12. maj 2018

Mindesten for Jens Toldstrup, Hjelm Hede, 11. maj 2018: ‘Uden kamp – Ingen sejr’

Når nu jeg er på egnen og vejret er sommerligt, var det oplagt at køre en tur til Hjelm Hede, og se mindestenen for modstandsmanden Jens Toldstrup. Turen foregik i en gammel Saab på kilometerlange grusveje, og det lykkedes kun lige akkurat at finde stedet før solen gik ned. Var det ikke for mensaneren iblandt os, der tre kryds i træk analyserede den rigtige vej frem, var det ikke lykkedes. Eksakt lokation: 56°30’17.0″N 8°56’28.4″E.

Artiklen herunder nævner at Toldstrup efter krigen blev folketingskandidat for Dansk Samling, men ikke at han i 1987 var en af flere tidligere modstandsfolk der var med til at grundlægge Den Danske Forening. Sidstnævnte forening blev bizart nok, ofte associeret med nazisme i danske medier. Fra Dansk Militærhistorie – Jens Toldstrup – Europas bedste nedkastningschef

“… hans vigtigste motiv for at gå ind i frihedskampen var den krænkede nationale ære og skammen over d. 9. april 1940. Dén dag havde Jens Toldstrup ligget udstationeret som løjtnant få kilometer fra København, hvor han og hans velbevæbnede soldater forgæves ventede på den kampordre, som aldrig kom.

Den 24 årige Toldstrup, der den gang hed Anton Ingersøn Jensen og var toldassistent, var dog ikke til sinds at bøje sig, og allerede d. 28. april kunne Jyllandsposten bringe hans Manifest til den danske Ungdom, hvor han så utvetydigt som muligt opfordrede til modstand mod værnemagten. Her gjorde han op med mellemkrigsårenes pacifisme og anationale ligegyldighed og konstaterede i vendinger, som fx:

‘Vore fædre har i sandhed efterladt os en dårlig arv. De har med fuldt overlæg forsøgt at ødelægge vore skønneste følelser: Nationalfølelse, fædrelandskærlighed og respekt for flaget. De har gjort, hvad de kunne, for at få os til at træde alt dette i grus. De har opfostret os til sløvhed og pjank, hvor der skulle være arbejde og alvor.'”

(Mindesten for modstandsmanden Jens Toldstrup, Hjelm Hede, 11. maj 2018; NB: Mobilfotos)

(Grimme Bakker, nedkastningssted, Hjelm Hede, 11. maj 2018)

Oploadet Kl. 11:21 af Kim Møller — Direkte link29 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/92402/trackback

29 Comments »

 1. Derfor er man medlem af Dansk samling, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 12. maj 2018 @ 11:51

 2. I Assens står stenen over Anton Jensen, plus en plade, hvor han blev født.

  Kommentar by Henrik True — 12. maj 2018 @ 13:34

 3. De Radikale ønsker ikke at Danmark har en historie. Vi skal kun være en flok identitetsløse individer som labber alt det fremmede i os.

  Kommentar by k.m. — 12. maj 2018 @ 13:43

 4. Kim og hans venner – dæmonerne som ejer youtube og alt andet, censurerer for tiden på Tommy Robinson, Devin Nunes og Mark Levin

  Kommentar by Christian — 12. maj 2018 @ 16:38

 5. Det er jo klart, at alle regeringer er underordnede alle efterretningstjenesterne, som ejer al informationen om os alle og som udsteder ordrerne til politikerne.

  Alt som truer deres eksistens, altså partierne, embedsmændene, journalisterne og de øvrige lakajer, gider sgu ikke remse dem op, er det eneste de virkelig har ressourcer til at bekæmpe. Det er selvfølgelig Tommy Robinson og Devin Nunes og ærlige jurister som Mark Levin, som truer deres komplette eksistens mest lige nu.

  Kommentar by Christian — 12. maj 2018 @ 16:44

 6. Og af nøjagtig de samme grunde bliver vi, på et eller andet tidspunkt, nødt til at tage kampen op mod globalisterne og deres religiøse jihadister. Der bliver ingen vej udenom!

  Kommentar by santor — 12. maj 2018 @ 16:45

 7. Sandt som det er sagt, alle ved det jo ender med det engang. Og sejr naturligvis, for det onde skal og kan ikke vinde.

  Kommentar by LarsB — 12. maj 2018 @ 18:15

 8. Det er måske mindre kendt, at Toldstrup aktivt stod parat med sit netværk mange år efter krigen, med kontakt til amerikansk efterretningsvæsen, i fald landet blev besat østfra. Da jeg talte med ham i 1990, virkede han som en meget mild og beskeden mand, men disse træk var vel i virkeligheden også naturligt komplementære til den barske side, idet han selvfølgelig militant måtte forsvare det, han følte varmt for. Vel at mærke den stærkeste nationalisme kombineret med den stærkeste antinazisme: Han sagde, at hvis man havde forklaret et ungt menneske, hvad nazismen er, og vedkommende stadig sluttede sig til den, var der ikke andet at gøre end at give personen en kugle for panden.

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 12. maj 2018 @ 18:16

 9. Ligesom Islam.

  Kommentar by Michael Unna — 12. maj 2018 @ 18:46

 10. Æret være Jens Tholstrups minde.

  Kommentar by Michael Unna — 12. maj 2018 @ 18:46

 11. Lige en kommentar PS til mit indlæg i 9). Islam er en-usekulær diktatorreligion-. Samtidshistorien fortæller rigeligt om dens perverse moral og etiske svinske ærinder. En nanobrøkdel herhjemme fra, kunne være de stakkels forældre i Århus, som har mistet Deres søn, efter han konverterede til dette antikristelige monster, og som så begik terror selv og medmord i Syrien.(jeg tror ikke en Craycomputer har kapacitet nok til at rumme alle de ofre denne universele spildplads af en ondskabsfuld religion, som Islam er, har skabt igennem tiden, men alene herhjemme kan vi jo forholde os til de såkaldte familiedrab, og dem som har mistet en søn eller datter til denne modbydelige religion). Trods alt. God lørdag aften. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 12. maj 2018 @ 18:51

 12. Min mor er født i Højbjerg og var som barn veninde med Jens Toldstrups datter, som også boede i Højbjerg. Hun fortalt, at Jens Toldstrup havde lavet et gyngestativ til børnene af nedkastnings containere fra krigen. Der kunne sidde to piger i en sådan container.

  Kommentar by Thorsted — 12. maj 2018 @ 20:24

 13. Apropos Den Danske Forening så er der forløbet 30 år siden denne forening udgav et særnummer i April 1988 blandt andet omhandlende et afsnit kaldet “Rædselskabinettet”. Med det menes en række spørgsmål og svar omhandlende indvandringsproblematikken.

  Mere: h t t p://www.dendanskeforening.dk/files/files/April_1988.pdf

  (kopier til et browser adresse felt og fjern mellemrummene)

  Da en del fakta allerede den gang blev forelagt folketingspolitikkerne, så skal de i hvert fald ikke hævde, at de ikke vidste noget.

  Kommentar by T. H. — 12. maj 2018 @ 20:40

 14. -Og en fuldstændig normal islamist, har lige stukket 2 mennsker ihjel og slemt skåret 8 mere midt i Paris. RT er først ingen andre “medier” skriver om det..politiet har skudt islamisten.

  Kommentar by Isabella — 12. maj 2018 @ 22:42

 15. @ # 14, Isabella:

  Jo, nu har nyheden minsandten nået de danske aviser. Manden råbte det oblogatoriske “Allahu Akbar”, så ifølge Jydepotten er motivet ukendt…

  Kommentar by Voldposten — 12. maj 2018 @ 23:46

 16. Hvis man er nødt til at ty til en mindesten for en nedkastning af materiel, så er der tale om, at man ganske enkelt ikke har noget reelt at mindes. Der er tale om overkompensation – intet andet.

  Kommentar by Henrik Gøtke — 13. maj 2018 @ 02:09

 17. Det er selvfølgelig de kristnes skyld alt sammen (Sort humor), så derfor har 3 selvmordsbombere sprængt sig selv i luften ved 3 kirker i Indonesien…(kilde JP elektronisk nu).
  Lidt ekstra sort humor fra tv2 musik……”jeg tror jeg går ud og slår en tilfældig ihjel. Det er saamfundets skyld”…dengang ironisk sort humor i dag er der muhammedanske idioter der tager det alvorligt.
  Trods alt god søndag. STØT SIAD ALT DET I KAN. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 13. maj 2018 @ 06:37

 18. -Hvorfor åbner du ikke din egen blog, Christian? Jeg vil da så gerne læse den.
  Men skrålerierne om at Kim Møller .. er alt muligt, finder jeg noget trættende, der må være vigtigere ting at bruge co2 på.

  Kommentar by Isabella — 13. maj 2018 @ 08:06

 19. Sluk dog for idioten Christian, som er false flag agent fra antifa

  Kommentar by Træt — 13. maj 2018 @ 09:00

 20. Hvorfor har psykiatrien svigtet…?Jeg anbefaler massiv medicinering, spændetrøje og isolation.

  Kommentar by Frafalden Moderat — 13. maj 2018 @ 09:35

 21. Christians behov for at kalde andre mennesker for kommunister, minder i påfaldende grad om venstrefløjens behov for at kalde andre for nazister. Tilfældigt?

  Kommentar by Hr. Snusk — 13. maj 2018 @ 09:56

 22. @ 15 Kommentar by Voldposten — 12. maj 2018 @ 23:46

  Moske mener Jydepotten at motivet for hvorfor han ikke har ventet til på tirsdag, med sin hellige gerning er ukendt. (Ramadanen starter).

  Kommentar by kenneth — 13. maj 2018 @ 10:14

 23. @14+@15

  Jeg hørte om jihad-angrebet i Paris i nyheder i radioen i en ny “sjov” variant af selskabslegen “nævn for Guds skyld ikke islam”: Radiooplæseren forklarede nemlig, at jihadisten var af russisk afstamning, men i anden sammenhæng, at han var en ung mand fra Tjetjenien.

  Denne variant “af russisk afstamning” er interessant, for på den måde får man både styrket fjendebilledet om russerne som de onde og undgået at nævne ordene islam og muslim.

  Også selvom fakta er, at højst 5% af den ‘tjetjenske befolkning er af russisk (eller kosakisk) afstamning, mens 95% er tjetjenske sunnimuslimer.

  Da den tjetjenske jihadist, Lors Doukaiev ville bombe JP’s kontor i Kbh. i 2010 med en TATP fragmentationsbombe (der som bekendt gik af på et toilet under monteringen), blev han kaldt tjetjensk-belgisk dengang. Med den nye sproglige udvikling ville han i dag blive kaldt “af belgisk afstamning”.

  Kommentar by traveler — 13. maj 2018 @ 10:36

 24. Med islam skabes også en general pervertering af sproget gennem parasitisme, dvs. ved at bruge andres begreber og give dem en helt modsat mening. Man kunne kalde det sproglig ‘parasitering’. Et aktuelt eksempel er det centrale kristne begreb ‘matyr’, der af muslimer er blevet overtaget og givet den lige stik modsatte betydning, nemlig til at betegne en jihadist, der bliver dræbt i forbindelse med at dræbe andre. Venstreradikale og andre tosser er lige så glade som jihadister for at bruge denne modsatte mening. Det så man, da teaterinstallation »Martyrmuseet« blev vist.

  Kommentar by traveler — 13. maj 2018 @ 11:00

 25. @ Kommentar by traveler — 13. maj 2018 @ 10:36

  “Russisk afstamning”. Så kan det være at det er ham Putin som står bag. Lad os start en krig mod Rusland!

  Kommentar by kenneth — 13. maj 2018 @ 12:27

 26. #16 At undergrundhæren ikke kom i aktion pga. den tyske overgivelse betyder jo ikke, at opbygningen og bevæbningen af den ikke var en bedrift.

  Kommentar by Odo — 13. maj 2018 @ 16:21

 27. # 16
  Du er da helt tom i hovedet !!

  Kommentar by Danskeren — 13. maj 2018 @ 16:54

 28. #23 m. fl.

  En gammel traver flyver igen..

  “Russerne har hacket hele mediebranchen. De stjæler bonusserne.
  Ja og det er jo også russere, der kører småpiger over i Stockholm, det er russerne der skød en masse uskyldige i Paris, også herhjemme var der en russer, der skød omkring sig ved Krudttønden, måske var det Putin selv, der skød vagtmanden ved synagogen i Krystalgade?
  Russere der voldtager og skærer småpiger i stykker i Italien, vi ved det godt ja.
  Det var russerne der sørgede for at hende der Hillary ikke blev valgt. Det er russerne der har narret briterne til at sige adios til EU. Russerne forhindrede også USA i at vinde? i Syrien. Det er russerne der står bag alle de stakkels, stakkels islamister i Calais, jaja vi ved det godt.

  Derfor er det også bare så heldigt at vi har bestilt lov til at sende 40.000.000.000kr til USA for nogle måskefly. Godt at Danmark helt alene er ved at vinde over både Rusland, NordKorea og Cuba på en gang, sammen med vores frihedselskende allierede i SaudiArabien, som jo også helt berettiget er i FN?’s menneskerettighedsråd. Også for dårligt at russerne har hacket både Juncker og Merkel. Russerne har også betaget Macron med en af deres ældste og mest udspekulerede honeypots
  Det er også russerne i Bruxelles, der er en trussel mod kvinderne, det er de millioner af russere i Tyskland, der opgejler de mange mange tusinder af nazister og fascister og rascister, der forklæder sig som almindelige mennesker.
  Heldigvis har vi SuperFogh og MegaHjort sammen med LudoLøkke og BrainyKristian; det alene-sammen med MoraloGade og Der AlteUffe- redder os fra russerne og deres “russia ukbar”- Det har jeg selv set i DR!”

  Kommentar by Hul igennem? — 13. maj 2018 @ 17:30

 29. Stenkast fra bro.
  Udført af muslimske småpiger.
  Sendt hjem af hippoerne med en formaning.

  Hvem fanden gider kæmpe for bevarlse af sådan et system ?

  Kommentar by Anonym — 13. maj 2018 @ 21:16

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper