8. november 2018

Honningurt i blomst, Skydebjerg, 8. november 2018

Det er mildt for årstiden, og det passer mig egentligt ret godt.

“Honningurt er en staude med en opret vækst, som forgrener sig i toppen. … Blomstringen sker i maj-juni, hvor blomsterne sidder i endestillede, indrullede stande. De enkelte blomster er tragtformede, 5-tallige og regelmæssige med lysviolette kronblade og meget tydelige støvdragere. Frugterne er kapsler med mange frø.” (Wiki)

Oploadet Kl. 21:37 af Kim Møller — Direkte link4 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/96317/trackback

4 Comments »

 1. Tak for de smukke naturbilleder Kim. Jeg selv finder ofte ro og fred , og drømme om et lille hus på landet, når alderdommen rykker nærmere- hvad den gør for tiden, i et lille hus på Djursland/Mols, hvor nogle af de smukkeste udsigte Danmark har, kan nydes fra Bjergene. Støt SIAD. God fredag og weekend. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 9. november 2018 @ 07:25

 2. Jeg bor med Sæby skov til den ene side, og udsigt over Kattegat til den anden. I dag, ikke en vind der rører sig, og en fed tåge så man kun kan se de nærmeste huse.

  Kommentar by k.m. — 9. november 2018 @ 08:08

 3. Kan honningurt ryges, eller skal den i en flaske snaps til jul?

  Kommentar by Revisoren — 9. november 2018 @ 11:02

 4. Min have er også ramt af klima- eller årstidsforvirring. Det er kun et par uger siden, at mange af mine rhododendron afblomstrede efter et hektisk oktoberflor, og nu er det rosernes tur til at brillere.

  Udover råvildtet har den nærliggende herregård forsynet mig med vinbjergsnegle, og det må virkelig have taget dem lang tid at nå hertil. De er grumme hyggelige og bliver ikke spist. I hvert fald ikke af os.

  Kommentar by rasmus — 9. november 2018 @ 12:23

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper