5. december 2018

Relativ virkelighed jf. AE, Politiken, DR og en ræverød sociolog: Kontanthjælpsloftet skaber fattigdom

Danmarks Statistik fortæller, at de nye indikatorer baseret på FN’s verdensmål ikke er en egentlig ‘fattigdomsgrænse’, men det er Arbejderbevægelsens Erhvervsråd ligeglad med. Vi taler i øvrigt ikke om fattigdom, men om den såkaldte ‘relative fattigdom’, der i sagens natur blot er et ulighedsindeks. Politiken har historien, som DR gengiver med citater fra en RUC-sociolog, der er politiker for Enhedslisten. Fake news helt ind i benmarven.

Fra DR.dk – Tænketank: Der er 64.500 fattige børn i Danmark.

“Julemåneden er i gang, men det er langt fra alle børn, der kan se frem til store julegaver. skriver Politiken.

Antallet af fattige børn i Danmark er vokset med 12.000 i 2017. Det betyder, at der nu er 64.500 børn, der lever i fattigdom i Danmark, viser en ny rapport fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), der med hjælp fra Danmarks Statistik har målt antallet af familier, der falder under fattigdomsgrænsen. …

Kontanthjælpsloftet indførte regeringen i 2016, men allerede i 2015 blev fattigdomsgrænsen afskaffet. Danmarks Statistik har dog udviklet indikatorer for relativ fattigdom. Det nye fattigdomsmål er inspireret af den gamle fattigdomsgrænse, men i det nye mål defineres fattigdom efter, om man er fattig i ét år – og ikke gennem tre år, som var kravet i den gamle fattigdomsgrænse. ..

John Andersen er lektor på RUC og forsker i fattigdom. Også han peger på kontanthjælpsloftet som hovedskurk for udviklingen.”

(Sociolog John Andersen, kandidat for Enhedslisten; Grafik: TV2 lorry, udsnit)

Oploadet Kl. 23:30 af Kim Møller — Direkte link22 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/96916/trackback

22 Comments »

 1. Øh, hvordan er det nu Enhedslisten har det med EU, som denne RUC-professor har arbejdet for?

  Rina R. Kari fra Folkebevægelsen mod EU er i hvert fald ligeledes medlem af Enhedslisten: Er han mon så kollaboratør eller en slags “snedig infiltrator”?

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 5. december 2018 @ 23:42

 2. Vi skal bare give dem alle et lille skub, så går de alle ned ..

  Take the WHITE PILL:

  France RIOTS!!! Globalist Democracy Is CRUMBLING
  https://youtu.be/gMFdjqsY1e8

  Kommentar by Jack Nille — 5. december 2018 @ 23:43

 3. Vi skal bare allesammen blive fattigere, så forsvinder fattigdommen.

  Kommentar by Laboremus pro Patria — 5. december 2018 @ 23:48

 4. Ot virker ikke her i aften?

  Kommentar by Black Watch — 6. december 2018 @ 00:06

 5. Den historie hører man hver gang det er højkonjunktur. Så kommer flere folk i arbejde og tjener mere. Huspriserne og aktiekurserne stiger, og dermed også formuerne. Det betyder at gennemsnitsindkonsten stiger, og så bliver den relative fattigdom selvfølgelig større. Løsningen på problemet er at sørge for at vi igen får lavkonjunktur.

  Kommentar by JC — 6. december 2018 @ 00:07

 6. Det vil sige at lektor John Andersen på RUC vil donere sin løn til de såkaldte fattige med håb om at andre vil gøre det samme, for den kloge lektor kunne vel ikke finde på at udligne den såkaldte fattigdom med hårdt arbejdende Danskeres penge, altså øge skattetrykket, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 6. december 2018 @ 00:44

 7. Der er mange i Danmark der ikke kan siges at være fattige, men som tværtimod har rigeligt med penge. Men visse grupper lider mange afsavn. De arbejdsløses vilkår er blevet forringet kraftigt. Kronisk syge/ kræftramte i kemoterapi kan blive mishandlet, fordi man vil tvinge dem ud på arbejdsmarkedet. Folkepensionisternes penge er små. Deres pensioner er blevet udhulet af inflation, satspulje-tyverier og strammere regler for tilskud. Voldsofre får ofte tildelt nogle usle og ynkelige erstatninger for deres lidelser. Det samme med patienter som er ofre for fejlmedicinering, fejloperationer og nedskæringer eller slendrian. Det samme med mord-ofres efterladte. Fraskilte mænd kan miste alt og ende i hjemløshed. Danskere på bistandshjælp må tit hutle sig igennem. Der er ofte ingen julehjælp til de svageste grupper. Gamle, børn og unge kan ende på gaden. Og nu skal pensionsalderen stige så meget, at vi skal tvinges til at arbejde til vi bliver meget gamle eller dør (DF har igen snorksovet)

  INDVANDRERE kan få 15O.OOO til at starte på en frisk. Og de kan få en gratis bolig m.m.m. Danskere diskrimineres helt vildt. Systemet er asocialt og meget uretfærdigt.

  Kommentar by P Jensen — 6. december 2018 @ 01:10

 8. Fantastiske scenerier udspilles nu i Paris, franskmændenes protester mod relativ, indbildt eller ægte fattigdom, mod Macron, Merkel og EU mv. har udviklet sig til vilde gadekampe i mange byer. Se: Ambulance-folk i oprør (tension avant ministerie des solidatitet et santé. (you tube) Donald Trump: Merkel has betrayd the german people. Black Pigeon om Merkel og Europas mulige undergang. Nu også voldomme protester i Holland og Belgien.

  Kommentar by tp — 6. december 2018 @ 02:28

 9. Lektor og forsker i fattigdom. Hrmpf. Han har jo ingen idë om hvem der skaber fattigdom. Og især hvorfor denne fattigdom synes at sprede sig til middel- og arbejderklassenklassen. Det er vigtigt at skelne mellem lønmodtagere/virksomheder ansat af stat, amt eller kommune og lønmodtagere ansat i private virksomheder arbejdende for private. Denne opsplitning af folk i grupper, tjener det formål at gennemskue deres modstridende interesser. Behøver jeg nævne MSM ikke er private grundet deres tilskud?
  Nu kommer vi nemlig til årsagen til fattigdom. Der er mere end en årsag. Men den vigtigste af dem er dog at folks opsparinger bliver dem frastjålet af primært politikere, men i stor udstrækning også af kreative bankfolk og “forretningsmænd”. Grunden til at dette tyveri er gørligt, er at vi som danskere ikke stemmer imod, når kommunal- og landstingspolitikere vil BRUGE penge. For det er aldrig, som i aldrig nogensinde, deres egne penge de bruger. Det er kommunekassens eller statskassens. Og de bliver hele tiden fyldt med (falske) penge, som bliver stjålet og røvet fra danske borgere. For at vi kan få salt i sårene (Læser du med Revisoren?) forsvinder 2% af omtalte opsparing hvert år til den inflation nationalbanker skaber via deres monopol på valutatrykkeriet.
  Men: Politikerne og embedsmændene er problemet og alfrig løsningen. Løsningen er at vi afslører og udstiller folk som uLøkke lystløgner når han forsvarer FN’s sindssyge migrationsplan og folk som Lektor Blomme fra RUC når han påstår at vide hvad fattigdom er.
  Den slags pappenheimere er den politiske scene fyldt til randen af, og de lyver altid og de lader danskere betale for deres mærkelige udskejelser.

  Kommentar by Nielsen — 6. december 2018 @ 05:35

 10. Det er Enhedslistens egen skyld kontanthjælpsloftet er indført. Alle pengene er brugt på indvandring. Der er ikke råd til det hele.

  Kommentar by Martin — 6. december 2018 @ 06:11

 11. Lokumsprøjten Ekstra Bladet har i den sidste måneds tids her op til jul dagligt været fuld af tåreperserhistorier om såkaldt “fattige enlige mødre”.

  Disse stakler har ikke salt til et æg, men de har alle den nyeste I-phone, dyrt modetøj, nye møbler, stor TV-pakke, er stor-rygere, er tatoverede fra top til tå, har silikone-patter og bor i store dyre lejelejligheder.
  Men uvist af hvilken grund, er ingen af dem åbenbart i stand til at påtage sig et arbejde.

  Kommunisten Poul Madsen benytter naturligvis også “analysen” fra AE, som grundlag for sine Fake News-historier.

  Ja, Nielsen, jeg er ved at få bygget et sikringsrum i kælderen til mine guldreserver…

  Kommentar by Revisoren — 6. december 2018 @ 06:13

 12. > Revisoren
  Du kan også bare opbevare det i kagedåsen eller i hestestalden hundehuset er også velegnet. Våbenskabet skal du nok kun bruge til småpengene.

  Kommentar by Nielsen — 6. december 2018 @ 08:24

 13. Løgn med løgn på. MSM ér og forbliver die-hards

  https://jyllands-posten.dk/premium/international/ECE11045339/ekstremister-paa-usas-hoejrefloej-staar-bag-flere-angreb-end-islamiske-ekstremister/

  Kommentar by Margrethe — 6. december 2018 @ 10:06

 14. Hver evig eneste gang man prøver at trække et eksempel frem – eller en “Carina” (åh åååh Cariyiinaaa) der græder over, ikke at ku’ få pengene til at slå til. Viser det sug hver evig eneste gang, det ikke er penge, der er mangel på – men omtanke og sund fornuft.
  Pengene pisses bort på take-away, smøger, “tusser” fra fodsålerne og helt ind i ørergangene, småindkøb af ubrugeligt bras.
  De reelt fattige; kronisk syge, pensionister m.v., hører man sjældent beklage sig. De er oven i købet mange gange dem, der gennem et langt liv, har lagt stenene til dét, “Carina” og hende enlige medsøstre så liberalt pisser væk hver dag.
  Nu er børn ikke noget man i vore dage bliver “ramt af”.
  Børn er et valg. Og har man ikke råd, skal man nok finde back gearet. Det er det komplet urimeligt at tro, at når de 5-10-20 minutters “arbejde” er overstået, så er resultatet en “gave”(HA!) til samfundet, og dets problem fremadrettet.
  Desværre er intelligens – eller manglen på samme – arvelig.

  Kommentar by White knight — 6. december 2018 @ 10:32

 15. John studerer fattigdom. Og hans økonomiske ekspertise er? 3 børn og et forlist ægteskab.
  Dygtig mand.

  Kommentar by Iznogut — 6. december 2018 @ 14:32

 16. Janteloven og lighedsfascismen udstillet for fuld udblæsning. Alle skal ifølge den totalitære socialistiske misundelsesideologi gøres helt lige (med undtagelse af magteliten, der naturligvis bliver nødt til at rulle sig i privilegier – fordi de er åh så gode).

  Dem med ringe kompetancer og potentiale skal kompenseres fordi det er synd for dem, og fordi deres stemmer dermed købes med andre folks penge.

  Den trediedel af befolkningen som skaber velfærdssamfundets værdier og dermed finansierer hele velfærdssamfundet (inklusive de resterende to trediedele af befolkningen) skal naturligvis have endnu større andele af deres værdiskabelse konfiskeret.

  Det fuldstændig mystiske er, at det socialistiske idegrundlag stadig har så stor udbredelse og folkelig støtte. På trods af det faktum at socialismen aldrig har vist sig at være langtidsholdbar, nogen steder, nogensinde. OG at socialismens eneste målbare resultater i verdenshistorien har været at gøre folket fattigere og mere undertrykte.

  Mod janteloven, historieløshed, faktaresistens, uvidenhed og ugidelighed kæmper selv guderne forgæves.

  Suk!

  Kommentar by Jens Knudsen — 6. december 2018 @ 14:36

 17. Er der da, for helvede, ikke bare én i omgangskredsen, som kan sørge for at professoren får noget ordentligt at spise – Hvis der findes en fru Andersen, så sørg, da for fanden for, at manden får rigeligt med rødt oksekød: Rørt tatar 400 g. pr. mand, Højreb i lange baner, Gullas tilberedt på oksemørbrad, osv., osv., – Fordel: Du/vi, slipper for alt hans eksorbitante vrøvl! – Og det er vel ikke så dårligt!?

  Kommentar by T. Flodur — 6. december 2018 @ 19:56

 18. Må jeg foreslå NB et nyt punkt i partiprogrammet:

  Lukning af kommunistfabrikken RUC så hurtigt som muligt.

  Kommentar by Revisoren — 6. december 2018 @ 20:38

 19. Når man går ind i mange såkaldte fattige børnefamilier er det en singlemor med adskillige børn med ringe fsdertilknytning. Disse kvinder kan ikke med fordel tage sig et arbejde, når det er på laveste løn. Sådan er det, når man generelt har besluttet fra samfundets side, at det skal være en social begivenhed st være eneforældre, læs mor. Det er aldrig disse mødte, der selv skal yde noget mere, eller deres donorer. Vi belønner uansvarlighed

  Kommentar by Uno — 7. december 2018 @ 09:09

 20. 14:36 Kunne det tænkes, at alle de valg vi har haft, hvor resultatet altid er i omegnen af 49% imod 51%, har været komplet svindel???

  TROR DU DET KUNNE TÆNKES???

  Som da “vi” “valgte” at melde os ud af Danmark og ind i EF?

  Kommentar by Jack Nille — 7. december 2018 @ 10:44

 21. EU Army is to Control and Fight Independence Minded Indigenous Europeans, Not Russia!
  https://www.youtube.com/watch?v=eEoCjdpZTq0

  Kommentar by Jack Nille — 7. december 2018 @ 10:45

 22. Enig med Revisoren 20:38. Luk RUC. I øvrigt er John Andersen marxist og ikke sociolog. Marxisme=Antisociologi! :-)

  Kommentar by A-mad — 8. december 2018 @ 14:59

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper