7. august 2018

Brian Arly Jacobsen, religionssociolog: “Begge køn anses generelt som ligeværdige i islamisk teologi…”

Lektor Brian Arly Jacobsen står for projektet ‘Moskeernes magt’, der er støttet af Det Frie Forskningsråd med 5,5 mio. kroner. Under sig har han folk som Niels Valdemar Vinding og Kirstine Sinclair, så konklusionen giver lidt sig selv. Her en absurd sentens fra en Berlingske-artikel – Aisha blev sendt på genopdragelsesrejse af sin mand

“Ifølge islam bør muslimer indgå ægteskab i henhold til sharia, der er Guds lov for menneskene. Ægteskabet er et lovformeligt bånd og en social kontrakt mellem en mand og en kvinde, fortæller Brian Arly Jacobsen, lektor ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet. …

‘Inden for nogle retninger af islam er der kønsnormer, som bunder i en meget patriarkalsk kultur. Her kan opfattelsen af ægteskabet være, at manden har nogle særlige rettigheder i forhold til kvinden, og at kvinden må adlyde og underordne sig. Det gælder nogle retninger, men det gælder bestemt ikke alle,’ siger Brian Arly Jacobsen.

Begge køn anses generelt som ligeværdige i islamisk teologi, men forskelle mellem køn anerkendes, fortæller han. Det resulterer i forskellige rettigheder, pligter og roller. Disse udformes typisk i en ægteskabskontrakt.” (Fakta: Et muslimsk ægteskab)

(Collage: Brian Arly Jacobsen i Berlingske, 6. august 2018)

Oploadet Kl. 05:15 af Kim Møller — Direkte link34 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/94035/trackback

34 Comments »

 1. Forsøgene på at glatte ud, og tale den monumentale misforståelse det er at acceptere islam som potentiel hovedingrediens i europæisk kultur ind i en spiselig kontekst, er efterhånden så patetiske, at man kun kan grine af det.
  De pågældende personer må enten have fjernet samtlige spejle fra hjemmet, eller også tror de simpelthen på deres egne postulater.

  Kommentar by Bror Lerbror — 7. august 2018 @ 05:27

 2. Det kan da ikke være ligeværdigt at muslimske kvinder på visse områder har flere rettigheder end mænd, f.eks. retten til at modtage tæsk.
  Denne kun kvindelige “fordel” er indskrevet i Koranen og er således almengyldig, så disse kun kvindelige tæsk-rettigheder kan da ikke fortolkes som ligeværdighed.
  Fra den danske islamsvar.dk:

  Allah siger i Koranen:
  De kvinder I frygter er stridige, skal I [først] snakke til, [ellers] lade dem være alene i sengen og [til sidst] slå. Hvis de så adlyder jer, skal I ikke søge noget imod dem. Allah er ophøjet og stor.
  Surat al-Nisa, kapitel 4, vers 34

  http://islamsvar.dk/aegteskab-og-familie/aegteskab-rettigheder-og-pligter/hvad-siger-islam-om-hustruvold/

  Kommentar by Henning Jensen — 7. august 2018 @ 05:58

 3. Hvis det ene køns stilling er fornedrende, er det nok ikke så vigtigt, at kønnene “teologisk set” er “ligeværdige”. Vi kan godt se, at træets frugt ikke er ligeværd.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 7. august 2018 @ 07:14

 4. 5.5 mio.kr. for at pakke “fredens religion” ind så den lyder mere spiselig. Hvad er det dog for nogle mennesker, der ofre sig så villigt til en religion, der i sidste ende vil fratage dem alle danske værdier som ikke er kompatible med islam?
  Statens institutionsopdragelsen fra vuggestue og op – har haft en meget stor indflydelse på disse individer. Der er NUL ligeværdighed i islam. Den eneste ligeværdighed der findes i islam er hadet til de vantro, afstumpethed, indoktrinering og vanvid.

  Kommentar by En rigtig dansker — 7. august 2018 @ 07:51

 5. Du bliver ikke behandlet ringere, fordi du er mindre være. Det er bare fordi du er anderledes.

  “Jeres kvinder er pløjejord for jer, så gå til jeres pløjejord, som I vil.” (2,223)

  Kommentar by Peter Faber — 7. august 2018 @ 08:19

 6. Hørte i radioavisen kl. 8:00 at der krise mellem Canada og Saudi Arabien, på spørgsmålet om kvinderettigheder.

  https://www.dr.dk/nyheder/udland/saudi-arabien-vil-sende-tusindvis-af-studerende-ud-af-canada

  Kommentar by k.m. — 7. august 2018 @ 08:20

 7. https://www.dr.dk/nyheder/webfeature/modest-fashion

  “Det er ikke kun Zizi, der som ung dansk muslim har været frustreret over ikke at kunne være moderigtig klædt. Tusindvis af unge vestligt orienterede muslimske kvinder har følt som hende.

  Modest fashion bliver deres helle – endelig er der en trend, de kan relatere til. Flere af dem er bannerfører og trendsættere på Instagram og Youtube med mange tusinde følgere. De poster selfies, OOTDs (outfit of the day) og videoer, hvor de snakker om modest fashion til inspiration for hinanden og andre.

  Nike producerer en sports hijab, London Modest Fashion Week starter, Vogue bringer en forside med kvinde, der bærer tørklæde – og her i Danmark blive hijabbærende Amina Adan spottet på gaden og får en kontrakt ved Unique Models.”

  *****

  Konklusion: Muslimer gider ikke(læs-er hjernevasket til ikke at måtte acceptere) vestlig kultur og påklædning.

  Kommentar by k.m. — 7. august 2018 @ 08:45

 8. Kr.5.500.000.000 gode Danske skattekroner brugt på studie i en 1400 år gammel lovreligion der aldrig har flyttet et komma i forhold til nutiden er lige så kvalmende som at sætte ild til og brænde kr.5.500.000.000 af på Christiansborgs slotsplads, andelen af ældre Danskere over 80 år får færre og færre timer stillet til rådighed for rengøring, altså er de allerede underlagt sharilov i Danmark da det er vigtigere at bruge penge på at udbrede fredens religion i Danmark, man må håbe at politikerne kløjs i deres sildemadder og brændevin i snapsetinget, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 7. august 2018 @ 08:54

 9. Lektor Brian Arly Jacobsen forstår at trylle skatteydernes penge op af statskassen, ligesom de muslimerne som rejser mange tusinde kilometer på deres kameler herop fra de varme lande for at få snablen i den danske pengekasse.
  “Follow the Money”. Sloganet fra Watergate researchen, som af Washington Posts Woodward og Bernstein tilskrives Deep Throat, er stadig en vigtig kritisk metode, hvis man vil til bunds i noget snavs og korruption.

  Hvorfor finansierer vi den slags tumper som Brian Arly Jacobsen og de mange hundrede tusinde muslimer fra de varme lande?

  Se det spørgsmål var et værdigt emne for socialpsykiatrien. Det havde været bedre at give de 5,5 mio. kroner til en kompetent psykiater som f.eks Kurt Charleman, så han kunne trænge til bunds i, hvorfor danskerne er kollektivt selvmordstruede!

  Kommentar by A-mad — 7. august 2018 @ 08:59

 10. https://www.dr.dk/nyheder/webfeature/modest-fashion

  Kommentar by JohnJohn — 7. august 2018 @ 09:01

 11. Det er sådan nogle quislinge som Brian Arly, der prakker dansken den ny fascisme på, som de først oppdager når det er for sent.

  Kommentar by BB — 7. august 2018 @ 09:05

 12. En ufattelig ubegavet udtalelse fra Brian Arly Jacobsen, og den strider klokkeklart mod sharia, koran og hadither, så Brian Arly Jacobsen anbefales derfor at tage en tur til Saudi-Arabien og Iran, for at korrigere islams lærde dér i deres fejlfortolkning – måske beholder de ham endda.

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 7. august 2018 @ 09:25

 13. Nærmest ufatteligt, hvor kæmpestor forskel ordet “generelt” gør når en dansk frisindet person med moderation læser det.

  Men hvad mon Hr. lektor Brian mon siger til det, hvis man konfronterer ham med de steder, der gjorde det nødvendigt at Hr. lektor måtte indskyde ordet “generelt” i den sætning?

  Vil han indrømme kontekst? Vil han indrømme, at totalitære mennesker der læser det totalitære skrift ser de steder som absolut lige så vigtige som de andre? Og at de derfor helt universelt – ikke “generelt” – ser kvinder som mindre værd?

  Det kan kun guderne vide. Mit gæt er nej. Han vil ikke tillade sig selv sådan en indsigt.

  Kommentar by Quark — 7. august 2018 @ 09:37

 14. Den mand er statsansat løgner, intet mindre. Klik på hans navn i arkivet på uriasposten i bunden af artiklen, (indsat herunder) det burde sige alt. Især når man kender bare lidt til koranens indhold. Brian arly jacobsen siger konsekvent det modsatte hvis sandheden er lidt ubekvem, og du betaler hans løn for at lyve dig lige op i ansigtet: http://www.uriasposten.net/archives/category/forskere/jacobsen-brian-arly

  Kommentar by per — 7. august 2018 @ 09:53

 15. Er han egentlig konvertit? Man kunne godt få den tanke.

  Kommentar by per — 7. august 2018 @ 09:54

 16. Det er ikke nødvendigt for muslimerne at udøve taqyia når de kan få dhimmierne til at gøre det for dem.

  Kommentar by Nielsen — 7. august 2018 @ 10:03

 17. De såkaldte højt uddannede ved ikke en skid om, hvad islam går ud på. De tror, at moskeen er et bedehus og kan derfor ikke fatte, at den også er kaserne og kommandocentral den dag, disse tåber har gjort dem så mangfoldige, at de tør starte det endelige slag mod de vantro.

  Kommentar by Menig 442 — 7. august 2018 @ 10:20

 18. Ja, men lille Brian har da lært én ting af de flinke muhammedanere;

  Han er blevet rigtig dygtig til Taqiyya…

  Kommentar by Revisoren — 7. august 2018 @ 10:27

 19. Hen over hovedet på alle de æresdræbte kvinder. Hen over hovedet på alle de kvinder som er blevet stennet ihjel, bl.a sagen om Catherine Mulligan, som til sidst blev stennet ihjel for hor, idet hun ikke kunne finde 4 vidner til voldtægten, men at det kunne bevises hun havde mandlig sæd på sig…..Hvilken juridisk gren, blandt de 4 skoler i sunni-islam, i Islam anser kvinder som ligeværdige? Hanifistiske? Wahhabistiske? (Gå af helvede til med den løgneartikel)

  Løgnfuld moralisering (lyve sig til facts) i den politiske korrekte tjeneste fra en religionssociolog. (Jeg får kvalme)…Trods alt. God tirsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 7. august 2018 @ 10:30

 20. Brian Arly Jacobsen, religionssociolog.
  Uanset Koran, Islam og Muslimer. Er det uønsket i Europa, forstå det nu inden dine børnebørn bliver kulturberiget og påklædt som en affaldssæk. Det gælder kun hunkøn, og for hankøn er kniven der bliver kulturberiget med.

  For at fyre sådan en gang bræk af, skal man være blind over for at se hvad der sker i de muslimske lande.
  Se blot på det kristne mindretal. Brian Arly Jacobsen.
  Se blot på det koptiske mindretal i Egypten.Brian Arly Jacobsen.

  Du har læst for meget, og det har nu givet dig et handikap.
  Tag dig sammen og læs historien der er sket gennem de sidste 1400 år.

  Kommentar by Sindsro — 7. august 2018 @ 11:16

 21. Dele af Københavns Universitet fungerer som Moskéernes forlængede arm.
  Hvor kunne der spares mange penge ved at lukke disse åndssvage studier

  Kommentar by k.m. — 7. august 2018 @ 11:25

 22. @21 – k.m.: Helt enig og se desuden blot på USA, hvor div. universiteter åbenlyst bekæmper folk som Dr. Robert Spencer og andre, der faktuelt, reelt og nøgternt dokumenterer islams uhyrligheder – sikken et dejligt frit land vi lever i.

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 7. august 2018 @ 11:39

 23. Jeg har undret mig i mange år hvorfor han kan udsige løgne; Koranen er manipulation og først samlet som bog i 1900-tallet.

  Kommentar by Moth — 7. august 2018 @ 11:44

 24. Det er rigtigt k.m og derudover har man lukket filologiske studier på stribe over 30 år og reduceret det til Islamstudier (egentlig ikke arabisk længere, ja arabisk er faktisk et manipuleret sprog der faktisk har ødelagt gamle filologier, f.eks ugaristisk); engang var Danmark førende inden for semitisk filologi, i dag kan man ikke længere studere dette, kun mangfoldighedskulturstudier i tvungen gruppearbejde iscenesat fra AUC, RUC og Copenhagen Bullshit hvor evolution er mantraet og guruen er en homoseksuel pædofil selvfabrikeret filosof fra Frankrig (Michel Foucault).

  Kommentar by Moth — 7. august 2018 @ 11:59

 25. OT
  Højspændt atmosfære mellem, EU og USA.

  EU tager kampen op mod USA’s Iran-sanktioner
  Mens USA indfører “ulovlige” sanktioner mod Iran, aktiverer EU regler, der skal bekæmpe de samme sanktioner.

  Mere på Potten:
  https://jyllands-posten.dk/international/ECE10787143/eu-tager-kampen-op-mod-usas-iransanktioner/
  ———————————————————————-

  Det er tydelig at se hvad EU vil.
  De vil Islamisere.
  EU gør os til et meget let offer for muslimsk invasion, man skal være dummenakker for ikke at kunne se det. Historien gentager sig.!

  Jeg selv kan se det i lyset af, at nu siger Trump: Good bye Europe, som tegningen fra Der Speegel.
  Og EU´s sanktioner mod Rusland gør, man skal ikke forvente hjælp fra disse kanter, for EU har selv savet grenen af, EU sidder på.

  Hvem tror i der bliver trukket ned i sølet af EU´s kommende rådne regler, ?

  DANMARK, for ikke at sige hele Skandinavien.

  Kommentar by Sindsro — 7. august 2018 @ 12:03

 26. For 5,5 mio. kr. islamapologi, tak! (Og det under en borgerlig regering med DF som største parti, og støtteparti for regeringen…!)

  Man mærker ikke meget til, at DF blev det største borgerlige parti… Tingene bliver hele tiden værre og der er ikke gjort de fjerneste forsøg på f.eks. at bringe akademia ind mod midten, eller bare i en retning der ikke går venstre om Pol Pot.

  Det ærefulde for DF havde været at vælte Lars Løkke. Når man bare lader stå til, som DF har gjort, så gør man ikke noget godt for danskerne eller fremtidige generationer af danskere. Det er langt mere attraktivt at processen med islamiseringen speedes op gennem f.eks. en S-SF-Ø-RV regerings nationale selvmodstrang, så danskerne får en chokkur og de lulles i søvn og islams overgreb normaliseres.

  Kommentar by Polka — 7. august 2018 @ 12:22

 27. Brian Arly Jacobsen anno 1941:
  Begge raced (ariere og jøder) anses generelt som ligeværdige i nationalsocialistisk raceteori, men forskelle mellem racerne anerkendes, fortæller han. Det resulterer i forskellige rettigheder, pligter og roller. Disse udformes typisk i love som Nürnberglovene eller relokering.

  Kommentar by Den Kutteklædte Hævner — 7. august 2018 @ 12:49

 28. >25 Sindsro
  https://www.youtube.com/watch?v=Y0bgIZuxwdI

  Kommentar by Nielsen — 7. august 2018 @ 14:37

 29. Jeg mener, at det er vildt diskriminerende, at islam opdeler mennesker i kun to køn, når resten af menneskeheden jo er blevet utroligt meget klogere de seneste år og nu ved, at der er mindet 35 køn, og at det i øvrigt bare er en konstruktion altsammen. Hvordan kunne Mekka og aTeheran undgå at høre om LGBT og post-modernisme? Det er simpelthen for galt!

  Kommentar by tilfældig — 7. august 2018 @ 17:05

 30. 5.5 mio. kr. til legitimering af Islam. Der er jo åbenbart penge nok i det danske forskningssystem. Jeg tror jeg skal til at skrive ansøgninger.

  Kommentar by Acharya T. — 7. august 2018 @ 18:23

 31. “…..forskelle mellem køn anerkendes…..”

  Ååååh søde Brian, du bliver nok snart professor.

  Kommentar by Bastardo — 8. august 2018 @ 10:58

 32. “…..forskelle mellem køn anerkendes…..”

  Husk: Hvis ofret er en mand, skal man bruge bagsiden. Hvis ofret er en kvinde, er der tre huller.

  Kommentar by Bastardo — 8. august 2018 @ 11:01

 33. # 31

  En stilling som “mangfoldighedskonsulent” i DDR til et par millioner kroner om året kunne også være en mulighed.

  Det trækker dog ned, at han er en hvid mand, men hvis han melder sig ind i Enhedslisten eller Gøglerpartiet, og springer ud som homo eller trans, så burde den være hjemme…

  Kommentar by Revisoren — 8. august 2018 @ 11:18

 34. Så vores skattekroner skal betale Brian Arly for at lyve.

  Kommentar by Winged Hussar — 9. august 2018 @ 20:44

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper