4. juni 2018

Lillelund om ramadan-apologi: ”giv aldrig Inger Støjbjerg ret i noget,’ den hippokratiske ed anno 2018′

Niels Lillelund fortæller, at indtil fornyligt var medierneog eksperterne bekymret for, hvorvidt danskerne fik væske nok under hedebølger. I år slipper vi for formaninger på grund af nye videnskabelige anvisninger, lagt frem for offentligheden af Politiken med hjælp fra professor Bente Klarlund.

Ypperlig kommentar af Lillelund i Jyllands-Posten – Hedebølge (kræver login).

“… ‘en gennemgang af den videnskabelige litteratur på området peger på, at det ikke er farligt for raske mennesker at faste. På vores breddegrader hersker der en kollektiv frygt for sulten […] Ser vi på faste i et evolutionsbiologisk perspektiv, har stenaldermennesket formentlig ikke spist hver dag året rundt. Måske er vores krop netop indrettet til, at vi skal føle sult fra tid til anden,’ siger Klarlund…

… I 2013 mente Klarlund i forbindelse med maj måneds eksamenstid, at ‘hvis du er så stresset, at du glemmer at drikke vand, bliver du lettere træt,’ og at ‘det er alfa og omega at sove godt i eksamensperioden… Og at ‘et dansk studie tydede på færre fejl og en hurtigere opfattelsesevne hos unge mænd, der spiste en proteinrig kost.’ Men det var selvfølgelig i forskellige klummer, og således er sundhed mangelunde og afhænger på mange måde af dagsformen. Hos patienten såvel som hos lægen.

Men ikke et ondt ord om ramadan. Enhver bliver salig i sin tro, selv om ramadanen måtte være i modstrid med det, der indtil forgangne uge var kendte lægelige anvisninger. Lægerne retter ind. Det manglede bare.Foreløbig glæder jeg mig til, at alle anvisninger om øget motion indstilles på ubestemt tid, mens Bente Klarlund finder ud af, at det sundeste for kvinder er at være konstant tildækkede, aldrig bevæge sig og ikke komme uden for en dør og i øvrigt leve af en meget oliemættet kost; så kunne en anden en måske få fred til at se fodbold på sofaen og drikke øl, mens vi ræbende konstaterer, at first: do no harm er erstattet af et ‘giv aldrig Inger Støjbjerg ret i noget,’ den hippokratiske ed anno 2018.”

Oploadet Kl. 09:09 af Kim Møller — Direkte link26 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/92844/trackback

26 Comments »

 1. Sandsynligvis er kristne indrettede som de er med kors og alting, måske er de virkelig indrettede sådan fordi de ville gerne ville bruge de der kors til at ville hænge muslimer og politikere og socialister op på dem og kalde det en korsfæstelse?

  Kommentar by Christian — 4. juni 2018 @ 09:44

 2. Jeg ser meget frem til, at moden omkring motion skifter, så det ikke længere er sundt at motionere, men at man i stedet for bør drikke mange øl! :-)

  Kommentar by Knud Madsen — 4. juni 2018 @ 09:48

 3. Jeg havde en snak med min gamle ven , overlaegen , forleden . Det drejede sig om nogle af hans kolleger der “fejrer” den dersens ramdan . Efter vores snak var een ting stensikker : jeg skal aldeles ikke nyde noget af at komme i kloe’erne paa en ramadan-perker-laege . Det skulle han foroevrigt heller ikke…

  Kommentar by krassisten — 4. juni 2018 @ 10:07

 4. Fagfolk lægger al faglighed til side, når talen falder på islam.
  Det er ikke kønt at overvære.

  Kommentar by Jern Henrik — 4. juni 2018 @ 10:20

 5. Når eksperter udtaler sig om sult er ufarligt, har de aldrig knoklet for føden, de skatteyder overbetalte brægehoveder burde sendes i arbejdsprøvning som selvforsørgende, måske det kunne ændre deres opfattelse af den arbejdende befolkning til det positive, hårdt arbejde kræver føde men det mærker kun halvdelen af den Danske befolkning der skaffer føde til den anden halvdel, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 4. juni 2018 @ 10:31

 6. Muligvis har støjsenderen ret i enkelte ting af den flom af ligegyldigheder, der flyder fra hende såvel som andre snyltere på tinge. Men hun gør (som det samlede fjolseting) ingen ting ved det.

  Kommentar by Nielsen — 4. juni 2018 @ 11:15

 7. Nielsen
  Hvad kan Støjbergs gøre?

  The boss is not always right, but he’s still the boss. Det betyder, at når hendes boss, Lars Lykke fortsætter “mere EU, mere Islam” så er Støjbergs magtesløs

  Kommentar by k m. — 4. juni 2018 @ 12:13

 8. k.m. så kan hun flytte over til Nye Borgerlige. Det vil sikkert også øge fokus på det parti.

  Kommentar by Hr. Snusk — 4. juni 2018 @ 12:26

 9. Ork ja. Vores kroppe er ganske rigtig indrettet til at modstå en evig mangel på tilstrækkelig næring,( nok ikke væske)men alligevel. Bente, har du overvejet om der var en grund til, vi havde en gennemsnitlig levealder på ca. 40 år i de gode gamle stenalderdage, du henviser til og i øvrigt en børnedødelighed på 50 procent eller mere? Hvis det er uskadelige, så er der jo heller ikke noget problem i at børn og gravide tørster i denne varme vel? Man må ikke fjerndiagnosticere og da jeg heller ikke er kompetent til dette og ville komme på kant med injurierne, hvis jeg fremlagde min umiddelbare psykiatriske vurdering, skal jeg lade være med det.

  Men hvad skal der egentlig til for at få frataget sin lægeautorisation? Bente Klarlund, jeg synes du for længst har overskredet den grænse med dine politiserende sygeligheder, og få så klippet det grimme, leverpostejsfarvede, pladehår så du kan se ud af øjnene og måske ligefrem få øje på virkeligheden, din islamslikkende ko…

  Kommentar by Margrethe — 4. juni 2018 @ 13:08

 10. Det siger utroligt meget om forskellige eliters bedrevidende, politiserede holdningsmassage, faciliteret af en korrupt/mindrebemidlet presse. Man kan blot gætte på det næste træk; muhammedanske fridage, måske?

  Kommentar by Frafaldenmoderat — 4. juni 2018 @ 14:23

 11. Ramadanfaste her i landet om sommeren betyder 16 timer uden mad og drikke. Og siden en kort nat næsten uden søvn. Lad os se, spise klokken 22.30. Samvær med familien nogle timer, måske et par timers søvn fra klokken 1-2 om natten. Op igen og spise klokken halvfire.

  Enhver som har boet i et arabisk land en længere tid ved hvordan det foregår. Man lægger sig altid meget sent om natten, og specielt da i Ramadan. Alle lider af søvnmangel og i ramadan sidder folk og falder og søvn på arbejdet. Naturligvis giver det øget risiko for fejl og skader når man har ansvar for andre mennesker. Men det bliver enormt svært at bevise det. Læger, buschauffører piloter og alle andre med ansvar for andre menneskers liv, bør ikke arbejde hvis de holder faste i ramadan.
  Jeg vil ikke have en læge med promille. Heller ikke en muslimsk lægen i ramadan.

  Kommentar by jørgen — 4. juni 2018 @ 14:24

 12. Når nu alle må bøje sig for islams fantastiske evne til at gøre denne verden til et bedre sted at være, så kan man jo heller ikke have en lægevidenskab, der hænger fast i forældede vantro normer.
  Hvis de under ramadanen måtte drikke alkohol i stedet for vand, ville muslimske taxachuffører kunne køre uden problem.

  Kommentar by Menig 442 — 4. juni 2018 @ 15:38

 13. Generelt er muslimer åndssløve. At de så forværrer det ved deres tåbelige ramadan, hvor især de mandlige får endnu kortere lunte, hjælper ikke just.

  Normalt har jeg stor respekt for Bente Klarlunds faglighed, men hun har åbenlyst en brist, når det kommer til muslimer.

  Nå, muslimer kan jo glæde sig over, at der ikke er mange af dem i Grønland, bortset fra Akkari, der vist har løst sig fra de snærende bånd.

  For i modsat fald ville ædegildet kun vare 2-3 timer om sommeren, men til gengæld 20-22 timer i vinterhalvåret.

  Kommentar by anon — 4. juni 2018 @ 18:16

 14. Den traditionelle kristne faste fra fastelavn til påske, drejede sig først og fremmest afståelse fra kød. Karneval betyder Farvel kød. I stedet spiste man fisk.

  Ramadan er derimod en mærkelig perversion, hvor det i kristen kulturarv anerkendte ord ‘faste’ misbruges til en spiseforstyrrelse. Ligesom begrebet ‘martyr’ er perverteret fra selvopofrelse i Kristen forstand til massemord i islam. osv. osv.

  Det er en vittighed, at kalde Ramadanen faste. Ramadanen er:

  – madforskydning (madforstyrrelse) fra dag til nat.
  – problematisk dehydrering midt i sommersolen.
  – store måltider om natten med usund muslimsk mad og drikke, der er fed og sukkerrig
  – forstyrrelser af nattesøvnen

  Ramadanen hænger sammen med, at islam er nattens, mørkets og underkastelsen religion, med kvinderne klædt ud som sorte spøgelser for at please måneguden Allan fra Mekka.

  Det påstås, at muslimer flest er særlige genetisk disponeret for diabetes. Det lyder som en belejlig undskyldning. Men jeg mener at vide, at læger mistænker Ramadan for en årsag par excellence til type 2-diabetes – og ikke genetik. Indavl giver andre genetiske skader.

  Hvor man i Danmark har valgt et mummespil omkring helbredsproblemerne pga. Ramadan for ikke at blive anklaget for ‘racisme’ eller for at være ’islamofob’ eller ‘nazist’, så kan de i Mellemøsten – muslim til muslim – godt sige tingene som de er:

  https://edition.cnn.com/2013/08/07/world/meast/ramadan-over-eating-eid/index.html

  Kommentar by traveler — 4. juni 2018 @ 19:50

 15. traveler — 4. juni 2018 @ 19:50 :

  Godt formuleret!

  ………

  Som handicappet, tvangsindlagt under den kommunale hjemmepleje i Lidenlund, må jeg se i vejviseren efter et dagligt/månedligt, nærende, måltid, hvis ikke de var fordi vores datter hver anden uge sender ekstra aftensmad med, når vores solstråle er her.
  Jeg får både vand, the, cacao og juice nok, men for fanden hvor ville jeg dog gerne have hjælp til at få en anstændig kost, som også kan glide ned!

  Kommentar by M.S. Carstens — 4. juni 2018 @ 23:03

 16. https://ekstrabladet.dk/112/ti-personer-koert-paa-hospitalet-efter-festival-nu-advarer-politiet-danskerne/7183570

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 5. juni 2018 @ 01:05

 17. Der skal nok komme et eller andet geni og påstå at det der beskrives i EB artiklen (som så afliver præmissen i OP) er en indirekte følge af ramadanen der åbenlyst ikke kun er farlig for muslimer men alle indenfor en radius på 50 meter og derfor udgør en sikkerhedsrisiko.

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 5. juni 2018 @ 01:46

 18. Det at faste er faktisk en gammel dansk tradition vi så nok af magelighed og overflod har lagt fra os
  Fastelavn:
  Under fasten var det forbudt at spise kød og hvedebrød. Derfor blev der holdt mange fester inden fasten, og alle mæskede sig med mad. Fastelavnsboller blev spist tirsdag inden faste, og de var fyldt med sukker og rosiner.

  I dag er den traditionelle fastelavnsbolle af wienerbrødsdej. Det kan Frk. Jensen krediteres for, da hun med sin kogebog forbedrede fastelavnsbollen i begyndelsen af 1900-tallet

  https://da.wikipedia.org/wiki/Fastelavn

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 5. juni 2018 @ 02:13

 19. Nu nøjes vi så med at udøve vold på en tønde fyldt med diabetesfremkaldende stoffer

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 5. juni 2018 @ 05:14

 20. Tja sådan er der sku så mange “vigtige” ting at ta` stilling til !!!

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 5. juni 2018 @ 05:18

 21. @18
  “Det at faste er faktisk en gammel dansk tradition vi så nok af magelighed og overflod har lagt fra os”

  Sludder, det har intet med magelighed at gøre. Afskaffelse af faste skyldes velgennemtænkt protestantisk kristendom, hvor man afskaffer ideen om religiøs gerningsretfærdighed. Kødfrihed er dog fortsat velkommen af andre årsager end kristen fromhed og askese.

  @19
  “Nu nøjes vi så med at udøve vold på en tønde fyldt med diabetesfremkaldende stoffer”

  Sludder. Det er altid til forhandling, og selvfølgelig tænker danskerne flest fornuftigt, så tøndes fyldes med clementiner, ostehaps, frugtstænger, riskiks, mv.

  Kommentar by traveler — 5. juni 2018 @ 06:53

 22. >7 k.m.
  Hun kan, hvis hun vil, gøre noget for at fravriste eurokraterne magten over danske politikere. Hun kan smide fremmede ud, i stedet for at stemme for det ene forslag efter det andet, som gør mængden af fremmede større. Det vil hun ikke, og det synes som om hun aldrig har haft noget sådant i tankerne. Hun kan følge grundloven i stedet for at følge de utallige love og forordninger hun selv har været med til at vedtage, og som er enten i modstrid med omtaltte grundlov eller i strid med tidligere vedtagne love. Røvhullerne i fjolsetinget skriver altid love “for” danskerne. Men i virkeligheden er de ligegyldigheder, som de bruger en hel eftermiddag på at snakke om. Og lovene ender altid med, at være til skade for os. De love, som kunne være os tiul gavn, arbejder de målrettet på at afskaffe/udvande jvf naturfredningslovene, som umådelig stupide Ellemann søger, at fjerne til fordel for hans elskede landmænd. Eller loven om den private ejendomsret, som stort set aldrig bliver overholdt og som der hele tiden negligeres, ved vedtagelse af nye love om skatter og afgifter. Ekspropriation er dagligdags forteelser, som end ikke behøver vedtages i folketinget, men som kommuner glade og fro foretager i ét væk.
  Kort sagt, hun kan lukke røven med alt hendes vrøvl og valgflæsk, og stemme imod love, der begrænser danskeres frihed.

  Kommentar by Nielsen — 5. juni 2018 @ 07:11

 23. Grundlovsdag er vel i strid med krigs- og terrormanualen Koranen, og “fornærmer” sikkert muhammedanerne her under ramadanen.

  Husker at Margrethe Pestager for nogle år siden foreslog at afskaffe samtlige kristne helligdage, da de bare var “overflødige”, så mon ikke Grundlovsdag også er i farezonen?

  Kommentar by Infidel — 5. juni 2018 @ 16:06

 24. Bente Klarlund lyver. Der er masser af videnskab, der viser, at ramadanen er farlig. Selv myndighederne i de varme lande ved det. De udgiver hvert år råd til muslimerne om hvordan de skal opføre sig for at undgå ulykker.

  Beviser kan læses her – med masser af kilder:

  https://hodjasblog.one/saa-er-ramadanen-over-os-igen-2/

  Kommentar by Hodja — 5. juni 2018 @ 22:26

 25. Iøvrigt henviser Klarlund til en undersøgelse hun har lavet med 10 forsøgspersoner.

  Videnskab med under 20 forsøgspersoner er statisk set uden værdi.

  Hun burde meldes (en gang til) til Nævnet for Videnskabelig Uredelighed.

  Kommentar by Hodja — 5. juni 2018 @ 22:28

 26. Statistisk ;-)

  Kommentar by Hodja — 6. juni 2018 @ 22:17

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper