3. oktober 2018

Protestsang mod den danske alkoholkultur: “… ikke ude på at frelse nogen, bare rykke lidt ved troen.”

TV-værten Jes Dorph-Petersen går under navnet ‘Mr. News’, og er flere gange kåret som den mest troværdige danske journalist. Forleden berettede han henkastet i en BT-klumme, at han på gymnasiet som ung ikke bare var langhåret, men også ‘let venstreorienteret’. Intet usædvanligt i det, samtidige Arne Hardis, der i dag skriver for Weekendavisen, startede eksempelvis sin journalistiske karriere på DKP-avisen ‘Land og Folk’.

En god ven fortalte mig engang, at vort bedste våben imod Islam er den danske alkoholkultur. Det kom jeg til at tænke på, da jeg forleden hørte ‘Protestsangerne’ på Radio24asyv, hvor ‘Mr. News’ var gæst. Som tørlagt alkoholiker, skulle han med hjælp fra sangerinden Annika Aakjær forfatte en protestsang imod den danske alkoholkultur. Isoleret set ikke en dårlig ide, men det ville jo nok være bedre for danskerne hvis venstrefløjen udviklede sig væk fra planøkonomien, og bevarede det danske alkohol-frisind.

Teamet lagde blødt ud. Det var problematisk at alkoholfrit samvær var ‘undtagelsen’, og ikke normen. Det var blot en ‘tradition’, og hvad er det i øvrigt for en ‘frihed’ man dyrker. Inspirationen kom fra Jes Dorph yndlingsmusiker CV Jørgensen, og nummeret ‘Det Rene Hetleri’. Et nummer omhandlende ‘ultra-højreorienterede’ Hans Hetler, som symbol på ‘borgerligheden’. Det endelige slutprodukt blev som følger…

“Jeg var aldrig på Masterbrew,
ude i en Underberg,
men der var dage hvor livet var,
et ubestigeligt bjerg.

Og jeg kunne drikke alene,
jeg kunne sagtens blive ved.
Jeg faldt i,
bare for at falde ned.

For vi er verdensmester,
i at drikke til fester.
Al den frihed vi henter,
i promille og procenter.

For at være pinlig ædru,
er som fodbold uden sko…

Jeg er ikke ude på at frelse nogen,
bare rykke lidt ved troen.

Du kan sagtens gi’ den gas,
uden sprut i alle glas.”

“Så jeg pakker mit gear
jeg pakker mit grej
vi havde det okay sammen
men måske bedre hver for sig”

(CV Jørgensen, Det rene hetleri, Vild i varmen, 1978)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/95374/trackback

12 Comments »

 1. Den sang rykker vel ingenting, dertil er den nok for tvetydig. Men har lige læst jp-Jalving ang. Marakech aftalen 2018. Så var jeg også inde på Snaphanen hvor de fortalte at denne aftale var som en social atombombe over Europa. Et tredje sted skrev en blogger at aftalen som lars Ulykke gladeligt skrev under på, solgte vores lande til kulturfremmed besættelse og vores civilisation og fremtid til udslettelse. Det sidste jeg læste om var hvordan de svenske socialdemokrater og “borgerlige humanister” fra den ene uge (for fem-syv år siden) til den næste havde lukket ned for al debat om migrant-indvandringen, via censur og brutal forfølgelse af enhver der udtrykte skepsis overfor “berigelsen”. I dag fortryder mange svenskere sikkert at de bare passivt fandt sig i det hele. Tusinder af svenskere er ramt af vold, brand og mord, enten er de selv ofre, eller deres familier er blevet ramt. Andre tusinder har mistet deres pensioner og boliger, som er blevet overtaget af migranter, der altid har det røde “system” til at bakke sig op. Tilstandene derovre er utrolige.

  Kommentar by tp — 3. oktober 2018 @ 22:59

 2. PS: Er der ikke også noget med at lederne i DR og TV2 næsten allesammen har en fortid som kommunister?

  Kommentar by tp — 3. oktober 2018 @ 23:02

 3. Det kan godt kaldes genialt at Muhamed kunne få proselytterne til at tro på at de åbenbaringer han kunne bruge i dagligdagen kom fra højere magter. På islaminfo.dk er nævnt nogle eksempler på de koranvers Muhamed var lykkelig over at modtage efter en tur til bjerget:

  Eden
  Da profeten fik foræret en kristen pige ved navn Marija som slave, krævede Muhammeds hustruer at han undlod at komme hende nær. Han svor derfor, at han ikke ville have seksuelt omgang med hende. Men kort efter fik Muhammed denne åbenbaring: ”O, profet, hvorfor betragter du dét som forbudt, hvad Allah har tilladt dig, for at føje dine hustruer, da Allah dog er tilgivende og barmhjertig? Allah har jo tilladt jer at tage jeres ed tilbage, han er vidende og vis!” Da forstod han, at det var tilladt ham at bryde sin ed (Koranen, sura 66.1 f).

  Dispensationen
  Allah havde i Medina åbenbaret Muhammed en lov, at en muslim måtte tage 4 hustruer og så mange slavinder han lystede (Koranen, sura 4.3). Men da Muhammed senere tog andre smukke kvinder og derfor blev kritiseret, fik han en ny åbenbaring, som kun galt ham selv: ”O, profet, vi tillader dig de hustruer, for hvem du har betalt købesummen, og dem du erobrer som bytte som Allah giver dig, og enhver kvinde, der tilbyder sig selv til profeten, og som du som profet er villig til at ægte, som en særlig forret for dig med udelukkelse af de andre troende muslimer (Koranen, sura 33.49).

  Frygt ikke menneskers dom
  Profeten ønskede sin stedsøn Zaids kone som hustru. Derfor beskyldte nogle profeten for en slet adfærd herunder blodskam. Muhammed frygtede for de andres dom. Da fik profeten denne åbenbaring ”Du frygter mennesker, men Allah fortjener mere, at du frygter ham; Zaid har afbrudt sit forhold til hende og har givet hende til dig, for at det ikke skal falde troende muslimer til last at ægte deres adoptivsønners hustruer efter deres skilsmisse” (Koranen 33.37).

  Kommentar by perhag — 3. oktober 2018 @ 23:39

 4. Mit indlæg hører til under det foregående emne.

  Kommentar by perhag — 3. oktober 2018 @ 23:42

 5. 2 tp

  “en fortid som kommunister?” – Nej desværre, ikke en fortid, tp; de er alle fortsat kommunister, nu blot fuldfjerede salonkommunister!

  Kommentar by T. Flodur — 4. oktober 2018 @ 00:12

 6. Mange arter i naturen er uddøde siden livet opstod her på jorden.

  Det allerbedste er måske at mennesket også forsvinder.

  Så kan naturen igen forme sig som den vil, uden vores indblanding.

  Al det ævl og kævl med religion, CO2, for og imod dieselbiler, veganere, politikere der udvandrer fra Folketingets åbning o.s.v. er kun til at forpeste tilværelsen.

  Kommentar by k.m. — 4. oktober 2018 @ 08:14

 7. Jes Dorph-Petersens far var jo også alkoholiker, foruden at være chefredaktør for Billedbladet.

  Sjovnalisme og alkoholisme går godt i spænd.

  Kommentar by Træt — 4. oktober 2018 @ 09:09

 8. Jes Dorph-Petersens kollegaer Niels Brinch og Søren Kaster har også ofte kigget dybt i flasken.

  Kommentar by Træt — 4. oktober 2018 @ 09:10

 9. Til orientering for Træt (indlæg nr. 7):

  Kaj Dorph-Petersen (1924-2005), far til Jes, var chefredaktør på Alt for Damerne og senere på Hjemmet, ikke på Billedbladet. Han var en glad livsnyder og tømte gerne nogle glas og flasker, men kan ikke kaldes alkoholiker. Tingene var under kontrol, selv om der blev drukket mere, end en puritansk nutid ville bryde sig om.

  Kommentar by Crass Børsting — 4. oktober 2018 @ 10:12

 10. Den citerede sang er talentløs. Kaj Dorph-Petersen ville ikke have godkendt den i nogen som helst sammenhæng.

  Kommentar by Crass Børsting — 4. oktober 2018 @ 10:13

 11. Jes D-P har selv betegnet sin far som alkoholiker.
  Man behøver ikke at drikke sig til black-outs for at være alkoholiker, det rækker at man er nødt til at drikke hver dag.

  Jeg burde have googlet hvilket dameblad han var redaktør for, jeg vidste bare at det ikke var Sex og Hor

  Kommentar by Træt — 4. oktober 2018 @ 11:00

 12. Pædofeten var et geni, så siger jeg: Godt jeg ikke bliver det.
  Var det ikke Jes Dorph-Petersen´s kone der var blevet så uheldig og nær var blevet kulturberiget. ??

  Kommentar by Sindsro — 4. oktober 2018 @ 23:56

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper