11. juni 2018

Sverige før valget: “.. hvis du snakker om immigrasjon stemples du automatisk som sverigedemokrat.”

Efterårets rigsdagsvalg i Sverige bliver efter alt at dømme et historisk valg. Sverigedemokraterna står til at blive største parti, og hverken medier eller stålsatte multikulturalister kan gøre noget de ikke allerede har gjort i årevis. “Behövs det göras något radikalt för att stoppa dem?”, spørger en journalist fra statsmediet SVT Amanda Lind fra Miljöpartiet, der er født i Uppsala, formentligt uden dreadlocks. Selvom hendes parti står til at miste hver tredje stemme, så er Sverige ikke desto mindre stadig et trafikuheld i slowmotion.

Fra norske DN – Sverigedemokraterna klart størst i ‘norsk’ måling

“– Jeg blir ikke forundret om Sverigedemokraterna får opp mot 35 prosent oppslutning ved valget, sier immigrasjonsforsker Joakim Ruist ved Göteborgs universitet.

SD får 26,1 prosent på junimålingen fra Sentio, mens det er full krise for Socialdemokraterna og Moderaterna som får henholdsvis 21,7 og 17,1 prosent. …

Arve Østgaard, seniorrådgiver og medgrunnlegger av Sentio har en enkel forklaring på spriket fra andre målinger.

– Våre målinger er webbaserte, så folk svarer ærlig. SD er ikke stuerene i Sverige, så folk tør ikke å si det når de blir oppringt. Det er det samme som skjedde med Trump i USA, sier Østgaard. …

Likevel er det knapt noen i Sverige som vil snakke om Sentios målinger, hverken politikere eller pressen.

– Det er totalt paranoid, og vi blir beskyldt for å være kjøpt og betalt. Debattklimaet i Sverige er helt ekstremt, og det er SD mot røkla, sier Østgaard.

Han understreker at Sentio driver med slike målinger i 22 land, og at det er kun i Sverige målingene trekkes i tvil.

– I Sverige har det lenge vært sånn at hvis du snakker om immigrasjon stemples du automatisk som sverigedemokrat. Det er helt ko-ko, og vi er selvsagt hverken kjøpt eller betalt, sier Østgaard.”

(Foto: SVT, Forum, 5. juni 2018)

Oploadet Kl. 02:51 af Kim Møller — Direkte link28 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/93017/trackback

28 Comments »

 1. Og som omtalt på snaphanen, underdriver medierne partiets forventede stemmetal groft.
  Fårhåbentlig får AfS også et godt valg. Sverige trænger til det.

  Kommentar by Nielsen — 11. juni 2018 @ 05:07

 2. Jeg vil nødig være lyseslukker, men forventninger om at diverse meningsmålinger skulle afspejle et kommende valgresultat histovre i Absurdistan er frustrane. Hvilket beror på ‘vagsystemet’. Det er så korrupt og betændt, at selv EU har måttet løfte øjenbrynene og talt om at sende valgobservatører:

  Når Svensson går ind i valglokalet, skal hen, efter at være blevet registreret, gå hen til et bord, hvor de enkelte partier har anbragt hver deres kasse med stemmesedler. Svensson skal så selv tage en seddel fra den kasse, hvis parti hen agter at stemme på. Dette foregår i fuld offentlighed og under beskuelse fra samtlige tilstedeværende, inklusive de valgtilforordnede (som stort set alle komme fra ‘Syvpartiet’). Og skulle Svensson føle sig fristet til at tage en stemmeseddel fra et ‘forkert’ parti – så er han pr. omgående stemplet som ‘racist, nazist og främlingsfientlig’ og må imødese en fyreseddel i næste dags post.

  Nu kan Svensson jo prøve at omgå dette ved at tage flere stemmesedler, evt en fra alle kasser, inden hen går ind i stemmeboksen. Men i så fald er hen endnu værre stillet, idet hen så – foruden at være politisk suspekt kan beskyldes for at være kujon og spille med fordækte kort.

  Men i de nævnte tilfælde er Svensson faktisk heldig, for hen kan jo rent faktisk stemme på et ‘forkert parti’ – hvis hen er modig nok og ligeglad med det svenske Berufsverbot. Det er nemlig ofte således, at ‘Syvpartiet’ har sendt deres ungdomsorganisationer ud til valgstederne, hvorefter det ‘forkerte’ partis stemmesedler på mystisk vis er forsvundet allerede inden den første vælger er dukket op. Og de er ikke ‘forsvundet’ ned i stemmeurnerne, men sporløst borte. Og det er der jo inget at göra vid..

  Det siger faktisk alt om svensk mentalitet, at man i årevis har fundet sig i dette.

  Kommentar by Voldposten — 11. juni 2018 @ 06:27

 3. Jeg har set nogle forklaringer på SD s fremgang, som var langt ude i luften. Denne er en af de bedste, jeg har set:

  Der er en lavine igang i Sverige

  Nils-Olov Johnson anvender (PF) Preference Falsification, for at forstå det. Det går i korthed ud på, at flere tør sige deres mening offentligt, hvilket hvilket gør, at endnu flere tør det. Dettte gælder når de svarer på webspøgsmål og telefoninterviews. Der er altså en lavine igang (som jeg selv har forudset dengang jeg kaldte det ‘sprækker i en dæmning’ for mange år siden.)

  http://snaphanen.dk/2018/06/11/der-er-en-lavine-igang-i-sverige/

  Kommentar by Snaphanen — 11. juni 2018 @ 07:03

 4. Nu er jeg altså forvirret? Jeg troede, at det var “cultural appropriation”, når hvide var så frække at have dreadlocks?

  Kommentar by Hertz — 11. juni 2018 @ 07:09

 5. Sverige!? Insane Asylum: – One Flew Over the Cuckoo’s Nest – Synd for svenskerne, at de ikke har en Jack Nicholson til at sætte idiotien i perspektiv!

  NB: Måske skulle man gøre kvinden, som har uglet sig ud med dreadlocks, opmærksom på at dread kan oversættes til rædsel – Rædselskrøller! – Men det opdager hun nok snart.

  Kommentar by T. Flodur — 11. juni 2018 @ 07:09

 6. @Voldposten: Valgsystemer er betænkeligt, men ikke mere at kun midre organisationer har påtalt det.

  Det har flere små mangler, der kun tilsammen gør det udemokratisk. Kasselstrand fra AfD omtale dem forleden

  https://alternativforsverige.se/debatt-etablissemangets-riggade-valsystem/

  Kommentar by Snaphanen — 11. juni 2018 @ 07:09

 7. Det er da et smukt stempel. Endelig nogen der tør sige noget om virkeligheden.

  Kommentar by Michael Unna — 11. juni 2018 @ 07:25

 8. Hende med midehåret er selvfølgelig 100% troværdig.

  Nøjagtig ligeså troværdig som det system, hvor 8.000 embedsmænd, skal sørge for at alt “går rigtigt til” ved det kommende valg. De skal bl.a. beskytte valget mod “fremmede magter”:

  https://www.b.dk/globalt/8.000-embedsmaend-skal-beskytte-det-svenske-valg-mod-fremmede-magter

  Man kan kun væmmes over udviklingen i Sverige. Selvdestruktionen sat i system – og det kan end ikke et stærkt resultat til Sverigedemokraterne rokke ved.

  Kommentar by Bror Lerbror — 11. juni 2018 @ 07:38

 9. 2. God beskrivelseaf situationen. Idiotlandet er en tand værre end Danmark på alle parametre. Der hvor Danmark fejler fælt er ved at skjule bestemte oplysninger for folket. Per definition er det et brud på folkets styre når man ikke har adgang til bestemte oplysninger. Men på den parameter fører Idiotlandet som sagt også.

  Kommentar by River — 11. juni 2018 @ 08:42

 10. Godt i nævner det Voldposten 06:27 og Snaphanen 07:03.
  Mange har ved tidligere svenske valg anklaget dem for at være udemokratiske fordi de ikke er hemmelige.
  Hvorfor bliver der ikke gjort noget ved det?

  Bliver det svenske valg kontrolleret af OSCE, der blev dannet for at samarbejde om udbredelse af demokrati og menneskerettigheder i Europa i kølvandet på den kolde krig?

  OSCE’s særlige organ ODIHR foretager obsevationer af valghandlinger mhp at vurdere i hvilken grad valget opfylder fundamentale krav som lige adgang, at der er almen valgret, at der er politisk pluralisme, tillid til at valget er hemmeligt, så den enkelte vælgers stemmeafgivning ikke overvåges osv https://www.osce.org/odihr/elections

  Hvad siger OSCE/ODIHR om de svenske valg, der ikke opfylder kravet om at vælgerens stemmeafgivning er anonym?

  Hvis du som svensker sætter kryds ved Sverigedemokraterne, bliver det observeret, at du valgte deres stemmmeseddel og du risikerer at blive stemplet som paria og socialt udstødt og du kan miste dit job. Det kræver sin mand m/k.

  Kommentar by A-mad — 11. juni 2018 @ 08:45

 11. Det er så patetisk at se hvide med det ulækre, rastafarihår. Det har aldrig klædt negerne, men når nu så mange negere er så ivrige efter at signalere, at de ikke vil respekteres som voksne, intelligente og ligeværdige med hvide, ja så er det deres valg. Men man behøver vel ikke ligefrem gå dem i bedene, med dette anti-intelligente-jeg-er-upålidelig-og-kan-ikke-passe-et-arbejde look.

  Jo tak, jeg er helt med på at jeg med disse holdninger selv er kravlet op på podiet som guldvinder af “fordomnazistracistislamofob” hetzkonkurrence. Der til har jeg kun at sige: Tilhørere du en gruppe, der har fået et dårligt ry blandt de omgivende mennesker, det være sig romaer, negere, Jehovas vidner, osv osv.- ja muslimerne gider jeg slet ikke nævne, de vil for altid være uden for terapeutiske rækkevidde – så se på dig selv og dit gruppetilhørsforhold og tænk ” Hvad er det jeg og mine gør forkert, siden vi har så dårligt et ry? Hvad kan jeg selv bidrage med for at ændre det til noget bedre? Negerne i USA kunne for eksempel begynde med at samle deres affald op i gaderne, gøre det til en dyd at gå i skole og lære, undlade at begynde at få uplanlagte børn i rollen som enlige 17-årige mødre, og lade være med at dyrke gangsterrappere med røven ude af bukserne som livets mening. Det har onde hvide mennesker som mig altså ikke tvunget dem til. SÅDAN ændrer man “fordomme”.

  Den nuværende offerstrategi kører på melodien “Først pisser vi på os selv, og så skriger vi opog råber racist, fordi folk siger vi lugter”.

  Ja men det er jo lige præcis dét i gør, lugter, fordi I VÆLGER at pisse på jer selv. Så må jeg ikke komme og sige i lugter? jo det kan I tro jeg må, og det agter jeg at blive ved med til vi måske engang ser, at I har lært, hvad ansvar for egne valg og gerninger er for en størrelse.

  OBS: Har i forøvrigt ikke lagt mærke til at Jehovaerne er blevet meget mere høflige og ikke så anmassende som de var før i tiden? Men det er selvfølgelig også domineret af hvide mennesker, som er i stand til at erkende, at som du råber i skoven, vil omgivelserne opfatte dig.

  Kommentar by Margrethe — 11. juni 2018 @ 09:13

 12. Svenskernes undskyldning er at man kan skaffe stemmesedlerne før valget. Man kan få dem personligt fra et partikontor — og de har midlertidige partikontorer rundt omkring på gader og stræder op til valgene. Man kan også henvende sig til et parti og bede dem om at sende en stemmeseddel i en diskret indpakning.

  Kommentar by Peter Lund — 11. juni 2018 @ 09:50

 13. Enig, godt set Peter Lund 09:50. Den undskyldning gør jo ikke afstemningen hemmelig – slet ikke, hvis du skal aflevere navn og adresse til Sverigedemokraterne og bede dem “sende en stemmeseddel i en diskret indpakning” (Ligesom pornoblade i gamle dage? Dengang jeg arbejdede i posten vidste altid, at der var porno i. Pakken/brevet lod vi gå i stykker og så kunne vi ‘mandsgrisar’ i omkarteringen få glæde af de saftige billeder (evt under en onanitur på toilettet). Bagefter puttede vi dem i en særlig plastpose med beskeden til modtageren: “beskadiget i posten pga af utilstrækkelige indpakning” :-)

  Kommentar by A-mad — 11. juni 2018 @ 10:28

 14. Når man som det store svenske flertal har en nærmest dybfølt religiøs forventningens glæde ved at blive lukket ind i det multikulturelle paradis, så kan man som udenforstående godt forstå den vrede, som rettes mod mindretallet, der vil lukke porten til dette paradis. At det kunne dreje sig om et helvede, som et intelligent mindretal mindretal forsøger at forhindre bliver til virkelighed, er uden interesse.
  På valgdagen vil flittige paradistilhængere fjerne eller overdække modstandernes valgsedler, så Svenson kun kan gå eller vælge paradiset.

  Kommentar by Menig 442 — 11. juni 2018 @ 10:32

 15. I vesten kan man stemme på det ene parti eller på det ene parti.

  Kommentar by Christian — 11. juni 2018 @ 10:56

 16. Svenskere oplære i at have nødrationer til mindst 3 dage, i tilfælde af angreb fra Rusland.

  Truslen indefra interesserer dem ikke.

  Kommentar by k m. — 11. juni 2018 @ 12:05

 17. Hvis et afrikansk land ville kopiere det svenske valgsystem ville alle internationale observatører betegne det som skabt med henblik på valgsvindel.

  Der findes ikke officielt godkendte stemmesedler, og vælgeren kan skrive sin stemmeafgivelse på hvad som helst, som hen kan komme i stemmekuverten og lukke den bagefter.

  Der trykkes måske 10 eller 20 gange så mange stemmesedler som der er vælgere, og det vil være en smal sag at erstatte de faktisk afgivne stemmesedler med et andet miks, som giver den ønskede stemmefordeling.

  Selv hvis Sverigedemokrater er med ved stemmeoptællingen vil deres indvendinger blive betegnet som konspirationsteori.

  Kommentar by Træt — 11. juni 2018 @ 12:40

 18. Ifølge et ovenstående link blev der trykt 175 millioner stemmesedler til de sidste svenske “valg”

  Kommentar by Træt — 11. juni 2018 @ 12:43

 19. @Christian: Ja, hvad man end stemmer på får man radigal politik, dvs. flere muslimske indvandrere og mere stokkepolitik mod svage etniske danskere.

  Kommentar by Træt — 11. juni 2018 @ 12:47

 20. Lad os nu lige spise knækbrød til, og vente til efter stemmeoptællingen med jubelen.

  Så har socialdemokratiet og Feministisk Initiativ nok alligevel fået 101 % af stemmerne…

  Kommentar by Infidel — 11. juni 2018 @ 13:07

 21. Stemmeurnerne med de stemmesedler, der skal optælles er allerede gjort klar, med den rigtige fordeling af stemmer, inklusive et passende antal ugyldige

  Kommentar by Træt — 11. juni 2018 @ 14:19

 22. @Kommentar by Voldposten — 11. juni 2018 @ 06:27
  Din udlægning af det er så ikke hele sandheden for på nogen områder er det nok en kende mere demokratisk end det Danske valgsystem.

  Som den Svenske statsborger Daniel Ankarloo forklarer:

  “I Sverige er ethvert partis stemmesedler offentligt tilgængelige langt før valgdagen. De kan under hele valgkampen hentes i alle de valstugor, som partierne sætter op over hele landet. Derudover sender de partier, der er repræsenteret i både de nationale og regionale parlamenter, deres stemmeseddel direkte hjem til stemmeberettigede individer. I modsætning til Danmark er valgstedet altså ikke det eneste sted, hvor vælgerne får deres stemmesedler.

  Den, der har lyst til at stemme hemmeligt, kan medbringe en stemmeseddel fra et af de andre steder, når han eller hun skal stemme”

  Eva Jung skriver i Berlingske:

  “Samtidig er der såkaldt ”fri nomineringsrätt,” der betyder, at man i realiteten kan kalde sig et parti, samme dag valget afholdes. Man behøver altså ikke ligesom i Danmark at indsamle 20.000 underskrifter for at bede om godkendelse som politisk parti”

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 11. juni 2018 @ 18:02

 23. Det Svenske system fratager ikke individer der har lyst til at skilte med deres politiske ståsted i valglokalet men gir´vælgerne begge muligheder

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 11. juni 2018 @ 18:16

 24. Det kan da hurtigt blive kaotisk. DVS man også kan fjerne stemmesedlerne fra valglokalerne på de partier man ikke bryder sig om???? :-) :-) :-)

  Kommentar by Michael Unna — 11. juni 2018 @ 19:03

 25. > DVS man også kan fjerne stemmesedlerne fra valglokalerne på de partier man ikke bryder sig om???? :-) :-) :-)

  Det hænder af og til at de “bliver væk”…

  Desuden er det ikke så nemt at få sine stemmesedler ud på alle valgstederne hvis man er et nyt parti. Man skal selv sørge for det hvis man er ny eller fik for få stemmer sidst.

  Kommentar by Peter Lund — 11. juni 2018 @ 22:46

 26. Selvfølgelig er trolden begejstret for det svenske system hvor die Parteigenossen holder øje med om folk stemmer rigtigt

  Kommentar by Træt — 12. juni 2018 @ 03:53

 27. >26 @Træt
  Ja, idioten har tydeligvis ikke forstået meningen med hemmelig afstemning. Den skal jo netop være hemmelig FOR ALLE, så man ikke kan presse folk til at stemme noget, de ikke selv har ønsker. “Du har da ikke noget imod at vise mig din stemmeseddel, VEL Svensson?”
  Det jo også derfor man i alle civiliserede lande SKAL være ALENE i stemmeboksen.

  Kommentar by Hertz — 12. juni 2018 @ 16:35

 28. Da videoudlejningsautomaterne kom frem i sin tid kunne udlejerne indskrænke antallet af “alibifilm” til et minimum.

  Kommentar by Træt — 12. juni 2018 @ 20:58

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper