9. august 2018

Massesuggestion: ‘koncerten med Roger Waters er i mange henseender rendyrket politisk propaganda’

Billetterne til Roger Waters’ danske koncerter koster fra 650 kroner, men tidens Trump-bashing er helt gratis, og skal vel helst være mere underspillet hvis målgruppen ikke kun er folk der er enige. I forhold til Trump i en dansk kontekst sparker han åbne døre ind, og dyrker vel egentligt massesuggestionen. Han er systemet og skolelæreren i The Wall (Pink Floyd, 1979), men de undertrykte masser råber: ‘We don’t need no education’. Han fanger næppe associationen, og er blevet alt det han foragtede – godt fire årtier senere.

Humoristisk anmeldelse af Simon Staun på Fyens.dk – Politisk propaganda tog overhånd i Boxen.

“I 15 langstrakte minutter, inden Roger Waters og bandet går på scenen, kører en videosekvens med en kvinde, som sidder med ryggen til publikum og stirrer ud over havet. Hun har tydeligvis tørklæde på. Det er helt sikkert ikke et tilfælde. For koncerten med Roger Waters er i mange henseender rendyrket politisk propaganda.

Anden afdeling er også udstyret med en gigantisk, oppustet drone-gris, som flyver rundt i salen under ‘Pigs’. ‘Stay Human’ står der på siden af den. En opfordring til præsident Trump, som får den største sviner, jeg til dato har set til en koncert.

Hans ansigt er sat på en overvægtig dames krop, på en statue med en usædvanlig lille penis og på en kravlende baby. De sidste to minutter af sangen bombarderes publikum med et udvalg af de mest groteske Trump-citater, mens Roger Waters synger den 41 år gamle sang, som med næsten skræmmende profeti indkapsler Trumps væsen og handlinger. …

Tirsdag aften får publikum en koncert så gennemsyret af politiske holdninger, at det i flere sekvenser bliver for meget af det gode. Især fordi den visuelle del drukner i billeder af raketskydende, amerikanske og israelske kamphelikoptere krydsklippet med brunøjede børn med triste blikke. Jeg ender med at blive en kende provokeret…

Der er formodentlig INGEN i hallen, som bifalder krigene i Syrien, Afghanistan eller andre steder, hvor millioner sendes på flugt. Alligevel kan jeg ikke lade være med at tænke på, at der blandt de 11.000 mennesker i Boxen må sidde mennesker, som ikke synes, at Trump er fanden selv. Eller som synes, at vi efterhånden har taget mod nok flygtninge. Eller som er lodrette uenige i, at vi skal stå sammen om at kæmpe for et frit Palæstina.”

(Trump-bashing med Roger Waters i Boxen, Herning, 7. august 2018; Foto: Youtube)

Oploadet Kl. 09:34 af Kim Møller — Direkte link37 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/94096/trackback

37 Comments »

 1. Det er direkte hyklerisk at ville kæmpe for et “frit Palæstina”. Der er masser af eksempler på, at folkevandringer har ført til kolonisering og overtagelse af store landområder. Tag bare Amerika som blev koloniseret af Europæerne og førte til, at den oprindelige befolkning blev gjort til slaver eller fordrevet. Vil Roger Waters også arbejde for, at alle Europæere skal smides ud af Amerika, så de stakkels indianere kan få deres land tilbage?
  Der er masser af områder i Mellemøsten, hvor Palæstinenserne kan bo. Men den brutale sandhed er, at ingen gider dem, ikke en gang deres arabiske trosfæller. I den sammenhæng er det nemt at gøre USA og Israel til skurken.

  Kommentar by Holger_Danske — 9. august 2018 @ 09:54

 2. Utroligt at de mennesker stadig ikke fatter at det er præcist den slags der får ham genvalgt i 2020, hvilket jeg glæder mig helt usigeligt til af samme grund.

  Kommentar by per — 9. august 2018 @ 10:12

 3. Det er sgu underligt at man fra tresserne og frem til nu ikke har formået at bryde ud af sit ideologiske fængsel, eller som minimum har fået lidt nuancer tilført sine politiske holdninger.
  Meget kan man sige om venstrefløjen, men indoktrineringen har de sgu styr på.

  Kommentar by Hagmann — 9. august 2018 @ 10:19

 4. Hvorfor helvede skal denne her slags musikere altid prædike deres kommunistiske evangelium, i stedet for at holde sig til musikken, for den fejler jo ikke noget.

  Man skammer sig sgu næsten over, at man sad på sit drengeværelse, og hørte Pink Floyd i timevis.

  Roger Waters bliver vel næsten kun overgået af den selvudnævnte Jesus og Frelser, Bono fra U2, i at være mest kvalmende…

  Kommentar by Revisoren — 9. august 2018 @ 10:52

 5. “Kunstnere” skal bare holde deres kæft og synge og danse for os!

  Folk betaler sgu da ikke for at blive bombarderet med propaganda. Der er sikkert mange der blev skuffede og det kommer til at afspejle sig fremover.

  Kommentar by Santor — 9. august 2018 @ 10:54

 6. Hvis man støtter “frit Palæstina” ville det være mindst lige så relevant at støtte “frit Königsberg” eller “frit Karelien” eller “frit Kosovo”, hvoraf sidstnævnte støttes logik er ud fra, at Kosovo var overvejende befolket af serbere før 1900-tallet.

  Med andre ord: Der er hundredvis af lokaliteter, hvor der er sket etnisk udresning eller demografisk overtagelse. Mange steder er langt mere oplagte end “Palæstina”, der i modsat til de utallige andre steder aldrig har haft været et egentligt folk.

  At “Palæstina”, alligevel er kommet øverst på listen, fortæller noget om venstrefløjens magtfulde definitionsret. Uanset om det er pumpet op med løgnehistorier eller falske narrativer, som det hedder på nudansk, så er det hævdelsen af definitionsretten, om så det skal ske med vold, som karakteriserer venstrefløjen.

  Og hvis man betragter områder, som faktuelt er beboede med veldefinerede folk med historie og kultur, så kan man pege på de europæiske nationalstater. Det er derfor dybt selvmodsigende at gå ind for “frit Palæstina” og samtidig støtte “Foreigners, please don’t leave us alone with the Danes”.

  Kommentar by traveler — 9. august 2018 @ 11:08

 7. Make Amerika Great again.

  Make Denmark Great again.

  Obama kommer til Danmark til oktober

  Kommentar by Sindsro — 9. august 2018 @ 12:08

 8. @5: Helt enig.

  Palæstinenserne er ikke noget folk med en given ret til at befolke Israel og de palæstinensiske områder.

  Der har gennem hele historne sket befolkningsudskiftning i Mellemøsten som følge af krige og migration. Palæstinenserne er beslægtet med jordanere, syrere og libanesere og vil fint kunne intregreres i disse lande. Ja faktisk, er de vel i dag den største etniske gruppe i Jordan. Den palæstinensiske “sag” har udelukkende til formål at legitimere end total fordrivelse af jøder fra Mellemøsten, og Vestens venstrefløj hjælper gerne til. Det skriger ganske enkelt til himlen, at R. Waters og andre “venstreintellektuelle” bliver ved med at tærske langhalm på denne sag frem for at støtte f.eks. kurderne eller tibetanerne, der om nogen er undertrykte folk med en legitim ret til en egen stat.

  Kommentar by Holger_Danske — 9. august 2018 @ 12:23

 9. 6. er forkert og bør slettes.

  Her er det rigtige info.:

  A Conversation with President Barack Obama”.

  Barack Obama kommer til Staden:
  Den 28. september gæster den tidligere amerikanske præsident Danmark.

  Mere på potten. https://jyllands-posten.dk/indland/ECE10792650/barack-obama-kommer-til-danmark/

  Frem med Kasketterne:
  Make America Great Again.
  Og
  Make Denmark Great Again.

  Kommentar by Sindsro — 9. august 2018 @ 12:58

 10. #7 Holger Danske, det med at integrere muslimerne i Libanon gik vist ikke så godt vel? Jeg formoder at det var en smutter, men hvis ikke, så kan jeg anbefale at sætte sit ind i landets historie. Den er sørgelig, og vi er på vej i samme retning, godt hjulpet på vej af Israels og USAs aggressioner i Mellemøsten.

  Kommentar by Hr. Snusk — 9. august 2018 @ 13:16

 11. Den med grisen er nu ganske interessant , den er jo et tilbagevendende motiv i Roger Waters’ univers . Mon Roger Waters har roev nok i bukserne til i det herrens aar 2018 at haenge en monstroes oppustelig gris op mellem skorstenene paa et kraftvaerk i London , saaledes som han(Pink Floyd) gjorde det i 1977 til coveret af “Animals” lp’en ?
  Tvivler paa han selv kan faa oeje paa komikken endsige ironien .
  650 dkr var da ganske billigt al den stund man fik saa megen loedig oplysning om dagens politik med i koebet,jeg gav 810 dkr i 1981 for at opleve “The Wall” nede i Dortmund . Men saa var turen derned og hjem igen ogsaa inkluderet . Ungdommelig naivitet/uskyld/evne til begejstring , hvad ved jeg….

  Kommentar by krassisten — 9. august 2018 @ 13:30

 12. Jeg synes Roger Waters skal søge om at spille i Mekka, med et billede af en dinglende bøsse i en kran, slået op på storskærm.

  Kommentar by k.m. — 9. august 2018 @ 13:35

 13. #9:
  Enig, Libanon var nok ikke det bedste eksempel, hvis du tænker på de kristnes skæbne.

  Kommentar by Holger_Danske — 9. august 2018 @ 14:04

 14. -> 11. k.m.
  Nej da, dinglende bøsser er de så vant til på disse egne. Medbragte grise vil vække større opmærksomhed.

  Kommentar by Henning Jensen — 9. august 2018 @ 14:11

 15. -> 14. Rettelse til mig selv.
  Kommentaren skulle være til: #12 k.m.

  Kommentar by Henning Jensen — 9. august 2018 @ 14:13

 16. Trump Derangement Syndrome. Det ville være ret så latterligt, hvis det ikke lige var fordi TDS har det med at smitte de såkaldt “socialt bevidste” mennesker, der gerne vil være gode (men egentlig bare gerne vil være med i klubben).

  Kommentar by Quark — 9. august 2018 @ 14:18

 17. Roger Waters er et fjols og en båtnakke. Mere er han ikke værd at skrive om. Generelt burde entertainere holde sig til underholdning og lade kritisk tænkende mennesker gå op i politik.
  @sindsro
  Top dollar på kasketterne!

  Kommentar by En rigtig dansker — 9. august 2018 @ 14:36

 18. Smart hvis 11000 tosser har betalt entre!
  Hvem gider se en gammel udkneppet junkie, der iøvrigt selv bor i et “gated White Community” uden adgang for muslimer & negere, i Californien” Dobbeltmoral ? el. vi gør alt for dine penge!
  Apropos “negere” Obama, er suverænt den præsident der har slået flest mennesker ihjel ved brug af drone-angreb i MEA & SEA!

  @ PER! hvor har du ret! de venstre-liberale fatter ikke en bjælle!
  Det samme sker i Sverige pt.
  P.

  Kommentar by Piotr — 9. august 2018 @ 14:38

 19. En kollega og personlig ven gennem mange år var til koncerten. Han er absolut ikke Trump fan men selv for ham var det for meget…..

  Kommentar by redneck — 9. august 2018 @ 15:42

 20. @9… det er “by invitation only”…. Obama bin Barack vil ikke møde folket, kun spytslikkere som Koldings borgmester

  “President Obama used his famous slogan ‘Yes We Can’ throughout his presidency and he was renowned for making things happen. “With this event, Business Kolding demonstrates that it can do the same,” says Jørn Pedersen, Mayor of Kolding.”

  https://www.businesskolding.dk/om-os/presserum/nyheder/president-barack-obama-to-visit-kolding

  Jeg er så “heldig” at bo nær Kolding, så mon ikke mig og knægtene vil stå udenfor med MEGA kasketter?

  Kommentar by redneck — 9. august 2018 @ 15:46

 21. MEGA – Make Ethiopia Great Again?

  #scnr

  Kommentar by Quark — 9. august 2018 @ 15:49

 22. Folk får, hvad de betaler for.

  Kommentar by Bastardo — 9. august 2018 @ 17:21

 23. #21 Make Europe Great Again

  Kommentar by Hr. Snusk — 9. august 2018 @ 18:23

 24. M E G A!

  Kommentar by Johnson — 9. august 2018 @ 19:46

 25. Waters er så dum at det gør helt ondt at høre på hans barnlige uvidenhed, bare så blank at det slet ikke er værd at spilde tid på hans primitive naivitet.

  Kommentar by LarsB — 9. august 2018 @ 20:39

 26. For nu at tage ved et tyndt hjørne af posten. Trump har selv omgivet sig med folk i administrationen, som griber enhver chance for at promovere sanktioner og krig mod (lige nu) Iran og Rusland. Altså er han en gris med sine muligheder.

  Kommentar by Nielsen — 10. august 2018 @ 02:06

 27. Var der ikke lige på Skanderborg et indslag med jihab og betjente som dansere.
  Mener at det var mø.

  Kommentar by P — 10. august 2018 @ 09:01

 28. Roger Waters er et fjols og en båtnakke, men er ikke en enlig svale. Et omfattende segment på venstrefløjen er mindst lige så forskruede.

  Ved en lejlighed besøgte jeg en skole, der havde fået den idé at hænge berømte menneskers bevingede ord op på væggen, vel til inspiration for lærere og elever. Der var denne her i glas og ramme:

  “Education is the most powerful weapon which you can use to change the world. Nelson Mandela”

  Hvad lige netop angår uddannelsessystem i Sydafrika, har Mandela ikke haft en heldig eller dygtig hånd eller skabt noget som helst til inspiration fo eftertiden. Tværtimod. Uddannelsessystemet i post-apartheid Sydafrika er mildt sagt en katastrofe.

  Desuden er citatet ildevarslende, da det tydeligvis repræsenterer den holdning at bruge uddannelse til at sætte værdier (to change the world) over faktuel viden.

  Hvis der er noget, som verden – og ikke mindst uddannelsessektoren – plages af, er det, at venstrefløjsværdier og narrativer sættes over fakta og sandhedssøgen. Herved uddannes der ikke mennesker, der kan få succes og gøre nytte qua deres viden og dygtighed, men uduelige hjernevaskede systemkommisærer, der kan aflire de rette PK-værdier. Det er dem, der er Roger Waters målgruppe.

  Kommentar by traveler — 10. august 2018 @ 10:32

 29. @Hr. Snusk

  “…vi er på vej i samme retning, godt hjulpet på vej af Israels og USAs aggressioner i Mellemøsten.” Kan du ikke komme i tanke om andre? Er dit had til Israel og USA identisk med det hos de venstreradikale og islamisterne?

  Kommentar by traveler — 10. august 2018 @ 11:06

 30. @Traveler
  Vil du vove den påstand at Israel og USA ikke haft en tendens til at blande sig voldsomt i mellemøsten siden 1947?
  Hvorfor bliver et kritisk synspunkt på USA’s, især Israels udenrigspolitikker, altid sidestillet med had?
  Verden er ikke delt op i venstre og højre, sort og hvidt. Man kan sagtens være imod USA’s og Israels rabiate krigsliderlighed uden at være AFA, socialist, kommunist eller væmligbo.

  Kommentar by Alf — 10. august 2018 @ 11:40

 31. -> P

  Hvilken kanal?

  Kommentar by Kim Møller — 10. august 2018 @ 14:45

 32. Roger Waters har selv engang erklæret, at alle Pink Floyds anstrengelser var helliget ét eneste mål: at tjene flest mulig penge på kortest mulig tid. Det var ren spekulation. Og er det vel endnu.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 10. august 2018 @ 20:13

 33. Hussein kommer måske til Danmark i oktober, ellers må globalisterne rejse en tur til GITMO. De har sikkert allerede betalt millionerne for ikonets besøg?

  Kommentar by Iznogut — 11. august 2018 @ 02:15

 34. @30 Alf

  Selvfølgelig blander Israel og USA sig voldsomt i Mellemøsten.

  USA blander sig på godt og ondt i mangt og meget verden over, herunder Europa og Mellemøsten, fordi vi lever under Pax Americana. Obama og Hillary prøvede at være progressive anti-Pax Americana til store glæde for venstrefløjen. Resultatet var en katastrofe og opblomstringen af ISIS og meget mere.

  Generelt vil jeg hellere leve i en Pax Americana-verdensorden end i nogle andre konstellationer. Hvad med dig? Du må åbenbart have en anden dagsorden. Hvad ville være dit bedre alternativ være?

  Ja da, Israel er en magtfaktor i Mellemøsten. Hvis ikke, hvad ville være dit bedre alternativ være?

  Listen af rigtige skurke i Mellemøsten er lang. Er det dem, som du foretrækker frem for Israel og USA? Hvis du ikke nævner dem i en vurdering, men kun og alene Israel og USA så er det vel korrekt at betragte dig som en, der fremmer venstrefløjens og muslimernes dagsorden? For hvad ville dit alternativ være?

  Kommentar by traveler — 11. august 2018 @ 17:13

 35. @Traveler
  “Hvis du ikke nævner dem i en vurdering, men kun og alene Israel og USA så er det vel korrekt at betragte dig som en, der fremmer venstrefløjens og muslimernes dagsorden? For hvad ville dit alternativ være?”

  Nej, den skal jeg sgu lige have en gang til…
  Så fordi jeg ikke mener det var gennemtænkt at fjerne diverse muslimske diktatorer/diktatoriske styre (der bl.a. holdte muslimsk ekstremisme, og velfærds migrationen rettet mod Europa i skak. ISIS var aldrig kommet til hvis man ikke havde nedlagt den Irakiske hær uden omsvøb under Bush’s Irak krig), så skal jeg simpelthen sidestilles som fjende på linje med venstrefløjen?
  Alle der ikke er enige med dig er fjender?

  Kommentar by G — 11. august 2018 @ 17:51

 36. Og hvad angår dit spørgsmål til om jeg vil leve under Pax Americana, så er svaret ja, men satme ikke under et Pax Americana ledet af Israel, som indtil videre har været katastrofisk for Europa.

  Kommentar by G — 11. august 2018 @ 18:20

 37. Goddaw mand, økseskaft.

  Ikke en af jer oplevede koncerterne, men snakker bare ud fra underlige fordomme.

  Det var måske de flotteste visuelle koncerter nogensinde – og fremragende lyd. Waters stemme mangler 10% (det har den vel altid gjort), men ellers bliver ALT leveret til perfektion. Ingen nulevende band leverer på det niveau.

  Og ja – der var Trump bashing … specielt under Pigs. So what? Det er jo ikke Lars Lillholt og “jeg elsker dig,du elsker mig, tralla rulla lej”. Hvorfor skulle en kunstner ikke vise holdninger?

  Jeg er imod flygtningenes/migranters ret til at internere et land – men nød de 3 timer i både Herning og arenaen. Det var fantastisk

  Kommentar by Erling — 22. august 2018 @ 16:12

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper