28. november 2018

Martin Ågerup: Steffen Kretz og DR understøttede ‘en venstreorienteret myte i den bedste sendetid’

Arbejdsløsheden er faldende i Trump-land, men er man en arbejdssky gademusikant, så er der gudskelov stadig en karriere at forfølge i Europa. Jackson Mainwaring, som ses på billederne nederst i denne post, fik ikke en krone fra undertegnede, men Trump-bashing er uden tvivl et sundt forretningskoncept. Som gademusikant i Odense, en råkold novemberdag.

Martin Ågerup kommenterer DR’s tendentiøse dækning af den økonomiske udvikling i Guds eget land. Fra JP.dk – Så galt kan det gå, når DR-journalister interviewer hinanden.

“… I de fleste avishistorier citeres flere forskellige kilder, og ofte kilder, som har forskellige syn på centrale aspekter af det emne, der behandles.

DR er gået en ganske anden vej i deres nyhedsformidling. Her interviewer journalisterne hinanden… Det kan være på sin plads, hvis der er tale om en banal gennemgang af fakta i en sag. Men ofte stopper det ikke ved det. I stedet bevæger journalisterne sig ind i lange personlige vurderinger af forhold, som de ofte har ganske ringe indsigt i, eller forhold hvor andre med indsigt ville mene noget andet.

Det er ikke objektivt. Det er ikke engang tilstræbt objektivt. Man kunne vel nærmest kalde den slags nyhedsformidling for tilstræbt subjektivt. Det er også elendig journalistisk håndværk…

Et eksempel på dette udspillede sig over store dele af DR’s sendeflade for en måneds tid siden i forbindelse med dækningen af midtvejsvalget i USA. DR’s korrespondent i USA, Steffen Kretz, blev interviewet af DR’s egne journalister om uligheden og indkomstudviklingen i USA. Det er kompliceret stof, som en lødig avis ville interviewe en eller flere økonomer om – og vel at mærke ikke tilfældige økonomer men økonomer med særlig indsigt i netop lønudviklingen i USA.

Men på DR lader man sine egne journalister udlægge teksten i stedet. Kretz påstod således på P1-morgen, at ‘den nederste del af befolkningen er ikke blevet rigere, de tjener det samme som de gjorde for 40 år siden’. Og ‘halvdelen af befolkningen i USA, dem der er lavere middelklasse, dem der er arbejdere, har ikke fået real lønfremgang i 40 år’. Den samme historie blev fortalt i morgenens radioaviser samt i TV-avisen om aftenen – med Steffen Kretz som eneste kilde og sandhedsvidne.

Har Kretz så ret? Nej, det har han ikke. Der er ganske vist visse primært venstreorienterede amerikanske økonomer, som ville skrive under på påstanden, men det store flertal af økonomer, der rent faktisk har arbejdet med dette område – også for eksempel den venstreorienterede Noah Smith – ville være uenige i udsagnet.

En artikel på den uafhængige og midtsøgende tænketank Brookings hjemmeside opsummerer arbejdet fra en række økonomer, og det bredt anerkendte og uafhængige Congressional Budget Office konkluderer, at gennemsnitsamerikanerens realløn er steget med mindst 30 procent fra 1979 og frem til 2007 og muligvis 40 procent eller mere.

… Det passer altså ikke, at velstandsfremgang – økonomisk vækst – kun kommer de rige til gode. Det passer ikke i USA, og der passer ikke i Danmark. Men der er nogle, der elsker denne myte, fordi det dels står som en kritik af vores markedsbaserede samfundsmodel og dels som en kritik af økonomisk vækst. Vi ved alle, hvem det er, der elsker denne fortælling: Det er typisk de venstreorienterede.

Kretz understøttede altså en venstreorienteret myte i den bedste sendetid i P1-morgen, i Radioavisen og i TV-avisen.

(Jackson Mainwaring, Vestergade, Odense, 10. november 2018)

Oploadet Kl. 22:45 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/96720/trackback

12 Comments »

 1. Nu er det endelig videnskabeligt bevist at venstreorienterede(i dummark er Venstre og de konservative inkluderet i undersøgelsen) har en hjerne defekt. Desværre så er der intet nyt i den videnskabelige undersøgelse for det har vi ca. 10-20% af danskerne vidst i ca. 40 år.
  Det værste er at det nu står klart at vi ikke kan redde vores land med saglige argumenter i og med, at vores politiske modstandere har en hjerne defekt og derfor er ude af stand til at forstå normal tankegang.
  https://www.youtube.com/watch?v=O5Yj5v8_z5M
  Gud bevare Danmark.

  Kommentar by Piphans — 28. november 2018 @ 23:02

 2. Både Kretz og Ågerup er i Soros’ sold.

  Kommentar by Træt — 28. november 2018 @ 23:02

 3. # 1 kl. 23.O2: Ja, hvis man læser Snaphanen ang. Marrakech, får man indtryk af at Luskebuksens hjerne kører i slæbegear, eller knap nok virker. (artikel: “Statsministeren vil ruinere Danmark”)

  Ser man den korte og 24nyt.dk, fortælles der ting som tyder på retssystemet er delvis brudt sammen, og at der også er noget helt galt med K og papkasse-pape.

  24nyt.dk fortæller også at sundhedsvæsnet er under indvandrerpres, at SV er udpint, at hospitalerne konstant kører med overbelægning.

  Kommentar by tp — 28. november 2018 @ 23:23

 4. Ågerup er en iskold skabsradikal liberalist.. så jeg vælger at tro på Steffen Kretz https://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE11029703/martin-aagerups-kritik-er-polemisk/

  Kommentar by anno — 29. november 2018 @ 00:15

 5. United States of Amerika dør aldrig, de fodslæbende skatteyder betalte stik i rend drenge fra Danmark kan ikke vælte USA, i bund er alle Amerikanere nationalister og gør alt for tjene landet, mange har tre jobs og det er OK, men svag pisserne kræver mandat i forhandlingerne om at få goderne fra skatteyderne, længere er den ikke, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 29. november 2018 @ 00:40

 6. Frk. Steffen Kretz Hørsholm er en salonkommunist og et fabrikat af et gennemsyret marxistisk undervisningssystem
  De har været effektive. Alle de røde sv!n der har gennemsyret undervisningssystemerne her til lands det seneste halve århundrede.
  Havde til eksempel den tvivlsomme fornøjelse at agere fluen på væggen i et teater i går aftes.
  Her sad en go’ håndfuld yngre mennesker omkring de tredive.
  Det var renskuret hjernevask, den obligate Trump-bashing (modstandere af nærværende site, taler nedladende om “ekkokammer” osv. Intet andet sted er ekkoet, og billigende dunken hinden på skuldrene større, end hos de hjernevaskede rødradigale) der unisont kom fra deres læber. Jeg blev aldrig selv smittet, endskønt jeg selv var møllen igennem i bl.a ’68. De unge mennesker iflg. definitionen “hjerte”. Jeg er fint tilfreds med at besidde den anden del af udsagnet.
  Må jeg i dén forbindelse advare mod et forstørret hjerte. Det kan være livsfarligt.

  Kommentar by White knight — 29. november 2018 @ 06:54

 7. De unge mennesker HAR iflg

  Kommentar by White knight — 29. november 2018 @ 06:56

 8. Folk med udenlandske rødder vil fylde mere i gadebilledet, når man går en tur i 2060.
  Antallet af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande vil nemlig stige markant de kommende årtier ifølge en ny rapport fra Danmarks Statistik om indvandrere i Danmark.
  I dag er 8,5 procent af befolkningen enten indvandrere eller efterkommere med ikke-vestlig baggrund.
  Men i 2060 vil andelen af ikke-vestlige stige til 13,1 procent af befolkningen, viser fremskrivningen.
  Hvis udviklingen i befolkningen fortsætter, så vil der helt præcist være 867.258 indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande ud af 6.598.181 personer i Danmark i 2060.
  Krystalkuglen kan dog tage fejl, da antallet af indvandrere også afhænger af forhold uden for Danmark. Det svinger for eksempel en del, hvor mange som vælger at flygte til Europa.
  En ting er dog sikkert. I løbet af de seneste 30 år er antallet af ikke-vestlige indvandrere blevet femdoblet. Fra 95.025 ikke-vestlige i 1988 til 493.468 i dag.
  De fleste bor i Region Hovedstaden, som har den største andel af indvandrere og efterkommere med 19 pct. af befolkningen.
  22 pct. af de nyfødte børn i 2017 havde mødre, der var indvandrere eller efterkommere, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 29. november 2018 @ 09:08

 9. Den muslimske befolkningsandel vil kun gå imod nul. De komnmer ikke til at formere sig her, de vil nemlig enten blive flyttet eller udryddet meget snart.

  Kommentar by Jack Nille — 29. november 2018 @ 09:17

 10. Skrige Skinken har netop meddelt pøblen, at hun agter at brandbeskatte de “rige”.

  Og Pelle “AFA” Dragsted klapper omgående i sine små buttede kommunisthænder.

  Men lad os nu se, det lovede Gucci Helle jo også…

  Kommentar by Revisoren — 29. november 2018 @ 10:35

 11. Underligt at alle dem, der faktisk lader handling foelge ord og flygter fra Trumpistan, flygter til lande, der er hvidere end Amerika.

  Kommentar by Erling — 29. november 2018 @ 10:40

 12. 10:40
  Intet andet sted på jord, er hykleriet så sublimeret, som på det frelste rødradigale ovedrev.
  De har gjort det til en rendyrket kunstform.

  Kommentar by White knight — 29. november 2018 @ 14:25

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper