17. maj 2018

Radikalsocialisten Arne Würgler i Radio24syv: “Børnene, de lærte så guerillakrig ik’. Ha ha ha hah…”

Sekvens hørt i seneste udgave af Finnsk terapi, hvor den 75-årige radikalsocialist Arne Würgler fortalte om et langt liv på den yderste venstrefløj. Direkte link.

Arne Würgler, musiker: … det skulle hedde Proletariatets Friskole Nr. 1. Ha ha hah, den fik vi så stiftet. Så fik vi en rektor, det var Finn Ejner Madsen… Han var en af de første praktiske ledere af det, og han gik i gang med at lærer børnene – det blev ikke en skole, hvor man gik i skole hver dag – det var en lørdagsskole. Det var ligesom det man i første omgang kunne komme igennem med. Børnene, de lærte så guerillakrig ik’. Ha ha ha hah, hvordan man ligesom bevæger sig frem, og sådan noget. Det var helt vildt, og der kunne vi godt se, at det måske er lidt længere ude end vi havde forstiller os. … Der løb det af med os, der begyndte det at blive en lille smule kedeligt for mig, det må jeg sige.

[…]

Arne Würgler: … en anden ting, det var, at da vi stod der på Fiolteatret, og ligesom skulle lave vores første forestilling, så kom Jesper (Jesper Jensen, red.) med en lille gave til os før vi skulle på scenen første gang. Det var Det Kommunistiske Manifest, et lille fint kommunistisk manifest, hvor han havde skrevet indeni tillykke med forestillingen, og sådan noget. Og det var meget sødt, men det var også – Jeg tog den hjem, og så læste jeg den – Jamen for pokker, hvis det er sådan det hænger sammen, hold kæft, så er det da bare derudad. Ha ha, det er jo nemt nok, ha ha hah…

(Arne Würgler, musiker, tidligere kandidat for Enhedslisten i Gribskov, 2017)

Oploadet Kl. 05:01 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/92423/trackback

12 Comments »

 1. Netop Jesper Jensen afsvor inden sin død – og efter Murens fald – kommunismen eller i det hele taget Venstrefløjen. Han havde følt sig presset, og kunne i virkeligheden ikke stå inde for sine mange, røde sangtekster. “Ring til Jesper!” havde folk sagt, hver gang der var noget. Og så havde han følt sig nødsaget til at skrive, selvom han inderst inde ikke troede på sagen …

  Men Det Kommunistiske Manifest, altså …

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 17. maj 2018 @ 07:31

 2. Jeg kan godt mindes de aggressive, militante børn, der marcherede ned ad Strøget dengang. Skubbende trodsigt og udfordrende til alle. Stakkels poder. De var uskyldige. Men måske blev de kimen til fascistoide bevægelser som AFA m. m. Vanvid.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 17. maj 2018 @ 07:34

 3. – Morten

  Han nævner flere gange vennen Benny Holst og Bente Hansen. Forældre til Hasse Holst, der blev AFA’er.

  “1994 Hele Antifascistisk Aktions hårde kerne anholdes i november i en bus spækket med våben, på vej til Jonni Hansens privathjem i Greve. Blandt de anholdte er Martin Lindblom, Camilla Esser, Hasse Holst, Balder Johansen, hans unge kæreste Maria Pagels, samt Christian Zwettler, der i 1993 blev idømt tre års fængsel for væbnet røveri. Yngste mand er Pelle Dragsted.”

  Kommentar by Kim Møller — 17. maj 2018 @ 07:44

 4. Så er der hele Blekingegadesagen, men mest af af alt….Tvind er stor og Mogens Amdi Pedersen er Hans profet :-) :-) :-). Lad os alle drage på pilgrimsfærd til King Fischer I-land i Miami og sejle rundt om den i tilbedelse, langt væk fra det danske skattevæsen. Hvad Mao mon ikke kunne have beundret i Danmark :-) :-) :-). Den politisk korrekte Venstrefløjs etik har igennem tiden smittet De Borgerlige, men værst af alt er den leflen for den yderst modbydelige religion- Muhammedanismen- som der nu er sket og sker på de bonede gulve, som forræderi imod friheden og det folk, som har skabt civilisationen. STØT SIAD. God torsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 17. maj 2018 @ 08:44

 5. Ak ja, gammelkommunisten Arne W. ville gå godt i spænd med gammelkommunisten Annisette, som sammen med sin mand, Thomas Koppel, i årevis lovpriste diktaturet i Albanien…

  Kommentar by Revisoren — 17. maj 2018 @ 10:25

 6. @ 5 . Apropos den “musikalske” vinkel ; er denne Arne Würgler den samme som engang i 70’erne begik en lp om at vaere boesse og stolt af det ?
  Blaese vaere med temaet , men sangstemmen var absolut vidervaerdig at laegge oere til . Jeg mener at kunne huske at “vaerket” fik lidt “airtime” hos statsradiofonien dengang . Men hjaelp gerne min hukommelse paa vej hvis jeg ligger helt forkert .

  Kommentar by krassisten — 17. maj 2018 @ 11:07

 7. # 6

  En hurtig søgning viser, at Arne W. i 1970 udgav LP’en “Pan”.
  Det kunne godt lyde lidt homoagtigt…

  I øvrigt kan man også nævne et ræverødt foretagende som “Røde Mor”, hvor alle de medvirkende var hardcore kommunister.

  Men alligevel er der aldrig nogen journalister fra MSM, som for alvor har stillet dem til regnskab, for at støtte nogle af de mest blodige og undertrykkende kommunistiske regimer.

  Til gengæld bliver personer som Erik Clausen og Troels Trier kaldt “folkekære”, og i årtier promoveret helt ukritisk af især Danmarks Radio.

  Kommentar by Revisoren — 17. maj 2018 @ 11:24

 8. Men historiens store paradoks er jo så at venstrefløjen endte op, (trods Uriaspostens endeløse panik-angst) som de store tabere, en samling sørgelige ideologiske invalider og forædte pensionister, komplet ude af stand til tørre sig selv i røven, for slet ikke at tale om at styrte verdenskapitalen…

  At totalsmadre de vestlige nationer og folkeslag tilfaldt i sidste ende liberal-globalisterne (Merkel, Fogh, Løkke, May, Reinfeldt, Sarkozy, Bush, etc.) i de borgerlige kapital-partier!

  Stort hurra for blå stue…

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 17. maj 2018 @ 13:41

 9. Arne Würgler ha ha ha hah

  Kommentar by BeCool — 17. maj 2018 @ 15:01

 10. Omsorgssvigtede børn og deres revolutionære forældre. Føj. Men endnu mere føj til nutidens åndsløse identitetspolitiske middelklasse og kulturelle elite.

  Kommentar by Uno — 17. maj 2018 @ 21:46

 11. Nej jeg tror det var Bent Jacobsen: https://www.youtube.com/watch?v=hM4YNV6e1Vs

  Kommentar by Hodja — 19. maj 2018 @ 17:34

 12. # 11

  Det klamme svin har fandeme også udgivet en sang ved navn “Pædofili-Blues”!

  Orkede dog ikke at høre makværket til ende…

  Kommentar by Revisoren — 19. maj 2018 @ 19:43

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper