28. august 2018

Forsvar grænserne, pointerede DF’er, og Ekstra Bladet opstrammede: ‘DF-politiker: Skyd flygtninge!’

Torsdag i sidste uge stormede 800 afrikanere den spanske Ceuta-enklave, og forsøgte hermed at krydse grænsen til EU. De anvendte ifølge The Guardian ’shears and hammers to smash the high, razor wire-topped barriers’, og angreb betjentene med ‘plastic containers of excrement and quicklime, sticks and stones’ og brugte ‘aerosols as flame-throwers’. Et orkestreret angreb på spaniens sydlige grænse.

(Afrikanere forsøger at krydse grænsen til den spanske Ceuta-enklave; Foto: The Guardian)

Dansk Folkepartis Steen Petersen fra Faxe byråd, kommenterede søndag angrebet på enklaven med disse ord.

“På vegne af Integrationsudvalget i Faxe Kommune skal jeg herved opfordre det spanske politi til at bruge deres skydevåben for at stoppe invasionen. Betjentene skal skyde for at ramme.” (Steen Petersen, 26. august 2018)

(Steen Petersen på Facebook, 26. august 2018; Foto: Facebook)

“Grænser kræver altså faktisk en magtanvendelse”, forklarede Uffe Østergaard, sidst en DF’er satte ord på det indlysende, og der er intet problematisk i Steen Petersens opslag. Ja, altså bortset fra at han udtaler sig på Integrationsudvalgets vegne. I øvrigt to vidt forskellige ting. Man kan sagtens kæmpe for multikultur i Faxe kommune, og samtidig ønske at forsvare nationale grænser. Ja, faktisk er det første betinget af det sidste.

Den slags ubarmhjertig virkelighed preller dog fuldstændig af på landets mange blødhjerter, og lynhurtigt kunne DR Nyheder fortæller, at det ikke er ‘Dansk Folkepartis politik’. Det forstår man på sin vis godt, for medier opstrammede på vanlig vis Steen Petersens ord. Ekstra Bladet skrev eksempelvis, at Steen Petersens opfordrede til at skyde ‘flygtninge’. Her citeret fra EB.dk – DF-politiker: Skyd flygtninge!

“DF’s formand for integrationsudvalg i Faxe vil have spansk politi til at skyde flygtninge

… flere byrådsmeldemmer tager skarpt afstand fra opslaget, heunder medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Finn Hansen (S):

– Jeg ryster på hovedet. Det er diskriminerende, og det kan man ikke som udvalgsformand, siger Finn Hansen til TV Øst.

Finn Hansen har nu skrevet til Faxes borgmester Ole Vive for at få sat gang i en proces, der skal få fjernet Steen Petersen fra rollen som udvalgsformand.”

Ledende socialdemokrat mener det er ‘diskriminerende’, at forsvare grænserne fysisk, og der gik ikke mange sekunder før ordet ‘racistisk’ blev brugt i en tråd jeg fulgte på Facebook. Selve opslaget blev ifølge DR Nyheder anmeldt af en Jytte Høi Hammer fra Lundby, der var – og jeg citerer, “… rystet over den snigende fascisme”.

75-årige Steen Petersen har trukket sig som udvalgsformand, men har ikke trukket i land. Det tjener ham til ære.

Således går dansk politik sin stille gang. Et mediedøgn brugt på at diskutere rimeligheden af det indlysende.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/94591/trackback

18 Comments »

 1. Det var meget dumt at udtale sig på udvalgets vegne.

  Som politiker bør man også udtale sig mere diplomatisk. Magtanvendelse ja, men ikke mere magtanvendelse end hvad der er nødvendig.

  Kommentar by kenneth — 28. august 2018 @ 11:45

 2. Der er et begreb der hedder grænselære bl.a hvornår der er nødvendig at bruge våben når grænsen krydses!

  Kommentar by Moth — 28. august 2018 @ 11:53

 3. Hædersmanden Steen Petersen kan formentlig snart forvente, at modtage en dødstrussel fra lille søde Ida Cecilie samt en indbetaling på 0,75 kr.

  Kommentar by Revisoren — 28. august 2018 @ 12:24

 4. Selvfølgelig vil De Anstændige ikke forstå, at hvis disse primitive afrikanere skal holdes ude – og det skal de – så skal der bruges nogle midler, som de kan forstå. Der skal sandsynligvis kun bruges den form for magt én gang, så rygtes det, og disse invasionsforsøg ophører. Samme fremgangsmåde kan med succes bruges i Middelhavet.

  Kommentar by Hr. Snusk — 28. august 2018 @ 12:44

 5. Det er jo et kildent område, så han burde have skrevet mere i retning af Uffe Østergaards ordvalg. Israel forsvarer deres grænserne med våben, men benytter, som jeg har forstået det, gummekugler.

  Kommentar by Britta Due Andersen — 28. august 2018 @ 12:48

 6. Det var da torskedumt at udtale sig på integrationsudvalgets vegne.

  Han skulle i stedet have skrevet: “Som formand for integrationsudvalget har jeg konkret indsigt i at såkaldt integration af muslimer og negre af alle trosretninger er umulig, hvorfor disse med alle nødvendige midler må forhindres i at sætte fod på europæisk jord”

  Kommentar by Træt — 28. august 2018 @ 12:56

 7. -> 3

  Ikke efter hun har opdaget at det faktisk kan lade sig gøre med allerede 0,15 kroner. Så det bliver der ingen gode forretninger denne gang.

  Kommentar by Michael Laudahn — 28. august 2018 @ 13:20

 8. Pædagogisk kan det være problematisk som Steen Petersen at forklare hvordan man opretholder et effektivt grænseværn på en så direkte måde. Han burde nok have nævnt historiske eksempler alle er enige om var godt at der blev skudt for at ramme mod invasionister. Mange danskere mener endda man burde have skudt noget mere ved den tyske invasion 9 april 1940, selv om det er et eksempel på at væbnet modstand ville være tåbelig.

  Kommentar by perhag — 28. august 2018 @ 14:13

 9. Jytte taler om “…snigende fascisme…”.

  Mener hun når muhamedanerne sniger sig over grænsen?

  Kommentar by Bastardo — 28. august 2018 @ 14:39

 10. Det er altid nemt at være skrivebordsklog, men jeg undrer mig over så få episoder vi faktisk har hvor grænsebetjente eller politi faktisk anvender deres magtmidler overfor muhammedanere.

  Der må foreligge en instruks for grænsevagterne hvor det beskrives hvordan de må bruge deres våben. Jeg kan forestille mig et varselsskud er påkrævet, og derefter må der skydes mod indtrængende. Hvorfor gør man det så aldrig?

  Som min gamle SSG sagde til kassernevagten: Husk altid at skyde to skud, så har De jo skudt varselsskud….

  Kommentar by redneck — 28. august 2018 @ 15:06

 11. Som politikker skal man helt sikkert vende den en ekstra gang. Men det ulykkelige er , at ser på hændelsen sådan lidt fra oven , ja så kan en helt normalt begavet person næppe påstå, at manden har uret. Skal dette uvæsen stoppes , så må og kan det sikkert kun stoppes med brutale midler.

  Kommentar by hartvig jensen — 28. august 2018 @ 16:11

 12. Om nogle få år vil den gode Steen blive hædret for sin modige udtalelse.

  Kommentar by Knud Madsen — 28. august 2018 @ 16:36

 13. Her burde DF’s ledelse faktisk have støttet op om at det at skyde på disse migranter reelt er en hævdelse af en suveræn stats grænse.
  Naturligvis kan Steen Petersen her ikke udtale sig på udvalgets vegne.
  I befolkningen tror jeg helt sikkert at det ville blive betragtet som sund fornuft, men endnu en gang lykkes det Journalistisk Venstreparti at forplumre en sag!

  Kommentar by Rodina — 28. august 2018 @ 17:40

 14. Den trykte avis Sjællandske skrev også “flygtninge” i overskriften selv om Steen Petersen ikke har brugt ordet “flygtninge”.

  Kommentar by M.P. — 28. august 2018 @ 17:53

 15. Faxe kommune kunne have sikret sig en plads i historien ved som den første europæiske magt at have sagt klart og tydeligt, hvad der skal gøres mod den afrikanske invasionshær.
  Faxe kommune var mit sidste håb. Nu falder den vesteuropæiske civilisation.

  Kommentar by Catfish — 28. august 2018 @ 18:05

 16. Man kan heller ikke købe den lille buttede Faxe Fad mere.

  Endnu et knæfald for Islam…

  Kommentar by Revisoren — 28. august 2018 @ 19:56

 17. Jeg tror det var sidste år AfD i Tyskland sagde det samme. Medierne og de Gode faldt selvfølgelig over dem.
  Det viste sig så, at de bare refererede, hvad der står i den tyske lovgivning :-))

  Kommentar by Hodja — 28. august 2018 @ 21:34

 18. Det er nok at skyde den forreste. Nådesløst og konsekvent. Booom.

  Kommentar by Iznogut — 28. august 2018 @ 23:33

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper