7. oktober 2018

AU fjernede ‘blackface’-Obama fra Instagram: Skal ikke ‘fremelske nogen fordomme eller stereotyper’

Såvidt jeg kan aflæse af interviewet, så er det vistnok i orden at klæde sig ud som indianere eller mexicanere, men ikke som USA’s 44. præsident Barack Obama eller ‘blackface’ i almindelighed. Det er formentligt også i orden at klæde sig ud som Obamas efterfølger, da der ikke har været en ‘racestereotyp’ på hvide overvægtige mænd, ‘der tager for meget sol’. Fra Aarhus Universitets Omnibus – AU fjernede fotos af studerende klædt ud som Obama.

“En kvindelig studerende er malet sort i ansigtet. Hun er iført et mørkeblåt jakkesæt med hvide striber, hun har en rød T-shirt indenunder, og hendes eget hår er gemt væk under en stor, sort paryk. Hun kommer gående mod syv andre studerende, som danner espalier med små amerikanske flag og papskilte med slogans fra valgkampen i 2008, hvor Barack Obama blev valgt til USA’s 44. præsident. Studerende omkring dem klapper og smiler.

Sådan ser det ud på et af i alt tre fotos, som AU ikke mener, du skal se – i hvert fald ikke på universitetets officielle Instagram-profil.

Universitetets redaktion for sociale medier havde den 1. september i år lagt billederne op sammen med mange andre fotos fra studiestarten i Universitetsparken. Men universitetet tog dem ned senere samme dag.

Det var Ole Frank Nielsen, der er specialkonsulent og en del af AU’s redaktion for sociale medier, der traf beslutningen efter at have rådført sig med AU’s pressechef Anders Correll. De var helt enige om, at de tre fotos skulle fjernes, da de kunne misforstås ‘ude af kontekst’, som Ole Frank Nielsen udtrykker det.

Hvad er det, man kan misforstå?

Aarhus Universitet skal jo ikke på nogen måde fremelske nogen fordomme eller stereotyper racemæssigt. Vi skal alle sammen kunne være her, uden man skal føle, at man bliver gjort nar af. Jeg så det ikke som en hyldest..'”

(Grafik: Omnibus.AU.dk, udsnit)

Oploadet Kl. 11:27 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/95446/trackback

12 Comments »

 1. Undskyld, hvad race er Hussein Barack?

  Kommentar by Jørgen Pedal — 7. oktober 2018 @ 12:14

 2. Hvorfor har vi universiteter i 2018? Er tiden ikke løbet fra dem? Disse ideologiske/teologiske fabrikker har altid været fordummelsesanstalter. Vi ved det nu. Der er en eller anden formel for, hvornår vi lukker dem, efter at vi har erkendt deres uhensigtsmæssighed. Vi har brug for arbejdskraft, siges der. Så luk universiteterne. Mange af de studerende har et sind, der egner sig glimrende til at være “medarbejdere” i stedet. De skal nok få masser af abstraktion i deres virke endda. Så der er ikke noget at være ked af. Bortset fra statustabet, selvfølgelig.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 7. oktober 2018 @ 12:24

 3. DET KAN GODT VÆRE AT der bare er tale om stupiditet, rendyrket hysteri, eller sygelig overfølsomhed overfor alt MAN kan tillægge mere end een betydning. (Hvad kan ikke det?) Men der kan også være tale om en gusten ideologisk/radikal beregning. Man er måske ude på at gøre enhver form for satire, ironi og drilleri mistænkelig, ukorrekt og dernæst ulovlig. EU arbejder jo allerede på at enhver form for kritik skal forhindres, ved at gøre den strafbar. Al samtale, debat og meningsdannelse som ikke lige er efter magthavernes hoved, skal bandlyses. Selve tankefriheden skal om ikke ophæves, (ret umuligt) så dog lægges i lænker via altomfattende censur.

  Eller man vil via FORTIELSER og HEMMELIGE MØDER umuliggøre enhver form for demokrati. Et eksempel er mediernes fortielse af mødet i Marrakech, hvor Lars Luskebuks sagde jatak til frau Merkel, til at importere endnu flere millioner af migranter fra Afrika og Arabien. En beslutning der af Snaphanen beskrives som så skæbnesvanger, at den kan få samme ødelæggende virkning på Europa som en kraftig atombombe.
  (næppe nogen overdrivelse!)

  Ligesom tyskerne i trediverne levede i splittergale tider, der snart ville ende i ufattelige rædsler, således lever vi europæere og danskere (og svenskere) nu i tider som er forrykte på mange måder. Det bør vi forstå, ligesom vi bør forstå at hvis vores nuværende partier ikke udskiftes med mere forstandige og realistiske partier, ender det hele rivende galt, og Europa bliver et diktatur og igen en slagmark.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 7. oktober 2018 @ 12:26

 4. Rettet udgave:
  DET KAN GODT VÆRE AT der bare er tale om stupiditet, rendyrket hysteri, eller sygelig overfølsomhed overfor alt der kan tillægges mere end een betydning. (Hvad kan ikke det?) Men der kan også være tale om en gusten ideologisk/radikal beregning. Man er måske ude på at gøre enhver form for satire, ironi og drilleri mistænkelig, ukorrekt og dernæst ulovlig. EU arbejder jo allerede på at enhver form for kritik skal forhindres, ved at gøre den strafbar. Al samtale, debat og meningsdannelse som ikke lige er efter magthavernes hoved, skal bandlyses. Selve tankefriheden skal om ikke ophæves, (ret vanskeligt) så dog lægges i lænker via altomfattende censur.

  Eller man vil via FORTIELSER og HEMMELIGE MØDER umuliggøre enhver form for demokrati. Et eksempel er mediernes fortielse af mødet i Marrakech, hvor Lars Luskebuks sagde jatak til frau Merkel, til at importere endnu flere millioner af migranter fra Afrika og Arabien. En beslutning der af Snaphanen beskrives som så skæbnesvanger, at den kan få samme ødelæggende virkning på Europa som en kraftig atombombe.
  (næppe nogen overdrivelse!)

  Ligesom tyskerne i trediverne levede i splittergale tider, der snart ville ende i ufattelige rædsler, således lever vi europæere og danskere (og svenskere) nu i tider som er forrykte på mange måder. Det bør vi forstå, ligesom vi bør forstå at hvis vores nuværende partier ikke udskiftes med mere forstandige og realistiske partier, ender det hele rivende galt, og Europa bliver et diktatur og igen en slagmark.

  For de radikale og skabsradikale (de hel- og de halvfascistiske) partier, er der ikke noget bekymrende ved EUs politik eller den enorme masseindvandring, og de finder det også rigtigt at bortcensurere alle “ukorrekte” meninger og ytringer. Så vi er virkelig inde i en ildevarslende udvikling.

  De rester af demokrati der endnu er tilbage, bør vi benytte til at forsøge at genoprette folkestyret. Og vi bør, i egen interesse, af al vor kraft støtte sagen med flyveblade, annoncer, møder og demonstrationer i gaderne. Og at de frie net-aviser bør støttes økonomisk, siger sig selv. Fra de gamle partier og medierne kan vi ikke forvente megen hjælp, tværtimod. Kun en bred og folkelig kraftanstrengelse kan forhindre Danmark i at blive en fejlslagen stat. (ligesom Sverige, Libanon, Albanien osv.) (se UE/EU versus Poland – the last bastion/hope)(black pigeon)

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 7. oktober 2018 @ 12:55

 5. En kæmpe ballon der forestiller Donald Trump er OK

  Det dyr, man kalder “menneske” er ved at gå fra forstanden.

  Kommentar by k.m. — 7. oktober 2018 @ 13:24

 6. Hvad nu hvis man føler sig som neger?
  Er det så forbudt, at identificere sig som en neger og prøve at fremstå som sort/farvet.
  Hvad hvis man føler sig som kvinde?
  Er det ikke tilladt? Er det ulovligt, at være transseksuel?
  Hvad hvis man føler sig, som en thai kvinde? Jeg så, en mandlig amerikansk studerende med lilla hår, som følte sig, som en thai kvinde. (Han har desværre slettet videoen fra youtube). Var han dybt kriminel eller bare et regnbuebarn?

  Kommentar by XXXXX — 7. oktober 2018 @ 14:47

 7. Jeg kan huske, at jeg engang beklagede mig til en kollega over, at jeg tit blev drillet på arbejdspladsen.

  Det kunne hun slet ikke forstå, at jeg var ked af.

  Jeg skulle tværtimod være glad for drilleriet, som kun var godmodigt ment. Det viste nemlig, at jeg var inkluderet i det sociale fællesskab på arbejdspladsen.

  Hende selv, som var frosset ud af alle klikkerne, var der aldrig nogen, som gjorde nar ad.

  Og det er der, at jeg mener, at vores tids politisk korrekte segment begår en kæmpe fejltagelse i deres forsøg på at censurere race-, køn- og andre såkaldte stereotyper.

  Hvis man ikke må gøre nar ad sorte eller muslimer, så bliver de aldrig en del af den danske befolkning.

  Kan man ikke tage en joke om ens hudfarve eller om ens fucking nar af kamelkneppende og landevejsrøvende profet, så vil man forblive en fremmed.

  Så de politiske korrekte skyder sig selv i foden med deres censur: De ekskluderer minoriteterne fra majoritetens fællesskab.

  Og den lektie må vel også gælde Trump. De mange karikaturer af ham – i hvert fald de godmodige af dem – er – modsat intentionen – med til at gøre ham mere acceptabel blandt folk. At han bliver fremstillet som en kæmpe baby, gør ham da kun mere menneskelig. Han er en af os. Modsat den kølige Obama. Der er vist ikke blevet lavet mange sjove eller uforglemmelige karikaturer af ham, måske af frygt for at blive kaldt racist. Obama er måske en af eliten, men ikke en af os.

  Kommentar by np — 7. oktober 2018 @ 15:01

 8. Brug hans fulde navn “Barack Hussein Obama” eller brug “B. Hussein Obama” måske endda bare “Hussein Obama”

  Kommentar by Prebber — 7. oktober 2018 @ 19:13

 9. Hussein bliver snart udstillet som den kenyanske negroide svindler han er.

  Jååårhus er atter til grin og universitetet gør sit bedste.

  Kommentar by Iznogut — 7. oktober 2018 @ 23:22

 10. Universiteter,der er snart ikke mere respekt for disse institutioner,eller er den gaaet helt floejten

  Kommentar by dunk — 8. oktober 2018 @ 02:31

 11. Hykleriet og vanviddet kender heller ingen grænser.
  Føj for helvede hvor bli’r man træt.
  BTW.: Hvorfor tror man korannegeren overhovedet blev døbt Hussein, og senere dekreterede navnet bandlyst ved al omtale af manden?

  Svinet Trump, er det da helt ok – ja nærmest en menneskeret, at få lov at puste op i giga størrelse. Evner møgdyrene ikke genkende eget hykleri?

  Kommentar by White knight — 8. oktober 2018 @ 13:37

 12. Havde flere ondartede diskussioner med et yngre menneske af familien. Han har taget een af de tungeste akademiske uddannelser herhjemme.
  Men, jeeeeez, hvor er han villedt. Jeg skal love for, alle de mange års holdningsmassage har sat sine spor. Vi andre der var skolebørn fra ’60 og årene frem var også under beskydning især fra ’68 og videre. Véd ikke om de er blevet bedre til at udskamme dissidenter i dag. Jeg og kammerater i omgangskredsen, må ha’ været teflonbeklædt eller vaccineret mod løgnene dengang. Jeg ka’ rose mig af aldrig at have været så meget som lyserød.
  Nogle vil sikkert hævde, jeg aldrig har haft et hjerte….

  Kommentar by White knight — 8. oktober 2018 @ 13:49

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper