6. december 2018

Århus: Veganere demonstrerer ved slagtehus – “Det er klart at nogle bliver kede af det og græder…”

For få år siden var Århus hjemsted for ‘Antispeciesistisk Aktion’, men nutidens veganere er ikke nødvendigvis militante venstreradikale. Det giver god mening, for det der universitære overdrev blottet for jordforbindelse ville være ubrugelige som gadekrigere. Fra TV2 Nyhederne – Veganere i tårer ved dansk slagtehus: – Det er køernes holocaust.

“Veganske aktivister er lige nu hyppige ‘gæster’ ved Århus Slagtehus.

– Det er meget præcist en holocaust for køer, fordi en holocaust i ordets forstand er en massenedslagtning. Det er et kæmpemæssigt antal af køer og andre dyr i øvrigt, der bliver slået ihjel hver dag.

Ulrik Myrtue er lokalkoordinator i den aktivistiske veganer-gruppe The Save Movement. Gruppen har på det seneste ‘våget’ flere gange ved Århus Slagtehus. Her slagter man hver uge omkring 1000 køer. …

– Det er klart at nogle bliver kede af det og græder, når vi ser køerne vente på at blive slagtet og hører lydene inde fra slagteriet. Det ser jeg egentlig bare som meget veludvklet empati.”

(Veganere M/K; Grafik: Collage)

“Hvis det var et barn, ville jeg føle det samme.” (Nicolaj Christoffersen)

Oploadet Kl. 00:17 af Kim Møller — Direkte link54 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/96923/trackback

54 Comments »

 1. Ak ja, aktivister og korandyrkere kæmper for ideologier der er utopier i 2018, personerne sviner andre mennesker til hvis ikke de følger trop, det hele skyldes slatne politikere der sender regningen videre til skatteborgerne, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 6. december 2018 @ 00:31

 2. Lige hvad vi mangler, endnu en flok selvbestaltede dommere.
  De har tilsyneladende beslutningsretten over hvilke dyr, der må slås ihjel.
  Jo mindre de også mister jordforbindelsen fysisk, knuser de vel et eller andet småkravl for hvert skridt de tager. Men det er måske lige meget?
  Og hvad med fiskene? Med den hårpragt som bannerførerne i baggrunden besidder, skyller de formodentlig overdrevent meget hårplejemiddel ud i naturen. Kronragning nu!
  Facepalm’en i forgrunden er velplaceret…

  Kommentar by Lider af danskhed — 6. december 2018 @ 01:00

 3. Mon ikke det stadig er halal slagtet kød (bedøves først) der sælges fra Århus slagtehus? Det kan godt gå hen og blive træls
  at ‘våge’

  Kommentar by anno — 6. december 2018 @ 01:29

 4. Altså, vi lever i en hård verden, hvor bare det at spise en bøf kan være noget meget syndigt, iflg. de politisk korrekte.

  Men disse veganere har vist overset et meget STØRRE problem. For hver ko der omkommer, er der ca. 1OO.OOO insekter der langsomt fryser ihjel. Hvornår får vi nogle varmestuer til myg, fluer, hvepse, edderkopper, ørentviste, bænkebidere, tusindben, biller, møl og andet kravl og kryb. Millioner af insekter kunne overleve, hvis bare der var varmestuer nok til dem.

  Alternativt må veganere, venligboere og “bedstemødre for humanistisk behandling af kryb” oprette strikkeklubber og fabrikker til produktion af uldne tæpper, vanter, halstørklæder og sivsko i miniformat, så insekterne i det mindste kan blive ordentligt klædt på til at møde vinterens udfordringer.

  Jeg ved ikke hvordan veganerne har det, men jeg kommer næsten til at græde når jeg tænker på hvordan de små søde myg og møl osv. må have det her i vinterens kulde og mørke. Til dem er der ingen julestemning, medmindre vi dyrevenner skynder os ud og GØR EN FORSKEL!! Se nu at komme igang. Ellers er der mange frysende smådyr som vil blive meget skuffede. Det er jeg sikker på.

  Kommentar by P Jensen — 6. december 2018 @ 01:30

 5. Ja, i Paris er der ihvertfald ikke megen julestemning. De vilde gadekampe fortsætter, og de har nu bredt sig til hele Frankrig, Holland og Belgien. Folk demonstrerer mod både prisstigninger, Macron, EU, indvandring og Marrakech. Se you tube.

  Kommentar by tp — 6. december 2018 @ 02:04

 6. Lur mig om vi nogensinde også får set dem aktionere mod halalslagtning?

  Det her er rablende sindssygt!

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 6. december 2018 @ 04:08

 7. Den industrielle slagtning af dyr kan ikke paa nogen maade forsvares. Ihvertfald ikke af personer med normale foelelser.
  Det er simpelt massemord.
  Om 100 aar vil man ryste paa hovedet og sige, “hvordan kunne de dog”
  Jeg ville ikke kunne staa paa et slagteri. Det er for let blot at koebe en luns koed og lukke af for hvor det kommer fra. Hvis folk selv skulle slaa ihjel for at spise koed ville der blive brugt meget mindre.

  Kommentar by g wiltek — 6. december 2018 @ 05:32

 8. “Holocaust for køer.”

  Er det Rokokoposten?

  Kommentar by Revisoren — 6. december 2018 @ 05:55

 9. Hvis det var muligt, ville jeg mæske mig i kilovis af saftige røde bøffer, så grøntsagsfacisterne ville tude så meget, at de ville dø af dehydrering.

  Og ellers:
  Opsig konventionerne.
  Start repatrieringerne.

  Stem D, som D-dag.

  Kommentar by Neuhammer — 6. december 2018 @ 06:16

 10. I usa hvor man har gjort dødstraffen til en proces, hvor den dødsdømte først får en instravenøs bedøvelse og efterfølgende en overdosis et eller andet, formentlig heroin, har vi et system, som ville kunne være brugbart for en person ramt af en dødelig sygdom og som derfor søger aktiv dødshælp, som man skal til andre lande, for at kunne få.
  Man kunne slagte køerne på denne vis. Det må dda kunne tilfredsstille disse dyreaktivister, som jeg til fulde forstår. Hvis man har levet med dyr det meste af sit liv, er det ikke sjovt, at se dem lide.
  Men igen, de gamle slagtemetoder virker ganske udmærket. Man hugger hovedet af en høne eller hane, og man overskærer halspulsåren på større dyr, så de forbløder alternativt skyder dem en kugle for panden. Det er jo aldrig noget man har lyst til at gøre, med mindre man er sadist, hvilket jeg har adskillige personer af arabisk herkomst mistænkt for at være. Hvis vi giver vores husdyr et godt liv, har vi gjort hvad vi kan for dem. De er trods alt nyttedyr og ikke skadedyr. Det er ikke på et week-end kursus man kan uddanne sig til slagter, med mindre man arbejder på danish crown. Nu da jeg er i skrivehjørnet, kan jeg så meddele vegetarerne, at det er bedre at aflive husdyrene, end de vilde dyr. De vilde dyr skaber væsentlig større fornøjelse -velfærd som fadbumsen og støjsenderen ville udtrykke det, end de vilde mennesker, som overrender vores land.

  Kommentar by Nielsen — 6. december 2018 @ 07:04

 11. Jeg tænker mest på de forældre der kan se deres søn græde på tv, de må virkelig have det dårligt.
  Utroligt at TV2 give tale tid til så ekstreme grupper, de er jo fuldt på højde med IS

  Kommentar by Anders Nielsen — 6. december 2018 @ 08:57

 12. Det passer i øvrigt ikke, at “en holocaust i ordets forstand er en massenedslagtning“.

  Ordet betyder et offer til Gud, hvor hele (“holo”) dyret er brændt (“holokaútōma”).
  Ordet bruges utallige gange i det græske Gamle Testamente og tre gange i Det Nye Testamente.
  F.eks.: “brændoffer (“olokautômata“) og syndoffer ønsker du ikke.” (Hebræerne 10,6)

  Kommentar by MartinH — 6. december 2018 @ 09:09

 13. Jeg så for enuges tid siden et indslag i TV2 Nyhederne, hvor en overlæge specialist advarede mod de forældre der giver deres babier og små børn veganisk mad. Det gav dem i mange tilfælde mentale og fysiske handicap, de skulle leve med resten af deres liv. Såvidt jeg forstod er der tale om vanrøgt af børn, hvis forældrene gav dem fodrede dem veganisk, hvis man forstår overlæge specialist sprog. Det gør jeg.

  Som et par, der blev interviewet sagde: vi giver selvfølgelig veganisk mad til hele familien. TV2 interviewede fra veganere og lod dem fremstå som “søde idealistiske forældre”, der var med i “klima kampen” mod menneskeskabt global opvarmning, som TV2 Nyhederne helt indlysende også er med i som en del af deres varatagelse af udvidede public service (læs: identitetspolitik).

  Resultatet af TV2 Nyhedernes indslag var nærmest et billede af at overlæge specialisten var reaktionær i al sin empiririske videnskablighed. Den empiri, der bl. a bestod i at han modtog gns et barn om ugen, der var fejlernæret, fordi det ikke spiste kød. Mange af disse børn var skadet for livet, fortalte ham.

  Indslagene der ‘falsificerede’ ham, var veganere, der vanrøgtede deres børn, men da de som identitetspolitiske kamptropper vha den nu udbredte social konstruktivisme videnskab. Hvis du selv føler det, er det sandt og empiris videnskab er reaktionær.

  PS. Så for et års tid siden at et par i Skotland var blevet dømt i retten for vanrøgt af deres nu 12-årige datter, der havde knogleskørhed som normalt kun ses hos 80+årige, hvilket havde medført adskillige knoglebrud hos hende og gjorde at hun ikke kunne bevæge sig frit uden stor fare for at der opstod knoglebrud. Sådan skulle hun leve resten af sit liv pga af hendes forældres veganisme.

  PPS. De forældre der giver deres børn veganisk føde er sammenlignelige med dem der slår deres børn med køller og brækker deres lemmer. Det missede TV2 lissom….:-(

  Kommentar by A-mad — 6. december 2018 @ 09:16

 14. Til skræk og advarsel for alle:
  Vegetarer og især veganere er pragteksempler på hvad der sker, når deres hjerner ikke får tilført protein.
  Folk må da æde hvad de vil – eller helt la’ vær’. Så længe de holder det for SIG SELV. HELT sig selv. Og SELV står til regnskab.
  Men, det hér bliver for nyreligiøst og der går korstog i den.
  Som med al anden (over)tro; hold det hjemme og for Jer selv. Tak

  Kommentar by White knight — 6. december 2018 @ 09:37

 15. Hitler – ham tyskeren med det lille næseoverskæg – var veganer (det nye ord for vegetar).
  Og vi kan se, hvad der skete dengang.

  – Så spis bøf og bliv afslappet !

  Kommentar by Oppenheimer fan — 6. december 2018 @ 09:40

 16. 9:40
  Med fare for at lyde som irriterende kloge-Åge:
  Der er forskel på graden af sindssyge.
  Vegetarer er bare alm. sindssyge.
  Veganere derimod er lige til indlæggelse. De kan ikke gå i lædersko, sidde i en lædersofa osv. De tåler ikke synet af noget animalsk.
  Det hævdes at Paul McCartney gik amok, da han så en lædersofa i Parken i 2003.
  Ak ja.

  Kommentar by White knight — 6. december 2018 @ 09:54

 17. Det er en god gerning at dræbe en ko, derved spares jordkloden og vore ufødte børn for tusindvis af CO2-udslip.

  Problemet er, at der i det hele taget fødes køer.

  Menstruationskopper til alle danske køer. NU!!!

  Kommentar by Bastardo — 6. december 2018 @ 10:13

 18. > Martin H
  Det græske testamente. Er der forskel på det hebraiske og det græske skriveri om de bibelske personer? Jeg har kun læst en tilfældig dansk udgave af gl. testamente. Jeg slap bogen, da jeg fandt bedre læsestof. Derfor kom jeg ikke gennem (selvsamme danske udgave af) nye testamente. Jeg har kun fortællingerne om Jesuses mirakler fra skolegangen i erindring. Jeg har ikke last teksten, som jeg har læst teksten fra gl. testamente. Men det er interessant at vide, om der kan være forskellige udgaver af biblen. Som der definitivt er forskellige udgaver af forbrydermanualen(koranen). Jeg husker en årgammel video fra speakers corner, hvor gode folk læste op fra en koran, og spurgte (de muhammedanske) tilhørere om det var “guds ord” Ja sagde de, hvorefter et andet eksemplar blev oplæst. Det vakte uro, da det viste sig, at andet eksemplar af guds ord afveg fra første eksemplar. Så vidt jeg husker, havde aktivisterne omkr. 10 forskellige forbrydermanualer med til opvisningen. Og skadedyrene der kastede deres vrede på dem forsøgte, at fratage dem disse eksempæarer af koranen. Hvad det så skulle nytte andre, end dem der skulle overbevises om at vantro kan bekæmpes med vold.

  Kommentar by Nieelsen — 6. december 2018 @ 10:37

 19. > Martin H
  Det græske testamente. Er der forskel på det hebraiske og det græske skriveri om de bibelske personer? Jeg har kun læst en tilfældig dansk udgave af gl. testamente. Jeg slap bogen, da jeg fandt bedre læsestof. Derfor kom jeg ikke gennem (selvsamme danske udgave af) nye testamente. Jeg har kun fortællingerne om Jesuses mirakler fra skolegangen i erindring. Jeg har ikke last teksten, som jeg har læst teksten fra gl. testamente. Men det er interessant at vide, om der kan være forskellige udgaver af biblen. Som der definitivt er forskellige udgaver af forbrydermanualen(koranen). Jeg husker en årgammel video fra speakers corner, hvor gode folk læste op fra en koran, og spurgte (de muhammedanske) tilhørere om det var “guds ord” Ja sagde de, hvorefter et andet eksemplar blev oplæst. Det vakte uro, da det viste sig, at andet eksemplar af guds ord afveg fra første eksemplar. Så vidt jeg husker, havde aktivisterne omkr. 10 forskellige forbrydermanualer med til opvisningen. Og skadedyrene der kastede deres vrede på dem forsøgte, at fratage dem disse eksempæarer af koranen. Hvad det så skulle nytte andre, end dem der skulle overbevises om at vantro kan bekæmpes med vold.

  Kommentar by Nielsen — 6. december 2018 @ 10:38

 20. Bøf er guf, gris er guf, kylle er foder.
  (Louis B. Knockel, redaktør og lokalideolog)

  Kommentar by Crass Børsting — 6. december 2018 @ 10:40

 21. Til 6-8 pers.

  3-4 kg Oksehøjrebssteg på ben (med topstykke)
  salt og sort peber
  3-4 spsk sennepspulver
  kødsnor

  Tag kødet ud af køleskabet 1½ time før det skal steges. Rids fedtet og krydr stegen hele vejen rundt med godt med salt og peber. Drys sennepspulver over og rundt om stegen og klap det lidt fast med hænderne. Brug kødsnor til at binde omkring stegen, så den holder formen under stegning.

  Kom stegen med benene nedad på en rist over en bradepande og brun den i en 225 g varm ovn i 20 min. Sænk varmen til 175 og steg stegen færdig. Afhængig af størrelse tager det ca 1 time, men tjek med et stegetermometer undervejs. En medium-rare steg skal have en centrum temperatur på 55 g. Tag stegen ud og lad den hvile i 15 min før den skæres i skiver.

  God fornøjelse!

  Kommentar by T. Flodur — 6. december 2018 @ 11:02

 22. De skal bare have en røvfuld og pisse tilbage under den kloakrist de kom fra!!!

  Ikke al den snak og tænders knissel – bare en røvfuld – den som de manglede at få da de var børn!!!

  Kommentar by Black Watch — 6. december 2018 @ 11:10

 23. Århus slagtehus var blev berygtet for nogle år siden da det kom frem at de hallalslagtede alle deres dyr, fordi “det var det nemmeste”. Altså også dyr der ikke skulle bruges til negerfoder.

  Kommentar by Islambert — 6. december 2018 @ 11:21

 24. Jeg har en vis sympati for veganernes sag, jeg går selv (lidt) op i dyrevelfærd. Men problemet er at det drejer sig om en trend, det er trendy nu at være veganer, snart pusher venstrefløjen en ny sag frem og så vil dyrene rage disse mennesker.

  Kommentar by Johnson — 6. december 2018 @ 11:58

 25. Når medierne ikke vil bruge plads eller sendetid på at levere brugbare nyheder og nyttige relevante oplysninger, så må de jo fylde læserne, lytterne og seerne med vrøvl, pjat, løgn og skøre historier i stedet for. Se hvordan de FORTIER Marrakech, meget af migranternes kriminalitet, undergravningen af familieværdierne, folkeskolen, økonomien og demokratiet, og de dødbringende salami-metoder overfor sundhedsvæsnet. I stedet får vi åndssvage kampagner mod Trump, “racisme”, EU-skepsis, mænd, forældre, co2 skepsis og hvad man ellers kan finde på at mistænkeliggøre.

  Kommentar by tp — 6. december 2018 @ 12:27

 26. Verden bliver mere og mere gal for hver uge, der går! De hersens veganere burde politianmeldes for at sammenligne slagtning af køer med Hitlers forsøg på at udrydde jøderne. Har aldrig kendt mage!

  Churchill elskede en god steg, og han sagde: “It is well to remember that the stomach governs the World”. https://www.express.co.uk/news/history/579522/Churchill-s-recipe-Allied-victory

  Dette var en af hans favoritter, og veganerne ville være kommet helt op i det røde felt, hvis han havde været levende i dag – Tournedos Montpensier (beef tenderloins with fois gras and black truffles). Foie gras er pate lavet på tvangsfodrede gæs.

  Kommentar by Kuffar — 6. december 2018 @ 13:37

 27. FYI – undgå soya, drenge! Morsom og oplysende Paul Joseph Watson video om Soy Boys (også ofte veganere): https://www.youtube.com/watch?v=FTSvLKY7HEk

  Kommentar by Kuffar — 6. december 2018 @ 13:55

 28. Uanset hvordan veganere og dyrevelfærdsmennesker må være i andre sammenhænge, så er jeg helt enig i, at vi må behandle dyrene (især under slagtning), som de følsomme levende væsner de er. Ikke misbruge vores position til grusomhed mod forsvarsløse dyr.

  Kommentar by Jack Nille — 6. december 2018 @ 13:58

 29. Kød er energi til hjernen. Veganere mangler noget vigtigt.
  Er det kun mennekser som ikke må spise kød, hvis veganere må bestemme?

  Kommentar by Iznogut — 6. december 2018 @ 14:23

 30. Veganere mangler noget helt essentielt menneskeligt: Frontallapper, og er dermed på bølgelængde med neanderthalere.

  Hermed indrømmet: Jeg er et klimasvin, det i går så en film på Netflix, snart skal med fly og undertiden også kører i bil. samt agter at købe oksekød i aften.

  Som tidligere skrevet skal der nok være noget om, at klimaforandringer er menneskeskabte.

  Skal vi så ikke blive enige om (ok, veganere er fritagede), at en befolkningseksplosion i subSahara nok er værre end koprutter?

  Til veganertosserne: Hvis kødspisning skal forbydes, hvad så lige med tunen – højt oppe i havets fødekæde – hajen, også højt i fødekæden samt solsorten, der – uha – spiser regnorme?

  For ikke at tale om bændelorm, lus og lopper, edderkopper osv.

  Kommentar by Henrik Petersen — 6. december 2018 @ 14:40

 31. 24 Kuffar

  Tak for linket til Winstons livretter; jeg havde ikke kendskab til den omtalte kogebogen, men det ser ud til, at den kan købes på nettet, se vedhæftede link – Engelsk køkken er normalt grusomt, men måske har kokken hentet inspiration i det fransk/italienske; så vi får se…

  http://www.iwmshop.org.uk/p/25829/Victory-in-the-Kitchen—Wartime-Recipes

  Kommentar by T. Flodur — 6. december 2018 @ 16:56

 32. Hvis mennesket ikke var blevet kødædere, var vi aldrig blevet til homo sapiens, men måske til ny slags planteædende aber; orangutanger eller gorillaer.

  Kommentar by Ole Madsen — 6. december 2018 @ 17:05

 33. @ 29 Selv tak, Flodur :-) Og ja, du har ret i, at det engelske køkken er grusomt! Jeg arbejdede i Cambridge for nogle år siden, og pga. arbejde var der ikke tid og overskud til at lave mad (desuden ser kødet i Tesco’s kølediske altid ret suspekt ud!), så det blev til en del færdiglavet mad.

  Det er de til gengæld mestre i, og jeg må sige, at der var en speciel pølse, måske gloucestershire?, med ‘mash’, altså kartoffelmos, og brun sovs og løg, som var helt fabelagtig! Nam! Til sølle 2 pund i supermarkedet.

  Men bogen, som du linker til, er vist ikke Churchill’s cookbook, som vist er denne her: https://cdon.dk/boger/phil-reed/churchill-s-cookbook-29225029?utm_source=kelkoodk&utm_medium=cpc&utm_campaign=kelkooclick&utm_term=Churchill%27s+Cookbook

  Kommentar by Kuffar — 6. december 2018 @ 17:52

 34. Veganere er vist ofte umodne og lidt forvirrede personer som har læst så mange Anders And blade, at de tror at dyr (ænder osv.) er lige som mennesker. Deres næste projekt bliver nok at lære løver og hyæner at lade hjortene i fred, og kødædende fisk at de bør nøjes med at spise tang og plankton. Men hvad vil de stille op med duehøge, slanger, skorpioner og fugleedderkopper? De er ikke nemme at få en dialog med.

  Kommentar by tp — 6. december 2018 @ 18:01

 35. @ 29 – Her en underholdende artikel om Churchill og hans hang til lækker mad og kvalitetsprodukter, fx sko https://www.dailymail.co.uk/femail/food/article-3062553/How-Churchill-ate-way-victory-sustained-war-personal-cook-Georgina-Landemare-recipes-published-new-book.html

  Kommentar by Kuffar — 6. december 2018 @ 18:03

 36. Når man ser sådan et billede af en af Churchill’s favoritretter, Coq au Vin, ja, så fremstår veganere psykotiske og klar til tvangsindlæggelse og fiksering…. https://www.dailymail.co.uk/femail/food/article-3062844/Eat-like-Churchill-VE-Day-Coq-au-vin.html

  Kommentar by Kuffar — 6. december 2018 @ 18:10

 37. Kuffar

  Tak for diverse vedhæftede links, som jeg vil glæde mig til at dykke ned i senere; lige nu kalder familien ;-) !

  Kommentar by T. Flodur — 6. december 2018 @ 19:33

 38. >20 T.Flodur
  Din opskrift får tænderne til at løbe i vand. Man kan se den for sig.

  Kommentar by Nielsen — 6. december 2018 @ 19:48

 39. Den store rejsekonge Uffe Elbæk fra Gøglerpartiet har i denne uge meddelt den undrende pøbel, at han dropper julen for at redde klimaet.

  Den homo- og islamofile gøgler ligner ellers ikke en kostfornægter.

  I øvrigt i lighed med en anden erklæret veganer og afholdsmand; det blævrende flæskebjerg Master Fatman.

  Kommentar by Revisoren — 6. december 2018 @ 20:10

 40. 11:58
  Ja, at være vegetar eller veganer, er blot blevet en trendy accessory.
  Der som et par sko eller en taske, kun udskiftes og kasseres, når der kommer en ny trend.
  Hvormange forvirrede kællinger går på “cigabar” her i ’18. Nej, vel?
  I takt med at landet er blevet “afkristnet”, har der rejst sig et behov for noget andet at tro på.
  Tosserne udstiller deres
  hulhed og overfladiskhed.

  Kommentar by White knight — 6. december 2018 @ 21:33

 41. @18 Nielsen
  Den græske tekst, Septuaginta, er en oversættelse fra det tredje århundrede før vor tidsregning. Der boede langt flere jøder spredt rundt i Romerriget, end der gjorde i selve Israel.

  Dengang kopierede man bøger i hånden, og ved hver kopiering introducerede man nye fejl og varianter, så efter et par hundrede år var der tusinder af forskelle på den hebraiske og græske tekst. F.eks. blev mange af de første mennesker 100 år ældre i den græske tekst, så Syndfloden sker knap 600 år senere.

  Efter syndfloden er der skubbet et ekstra navn ind i stamtavlen, Kenan. Det er derfor, der i Lukasevangeliet er en “Kenan”, der ikke findes i stamtavlerne i “vores” Gamle Testamente (som er oversat fra hebraisk): søn af Kenan, søn af Arpakshad, søn af Sem, søn af Noa, søn af Lemek, (Lukas 3,36).

  En tredje forskel er, at den jomfru der er med barn i Esajas 7,14 kun er jomfru i den græske tradition. I den hebraiske version er hun en ung kvinde, og det står der også – omsider – i den danske oversættelse fra 1992. Dermed ryger Jesus’ jomfrufødsel.

  I det hele taget er det et problem, at Jesus, Paulus, disciplene og Helligånden næsten altid foretrak at citere fra den græske variant, så hver gang Bibelen påstår, at Jesus har opfyldt en eller anden profeti, viser det sig, at profetien kun fungerer på græsk.

  Danske Wikipedias artikel er meget kort, mens den engelske er meget fyldigere.

  Kommentar by MartinH — 6. december 2018 @ 21:39

 42. kan udskiftes

  Kommentar by White knight — 6. december 2018 @ 22:22

 43. På en højskole for 25 år siden kaldte en lærer os vegetarer for vegetarhysterikere, dette har jeg kaldt min abstinens lige siden; disse yndige unge kvinder har været vegetarer ´for en dag´ som bliver styret af den nye militarisme, veganisme uden kontakt til virkeligheden; vi er alle suveræne personer der træffer valg fra forhistorien og eksistens såsom arbejde på et slagteri. Disse yndige kvinder må vide hvad der er nyttigt!

  Kommentar by Moth — 6. december 2018 @ 22:56

 44. FILMTIP: Grisene Annie og Rosalie er reddet og lærer at svømme

  https://m.youtube.com/watch?v=Pgz4LveHGgo

  Kommentar by BS — 6. december 2018 @ 23:16

 45. Veganere er så hykleriske, at man må spørge dem “undskyld, men har du glemt at tage din medicin?”

  Jeg har fornylig været i meget ubehageligt nærkontakt med en af slagsen, der hysterisk påstod, at min bodylotion (der kom på markedet i 2014) havde været udsat for dyreforsøg og hun ville ikke røre den uden engangshandsker! For det første blev det af EU, allerede i 2013, klargjort, at der fra og med 2013 IKKE måttes sælges eller markedsføres hudplejeprodukter der var fremstillet ved brug af dyreforsøg. Palmolive var vist et af de sidste mærker der rettede ind. Dernæst var hun helt ekstatisk ved at spise avokado! Jeg mener det er 5 liter vand der går til produktion af hver enkelt avokado? og at de oftest bliver dyrket i lande med stor tørke og dertil skal de transporteres helt til Danmark, men avokado og mange andre eksotiske frugter og grøntsager er højt skattet på deres spiseseddel. Jeg har set listen med veganernes tilladte fødevarer og rigtig mange af dem kommer langvejs fra, men de er åbenbart HELT ligeglad med klimaproblemerne?
  Veganeren jeg var i nærkontakt med, havde i øvrigt lige været på en fire dages tur til Maiami, for at konsultere en alternativ behandler!

  Dertil kommer hykleriet over at dyr slagtes på slagterier (hvor veganerne selv valgfarter til, for at dyrke deres medlidenhed) og vi danskere er de skyldige i denne “ondskab” mod dyrene. Ikke et ord om at det de så, med aller største garanti var halalslagtning, idet der var tale om kør, kvier og tyre!

  Veganeren jeg var i nærkontakt med, mistede sit særdeles gode fleksjob
  og med sådan en indstilling, uden nogen form for uddannelse, vil det blive over ordentligt svært at finde nyt arbejde. Men det er måske hele den bag ved liggende tanke for hyklerne? For hvor i samfundet vil de begå sig, hvis de ikke kan omgås produkter der er fremstillet af dyr der er slagtet?

  Jeg kan, med min bedste vilje og ret stor indsigt i den alternative bevægelse/newage, ikke finde andre ord for veganerne, end at de er et selvpromoveret, uoplyst, hyklerisk folkefærd!!!

  Kommentar by M.S. Carstens — 6. december 2018 @ 23:50

 46. Rettelse: EU klargjorde i 2003, at fra og med 2013 må der ikke sælges eller markedsføres hudplejeprodukter, der er testet ved dyreforsøg.

  Kommentar by M.S. Carstens — 7. december 2018 @ 00:00

 47. Veganere får hjerneproblemer og psykiske sygdomme pga næringsfattig og underlødig mad.

  Kommentar by Hul igennem? — 7. december 2018 @ 10:46

 48. Veganer er for Prins Knud en fiktion så man må forholde sig til distinktionen vegetar eller ikke-vegetar, længere er den ikke. Før det politiske militante veganerfænomen blev opfundet forsøgte nogle med pescetar eller pollotar. Helt fra oldtiden har der været vegetarer som en livstil, ikke som et politisk udtryk!!!!!!!!!!!!!!!

  Kommentar by Moth — 7. december 2018 @ 12:00

 49. Kost har altid også været en social markør. “Sig mig hvad du spiser og så skal jeg sige dig, hvem du er”.
  Det er en ubevidst (eller bevidst?) måde i egen oplevelse at være blandt “de fine”, der har hævet sig over pøbelen.
  Det er det, der skaber ‘trenden’. Medierne pacer et endeløst udskilningsløb, hvor der hele tiden kommer nye forhindringer, man skal kende, for at manøvrere opad i det måske ovenikøbet selvindbildte status hieraki.

  Hvem vil i dag indrømme, at de har et kakkelbord som sofabord? :-)

  Det er selvfølgelig bestemte segmenter, der propaganderer og (promenerer) bestemte trends fra Ray-Ban(R)solbriller til veganisme og andre trendy spiseforstyrrelser.

  Hvis man i dag inviterer en større blandet gruppe af venner og bekendte til spisning, må man påregne at skulle tage hensyn til én eller flere forskellige spiseforstyrrede, der ønsker at få en særlig meny. Nogle tilbyder dog høfligt selv at tage deres mad med. Gør det ikke.

  Man skal altid sammen med invitationen en passant nævne, at der ikke vil være plads til indbildt spiseforstyrrede. Så bliver i hvert fald de værste væk :-)

  HUSK: “KAviar er HVA’, vi har! I morgen skal vi ha’ TA-tar!” ernærings filosoffen Tommy Kenter

  Kommentar by A-mad — 7. december 2018 @ 13:24

 50. Kød på bordet fra skru op lp må lige på grammofon for at dulme

  Kommentar by P — 7. december 2018 @ 13:28

 51. Der er altså intet venstreorienteret i ikke at spise kød. Stop nu med at give venstrefløjen det de vil have.

  Kommentar by Købmanden — 8. december 2018 @ 11:21

 52. Venstres Torsten Schack Petersen er nu kommet i en shitstorm, fordi han har postet et billede af sin julefrokostmad med flæsk og pølse, ledsaget med en tekst om, at det næppe vil komme på menuen i negerlandsbyen på Lindholm.

  Godt at speltsegmentet nu har fået noget vigtigt at kaste sig over, så skal de ikke forholde sig til revolutionen i Frankrig, hvor deres store idol Macron er på vej i guillotinen…

  Kommentar by Revisoren — 8. december 2018 @ 12:52

 53. Jeg giver faktisk veganerne 100% ret, det der foregår i industrien er ofte forfærdeligt, håber de går lige så meget op imod rituel slagtning baseret på idiotisk overtro.

  Kommentar by LarsB — 8. december 2018 @ 23:48

 54. NB! Anti-islam pioneren, sociologen, professor Pim Fortuyn blev myrdet, skudt på klos hold med pistol af veganeren Volkert van der Graaf i Hilversum den 6. Maj 2002, ni dage før det Hollandske parlamentsvalg, hvor Pim Fortuyns liste stod til at få op mod 1/3 af stemmerne.

  Et politisk mord som sandsynligvis ændrede Hollands historie…

  Fortuyns politiske budskab var, at 16 millioner mennesker i Holland er nok. Der er ganske enkelt ikke plads til flere, som ikke vil tilpasse sig den hollandske kultur. Fortuyn rettede især sin vrede mod muslimer, og han er citeret for at kalde islam en “tilbagestående kultur”.

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a7/Pim_Fortuyn_-_May_4.jpg

  Kommentar by A-mad — 9. december 2018 @ 10:34

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper