12. maj 2018

Knud ‘ord skaber virkelighed’ Lindholm Lau om Koran-læsers motiv for jødedrab: “… jeg ved det ikke”

Jeg bliver nok aldrig helt færdig med at blogge om Knud Lindholm Lau, tidligere intern underviser i DR, der har udgivet flere bøger om retorik. Senest ‘Bare fordi at – Sprog og forestillinger i udlændingedebatten’, der associerer den nuværende debat om Islam og indvandring med Nazi-Tysklands omtale af jøder, med den gennemgående pointe, at ord skaber virkelighed. At den danske debat om Islam er prolog til Holocaust mod muslimer.

Leny Malacinski har interviewet Knud Lindholm Lau til Weekendavisen, og beder ham forholde sig til Omar El-Husseins motiv for at dræbe Dan Uzan og Finn Nørgaard. Bortforklaringen er af en anden verden. Offentlig debat om Islam skaber massedrab mod muslimer, men en Koran-læsende araber, der sværger troskab til Islamisk Stat kort før han likviderer ikke-muslimer, kan man ikke rigtigt motivanalysere på.

“‘Jeg ved ikke, om det er afdækket, om Husseins motiv var racistisk. Ved du det?’
– Hvorfor tror du, han går ned til synagogen og skyder en vagt?

Jeg ved det ikke, og jeg tror ikke, at nogen ved det. Ved du det?’
– Du tror ikke, det var, fordi han ikke kunne lide jøder?

Det er muligvis det, men jeg ved det ikke. Det rettede sig mod et ytringsfrihedsarrangement og en synagoge, men jeg ved ikke, hvad hans motiv var, for jeg har ikke set det afdækket. Jeg aner ikke, hvad jeg skal sige til det. Andet end at jeg er stolt over, at jeg skal tale til Finn Nørgaard-foreningens panel på Folkemødet.’

– Hvorfor tror du så, han skød Finn Nørgaard?
Jeg ved det vitterligt ikke, andet end at det er så forfærdeligt. Men ved du det?'”

(Weekendavisen, 11. maj 2018: Dræbende ord

“Den er et manifest fra den alleryderste del af den værdipolitiske venstrefløj. Den er faktisk så særlig, at jeg må anbefale, at man læser den. Ikke for at blive klogere på virkeligheden, men for at finde ud af, hvad der foregår inde i hovedet på mennesker som Knud Lindholm Lau.” (Morten Uhrskov, 11. maj 2018)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/92394/trackback

33 Comments »

 1. “ord skaber virkelighed”.Man kan få viden om socialkonstruktivismen her:
  https://videnskab.dk/kultur-samfund/hvad-er-socialkonstruktivisme

  klik ind og se billedet med de tre fæhoveder.

  Kommentar by Glenn Madsen — 12. maj 2018 @ 11:03

 2. “ord skaber virkelighed”.Man kan få viden om socialkonstruktivismen her:
  https://videnskab.dk/kultur-samfund/hvad-er-socialkonstruktivisme

  klik ind og se billedet med de tre fæhoveder.

  Kommentar by Glenn Madsen — 12. maj 2018 @ 11:04

 3. Hvad er det for et massedrab han taler om? Mig bekendt er det eneste sted i verden hvor drab på muslimer forekommer, Ta Da, muslimske lande!

  islam derimod har ikke kun blod på hænderne men er dækket af blod fra top til tå og det mest perverse er at folk som Knud Lindholm Lau nægter at anerkende det faktum.

  Kommentar by santor — 12. maj 2018 @ 11:22

 4. Har vi ikke før konstateret at han ikke er kommet så heldigt igennem den anale fase? At det er derfor at han er sådan?
  Eller måske en anden af klonerne.

  Kommentar by Isabella — 12. maj 2018 @ 11:49

 5. Det kaldes tomgang fordi så kommer man ikke til skade, sandheden skjules alt forties, men de indavlede, retarderede kriminelle korandyrkende terrorister husere stadigvæk rundt i hverdagen med knivstikkeri, skud, narkohandel samt pengeafpresning, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 12. maj 2018 @ 12:03

 6. Hele interviewet kan lyttes til her:

  http://lydavisen.dk/#q=edition

  Blad lidt ned på siden.

  Leny Malacinski er altid værd at læse i Weekendavisen.
  Hun er bestemt ikke politisk korrekt i sine artikler.

  Kommentar by Thorbjørn — 12. maj 2018 @ 12:03

 7. Han er jo tydeligvis en homoklovn, ramt af det sædvanlige totale tab af kognitive evner og evner til at forstå begrebet konsistens.

  ALLE venstreorienterede homoklovne reagerer nøjagtig ens. De råber alle deres “nazist”, efter dem de ikke kan lide. De benægter alle uden undtagelse, hvad enten de er bøssebumser fra Nørrebros antifaghettoer eller fra KU’s humanistiske fakultet, alle fakta de ikke kan lide. Og de undskylder alle uden undtagelse alle angreb på vesten med ikke at fatte noget som helst, fordi de pludselig bliver helt ebbbede oppe i hovedet, når de rammes af kognitiv dissonans.

  Det er alt sammen tillært, da de alle har lært, at det er ok at være et svin, en idiot eller en lallende lesbende lesbisk homoklovn sålænge de gør det for “deres” sag. Ingen af dem aner hvad “deres” sag er, eller hvad deres position er på noget som helst, før de får besked af hovedkontoret, og derefter er de heller ikke i stand til at forsvare en eneste position rationelt.

  Kommentar by Christian — 12. maj 2018 @ 12:23

 8. Ord skaber ikke virkelighed. Ord er blot et redskab til at formidle idéer og\eller følelser.

  Det der “skaber” eller snarere “former” vores OPFATTELSE af virkeligheden er de underliggende rammer for fortolkning der danner grundlag for vores virkelighedsopfattelse.

  Når for eksempel Lindholm Lau har en fortolkningsramme, der udelukker muligheden af en rationelt funderet modstand mod hans egne ideer, så vil modstand, af ham altid blive tolket som udtryk for ond vilje, og handlinger vil blive fortolket som en konsekvens af meningsløse ord baseret i en fejlagtig virkelighedsopfattelse.

  Det korte af det lange er, at Lindholm Lau implicit frakender sine debatmodstandere muligheden for rationalitet alt imens han selv helt irrationelt nægter at skelne mellem menneskers virkelighedsopfattelse på den ene side og deres handlinger på den anden.

  Det er forbløffende så ofte mennesker tænker og fortolker uden at handle, og det er faktisk netop denne evne til at prøve ideer af i tanke og tale, inden de efterfølges af handling, der adskiller civilisationen fra barbariet.

  Netop derfor er ytringsfriheden den vigtigste af alle friheder og den frihed det danner grundlag for alle andre friheder, for uden muligheden for at afprøve ideer i det sociale rum, inden der handles, er der kun handling uden omtanke tilbage.

  Kommentar by Mackety — 12. maj 2018 @ 12:26

 9. Bevis på hvad jeg siger (og Mackety), finder du i denne YT-video
  Two big reasons my generation hates free speech

  Kommentar by Christian — 12. maj 2018 @ 12:38

 10. Kan vi ikke bare kalde formidleren af socialistisk kultur for knuden. De manglende ord skaber også virkelighed. Fremmed, muhammedaner, neger og spasser har knuden og hans ligesindede har fået børn og unge til at tro er skældsord. Han er sgu da ikke for hvide mennesker. Hvad er det han så godt kan lide ved muslimer? Deres aggressivitet? Deres religion? Deres mudrede hudfarve? Deres ødelæggelsestrang? Knuden har ikke opdaget, at vi taler af erfaring, når vi kalder de fremmede uønskede. Men Uffe Elbæk og Ellemand kan formentlig godt forstå hvad knuden skriver.

  Kommentar by Nielsen — 12. maj 2018 @ 13:06

 11. Læg mærke til det sædvanlige retoriske trick med, at svarer på et hvert kritisk spørgsmål med et spørgsmål.

  Kommentar by XXXXX — 12. maj 2018 @ 13:45

 12. For mig at se, forsøger Lindholm Lau nærmest at forhindre eller afspore enhver debat

  Kommentar by BB — 12. maj 2018 @ 13:52

 13. Med sådanne venner, behøver Finn Nørgaard foreningen ingen fjender :-)

  Kommentar by SJ — 12. maj 2018 @ 13:53

 14. Problemet for Knud L. Lau er, at han også er uddannet i samfundsfag og her er det tabu at beskæftige sig med race og biologi i forholdet mellem mennesker og da slet ikke anvendt på minoriteter. Det sidste vil føre til udstødelse af kammeratskabet, der kan digte enhver skade, som muslimer påfører det vantro samfund om til noget socialt, som de vantro kan takke sig selv for. Og det kalder man videnskab.
  Nej, hans ord er med til fylde et ugennemtrængelig fedtlag uden på center i hjernen, der bearbejder de faresignaler fra omgivelserne, som er alfa og omega for individets overlevelse. Det er selvfølgelig kun den hvide mand, der skal kastreres ved hjælp af ord.

  Kommentar by Menig 442 — 12. maj 2018 @ 16:01

 15. Din fjendes fjende er (ikke nødvendigvis) din ven….

  https://www.bt.dk/udland/modelegende-syder-af-vrede-jeg-afskyr-angela-merkel

  Den kreative klasse….. dem gider jeg ikke kæmpe for.

  Kommentar by Anonym — 12. maj 2018 @ 16:09

 16. 16:09 Du ville få det lidt bedre, hvis du lod være med at læse BT. Fatter simpelthen ikke, at du gider udsætte dig selv for det?

  Kommentar by Christian — 12. maj 2018 @ 17:16

 17. Ord kan have konsekvenser. – Lindholm Lau tilhøre en af den slags journalister som ikke vil vide eller forholde sig til, hvad han har med at gøre, når det drejer sig om Islam. Han tør ikke vil ikke forholde sig til det….Det kan sådan set være fuldkommen ok, hvis man af en eller anden grund er for fej til det…..MEN SÅ SKAL MAN HOLDE SIN KÆFT, OG IKKE KOMME MED NOGEN MORAL OVERHOVEDET, FORDI DET ER MAN IKKE VÆRDIG TIL, NÅR MAN KUN TØR HAVE ET ØJE ÅBENT.
  Hans – tillortede- rånde moral er et bevis på det. Ensidig moralisering imod folk der konstatere, hvad virkeligheden tilsigter os. Må han blive marginaliseret, for hans fejhedsmoral

  Kommentar by Michael Unna — 12. maj 2018 @ 17:17

 18. Kun i humoristisk øjemed f.eks ved selvironi eller satire, behøver man ikke tænke på konsekvenserne.

  Kommentar by Michael Unna — 12. maj 2018 @ 17:18

 19. (Måske troede Omar El Hussein at arrangementet var en dyrplagekongress, og at Synagogen havde et pædofilt arrangement…vi ved jo alle sammen at Islam intet har med Jødehad og sagtens kan tåle ytringsfrihed over Deres religion… så det kan jo ikke have noget med Islam at gøre….Det ved vi jo alle sammen godt. Ligesom Peter Madsens uheld i U-båden, hvor han kom til at partere en kvindelig journalist, som uheldigvis var død under mystiske omstændigheder…Meget meget meget mystisk :-) :-) :-)).

  Kommentar by Michael Unna — 12. maj 2018 @ 19:02

 20. […] erkendelsesmæssige toppunkt i en fåret forundring over forekomsten af anderledes tænkende (se Uriasposten for et dugfriskt […]

  Pingback by Filosofiske anbefalinger I: Håndtering af masserne – tankesite — 13. maj 2018 @ 10:31

 21. 18 Michael Unna

  “Kun i humoristisk øjemed f.eks ved selvironi eller satire, behøver man ikke tænke på konsekvenserne.” – !? – Hvad mener du; kan jeg få dig til at uddybe ?

  Kommentar by T. Flodur — 13. maj 2018 @ 11:25

 22. til Flodur -Hvis jeg ved det er grotest, det jeg lukker ud, og jeg ved du ved det er grotest det jeg lukker ud, og vi begge to ved det, men du bliver overrasket, så kan vi jo grine af det. Hvis du dør af grin, så har jeg taget fejl, hvad min påstand i 18 angår. Fortsat god søndag aften. (godnat). mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 13. maj 2018 @ 20:11

 23. Mon Soros også har betalt den spejlblanke latino-MILF Paula Larrain, for at promovere dette makværk af en bog?

  Kommentar by Revisoren — 13. maj 2018 @ 20:53

 24. Selvfølgelig skaber ord virkelig. Det har ord altid gjort. Johannesevangeliet begynder med den berømte sætning “I begyndelsen var ordet…”

  Men der skal magt til at skabe virkelighed, og for at ord kan få magt til at skabe virkelighed, skal de have autoritet. For at få ultimativ autoritet gør Johannesevangeliet ordet til en guddommelig skaberkraft: ”I begyndelsen var ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Han var i begyndelsen hos Gud.”

  Evangeliet betyder det glældelige budskab til menneskene om Jesus.

  Tilsvarende skaber ordene i koranen virkelighed. Da ordene i koranen påstås at være allahs egne ord, har ordnene autoritæt magt for troende muslimer. Da koranen er fyldt med ondskabsfulde og dræbende ord, forfølger og dræber troende muslimer andre mennesker, sådan som ordene i koranen befaler dem til.

  Kommentar by traveler — 13. maj 2018 @ 23:42

 25. Modsat ord, der påstås sagt af en guddom, har ord i en demokratisk debat mellem mennesker ikke autoritær magt og skaber derfor ikke i sig selv virkelighed.

  Det er derfor meningsløst at censurere demokratisk debat, da tonen i debatten kun har ringe betydning, fordi alle ved, at det selvfølgelig kun drejer sig om debat mellem mennesker. Og i en debat mellem mennesker skal der også være plads til vrede ord, når det ikke drejer sig om injurier.

  Censur giver derimod mening, når det drejer sig om at beskytte magthavere mod kritik. Når socialkonstruktivistiske tror, at alle ord skaber virkelighed, og vrede ord derfor skal censureres, bliver de et nyttigt redskab for magthaverne.

  Kommentar by traveler — 14. maj 2018 @ 05:34

 26. Det drejer sig om åndelig frihed. Hvem skal cencurere den? Fortsat god mandag. (Støt siad). mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 14. maj 2018 @ 10:42

 27. Ham Soros har kun en masse penge, fordi han har stjålet en masse penge.
  Hvis der nogen der har flere penge , er der andre der har mindre. Fakta.

  Hans forbryderiske forbrug af andres penge må stoppes. Han er også klart bims, ikke i stand til at overskue sine handlinger.

  Han må indlægges og pengene må bestyres af andre og mere fornuftige mennesker fx jeg.

  Han skal da have mad og en seng at sove i og nyt tøj af og til, men han kan ikke have lov til at gå frit rundt; en EUopgave- tag pengene fra den konfuse gamling!

  Kommentar by Hul igennem? — 14. maj 2018 @ 19:50

 28. Ja, bims eller bare dum – og mod dumhed kæmper selv guderne forgæves.

  Kommentar by A. Nysted — 14. maj 2018 @ 22:20

 29. #27+28, Soros er bare en handskedukke for Rothchild-familien. I kan være helt sikre på, at hans penge fortsat vil blive kanaliseret i retning af den vestlige civilisations ødelæggelse, lang tid efter hans død.

  Kommentar by Hr. Snusk — 15. maj 2018 @ 01:00

 30. https://ekstrabladet.dk/112/knivoverfald-paa-bakken-politi-massivt-til-stede/7156398

  Gæt

  Kommentar by P — 15. maj 2018 @ 05:41

 31. Tillykke til Israel med de 70 år. Imodsætning til den arabiske verden (minus olie) har de formået at få et blomstrende demokrati op at stå.
  Kom så ikke og sig frihed og demokrati intet har med religion at gøre :-). STØT SIAD. Fortsat god tirsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 15. maj 2018 @ 07:26

 32. @Michael Unna 07:26

  Det der “Unna”, er det er reference til den ene hjernecelle du er i besiddelse af?

  Du fatter nok ikke en gang hvor både provokerende og afslørende dit seneste indlæg er. Jeg plejer ikke at lade mig forstyrre af dine Olsen Banden indlæg og din store kærlighed til den skurkestat som har medført så mange lidelser, men det kan også blive for meget af de gode.

  Kommentar by Balder — 16. maj 2018 @ 00:17

 33. Mellemøstens eneste velfungerende demokrati, Israel, er omgivet af skurkestater gennemsyret af den korrumperende krigsreligion islam. For at holde disse aggressive skurkestater i ave må Israel benytte kontante metoder.

  Vi forstår bedre og bedre Israel og hvilke problemer, de slås med, og hvorfor de må benytte kontante metoder. Det gør vi, fordi politikerne inviterer indbyggere fra disse aggressive skurkestater ind i vores europæiske lande, og de medbringer hele paletten af dårligdommene fra deres hjemlande, som vi nu også skal til at slås med for at beholde vores dejlige velfungerende lande.

  Den herskende europæiske ideologi anerkender ikke, at migranter massivt medbringer dårligdomme fra deres hjemlande, selvom statistikken og virkeligheden taler sit tydelige sprog. I stedet for rettidig omhu vender de herskende ideologer en irrationel vrede mod dem, der gør opmærksom på statistikken og konsekvenserne heraf, og magtapparatet bruges til at censurere eller kriminalisere kritikere af den herskende ideologi, alene med det formål at holde ideologien pur og ren ad absurdum.

  Hvis vi skal bevare vores velfungerende demokrati og danske kultur, bliver vi imidlertid nødt til pragmatisk at lære af Israels rettidige omhu. Tillykke til Israel med de 70 år.

  Kommentar by traveler — 16. maj 2018 @ 11:21

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper