30. oktober 2018

Rune Selsing: “… hvordan ender kulturmøder ellers? Jo, det ender som udgangspunkt med adskillelse.”

Forleden afgik Gérard Collomb fra sin post som fransk indenrigsminister. I samme ombæring advarede han imod lovløshed, islamisme mm., og opfordrede til at ‘Generobre Republikken’, eller risikere noget der ligner borgerkrig. Rune Toftegaard Selsing kommenterer – Borgerkrig i Frankrig?

“For nylig trak den franske indenrigsminister sig fra sin stilling. En 71-årig politisk korrekt socialist, der aldrig rigtigt fattede, hvordan Frankrig kunne ende i et multikulturelt mareridt. Men han har i hvert fald forstået, at noget er helt galt fat. I en afskedssalut advarer han mod de enorme problemer, som Frankrig står over for, hvis ikke nogen gør noget. Og adspurgt, om han deler den franske efterretningschefs advarsel om risiko for borgerkrig, svarer den gamle socialist, at han ikke kan lide at bruge ordet, men at det er en risiko. Som den socialliberale debattør Rasmus Brygger, der indvandrerpolitisk er nogenlunde på linje med Zenia Stampe, erklærede sidste år efter et skræmmende besøg i Frankrig, ville han bortkaste alle sine principper, hvis Danmark ender med lige så store integrationsproblemer som franskmændene har.

Det store spørgsmål er så selvfølgelig, hvor stor risikoen for borgerkrig i Frankrig er? Noget nær det værst tænkelige scenarie for vores kontinent. Hvad har vi egentlig af historisk sammenligningsgrundlag? Der er ikke rigtigt nogen oplagte. Det bedste, vi kan sammenligne med, er vel Libanon. Libanon var en svagt funderet stat med kristent flertal, der oplevede en gradvist øget muslimsk befolkning – i høj grad på grund af flygtninge, i øvrigt. I 1975 blev landet så kastet ud i en sekterisk borgerkrig, der varede 15 år, og i dag har man fundamentalt set en ustabil stat med et muslimsk flertal.

Frankrig har imidlertid ikke i nærheden af den muslimske befolkningsandel som Libanon havde. Derudover har Frankrig en lang historie med en velkonsolideret national kultur, hvilket man ikke ligefrem kan sige om Libanon. Truslen er først og fremmest de dystre perspektiver. At det allerede er slemt. Og egentlig kun lader til at blive værre. Men det behøver selvfølgelig ikke ende i borgerkrig.

For hvordan ender kulturmøder ellers? Jo, det ender som udgangspunkt med adskillelse. Grænser mellem den ene og den anden kultur er grundlæggende den måde, vi har fået en fredelig verden på.”

(Mostar, 75 km sydvest for Sarajevo, 6. november 1993; Foto: Twitter)

Oploadet Kl. 11:53 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/96112/trackback

12 Comments »

 1. Samme minister udtrykte off the record frygt for, at Frankrig for salafistiske borgmestre ved det kommende kommnualvalg.
  Jeg lagde denne kommentar på JP:

  “Det er vigtigt at forstå, at vi må begrænse antallet muslimer, hvis vi vil undgå risiko for borgerkrig. Det er vigtigt at forstå, at vægten kristne/muslimer kan forskubbe sig vældig hurtigt. Det gjorde den i Libanon, og det gjorde den i Bosnien:

  På kun 30 år gik bosniske serbere ned fra 43 procent til 31 procent af befolkningen. Samtidigt øgede bosniske muslimer fra 26 procent til 44 procent. Altså på én generation var Bosnien moden for de værste myrderier i Europa siden anden verdenskrig. Samme befolkningsforskydelse satte den libanesiske borgerkrig i gang.

  Alarmen i Europa burde allerede lyde over, at de muslimske befolkningandele er meget yngre og har kortere imellem generationerne.

  En Bosnisk-libanesisk situation er altså helt realistisk om ikke alt for længe i flere europæiske lande, ikke mindst i Frankrig og Sverige. Demografiske fælder skal opdages, inden man går i dem. Det er formentlig allerede for sent i Frankrig og i et Sverige med 7-900.000 muslimer. Foreløbig er der kun små tegn på, at Danmark ikke vil gå samme vej. Det er dybt bekymrende.

  Svensk-libanseren Paul Geara advarede: Sverige er som Libanon om 20 år.”

  Kommentar by Snaphanen — 30. oktober 2018 @ 12:26

 2. Et godt oplæg. Men det er ikke kun Frankrig. Samtlige vestlige lande med et stort muslimsk mindretal, befinder sig i fare for samme borgerkrig.

  Når den er overstået, skulle det komme så vidt, så må vi aldrig opfinde en ny nation, eller union. Vi må forblivenationalstater som vi allerede er. For ellers ryger vores kultur.

  Kommentar by Danskeren — 30. oktober 2018 @ 13:28

 3. Hvad far Freud mener (resumé):
  Die Kultur, die ohne die Normen eines Über-Ichs sich nicht ausbilde, stelle Idealforderungen auf, die nicht erfüllbar seien; der durch ethische Überforderung entstehenden Gewissensangst versuche sich der Mensch durchs Zurückfallen auf ursprünglichere Verhältnisse zu entziehen; aber da er nun einmal vom Baum der Erkenntnis gegessen habe, helfe ein „Zurück-zur-Natur“ wenig; die Regression mache nicht glücklich. Die Religion, die mit den Versprechungen eines besseren Jenseits zu trösten trachte, sei so wenig berechtigt, wie der Sozialismus, der die menschliche Natur idealistisch verkenne.(verkenne=fejlbedømmer)

  Kommentar by Glenn Madsen — 30. oktober 2018 @ 14:03

 4. HVIS EU og MERKEL PROJEKTET (KALERGI-PLANEN) fortsætter, vil det næsten 100% sikkert ende med borgerkrig både i Frankrig og Sverige, og måske også i resten af Europa. Se selv Snaphanen den 30. september og se black pigeon mv. Alternativet til borgerkrig kan blive udryddelse, og det er hverken de franske eller de svenske vel interesseret i. Rune Selsing og Eva Selsing er to begavede personer man bør lytte til.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 30. oktober 2018 @ 14:40

 5. Min meget politisk korrekte franske chef foretrækker at holde ferier i Danmark. Her har vi endnu vestlig kultur (i hvert fald udenfor de store byer) og er ikke fortabt som Frankrig som han siger

  Kommentar by redneck — 30. oktober 2018 @ 16:20

 6. Jeg har i snart 20 år sagt, at ligesom Beirut før borgerkrigen blev kaldt Mellemøstens Paris, så vil vi indenfor en menneskealder kalde Paris for Europas Beirut.

  Kommentar by JR — 30. oktober 2018 @ 18:01

 7. Rune og Eva Selsing siger og skriver meget rigtigt og godt.

  Kommentar by Iznogut — 30. oktober 2018 @ 18:28

 8. Jeg var selv naiv langt op i 90 erne. Læst dog på et tidspunkt grundigt om Islam.…..tænkte jeg så var paranoid i min opfattelse af virkeligheden og Islam, for så galt kunne alle de erfaringer igennem tiden der var beskrevet, da ikke passe til virkeligheden. Så kom 11 september 2001, og så vidste jeg jeg ikke var paranoid. Dette var virkeligheden og Islam. Tilgengæld var jeg naiv i min tro at Vesten og de frie demokratier så ville tage sig sammen. Det gjorde de overhovedet ikke. De eneste der har forstået alvoren af Islam er Østlandende, Burma, Kina, Japan……imens Vesten (sikkert pga olie afghængighed og almen diplomatisk fejhed, udstiller sin forlorne moral hen over hovedet på alle Islams ofre, imens de – og det er for mig det allermest forargelige- sender soldater ud (DVS soldaters liv på spil) for at bekæmpe konsekvenserne af den religion de lefler for (Det er langt værre end dem som leflede for Nazismen før krigen). Derfor kan selv Trumf komme som en befrielse for den traumatiske underkastelse af tilpasning af Islam med dens modbydeligheder (Ville ikke spilde plads på at nævne dem alle her)…..men kort og godt (igen og igen). Islam er og bliver en -usekulær diktatorreligion (med en Førerprofet)-. Man/Vi kan ikke -integrere -en- usekulær diktatorreligion- i et frit demokrati uden at det ene eller det andet går i stykker, og rent demografisk og menneskeligt samvittighedsløs for alle andre end dem selv, bliver det ikke Islam. Når man er så moralsk forloren og blind overfor den virkelighed Islam skaber og dens forhold til alle andre kulturer, så ødelægger man de værdier, som man skulle beskytte. Her tænker jeg selvfølgelig på den politiske korrekthed og mainstream med dens forgøglede skrædderi i – Kejlserens nye klæder- med Integrationsprojekter og leflen for Islam. Der er ikke det sted på kloden, hvor Islam som minoritetsreligion ikke skaber problemer for alle andre, og for majoriteten. Så enten tager man sig sammen og bekæmper den religion….kan gøres under mottoet lånt i anden sammenhæng- Think globalie, act lokalie-. Bekæmp Islam så godt I kan. Støt SIAD. God tirsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 30. oktober 2018 @ 19:16

 9. PS: Muslimerne selv bliver selvfølgelig låst fast i en mental spændetrøje i opsplitningen af Tro og Vantro, og den sociale kontrol med trusler om mord eller drab (især det såkaldte skamfulde begreb- æresdrab), således at de ikke selv kan frigøre sig fra at tænke anderledes eller fremelske en medmenneskelig samvittighed for andre end dem selv- det ligger i logikken af Islams konstruktion. Det er nemlig konsstruktionen der gør den er så stærk, selv i dens fordummelsesskabende doktriner (Jorden er flad- ifølge koranen etc). Så roden til løsningen på denne verdens katastrofale civilisationødelæggende fordummelse (og til bekæmpelse af krig og terror og undertrykkelse af værste skuffe) er at bekæmpe og ødelægge Islam., for vores børn og frihedens skyld.

  Kommentar by Michael Unna — 30. oktober 2018 @ 19:21

 10. Det er fabelagtigt at man kan fastholde en hel religion med over 1 mia. mennesker i overbevisningen om den store bøhmand, hvis man ikke opfylder normerne lagt ned af Koranen. Dissidenter ryddes øjeblikkeligt af vejen, af kærlige familiemedlemmer. Det er så vanvittigt, for vesterlændinge med en langt højere IQ, at fatte. For det må jo i høj grad hænge sammen med lav IQ, at hele hjernevasken kan finde så effektivt sted.
  Og grundet det primitive voldsfundament formentlig måden at holde de store uvaskede masser i skak.
  Demokrati kræver en hel del af sine borgere, for at kunne fungere. Det var derfor en kapitalbrøler af rang, at tro man ville kunne undføre demokrati i de tidligere diktaturstater. BIG MISTAKE!

  Kommentar by White knight — 30. oktober 2018 @ 19:53

 11. Ja man kan ikke lægge demokrati ned over en – usekulær diktatorreligion (med dens Førerprofet)- og forvente det ikke vil dø. Tyskland efter 1945- Afghanistan efter 2002 og frem til i dag…..Vestens politikere med Deres forlorne moral og enøjede ansvarspålæggelse af dem der har grundlagt velfærdsstaten og har udviklet den frihed vi har i dag, imens den totalt fralægger Islam et ansvar. og endda i nogle få tilfælde forfølger dem der sætter sandheden om Islam i perspektiv- F.eks Tommy Robinson-, er totalt at foragte for dens diplomatiske fejhed, imens de sætter soldaters liv på spil fremmede steder for det de ikke selv tør bekæmpe derhjemme. Det er så foragteligt pinligt, så jeg mangler ord. Støt SIAD. God onsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 31. oktober 2018 @ 07:38

 12. Allerede for flere årtier siden advarede vidende og fremsynede personligheder om udsigten til en fremtidig borgerkrig. F. eks. Søren Krarup og Glistrup. Glistrup skrev en helt bog om den islamiske fare. Men hans forudsigelser blev mødt med afvisning, hån og latter i medierne og blandt middelmådige politikere og såkaldte eksperter.

  Efterhånden som den muslimske andel af befolkningen stiger, vil BNP pr. capita falde, om ikke til Libanesisk niveau, så noget der ligner. Så vil de offentlige udgifter stige i takt hermed til bristepunktet. Den dag elastikken knækker, vil hadet mellem de oprindelige indbyggere og parallelsamfundene bryde ud i lys lue.

  Kommentar by JC — 31. oktober 2018 @ 14:07

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper