert fald aktiv i et stykke tid – vi er en time senere nu. 00:58

  Se her:

  http://balder.org/messages/screencap-uriasposten-moderation-11-maj-2018-0009.jpg

  Kommentar by Balder — 11. maj 2018 @ 00:58

 11. Utroligt at hædersmanden Blüdnikow ikke er blevet sparket ud fra den forhenværende borgerlige avis Berlingske endnu.

  Berlingske har åbenbart valgt at blive endnu en ligegyldig kulturradikal pamflet, og konkurrere med menighedsbladet Politiken om de samme multikulti-tosser i hovedstadsområdet.

  Kommentar by Revisoren — 11. maj 2018 @ 08:01

 12. Hør Q&A på radio 24/ fra 26-3-18. Her tilsviner og håner David Trads Bent Jensen på en måde som jeg aldrig har hørt nogen blive tilsvinet i danske medier. At nogen vil stille en åben mikrofon til rådighed for David Trads forstår jeg ikke.

  Men lyt selv!

  Kommentar by Anders Nielsen — 11. maj 2018 @ 09:37

 13. Tillykke til Bent Jensen med hans 80 års fødselsdag. En kæmpe, som står fast i selv den stærkeste modvind, er sjældent her i Danmark. Der er ganske få af Bent Jensen`s type her i Danmark og de bør hædres på alle tænkelige måder. Bent Jensen er for mig en af de helt store danskere. Som historiker og som en fornuftig tænkende.

  Kommentar by Erik Skifter — 11. maj 2018 @ 09:52

 14. Bent Jensen er en både modig mand hhv. hædersmand.
  Jeg har hørt mange af Bent Jensen´s foredrag om Den Kolde Krig, disse med vægt på truslen mod Danmark men også om den indre trussel.
  Mon ikke det er pga. afdækningen af sidstnævnte at Bent Jensen er så forhadt?
  At David Trads opfører sig han gør i forhold til Bent Jensen, bekræfter blot at det skadedyr man rammer, er det der hyler højest.
  I øvrigt er Bent Jensen´s utallige værker, senest Ulve, Får & Vogtere aldeles læseværdige.

  Kommentar by AK JA — 11. maj 2018 @ 10:07

 15. David Trads når ikke engang Bent Jensen til sokkeholderne, der er verdener i intelligens til forskel.

  Kommentar by LarsB — 11. maj 2018 @ 20:06

 16. Løgnerne besatte universiteterne i 1968. De er der stadig.

  Bent Jensen søgte sandheden ikke populariteten. Demografen Poul Christian Matthiessen var en anden akademiker, der var prygelknabe for studentermarxisterne under studenteroprøret. Læs hans nyligt udgivne erindringer, der meget betegnende hedder “Følg med tiden, ikke med strømmen”.

  Hvor har 68-strømmen gemt sig i dag? De er ikke svære at finde. Underligt at man hetzer mod de få danske Holocaust benægtere og ikke mod de mange hundrede tusinde danske Gulag-benægtere anno dazumal? Er der stadig marxister, der er Gulag-benægtere? Det er lige før jeg tror det. Er der stadig marxister?:-)

  Især Politiken, Information og Danmarks Radio hetzede mod Bent Jensen. Det skyldes at de drev socialistisk marxist propaganda og holdt med Sovjetunionen og Kina og hadede USA. Længere er den sådan set ikke. (Og æret være også Erhard Jacobsens minde).

  Dagbladet Information blev grundlagt af modstandsmanden, journalist Børge Outze 5. maj 1945 i den nazistiske avis Fædrelandets tidligere lokaler og trykkeri i Store Kongensgade, hvor Information stadig holder til.

  Hvorfor er Politikens, Informations og Danmarks Radios lokaler ikke blevet besat af dissidenterne ex. Bent Jensen, da Sovjet og DDR gik i opløsning sammen med jerntæppet og Muren?

  Og nu har Dansk Folkeparti sat Danmarks Radio på livslang offentlig kulturstøtte. Jeg foreslår, at man som tak i DR balsamerer allerede afdøde og kommende afdødede Røde DR Lejesvende og udstiller dem i glas sarkofager i DR receptionen, ligesom deres idol i Lenin Mausolæet på den Røde Plads i Moskva. https://img.mako.co.il/2017/03/30/Lenin-mausoleum_i.jpg

  Kommentar by A-mad — 12. maj 2018 @ 19:14

 17. Lidt malurt i bægeret om Bent Jensens hædersindsats er at han graver sig så meget ned i detaljer at han skal bruge mange år for at sætte sig ind i et emne, som måske burde løses hurtigere. En stor del af hans udsagn om Sovjetbegejstringen blandt journalister og andre KGB opfattede som deres påvirkningsagenter er først faldet efter Kreml strøg det røde flag for sidste gang i 1991.

  Indvandringsemnet er det en mere sej kamp at få rettet op på, så her gør det ikke så meget at han først er kommet på banen mange år efter fremmedinvasionen for alvor tog fart. I hvert fald forstod han situationens alvor inden Socialdemokraterne slog ind på en mere fornuftig linje.

  Kommentar by perhag — 16. maj 2018 @ 20:46

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper