31. oktober 2018

Kristian Thorup: “Venstrefløjen overser de klassemæssige perspektiver i udlændingepolitikken.”

Hvis man vil vide hvad venstreorienterede tænker, kan man blot tænde for radioen. Forleden røg jeg ind en længere snak på Radio24syv mellem Lars Trier Mogensen og forfatter Kristian Thorup, i anledningen af sidstnævntes nye bog. Thorup sagde meget fornuftigt, men kunne som venstreorienteret ikke tage den fulde konsekvens. Virkeligheden skulle partout presses ind i marxistisk forståelse. Det er en hård kamp han har givet sig selv, men i det mindste er den defensiv.

Interview med Kristian Thorup på Altinget.dk – Forfatter i opråb til venstrefløjen: Lyt nu til, hvad DF’s vælgere har at sige. Læs det hele.

“… selvom SF i nogen grad og Socialdemokratiet i særdeleshed har tilnærmet sig Dansk Folkeparti, besvarer venstrefløjen stadig DF-vælgernes bekymringer om indvandringen med fordømmelse, hetz og latterliggørelse, hvilket kun har skubbet vælgerne længere væk. Samtidig overser partierne til venstre for midten den underliggende klassekonflikt, der ligger gemt i udlændingepolitikken: en konflikt, hvor ulemperne ved indvandringen hovedsageligt rammer de ressourcesvage i samfundet, mens de ressourcestærke går fri.

Det er analysen fra Kristian Thorup, der er aktuel med debatbogen Populismens klassekamp – om udlændingepolitikken og venstrefløjens tabte arbejdervælgere. Kristian Thorup, der selv er erklæret venstreorienteret, retter sin kritik mod de ‘multikulturelle’, venstreorienterede politikere og meningsdannere, hvis frygt for at blive sammenkædet med racisme og fremmedhad har forhindret venstrefløjen i at adressere den åbenlyse sociale og økonomiske slagside af de mange indvandrere, der er kommet til Danmark.

Venstrefløjen overser de klassemæssige perspektiver i udlændingepolitikken. De udlændinge, der er kommet til Danmark, har ikke været særlig veluddannede, og derfor har de presset det ufaglærte og faglærte arbejdsmarked, hvor lønningerne er blevet holdt nede. Vi har samtidig været dårlige til at integrere dem på arbejdsmarkedet, og det har betydet, at mange minoritetsgrupper desværre trækker uforholdsmæssigt meget på velfærdsstatens ydelser”, siger Kristian Thorup og tilføjer:

‘Samtidig ser vi en sociogeografisk skævvridning, hvor den fejlslagne integration ses tydeligst i de socialt belastede boligområder og den almene boligsektor, hvor arbejderklassen bor. De har problemerne helt inde på livet i modsætning til de ressourcestærke, der bor i velhavende kommuner og fine kvarterer.’ …

Venstrefløjspartierne er blevet overtaget af akademikere og middelklassen, som ikke ved specielt meget om, hvad der egentlig rører sig i arbejderklassen. Men hvis man vil føre klassekamp og arbejde for et mere lige samfund, hvilket man jo stadig ønsker på venstrefløjen, så nytter det ikke, at man ingen forbindelse har til arbejderklassen. Så er der en form for hykleri over det,’ pointerer Thorup. …

Venstrefløjen skal ikke være bange for den indignation og utilfredshed, der ligger gemt i højrepopulismen. Hvis man indser, at der faktisk er et potentiale i populismen og bruger det rigtigt, kan det blive en drivkraft bag et venstreorienteret projekt med fokus på gamle grundprincipper som ligestilling, kritik af social kontrol og religionskritik, som jo hele tiden har været venstrefløjens idealer,’ siger Thorup.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/96145/trackback

12 Comments »

 1. Når man ignorerer virkeligheden, når man kun på skrømt interesserer sig for den brede befolknings problemer, når man mener at det er vigtigere at partiet og staten trives, end at befolkningen trives, når man finder det i orden at forære landet væk til invaderende horder fra Afrika og Mellemøsten, og når man undergraver folkestyret med mafia-metoder og bureaukratisk/rød-ideologisk fjernstyring fra berlin og Bruxelles, så kan man da ikke forvente at befolkningen vil blive ved med at betragte venstrefløjserne med tillid og taknemmelighed. De røde og radikale partier er fornærmede over at tilslutningen til dem daler, men det er logisk. Man kan ikke bedrage folket i årtier, uden at nogen opdager bedraget. Og efterhånden flere og flere. Thorups bog er sikkert værd at læse, for han har fat i noget væsentligt.

  Kommentar by Bent Nielsen — 31. oktober 2018 @ 13:11

 2. PS: Det triste er så at også de såkaldt borgerlige partier er blevet infiltreret af halvmarxister, skabsradikale og fædrelandsløse europater. Sådanne partier bør skrottes og erstattes af nye partier.

  Kommentar by Bent Nielsen — 31. oktober 2018 @ 13:16

 3. Logik for burhøns, og en “analyse” man kunne have bedrevet for 10, 20 og 30 år siden også. Problemet er blot, at det ikke lader sig gennemføre. Den såkaldte “venstrefløj” kastede værdierne ud med badevandet i slut-80’erne og blev med udsigten til Fukuyamas tusindårsrige i stedet internationalister, globalister og multikulturalister.

  Kommentar by DavidK — 31. oktober 2018 @ 13:41

 4. Tænk en efterhånden helt infrarød Christian Thorup har fundet ud af og indset hvad DFere med flere har vidst i 50 år. Den infrarøde fløj bliver mere og mere usynlig.

  Kommentar by Sørensen — 31. oktober 2018 @ 13:45

 5. #2
  Det bliver spændende at se hvad folk stemmer næste Juni. Jeg forventer de store partier spiller med musklerne ang. invandring. Altså indtil valget er ovre …

  #4
  Infrarød :)
  Jeg er irriteret over de her halve indrømmelser fra venstrefløjen. Nuvel en omvendt synder … Men hvis man tænker på de sidste årtiers behandling af bla. DF, som fik ret, så virker det ret barnligt.

  DF fik ret, men de får sgu nok aldrig en undskyldning.

  Kommentar by Realist — 31. oktober 2018 @ 14:02

 6. Nemlig Realist. Venstrefløjstosserne burde ligge på maven for os og bede om tilgivelse og love bod og bedring, for ikke at nævne at de burde arbejde hårdt 24/7 for at genetablere Danmark efter den skade de har påført os.

  Men nej, de tramper ethvert blomsterbed ned for at undgå at tage konsekvensen af deres tåbeligheder.

  Kommentar by Santor — 31. oktober 2018 @ 14:42

 7. Glistrup havde også ret mht. muhammedanerne, men blev af K mfl. nedkæmpet med politisk forfølgelse, tv-løgnepropaganda og juridisk svindel m.m. Han får nok heller aldrig en undskyldning for hetzen og fængslingen gennem tre år.

  Kommentar by tp — 31. oktober 2018 @ 14:50

 8. Der sidder efterhånden så mange komplet historieløse “børn” på tinge, at selv den gl. ronkedor Uffe Bittermann har rejst sig fra sit arbejdsbord med udsigten over Øresund og råber vagt i gevær. For en sjælden gangs skyld, har han fat i noget relevant. Ser det hos min families unge i 30’erne. De er helt væk, når det kommer til ting med mer’ end 10 år på bagen. Det ene ka’ være ligeså godt som andet. Der er også en udtalt mangel på nationalfølelse. Gætter på de er ret gennemsnitlige hvad det angår. Det lover jo godt for fremtiden, når vi andre en dag stempler ud.

  Kommentar by White knight — 31. oktober 2018 @ 15:51

 9. #6
  Det er pinligt for dem, er hvad det er!
  Det var slemt nok, hvis det blot drejede sig om penge eller omdømme.

  Jeg har det på samme måde som Klima Kæmperne har det med benægterne. Jeg føler de ødelægger fremtiden for menneskeheden.

  #7
  Ja stakkels Mogens. Han var foran for sin tid på mange måder.

  Nu må ældre og klogere folk gerne rette mig:

  En del af Mogens skatte circus, gik vel ud på at gøre befolkningen opmærksom på skattesnyd? Altså at påpege huller i systemet som bliver udnyttet.
  På den måde betragter jeg ham som lidt af en whistleblower.

  Kommentar by Realist — 31. oktober 2018 @ 18:20

 10. > 9 #7
  Det er også min opfattelse.

  Da Glistrup sad på skærmen og viftede med sit 0 skattekort opfattede jeg det var hans ønske at få rettet de fejl der gjorde det muligt.
  Her burde den daværende regering have inviteret ham indenfor og hjælpe med at lukke hullerne.

  Kommentar by Erik — 31. oktober 2018 @ 21:55

 11. Jeg gad vide om ikke det er gået op for mange, at venstrefløjen altid har været populistisk og de derfor nu taler om højrepopulismen som det negative?

  De socialistiske lande har i øvrigt været ganske klar over at socialismen kræver en homogen befolkning; hvorfor de har skaffet sig af med de politiske modstandere, således de kunne have politisk homogenitet. Efterfølgende har de så sikret homogenitet i kunst og kultur, så dissidens ikke bliver ansporet ad denne vej.

  Kommentar by Anonym — 1. november 2018 @ 20:32

 12. Jeg gad vide om ikke det er gået op for mange, at venstrefløjen altid har været populistisk og de derfor nu taler om højrepopulismen som det negative?

  De socialistiske lande har i øvrigt været ganske klar over at socialismen kræver en homogen befolkning; hvorfor de har skaffet sig af med de politiske modstandere, således de kunne have politisk homogenitet. Efterfølgende har de så sikret homogenitet i kunst og kultur, så dissidens ikke bliver ansporet ad denne vej.

  Kommentar by Allan — 1. november 2018 @ 20:34

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper