22. juni 2018

Folkemødet 2018: Ideologisk pluralisme på Nørregade, gravide mænd… og guldøl til 79 kroner flasken

Jeg ville gerne havet lavet en større forkromet gennemgang af årets Folkemøde, men jeg har simpelthen ikke tid. Folkemødet 2018 var ikke væsensforskellig fra 2017-udgaven, og jeg var der – også i år – kun for det sociale. Livet er for kort til timelange debatter, hvor politikere kører rutinen om alt, bortset fra det væsentligste. Det ræverøde overdrev føjede blot spot til skade.

Folkemødet blev tyvstartet onsdag aften med en debat mellem repræsentanter for ni partiers ungdomsafdelinger og Socialistisk Ungdomsfront (SUF). Det kom blandt andet til at omhandle legalisering af hash, og det krævede lup for at skelne mellem højre- og venstrefløj. Talspersonen fra SUF mente sådan generelt, at alt skulle være gratis, og jeg kan stadig overraskes over den yderste venstrefløjs smilende idioti. I dagen Berlingske, foreslår SFU’s Lucas Zukunft (!) beskatning af ’store indkomster med 100 pct.’. Styrk ligheden – skyd de rige!

Jeg skiftede lidt mellem arrangementer ved Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti, og var da også tilstede ved den store Trykkefriheds-debat mellem Pernille Vermund, Martin Henriksen, Naser Khader og Aia Fog. Alt er hørt tidligere.

Derudover fulgte jeg Stram Kurs’ daglige demonstrationer. Eksempelvis uddelte partiformand Rasmus Paludan brochurer, hvori han foreslog indførelse af lovgivning mod Islam inspireret af kristnes levevilkår under islamiske regimer. Hvis man skal opsummere kort: ‘De må godt være her, hvis blot de ikke trækker vejret.’ En mand råbte sarkastisk: “Det er ikke stramt nok!”. Enkelte blev dog hidsige over den ideologiske pluralisme på Nørregade, blandt andet en ældre mand på cykel. En yngre fyr flippede helt ud, men undgik desværre at blive fotograferet.

Folkemødet inkluderer altid billige slagord, og i år var ingen undtagelse. Det har ikke været helt billigt for fagbevægelsen at producere ‘Make dagpenge great again’-kasketter, og de var populære. Jeg stødte dog også på uforfalskede Trump-fans. Den slags varmer, for selvom Trump har sine mangler, så er det godt at få rystet posen lidt.

En af dagene forsøgte jeg at komme ind til en debat om integration. Foran mig stod Henrik Marstal, og da Jacob Holdt pludselig var min sidemand, så stak jeg af. Jeg er kun et menneske.

Ved siden af Nye Borgerliges telt afholdt Bedsteforældre for Asyl flere debatter, blandt andet et velbesøgt mellem Ozlem Cekic og Knud Lindholm Lau. Sidstnævnte høstede stort bifald, da han ubesværet associerede Jyllands-Posten og 75 procent af befolkningen med 30’ernes nazisme. Når Cekic tegner debattens højrefløj, så er vi langt til venstre for virkeligheden.

Uforvarende kom jeg også til at overvære et arrangement af Ungdommens Røde Kors. Fire (mandlige) arabere/somaliere skulle fortælle deres unikke flygtningehistorie. 90 pct. af publikum var yngre danske kvinder – verdensredder-udgaven.

Jens Galschiøts burka-happening har fået meget medieomtale, men da jeg gæstede teltet, sad der, foruden kunstneren selv, fire mænd. Fem danske mænd i kampen for muslimske kvinders ret til at bære burka! Venstrefløjen har tabt sutten, og leder stadig efter den. Desuagtet intentionerne, så reagerer langt de fleste danskere negativt på synet af vandrende sorte telte. Sådan ligger landet. Det er noget kulturelt. Det er før-ideologisk.

Ethvert overdrev var repræsenteret. Jeg så blandt andet mænd i kjoler, en gravid mand, et individ i penis-kostume og en ‘Pussymemo’-stand.

Bornholm er en smuk ø, og Allinge-Sandvig er som skabt til feriestemning. Allinge Røgeri er et skønt sted at drikke Svaneke Mørk Guld, omend det stadig gør lidt ondt for en nærrig jyde at betale 79 kroner flasken. Et folketingsmedlem trakterede mig venligt.

Lørdagens grisefest på Camp Trump sled hårdt på yngre deltagere, og et mere modent kernemedlem af For Frihed faldt i søvn i Holger Danske-positur. Nogle gange lukker jeg øjnene for at tænke dybe tanker, forklarede han sig dagen efter…

Jeg havde planlagt at tage en tur til Rø plantage søndag ved middagstid, og holdt mig derfor fra de stærke drikke. Målet var Hugorm og Skovperlemorssommerfugl. Det regnede lidt, men jeg fik da foto-dokumenteret sommerfuglen.

Færgeturen hjem gik over Køge, og var en sejtrækker. Tre ved mit bord talte bekymret om humanismens endeligt, og jeg søgte mental ro i Truckers Lounge, hvor man kunne se VM i fodbold. Jeg blev dog hurtigt gennet ud, og måtte se kampen gennem ruden med en meget snaksagelig beskægget boheme-hipster, som… (jeg hader at skrive det) virkede sympatisk.

Royalt visit: Prins Joachim

Diverse

Allinge

NB: Flere af billederne er taget af Anders Bruun.

Oploadet Kl. 00:53 af Kim Møller — Direkte link26 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/93146/trackback

26 Comments »

 1. Lyder slemt med alle de tosser.

  Kommentar by Odo — 22. juni 2018 @ 01:03

 2. Hvorfor gør du det ved dig selv?

  Kommentar by BB — 22. juni 2018 @ 01:40

 3. Gode penge og afskaffelse af skat i alle afskygninger er en betingelse for et frit samfund. Altså et samfund hvor individer er frie.

  Kommentar by Nielsen — 22. juni 2018 @ 02:35

 4. Tænk hvis de holdt folkemødet i fælledparken eller på amager strandpark, så ville det se sådan her ud: http://www.uriasposten.net/archives/88392

  Når man er nødt til at holde folkemøder på sikker afstand af folket, så har man virkelig ødelagt alt.

  Kommentar by per — 22. juni 2018 @ 03:33

 5. Tak for den korte gennemgang. Gode fotos. Fantastisk, du kan holde til det.

  Kommentar by Henrik True — 22. juni 2018 @ 06:23

 6. Jeg ser et lykkehjul med emnet EU. Jeg ved ikke hvor meget snakken gik om EU, selv om det er dernede vores fremtid afgøres.

  Et lille eksempel kan være den nye barselslov hvor mænd SKAL tage x-antal uger, og det bliver sikket sådan at den afsatte tid ikke kan gives til moderen.
  Det har intet med ligestilling at gøre, det er ren tvang.
  Den danske model fungerer fint, og efter min mening er det den enkelte familie der indretter sin hverdag.

  Nu er der også kommet nye dagpengeregler hvor fremmede kan få næsten samme ydelser som danskere der har indbetalt til fælleskassen et helt liv. Igen en udhuling af den danske model.

  Vi praler af at have frie valg. Vi vælger 179 medlemmer til Folketinget som i virkeligheden kun er nikkedukker for EU.

  Selv om folk tror det, har vi ikke demokrati i Danmark.

  Danmark forsvinder som selvstændig stat hvis EU ikke lukkes ned eller begrænses i alvorlig grad.

  citat fra business.dk :
  Danmark har været medlem af EU siden 1973, og Danmark skal følge EU’s fælles love.
  Hvis der er konflikt mellem EU’s regler og nationale regler, er det EU-reglerne, der gælder. Det kaldes, at EU-ret har forrang.
  Hvis EU indfører et fælles direktiv om øremærket barsel for mænd, trumfer de dermed de danske regler på området.”

  Kommentar by k.m. — 22. juni 2018 @ 08:24

 7. Fremragende billedreportage. Man føler, at man har været der og overstået det og endda fået nogle skønhedsoplevelser (sommerfugle). Svaneke Guld kan man købe i det lokale supermarked for cirka en tyver.

  Tak igen i dag, hr. Kim Møller.

  Kommentar by Crass Børsting — 22. juni 2018 @ 08:53

 8. Herlige billeder. Specielt det med den halve kassevogn :-)

  Kommentar by Islambert — 22. juni 2018 @ 09:03

 9. Genial ide. Manden er fri for at investere i ny garageport.

  Kommentar by k.m. — 22. juni 2018 @ 09:48

 10. Hvis man gerne vil have øregangene fyldt med lort, så stil ind på Radio 24syv – Her kører et program der hedder Rushy Bullshit – Fordel: Man sparer biletten til Bornholm!

  Kommentar by T. Flodur — 22. juni 2018 @ 11:03

 11. #6 k.m. Tvungen barsel er et socialkonstruktivistisk misfoster. Som sædvanlig har de “progressive” valgt at ignorere menneskets natur, i dette tilfælde barnets behov for en mor og hendes bryster, og dets meget mindre behov for en far. Men det er lige meget, for mænd og kvinder er ens – køn er en social konstruktion! Og det faktum at manden som regel er skaffedyret, gør bare situationen endnu mere grotesk, for mændene bliver reelt tvunget til en indtægtsnedgang, som naturligvis rammer familien – og dermed barnet.

  Kommentar by Hr. Snusk — 22. juni 2018 @ 11:30

 12. Gad vide om dette arrangement engang bliver placeret et sted i landet, hvor almindelige borgere har økonomisk mulighed for at deltage.
  Lige nu vil jeg tro at 96-97% af de som vi ser på billederne har rejse og ophold betalt af offentlige midler eller af div organisationer. (Lokalbefolkningen naturligvis undtaget)
  Det er pamperi af værste slags!

  Kommentar by Rodina. — 22. juni 2018 @ 12:05

 13. Skraldeposer for socialbedrag. Flere skraldeposer = mere socialbedrag.

  Kommentar by Hul igennem? — 22. juni 2018 @ 16:44

 14. Man burde indstille fly- og færgeforbindelserne til Bornholm, når vi nu endelig – for en kort periode – havde fået sendt politikerne langt væk…

  Kommentar by na — 22. juni 2018 @ 19:16

 15. Fine billeder og Gode kommentarer :-)
  “En af dagene forsøgte jeg at komme ind til en debat om integration. Foran mig stod Henrik Marstal, og da Jacob Holdt pludselig var min sidemand, så stak jeg af. Jeg er kun et menneske.” Verdensklasse :-)

  Kommentar by Martint — 22. juni 2018 @ 20:29

 16. @15 Rodina. — 22. juni 2018 @ 12:05

  Opgørelsen fra sidste år viste at 48% af deltagerne ikke var der i forbindelse med arbejde og kaldes derved “Folket”. De inddeles således:
  Bedsteborgere (59%) – Vil gerne netværke og møde politikere. Ofte seniorer, kvinder og folk med længere uddannelser.
  Bornholmerne (17%) – Vil gerne opleve øens politik-festival. Bor tæt på Allinge; alle aldre og uddannelser – men flest kvinder.
  Baglandet (24%) – Vil gerne møde partifæller og debattere.

  I alt er der altså ca. 7% som ikke har forbindelse til noget parti, NGO eller andet arbejdsrelateret og disse består primært af bornholmere bosiddende i nærområdet, men det er trods alt omtrent 40% som selv må financierer turen, ligesom Kim Møller.

  Du har dog ret i at placeringen gør at fattigrøve ikke har den store mulighed for at deltage.

  Kommentar by Allan — 23. juni 2018 @ 04:33

 17. Glemte linket: https://operate.dk/sites/operate.dk/files/media/document/Folkem%C3%B8deanalysen-2017_Operate.pdf (se slide 6+7)

  Kommentar by Allan — 23. juni 2018 @ 04:34

 18. Mange tak for god dokumentation Allan!

  Jeg er lidt ked af at du bruger ordet fattigrøve. For et almindeligt pensionistægtepar vil det være en voldsom udskrivning at deltage, eftersom der må påregnes ihvertfald en overnatning.
  Lå arrangementet feks i Odense, kunne alle relativt nemt nå frem og tilbage samme dag.

  Kommentar by Rodina. — 23. juni 2018 @ 08:48

 19. Se hvad skatteyderne må betale for at politiske ligegyldigheder og narrehatte samles på Bornholm til “folke”-møde:
  http://journalista.dk/?s=folkem%C3%B8de

  Kommentar by Islambert — 23. juni 2018 @ 09:26

 20. 👍🏻👍🏻👍🏻

  Kommentar by Moegsvendjohn — 23. juni 2018 @ 13:41

 21. @21 Rodina. — 23. juni 2018 @ 08:48

  Jeg burde måske nok have skrevet fattigrøve i anførselstegn, da det er ironisk ment. Sammenlign det med brugen i C. V. Jørgensens “Costa del Sol”, hvor alle som ikker er en del af Over-Danmark tilhører “fattigrøvene” i Under-Danmark.

  “En sidste kommentar herfra sku’ lige være den
  At der Führer var en visionær af klasse
  Der såfremt han var til stede den dag i dag
  Ville la’ fattigrøve & skvadderhoveder gasse”
  https://genius.com/Cv-jrgensen-costa-del-sol-en-inciterende-flamenco-lyrics

  Kommentar by Allan — 23. juni 2018 @ 15:57

 22. Fremragende rapportage, som at være der selv, uden de logistiske besværligheder.

  Kommentar by John Niss Hansen — 23. juni 2018 @ 16:37

 23. Endnu engang samles regimes forlængede arme og leger “demokrati”.

  Kommentar by ng53 — 23. juni 2018 @ 19:27

 24. Bemærk sharialuderen med kaffekoppen. Der er 6256 km til Mekka —–>

  Kommentar by Hul igennem? — 24. juni 2018 @ 07:21

 25. Journalisterne kan åbenbart ikke forstå, at folk ikke tror på dem. Måske de trænger til en opvågning. For snart fire årtier siden hørte jeg i radioen, at der var blevet lavet en undersøgelse af befolkningens tillid til grupper i erhvervslivet. De nederste tre i denne måling var advokater, brugtvognsforhandlere og journalister.

  Kommentar by Henrik Gøtke — 24. juni 2018 @ 11:53

 26. http://www.uriasposten.net/archives/92394

  Kommentar by PBrad — 24. juni 2018 @ 14:29

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper