7. november 2018

Politiken-analyse: “Svært at se nattens midtvejsvalg som andet end en lille sejr for Donald Trump.”

Midtvejsvalget gik som forventet. Republikaneren mistede flertallet i Kongressen, men ikke uforholdsmæssig stort, og de udbyggede den i Senatet. Selvom der var dødt løb i flere vigtige stater, så blev det ikke til den store syngende Trump-lussing. Det afholder naturligvis ikke medierne fra at refererer folk, der fortæller det modsatte.

‘Ekspert: Trumps politiske projekt er afgået ved døden’, skriver BT, og citererer en Søren Dal Rasmussen, for at Trump jo nok ‘vil kalde det her en succes’, men at midtvejsvalget i realiteten var ‘et relativt stort nederlag’.

Den ofte Trump-bashende Mirco Reimer-Elster mener omvendt at ‘Republikanerne har overpræsteret’, og slutter at midtvejsvalget ‘på nogle områder har været en enorm succes’ for Donald Trump. Politikens Kristian Madsen opridser valg på Facebook.

Svært at se nattens midtvejsvalg som andet end en lille sejr for Donald Trump. Han får et valg lidt på linje med Reagan 1982, langt bedre end Obama og Clinton. Et par refleksioner fra en recovering Trump-reporter:

1) Republikanerne taber huset, javel. Men klare gevinster i Senatet og et ok resultat for guvernørerne opvejer det. Resultater i f.eks. Florida og Ohio bør bekymre Demokraterne frem mod 2020.

2) Hvor er den store succes for USA’s venstrefløj, der skulle have sin anden ungdom? Gillum i Florida, tabt. Cordray i Ohio, tabt. O’Rourke i Texas, tabt. Og mange flere.Bortset fra de stensikre kredse, hvor de vandt primærvalg, har de fået bank.

3) Trump styrker grebet om sit parti. Selvom nogle af hans støtter har tabt, er det overordnet set de moderate Republikanere, der ryger ud i aften. Det bliver nemmere internt i R at være præsident Trump.”

(Foto: Foxnews)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/96286/trackback

29 Comments »

 1. Også i USA stemmer indvandrere rødt.
  Nu er muslim kvinder også inde i maskinrummet
  https://jyllands-posten.dk/international/usa/ECE10990913/flygtede-til-usa-foerste-muslimske-kvinde-valgt-til-kongressen/

  Kommentar by k. m. — 7. november 2018 @ 13:11

 2. Det er trods alt rart at læse. Rom blev ikke bygget på én dag, og verdens forvandling fra en liberal verdens(u)orden til en konservativ verdensorden sker heller ikke over en nat.

  Men med et flertal i de samfundsbevarende og eftertænksomme institutioner Senatet og Højesteret (SCOTUS) så mener jeg, at Trump er sikret til næste præsidentvalg.

  Det midlertidige tilbageslag i Repræsentanternes Hus ændrer ikke på det store billede: Truslen fra migrationen og islam vil fortsætte.

  Den hvide nationalisme er udtryk for Vestens eksistenskamp. Vi er verdens pandaer, en truet dyreart, uden os går jorden under.

  Kommentar by np — 7. november 2018 @ 13:17

 3. > 1 k.m.
  Så mangler vi bare at få sorteret efter religion i alle statistikker. Overfald og voldtægt f.eks.

  Kommentar by Erik — 7. november 2018 @ 13:21

 4. @1
  muhamedanske invasorer, ikke indvandrere
  http://fightthepowerwithfreespeech.blogspot.com/

  Kommentar by va sawva — 7. november 2018 @ 13:22

 5. Politiet har kørt med højtalervogne og sagt: Der er ingen stemme steder i Århus, det er DR og TV2 der har lavet Fake News, så gå bare hjem og sov.

  Jeg frygter virkelig at dækningen af det amerikanske valg skal bruges som generalprøve på det kommende folketingsvalg. Prøv og tænke dig (dig mulige læser) om, kender du nogle der taler om andre mennesker som journalister og eksperter taler om Trump og republikanere, jeg gør ikke. Det dur bare ikke at tvangsfinanserede medier misbruger deres adgang til en mikrofon på denne måde.

  Jeg håber virkelig at vi kan samles og bringe noget fakta for dagen. Vi skal ikke være politiske, fakta er langt rigeligt. Jeg er verden Nye Borgerlige eller DF’er. men dybt bekymret over hvordann DK skal se ud om bare 10år.

  Tusinde tak til Kim Møller og andre der tør stå frem.

  Kommentar by Anders Nielsen — 7. november 2018 @ 13:26

 6. En anden ting er, at jeg tror, at Trump ligesom Dannebrog er bedst i modvind.

  Han er en fighter. Han er ikke typen, som hviler på sine laurbær.

  Han vil fortsætte med at kæmpe for den almindelige amerikaner imod Demokraternes antinationale latinoere, muslimer og metoo-feminister.

  Kommentar by np — 7. november 2018 @ 13:46

 7. OT. Har kommenteret, som River, på JP.dk på bloggen, Nauja Lynge, med overskriften: Ord som islam, muslimer og Europas undergang genererer stemmer.
  Har længe haft en mistanke om at der ingen “hul” er igennem til omverdenen og derfor har jeg tjekket i dag. Min kommentar kan jeg selv se som River,men det er ikke muligt fra anden computer at se min kommentar.
  Vi risikerer altså at være isoleret i hver vores osteklokke.
  Hvorfor overrasker det mig ikke?

  Kommentar by River — 7. november 2018 @ 13:50

 8. @1 I US er Republikanerne “røde” og Demokraterne “blå” ;-)

  Kommentar by redneck — 7. november 2018 @ 14:06

 9. Det rigtig sjove er, at Obama led et nok dobbelt så stort nederlag i Kongressen ved det første midtvejsvalg. Og han tabte også i Senatet, i modsætning til Trump.
  Både Obama, Clinton og Reagan tabte deres første midtvejsvalg og de blev alligevel genvalgt.
  Så Trumpismen lever stadig. Trump 2020!

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 7. november 2018 @ 14:14

 10. Det blev heller ikke det Abernes Planet, Revolution, som de multikulturelle og antihvide demokrater havde håbet på.

  Andrew Gillum tabte i Florida. Og Stacey Adams i Georgia.

  Kommentar by np — 7. november 2018 @ 14:20

 11. I betragtning af at Trump har mange medier imod sig, klarede han sig jo ret godt. Men hvornår kommer de franske og tyske vælgere så igennem med at få mutter Merkel og Makronen fjernet fra magten? Og hvornår stoppes EUs fascistiske og folkemorderiske planer? Som foreløbig Polen, Ungarn, Tjekkiet, Slovakiet og Italien har sagt nej til.

  Se ang. Merkel og Kalergi planen hos Snaphanen og Black Pigeon.

  Kommentar by Bent Nielsen — 7. november 2018 @ 14:25

 12. Stacey Abrams.

  Det er Politikens Michael Jarlner, som ikke mestrer sin metier.

  Kommentar by np — 7. november 2018 @ 14:28

 13. Og hvornår stoppes de gamle partiers fascistiske politik mod danskerne? (det elleve-dobbelte angreb på deres demokrati, borgerrettigheder, økonomi, familieliv, velfærd, folkesundhed, retssikkerhed, kultur, infrastruktur, frihed og fremtid)

  Kommentar by Bent Nielsen — 7. november 2018 @ 14:30

 14. Det kunne være gået værre. Trods alt en konsolidering af Republikanerne og præsident DT.

  Så I den fantastiske tv-reklame for at stemme på Republikanerne, som blev bortcensureret og som tv-stationerne nægtede at vise? Den kunne måske have bevaret det republikanske flertal i Kongressen?
  Enjoy ! :-)

  https://videos.dailymail.co.uk/video/mol/2018/11/05/8398867386718965663/1024x576_MP4_8398867386718965663.mp4

  Kommentar by A-mad — 7. november 2018 @ 14:32

 15. Du er blevet skyggebannet, River.

  Der er ikke andet for end at oprette en ny Facebookprofil. Jeg kan anbefale et Lycamobile taletidskort, da Facebook ikke anerkender bekræftelsesmail fra de gratis udbydere længere, men stadig anonyme telefonnumre.
  Pokkers også, for lortemail var genial til hurtig oprettelse af Facebookprofiler

  Kommentar by Træt — 7. november 2018 @ 15:49

 16. # 5 kl.13.26 Med den galskab VKLA, R og S/SF osv. har sluppet løs på os, kan man også være bekymret for hvordan familiens og ens eget liv ser ud om bare 1 år. Det er jo helt grotesk og ufatteligt som politikerne opfører sig. De forærer vores land, byer, boliger, kvinder, penge, velfærd, hospitaler, sundhed, arbejdspladser og pensioner m.m.m. væk til somaliere, marokkanere, congolesere og pakistanere. Og mange andre som EU og VKLA osv. har inviteret til at slå sig ned i Danmark, til evig forsørgelse.

  Der er tale om rablende idioti og skingrende politisk sindssyge. Snart vil de fleste danskere befinde sig ude i kulden. En national tragedie og katastrofe er under hastig udvikling, men regeringen er pisseligeglad.

  Det havde været fint hvis Lars Luskebuks havde været en statsmand ligesom Trump. Men det er han jo mildest talt ikke. Det begynder at ligne Danmarks undergang.

  Kommentar by Bent Nielsen — 7. november 2018 @ 17:23

 17. Fængslerne er propfulde af tilvandrede kriminelle….. kommunerne og velfærden er på vej mod bankerot. Se snaphanen.

  Kommentar by tp — 7. november 2018 @ 17:54

 18. Senatet har været målet for MAGA og POTUS Trump. Lov og orden følger med dommere, der følger Konstitution. Ægte flertal i Senatet.

  Kommentar by Iznogut — 7. november 2018 @ 18:04

 19. Helt uden politisk filter.
  https://www.whitehouse.gov/live/

  Kommentar by Iznogut — 7. november 2018 @ 18:09

 20. I USA fik amerikanerne i det mindste ørenlyd for deres utilfredshed med forringede sociale vilkår, ved at det lykkedes dem at få Trump valgt. Men bliver vi danskere også i stand til at få det kursskifte etableret som er livsvigtigt hvis vi skal undgå ragnarok…?

  Somalierne koster nu i snit danske skatteydere 158.OOO kr. pr. år. Nogle koster dog meget mere. En neger har fået lov til at tage tre koner og 17 børn med ind. Og flere er på vej. Vi når nok op på mindst 23-28 børn. Familien vil få omkring en million kr. om året i underhold. Plus en gratis villa. Se den korte avis og snaphanen.

  Regeringen lader som ingenting. Man vil diskret skaffe penge til de mange nyindvandrede somaliere, ugandesere og congolesere ved at spare dele af sundhedsvæsnet og velfærden væk, og ved at sælge folkeejet infrastruktur til udlandet.

  Demokrati? Nej, forbrydelse/idioti/politisk kriminalitet, mafiavælde og begyndende udryddelse af danskheden og danskerne.

  Kommentar by tp — 7. november 2018 @ 21:33

 21. Vil foreslå at vi alle går ind på twitter og facebook for at fortælle folk at de får meget mere at vide hvis de læser Uriasposten, den korte avis, 24nyt.dk, 18O grader og snaphanen.

  Kommentar by tp — 7. november 2018 @ 21:36

 22. Samt ikke mindst black pigeon om Merkels migrant crisis/one year on på you tube. Plus National Geographic om terror.

  Kommentar by tp — 7. november 2018 @ 21:40

 23. Det kan ikke ses som andet end temmelig godt skuldret af Trump

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2303915816304233&set=a.735490859813411&type=3&theater

  Kommentar by Snaphanen — 7. november 2018 @ 21:47

 24. Politik er et og Karavanen noget andet.
  De skal kke ind i USA.
  Demokraterne og Zoros skal betale til de har sat igang. Ingen tvivl om dette.
  Det burde D.J.Trump vid eller få at vide.
  US-Ambassaden´s email kendes ikke, og jeg kan ikke se, eller finde den nogen steder.

  Kommentar by Sindsro — 7. november 2018 @ 22:03

 25. er der nogen der finder den så sæt den på her. for den er garanteret offentlig.

  Kommentar by Sindsro — 7. november 2018 @ 22:04

 26. De danske TV journalister på både DR og TV2 er uhæmmede i deres begejstring for at demokraterne har vundet repræsentanternes hus, og ærgelse over, at republikanerne har øget deres flertal i senatet. De bruger et ordvalg, en emnerækkefølge, fordeling af omtaletid, kropssprog og ansigtsmimik så selv den mest debile ikke kan være i tvivl: “demokrater er gode, republikanere er dårlige, og Trump er den onde selv”.
  Hvis man havde råd og tid kunne det på sin vis være interessant at lave en lege artis medieanalyse af USA-stoffet i DR og TV2 siden Trumps valgkampagne frem til nu, idet den ville kunne dokumentere hvad der må være et hidtil uset omfang af systematisk tilsidesættelse af god journalistisk praksis. Imidlertid vil det nok være spild af tid og penge fordi skævvridningen er så åbenlys, at en undersøgelse faktisk er overflødig, og fordi en undersøgelse hverken vil gøre fra eller til. Vi er i propagandakrig. Det er de progressive globalister, der ønsker at udslette de hvide nationer og nationalstater for at sikre sig selv et behageligt liv i en global økonomi på andres bekostning, mod os reaktionære konservative, der ønsker at sikre vore nationers kommende generationer en fremtid i egne nationalstater. I denne propagandakrig tæller god journalistisk praksis overhovedet ikke længere. Det ved de formentlig allerede godt selv på DR og TV2, samt i Folketinget, som har bestemt at vi borgere skal blive ved at betale for de progressives propaganda imod vore egne interesser.

  Kommentar by JMR HH Jr — 7. november 2018 @ 22:11

 27. 24.Sindsro: George Soros er under opsyn af NSA i f.m. svindel med valgmaskiner i adskillige stater – Executive Order by POTUS.

  Kommentar by Iznogut — 8. november 2018 @ 03:53

 28. I sammenligning med Pul Erik Skrammelsen, AbdUlla Therkildsen og læder homoen Schweinmetz’s eensidige skælvende ophidselse, virkede Vincent Hendricks optræden hos “Lippert” i går aftes nærmest helt ligevægtig afballanceret.
  Men hold nu kæft; og det lort betaler vi til – nu snart med tvang. Hvor langt(kort!)
  er vi snart fra en “skattemåler” på vores åndedræt?

  Kommentar by White knight — 8. november 2018 @ 07:34

 29. Den lille klamme og flommefede kommunist Jens Olaf Jersild blev fyret i DDR i forbindelse med “sparerunden”.

  Det betyder forhåbentligt, at det kvalmende program Jersild om Trump lukker og slukker…

  Kommentar by Revisoren — 9. november 2018 @ 11:14

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper