10. juli 2018

PEW: “Divides in Denmark between those with and without populist views… towards the news media”

Der kommer ofte interessant statistik fra PEW Research Center, men når de bruger ‘populisme’ som et fasttømret begreb, så er de ude hvor de ikke kan bunde. Det at de forskellige nationers befolkninger ikke har tillid til de landsdækkende medier i forhold til emner såsom ‘indvandring’ og ‘kriminalitet’, har intet med ‘populisme’ at gøre. Journalister og medier er generelt langt til venstre for folk flest, og det afspejler sig særligt i dækningen af de mest polariserede emner. Folk fanger ad åre den ideologiske slagside, og medierne mister troværdighed.

Fra Journalism.org – I Vesteuropa er folks holdninger til nyhedsmedier i højere grad delt som følge af, om de har populistiske holdninger, end af, om de er højre- eller venstreorienterede.

“I Vesteuropa er holdningerne til nyhedsmedierne delt afhængigt af, om personer har populistiske holdninger eller ej – i højere grad end af, om deres politiske holdninger ligger til højre eller til venstre for midten – dette er konklusionen på en ny undersøgelse, som Pew Research Center har udført i Danmark, Frankrig, Tyskland, Italien, Holland, Spanien, Sverige og Storbritannien.

Undersøgelsen blev udført mellem d. 30. oktober og d. 20. december 2017 blandt 16.114 voksne. Den viste samlet for alle otte lande, at personer med populistiske holdninger har mindre agtelse for og mindre tillid til medierne, samtidig med, at de også vurderer mediernes dækning af store emner som indvandring, økonomi og kriminalitet mere negativt.

I alle de otte lande, der deltog i undersøgelsen, er det mellem 8 til 31 procentpoint mindre sandsynligt, at personer med populistiske holdninger har tillid til medierne i det hele taget. …

Blandt rapportens andre væsentlige resultater kan følgende nævnes:

… I syv af de otte lande er det mindre sandsynligt, at folk med populistiske tendenser siger, at nyhedsmedierne er meget vigtige for samfundet. Forskellen mellem personer med populistiske holdninger og personer uden disse holdninger med hensyn til, hvor vigtige de mener, at nyhedsmedier er, rangerer fra 11 procentpoint i Danmark som det mindste tal og 24 procentpoint i Tyskland som det højeste tal. Spanien er det eneste land, hvor der ikke er en væsentlig forskel mellem de to gruppers holdninger til dette spørgsmål. I disse lande er forskellene på højre-/venstrespektret langt mindre end forskellene med hensyn til populistiske holdninger. I Tyskland siger for eksempel 70 % af de personer, der placerer sig selv i venstre side af det politiske spektrum, at nyhedsmedierne er meget vigtige, sammenlignet med 59 % af folk på højre side af midten, hvilket er en forskel på 11 procentpoint. I tre lande – Sverige, Danmark og Spanien – var der ingen væsentlig forskel på venstre-/højrefordelingen i dette spørgsmål.”

(PEW Research Center, 2018, News Media and Political Attitudes in Denmark)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/93376/trackback

14 Comments »

 1. DR News og TV2 News ligger skræmmende højt, når det handler om troværdighed. Så indoktrinerede er danskerne åbenbart. Klart at der stort set er intet der rykker sig ved FT-valg – Journalistisk Venstreparti vinder hver gang.

  Kommentar by Hr. Snusk — 10. juli 2018 @ 14:12

 2. Pressens let skjulte opdeling af personer i enten venstreorienterede (og anstændige) eller populistiske, sammen med deres insisteren på at kritik af totalitær muslimsk indvandring overhovedet ikke kan tænkes som en ellers indlysende venstrefløjssag, er blot to iøjenfaldende eksempler på pressens kolportering af politikernes fakeste og samfundsundergravende holdningsbearbejdning.

  Kommentar by Mv jensen — 10. juli 2018 @ 14:19

 3. “Populist” er bare den pænere udgave af racist, nazist, fascist, og når det heller ikke virker til at udskamme folk der siger sandheden, så finder de på noget andet. At de stadig tror at vi gider betale dem for deres løgne, fordrejninger og anklager siger alt om hvor afkoblede de er fra virkeligheden. Hvorfor skulle jeg dog betale for et medie der helt åbenlyst lyver, samtidig med at de kalder mig populist og forlanger penge for ulejligheden??

  Giv dem aldrig nogen penge! Så forsvinder de bag betalingsmure ligesom politiken som før blev diskuteret dagligt, men man dårligt hører navnet på længere.

  Kommentar by Per — 10. juli 2018 @ 14:27

 4. https://www.avisen.dk/david-trads-medieforliget-angriber-alle-medier–st_505559.aspx

  Kommentar by k m. — 10. juli 2018 @ 14:32

 5. Hvis man ikke kan holde sandheden ud, og man ikke kan kalde alle dem som klager for -racister og fremmedhadere- længere…..jamen så har man da altid det opfundne skældsord- populist-. Smart, så kan man krybe sin moral i skjul for omgivelserne i dette ord :-). Hvem der er populist (populær) eller ikke er kan så bruges hid og did, når de almene medier skal skjule sandheden bag den virkelighedsfjerne moral :-) :-) :-).
  (Populist er et grimt ord. Du er populist. så behøver jeg ikke at forholde mig til det du siger, fordi du er grim :-) -Populist-) :-). Fortsat god tirsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 10. juli 2018 @ 15:11

 6. Smart :-) mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 10. juli 2018 @ 15:12

 7. Sjovt nok så hører man ikke nogen fortælle at de har deltaget i en statistisk undersøgelse og heller ikke undertegnede, derfor må den visdom betragtes som useriøs og intetsigende, på Haiti brænder man alt af i afmagt over styrets beslutning om at hæve benzin priserne med 50% dikteret af IMF, med embedsfolk her og der og alle vegne kunne det måske ende med en Verdensorden, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 10. juli 2018 @ 15:15

 8. Dem der bruger ordet populist er politiske racister.

  Kommentar by k.m. — 10. juli 2018 @ 16:17

 9. Jeg har lige set og hørt youtube Rasmus Paludan (Stram kurs), som jo nok sikkert i MSM er en værre populist :-). Han virker dog ikke særlig populær på Nørrebro og i Voldsmose….det er lidet flaterende supperlativer han og hans, især mor, må lægge øre til, og det kan ske det kan virke en anelse deprimerende at være åben og tolerant overfor pågældende superlativer, som fantasifuldt besmykkes med diverse intime forestillingsevner i sproglig ønskværdig analyse af seriøsitet ud fra eventuelle evner fra budbringerne i de pågældende steder :-) :-) :-).

  Man må huske på at især Folkets hus, som KBH,s kommune sørger for er et officielt stedpå Nørrebro, man kan komme hen at høre Folkets Røst, åbenbart ikke forholder sig til -mangfoldigheden- i politisk henseende. I hans tilfælde vil jeg nok mene at Populisme er en form for Politisk maschokisme, i ørehængende superlativer i surrealistisk forestillingsevner, set i forhold til uvidenhed om fortidens politiske spøgelser, og hvad man har med at gøre, fra dem som udsætter Rasmus Paludan for fantasifulde ørehængende ordforrådsargumentation. :-) :-) :-). Dem som er imod Populisme er altså voldforherligende politiske omtankeløse individer (????) :-) :-) :-). mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 10. juli 2018 @ 16:18

 10. “personer med populistiske holdninger” = En løgnagtig antagelse.

  Tidens løgnagtige trend er at ignorere emnets indhold og i stedet påklistre gode eller dårlige statiske egenskaber på de personer, der diskuterer emnet. Kernen er selskabslegen: De-gode-mod-de-onde, og så er det helt ligegyldigt hvilket emne, det drejer sig om.

  Kommentar by traveler — 10. juli 2018 @ 22:33

 11. Sammenhængen må være at mediepropagandaofre defineres som ikke-populister, mens mere fornuftige uafhængigt tænkende kaldes populister.

  Kan dog fra tallene se at der i den danske gruppe af populister alligevel er mange med tillid til medierne, især nyheder fra DR og TV2. Derimod ligger Information og Ekstra Bladet ligger lavt i tillidsvurderingen trods at disse 2 medier i virkeligheden nok er blandt de mest uafhængige og troværdige danske massemedier.

  Kommentar by perhag — 10. juli 2018 @ 23:09

 12. Det populistisk at deltage i sådanne undersøgelser, jeg er hævet over det 😉

  Kommentar by Lider af danskhed — 11. juli 2018 @ 05:59

 13. PEWs “videnskabelige” evidens er: hvis man mener at mediernes dækning af emner som indvandring, økonomi og kriminalitet er negativ så er man populist!,
  For nogle år siden indrømmede BBCs politiske redaktør at de, de sidste 30 år, altid havde omtalt indvandere positivt! Som i Sverige og mange andre lande. Hvis man har en kritisk holdning til denne ideologiske skildring af virkeligheden er man i følge “PEW forskerne” populist! PEW er Ideologisk “forskning” der brutalt afslører talentløsheden hos PEW og at samfundsvidenskabelig forskning er ideologisk – sandheden er venstreorienteret!

  Kommentar by BeCool — 11. juli 2018 @ 18:01

 14. Populistiske politikensjovnalister stigmatiserer populære nationalistiske følelser.

  Kommentar by Nielsen — 11. juli 2018 @ 20:17

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper