26. oktober 2009

Knud Vilby og miljø-aktivisternes planøkonomiske ideal

Forleden tronede 67-årige Knud Vilby frem på DR. Han var fællestalsmand for en række Klima-aktivister, og sammen med andre på den yderste venstrefløj meget meget bekymret for miljøet. Intet i historiske udvikling tyder dog på, at planøkonomi giver en renere verden, og værst er problemerne uden tvivl i kommunistiske Kina. China Hush har lagt en billedserie online med eksempler fra kinesiske provinser – Amazing Pictures, Pollution in China.

(Lasengmiao Power Plant, Inner Mongolia d. 26. juli 2005)

Oploadet Kl. 21:50 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/9234/trackback

12 Comments »

 1. Knud Vilby er ikke bare en gammel planøkonomi-tilhænger men en gammel tilhænger af netop Maos diktatur i Kina:

  http://medderesegneord.blogspot.com/search/label/Knud%20Vilby

  Kommentar by P. Fechter & A. Herbert — 26. oktober 2009 @ 22:46

 2. Klimatosserne er venstreorienterede høje på et nyt trip. Det kan teoretisk set køre helt skævt og måske ser vi de første tendenser med det spil på DRs hjemmeside omtalt her på Uriasposten, hvor man kan skyde klimanægtere. Klimatosserne har også – udover ulovlige aktioner og voldelige demonstrationer – systematisk opfordret til og lavet hærværk mod parkerede firehjulstrækkere. De er snart oppe og køre igen efter nedturen efter det kommunistiske tusindårsriges sammenbrud med jerntæppets og østdiktaturernes fald i 1989.
  Ifølge sociologen Adornos empiriske undersøgelser kan kun 26% modstå den totalitære fristelse og den danske filosof David Favrholt blev i sin tid mast flad i medierne, da han kom til at sige, at kun 10% af befolkningen kan tænke selvstændigt. Af samme grund har nok ikke set det sidste Gulag og Holocaust, så hvis du tilhører en af de nævnte procenter, kan du blot krydse fingre for at det ikke bliver i din tid!

  Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 27. oktober 2009 @ 10:41

 3. I 20 – 30 år har etablissementets glade budskab til danskerne været, at vi danskere skulle leve af viden, og at kineserne skulle producere vore varer.

  Den økonomiske skizofreni i budskabet til trods, har vi ikke kun accepteret budskabet – ja vi har gjort det til vor religion, og i den forbindelse har vi smidt Jesus på porten, givet vort land til araberne, og vi har alle fået værdiløse universitetsuddannelser.

  Kineserne skal i de kommende år igennem en lang og kostbar oprydningsproces. Det skal nok lykkes dem. De er dygtige og flittige. De har ikke fået at vide, at de skal leve af at slå op på Wiki. Og de har penge nok. Og føje år ejer de hele vesten, som til den tid ikke er mange potter økologisk pædagogpis værd, men hvad gør det. Snart ejer de også alle Afrikas naturressourcer.

  De skal nok klare sig. Det kan vi ikke.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 27. oktober 2009 @ 10:47

 4. “Intet i historiske udvikling tyder dog på, at planøkonomi giver en renere verden” Nej, det tør man nok antyde. Det er helt evident, at socialistiske samfund er ude af stand til sørge for et ordentligt sundhedsvæsen eller et rent miljø. Tænk på det krater af samfundsmæssig armod, menneskelig ulykke og miljømæssig katastrofer, der afsløredes ved kommunismens fald. Og sådan er det jo fortsat i de tilbageværende planøkonomier. Alligevel vil narrehattene på venstrefløjen have os til at tro, at mere socialisme er vejen til bedre forhold for syge, unge og gamle.

  Jeg husker diskussioner med kommunister under energidebatterne i 70’erne og 80’erne,
  hvor de naturligvis var at finde mellem venstrefløjens atomkraftmodstandere. Foreholdt at man dog i Sovjetstaterne byggede atomkraftværker i hobetal, svarede disse. at grunden til, at de var imod atomkraft i Danmark, var, her til lands ville værkerne ikke være under “folkelig kontrol”, som de var østpå.

  Folkelig kontrol, min bare! Hvad den er værd afsløredes den 26.april 1986, da Tjernobyl sprang i luften.

  Kommentar by andreas — 27. oktober 2009 @ 11:04

 5. Da jeg forleden så Vilby trinde frem udbrød jeg uvilkårlig åh, nej skal vi nu igen til at trækkes med den ka´rl.

  Nu har jeg altså forlængst nået det punkt hvor metaltrætheden over miljø-folk og deres slet skjulte venstrefløjs propaganda er indtruffet.

  Men når de gamle, hardcore socialister igen og igen træder frem, som spøgelser man ikke kan få manet i jorden, sig så bliver man altså dårlig!

  Hele koret fra SF og EHL – og da specielt de sidste – er trælse med deres annektering af miljø/klima-sagen.

  Miljø/klima og islam/muslimer = venstrefløjens redskaber i deres forsøg på at overtage magten.

  Kommentar by Vivi Andersen — 27. oktober 2009 @ 13:17

 6. 1. Fechter & Herbert

  Håber mange vil anvende Jeres blog som opslagsværk.

  Kommentar by Vivi Andersen — 27. oktober 2009 @ 13:40

 7. Øj, har Favrholt virkelig sagt at kun 10% af befolkningen kan tænke ?

  Hæhæhæ, det ikke så svært at finde ud af HVEM der mener at tilhøre de 10%.

  Noget andet er så, at han desværre nok har en pointe, idet de fleste af os tilsyneladende har stoppet hovedet i hullet i håbet om at blive fri for at skulle tænke og derefter at foretage os det nødvendige.

  Men det var nok ikke lige det Favrholt mente.

  Forøvrigt, kom hans udtalelse mon i forbindelse med hans kritik af standarden hos universitetsstuderne – og af det der foregår i gymnasiet, hvor niveauet skulle være sunket betrageligt ?

  Kommentar by Vivi Andersen — 27. oktober 2009 @ 13:54

 8. Vivi, jeg tror vi begge er så gamle at vi kan huske dengang det var 2-3 ud af en realklasse på 15, der kom i gymnasiet. Resten kom i lære på kontor. Dem der ikke kom i realklassen kom i håndværkerlære. Alle der gennemførte gymnasiet, var til gengæld garanteret valgfri plads på en universitetsuddannelse.

  Så kom ungdomsarbejdsløsheden under Anker Jørgensen, og da man ikke syntes at kunne være bekendt at smide årgang efter årgang direkte fra skolen og på understøttelse, beslutedes det at de skulle i gymnasiet. Så forsvandt de også fra arbejdsløshedsstatistikkerne. Det medførte at man måtte sænke niveauet, og bl.a. indføre hjælpeundervisning i gymnasiet.

  Metoden findes stadig. En god solid procentdel af de muslimske kvinder i Århus er nu flyttet over på førtidspension, så nu kan man med statistisk belæg, hævde at arbejdsløsheden blandt muslimske kvinder i Århus falder drastisk.

  Kommentar by PeterK — 27. oktober 2009 @ 14:30

 9. Enig med 4.andreas. Vivi Andersen. Favrholt sagde vistnok, at kun 10% af befolkningen kunne tænke selvstændigt eller noget i den stil – det var dengang marxisterne havde erobret det meste af samfundsvidenskaben og en god del af humaniora på universiteterne, så det var nok ikke så smart sagt? Det med selvstændigt er nok vigtigt. Marxisterne vil idag efter min opfattelse hellere kaste os i den islamiske afgrund (eller en hvilken som helst anden afgrund) end at indrømme deres fatale fejltagelser. Marxismens forbrydelser mod menneskeheden var kendt fra begyndelsen i 1917 da Lenin med sine ganske få bolsjevikkiske stormtropper kuppede sig til magten og fik både den demokratisk valgte regering og de demokratiske socialister udraderet ved et kup. Fra 1930-erne og frem var marxismens forbrydelser mod menneskeheden almindeligt kendt, omtalt og dokumenteret vidt og bredt, men som bedøvede assasiner blev de bare ved med at myrde og nedkæmpe deres medborgere i en slags langstrakt blodrus. Det var det trip, der inspirerede Adolf Hitler og nationalsocialismens grundlæggere, som allerede forsøgte sig med et kup i München i 1923. 10 år efter var der bingo ved valget den 5. marts 1933, hvor NSDAP 44% af stemmerne. Hvem er det nu lige, der kan tænke selv? Jeg kendte selv til marxismens forbrydelser mod menneskeheden før jeg begyndte i skolen i 1950-erne. Det samme gjorde de fleste andre, men jeg de fleste marxister synes det var OK med udryddelsen af fjenderne (de såkaldte ikke-mennesker) for “man kan jo ikke lave omelet uden at knække æg” sagde de (selvom de vel for det meste nøjedes med at tænke det udenfor egne indviede kredse)

  Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 27. oktober 2009 @ 16:23

 10. Børge har ret.

  I Asien er folk sk*de hamrende ligeglade med alle de femifascistiske, velfærdsepidemiske institutioner, vi har formået at opbringe her i Danmark – eneste tilbageværende mulighed for Vesten er at få gennemtrumlet en FN-konvention om obligatoriske, planøkonomiske retningslinier bestemt af socialdemokraterne i Vesten overfor de sydøstasiatiske tigerøkonomier – COP15 er første skridt til at diktere EU-bureaukratisk politik globalt, og mit håb er, at Kina og andre nu endelig efter at have været uden kommunisme i 20 år vil sk… dem et stykke lagkage på stedet.

  Kina skal nok få ryttet op efter Barrosos idols terror i landet – men det sker jo ikke på én dag, det drejer sig om økonomisk overskud, og når kineserens reallønning er 100 risskåle istedet for 10 dagligt, vil reparationen af Maos skandale også finde sted. Kineserne og andre asiatere sparer op og investerer konstant, mens vi i Europa bliver tilskyndet af politikerne til forbrug, forbrug, forbrug (og helst offentligt pengesvineri) pga. deres keynesianske dogmer.

  Kommentar by JBG — 28. oktober 2009 @ 11:36

 11. Mellemfolkeligt Samvirke som Knud Vilby kommer fra, er det ikke skatteyderfinancieret?????????

  Kommentar by sl — 28. oktober 2009 @ 14:25

 12. Om en uge offentligtgør Ritzau et billede hvor al røgen er retoucheret bort.

  Kommentar by Lumsk — 28. oktober 2009 @ 20:39

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper