13. oktober 2018

Varg Veum om Norsk Folkeparti: “Adu-sagen skabtes af folk som dig. Du ved intet om menneskeværd.”

Der er sjældent jeg kommer igennem første sæson af noget som helst, men i lørdags lykkedes det mig at afslutte første sæson af Gunnar Staalesens serie om den norske privatdetektiv Varg Veum, og hans lidt for tilfældige opklaring af politisager. En antihelt ala Mickey Spillanes Mike Hammer kombineret med en norsk inspektor Barnaby. Underholdning til aftenkaffen, når der stenes i sofaen. Provinsielle Bergen er virkelig en farlig by.

Jeg er med årene blev god til at opdage enhver form for politisering, men i de første seks spillefilmslængde afsnit, har der ikke været noget som helst. Det gik dog galt i sæsonafslutningen ‘Begravede hunde’. En ung asylansøger dør under en politiopgave, og de to kandidater til formandsposten i DF-pendanten Det Norske Folkeparti (DNF), forsvarer politiet. Varg er harm, og førstebetjent Hamre, der både er ven og rival, er helt på linje.

Efter en tur omkring årelange magtkampe, der involverer en brovtende højreradikal (der tæsker sin russiske kone), homofobi i partiet og en ikke udsprunget lesbisk formandskandidat, når man frem til afslutningen.

(Hamre på gerningsstedet; Foto: Youtube)

Jacob Hamre (Bjørn Floberg), politi: Man siges, at vi får de politikere vi fortjener.

Varg Veum (Trond Espen Seim), privatdetektiv: Jeg synes, at vi fortjener bedre.

Jacob Hamre: Så brug stemmeretten.

—–

Varg Veum: Til lykke. Du er blevet værre end din værste fjende. Adu-sagen skabtes af folk som dig. Du ved intet om menneskeværd. Intet er sandt, intet er ægte. Alt er bare et spil om magt.

(Var Veum til DNF-partileder Marit Haug; NB Affotografering)

Det pågældende afsnit er skrevet i 1993 ‘Begravde hunder biter ikke’ (Gunnar Staalesen), og filmatiseret af Misofilm i 2008 som ‘Begravde hunder’, i et samarbejde blandt andet med danske TV2. Den pågældende afsnit blev sendt på TV2 Charlie i 2010, og kan i dag streams på Netflix.

“Privatdetektiv Varg Veum afviser at hjælpe politikeren Marit Haug, som modtager trusler,da hun er stillet op til formandsposten i det højreorienterede parti LPF (DNF, Det Norske Folkeparti, Kim). Marit repræsenterer alt, hvad der er Varg imod, og først da et mislykket attentatforsøg på hendes partifælle Einar Bergene koster Bergenes kone livet, beslutter Varg at hjælpe Marit. Varg bevæger sig ind i et politisk magtspil, hvor ingen er, hvad de udgiver sig for at være, og følgeret dødbringende spor af skyld, korruption og konspiration.” (plot )

(Varg Veum – Begravde hunder, 2008; Foto: IMDB)

Apropos Adu-sagen.

“Den siste filmen i den første runden med Varg Veum-filmer er klar for videohyllene. «Begravde hunder» kommenterer i sterkere grad enn de tidligere filmene samtiden og norsk politikk.

I åpningsscenen ser vi en mann bli arrestert og lagt i bakken av politiet.

Vi får vite at han dør som følge av arrestasjonen, og en politiker i det fiktive partiet Norsk Folkeparti går ut og sier at det hele var godt politiarbeid. Dette var det samme leder politiets fellesforbund Arne Johannessen uttalte om pågripelsen som førte til at den nigerianske studenten Eugene Ejike Obiora døde i Trondheim i september 2006. (VG, 2008)

Oploadet Kl. 10:46 af Kim Møller — Direkte link31 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/95619/trackback

31 Comments »

 1. Jeg har ikke set serien, men hørt mange krimi-lydbøger bl.a. også om Varg Veum. Ikke en eneste af dem har indvandrere som forbrydere. Forfatterne opfinder obskure (ny)nazistiske grupper, som på forskellig vis ombringer flygtninge. I realiteten er der ingen danskere, der overfalder indvandrerne. Forfatterne må selv opfinde løgne, lidt i stil med: “Først pisser jeg på dig, og så sviner jeg dig til, fordi du stænker af pis.”

  Kommentar by Glenn Madsen — 13. oktober 2018 @ 11:15

 2. Jeg kender ikke serien, men må komplimentere den for at kunne køre så langt som 6 afsnit uden politisering, det er sgu flot og meget usædvanligt i genren. At den 7. film så plumper i PK-fælden er selvfølgeligt sørgeligt, men ikke overraskende, desværre. Hele krimi-genren, især den nordiske, men desværre også den engelske og amerikanske, er gennemsyret af PK, mulitkulturalisme, marxisme, feminisme, LBGT-isme og hvad Fanden det ellers hedder, så det er til at brække sig over. Jeg savner de dage efter skoletid tilbage i 1960’erne hvor jeg tilbragte spændende timer på biblioteket med at læse Conan Doyle m.fl. Udbuddet af krimier er i dag så stort som aldrig før, men det er næsten ikke til at opdrive en ærlig en af slagsen uden forsøg på PK-indoktrinering.

  Kommentar by JMR HH Jr — 13. oktober 2018 @ 11:27

 3. Gider du virkeligt at se skandinaviske krimier? Det er altid venstreorienteret propaganda + de er røvkedelige.

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 13. oktober 2018 @ 11:33

 4. Læs Phillip Kerr!

  Kommentar by Finn A. Skov — 13. oktober 2018 @ 11:37

 5. Også Norge plages af migranters forbrydelser. Masser af overfald, voldtægter, svindelsager, vanvidskørsler, narkohandler, brande og mord. Som i Sverige, men dog endnu ikke i samme omfang. Sager skabt af norske kommunister og pladderhumanister der intet véd om menneskeværd.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 13. oktober 2018 @ 12:15

 6. Misofilm ligger på nørrebro (og i norge) hvor de producerer film og serier der meget ofte er oversat til det multikulturelle samfund, kig på deres CV. Jeg mener også deres chefer har sagt nogle ting der lyder som noget fra enhedslisten eller de radikale et par gange før.

  Kommentar by Per — 13. oktober 2018 @ 12:49

 7. Manden bag de danske (krimi)serier: Inga Golfbold (endnu en skaldet indbildsk nar) lavede lige en Jack Nicholson” som i spillefilmen “A few good men” spiller en oberst i den amerikanske hær. Hvor han og hans mænd forsøger at dække over dødsfald. Nicholson lader sig til sidst tirret så meget, at han taber fatningen og skriger den berømte sætning: “The truth? YOU CAN’T HANDLE THE TRUTH!!!”
  Trykket meget kraftigt på maven kom det på samme måde fra Golfbolden(Gabold) “GU’ FAAA’EN VAR VI RØDE LEJESVENDE!!!”
  Se dét er ÆGTE uforfalsket DR dramatik. Et lettere grinagtigt selvmål, efter DR i en udsendelsesrække (De røde lejesvende) gjorde hø hø hø nar ad enhver mistanke om samme.
  (Sorry for recap af handlingen, til dem der udmærket kender filmen.)

  Kommentar by White knight — 13. oktober 2018 @ 14:18

 8. Skandinaviske krimier handler overvejende om forfatternes fantasiverden, ligesom skandinaviske tv-aviser i ret høj grad skildrer journalisternes fantasiverden.

  Vi har brug for konservativ, realistisk litteratur og nationalt sindede medier.

  Kommentar by Crass Børsting — 13. oktober 2018 @ 15:01

 9. Er der ikke en del kriminal romaner som indeholder kommunistisk eller feministisk propaganda. Noget som sikrer dem gode anmeldelser. En forfatter som Jan Guillou er vist kendt for kommunistiske holdninger? Ja, bøger om virkeligheden er som regel interessante og mere oplysende end fantasi-bøger.

  Kommentar by tp — 13. oktober 2018 @ 16:49

 10. Hvad kan man sige udover at de norske fjeld aber med hjælp fra en lorte stiv spastiker fra hækkerup klanen pulede danskerne for milliarder af olie kroner, 1 – 0 til de norske fjeldaber over dumskerne og deres politiske indavl.

  Kommentar by Piphans — 13. oktober 2018 @ 17:16

 11. En perle dør under anholdelsen? Allerede der ser man det er fiktion, politiet er meget omhyggelig med ikke at forulempe perkere, der er noget andet med danske psykisk syge personer, dem skyder man gerne

  Kommentar by redneck — 13. oktober 2018 @ 18:26

 12. HVAD MED AT få skrevet en kriminal-roman om den mest kriminelle bande i Danmark, nemlig den radikale bande. Der vil kunne blive tale om en meget tyk kriminal-roman, evt. kan den deles ud på 7-8 mellemtykke bind. For en forfatter vil der være en guldmine af grove forbrydelser at skrive om. Lige fra masser af finanstransaktioner og brud på grundloven til vold og mord af den mest udspekulerede slags, hvor det kan blive meget spændende at følge hvordan en mesterdetektiv opklarer forbindelsen til bagkvinderne og bagmændene, som altid har sørget for at de kun har været indirekte indvolveret, ligesom de altid har sørget for at være langt væk fra gerningsstederne. Jeg tror det kan blive årets kriminalroman.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 13. oktober 2018 @ 19:32

 13. Sælg den sofa, Hr. Møller. Intet godt siden Marve Fleksnes fra fjeldaberne.

  Kommentar by Iznogut — 13. oktober 2018 @ 20:03

 14. Varg Veum om Norsk Folkeparti: “Adu-sagen skabtes af folk som dig. Du ved intet om menneskeværd.”

  Jeg ved godt det er fiktion. Men det er ansvarsforflyttelse af værste skuffe.
  Og de godes tankegang, man beskylder bare andre for de værste ting, på den måde hævder de sig selv. Billigt trick.

  Oh gode mennesker med det rette menneskesyn.
  Belær mig om kommunisme.

  Kommentar by XXXXX — 13. oktober 2018 @ 20:32

 15. ot
  Har i set billedet voldtægtsmanden nej vel.
  Han har manchetter på, og det ses tydelig at han er Araber, ikke neger tror jeg.

  Det for mig til at grine en lille smule for det er ikke en kvinde det gik ud over, men en mand.
  link:
  https://24nyt.dk/37-aarig-mand-voldtaget-i-haderslev/

  Jeg tænker på de fine demoer Rasmus Paludan udfører.
  Jeg ser hermed bort fra dialog.
  Men starten for at skille fårene fra bukkene.

  HooooooooooooooooMoer Tabere.

  Hænderne er mørkere end betjentens. griner.

  Kommentar by Sindsro — 13. oktober 2018 @ 21:26

 16. Der er også nogle debatter hos snaphanen og den korte man ikke bør gå glip af.

  Kommentar by tp — 13. oktober 2018 @ 23:45

 17. Vi vil gerne underholdes. Men den underholdning som DR og TV2 tilbyder er fordummende og manipulerende. Der samme kan siges om mange kriminal-romaner. Hvis danskerne i stedet prøvede at følge mere med i hvordan regeringerne systematisk undergraver og forringer alt, ville de bedre kunne vurdere hvilke partier det er bedst at undgå, og hvilke der bør støttes. Læser man mange kriminal-romaner og ser mange tv-serier med plat underholdning, spilder man en masse af sin kostbare tid, der aldrig kommer igen. Og den tid man har brugt på Casper Christensen, Frank Hvam og andre platte underholdere, betyder at man nemt kan være gået glip af vigtige oplysninger i gode bøger eller i net-aviserne. Læs hellere Bent Jensens, Søren Krarups, Mogens Camres og Steen Steensens bøger om politisk idioti og nedbrydningen af vores velfærd.

  Kommentar by tp — 14. oktober 2018 @ 07:01

 18. Rettet udgave: Vi vil gerne underholdes. Men den underholdning som DR og TV2 tilbyder er fordummende og manipulerende. Det samme kan siges om mange kriminal-romaner. Hvis vi danskere i stedet prøvede at følge mere med i hvordan vores regeringer systematisk undergraver og forringer alt, ville vi bedre kunne vurdere hvilke partier det er bedst at undgå, og hvilke der bør støttes. Læser man mange kriminal-romaner og ser mange tv-serier med plat underholdning, spilder man en masse af sin kostbare tid, der aldrig kommer igen. Og den tid man har brugt på Casper Christensen, Frank Hvam og andre platte underholdere, betyder at man nemt kan være gået glip af vigtige oplysninger i gode bøger eller i net-aviserne. Læs hellere Bent Jensens, Søren Krarups, Mogens Camres og Steen Steensens bøger om politisk idioti og nedbrydningen af vores velfærd, frihed og tryghed.

  Kommentar by tp — 14. oktober 2018 @ 07:05

 19. 07:05 Det bedste du kan gøre for dig selv er at slippe din bundethed til dansk sprog. Alle kan langt bedre bruge tiden på at søge nyheder og alternative kilder på engelsk end at sidde og høre på klovneidioterne Frank og Kapser plat

  Kommentar by Jørgen Pedal — 14. oktober 2018 @ 07:28

 20. Rand Paul talte på Trump’s rally i Richmond. Det må da kunne forene mange lunkne konservative med Infowars-segmentet. Tør ikke at komme link på, men i finder nok talen selv hos Golden State Times eller lignende kanal

  Kommentar by Jørgen Pedal — 14. oktober 2018 @ 07:33

 21. Hvis mans kal trække noget ud af denne ligegyldighed,vil jeg tage fat i flosklen “Vi får de politikere vi fortjener”,ved at påpege at en politiker,er en person der forbruger over 75% af din ejendom.Sådan er det nu,som det var i 70erne. Han er samtidig ham,som er skyld i inflationen,fordi han er medvirkende årsag til,at “national”banken trykker flere “penge”,når han skal indfri hans løgnagtige løfter til fjolserne, der er dumme nok til at vælge ham.Hvis han har problemer med det,er det fordi nationalbankdirektøren ikke får grønt lys til at lade pengepressen rulle,hvis FED sætter foden ned.Samtidig er han som oftest den der overtræder adskillige paragraffer i grundloven.

  Kommentar by Nielsen — 14. oktober 2018 @ 08:55

 22. Livet er for kort til norske film og tv-serier.
  Alt for kort.

  Kommentar by White knight — 14. oktober 2018 @ 09:03

 23. Jeg får grineflip over Lionel fra tid til anden. Vil så gerne dele det med jer, fordi Lionel Media er virkelig værd at følge, også for en dansker. Så hvis jeg ganske grænsesøgende og OT kan skrive en gang til, så er videoens titel:
  The Impending Cataclysmic Collapse of Our Society Will Have No Peer In Modern and Historical Horrors

  Kommentar by Jørgen Pedal — 14. oktober 2018 @ 09:21

 24. Vedrørende artiklen, Kim: Politikerne og medierne bytter rundt på virkeligheden og fiktionen, det er deres modus operandi. De producerer selv de nyheder og den virkelighedsforskydning gennem fiktionen, som gør at de fleste æder alle løgnene råt. Det er kollektiv holdningsmassage, MK ultra hjernevask, social engineering, den virkelige vikrleighed omtaler de af princip aldrig. Den er nemlig en konstruktion vendt imod os, af dem

  Kommentar by Jørgen Pedal — 14. oktober 2018 @ 09:30

 25. Tommy Robinson recently stopped at a service station where four coaches full of British soldiers were taking a break. He said hello to the lads and some of them posed for “selfies” with Tommy.

  Tommy called it an honour to stand with British troops and shake their hands, even just for a few moments.

  But when the Muslim Council of the UK heard about this, they immediately demanded that the Army punish these soldiers — and to their shame, the Army did.

  Kilde: rebel media

  Kommentar by k.m. — 14. oktober 2018 @ 09:30

 26. Ja, politikerne plyndrer os hæmningsløst med 75% i skat, moms, bøder og gebyrer mv., og nogle betaler vel 8O-85%. Men det er ikke det værste. For nu stiler R, VKLA og alle de øvrige (minus DF, NB og Stram Kurs) mod at udplyndre os 1OO%. Lyder det som vrøvl? Det er det ikke. For de gamle partier forærer jo land, byer, boliger, velfærd, sundhed og liv væk til de invaderende horder fra Afrika og omegn. De kalder det godhed og humanisme, men overfor deres egne landsmænd og vælgere er det kriminalitet, forræderi og ondskab. Deres politik er samvittighedsløs og hensynsløs. Se “Kriminaliteten er eksploderet”, “Sundhedsvæsnet er noget vi leger med”, “Sundhedsvæsnets deroute/tusinder af unødvendige dødsfald/Niels Høiby. Læs “Der VAR et yndigt land”. Se snaphanen, den korte og 24nyt.dk

  Kommentar by tp — 14. oktober 2018 @ 09:36

 27. Vi danskere vil ende med at stå tilbage med INGENTING. Vi vil blive berøvet alt, simpelthen ALT, hvis europaterne og de radikale/skabsradikale idioter får deres politik igennem.

  Kommentar by tp — 14. oktober 2018 @ 09:42

 28. k.m. 9:30
  Hvis det står til troende, invasorerne har forlangt – og fået hæren til at give disse “Tommy’er” en reprimande for at få taget en selfie sammen med thee Tommy. Hvem tror så nogensinde på, de vil få lov at gribe til våben over for besættelsesmagten?
  Skræmmende.

  Kommentar by White knight — 14. oktober 2018 @ 09:43

 29. ad 1) ’stinker’ skal der stå.

  Kommentar by Glenn Madsen — 14. oktober 2018 @ 11:29

 30. ad 1) ’stinker’ skal der stå.
  Der findes en dansk jødisk forfatter, der har skrevet spændingsromaner, hvor araberne/muslimerne er skurkene. Jeg kan desværre ikke huske hvad han hedder, men efter at have fået hældt dyreblod ind af dørsprækken flyttede han til en hemmelig adresse.

  Kommentar by Glenn Madsen — 14. oktober 2018 @ 11:33

 31. Må jeg anbefale – Homeland-. Den hamre lige ned i alt det betændte, og forholder sig til det med fabelagtige karakterskuespillere, og ja- et manuskript- som yderst sjældent kan kaldes politisk korrekt, hvis det da kan det?. Claire Dane spiller en yderst dygtigt på geni-niveau CIA analytiker med en energisk ildhu, som skjuler eller fremviser, hun har et (svaft) bi-polar problem, og så Damian Lewis “the alle american hero” marinesoldat, som i 8 år har været holdt fanget af Taleban, men befriet under en action fra en jordhule,….men er det et stunt fra Taleban og er han blevet hjernevasket til at infiltrere? Det hele balancere på et knivsæg… Se den selv. Der sker mangt og meget og der er fabelagtige typer, som politisk fremviser mange sider af den sag. Støt SIAD (og stram kurs og DDF etc). God mandag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 15. oktober 2018 @ 06:16

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper