8. september 2018

Efterretningschef om mediernes fokusflyttende ‘hetzjagd’-narrativ: “.. eine gezielte Falschinformation”

I krige er sandheden det første offer, og med en servil presse har den yderste venstrefløj altid haft det nemt. Når AFA og omegn angriber højreorienterede, køres rutinemæssigt et ’sammenstød’-narrativ om venstreorienterede mod højreradikale/nazister. Skulle angriberne tabe gadekampen, vendes sagen på hovedet: Venstreorienterede er jaget vildt – politikerne må gøre noget mod de her allerstedsnærværende voldelige nazister, der angriber i flæng.

Mediedækningen af demonstrationerne i Chemnitz var lige efter drejebogen. Mordet der foranledigede de folkelige protester blev hurtigt glemt, og i stedet kørte medierne et ‘hetzjagd’-narrativ. Påstanden var i al sin enkelthed, at højreradikale/nazister (begreberne bruges i flæng) angreb tilfældige udlændingeunder og efter demonstrationerne. Mediedækningen af Chemnitz var i flere dage et væg-til-væg-tæppe af historier, der underbyggede fortællingen.

Det hele startede med en kort video-sekvens lagt online på Twitter-profilen ‘Antifa Zeckenbiss’, søndag den 26. august kl. 20.56 om aftenen. Den anonyme venstreradikale side, der åbent sympatiserer med den voldelige venstrefløj, kaldte det for en ‘Menschenjagd’. Et par timer senere kunne Twitter-profilen ‘Amnesty International Sachsen’, oprettet tidligere samme dag, fortælle, at der finder ‘einer rassistischen Hetzjagd’ sted i Chemnitz.

(‘Antifa Zeckenbiss’ på Twitter, 26. september kl. 20.56)

(‘Amnesty International Sachsen’ på Twitter, 26. september kl. 22.48)

Flere tyske medier har lavet seriøse gennemgange af den 19 sekunder lange sekvens, og der er ingen tvivl om at episoden fandt sted i Chemnitz, den pågældende søndag. Såvidt den del.

(Screencaps: Twitter)

Det springende punkt er fortolkningen. En kort sekvens hvor 6-8 mere eller mindre truende tyskere konfronterer to yngre udlændinge dokumenterer ikke noget som helst. De to udlændinge ser ikke særligt skræmte ud, men fronter med macho-attitude midt på vejen – de fleste i gruppen af tyskere, ser næsten indifferente ud, den ene drikker øl under den postulerede ‘hetzjagd’. Det vidner på ingen måde om en veritabel menneskejagt. Isoleret set, kunne det ligeså godt være et skænderi, der var ved at eskalere til fysisk konfrontation.

Den ene af de to, afghanske ‘Aziz’, fortæller til en Zeit Online-blog, at han var begyndt at filme tyskerne, og derefter blev angrebet. En af tyskerne råber: “was wollt ihr, ihr Kanacken?” – ‘Hvad vil du perker?’ (cirka). En enkeltstående episode, og ikke just noget der indikerer en ‘jagt’ på udenlandsk-udseende. Dokumentationen for den af Angela Merkel postulerede ‘hetzjagd’ er noget nær ikke-eksisterende.

Et puslespil uden brikker. Et regnestykke med mange ubekendte. Aziz’ udlægning virker bare ikke troværdig.

Obwohl Aziz ja sein Handy bereits in der Hand hielt und die Gruppe gefilmt hatte, gibt es kein Video davon!? Erst, nachdem seiner Freundin ins Gesicht geschlagen wurde, beginnt das besagte Video, das übrigens nicht von Aziz stammte, sondern von von irgend welchen Leuten, die scheinbar zufällig am Ort des Geschehens vorbei liefen?

Einer der Männer geht also auf Aziz los, er tritt nach ihm und jagt ihn auf die mehrspurige Straße. Nachdem sich die Situation etwas beruhigt hatte, endet das Video.” (Zukunftskinder, 7. september 2018)

(Grafik: Zukunftskinder)

Alt indikerer at ‘hetzjagd’-narrativet var en bekvem måde at vinde debatten på. Hvis man associerede de demonstrerende med voldelige nazister, ville det være svært for AfD-segmentet at mobilisere. Som en ven lakonisk skrev det, så fandtes de voldelige nazister i brødteksten, ikke i billeddokumentationen. Et drab begået af to indvandrere, gjorde indvandrere til ofre! Bemærk i øvrigt at selvom det sortklædte Antifa-segment talstærkt har forsøgt at sabotere demonstrationerne, så har de stort set ingen opmærksomhed fået. Narrativet blev fastholdt.

Citater

“Wir haben Videoaufnahmen darüber, dass es Hetzjagden gab, dass es Zusammenrottungen gab, dass es Hass auf der Straße gab, und das hat mit unserem Rechtsstaat nichts zu tun.” (Angela Merkel, Forbundskansler til Der Spiegel, 28. august 2018)

“… was bis zur vergangenen Woche von den Kollegen gesichtet worden ist – hat es in Chemnitz keine Hetzjagd gegeben.” (Wolfgang Klein, Statsanklager til Publico, 4. september 2018)

“Es gab keinen Mob, es gab keine Hetzjagd, und es gab keine Pogrome in dieser Stadt.” (Michael Kretschmer, ministerpræsident i Sachsen, Der Spiegel, 5. september 2018)

Die Skepsis gegenüber den Medienberichten zu rechtsextremistischen Hetzjagden in Chemnitz wird von mir geteilt. … Dem Verfassungsschutz lägen keine Informationen darüber vor, dass solche Hetzjagden stattgefunden hätten. … Nach meiner vorsichtigen Bewertung sprechen gute Gründe dafür, dass es sich um eine gezielte Falschinformation handelt, um möglicherweise die Öffentlichkeit von dem Mord in Chemnitz abzulenken. (Hans Georg Massen, Chef for efterretningsvæsenet til Bild Zeitung, via Zeit Online, 7. september 2018)

“Mein Informationsstand ist identisch.” (Horst Seehofer, Indenrigsminister til Deutsche Welle, 7. september 2018)

“Maassen har for nylig været i modvind fordi han har holdt en række møder med medlemmer af det højrenationale parti AfD, som han ikke har kunne forklare.” (DR Nyheder, 7. september 2018)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/94895/trackback

30 Comments »

 1. Ja, sandheder er ilde hørt!

  SENESTE NYT?: Der Präsident des Inlandsgeheimdienstes og indenrigsminister Seehofer (CSU) betegner mediernes beskrivelse af Chemnitz-demonstranterne som Fake News. De var ikke racistiske højreradikale ifølge den tyske efterretnings tjenestes chef og han bakkes op af den tyske indenrigsminister.

  Nu vil de andre partier – undtage AfD – have efterretningschefen fyret!

  Stor komedie i Tyskland, så den igår på tysk tv på ARD Tageschau kl.20 og jeg lå flad af grin! :-)

  https://www.dw.com/de/seehofer-stellt-sich-hinter-verfassungsschutz-pr%C3%A4sident-maa%C3%9Fen/a-45391032

  Kommentar by A-mad — 8. september 2018 @ 12:24

 2. Få så den borgerkrig startet nu.
  og fjern så fruen.

  Kommentar by Sindsro — 8. september 2018 @ 12:28

 3. Har vi (MFM) ikke en korrespondent i Tyskland?
  Nåh, jo, den omrejsende journalistiske mejetærsker, Ulla Tørklædesen.
  Men hun kan jo så vidt jeg ved Tysk. Så hun burde da kunne referere True News?

  Som sædvanligt god journalistik fra Kim Møller.
  Men han har jo heller ikke gået på de såkaldte journalistuddannelser.

  Kommentar by Bastardo — 8. september 2018 @ 13:40

 4. Alice Weidel fra AFD fortæller om den påståede “Heksejagt” i Chemnitz. https://gatesofvienna.net/2018/09/alice-weidel-this-is-a-script-taken-from-the-madhouse/

  Kommentar by Lightmann — 8. september 2018 @ 13:51

 5. Ja, ingen tvivl om at fake-news her har tjent et eneste formål nemlig: Fjern fokus på indvandrerforbrydelser/mord og flyt det i stedet over på “højreekstremisme”.

  Kommentar by kenneth — 8. september 2018 @ 14:02

 6. En aabenbart offerloes 19-sekunders “haendelse” vejer tungere end det stigende antal offre for den importerede kriminalitet og ikke mindst nedslagtningen af den 35-aarige Daniel . Pressens og politikernes forlorenhed kender ingen graenser ; godt det nu kommer saa ubestrideligt for en dag , og ikke et oejeblik for tidligt . Det er vanskeligt ikke at smile hoejlydt ved al den traekken i land der ligenu foregaar i
  Tyskland . Der bliver vist mangel paa haandvaske dernede ret snart , og mon ikke ogsaa i Sverige . Ser i hvert fald frem til valget derovre imorgen :-)

  Kommentar by krassisten — 8. september 2018 @ 14:04

 7. Jeg tillader mig lige at bemærke at Amnesty såmænd også er en del af globalist-loge-parnasset.

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 8. september 2018 @ 14:14

 8. Godt at se nogle friske mænd i Tyskland.

  Kommentar by Winged Hussar — 8. september 2018 @ 14:31

 9. Og så siger DR og TV2 at de er politisk neutrale. De ville ikke have udtalt sig på samme måde som Sveriges TV, der direkte kritiserede Sverigedemokraterne efter en valgdebat.

  Lügenpresse

  Kommentar by k.m. — 8. september 2018 @ 14:47

 10. Gõebbels og Co. ville have været stolte af TV2 og DR, der sikkert også ville have fået et stort Jernkors for deres gemene svinestreger.

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 8. september 2018 @ 15:21

 11. GODSHEDS- og indvandringsindustriens godheds-repræsentanter kræver million-lønninger til sig selv, de er udelukkende gode for andre folks penge, og deres “godhed” foregår på deres egen befolknings bekostning. Fordi godhedsindustrien påfører sine egne landsmænd astronomiske udgifter, øget skattetryk, en masse kriminalitet, en masse besparelser og nedskæringer, og et stort antal tragedier pga. røverier, ulykker, sygdomme, narko-dødsfald og nedbrudt infrastruktur, velfærd og diverse kultur. (postvæsnet osv.) I godhedsindustrien er der ingen godhed, men kun en masse hykleri, løgn og bedrag. Den med at fremstille fredelige demonstrerende som nazister, er bare eet eksempel ud af 1000 på deres utroværdighed.

  Kommentar by alexander beaumont — 8. september 2018 @ 15:34

 12. PS: Vil foreslå at vi alle fortæller mindst tre andre om Uriasposten som nu vistnok er den eneste netavis med fri debat. (undtagen for debatsabotører) Uriaspostens debatter og oplysninger er vigtige, men de skal ud til så mange som overhovedet muligt, hvis det kommende valg i DK ikke skal blive endnu en trist fortsættelse af den politiske “elites”/ de politiske tumpers altødelæggende politik. Se også Snaphanen, den korte, 24nyt.dk og merkels migrant crisis hos black pigeon. Og så er der “Sundhedsvæsnets deroute”, “Hospitals-skandaler”, “Mordet på psykiatrien”, “Styrelsen for patientsikkerhed er en syltekrukke”, “Sundhed er noget vi leger med” og “Sverige er fortabt”.

  Kommentar by alexander beaumont — 8. september 2018 @ 15:53

 13. Man får sgu en annelse blod i afføring, over at se hvad der foregår dernede og hinsidan.
  Desværre kaster Adolf stadig så lange skygger, at al sundt fornuft synes suspenderet, og berøringsangsten at være total. Føj for helvede hvor er alting blevet forløjet. Måtte lige tjekke med sprognævnet om ordet: anstændighed, i al ubemærkethed, var blevet smidt på historiens losseplads tilsammens med ærlighed og redelighed.

  Kommentar by White knight — 8. september 2018 @ 16:27

 14. anelse…

  Kommentar by White knight — 8. september 2018 @ 16:28

 15. Underholdningsmediernes utrolige deroute især på bla. krimi-tv serier og lignenede:

  Nu ser jeg en del tv-krimier og krimifilm og har set mange gennem årene, dog de senere år ikke de kvalmende manipulerende og løgnagtige svenske tv-krimier.

  Men de senere år er stort set alle tv-krimier, engelske, tyske og ikke mindst danske, så inficeret af politisk korrekthed og manipulering, løgn og bedrag.

  Den hvide mand lægges for had, alle skurke er hvide og hvis de andre er skurke, er der altid formildende omstændigheder og de andres skyld. Temaerne er næsten altid noget med højrefløjspolitikere, højreekstremister og nazister og utiltalende forretningsmænd. Det er efterhånden så kvalmende, at de ikke er til at holde ud at se – Der er enkelte lyspunkter, hvor skuespilpræstationerne er formidable og plottet er ok.

  Alt i alt når man tager hele tv-sendefladen fra alle danske kanaler, f.eks. nyheder, reportager, dokumentar og nyheder, er man oppe imod en enorm og altomfattende indoktrinering af seerne på alle planer.

  Det var og er en næsten umulig opgave at imødegå dette.

  Man kan håbe at internettet, og de elektroniske medier, sociale medier osv. med tiden bryder det “monopol” ned – det er vist da godt i gang.

  Men igen udbuddet af medietilbud og informationer er kolosalt og helt uoverskueligt – alt bliver vel hakket i stykker og menigmand overkommer vel kun lige at se og forstå det mest simple og lettilgængelige – man orker ikke mere og dagligdagen er for mange allerede en krimi at opleve og komme igennem – derfor ser mange vild med dans og slumrer ind i naiv forestilling om, at det ikke er så slemt og alt nok skal gå….de får en uhyggelig skræmmende opvågning…når virkeligheden indhenter dem!

  Kommentar by Black Watch — 8. september 2018 @ 16:54

 16. I et sundt samfund ville etablerede medier og politikere lytte efter og tage udgangspunkt i, hvad der får vrede og frustrerede mennesker på gaden.

  I et sygt samfund vil etablerede medier og politikere kaste sig ud i en form for brandslukning. Og benytte sig af de virkemidler man nu har. Hvordan kan man få nogle mennesker til at skamme sig og lukke røven og gå hjem? Hvad virker – foreløbigt – i et land som Tyskland?

  Kommentar by BE — 8. september 2018 @ 17:33

 17. MED SIN ÅRELANGE CENSUR og blokering af utallige indlæg – og nu senest sin nedlægning af al net-debat… har Berlingske klart demonstreret sin foragt for læserne. Avisen er ikke andet end partiernes skødehund og reklamestation. Men søg så under sundheds væs nets deroute og sundheds væse nets deroute. (To forskellige svar)
  Læs om at 1OO.OOO danskere har mistet livet som følge af besparelser og forringelser på sundhedsområdet. Iflg. en sagkyndig. Læs “Politisk enighed bag sundhedsvæsnets nedtur”.

  Man kan læse Vs og Ulykkes annoncer i disse dage, og sluge reklame-budskaberne råt. Eller man kan væmmes over den sleske stil og de hykleriske og løgnagtige valgflæsk-budskaber. Efter at have pisset på danskerne i over 1OOO dage i træk, påstår man nu at V er et parti der ønsker det bedste for vælgerne, og man vil fra nu af forgylde dem med gigantpakker fyldt med velfærd og sundhed osv. Men de har løjet for os mange gange før, og deres troværdighed er lig nul. Man er naiv hvis man lader sig narre af deres falske løfter.

  Kommentar by alexander beaumont — 8. september 2018 @ 19:59

 18. PS: Er ikke mere kritisk overfor V end overfor de andre partier. ALLE partier er efter min mening utroværdige. Partiernes samlede politik er bevisligt en katastrofe med utallige ofre. Og Danmark er på samme kurs som Sverige.

  Kommentar by Alexander Beaumont — 8. september 2018 @ 20:23

 19. HVIS MAN VIL KENDE Europas og Danmarks situation, bør man se film som “Fall of the West”, “Austria says NO MORE to Islam”, “Europe is heading for civil war”, “Nedtælling til Terror”, “Fall of the West” “Merkels migrant crisis” hos black pigeon”, “Londonistan”, “Gadekampe i Paris”, “Sverige er fortabt”.

  Kommentar by Alexander Beaumont — 8. september 2018 @ 21:50

 20. PS: Hvis nogen har Kirsten Sletbjergs tlfnr., kunne man så ikke få et samarbejde med hende, så URIASPOSTEN og SNAPHANEN nævnes i hendes store annoncer hvor der kræves folkeafstemning…?

  Kommentar by Alexander Beaumont — 8. september 2018 @ 22:03

 21. Læs “Det velfærdsislamiske kompleks” skrevet af jp-jalving”. (Jo mere man sætter sig ind i hvad EU og vores politikere har gang i, jo bedre forstår man hvor vigtigt det er og hvor meget det haster at få Titanic-Danmark ind på en ny kurs)

  Kommentar by Bent Nielsen — 8. september 2018 @ 22:38

 22. Faldt for et par timer siden over en sag med vanvidssejlads i Kbhvn. En speedbåd dræbte 2 turister. Det fremgik at pressen har holdt diverse oplysninger skjult. Men kan ikke finde omtalen med efterfølgende debat igen. Har nogen et tip?

  Kommentar by Bent Nielsen — 8. september 2018 @ 23:41

 23. Generalisation” er over 50% , det er den sorte horde.

  Det er dog kendt, at der er national socialister i Chemnitz — I 2018 kan jeg ikke se hvad der er galt I at være national socialist , er det lig med NAZI og jøde had —ikke efter min mening men måske ikke disse friske fyre

  https://youtu.be/03uR_bxmhM0?t=51s

  34år efter hærger de fortsat løs , hver dag dræber, voldtager, svindler og undergraver den sorte horde i Danmark.
  Og vi fortsætter. Nu med FAKE “Integrations plan no 67894763” , penge fra din lomme , lorten skal smøres ud over hele landet.
  MSM skriver bare ikke mere om den sorte horde.

  Folket vil vågne i sidste ende, det er der massiv social uro / selvtægts grupper starter:
  Hjemsendelser….

  Kommentar by frank H. Hansen — 9. september 2018 @ 00:12

 24. Tak Kim Møller. Det er sgu hvad jeg kalder grundig journalistik forankret i virkeligheden bekræftet af sandheden.

  Kommentar by Iznogut — 9. september 2018 @ 08:54

 25. PRØV AT søge på: Kirsten Sletbjerg vandscooter ulykke. Så kan man finde en side fra Uriasposten den 5. januar 2O18, med kommentarer. Siden viser at radio-/tv-stationerne og aviserne skjulte at det var en migrant og at migranten var en voldelig vanekriminel muslim, og at der muligvis var tale om terror. To turister blev dræbt. Kommentarerne viser at retssystemet endnu en gang optrådte ret ynkeligt. Er også vores retsvæsen delvis brudt sammen, ligesom sundhedsvæsnet, velfærden, postvæsnet og trygheden/sikkerheden hjemme og på gaderne? Se: sundhedsvæsnets deroute/ politisk enighed om at nedskære hjælpen til de syge danskere uanset konsekvenserne. (prof. Niels Høiby om s-v’s deroute og titusindvis af unødvendige lidelser og dødsfald)

  Kommentar by Bent Nielsen — 9. september 2018 @ 10:10

 26. R, S, V og K har vel hovedansvaret for mange miserable tilstande i samfundet. Men det forekommer mig at DF er blevet til et parti hvor levebrødspolitikere længe har domineret. Pia’s og Tulle’s slaphed og mangel på initiativ og handlekraft har længe været påfaldende. Hvorfor har de ikke protesteret kraftigere mod Ulykkes løftebrud og invasionen, og hvorfor har de passivt set på at tusinder af patienter og pårørende udsættes for uhyrlige svigt og overgreb og nedskæringer? Med tusinder af dødsfald til følge!!
  Og hvad med den enorme skandale at Styrelsen for Patientsikkerhed sylter klager og nødråb i årevis, så patienterne i realiteten er retsløse? Hvorfor ignorerer DF denne alvorlige skandale? Og hvorfor protesterede de ikke kraftigt og offentligt mod den vanvittige bort-foræring af serum-/vaccineinstitutet mv. til Saudi-Arabien?

  Kommentar by Bent Nielsen — 9. september 2018 @ 10:32

 27. PS: Også V’s og lars Ulykkes plan om nedrivning af tusindvis af udmærkede boliger, plus spredning af migranter til hver en afkrog af Danmark, er jo asocial, skadelig og komplet tåbelig. Hvorfor protesteres der ikke?

  Kommentar by Bent Nielsen — 9. september 2018 @ 10:42

 28. – ‘frank H. Hansen’

  Du bliver også blokeret hvis du spammer med dit nye alias. Capiche?

  Kommentar by Kim Møller — 9. september 2018 @ 11:35

 29. ‘frank H. Hansen’ skriver:

  “I 2018 kan jeg ikke se hvad der er galt I at være national socialist , er det lig med NAZI og jøde had —ikke efter min mening men måske ikke disse friske fyre”

  Sådan som jeg læser dig, er, at du synes, at der intet er galt i at være national og socialist på een gang, men det gør ikke folk til nazister. Deri har du en vigtig pointe: Man kan sige, at folk, der er nationale og sociale mod det socialistiske, kan enten hælde til den folkelige danske Grundtvig-tradition eller til modsætningen: Nazismen. Sidstnævnte hældning er næsten ukendt.

  Den helt overvejende del af demonstranterne i denne tidligere østtyske by opfattes som og er formodentligt mere socialistiske og nationale end vesttyskerne flest, men tager ligeledes afstand fra nazismen. Omvendt findes der via Kim Møllers dokumentation tydeligvis tosser – formodentligt tilrejsende fra den vesttyske venstrefløj – der ved at blande sig prøver at miskreditere demonstrationen gennem nazistiske stunts til ære for medierne, der er helt vilde med nazi-narrativet.

  Kommentar by traveler — 9. september 2018 @ 13:01

 30. Herligt citat: “Maassen har for nylig været i modvind fordi han har holdt en række møder med medlemmer af det højrenationale parti AfD, som han ikke har kunne forklare.” (DR Nyheder, 7. september 2018).

  Så kender vi DR igen. Hvis Maassen ikke havde afvist nazi-narrativet som det rene pjank, ville hans mødeaktivitet være ligegyldigt for DR.

  Men det ville nærmest være meget Uprofessionalistisk, hvis han ikke holdt møder med AfD på linje med så mange andre møder. Og han skal heller ikke stå til regnskab over for medierne, hvorfor og med hvem han holder møder. Det vil undergrave hans professionalisme. Han skal selvfølgelig ikke forklare noget til nogen som helst.

  Men fordi Maassen afviser det journalistiske nazi-narrativ, så gøres hans arbejde dubiøst for DR. Det er virkelig ringe journalistik.

  Kommentar by traveler — 9. september 2018 @ 13:51

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper