10. oktober 2018

Blüdnikow: Danske dagblade anmelder film om Gudrun Schyman, omtaler ikke kommunistisk fortid…

Når man følger medierne fra højrekanten, så virker en del af døgnets nyhedshistorier som en form for venstreorienteret magtdemonstration. Da Sverigedemokraterne i sommers, som en form for aggressivt forsvar, lancerede en dokumentarfilm om Socialdemokraternes racebiologiske fortid, skabte det ikke debat om Socialdemokraterne. Problemet var den underlødige video, og dokumentarens forventelige småfejl. Fokusflytteri.

Nu er der så kommet et hyldstportræt af feministen Gudrun Schyman, og ikke engang borgerlige danske medier gider fortælle, at hun er tidligere kommunist med alt hvad deraf følger. Bent Blüdnikow i Berlingske.

Skyggen af nazisme

Vi lever stadig i skyggen af naziperioden. Sverigedemokraterne har fået skudt i skoene, at de har nazistiske rødder, og enhver af partiets ytringer om indvandringen kædes sammen med nazisme.

Selvom massemordere som Stalin og Mao myrdede flere mennesker end nazisterne, kædes deres vestlige medløbere aldrig sammen med massemorderne. Portrætfilmen om den svenske politiker Gudrun Schyman er netop blevet anmeldt i danske dagblade. Hun var leder af det socialistiske Vänsterpartiet Kommunisterna og siden af Feministisk Initiativ. Hun havde en fortid som medlem af venstreradikale organisationer, der hyldede Mao, Lenin og den slags uhyrer. Men i ingen anmeldelser nævnes dette.

Har du blot en overfladisk berøring med noget til højre, vil nazi-koblingen altid ligge til journalisternes højrefod, men kommer du fra venstre, vil ingen forbinde dig med morderiske bevægelser. Så derfor, unge mennesker: Bliv medlem af den hjernedøde venstrefløj og bliv anset for et godt menneske.

(Eks-kommunisten Gudrun Schyman i GUDRUN – konsten att vara människa, 2018; Foto: Youtube)

“Hun begyndte sin politiske karriere i Marxist-Leninistiska Kampförbundet. I 1977 blev hun medlem af Vänsterpartiet Kommunisterna – VPK (der i 1990 smed ‘efternavnet’).” (Wiki)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/95533/trackback

17 Comments »

 1. Lavintelligente mennesker forblændes af kommunismen og marxismen. Desværre er der ikke intelligente mennesker nok. Halvdelen af befolkningen er statistisk set idioter.

  Kommentar by Jørgen Pedal — 10. oktober 2018 @ 13:50

 2. Venstrefløjens diskurs har domineret al debat siden ’60erne bl.a. med det resultat, at kommunisternes og socialisternes forbrydelser er blevet ignoreret, skjult, bagatelliseret og sugarcoated.
  De hjemlige kommunister og socialister har kunne sole sig i godhedens skær alt i mens enhver til højre for midten (den definerede “midte”, som i forvejen ligger godt til venstre i socialstaten Danmark) uden videre kan kobles til nazisme, fascisme og racisme. Og nu, som seneste skud på stammen, populisme (oven i købet højrepopulisme).
  Og de fleste borgerlige/højreorienterede kryber straks i skjul, når disse koblinger og mærkater bringes i spil. Eller undskylder på forhånd (“Jeg er jo ikke racist, men…”).
  Første skridt væk fra den dominerende diskurs er for vi borgerlige/højreorienterede at sige fra og lade være med krybe i skjul for socialisterne og de kulturradikale: I kan stikke jeres modbydelige øgenavne og skældsord skråt op, og så kan I i stedet forsøge at argumentere for jeres synspunkter!
  Vi skal simpelt hen – i det daglige, i samtale med kollegaer, venner, familie,… – være hårde i filten og og tage definitionsretten ud af hænderne på alle ‘de gode med de rigtige meninger’.

  Kommentar by RonaldR — 10. oktober 2018 @ 14:34

 3. Wikipedia-historikken er også sjov læsning. Nogen har – flere gange – forsøgt at tømme siden for indhold, som senere er blevet gendannet. I historikken fremgår også forsøg på at ændre navnet så artiklen ikke længere indeholder ordene “Gudrun” og “Schyman” og derfor ikke kan findes ved søgning.

  Det kan være fordi siden dokumenterer skattesvig som årsagen til skiftet fra kommunisme- til feminisme-parti. Hvem ved.

  https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Gudrun_Schyman&action=history

  Kommentar by Quark — 10. oktober 2018 @ 14:40

 4. Man bør bruge enhver lejlighed til at påpege at nationalsocialismen hører hjemme på venstrefløjen, sammen med alle de andre socialistiske partier og deres varierende versioner af socialismen.
  nazierne havde 4 års planer samt sociale programmer omfattende alt fra vugge til grav. I første omgang plyndrede de jøderne, men alle andre kapitalister fik besked om, at enten arbejdede de for statens bedste, eller også gik de samme vej som jøderne. I øvrigt grundlagde partiet utallige virksomheder, primært baseret på kz-fangers arbejdskraft. Der var heller ingen problemer, da Polen skulle deles med sovjetunionen i 1939.
  At unge mennesker render rundt og heiler og tror, at de er højreorienterede, siger mere om de unges vidensniveau end om de historiske kendsgerninger.

  Kommentar by fidibus — 10. oktober 2018 @ 15:28

 5. Hvordan er hun på en blokfløjte?
  Hun ligner Michala Petri

  Kommentar by White knight — 10. oktober 2018 @ 16:22

 6. White Knight.

  Godt spørgsmål. Og mon Barroso er sjov? Han ligner nemlig Rolv “Fleksnes” Wesenlund.

  Kommentar by Acharya Tuisto — 10. oktober 2018 @ 17:27

 7. En alkoholiseret feminist, ak ja bare man står sammen med de gode, så er alt glemt.

  Kommentar by Menig 442 — 10. oktober 2018 @ 17:50

 8. Det er særdeles kendetegnende for danske MSM-journalister, at de mere end ofte ‘glemmer’ at få de politiske faktuelle oplysninger med, når de laver glansbilleder af politiske medløbere.

  Jeg spekulerer på om det mon også er MSM-journalister, der forfatter Jehovas vidners traktater – de minder ofte om dem.

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 10. oktober 2018 @ 17:57

 9. Ja, halvdelen af befolkningen virker ret sinkeagtige. Men helt let er det heller ikke at være vælger, når man manipuleres allerede i skolen, når massemedierne fylder befolkningen med hetz og løgn, og når partierne overdænger folk med valgflæsk, og året rundt hykler løs om alt det gode de vil gøre for os. På den anden side er man sgu ret sløv hvis man i dag som voksen ikke har opdaget at kommunismen er dødens pølse, og at Danmark er på vej til at blive afrikaniseret, islamiseret, forsvensket og ruineret af de rødradikale socialister i V, K, LA, R, S, SF, EL og bøssepartiet alternativet. (forskellen på de gamle partier er jo minimal, alle burde de kasseres)

  Kommentar by tp — 10. oktober 2018 @ 19:48

 10. Schyman er så meget mere: Kommunistisk velhaver, skattesvindler, drukkenbolt.

  Åh, GUDrun. Ny dokumentarfilm om Gudrun Schyman

  http://snaphanen.dk/2018/10/07/ann-coulter-on-swedish-television/

  Kommentar by Snaphanen — 10. oktober 2018 @ 20:08

 11. Der er jo også Mona Sahlin, som også har huseret i svensk politik i årevis, og som af medierne er blevet gjort til en heltinde, selvom hun har optrådt både med underslæb og andre fiflerier. Hun har haft samme politik som vores egen Marianne Helved, og blev for få år siden konvertit/islamist. En decideret feminist, nyttig idiot og landsforræder.

  Kommentar by Bent Nielsen — 10. oktober 2018 @ 21:41

 12. Når nu de danske medier, med DR, TV2 og Pollertiken i spidsen, helst ikke vil oplyse om de rædsler som kommunisterne, fascisterne og socialisterne har påført en lang række landes befolkninger, så kan man jo selv søge oplysninger om lyst- og massemordere som Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot og Ceaucesco osv. Læs “Kommunismens sorte bog”, “Gulag Øhavet” og andre bøger om den kommunisme/fascisme som har terroriseret millioner og atter millioner af mennesker. Dernæst kan man passende tage fat på at sætte sig ind i nazismen som også er en variant af socialismen. Endelig er der islamismen, som også er en totalitær ideologi. Alle fire bevægelser fører automatisk til gangstervælde, statsterror, fattigdom, løgnefabrikker, magtmisbrug, sygdomsudbredelse og jernhård undertrykkelse og forfølgelse af befolkninger, familier og borgere.

  Kommentar by Bent Nielsen — 10. oktober 2018 @ 22:14

 13. Det er jo ikke korrekt at Gudrun Schyman var leder af Vänsterpartiet Kommunisterna.

  Partiet ændrede navn til Vänsterpartiet i 1990 og strøg kommunismen fra programmet.

  Gudrun Schyman var leder fra 1993.

  Hun tilhørte i øvrigt den klart ikke-kommunistiske fløj og holdt i 2000 en tale hvor hun sagde:

  » “Vi har en gång för alla brutit med den kommunistiska traditionen. Vi avvisar Lenins parti- och statsteori. Vi avvisar de kommunistiska teorierna om den väpnade revolutionen, partiets ledande roll och enpartivälde och planekonomi”.«

  Selvfølgelig er det relevant at nævne hendes fortid. Hun blev rigsdagsmedlem fra 1988, og da havde partiet stadig kommunismen i sit navn – om end en stor del af dem nok var bløde eurokommunister (ikke moskvatro).

  Et fokus på dette i filmen ville nok ikke medføre at hun blev afsløret som stalinist, for det har hun tilsyneladende ikke været i mange år, måske aldrig.Men man kunne jo bede hende forklare hvorfor hun tog afstand fra kommunismen inden for partiet. Alle kan være lidt for fanatiske i deres ungdom, så det er ikke sikkert at filmen ville vise hende fra en usympatisk side, hvis hun fortalte om det.Og så ville Blüdnikow vel være lige så utilfreds.

  Hvis Blüdnikow påtaler de manglende detaljer, er det meget kritisabelt han ikke selv har styr på dem.

  Kort sagt er Gudrun Schyman nok gået ind i politik for sent (1988) til at man kan give hende noget medansvar for kommunismens forbrydelser.Og hun var førende i at fjerne kommunismen fra partiet, fremgår det i hvert fald af svensk Wikipedia.

  Kommentar by Casper — 11. oktober 2018 @ 02:50

 14. – Casper

  Nu kender jeg ikke Venstrepartiet indefra, men et kommunistisk parti bliver ikke mindre kommunistisk fordi man dropper k-ordet.

  Enhedslisten er eksempelvis stadig et kommunistisk parti.

  Kommentar by Kim Møller — 11. oktober 2018 @ 05:52

 15. Hva’ hvis man i stedet for at droppe et bogstav tilføjer et?
  Vi har iPod, iPhone, iMac, iPod. Hva’ med iJelved?

  Kommentar by White knight — 11. oktober 2018 @ 07:55

 16. IPad

  Kommentar by White knight — 11. oktober 2018 @ 07:56

 17. Der sker tre ting når man bli’r ældre:
  Man husker ikke så godt, man hører ikke så godt længere, og og ..man husker ikke så godt længere…

  Kommentar by White knight — 11. oktober 2018 @ 07:58

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper