31. oktober 2018

Rød professor undsiger Trump-rapport: Bedre biler, større huse, højere privatforbrug, “… siger intet”

Donald Trumps økonomiske rådgivere har netop udgivet en rapport, der går i rette med Bernie Sanders’ socialisme, der er kraftigt inspireret af den nordiske velfærdsmodel. Danske politikere fra begge sider afviser konklusionerne, og Det Liberale Venstres kronprins går hele vejen i forsvaret for socialisme: “Det her er fake news…”.

(Whitehouse.gov, 2018, The Opportunity Costs of Socialism, s. 28)

Indvandring kan finansiere efterløn, lød det fra RUC-lektor Bent Greve i bloggens barndom, senere blev han socialdemokratisk politiker, og i dag er han så professor. Det er så ham DR Nyheder har givet opgaven at skyde rapporten ned. Det lykkedes på ingen måde, men svarene er sublime i al sin enfoldighed. Bare fordi amerikanerne har ’større huse, kører i billigere biler og har et højere gennemsnitligt privatforbrug, så siger det intet om den reelle levestandard. Konklusionerne er ‘politisk tendentiøse’ og ‘udenfor kontekst’, supplerer økonomen Jacob Kirkegaard. Det var ham som Bernie Sanders hyldede sidste år, for sit socialistiske klarsyn.

(Collage: Bent Greve, professor, velfærdsstatslig aktivist)

Statsfinansieret propaganda på DR.dk – 6 påstande om ‘nordisk socialisme’: Professor dumper Trumps rapport.

“I en ny økonomisk rapport fra det Det Hvide Hus med titlen ‘The Opportunity Costs of Socialism’ (Socialismens alternativomkostninger, red.) konkluderes det, at levestandarden i USA er mindst 15 procent højere end i de nordiske lande – herunder Danmark. …

Trumps økonomiske rådgivere underbygger deres overordnede påstand med en række tal for økonomiske og samfundsmæssige forhold, der sammenligner de nordiske lande med USA. …

DR har bedt professor i samfundsvidenskab og velfærdsforsker ved Roskilde Universitet, Bent Greve om at vurdere en række af rapportens budskaber og påstande. …

Konklusion i rapporten: Det er billigere at eje en pickup-truck i USA end i de nordiske lande. En gennemsnitlig lønmodtager skal arbejde 4,4 timer om ugen i USA for at dække udgifter til en Ford Ranger – hvorimod en gennemsnitlig lønmodtager i Danmark skal arbejde i 6 timer.

Bent Greve: – Det siger blot noget om de politiske valg, der er blevet truffet omkring afgifts- og skattesystemet. Danmark har historisk set valgt at have en høj afgift på biler for at beskytte betalingsbalancen, da vi ikke selv producerer biler, og fordi det fungerer som en beskatning til folk, der har mange penge. …

Konklusion i rapporten: Husene er større i USA. Tidligere undersøgelse har påvist, at den gennemsnitlige husstørrelse i de nordiske lande er mindre end gennemsnittet for de fattigste husstande i USA.)

Bent Greve: – Det interessante er ikke nødvendigvis størrelsen af huset. Det siger ikke i sig selv noget om levestandarden. Der er en lang række kvalitetsparametre, som man også skal kigge på for at lave en fornuftig sammenligning af landene – som for eksempel adgang til vand, varme og sanitet.

På baggrund af de nævnte delkonklusioner i rapporten, mener professor Bent Greve, at det er uholdbart at konkludere noget generelt om levestandarden.

(DR.dk, 6 påstande om ‘nordisk socialisme’: Professor dumper Trumps rapport, 29. oktober 2018)

Apropos.

“Tager man medianindkomsten (altså den ‘midterste’, ikke gennemsnittet) i OECD-landene, og justerer man for forskelle i købekraft, ligger den i USA på lidt over 30.000 dollar, mens Danmark ligger på godt 27.000 dollar. Kun Sverige, olielandet Norge og bankstaten Luxembourg ligger højere end USA.

Men hvordan hvis man sammenligner os med USAs 50 delstater og justerer for disses indbyrdes købekraftsforskelle? Hvis Danmark var en stat i USA, ville vi komme ind blandt de ti delstater med de laveste medianindkomster – på niveau med delstater som Arkansas og Tennessee og kun lidt foran f.eks. Kentucky og Mississippi. Sverige ville komme ind på 45. pladsen.” (Professor Peter Kurrild-Klitgaard, Hvis Danmark var en stat i USA, 2016)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/96128/trackback

30 Comments »

 1. Når vi nu faktuelt ved at mindst en ud af to sætninger der kommer ud af Tronal Dumps mund er løgn så er der vel heller ingen grund til at tro at at dette stykke fabrikerede fake news skulle være bare i nærheden af sandheden

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 31. oktober 2018 @ 06:14

 2. De benægter fakta.

  US BNP pr capita er 10 000 dollars højere end Danmarks, og forbrugerpriserne er endda meget lavere.
  Danske politikere forveksler åbenbart statens rigdom med borgernes.

  Kommentar by BB — 31. oktober 2018 @ 07:01

 3. RUC vil gerne være et universitet efter vestlig standard, men er det jo ikke:
  https://www.tv2lorry.dk/artikel/ruc-klarer-sig-exceptionelt-daarligt-paa-verdensrangliste

  Måske er det, fordi de ansatte stadig hænger fast i munkemarxismen:
  https://forskning.ruc.dk/da/publications/nyliberale-universiteter
  (Linker til Marx Nu! på https://marxistiskestudier.com/ )

  Men så RUC kan tilgengæld altid levere venstreorienterede “forskere”, når Journalistisk Venstreparti skal bruge en udtalelse om dette eller hint.

  Kommentar by Hertz — 31. oktober 2018 @ 07:11

 4. Danmark er et af verdens fattigste lande. Danskerne skraber bunden når det kommer til reel levestandard. Omregner man de danske indkomster til egentlig levestandard, så er Danmark ludfattigt, især i forhold til USA, som bugner af velstand.

  Kommentar by Jack Nille — 31. oktober 2018 @ 07:35

 5. Hver eneste gang man læser en avis, og hver gang man tænder for radio eller tv, er der nogen som vil forsøge at manipulere med en. Nogen vil fylde en med halve og kvarte sandheder eller direkte løgn. Ærlig og dygtig journalistik findes stadig, men man skal sortere mindst 2/3 af nyhederne og påstandene fra, hvis man vil undgå at blive misinformeret eller fordummet. Og handler det om klimaet, co2, Trump, ligestilling, mæmd, mee/too, socialisme, velfærden, familier, børn, ældreplejen, regeringen, nationen, forældre, kommunisme, EU, FN, indvandringen, kriminaliteten eller “systemet”, kan man være ret sikker på at man lyver, hykler, vrøvler, spiller dydig eller har frasorteret næsten alt der indeholder relevante, kritiske og brugbare oplysninger.

  Det er ikke spild af tid at læse papiraviser eller høre radio/se tv, men hvis man ikke væbner sig med stor skepsis, vil man blive narret og fordummet. Løgn, hetz, vås, fortielser og propaganda er hvad de gamle medier leverer dag ud og dag ind. De nyttige oplysninger findes, men kræver at man selv gør en indsats, ligesom en guldgraver der frasorterer et par kilo mudder for hvert lille guldkorn.

  Skrevet af en som kender medierne og velfærdsstaten indefra.

  Kommentar by tp — 31. oktober 2018 @ 07:49

 6. #1 kl. 6.14 Per H.R.: Hvor véd du det fra? Pollertiken?

  Kommentar by tp — 31. oktober 2018 @ 07:57

 7. Tænk at leve i en verden hvor det satans forbandede USA ikke var omdrejningspunktet på vores tilværelse.USA en nation af opkomlinge og menneskeligt affald,har ført krig mod menneskeheden i mere end et århundered nu.Faktisk har landet været i krig 96% af sin tiværelse.
  Håber at opleve at denne kræftsvulst på menneskeheden forsvinde fra jordens overflade.

  Kommentar by dan.c — 31. oktober 2018 @ 09:13

 8. Ben Greve har ret. Rapporten er en gang vås. Bl.a. er der ikke taget højde for, at at uddannelse og hospitalsbehandling er gratis i Danmark, men koster kassen i USA.

  At en pick up truck koster mere i Danmark har intet at gøre med velstand. Det er et lattervækkende argument. Hvis man ville kunne man sagtens afskaffe de høje afgifter på biler i Danmark, men det vil skade både betalingsbalancen og øge trængslen på vejene. Der er derfor ikke mange gode grunde til at gøre det. Dog kunne man overveje at nedsætte afgifterne og i stedet indføre road pricing.

  Størrelsen på boligen er også en dårlig målestok for velstand isoleret set. Hvis det var sandt kunne man finde eksempler på, at velstanden var højere i flere afrikanske lande end i f.eks. Japan, hvor folk generelt bor tæt sammen og småt.

  Kommentar by Holger_Danske — 31. oktober 2018 @ 10:23

 9. 10:23 Dansk velstand udregnet som gratis hospitalshjælp er det største bedrag som socialisterne har spillet på danskerne. Det danske hospitalsvæsen skaber de fleste af deres patienter selv, og dybest set har de fat i nosserne på danskerne, når staten har monopoliseret hospitalerne, som leverer den endelige kontrol over liv og død i Danmark fuldstændig uden for anden kontrol end den staten selv står for

  Kommentar by Jack Nille — 31. oktober 2018 @ 10:45

 10. En underlig kommentar kl. 9.13 hvor dan.c gerne ser 3OO millioner mennesker udryddet, fordi dan.c har set sig sur på USA. Også 10.23 er lidt mærkelig. I almindelighed er det rart med god plads i et hus, så en form for velstand er det vel at have større villaer end små villaer, generelt set. Og hvorfor vil Holger “danske” have endnu et stort IT-projekt i gang? (roadpricing). Har der ikke været IT-skandaler nok, efter Holgers smag? Og “betalingsbalancen”? Har STATEN ikke penge nok i forvejen, efter sin grundige plyndring af danskerne?

  Bent Greves artikel er pølsesnak og udenomssnak. Kynisk og typisk rød pollertiken vildledning.

  Kommentar by Ole Jensen — 31. oktober 2018 @ 10:49

 11. #10 Ole Jensen.
  Jeg ser ikke 300 millioner amerikanere udrydet,men dets rædsels-imperium på jord udslettet.Hvis jeg hader nogen er det den herskende klasse i Danmark der underkaster sig USA,og amerikaniserer landet.

  Kommentar by dan.c — 31. oktober 2018 @ 11:07

 12. Gennem de sidste 18 år har jeg arbejdet i et firma først med hovedkvarter og senere divisions kvarter i New England området i US. Jeg har over årene besøgt US 15-20 gange og udviklet venskab med adskillige nuværende og tidligere kolleger i US. Og det er slående at folk i samme firma som jeg og med samme stilling ALLE SOM EEN har væsentligt højere (materiel) levestandard end jeg.

  For år tilbage var der dog stor forskel på feriedage og arbejdstid, ikke mindst fordi der herskede en kultur om at “man da ikke holdt ferie” i det gamle US baserede firma. Dette er dog blevet moderet en del over årene og i dag er der ikke den store forskel når man medregner ancenitet.

  Ser man på “happiness” blandt mine kolleger er der også en generel høj stolthed over at være amerikaner, have arbejde og i det hele taget være en “hvid mand”… meget ulig stemningen i DK

  Et totalt subjektivt indlæg fra en gammel redneck

  Kommentar by redneck — 31. oktober 2018 @ 11:09

 13. # 1o.23 Jack Nille: Ja, sundhedsvæsnet er ihvertfald ikke hvad det har været, efter at S, VK og Lars Løkke siden 2011 har slagtet løs på hospitalerne, skadestuerne, lægevagten og ambulancerne m.m. Styrelserne for sundhed og patientsikkerhed fungerer meget dårligt og ofte slet ikke. Hvorfor tager aviserne ikke fat på det? Kræftpatienter omkommer ikke sjældent pga. nedskæringer og forringelser. Og i psykiatrien på Sjælland, i Midtjylland og i Sønderjylland, er uhyrligheder overfor patienter og pårørende almindeligt forekommende, efter hvad jeg har hørt fra flere sider. Patienter dør ret ofte pga. skandaløs dårlig pasning. EB har skrevet om det for et par år siden. (“Mordet på psykiatrien”) Men alt i alt viser aviserne os kun toppen af isbjerget. Se også “Sundhedsvæsnet er noget vi leger med” plus “tusinder af unødvendige dødsfald i SV” ved overlæge Niels Høiby.

  Kommentar by Ole Jensen — 31. oktober 2018 @ 11:13

 14. dan.c — 31. oktober 2018 @ 11:07
  Hvad vil du gerne erstatte det med?

  Kommentar by Hagmann — 31. oktober 2018 @ 11:16

 15. 06:14 NPC44313: orange man bad!

  Kommentar by Quark — 31. oktober 2018 @ 11:22

 16. #dan.c Er der ikke snarere tale om at vores politikere underkaster sig EU og FN og oveni islamiserer vores land?

  Kommentar by Ole Jensen — 31. oktober 2018 @ 11:23

 17. 7 dan.c

  Spøg ikke med tanken om tilintetgørelse af USA; det kan komme før du aner det! – Men du kommer ikke til at opleve det, da Europa længe før det sker, er blevet knust under muslimsk tyranni – Med mindre du da, forinden, er udvandret til USA!?

  Kommentar by T. Flodur — 31. oktober 2018 @ 11:31

 18. https://www.youtube.com/watch?v=Bwn7W2bwQzQ

  Hillary Clinton kalder Trump vælgere tilbagestående.

  Kom ikke og sig hun samler landet.

  Kommentar by k.m. — 31. oktober 2018 @ 11:43

 19. Prof. Bent Greve er professor i hvad som helst.
  – efter hvad journalisten ønsker. Det kan jo lade sig gøre hos RUC
  Bent Greve udtaler sig gerne om alle emner – han er jo et multigeni og åbenbart professor i alt !

  Kommentar by Oppenheimer fan — 31. oktober 2018 @ 11:49

 20. Bare vi dog i DK kunne få foretaget et solidt ‘Drain The Swamp’, men indtil da må vi affinde os med bl. a. den røde greve, der fedter rundt i det.

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 31. oktober 2018 @ 11:51

 21. Læs om danskerne økonomiske nedtur i Jens Jackie Jensens artikel: ‘Den gode stat og det nye menneske’ Tidehverv 69 (1995). Ligger på www: http://www.lilliput-information.com/economics/godst.html
  Noget af det bedste, der er skrevet om udplyndringen af danskerne fra 1968 og til 1995. Fortsat med samme metoder i forstærket form indtil i dag.

  Kommentar by Tommy Jørgart — 31. oktober 2018 @ 12:47

 22. Det er en urimelig debat.

  Det er en logisk konsekvens af USAs historie som indvandrerland, at de har satset på velstand frem for velfærd. Danmark kan være dybt taknemmelig for den innovationskraft og den styrke, som USA har delt generøst ud af.

  Nordeuropæiske lande har satset på velfærd til deres oprindelige homogene befolkninger, og som har kunne realiseres i kraft af, at USA generøst har delt ud af sin velstand og har givet fred via sin militærbeskyttelse. Men selvfølgelig har de marxistiske meningsdannere været sure.

  Forsøget på at have et velfærdssamfund i det multi-kulti-samfund, som de europæiske politikere stiler efter, er derimod stærkt problematisk. Det kommer aldrig til at fungere ordentligt, og bunden går ud af økonomien på et tidspunkt.

  Det er dybt pinligt at se Merkel og Løkke mv. være sure over, at Trump forlanger, at de betaler til deres egen sikkerhed, sådan som de har lovet som NATO-medlemmer, og ikke lade USA igen igen betale hovedparten af regningen. Og være så dum-sure, så de lufter tanken om, at Europa bør have deres egen hær uafhængigt af USA.

  Meget af det, som RUC-lektor Bent Greve underviser i, er ud fra tanker skabt i USA, betalt af amerikanske skatteydere. Teknologien såvel som softwaren, som RUC-lektoren underviser med, er ligeledes oprindeligt skabt i USA. Så at høre ham gabe op om, at Danmark bare er så meget bedre, virker utroligt dumt og urimeligt.

  Det lyder derimod godt, at USA ønsker at genopdage det, som har gjort USA så betydningsfuld for hele verden. Og det gør USA ikke ved at efterligne Danmark.

  Kommentar by traveler — 31. oktober 2018 @ 13:30

 23. #16 Ole Jensen.
  EU blev sat i gang af USA i 1948.Prøv at søge under Jean Monnet f.eks,han var købt og betalt af CIA.Man kan der ikke i ramme alvor tro at EU idag tro at det er noget der gavner Europa.Sidste år udtalte den elendige EU-præsident Donald Tusk ganske ærligt at ikke kunne foretage sig noget uden at det først var godkendt i Washington.

  FN blev sat igang af den politiske elite i USA,med formålet at det skulle udvikle sig til en verdensregering med folk under deres kontrol.Sådan fungerer det politiske FN også idag,den eneste store undtagelse er Sikkerhedsrådet hvor uafhængige stormagter Kina og Rusland har vetoret.
  Den katastrofale islamisering som du nævner skyldes ene og alene USA/NATO krige på vegne af zionisterne i den muslimske verden hvor de aktivt har støttet de besialske salafi-jihadister.
  Og et udtryk som multikulturalisme er iøvrigt opfundet i USA.

  Kommentar by dan.c — 31. oktober 2018 @ 13:40

 24. dan.c er godt skolet i Ritt´s røde skole.

  Det alle ikke kan lære, skal ingen lære.

  Middelmådighed og fordummelse længe leve i det røde diktatur.

  Kommentar by k.m. — 31. oktober 2018 @ 14:23

 25. Pudsigt nok er forskellen på den gennemsnitlige levealder for amerikanere og danskere kun på mellem 1 og 2 år, på trods af at vi her i Danmark har et offentligt og gratis sundhedssystem for alle. Fordelene ved en gratis uddannelse er svære at få øje på, når man læser den gode professors indlæg.

  Kommentar by fidibus — 31. oktober 2018 @ 15:24

 26. https://www.vox.com/policy-and-politics/2018/10/23/18014274/white-house-mao-health-care

  Og som Paul Krugman skriver:
  “Den kan koges ned til noget i retning af: »Vil du have sygesikring for alle? Men hvad så med de skrækkelige ting, der skete under Mao Zedong?« Det er knap nok en karikatur.”

  https://www.berlingske.dk/kronikker/efter-kritisk-trump-rapport-amerikansk-nobeloekonom-i-markant-forsvar

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 31. oktober 2018 @ 15:41

 27. @10:

  Det Hvide Hus’ rapport er ren propaganda, hvor man selektret de tal, der understøtter Trumps politik uden at forholde sig til helheden. Rapporten er så lattervækkende, at det er mig en gåde, at danske medier overhovedet gider bruge tid på den.

  Dermed ikke sagt, at Trumps politik generelt er dårlig. Især indenfor udenrigs., handels- og immigrationspolitikken er jeg langt hen ad vejen enig med ham. Her er han langt mere fremsynet og realistisk i sin tilgang til verden end Obama.

  Roadpricing:
  Roadpricing er et langt mere effekt instrument i forhold til at reducere trængsel end høje købsafgifter, da afgiften lægges direkte på forbruget. Hvis roadpricing implementeres rigtigt, vil det være til stor gavn for både lønmodtagere og arbejdsgivere, og er derfor ren win-win. Teknologien er kendt og i brug i andre lande, hvilket burde minimere risikoen for en stor IT skandale.

  Kommentar by Holger_Danske — 31. oktober 2018 @ 16:11

 28. Fattiggørelsen af danskerne er omtalt tidligere af mig (12:47). Jeg insisterer: Læs Jens Jackie Jensens artikel ‘Den gode stat og det nye menneske’ Tidehverv 69 (1995). Ligger på www: http://www.lilliput-information.com/economics/godst.html
  I andre, der læser og skriver på Uriasposten, skal pinedød kende artiklen. Samt reklamere for den. Den beskriver udplyndringen af danskerne fra 1968 og til 1995.
  Artiklen er absolut ikke forældet. Udplyndringen er fortsat med samme metoder i forstærket form indtil i dag.
  Hvis denne artikel var kendt af alle danskere, ville vi omgående mærke, at sejren var indenfor rækkevidde.
  Jeg er gammel nok til at kunne underbygge beskrivelser og forklaringer med egne iagttagelser. En møbelpolstrer i DSB kunne købe en Villa omkring 1970 i mit kvarter og bo i den uden at skulle spise havregrød. Tilsvarende hus blev købt og solgt for 4 millioner for ca. 10 år siden. Intet i den prisklasse kan i dag anskaffes af een person, men kræver to indtægter. Årsag skatteplyndringen. Politisk ukorrekte at eje.

  Kommentar by Tommy Jørgart — 31. oktober 2018 @ 17:52

 29. Tilhængerne af roadpricing håber på at det bliver for dyrt for de andre at tage bilen, så de kan få vejene for dem selv.

  Bare sur røv, når det viser sig at de enten selv er for fattige, og må bruge en ekstra time hver vej, sammenstuvet i et tog eller en bus, der snegler sig af sted, mens de rige svin kan køre på halvtomme veje, eller at de fleste vælger at betale, så trængslen er den samme, men transporten bare meget dyrere.

  Kommentar by Træt — 1. november 2018 @ 15:10

 30. Indtægterne kan selvfølgelig også bruges på at destruere infrastrukturen yderligere og bruge resten på selvlysende dialogbænke og ungdomshuse forbeholdt islamister og venstreekstremister.

  Kommentar by Træt — 1. november 2018 @ 15:15

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper