27. august 2018

Jeppe Hedaa (2013): Kriminalitet, vold og undertrykkelse har ‘intet med islam eller muslimer at gøre’

Kommentaren fra IT-direktør Jeppe Hedaa er fra 2013, men jeg har den ikke i det fortløbende arkiv, og der hører den bestemt hjemme. Hedaa har måske nok adresse i Gentofte og et fint sommerhus i Tisvildeleje, men ved efter teksten at dømme meget lidt om Islam som kultur, religion og ideologi. Fra Religion.dk – Ikke mere vold i islam end i andre religioner’ (8. marts 2013).

“Danske medier har den seneste tid bragt synspunkter om, at islam er lig med vold og undertrykkelse. Da Lars Hedegaard fra Trykkerifrihedsselskabet blev angrebet med skud, blev gerningsmanden hurtigt dømt af medier og debattører til at være muslim selv om ingen ved, hvem det var, der angreb Lars Hedegaard ved dennes hoveddør. …

Debatten om islam og vold er vanskelig og kræver nuancering. Vi bliver dagligt udsat for tv-klip om vold og krig i Mellemøsten. Hvis vi ikke holder tungen lige i munden, ender vi alle med at sætte lighedstegn mellem islam og vold. Men skal vi yde problemstillingen retfærdighed, må vi minimum dele debatten op i tre dele: Først må vi have faktuelt baseret viden om historiske tabstal. Dernæst må vi have forståelse for, at nogle mennesker har en anderledes retorik. Og sidst men ikke mindst må vi have indsigt i, hvad der skaber voldelige individer og grupper.

… For det andet: Ja, befolkningerne i Mellemøsten er kendt for en truende retorik, når de bliver trådt over tæerne. Men vi skal ikke særligt meget syd på, før temperamenterne koger hurtige end her i det kolde Nord. … Man bliver nødt til at filtrere 80 procent fra, når man ser de ophidsede mængder i syd, hvis man skal sammenligne med et tilsvarende følelsesregister i nord. …

For det tredje er det min påstand, at ballademagerne i gademiljøet meget sjældent sætter deres ben i moskeen. Hvis de gjorde det, ville de høre om Koranens bud om tålmodighed og overbærenhed. Om ansvar. Om store konsekvenser af vores livsførelse på dommens dag. De ville være helt anderledes ydmyge, som de muslimer vi oplever i mainstream-islam. Fællestrækket ved ballademagere og voldelige grupper skal findes i et helt andet mønster… Det har intet med islam eller muslimer at gøre.

Lad nu være med at sætte lighedstegn mellem islam og krig og vold. Det er simpelthen direkte falskt.

(Jeppe Hedaa, boardmember, Yale Center for Faith & Culture; Foto: Yale.edu)

Oploadet Kl. 02:06 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/94558/trackback

12 Comments »

 1. I Gentofte kan man tillade sig at ønsketænke: “selv om ingen ved, hvem det var, der angreb Lars Hedegaard ved dennes hoveddør.”

  Intil jeg året efter fandt Basil Hassans navn i en tyrkisk avis. Staten gjorde sit til at ønsketænkningen kunne fortsætte, da den først i 2016 gjorde det lovligt, at nævne hans navn. Men Jeppe Hedaa kan sikkert finde noget nyt at drømme om. Hedaa viser mig, hvorfor jeg foragter en del af dem på samfuyndets solside.

  http://snaphanen.dk/2016/12/15/mohammed-basil-el-cheikh-basil-hassan/

  Kommentar by Snaphanen — 27. august 2018 @ 02:33

 2. Han er stenrig. Han er hovedaktionær i en virksomhed, der omsætter for en milliard https://itwatch.dk/secure/ITNyt/Resultater/article10562022.ece

  I 2017 brændte hans sommerhus i Tisvilde, men han har nok råd til et nyt

  https://www.tv2lorry.dk/artikel/kendt-erhvervsleders-hus-braendt-ned-til-grunden

  Kommentar by Snaphanen — 27. august 2018 @ 02:53

 3. Med sådanne “rigtige” meninger og holdninger, som Jeppe Hedaa giver udtryk for at have, så er vejen banet til politikkernes små hjerner og feminine hjerter, og adgangen til offentlige kroner er banet.
  Hvad mon sådan en karl og hans Yale Center får af offentlige tilskud for at medvirke til samfundenes ødelæggelse.

  I den modsatte ende af Gentofte Sø ligger Steiner-skolen, Vidar Skolen, som på mange måder repræsenter de frelstes tankegang.
  Vidar skolen er “pæn hvid”, og giver et eksamensfrit undervisningsforløb, hvorunder undervisningen hovedsagelig er kreativ. En, engang god bekendt der boede ved Søen, havde deres søn gående på Skolen, og i sin skolegang lærte han at spille på violin samt at lave træsko.
  Det er nogle af sådanne “veluddannede” med bløde hjerter, og boende de rigtige steder, der sniger sig op ad samfundet løbebane og udgør en del af den “elite”, som landet vånder sig under.
  https://www.vidarskolen.dk/

  Kommentar by Henning Jensen — 27. august 2018 @ 06:09

 4. Kunne være sjovt at hører om han har gravet sig endnu mere ned i møget eller om han er blevet mere realistisk her fem år senere.

  Kommentar by Santor — 27. august 2018 @ 09:59

 5. Mon lille Jeppe har fået tilsendt en fin check fra Soros, som tak for ulejligheden?

  Kommentar by Revisoren — 27. august 2018 @ 10:04

 6. Hvor mange “flygtninge” er det nu lige Gentofte har taget..?

  Kommentar by Bror Lerbror — 27. august 2018 @ 10:19

 7. @2 Snaphanen
  Jeppe Hedaa er beviselig ikke rigtig klog i hovedet, og móske derfor elsker han islam, hvilket er den perfekte kombination for at komme til tops i dummark, både forretningsmæssigt og politisk.

  Og derfor er det måske heller ikke mærkeligt hvis Jeppe Hedaa bruger sine muslimske forbilleders forretnings strategi som i alt sin enkelthed går ud på, at når ens “business” går dårligt så sætter man ild til lortet og så betaler dumskerne for en ny og bedre “business” via deres skat og højere forsikringspræmier.

  Og da Jeppe Hedaa sikkert ligesom muslimerne i Mohammedanmark ikke er underlagt de samme love og regler som dumskerne, så har de dumske myndigheder sikkert heller ikke kontrolleret om Jeppe Hedaa har brugt den muslimske forretnings strategi eller den kommunistiske BUPL(Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund) forretnings strategi som ganske enkelt går ud på, at man bulldozer sine fredede bygninger og bagefter betaler lidt småøre i straf, lidt ala perker tankegang.

  Kommentar by Piphans — 27. august 2018 @ 10:48

 8. I 2015 var Omar El-Hussein til bøn i Hizb ut-Tahrirs moské, for at høre om koranens glade budskab om “tålmodighed og overbærenhed”.

  Herefter tog han direkte til Krudttønden og dræbte Finn Nørgaard, og derefter til Synagogen, hvor han dræbte Dan Uzan.

  Men det havde naturligvis intet som helst med Islam at gøre…

  Kommentar by Revisoren — 27. august 2018 @ 10:56

 9. Jeppe Hedaa skriver:

  “For det tredje er det min påstand, at ballademagerne i gademiljøet meget sjældent sætter deres ben i moskeen.”

  Tværtimod: De unge muslimer flokkes ved fredagsbønnen. Organisationen i moskemiljøerne er som hos mafiaen: Imamen er “Don” og de unge muslimer er “Soldato”.

  De unge muslimer blev i moskemiljøet hvervet til krigstjeneste for Islamisk Stat, de bliver åndeligt vejledt til terror (terrorangrebet ved Krudttønden og Synagoen) og jihad mod det danske samfund (bilbrande, stenkast fra motorvejsbroer og løsning af hjulbolte).

  Hele miljøet ved moskerne er gennemkriminaliseret og -politiseret. Via prædikenen sender imamen sine unge soldater i krig mod det danske samfund, når han mener, at der er behov fra et statement fra muslimernes side.

  Begynd lukning af moskeer og udvisning af imamer nu.

  Kommentar by np — 27. august 2018 @ 11:18

 10. Jeppe Hedaa er tabt, desværre. En voksen mand, som intet har forstået omkring islam og dets nedbrydning af samfund og sund fornuft. Jeppe Hedaa må være indbegrebet af Tynd Mand.

  Kommentar by Dansk Stolthed — 27. august 2018 @ 11:50

 11. Manden er komplet idiot, og tilmed hamrende utroværdig.
  En frelst og gratis omgang, fra en mand der har sørget for at skærme sig effektivt mod frugterne af sit svigt. Han er det man i 40’erne kaldte en værnemager.

  Kommentar by White knight — 27. august 2018 @ 12:53

 12. Næh, det ved vi jo godt: Islam har intet med islam at gøre, og muslimer har intet med islam at gøre.

  Nice try, Hedaa, titel komplet idiot.

  Kommentar by anon — 27. august 2018 @ 18:53

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 



 

Vælg selv beløb



Blogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP






MediaCreeper