12. december 2018

Marrakesh-spincontrol ved Lars Løkke Rasmussen: Vigtigt dokument, der ikke får praktisk betydning…

Det er ikke nemt, at være liberal statsminister, og Løkke slap ikke godt fra mandagens Marrakesh-møde. Hans såkaldte ‘explanation of position’ var møntet på den danske debat, og på fem-seks minutter begik han vold mod erklæringens hovedtanker: “Migration is not a human right.”. Det gav ham ingen nye venner i FN, og hans blotte tilstedeværelse gør det næsten umuligt for ham at gå til valg på en stram udlændingepolitik.

Juridisk set har Lars Løkke Rasmussen formentligt ret, men politik handler i høj grad om integritet. Her dumper han fælt. Politikens angrebspunkt er modsatrettet, men afdæmpet – Løkke sender diskret giftpil til Støjberg: Jeg er den bedst egnede til at sætte tingene på plads.

“De første sætninger i stemmeforklaringen illustrerer regeringens bestræbelse på at balancere mellem på den ene side at hylde internationalt samarbejde og på den anden side at betone retten til at bevare udlændingepolitik som national selvbestemmelsesret.

‘CMG kommer på et tidspunkt, hvor multilateralisme er under pres. I FN er det internationale samarbejde bygget på national suverænitet. GCM bekræfter den fundamentale præmis om, at det er staters suveræne ret selv at bestemme deres nationale udlændingepolitik inden for folkerettens rammer’, hedder det i stemmeforklaringen. …

Løkke kommenterede også de seneste dages rygtestrøm om, at falske robotter har genereret en systematisk modkampagne mod FN-erklæringen. Han peger på, at sagen indtil for få uger siden ikke eksisterede i danske medier, men har været en sag, der er vokset frem nedefra.

‘Det gode ved det er, at det er en mulighed for folket til at løfte deres stemme. Der er mange, der er bekymrede for det, der sker i Europa i øjeblikket. Den mindre gode side er fænomenet med, at budskaber bare bliver slynget rundt med robotter og måske tegner et andet billede af bekymringen end det, der måske er basis for. For mig har det, da jeg opdagede det for nogle uger siden, været afgørende at tage det alvorligt’, siger Lars Løkke Rasmussen, som første gang adresserede problemstillingen på et møde med liberale kolleger på regeringschefniveau midt i november.”

(Lars Løkke Rasmussen i Marrakesh, 10. december 2018 – Indsat: Facebook-spin, 8. december 2018)

“Den her erklæring skaber ikke nogen nye forpligtelser. Det er der så nogen, der oversætter til, at så kan det hele være ligegyldigt… Men det er det jo ikke. (Lars Løkke Rasmussen, 10. december 2018)

Oploadet Kl. 10:35 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/97035/trackback

15 Comments »

 1. Til højre: et billede af en færdig mand.

  Til venstre: nyeste symptom i en lang række af symptomer.

  Kommentar by Quark — 12. december 2018 @ 10:59

 2. Når det første argument/forsvar for at underskrive et dokument, er at dokumentet ikke er bindende, har man ikke nogen gode argumenter på hånden. Russiske robotter min røv!

  Kommentar by Sorte Smølf — 12. december 2018 @ 11:15

 3. Rygterne siger, at Lille Lars fra Nyhavn vil blive tilbudt stillingen som kaptajn på færgen mellem Lindholm og Kalvehave, når han er færdig som statsminister…

  Kommentar by Revisoren — 12. december 2018 @ 11:17

 4. @Sorte Smølf: den artikel på EB om at det hele skyldtes russiske bots fik også mit pis i kog. De samme mennesker der taler om at dehumanisering er så frygteligt, har ingen problemer med at dehumanisere folk, der blot er uenige med dem, som robotter.

  Kommentar by Quark — 12. december 2018 @ 11:31

 5. Ja hvis det er ligegyldigt, hvorfor så i det hele taget komme derned, men det er det jo heller ikke vel. LLR LOL.

  Kommentar by Michael Unna — 12. december 2018 @ 11:47

 6. @Quark: Russiske robotters spredning at falske nyhederer åbenbart skyld i alt ondt idag,fra Trumps valgsejr til opfattelsen af at Marakesh ikke fører noget positivt med sig.
  Jeg har dog til gode at få specificeret hvad konkret disse falske nyheder består i, samt argumenter for at de reelt er falske. Dette er grundlæggende en 100% løs påstand.
  Dermed er Løkke’s samlede argumenter for at skulle underskrive aftalen, at den ikke gælder og der cirkulerer falske påstande om aftalen og ellers igenting.

  Kommentar by Sorte Smølf — 12. december 2018 @ 11:51

 7. 3 Revisoren

  Ville en tjans som skipper på Charons båd ikke være mere realistisk!?

  https://www.thorvaldsensmuseum.dk/samlingerne/vaerk/E1796/stor

  Kommentar by T. Flodur — 12. december 2018 @ 12:26

 8. Hvis danske vælgere er noget værd – hvad de næppe er – taber svindelpartiet Venstre tykt på dette. Problemet er selvfølgelig, at Socialdemokratiet havde optrådt nøjagtigt lige sådan

  Kommentar by BB — 12. december 2018 @ 12:37

 9. Marrakech-pagten er muligvis ikke juridisk bindende i 1. omgang (de første 14 dage), men man kan være dødsikker på at den er politisk bindende på snesevis af punkter, og at den hurtigt vil blive gjort bindende også juridisk, især med de usle, antidanske og blårøde fascist-partier der dominerer det såkaldte folketing. Det her kan udvikle sig til en katastrofe større, langt større, end 1864 og 9. april 194O.

  Kommentar by Ole Jensen — 12. december 2018 @ 12:38

 10. Enhver kan se, at de er totalt skingrende sindssyge. Som jeg hele tiden har sagt. Det drejer sig kun om, hvad vi kan gøre, ikke hvad de finder på.

  Kommentar by Christobal C — 12. december 2018 @ 12:50

 11. Prøv at lade være med at gå efter manden, og gå efter bolden, som er den samlede forsamling af elite, politikere, journalister, føderalister, multinationalister, multikulturalister, islamister, jøder, muslimer, kommunister, socialister, virksomehedsejere, fonde, tænketanke, ministerier, efterretningstjenester, institutioner, internationale aftaler, satanister, nazister, fascister, liberalister, NGOere, IMF, banker, bestyrelsesformænd, industrialister, high-tech-entreprenører osv osv osv, som det hele tiden har været.

  Kommentar by Christobal C — 12. december 2018 @ 12:58

 12. “hans blotte tilstedeværelse gør det næsten umuligt for ham at gå til valg på en stram udlændingepolitik.”

  Præcis, et major fuck up. Hans exit fra politik bliver lige så ydmygende som Merkels

  Kommentar by BB — 12. december 2018 @ 14:41

 13. # 7, hr. Flodur

  Du har formentlig ret.

  Jeg kunne også forestille mig en tjans som bartender på værtshuset Nyhavn 17.

  Så kan han kravle hjem…

  Kommentar by Revisoren — 12. december 2018 @ 15:00

 14. Som snaphanen skrev: Burde spørgsmålet ikke være hvorfor aftalen skulle holdes hemmelig, fremfor hvem der bragte den op til overfladen???????

  Kommentar by Per — 12. december 2018 @ 16:11

 15. Løkke ser ud som en mand der har et afhængigheds problem med et eller andet, han er nok den mest usundt udseende politiker jeg har set ever.
  En fascinerende sammensat mand som alle undervurderede da han overtog efter Fogh.
  Marrakesh erklæringen er bare endnu et stop på vejen hvor magthaverne fjerner sig fra befolkningens ønsker.

  Kommentar by poul sørensen — 13. december 2018 @ 01:49

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper