4. oktober 2018

Støvring: ‘Ungarn er fremtidens Europa’, hvis Vesteuropa ‘intet effektivt vil gøre for at løse sin krise’

Nationalisme er og bliver ‘the prime mover of history’, og før vi anerkender det, forstår vi ingenting. Vi skal ikke være isolationistiske, men respektere kulturelle forskelle, og være mindre aktivistiske på andres vegne.

Bogaktuelle Kasper Støvring er her der og alle vegne i disse dage, og Gensyn med fremtiden lyder som en bog der bør stå på alle reoler. Start med gårsdagens Deadline, og suppler med denne her JP-kronik – Ungarn er fremtidens Europa (22. september 2018).

“Den ungarske regering under Viktor Orbáns ledelse er under konstant kritik. Således også i JP’s leder forleden, hvor Orbán tilskrives ‘totalitære ambitioner’. Og EU-parlamentet søger nu at aktivere den paragraf, der fratager Ungarn stemmeret. For Ungarn har brudt med basale retsprincipper, som det hedder.

Når man – som jeg – derimod taler positivt om det illiberale Ungarn, er det, som om ansigterne på tilhørerne pludselig mister deres imødekommende og åbne udtryk, som når man smækker en kuffert i. ‘Det kan du da ikke mene?!’ Men, jo, det kan jeg, og i min nye bog ‘Gensyn med fremtiden – et essay om den nye verdensorden’ argumenter jeg for, at Visegrad-landene – Ungarn, Polen, Tjekkiet og Slovakiet – meget vel kan blive fremtidens Europa. For disse lande forsvarer den nationale suverænitet og den kulturelle homogenitet. Tydeligst vel nok i Ungarn. …

Ungarn modsætter sig også multikulturalisme og islam og værner om landets kristne kultur. Også det er der en god grund til. Homogene nationalstater skaber nemlig fred indadtil. De bygger på en høj grad af sammenhængskraft og forhindrer opkomsten af løsrivelsesbevægelser. Homogene nationalstater skaber også fred udadtil, fordi de løser problemet med grænsestridigheder.

Men national selvstændighed er en torn i øjet på liberale i Vesteuropa, især i EU-kleresiet. Derfor vil man altså straffe Ungarn. Det er et mageløst hykleri af flere grunde:

EU vil straffe Ungarns regering for at indskrænke demokratiet. Men EU har kun et skinparlament og har tilmed centraliseret magten hos kommissærer, der ikke er folkevalgte og ikke kan afsættes ved frie valg.

EU vil straffe Ungarns regering for at modarbejde en uafhængig dommerstand. Men EU baserer sig på en aktivistisk domstol, der har til formål at udbygge EU, og som politiserer uden at have demokratisk mandat til det. …

Der er gode grunde til at være skeptisk over for visse dele af Orbáns politik. Men EU’s problemer med demokratiet er værre, EU’s indflydelse er langt større, og der er mindre kritik af EU. I Vesteuropa burde vi i øvrigt takke Ungarn for at have lukket Balkan-ruten, så vi kan sove trygt i sengene og have fine moralske idealer, imens andre laver det beskidte arbejde.

Hvorfor bøjer Ungarn ikke bare nakken og accepterer det liberale regime, EU og indvandringen? En årsag ligger i Ungarns historie. Undertrykkelsen under Sovjet og de tyrkiske osmannerne har lært ungarerne at være skeptiske over for unioner og islam.

Netop Orbán var en af de stærkeste dissidenter under kommunismens diktatur. Den polske parlamentariker og filosof Ryszard Legutko, der selv var en ledende dissident, har peget på en påfaldende sammenhæng. Nemlig at de tidligere kommunister i Østeuropa er blevet liberale EU-støtter, imens de tidligere dissidenter er blevet nationalkonservative.

Nationen, kristendommen og kernefamilien var nemlig kilder til mobilisering imod det totalitære styre. Derfor skulle de ødelægges af kommunismen – ligesom de liberale i dag bekæmper selvsamme institutioner. Liberale og forhenværende kommunister er blevet sengepartnere. På lignende vis danner Enhedslistens Pelle Dragsted fælles front med den liberale jurist Jacob Mchangama imod nationalkonservative.

Min tese: At Ungarn er fremtidens Europa, holder kun, hvis min præmis holder: at Vesteuropa fortsat intet effektivt vil gøre for at løse sin krise. Jeg håber, at jeg tager fejl.

(Caspar David Friedrich, Munk ved havet, 1808/1810; Foto: Wiki)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/95399/trackback

52 Comments »

 1. Ungarn og Orban går forrest: Forbyd muhamedanere i Ungarn og Danmark og forbyd islam i Ungarn og Danmark.

  Kommentar by Carlo di Napoli II — 4. oktober 2018 @ 11:15

 2. Erdogan laver etnisk udrensning af kristne i Tyrkiet, og bygger moskéer i Europa, f.eks i Tyskland hvor der nylig er opført en i Køln.

  Kommentar by k.m. — 4. oktober 2018 @ 11:39

 3. Støvring er et fyrtårn

  Kommentar by Jørgen Pedal — 4. oktober 2018 @ 12:30

 4. ”En ny æra – … En æra, hvor verdens nationer, øst og vest, nord og syd, kan trives sammen og leve i harmoni…. En verden helt anderledes end den, vi hidtil har kendt. En verden, hvor retsstatsprincippet erstatter jungleloven. En verden, hvor nationer anerkender det fælles ansvar for frihed og retfærdighed. En verden, hvor den stærke respekterer de svages rettigheder.” Fra en tale af Bush senior i 1990.
  Er der nogen anden stat end en vestlig, som nogensinde har sagt noget lignende. Mig bekendt ikke!
  (Bush citatet er fra Størings bog):
  http://aarsskriftet-critique.dk/2018/09/laes-gratis-uddrag-af-kasper-stoevrings-gensyn-med-fremtiden/

  Kommentar by Glenn Madsen — 4. oktober 2018 @ 12:34

 5. Kasper Støvring er et eklatant vrøvlehoved, for hans definitioner af nationalisme som resultat af kulturbundne helhed og samlingskræfter eksistere jo netop ikke i de nationer han fremhæver! Ungarn har alle dage været et multietnisk, multikulurelt og multireligiøst område, det samme har Rusland. Den eneste periode for de østeuropæiske lande der adskiller dem fra dette kulturelle og religiøse kludetæppe er kommunisttiden.

  Kommentar by pedersen — 4. oktober 2018 @ 12:38

 6. Det er måske rigtigt alt sammen, men det er ligegyldigt at Ungarn eller de andre Visegrad lande er “Fremtidens Europa” hvis Frankrig, Italien, Spanien, Tyskland, Englang, Sverige m.m. falder under islam’s åg.

  Rusland er jo også på vej. Islam vokser ligeledes dér, på trods af den Russiske Ortodokse kirkes genopblomstring efter kommunisme. Putins leflen for islamiske diktatorer (Syrien, Tyrkiet) som led i sit forgæves forsøg at skubbe Rusland ind i Sovjetunionens gamle supermagts plads er heller ikke helt tillidsvækkende.

  Så virker det ubetydeligt at Ungarn er islam-fri hvis alle nabolandene ikke er. Det udskyder kun pinen.

  Den eneste rigtige løsning er at hele Europa bliver islam-fri. Visegrad landene er for små ift. resten af et islamiseret Europa til at stå imod.

  De kan så bryste sig med at de blev invaderet, løbet over ende og udraderet i stedet for frivilligt etnisk udrenset af egne forræderiske politiker, som der kommer til at ske med ikke-Visegrad landene.

  Måske er jeg for pessimistiske, men jeg ser ingen mulig for Visegrad landene at klare sig som en ø af civilisation i et hav af islamiseret barbari i resten af Europa.

  Kommentar by Vantroende — 4. oktober 2018 @ 12:40

 7. Multireligiøsitet er et moderne sammensat ord eller begreb, helgenkulten har altid været nerven i Ungarsk historie.

  Kommentar by Moth — 4. oktober 2018 @ 12:42

 8. “den kulturelle homogenitet. Tydeligst vel nok i Ungarn. …”

  HA HA HA HA HA HA manden nærmer sig jo det retarderede ude på overdrevet. Der er sgu en grund til, at Rumænien, Polen og Ungarn har de højeste permanente udvandringsrater i Europa, og det vel at mærke hovedsagligt til europæiske lande hvor det vrimler med muslimer.

  Kommentar by pedersen — 4. oktober 2018 @ 12:53

 9. Åhr nej ikke pedersen igen…

  Kommentar by Black Watch — 4. oktober 2018 @ 13:07

 10. “Nationalisme er og bliver ‘the prime mover of history’, og før vi anerkender det, forstår vi ingenting. Vi skal ikke være isolationistiske, men respektere kulturelle forskelle, og være mindre aktivistiske på andres vegne.”

  Har Støvring virkelig skrevet det? Han ved da sikkert, at nationalisme betyder overdreven nationalfølelse med ringeagt for andre nationer, og det var jo ikke det, han gav udtryk for i Deadline. Med respektere menes der vel acceptere?

  Jeg er ellers ret enig med Støvring, Den vestlige frelste holdning, hvor vi giver udtryk for, at vi alene vide, er for længst kommet til kort. Det er tid at forsvare grænserne og vor egen kultur i stedet for at agere ud fra, at vi har opskriften på en mere lykkelig verden. Det tror jeg, at vi til en vis grad har, men eksemplets magt bør være den kraft, der overbeviser andre om det, hvis de er utilfredse med deres eget.

  Jeg køber dog ikke de af Støvrings teser, hvor det er et gennemgående træk at gøre liberalismen til prügelknabe og kalde EU regimet for liberalt. Mit tiltagende had mod de grå eminenser i Bruxelles beror jo netop på, at jeg opfatter dem som magtliderlige og forklædte socialister, der ikke ejer den respekt for det individuelle menneske, som jeg selv anser for at være et liberalt adelsmærke i min egen kultur, omend den også her har fået en ram smag af sociallismen med dens omklamrende rethaveriskhed.

  Man mærker, at Støvring er meget tændt på sit emne, og sandelig tænker han nye tanker, så det det batter. Det er der brug for over en bred kam, og faktisk synes jeg også, at statsministeren sagde en del rigtige ting under sit besøg i Deadline tirsdag aften, selv om jeg absolut er modstander af, at virksomhederne skal have lov til at bestemme over indvandringens størrelse. Danmark er allerede overbefolket.

  I øvrigt vil jeg gøre opmærksom på, at der måske er ved at opstå en ny trend, hvor unge muslimer, kvinderne med indpakning, offentligt indvier seerne på YouTube i noget, som de påstår er resultater af en DNA test. Jeg tvivler på, at der er tale om pålidelige oplysninger, dertil er de for detaljerede, og det overordenede mål synes at være, at demonstrere, at muslimer er globaliserede og har et stort islæt fra hedenold af europæiske og jødiske forfædre. Jubii, så har de jo en nedarvet ret til europæisk og jødisk territorium, ikk?

  Kommentar by rasmus — 4. oktober 2018 @ 13:16

 11. for pedersens skyldt vil jeg gerne uddybe min bedømmelse af Støvring. En af Danmarks største skribenter. Fantastisk evne til at skrive og researche sine artikler. En af de få sande journalister og humanister i Danmark

  Kommentar by Jørgen Pedal — 4. oktober 2018 @ 13:22

 12. @Moth

  “helgenkulten har altid været nerven i Ungarsk historie.”

  Hvad er det for noget ævl ! Ungarns kulturkristne historie er da netop karakteriseret ved, at østkirke, pave rom, jødedom, protestantisme og islam, alle har haft et vist fodfæste og netop modsat de fleste andre katolske østeuropæiske lande, er der i ungarsk folklore, tradition, gastronomi, navne osv. osv. markante overleveringer herfra der bliver holdt i hævd.

  Ja ungarerne har aldrig været særligt vilde med jøder, og muslimerne blev kun lige tålt efter 1918, men faktum er bare især den osmanniske kultur lever i bedste velgående videre hos ungarerne og, at der render ikke så lidt tyrkisk blod rundt i ungarernes årer. Sjovt iøvrigt, at højreradikale tosser i dag mener Ungarns årtusinde gamle had og modstand imod jødedom og jøder skulle være pist væk borte, fordi den euroliderlige Orban har sagt det to tre gange.

  Historiske korrekt udfordrede som Støvring mm. glemmer åbenlyst, at protestantismen i Ungarn netop opstod og fik styrke under det Ottomanske styre og herigennem fik held til, at udfordre den katolske kristne dominans. Hvordan man kan påstå Støvring har nogensomhelst signifikant viden om ungarsk historie, nationalisme og kulturel samlingskraft, når nulbonnen ikke engang nævner Johan Honter i hans infantile skriv, sætter vel bare prikken over iet på, at Støvring såvel som proselytter deraf, ikke er andet end forvrænget støj i debatten omhandlende emnet.

  Kommentar by pedersen — 4. oktober 2018 @ 13:29

 13. Det vidner også om Kaspers store betydning, at pedersen skriver så indædt imod ham :)

  Kommentar by Jørgen Pedal — 4. oktober 2018 @ 13:41

 14. Nej, Ungarn er ikke fremtidens Europa, det er jeg enig i, men det væsentlige, som Støvring vil have frem, er Orbans vilje til at modstå indvandringen og forsvare grænserne. At den ungarske befolknings historiske erfaringer taler for en sådan holning er hævet over enhver tvivl, hvadenten vi tænker på, at kommunismens eller osmannernes åg tidligere hvilede over landet.

  Kommentar by rasmus — 4. oktober 2018 @ 13:47

 15. Ungarn er så klart fremtidens Europa. Alle ser op til Victor Orban, Europas mest populære statsminister. Han er bindelink til Putin. Han udfordrer hegemoniet i kommissionen og parlamentet, han står op for sit folk, og alle ting peger i den retning for resten af den vestlige verdens befolkningers holdninger og fremtidige politikker

  Kommentar by Jørgen Pedal — 4. oktober 2018 @ 13:50

 16. “Ungarn er så klart fremtidens Europa”

  Det lyder ikke dansk.

  Kommentar by rasmus — 4. oktober 2018 @ 14:02

 17. Det er snare på trods en på grund af muslimerne at polakker tager vestpå for at arbejde. Der oplever de så muslimerne i fuldt flor, og bliver klar over at det er dødelig alvor at holde muslimerne ude fra deres egne lande.

  Budapest er en utrolig flot by, og fraværet af synlige muslimer gør det kun bedre, ligesom i Warszawa, Krakow etc.

  Det er ligesom at få nye dæk på bilen, fraværet af uønskede sanseindtryk gør køreoplevelsen bedre.

  Pedersen og co. kan bare tage til Cairo, hvis de savner lugten af menneskelort i gaderne

  Kommentar by Træt — 4. oktober 2018 @ 14:17

 18. LAD OS NU PRØVE AT TÆNKE KLART. Det enkle og ubestridelige er at EU er et udemokratisk, planøkonomisk, centralistisk og totalitært foretagende, som er et redskab for tyskernes gamle drømme om at dominere hele Europa. Noget de ønskede allerede i 1864, 1870, 1914 og 1939. Irrationelle bestræbelser som gammelkommunisten frau Merkel nu viderefører. Det er derfor EU har travlt med at svække og undergrave vores fædrelande, kristne kulturer, familietraditionerne og de lokale demokratier. Man er parat til at bruge alle midler, herunder en gigantisk importeret invasion af millioner af kulturfremmede, krævende, utaknemmelige og voldsparate afrikanere og arabere. At det kan ende i barbari, gangstervælde og kaotiske, blodige og totalt katastrofale tilstande… synes ikke at bekymre EU.

  At der er nogle radigale og skabsradigale som skriver med her, ændrer ikke ved at regeringens og borgens politik er tåbelig, feministisk, rødfascistisk, korrupt, folkefjendsk, landsskadelig og i længden altødelæggende. Enten får vi nye partier på banen, eller Danmark er snart færdig som gårdsanger.

  Læs Richard Overy “Det tredje Rige”, Antony Beevor “2. Verdenskrig”, “Der VAR et yndigt land”, se “Sverige er fortabt”, “UE/EU versus Poland – the last bastion/hope”, “En social atombombe over Europa”, “Victor Orbans fantastiske tale” og “Merkels migrant crisis” hos black pigeon/you tube/snaphanen.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 4. oktober 2018 @ 14:28

 19. ALEXANDER BEAUMONT

  Ungarn er et fattigt land med en forholdsvis lille befolkning, der hellere end gerne vil have EU¨s store pekuniære støtte. At tro, at de langt større befolkninger i Vesteuropa nogensinde kommer til at danse efter Orbans pibe er at demonstrere mangel på den mest elementære politiske indsigt.

  Når Orban taler med store bogstaver, er det fordi han ikke sidder sikkert i sadlen i sit eget land, han har brug for at puste sig op over for sine egne, præcis som Putin har det, og som fjolset Khader, der nu vil have Danmark i cyberkrig mod Rusland. De ønsker at fremstå som stærke mænd. Vi andre kan håbe, at den polske og ungarske ulydighed mod Bruxelles kan styrke vore egne vesteuropæiske oppositioner mod kæft, trit og retning regimet.

  Jeg synes,at studieværten, der forsvarede Angela Merkels popularitet mod Størings kritik, gjorde en naiv figur. Enhver avislæser er jo klar over, at kanslerinden er i store problemer og under hastigt voksende kritik fra sine egne, som Støvring jo også gjorde opmærksom på.

  Kommentar by rasmus — 4. oktober 2018 @ 14:52

 20. PS: Der er stadig håb for Europa og Danmark. Både Ungarn, Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Italien, Grækenland og dele af Spanien, Tyskland, Frankrig, Holland, Belgien og England er ved at være dødtrætte af EU, som med stor sandsynlighed vil gå i opløsning inden for et overskueligt tidsrum. Stadig flere folkeskarer er på gaderne for at demonstrere mod Unionens folkefjendske og asociale politik. Det giver håb om at der stadig kan være en civiliseret fremtid til os i både Øst- og Vesteuropa og i Danmark.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 4. oktober 2018 @ 14:53

 21. PS: #19 rasmus: Unionens store pekuniære støtte? Ha-ha. Medlemsskabet af EU er ikke billigt, og vil være en ren underskudsforretning hvis det totalitære vanvid fra EU-toppens side ikke begrænses/stoppes.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 4. oktober 2018 @ 14:58

 22. Det skal nok passe at dine fake news kanaler har filmet de forkølede PO demonstrationer i Polen på en måde, der har fået dem til at tage sig store ud.

  Hvis polske tilhængere af islam vælger at flytte til UK, for at tilbyde deres døtre til de pakistanske grooming gangs, og deres sønner som bokse- og knivbolde, så meget desto bedre.

  Kommentar by Træt — 4. oktober 2018 @ 15:07

 23. PS: # 21 pedersen Du er vist mest med for at modsige og forvirre. Støvring er ikke “totalt selvmodsigende”. Der vrøvler du. Og så hænger du dig i alt for mange detaljer, i stedet for at forsøge at få et overblik over hovedlinjerne i tidens europæiske politik. Og din viden om politik virker i det hele taget overfladisk. Istedet kører du frem med påståelighed og tyndbenede postulater. Prøv at søge mere viden på nettet og i bøger.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 4. oktober 2018 @ 15:08

 24. Service-info

  Jeg har bannet Pedersen.

  Kommentar by Kim Møller — 4. oktober 2018 @ 15:44

 25. I gymnasiet I 1949 skulle vi skrive en fristil ‘om begreberne nationalisme og fædrelandskærlighed’. I bund og grund er der ingen forskel på om man dyrker sin nation eller sit fædreland. Men jeg vidste jo godt, at vores dansklærer ville have en anden konklusion, og det fik han så, og jeg fik ug. Men siden har jeg været flov over, at jeg hellere ville have ug end at sige min mening.

  Kommentar by Ole Madsen — 4. oktober 2018 @ 16:01

 26. 16:01 Ole Madsen
  Dr. Steve Turley
  Academics’ Can’t Distinguish Between Radical Feminism and Nazism!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=_WyD8BB-jlw

  Kommentar by Jørgen Pedal — 4. oktober 2018 @ 16:15

 27. VI TÆNKER ikke allesammen ens, så vi kan jo ikke være enige om alt. Men lad os være enige om tre ting: I landet få km fra Kbhvn går det den helt forkerte vej. Regeringen/de gamle partier/nomenklaturaen har indledt en slags stedfortræderkrig mod sine egne vælgere, mod de almindelige svenskere, mod deres egen civilisation. Der er tale om et helt fantastisk og indtil for få år siden utænkeligt forræderi mod landets egne borgere. Politikernes opgave var at varetage og beskytte svenskernes liv og interesser, man har gjort det stik modsatte. Grovere kan det nærmest ikke blive.

  EU har også svigtet alt og alle. Det kan ikke bortforklares at EU har udviklet sig til en trussel mod europæernes økonomi, velfærd, fred og sikkerhed. I dag kan man kun være tilhænger af EU hvis man ignorerer ulemperne og tosserierne og den udprægede mangel på moral, fornuft og demokrati.

  Den tredje ting vi bør kunne være enige om, det er at også her i Danmark går det den forkerte vej. I en sådan grad at også vores nutid og fremtid er alvorligt truet. Det er uacceptabelt og utåleligt hvis vores gamle partier ønsker at fortsætte på samme kurs. Men det er hvad de planlægger at gøre. Alt hvad de disker op med fra nu og indtil valget, vil være valgflæsk. De vil sige alt hvad de regner med at vi gerne vil høre. Men efter valget vil de pisse på os, som de har gjort de sidste 25-35 år. De vil fremture til Danmark er afrikaniseret og ødelagt. Det kan vi roligt stole på. Sverige er deres forbillede.

  Så lad os også være enige om at ved det kommende valg stemmer vi IKKE som vi plejer.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 4. oktober 2018 @ 17:34

 28. Det som Støvrings artikler og kronikker handler om, er jo egentlig hvordan vores kultur og fremtid er ved at blive lagt øde af politikere og journalister som intet fatter, eller som bare er ligeglade. Og i modsætning til disse er Støvrings jordforbindelse og moral i orden, når det drejer sig om at forstå og belyse hvor skæbnesvanger masseindvandringen er. For den invasion og besættelse der nu er i gang med VLAKs og de radikale partiers fulde billigelse, er katastrofal og kan blive det søm der forsegler låget på Danmarks ligkiste.

  Danske forældre kan så sætte sig passivt hen og vente på at deres børn og de selv bliver ofre statsmedisterens og fjolsetingets utrolige og åndsformørkede politik. Det bliver de før eller siden, med 9O-95 procents sikkerhed. For når kriminaliteten mangedobles, når der smadres løs på økonomien, sundhedsvæsnet, velfærden, kernefamilien, jobsikkerheden og meget, meget mere, breder utrygheden sig til alle områder af samfundet. Skandale-borgens politik har allerede sendt død og elendighed ind i titusindvis af danske hjem, og værre bliver det. Læs selv på nettet om hvordan kriminalitet, frygt, sygdom og fattigdom er ved at brede sig ud over hele Danmark.

  Men i stedet for at vente passivt, kan danske familier jo kaste sig ud i en modstandskamp, i form af uddeling af pjecer og løbesedler, ved at arrangere møder og protestdemonstrationer i gaderne. Det er jo hvad folk i Polen, Ungarn, Tyskland, Frankrig og Tjekkiet osv. foretager sig. Der er nok ikke så meget andet eller mere man kan gøre pt., men det kan også være ret effektivt. (læs bogen “De magtesløses magt” af Vaclav Havel.)

  Kommentar by Ole Jensen — 4. oktober 2018 @ 21:10

 29. Først og fremmest hurra til Kim Møller for at banne den ulidelig kommunist Pedersen.

  Det er længe siden jeg har fulgt med i hvad der foregår i danske fake news medier, og første gang i mange år at jeg ser en Deadline, og læser et par sætninger fra landsforræder-aviserne Berlingske og Jyllandsposten; “borgerlige” som i bund og grund er kommunister af den værste slags. Rosenkrands er som de fleste danske fake news medarbejdere ikke journalist men repræsentant for regimet; indoktrineringsmedarbejder, og netop fordi han “ikke er én af de allerværste” er han særlig farlig for svage sjæle.

  Men det jeg egentlig ville kommentere på, er, at der åbenbart er sket et skift i sprogbruget i den tid hvor sporadisk læsning af Uriasposten samt hvad folk fortæller mig mand til mand om hvad der foregår i vores EU bananrepublik stort set har været det eneste jeg har hørt om hvad der sker i den danske politiske verden.

  Det er ordet liberal jeg hentyder til. Det ser ud som om ordet nu bruges på samme måde som i den engelsksprogede verden, som en betegnelse for venstreorienteret, hvor det tidligere var en betegnelse som blev brugt af “højreorienterede” som blandt andet partier som Venstre smykkede sig med.

  I øvrigt er det vanvittigt at fake news agenter som Rosenkrands bruger betegnelsen “liberal” for den politik som i de senere år har fået indpas i Danmark og Europa, og forsøger at kæde den sammen med “den personlige frihed”. I en tid hvor internet-giganter som Google, Twitter, Facebook, Youtube, i skøn samdrægtighed med EU lovgivning og de fleste EU regimer censurerer på livet løs, og politisk forfølgelse af dissidenter er blevet dagens orden.

  Titusindvis af konti i disse foretagender bliver slettet på må og få og deres ejere banned på livstid fra disse monopoliserede platforme, og derved udelukket fra deltagelse. EU bureaukraterne bestiller ikke andet end at udtænke og vedtage nye censurlove og straffeekspeditioner mod dissidenter, (som alle kaldes nazister og ekstremister) og regimernes domstole fører en politik der straffer enhver som ikke følger Merkel dagsordenen. Aldrig har der været så mange politiske fanger i Europa som vi har i dag, hvor politiet f.eks. i England hvor situationen må anses for at være allerværst, kan stå med et arrestations team foran etniske Briters dør mindre end en time efter de på Twitter eller Facebook har ytret kritik af regimet eller dets kæledægger, mens venstrefløjsere og islamister og sågar politikere ustraffet kan opfordre til vold og personforfølgelse. Og i USA, hvor ytringsfriheden endnu eksisterer på papir er det på nogle områder næsten værre.

  Men for at vende tilbage til ordet “liberal”, jeg synes det er ved at blive noget så rigeligt forvirrende hvad der menes med begrebet, da der i mange menneskers hukommelse stadigvæk vil være rester af den gamle betydning af ordet.

  Folk som Kasper Støvring ville gøre godt i at definere eller afgrænse begrebet ved enhver lejlighed, eller helt lade være med at bruge det.

  Men ok, jeg har forstået nu at ordet “liberal” nu faktisk betyder “venstreorienteret”, eller “nwo globalistisk”. Med personlig frihed har det i hvert fald ikke noget at gøre.

  Den personlige frihed, ikke mindst i lande som Danmark er blevet indskrænket til ukendelighed, også på de ikke så politiske men mere praktiske områder af dagligdagen, afspejlet i sager som byggereglementer, trafikpolitik, sundhedspolitik, dyrehold, brændeovnsdirektiver, flere og flere kontrolforanstaltninger på alle områder, og næsten altid med det følge at det bliver dyrt for borgeren, hvis ejendele faktisk med få pennestrøg bliver eksproprieteret og får pålagt vanvittige omkostninger. Mange funktioner som tidligere var i fri næring bliver til gengæld uddelegeret til nogle få aktører, som kan gnide sig i hænderne, f.eks. påtvunget skorstensfejning to gange om året og andre lignende kontrolforanstaltninger, hvor man er tvunget til at bruge bestemte aktører som har fået retten til at administrere deres monopoler; skorstensfejere, læger, taxa og transportforretninger.

  Når der laves statistikker omkring beskatningen glemmer man i øvrigt at medregne hvad disse tiltag koster de enkelte ofre. Med et pennestrøg bliver det forbudt at bruge den gamle brændeovn eller visse køretøjer, elpærer og nye regler laves hvert andet år, uden egentlig tvingende nødvendighed, men det skæpper i kassen hos staten, og samtidigt får staten dele af erhvervslivet på sin side, ved at gøre dem til forvaltere af givtige monopoler. Den fri konkurrence er ved at være slut, og erhvervsdrivende skal ikke længere være eksperter på deres men område tvinges til at være jurister og forvaltere af statens monopoler og stadigt hyppigere skiftende regelsæt, som borgeren tvinges til at æde. Hvis jeg tog mig lidt mere tid kunne jeg lave lange lister af tiltag på områder hvor dette finder sted, og hvor individets frihed indskrænkes, mens han samtidigt udplyndres af skatteopkrævere og ridefogeder.

  Her går kapitalisme og kommunisme i øvrigt hånd i hånd, for som allerede sagt før, dele af erhvervslivet profiterer i stort omfang af statens udplyndring af borgerne.

  Kommentar by Balder — 4. oktober 2018 @ 21:17

 30. I øvrigt var jeg i dag ude og køre omkring Tommerup på Fyn, og ledte efter et husnummer for at købe en genstand annonceret i den blå avis. På en lang øde strækning var der et hus, som jeg håbede på var det jeg ledte efter. Det var dog umuligt for mig at se husnummeret fra bilen, fordi et hold arbejdere med rendegravere var i gang med at arbejde lige foran huset. Jeg rullede vinduet ned, og fik rendegraverchaufføren til at lukke sit vindue op, hvorefter jeg spurgte manden om han kunne se husnummeret og i så faldt hvad nummer det var. Det viste sig at manden og hans makkere i nærheden ikke kunne tale dansk, men dog lidt gebrokkent engelsk; det viste sig at de var østeuropæere som var ved at grave kabler ned på en lang strækning Krængerupvej / Nårupvej, og da jeg havde forøvet mit ærinde og kørte videre så jeg at der var masser af maskiner og udstyr, formentlig alle ligeledes bemandet med østeuropæere. Jeg så nogle biler som tydeligvis tilhørte firmaet, men de havde ingen påskrift eller firmanavn. Også dette vanvid er en del af den farce der hedder Danmark, hvor Muslimer i flokkevis driver omkring hele dagen lang, kørende i fine biler uden at skulle arbejde for føden.

  Kommentar by Balder — 4. oktober 2018 @ 21:39

 31. Altså tosser og rødfascister skjuler sig jo normalt under andre betegnelser, såsom “humanister”, “liberale”, “anti-fascister”, “konservative”, “Venstrefolk, “radikale”, “fredsvenner”, “venlig-boere”, “klima-reddere” og “kvinder for retfærdighed og ligeret”, osv.

  Kommentar by Bent Nielsen — 4. oktober 2018 @ 21:49

 32. Det er selvfølgelig meget sjovt at jamre og kritisere diverse i forbindelse med migrantstormen fra islamiske lande og Afrika.
  Men hvad med at gøre noget mere effektivt, såsom f.eks. at indsamle 50.000 stemmer, således at den såkaldte Marakesh Declaration, som Danmark i forbavsende stilhed har underskrevet, kan blive taget op i Folketinget?
  Ikke at det måske vil ændre meget, men i det mindste kan diverse partier måske tvinges til at udstille deres holdning til den tsunami af lavintelligente og uintegrerbare negre og muslimer,som stormer mod Europa for at leve på understøttelse.
  Emnet er særdeles aktuelt, da vi jo snart skal have folketingsvalg.
  Jeg har foreslået samme tidligere på Snaphanen, men mødte kun tavshed.

  http://snaphanen.dk/2018/09/30/marakesh-deklarationen-en-social-atombombe/#comment-1013032

  Kommentar by T. Snorrason — 4. oktober 2018 @ 22:06

 33. Kasper Støvring er værd at lytte til, men her er et lille radioprogram https://www.youtube.com/watch?v=SgRVPPVHNoY medvirkende manden, som altid har kunnet forklare os, hvad frihed er. Jeg håber du lytter med Santor, det var det jeg mente, da jeg bad dig lytte til Nordens Stemme.

  Kommentar by Nielsen — 4. oktober 2018 @ 22:24

 34. #32 Snorrason….glimrende idé. Uden folkelige initiativer er vi fortabte ligesom svenskerne. Lars Ulykke og de gamle partier er tilsyneladende fast besluttede på at fylde Danmark med udenlandsk arbejdskraft og hundredtusindvis af migranter. De danske ministre lader til i snit at være ligeså skøre og uduelige som de svenske. Er de på stoffer, er de bindegale eller hvad foregår der?

  Kommentar by Bent Nielsen — 4. oktober 2018 @ 22:27

 35. Ungarn modsætter sig også multikulturalisme og islam og værner om landets kristne kultur. Også det er der en god grund til. Homogene nationalstater skaber nemlig fred indadtil.

  Og man kan have en formodning om, at “nogle” kan have en interesse i netop det omvendte altså at skabe ufred ved at nedbryde de homogene nationalstater og som så får følge af naive idealistiske medløbere og svage politikere.

  I hvert fald kan man undres over, hvorfor det tilsyneladende synes umuligt for nogle at indse, hvad der burde være sund fornuft.

  Kommentar by T. H. — 4. oktober 2018 @ 22:32

 36. >4 Glenn Madsen
  Look it up!

  Kommentar by Nielsen — 4. oktober 2018 @ 22:52

 37. Russiske journalister betegner EUrabia som det kommunistiske helvede, som de slap fri af, da USSR blev opløst i 1991.

  Satanisterne boltrer sig i Bruxelles og Strasbourg.

  Kommentar by Iznogut — 4. oktober 2018 @ 23:15

 38. Vent og se, om hvidvask i Danske Bank har politisk opbakning hos Løkke-Fonden og Co.

  Clinton Cash kommer i hu.

  Kommentar by Iznogut — 4. oktober 2018 @ 23:26

 39. Off Topic: Hædersmanden Rasmus Paludan, stifter af partiet Stram Kurs demonstrerer lørdag den 06-10-2018 kl. 14.00 på Hybenvej 131, parkeringspladesen, 8700 Horsens, alle er velkomne til at møde op, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 5. oktober 2018 @ 01:00

 40. OT
  Gad vide om Trump Har en anelse om dette. Jeg tror det.

  Verdens største organisation er de Forenede Nationer, FN, der består af 193 lande. Verdens næststørste organisation er Organisationen af den Islamiske Konference, OIC. Den består af de 57 lande i verden, hvor ikke-muslimer er så godt som udryddet. En tredjedel af FN består altså af en samlet blok af strengt religiøse styrer.

  OIC har enorm magt i FN, fordi de islamiske lande ofte stemmer helt ens. Dermed kan de stå samlet overfor de øvrige lande, der ofte ikke kan samle ligeså store grupper af enige lande. Dette er en af grundene til, at man sjældent ser FN fordømme krænkelser af menneskerettighederne begået af muslimske lande. Omvendt kan OIC ganske ofte få FN til at fordømme Israel, Mellemøstens eneste rigtige demokrati.

  I 2016 vedtog et flertal i FN hele 20 fordømmelser imod Israel. Samme år kunne der kun samles flertal for seks andre fordømmelser imod verdens øvrige lande.

  Nu har OIC lanceret en ny stor plan: Kritik af islam skal forbydes på hele jorden. Forslaget er fremsat af Pakistan og Tyrkiet på vejne af den enorme og verdensomspændende organisation. Det skriver nyhedsbureauet APP.

  “Udenrigsministre fra OIC har vedtaget et forslag der i stærke vendinger fordømmer den øgede kritik af islam, dens hellige personer og symboler. Forslaget, der kræver et stop for kritiken, er fremsat af Pakistan og Tyrkiet. Ministrene vedtog kravet på et møde i FN i New York. Pakistans udenrigsminister Shah Mahmood Qureshi udtrykte ved mødet dyb bekymring over aktiviteter, som sårer muslimers følelser, især når det gælder manglende respekt for islams mest tilbedte person (deres profet Muhammed, red.).”

  OIC er ifølge pressemeddelelsen særligt bekymrede over konkurrencer, hvor man skal tegne Muhammed. “Ytringsfrihed indebærer et stort ansvar, og bør kun udøves jævnfør visse etiske, moralske og juridiske pligter,” sagde Pakistans udsendte på vejne af OIC.

  Sociale medier som Facebook og Twitter er allerede begyndt at censurere kritik af islam.

  Hexet fra Newsspeek med snilde.

  Kommentar by Sindsro — 5. oktober 2018 @ 01:01

 41. ad 32.
  Godt, det er da godt, at mindst en mere er villig til at prøve at få samlet de nødvendige 59.000 stemmer.
  På Snaphanen kan du ved at følge linket se hvilke formkrav, der er.
  Vi skal have formuleret en kort tekst, som folk kan underskrive og der skal bruges 3 stillere.
  Forslag til tekst modtages gerne.

  Kommentar by T. Snorrason — 5. oktober 2018 @ 01:03

 42. Bare rolig. Det bliver kun værre. Sjovt nok er der ikke en eneste medie, der har beskæftiget sig med FN’s ”Global compact for safe, orderly and regular migration”, der står til at blive vedtaget 10. December. Det er artige sager, bl.a. med forbud for medier at rapportere negativt om migration. Gør jer selv den tjeneste at læse makværket igennem!
  https://refugeesmigrants.un.org/sites/default/files/180711_final_draft_0.pdf

  Kommentar by MFP — 5. oktober 2018 @ 03:59

 43. EN DANSK salme har disse linjer: “Og myldred djævle frem på jord, og os opsluge ville, vi frygte dog ej fare stor, de deres trusler spilde. Lad rase mørkets drot, med løgn og mord og spot”, han har dog få’t sin dom, osv.

  Er det ikke hvad vi ser er ved at ske, at djævle myldrer frem? Mennesker der har solgt sig selv til ondskaben, til kommunismen, til løgnens fyrster, til den kolde og rå beregning?

  JYLLANDSPOSTENS leder, som måske er dikteret af en Pollertiken redaktør, er uden sandhed. Det er ikke Victor Orban der har totalitære ambitioner, det er EU og frau Merkel og FN. Jyllandspostens leder vender tingene på hovedet. Lederen er en skændsel, journalistik når den er værst. Kold og kynisk vildledning.

  Også det som er kommet ud af mødet i Marrakech, og FNs nyere udspil er skræmmende, og truer Europa med opløsning og blodig undergang. Det som beskrives ovenfor i 40 klokken 1.O1 og 42 klokken 3.59 (FNs censur-udspil) bør vække til dyb eftertanke hos alle selvstændigt tænkende mennesker som foretrækker civilisation, demokrati og frihed/tryghed fremfor barbari, gangstervælde, tyranni og krig.

  FN er skævvredet af islamister, EU er skævvredet af kommunister, og det samme er vores hjemlige partier og medier. Og hvornår indser den korte avis og 24nyt.dk at facebook og twitter mv. ikke er sagen.

  Hver eneste dag er der mange danskere der lider under at Christiansborg og statsministeren ikke forsvarer det danske folks interesser. De politiske svigt og dumheder har talrige tragiske konsekvenser.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 5. oktober 2018 @ 07:11

 44. Ja, vi danskere må se at vågne op. Regeringen er i gang med at smadre og udslette store dele af vores sundhedsvæsen, velfærd og sikkerhed osv. Den nuværende regering er ligesom den forrige ufatteligt ringe. Hvis der ikke iværksættes en masse private og folkelige initiativer, for at modvirke radikale og skabsradikale kræfters vanvittige nedbrydning af vores samfund og fremtidsmuligheder, bliver fremtiden mere end dyster.

  Kommentar by Ole Jensen — 5. oktober 2018 @ 07:27

 45. >32 + 41
  Et godt forslag. Vi er rigtig mange der vil skrive under.
  Der bliver fra dansk side skrevet under på snart sagt alt, hvad der kommer fra FN og EU, selvom det er nok så befolknings fjendtligt. Vigtige beslutninger, som har ekstrem indflydelse på Danmark og befolkningens fremtid, bør debatteres og bringes til folkeafstemning. Mange kender slet ikke til alle de djævelske tiltag, der sker bag vor ryg, og at der handles hen over vore hoveder. For fanden da, jeg sprutter af galde. Jeg tænker ofte på min gamle kollega, som var skudt igennem hånden og i benet af tyske kugler. Det var dengang man kæmpede for alt hvad man havde kært.

  Kommentar by NotaBene — 5. oktober 2018 @ 09:57

 46. Kim, er indlæg mod slutningen blevet fjernet eller “blot blevet væk”?

  Kommentar by T. Snorrason — 5. oktober 2018 @ 10:44

 47. Ja, der foregår djævelske ting, og både DR, TV2 og aviserne FORTIER hvad der sker. Hold da kæft hvor er det råddent. De udspil der kommer fra FN, EU og VLAK er uhyggelige, og minder meget om hvordan nazi-regimet i trediverne lagde op til statsterror og massemord. Er vores politikere og journalister åndssvage, debile, på sinkestadiet, eller er de bare totalt korrupte, siden de opfører sig som de gør? Pressens og DRs og TVs fortielser er jo vanvittige og forbryderiske. Ønsker de Danmark og Europa ruineret, smadret, udraderet?? For det vil jo ske, hvis frau merkel får sin vilje, så vores lande opsluges af millioner af afrikanske og arabiske migranter.

  Se dokumentarfilm “Begår Frankrig selvmord”, “Europa ved afgrundens kant/the killing of Europe, Sverige er fortabt, UE/EU versus Poland, the last bastion/hope. Londonistan. Merkels migrant crisis, one year on.

  Kommentar by tp — 5. oktober 2018 @ 10:56

 48. -> T. Snorrason

  Hvilket indlæg. Har kun slettet Pedersen (og ‘Johnny PK4’-aliaset)

  Kommentar by Kim Møller — 5. oktober 2018 @ 11:56

 49. Kim, to indlæg er væk, et fra mig og et om samme emne af en anden?
  Begge mod slutningen af tråden, fra 40erne.

  Kommentar by T. Snorrason — 5. oktober 2018 @ 14:02

 50. – Snorrason

  Kan søge på det i spambakken, når jeg rammer en pc.

  Kommentar by Kim Møller — 5. oktober 2018 @ 14:35

 51. Der mangler også et indlæg fra mig,og det var ganske fredeligt.

  Kommentar by rasmus — 5. oktober 2018 @ 14:47

 52. OK, jeg er på igen.

  #29 Balder

  Der er flere hyppigt brugte begreber, som på dette sted bruges med en indforstået mening, som ikke deles af diverse leksika, fremmedordbøger og ordbøger endisge almindeligt talesprog. Dette er meget forvirrende, når man kommer udefra. Man kan nemlig roligt tage for givet, at vi, der ikke er bekendt med denne særlige jargon, funderer over, om brugerne har rotter på loftet eller partout ønsker at være anderledes.

  Medmindre man ser noget positivt i fascismen, synes jeg for eksempel, at man konsekvent skal sætte sine opponenters udtryk “antifascister” i citationstegn. Der er ikke grund til at acceptere deres uforskammethed.

  Kommentar by rasmus — 5. oktober 2018 @ 14:58

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper