17. august 2018

RUC-forskende vegetar: Videnskaben siger vi skal droppe kødet, hvis vi vil ‘have en beboelig planet’

Debatten i onsdagens sene Deadline havde danskerne kødforbrug som emne, og den bør omtales her. Yderste venstre flanke var repræsenteret af RUC-lektor Rasmus Willig – det nærmeste man kommer en missionerende vegetar. En aktivist på offentlig overførsel, der i en bedre verden ville være en navnløs timelønnet tjener på MASH.

Rasmus Willig, lektor, RUC: … det er en ny situation. Det nye består i, at der måske ikke engang er tale om et liberalt klassisk valg. Det liberale klassiske valg er defineret ved at vi kan gøre stort set hvad vi vil, hvis bare det ikke går ud over andre. Nu ved vi fra videnskaben, at det faktisk går ud over andre. Det går ud over vores børns fremtid, og derfor bliver vi nødt til at reagere på det. … Det er den eneste vej ud af det.

Vi er så meget bagud på point i forhold til klimakrisen, og vi har en etisk regel om at vi skal aflevere det hus i samme eller bedre stand til vores næste generation, og det hus er i dag kloden, og der er gået skimmelsvamp i fundamentet. Og der er ikke rigtig nogen vilje til at lukke hullerne i taget. Så vi bliver nødt til som civilsamfund, marked, politikere, stat, hvordan vi formulerer det, så bliver vi nødt til at gøre en ekstraordinær indsats…

Igen. Det er en helt anderledes diskussion. Velfærdsstaten var en konsekvens af 2. verdenskrig, og bragte kød og rigdom på tallerknen. Og konkurrencestaten har nærmest set kødet som sin drivkraft. Altså, ‘vi skal have mere protein!’ Nu har vi ramt glasloftet, det er en helt ny situation. Det er ikke en ideologisk diskussion, fordi videnskaben har sådan set sagt, at nu er det fuld stop. Og så er det klart, at det kan vi ikke. …

Undersiden af det videnskabelige faktum, der er selvfølgelig en moral, for nu bliver vi nødt til at tage stilling til det. Og det stiller både, om det er socialismen med en stærk stat, eller det individuelle valg, et helt nyt sted. Fordi det er ikke bare en meningsudveksling, med mindre man er klimabenægter, så er man selvfølgelig suspenderet ud af den debat. … Det skal ud! Selvfølgelig har jeg et håb om at det bliver drastisk nedsat, men det er jo det der er anderledes her. Og det er jo derfor det pludselig bliver moralsk og videnskabeligt. Det skal ud hvis vi skal have en chance for at have en beboelig planet.

Man vil ikke regulere, og jeg ønsker eller ikke at regulere nogens køleskab, men…

(Collage: Rasmus Willig, missionerende vegetar)

“De, der bliver vegetarer eller veganere og faktisk gør en forskel, bliver konstant mødt med nedladende bemærkninger fra utidssvarende ideologer.” (Rasmus Willig i Information, 14. august 2018)

Oploadet Kl. 10:03 af Kim Møller — Direkte link52 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/94323/trackback

52 Comments »

 1. Det er altså dyrenes skyld. Skal de så slås ihjel? Hvad siger greenpeace til det?
  Eller er de veganere?
  Er dyrene konkurrenter til deres gulerødder og salat?
  Er det ikke mere verdens overbefolkning, der opvarmer jorden?

  Kommentar by P — 17. august 2018 @ 10:16

 2. “Det går ud over vores børns fremtid, og derfor bliver vi nødt til at reagere på det.”
  Det gør den forenede muhamedanerimport også. Mon fjoget vil gøre noget ved det nu han er så bekymret for fremtiden?
  Hør nu her kloge Rasmus. Få nu nedsat fødselsraten blandt dem der du ved og stop fældning af regnskove.
  Så kan vi måske få fred til at spise vores bøffer og frikadeller i fred for tåbelige græsædere.

  Kommentar by Erik — 17. august 2018 @ 10:16

 3. Nu er det ikke alle der kan leve af en skål salat efter en lang og hård arbejdsdag, men det ved Rasmus intet om, hans bagdel har klæbet sig til en taburet hele hans arbejdsliv ligesom alle andre fra den kaglende klasse, det er nemt at udtale sig om hvordan andre skal forholde sig uden belæg eller data og sikkert for en svimlende høj løn som almindelige mennesker kun kan drømme om, han nedgør den arbejdende befolkning, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 17. august 2018 @ 10:31

 4. “Utidssvarende ideologier.”

  Ja, det er vel næppe islamismen, som veganer-Rasmus hentyder til?

  Kommentar by Revisoren — 17. august 2018 @ 10:34

 5. Hvis vi mennesker overhovedet har indflydelse på klimaet, så overser alle de klimafrelste konstant hvad befolkningstilvæksten i Afrika vil betyde. I Afrika var der ifølge FN 1.256.000.000 afrikanere sidste år, 2017.
  I år 2100, om 80 år, regner man med at der er næsten fire gange så mange mennesker i Afrika!
  https://esa.un.org/unpd/wpp/Publications/Files/WPP2017_KeyFindings.pdf

  Hvis mennesker er skyld i klimaforandringer, så var det måske mere effektivt at forsøge at bremse befolkningstilvæksten i Afrika, i stedet for disse frelste fablerier om kødindtagelsen i Danmark.
  Er der slet ingen voksne til stede blandt alle de “eksperter” der konstant kloger sig på dette eller hint?

  Kommentar by Henning Jensen — 17. august 2018 @ 10:48

 6. > Henning Jensen 10:48

  Så sandt, så sandt. Det var også min første tanke, da jeg læste prologen: At menneskeskabte klimaforandringer skyldes den enorme overbefolkning.

  Danmark fx ville snildt kunne overleve også kødspiseri med ca. 4 millioner indbyggere. Og kloden ville kunne klare sig ganske udmærket med ca. 3-4 milliarder mennesker.

  I øvrigt vrøvler ham tossen: Det er da altid skrupskøre veganere (proteinmangel kan åbenlyst slå hjernen fra), der overfalder kødspisere med deres religiøse tosserier. Var der ikke en fransk slagter, eller var det belgisk, der blev udsat for angreb fra veganske fascister?

  I det heldigvis uddøde gamle Ungdomshus på Jagtvej var der fællesspisning, vegansk naturligvis.

  Sjovt nok døde McD på Runddelen kort efter nedrivningen af Ungdomshuset. Dén levede nemlig af hungrende afascister, når disse havde været ude hele natten og brænde biler, kaste brosten og hvad de nu ellers fordrev tiden med.

  Kommentar by anon — 17. august 2018 @ 10:58

 7. Jeg bivånede også tossehovedet med den tanke, at det kan sgu da være totalt ligegyldigt om vi æder oksekød eller ej, når hele lortet om ganske få årtieralligevel skal overlades til muhamserne og deres overbefolkning. Så er netop al fornuft sat ud af kraft og vores verden vil blive omgjort til samme slags helvede som dagens Muhamedanien.

  Kommentar by Knud Madsen — 17. august 2018 @ 11:01

 8. ““De, der bliver vegetarer eller veganere og faktisk gør en forskel, bliver konstant mødt med nedladende bemærkninger fra utidssvarende ideologer.””

  1. Hvilken forskel er det lige disse har gjort?
  2. Fordi man som kommunist bliver vegetar/veganer ja så er det ikke ensbetydende med at ens ideologi er forandret af den grund. Den er stadig lige totalitær og utidssvarende.
  3. Hvad hjælper et par kødløse dage på en fordobling af f.eks afrikas befolkning?
  4. Paradoksalt nok er kritikere af denne nye kødfrie kommunisme tilhørende utidssvarende ideologier og skal som sådan gerne hånes m.m og alligevel så omfavnes en ideologi fra år 600…….

  Kommentar by Erik Øhle — 17. august 2018 @ 11:03

 9. Endnu en klogeåge der helt og aldeles har misforstået begrebet “konkurrencestaten“.

  Kommentar by DavidK — 17. august 2018 @ 11:42

 10. Lad os få skudt alle de drøvtygger der går rundt i Afrika og som ikke bruges til noget, vi kan jo også lukke alle dyreparker, STOP det hysteri.

  Hvis bare folk var halvt så bange for islamisk påvirkning af Danmark.

  Kommentar by Anders Nielsen — 17. august 2018 @ 12:02

 11. Problemet er kødspisere… specielt dem der kun spiser Halal-kød og reproducerer sig eksplosivt

  Kommentar by redneck — 17. august 2018 @ 12:22

 12. Ja, hvad siger veganer-Rasmus til muhammedanernes udbredte brug af lamme- og oksekød i kebab?

  Han han diskuteret spørgsmålet med Hizb ut-Tahrir?

  Kommentar by Revisoren — 17. august 2018 @ 12:56

 13. Jeg mener at vi istedet skal droppe forskere fra RUC, for at opretholde en beboelig planet.

  Kommentar by Bror Lerbror — 17. august 2018 @ 13:21

 14. Alt det disse “forskere” ser som problem er i bund og grund blot afledte effekter af det eneste virkelige problem som man ikke maa tale om .. overbefolkningen paa kloden.
  Radio247 havde fornyligt et interview med en af “forskerne” bag en meget omtalt rapport om klimaet fra Oxford, og han viste sig tilfaeldigvis ogsaa at vaere veganer – og soerme om ikke loesningen paa alle vores problemer var at droppe koedet.

  Kommentar by Jan — 17. august 2018 @ 13:29

 15. UCLA og RUC er lige så nyttige som lus, lopper og skvalderkål.

  Kommentar by Iznogut — 17. august 2018 @ 13:54

 16. Mennesket er ingen ko eller kanin. Andet er der ikke at sige til RUC. Menneskelige vegetarer får mangelsygdomme.

  Kommentar by BB — 17. august 2018 @ 13:58

 17. Veganere bliver også grøntsager en dag… og SÅ må man spise dem.

  Kommentar by Nicolai — 17. august 2018 @ 14:10

 18. Hvordan mon religioner (og kloge koner, Læs: RUC-lektorer) opstår ? – Man får den tanke, at det er når en figur som Rasmus Willig, får en flig af et eller andet pseudo videnskabeligt bullshit i den gale hals!?

  Men ellers, hvis du virkelig vil gøre kål på dit problem; så start med noget som virkelig batter! Start med alle dyrene/fiskene i verdenshavene; så vidt jeg ved, er de fleste arter kød/fiske/skaldyr- ædere – Hajerne bliver nok lidt skuffede, men det har du sikkert en løsning på – Ja, så er der vel bare at sige Pøj, pøj Mister/magister Willig!

  Kommentar by T. Flodur — 17. august 2018 @ 14:32

 19. Hm, gad vide, om ikke den eksplosivt voksende befolkning i Afrika og omegn samlet set prutter mere end køerne?

  I øvrigt prutter veganere mere end normale mennesker. Broccoli, hvidkål, blomkål samt diverse brune bønner og linser er yderst effektive midler til at generere tarmluft. Som er CO2 udledning.
  Så meget for veganere og den slags.

  Kommentar by anon — 17. august 2018 @ 14:38

 20. Drop kødet, hop i en Burka, vær forstående, betal lidt mere i skat, forvent mindre af velfærdsstaten, lær at skrive dit navn på arabisk, køb en elbil…… osv osv osv

  Kommentar by redneck — 17. august 2018 @ 14:49

 21. “Vi troede ikke”
  Nej, de tror jo alle er lige så unaturlige som dem selv
  https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/stig-og-morten-har-regnbueflag-i-haven-usmageligt/7270482

  Kommentar by k m. — 17. august 2018 @ 15:48

 22. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/J1AyR8/blomkaalmangel-i-norge-og-europa

  Værsgo’ og spis, Rasmus Willig

  Kommentar by k m. — 17. august 2018 @ 16:21

 23. Rasmus Willig…Husk godt med soya i maden.
  Det er sgu ikke vesten der er har et problem.

  Kommentar by En rigtig dansker — 17. august 2018 @ 16:29

 24. Lektor. RUC. Nough said!

  Kommentar by Bastardo — 17. august 2018 @ 17:04

 25. FN vedtog i begyndelsen af 90’erne en formel resolution (I kid you not), der betød, at man ikke i FNsystemet måtte nævne overbefolkning, idet det ikke var og ikke ville være et problem.
  Jeg skrev i Uriasposten herom for et års tid siden, med referencer og alt, men orker ikke at finde det frem igen.

  Kommentar by Bastardo — 17. august 2018 @ 17:14

 26. Alt hvad der har med energi- og stofomdannelse ligger inden for den videnskab, der hedder termodynamik. Hovedparten af dem der jamrer over CO2 udslippet, kender hverken begrebet entropi eller termodynamikkens 1. og 2. anden lov og alligevel påstår man at være inden for videnskabens præmisser.
  Karl Marx kaldte også sin socialisme for videnskab.

  Kommentar by Menig 442 — 17. august 2018 @ 17:19

 27. En kød-ideologi? Hvad hedder den? Lyder som noget jeg gerne vil følge.

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 17. august 2018 @ 17:21

 28. Hvis det er planter vi skal leve af alene,….så må vi lige udrydde nogle flere planteædende dyr……..hvad skal vi gøre ved kødet fra dem???? :-) :-) :-).

  Kommentar by Michael Unna — 17. august 2018 @ 17:45

 29. Det kan aldrig være dyrevenligt at spise deres mad.

  Kommentar by Erik — 17. august 2018 @ 17:53

 30. Brug gummi, især i Arabien og Afrika. Det største problem er vanvittig børneproduktion til ingen fremtid.

  Kommentar by Hul igennem? — 17. august 2018 @ 18:38

 31. Måske nogle truede rovdyr skulle spise mennesker. Shere Khan we miss you

  Kommentar by Hul igennem? — 17. august 2018 @ 18:43

 32. Herregud for en grønsag, spild lige små fem minutter på Monrad og Rislund.
  https://www.youtube.com/watch?v=nfGqVukr4CM
  Kød på bordet er genial.

  Kommentar by PFEP — 17. august 2018 @ 19:40

 33. Kød på bordet, så er der styrke til stærke mænd

  Den er god, men lidt makaber i sidste vers

  Kommentar by k m. — 17. august 2018 @ 19:50

 34. Hvorfor tror I at den slags mennesker får taletid netop nu?

  Fordi staten skal have flere områder at taksere. Cigaret priserne får et nyk opad hver måned men det er ikke nær nok til at dække indvandringen så andre “Dagligvarer” må holde for. Hvem snakkede om Co2 afgifter. En Dag kommer de også efter dit forbrug, hvad det så end måtte være og hvem siger så at Venezuela er det eneste land på vej ned i det socialistiske helvede?

  Så tak til alle de idioter der gik ind for at forhøje tobakspriserne i første omgang. I gjorte det let for politikerne at fortsætte deres jagt på jeres egne penge.

  Kommentar by Santor — 17. august 2018 @ 20:08

 35. -> PFEP

  Er mere til Denis Leary: https://www.youtube.com/watch?v=ys5iSlgTGnk

  Kommentar by Kim Møller — 17. august 2018 @ 20:57

 36. Vi trænger til en rask omgang pest eller en verdenskrig, så befolkningstallet i verden kan komme ned i en fornuftig størrelse.

  Kommentar by A. Nysted — 17. august 2018 @ 23:04

 37. KLIMAKRISE ????.- FNs klimapanel udgav i maj månede sin nyeste opdaterede klimarapport. Dens målinger viste at den globale temperetur fra 1880 til 2012 var steget med 0,84 grader. I 2013-14- 15 skete der ingen ændringer. En uge efter FNs klimarapport udgav NASAs space center sin globale klimarapport. Den viste at temp. i 2016 og 17 hvert år var faldet c en kvart grad. Eller i alt 0,56 grader. Dvs den globale temp er altså 0,28 grad højere end i 1880. Målinger viste samtidig at Grønlands iskappe er vokset et par cm i tykkelse. Tromsø og Nordnorge fik i juni månede 3 gange mere regn end normalen. I arktis faldt det som sne.– Regionale klimaændringer er naturgivet , når befolkningen på f.eks Filippinerne vokser fra c 13 mill i 1940 til i dag 105-110 mill eller Columbia i samme periode fra 8 mill til c 50 mill.

  Kommentar by dansker — 17. august 2018 @ 23:13

 38. Helt enig dansker — 17. august 2018 @ 23:13.
  Uden demografien bliver alle forklaringer og teorier nonsens.
  Vor skal vi hen du?
  Så mange mennesker var der på jorden:
  år 2100 11.2 mia.
  år 2018 7.6 mia
  år 1987 5 mia
  år 1974 4 mia
  år 1960 3 mia
  år 1950 2.6 mia
  år 1804 1 mia
  år 1600 0.5 mia
  år 1000 0.275 mia
  år nul 0.2 mia
  år -1000 0.050 mia
  år -2000 0.027 mia
  år -3000 0.014 mia
  år -4000 0.007 mia
  år -5000 0.005 mia
  Kilde: Worldometers (www.Worldometers.info)
  Fra 1950 til idag data fra FN’s Department of Economic and Social Affairs, Population Division. World Population Prospects: The 2017 Revision. (Medium-fertility variant).

  Kommentar by A-mad — 18. august 2018 @ 09:37

 39. “Franskmændene er tilbøjelige til at stege nogle særdeles tynde bøffer, som knap nok vejer 200 gram. For mig er det pålæg.” Otto von Bismarck (1815-1898)

  Kommentar by Crass Børsting — 18. august 2018 @ 10:24

 40. Maaske det vill lette om man skiller politik og ernaering saa kuune begge maaske fremstaa lidt klarere

  Kommentar by dunk — 18. august 2018 @ 11:09

 41. “Videnskaben siger vi skal droppe kødet, hvis vi vil ‘have en beboelig planet’”

  Selvom man skal tage forsker-tal om CO2 med et stort gram salt (!), så kan man udlede af diverse studier:

  En vegetar udleder ca. 1,2 tons mindre CO2 årligt end en normal kødspiser, og en veganer udleder ca. 1,6 tons mindre CO2 årligt end en normal kødspiser.

  Ok, men flyver en veganer til et klimaseminar i USA, så udleder han mindst 3 tons CO2 ved rejsen tur retur alene.

  Og sender en MENAP-klan en migrant til Danmark, stiger hans CO2-udledning med mindst 5 tons CO2 årligt ved flytningen. Og hvis en afvist asylsøger skal flyves hjem igen til Kabul med danske ledsagere, så vil CO2-udledningen for denne handling være mindst 20 tons CO2.

  Og befolkningstilvæksten i verden bidrager mange, mange, mange gange mere med CO2 end den besparelse, der kan opnås, hvis alle danskerne blev vegetarer/veganere og levede et nøjsomt lav-CO2-liv.

  Så videnskaben burde sige: Befolkningstilvækst og migration til Vesten burde stoppes og tilbagerulles ,hvis vi vil ‘have en beboelig planet’”.

  Kommentar by traveler — 18. august 2018 @ 11:41

 42. Hi hI: Det hedder selvfølgelig “et gran salt”, men da det er 15 gange mindre “et gram salt”, så er det alt for lidt til at kapere forsker-tal om CO2.

  Kommentar by traveler — 18. august 2018 @ 11:48

 43. Absolutte videnskabelige sandheder findes kun indenfor matematik, kemi og fysik.
  Alle øvrige “videnskaber” er udelukkende religion, ideologi og forestillinger.

  Kommentar by Anonym — 18. august 2018 @ 12:37

 44. “Kulminationen” på en længere periode med primært yngre kvinders “beskeder” til den dumme, kødspisende og CO2 forbrugende dansker, at det nu er slut, “her er fremtidens mad” og lignende hel- eller halvsides (nogle dage flere sider om samme emne, med samme slagside) formanende og debatfornægtende indlæg er vi blevet beriget med i bl.a. JP.

  Endnu engang er DR2 åbenbart affyringsrampen for fyrværkeriet over en “veloverstået” kampagne, der bare endnu engang bekræfter vore mediers samarbejde, bias og “opdragende” funktion a la Gabold og Bornedal.

  Desværre slet ikke overraskende, at der i “forskerens” indlæg bliver fægtet med adskillige variationer af ordet videnskab, uden at problemstillinger og påståede fakta bliver fulgt op af argumenter, gad vide om der blev spurgt ind hertil af DR2 værten?

  MEN, hvor kunne det være forfriskende, hvis ordet “klimabenægtere” blev lejlighedsvis afløst af en bare minimalt kvalificerende fremlægning og debat, hvor de borgere, der ikke mener at have set videnskabeligt bevis for, at klimaÆNDRINGen (som alle der er over 40 og ved mentalt sundt helbred kan se er et faktum) er primært menneskeskabt, og/eller for den sags skyld ensidigt skadelig, kan få lov til at fremlægge, hvad det er for en uvidenskabelighed, de “benægter”.

  MEN, det har nok lange udsigter, man giver ikke køb på en fortælling, der for længst har vist sig som et formidabelt magtmiddel politisk og (dermed) finansieringsmæssigt, så sagen og “debatten” er for længst besluttet.

  Kommentar by Henrik Larsen — 18. august 2018 @ 16:21

 45. Overskrift på leder i den såkaldte borgerlige avis Berlingske:

  “Kun en tåbe frygter ikke klimaforandringer.”

  Orkede ikke at læse mere af den bedøvende propaganda, men bestilte i stedet en pizza med ekstra skinke, cocktailpølser, peperoni og bacon…

  Kommentar by Revisoren — 18. august 2018 @ 17:48

 46. Mindre kød på bordet er slet ingen dum ting, for meget kød er usundt.

  Kommentar by LarsB — 19. august 2018 @ 01:21

 47. Vegetar er ikke en isme eller mission eller som de nye vegetarer hedder veganer og er militante; værende vegetar betyder abstinens ifølge oldtidsfilosofferne.

  Kommentar by Moth — 19. august 2018 @ 08:54

 48. Trish Regan (ikke Reagan) har fået på puklen over at sammenligne Danmark med Venezuela. Men hvis hun holdt sig til begrænsede dele af samfundet såsom statsdominansen, medierne og universitetsverdenen med RUC-forskere i spidsen, så ville sammenligningen sikkert passé forbløffende godt.

  Forskellen er at Danmark stadigvæk har et velfungerende civilsamfund uden for socialisternes glubske fangarme.

  Kommentar by traveler — 19. august 2018 @ 09:57

 49. Sidste år var klimaforskere enige om, at den kolde og våde sommer var tegn på klimaforandringer, og nu skulle vi til at tage os sammen.

  I år er klimaforskere enige om, at den varme og tørre sommer er tegn på klimaforandringer, og nu skal vi til at tage os sammen.

  Det bliver spændende at se, hvordan næste sommer bliver og ikke mindst reaktionen på den.

  Kommentar by traveler — 19. august 2018 @ 10:05

 50. Rygere uger, kød spiser Idag, hvad I morgen?

  Kommentar by P — 21. august 2018 @ 20:05

 51. Jeg så selv det pågældende indslag, og kan kun sige at det er det mest idiotiske som jeg nogensinde har hørt. Jeg kan meddele at jeg, med god samvittighed spiser, hvad det passer mig. Også kød, men ser samtidig på at dyret har haft et godt liv, inden jeg sætter tænderne i det.

  Kommentar by Allan Gorm Larsen. — 21. august 2018 @ 22:05

 52. Fra blogposten – og nok lidt sent at kommentere, men alligevel..

  “De, der bliver vegetarer eller veganere og faktisk gør en forskel, bliver konstant mødt med nedladende bemærkninger fra utidssvarende ideologer.

  citat: Rasmus Willig

  Fremhævning den samme som Kim Møller.

  Hvornår bliver ideologer og de bagvedliggende ideologier utidssvarende ??

  Det er dog et tåbeligt udsagn og det kan kun forsvares med, at ideer viger for andre bedre ideer.

  Og det er nok næppe tilfældet her, hvor det er nok “moden” blandt venstreorienterede ude på overdrevet, som følges.

  Kommentar by T. H. — 21. august 2018 @ 23:12

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper