24. maj 2018

Jørn Stjerneklar: “Congo er jo langt værre end Syrien og Yemen til sammen.. Folk sulter i titusindevis.”

Afrika var et sexet kontinent i journalistisk henseende, da socialistiske kæmpede for selvstændighed. I dag hvor der arbejdes for at åbne grænserne, bliver de brune øjne fotograferet i Mellemøsten. Interessant udmelding af Afrika-korrespondent Jørn Stjerneklar fra seneste udgave af Q&A på Radio24syv.

Jørn Stjerneklar, Afrika-korrespondent: Det eneste tidspunkt de interesserer sig for Afrika i Danmark, det er op til Danmarksindsamlingen i januar, hvor man så får nogle luderture betalt af diverse NGO’ere. Og så sender man så folk ned og laver noget optakt til indsamlingen…

Tag eksemplet nu med Congo. Nu er Congo kommet i pressen de senere dagen på grund af ebola, men Congo er jo langt værre end Syrien og Yemen til sammen. Altså, det er en humanitær katastrofe af dimensioner, der foregår lige nu. Der er krig nærmest i hele landet. Folk sulter i titusindevis. Børnene dør som fluer – der er ikke en ærlig dansk journalist der tager til Congo og laver noget.

Jørn Stjerneklar: … Jeg tror måske i 60’erne, da vi havde den der hvor landene blev selvstændige, der var jo gamle garvede journalister der rejste ned og dækkede det. Det var de første ti år, fra starten til 60’erne til start-70’erne, så holdt man bare op, og så har man overladt Afrika-dækningen til de danske NGO’er, MS, IBIS, Folkekirkens Nødhjælp og hvad de hedder alle sammen. Og de har jo en politisk agenda, de har ikke en interesse i at fortælle hvad der egentligt sker.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/92552/trackback

9 Comments »

 1. Inklusive hungersnød pga krig regner man med at op mod 6-7 millioner er døde i Congo siden midt-90erne.

  Kommentar by Henrik — 25. maj 2018 @ 01:28

 2. Stjerneklar, navnet lyder som et barn af Christiania, har en pointe: At der er slemt i Congo.

  I kyniske øjeblikke er det vel passende, at indbyrdes krige og epidemier holder befolkningseksplosionen i Afrika en smule i ave, selv om der nok skal mere til.

  I den vestlige verden kan vi gøre en smule som modtræk mod invasionen af lykkesøgende negre:
  Først og fremmest undgå at støtte alle disse naive NGO’ere, i særdeleshed Læger uden grænser, IBIS, Mellemfolkeligt Samvirke og andre, der har en skadelig trang til at hjælpe unge, stærke negermænd til Europa ved at sejle egne skibe mod Libyen og tage disse negre til Europa.

  Kommentar by anon — 25. maj 2018 @ 06:32

 3. I øvrigt er DDR (den demokratiske republik!!!) Congo formentlig klodens rigeste land, målt på mineraler i undergrunden. Så alle ulykker i Congo skyldes negrene selv, ikke Vesten. White mans burden…

  Kommentar by anon — 25. maj 2018 @ 06:36

 4. Citat: “…og så har man overladt Afrika-dækningen til de danske NGO’er, MS, IBIS, Folkekirkens Nødhjælp og hvad de hedder alle sammen.”
  Jamen denne dækning klarer disse nævnte “frelsere” jo også ganske godt. Der findes ingen i det danske land der ikke ved, at det der er brug for er “send flere penge” og importer langt flere afrikanere.

  Det eneste jeg husker at Congo positivt har bidraget med til verdenssamfundet, er drinken “Lumumba”, opfundet engang i 60’erne og opkaldt efter Congos første præsident, Patrice Émery Lumumba.
  I vore dage er det vel racistisk at drikke en Lumumba?

  Kommentar by Henning Jensen — 25. maj 2018 @ 07:38

 5. > Henning Jensen 07:38

  Det er helt sikkert racistisk. Congo har nu også bidraget positivt til skinkekutternes udvalg: Congobajer. Så er det vist det…

  Kommentar by anon — 25. maj 2018 @ 08:04

 6. Djurs Sommerland har ændret den meget omtalte forlystelse, der røg i racismefælden.¨
  De siger det var planlagt på grund af en renovering af anlægget. Det er vist kun den halve sandhed.

  Den sorte neger er fjernet og erstattet af skulpturer der ligner gorillaer.

  Kommentar by k.m. — 25. maj 2018 @ 08:08

 7. Congo, er det ikke en bog af Michael Crichton?
  Hvad er Stjernetosset’s agenda her. Er hans aktier i Congolesiske vindmøller faldet eller hvad? Manden fabler om 60’erne og luderture.
  Han sagde dog en ting der virkede fornuftigt, “der er ikke en ærlig dansk journalist….”

  Kommentar by Frank Hagmann — 25. maj 2018 @ 10:01

 8. Afrika bliver aldrig udviklet. Congo ligger med en IQ på under 70 og det er grænseretardering. Befolkningseksplosionen i Afrika og mellemøsten vil aldrig slår over i en udvikling med en social transformation med en stabilisering af befolkningen. Deres IQ er for lav til en udvikling finder sted. Det blive enorme demografiske sammenbrud vi kommer til, at se i fremtiden.

  Kommentar by Thorsted — 25. maj 2018 @ 15:05

 9. Største tabstal i krig siden ww2 https://da.wikipedia.org/wiki/Anden_Congokrig …men husk vi skal glo på perkerkonflikter døgnet rundt (også her i DK som burde være det endste perker vi fokuserede på)

  Kommentar by Teis — 28. maj 2018 @ 20:41

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper