13. december 2018

De Gule Veste: Lavere skat, højere off. ydelser, udmeldelse af EU, Nato… og ‘prevent migratory flows’

Flere nationalsindede ser positivt på udviklingen i Frankrig, og i fredags afholdt den danske bevægelse sin første demonstration. Blandt talere og tilhørere var flere gode kræfter, men det franske udgangspunkt er lidt for fransk, og bør ikke kopieres. Alt for venstreorienteret, og en alt for konspiratorisk anti-globalisme. Lidt som Pegida Dresden, der trods alt havde indvandring som mobiliserende omdrejningspunkt. Det har ‘Gilets Jaunes’ ikke.

(Rolf Krake fra ‘#TheGreatAwakening’ taler for De Gule Veste, Christiansborg, 7. december 2018)

Macron blev kun præsident, fordi han for flertallet af franskmændene var et mindre ringe alternativ end Front Nationals Marine Le Pen. Det er værd at huske på. Han var bagud på point fra starten.

De Gule Veste der de senere uger har hærget Paris og flere franske storbyer har givet medierne en umulig opgave. Først blev optøjerne uretfærdigt associeret med højreradikale, men hovedparten af demonstranterne er fredelige arbejdere, og desværre også socialister. Det fremgår klart af teksten citeret nederst i denne post.

For medierne er den svær at vinkle. Ethvert oprør der ikke entydigt kan associeres med støvletrampende nazister, må nødvendigvis være udtryk for folkelig kassekamp i marxistisk forstand. Socialister, der er frustrerede over manglende socialisme, forstås. De Gule Veste passer ikke ind i kassen, for er der en rød tråd, så må det være et opgør med elitær globalisme. Det skal medierne nok skrive om, når alt andet er gendrevet af virkeligheden.

Den løse organisering forvirrer, men i sidste uge offentliggjorde de et manifest med 25 punkter under fire overskrifter. Det er langt ude – max 25 procent i skat, forhøjelse af velfærdsydelser med 40 procent, nationaliseringer, udmeldelse af EU og Nato, og næstsidst, bevidst underspillet: “Prevent migratory flows that cannot be accommodated or integrated, given the profound civilizational crisis we are experiencing”.

Macron kan droppe afgiftforhøjelser på benzin (tjek), men kravene er revolutionære, ikke bare i forhold til markedsøkonomien, men også i forhold til globalismen (og indvandringen). Brændte biler og knuste ruder redder ikke Frankrig, men hvis det kan presse et paradigmeskifte igennem, før det er for sent, så er det okay med mig. Også selvom venstrefløjen, betragter det som deres folkelige bevægelse. Det er ikke det væsentlige her. Ingen kan vide hvor det hele ender, men pt. forbliver min gule vest i bagagerummet.

(De Gule Veste med anti-Marrakesh-parole, Paris, 8. december 2018; Foto: Youtube)

Udvalgte krav fra ‘Gilets Jaunes’, december 2018.

– A constitutional cap on taxes – at 25%
Increase of 40% in the basic pension and social welfare
– Increase hiring in public sector to re-establish public services
-Break up the ‘too-big-to-fail’ banks, re-separate regular banking from investment banking
– Cancel debts accrued through usurious rates of interest

– Frexit: Leave the EU to regain our economic, monetary and political sovereignty…
– Clampdown on tax evasion by the ultra-rich
– The immediate cessation of privatization, and the re-nationalization of public goods…
– Quadruple the budget for law and order and put time-limits on judicial procedures.

– Reindustrialize France (thereby reducing imports and thus pollution)

– End France’s participation in foreign wars of aggression, and exit from NATO
– Cease pillaging and interfering – politically and militarily – in ‘Francafrique’…
– Prevent migratory flows that cannot be accommodated or integrated, given the profound civilizational crisis we are experiencing

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/97041/trackback

17 Comments »

 1. Helt basalt er de gule veste vel bare almindelige borgere der er ved at opdage de er blevet bollet i røven i årevis af den politisk korrekte elite?

  Den har afgjort socialistisk snit i Frankrig, i hvert fald hvis man ser solidaritet med sine nærmeste som socialistisk. Man kunne også sige organisationens krav om højere pension (efter et langt arbejdsliv) er et opgør med omfordelingen der sker i dag, hvor specielle befolningsgrupper er på pension hele livet.

  For år tilbage var det fremme at vi skulle sløjfe Store Bededag og andre helligdage “fordi vi arbejdede for lidt”…. det er ikke et problem at folk på arbejde holder ferie, det er et problem at alt for mange slet ikke arbejder.

  Samme erkendelse er de gule veste ved at få

  Kommentar by redneck — 13. december 2018 @ 10:09

 2. -> Redneck

  Jeg tror det er et socialistisk opgør, som blandt andet dækker over, at Macron jo ikke var venstrefløjens darling fra starten. Han var ikke Front National, og derfor blev han præsident.

  Det betyder også, at han på forhånd har mere end halvdelen af folket imod sig, ikke mindst socialisterne, der kun fik valget mellem folk de så som racister eller elitær centrum/venstre – helt uden føling for den gennemsnitlige arbejder.

  Indvandring er ikke blot 1/25 af bevægelsens motivation, og jeg tror de medspiller det, for ikke at de ender med at mobiliserer for Marine Le Pen.

  Jeg kommer ikke til at demonstrere for mere socialisme, men højrefløjen har ikke haft held til at presse et paradigmeskifte igennem ift. masseindvandring og multikultur. Måske har socialisterne mere held – de vil ikke i samme omfang blive hængt ud som racister – og hvis det virker i Frankrig, så må det være det væsentlige her. Vi taler om historisk nedbrudning af et land på få år. Intet er vigtigere end at få det vendt – socialistisk økonomi er trods alt bundet af virkeligheden. De kan ikke trylle.

  Kommentar by Kim Møller — 13. december 2018 @ 10:24

 3. De gule veste er meget synlige. Det er den røde tråd ikke. Vidt forskellige mennesker med vidt forskellige dagsordner tager en gul vest på og demonstrerer mod, tja – vidt forskellige ting.

  Og dog har de nok en ting tilfælles. De fornemmer instinktivt, at den offentlige sektor er alt for stor og alt for ineffektiv. Og der er kun skatteyderne til at betale. Og når arbejdsgiverne giver mere i løn, for at de ansatte kan betale skatten, så stiger priserne på alle varer. Præcis som i Danmark. En klimareligiøs grøn omstilling og millioner af muslimer fra Nordafrika og Mellemøsten på “gratis” kost og logi øger naturligvis skattetrykket. For der er jo igen kun skatteyderne til at betale.

  Men det er nok meget svært for venstreorienterede demonstranter at formulere en klar og umisforståelig modstand hertil. For det er jo netop kernepunkterne i alle socialistiske partiers politik. Det må være mærkeligt at gå på gaden og demonstrere mod den politik, som man selv har stemt for mere af igen og igen.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 13. december 2018 @ 10:55

 4. For en dansk bilejer er det naturligvis dejligt at et 195/65-15 Michelindæk i dag koster godt 500 kr/stk hvor det kostede 750 kr for 20 år siden.
  For den nu arbejdsløse franskmand, der måtte se dækfabrikken lukke, fordi Michelin byggede nye topmoderne fabrikker i Rusland, er sagen en anden.

  Kommentar by Træt — 13. december 2018 @ 11:04

 5. I BETRAGTNING AF AT MILLIONER af mænd og kvinder demonstrerer i gaderne i byer overalt i Frankrig, ligner det en bred folkelig bevægelse. Der er nok specielle kliker imellem, men mon ikke der er tale om en udbredt misfornøjelse med priser og skatteforhøjelser, med indvandrernes hærgen, og med EUs diktater. Plakaten med NEJ til Marrakech er jo en klar protest mod de millioner af migranter som EU ønsker at belemre Europa med. Faktisk er det vel klogt af franskmændene at gå med i disse protest-marcher, for ellers ville det jo være sikkert at EUs barbariske planer ville gøre kål på deres økonomi, fred og sikkerhed og hele den franske kultur og civilisation.

  EU udvikler sig jo mere og mere i en totalitær og fascistisk/marxistisk/islamistisk retning, og uden folkelig modstand ville Europas undergang kun være et spørgsmål om tid.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 13. december 2018 @ 11:43

 6. Kim, jeg tror du er galt på den her. De Gule Veste har ingen organisation, så de krav og lister forskellige grupper kommer med på deres vegne har ingen status og repræsenterer kun den lille kreds, der fremsætter dem. Derfor er der ingen grund til at tage sådanne lister alvorligt el. analysere på dem. Grundlæggende har de demonstrerende fire ting, de er enige om: brændstofskatterne er for høje, skatterne er generelt for høje, samfundet er noget lort og Macron er en lort. Det er stort set det. Derudover har demonstrationerne været infiltreret af venstreekstremister, højreekstremister, plyndringsmænd, alm. provokatører og slagsbrødre. Efterfølgende har diverse konspirationsteoretikere (nogle aktive gennem årtier) forsøgt at hæfte sig på bevægelsen og endda dannet en liste, der stiller op til Europa-Parlamentet. Intet af dette har så meget at gøre med de bilafhængige arbejdere i den “urbane periferi” (bæltet uden for de egl. forstæder, hvor de fleste af demonstranterne kommer fra), der oprindeligt startede protesterne.

  De Gule Vestre er et udtryk for afmagt. Frankrig har ikke et politisk system med kanaler ml. vælgere og politikere (vi har trods alt resterne af det), partierne er valgkampsmaskiner uden medlemmer, under 10% er organiseret i en fagforening, civilsamfundet er tyndt – og i den “urbane periferi” er det nærmest ikke eksisterende. Når folk er utilfredse i Frankrig demonstrerer el. aktionerer de, når de er meget utilfredse bliver det voldsomt.

  Kommentar by Odo — 13. december 2018 @ 12:37

 7. @ Kim og Odo.
  Det er fordi deres krav er cahiers de doléances; En liste over uretfærdigheder begået mod de demonstrerende grupperinger. Kravene er, som Odo skriver, ikke fremsat af én samlet repræsentativ gruppe, men flere.

  Det har spor tilbage til den franske revolution: https://en.wikipedia.org/wiki/Cahiers_de_dol%C3%A9ances

  Kommentar by K — 13. december 2018 @ 12:56

 8. Og så er det lige at man spørger: Hvorfor mon vi intet hørt om at De gule Veste Går ind for et FREXIT? Vi brøst os jo af at have en fri og uafhængig presse, men det passer ikke, for de bestiller ikke andet end at fortie fakta som ikke passer ind i narrativ et for befolkningen. Kunne man ikke kalde DK-MSM for Pravda, for jeg synes, at deres ageren minder meget om Sovjet-tiden.

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 13. december 2018 @ 13:25

 9. The Rebel har nogle glimrende reportager fra La France. Tilsyneladende er det venstreekstremister der har kuppet oprøret og udøver hærværk, ildspåsættelser og tyveri i stor stil.

  https://www.therebel.media/rebel-media-paris-migrant-france-third-world-martina-markota-news-politics

  https://www.therebel.media/rebel-media-paris-martina-markota-protest-revolution-politics-news

  Kommentar by Islambert — 13. december 2018 @ 13:40

 10. Så på DDR i sidste weekend, at den lille småfede og -liderlige “korrespondent” Stephanie Surrugue fortælle pøblen, at der både er højreekstremister OG venstreekstremister i bevægelsen.

  Det er tydeligt, at MSM er dybt skuffet over, at man ikke entydigt kan koble De Gule Veste sammen med det yderste højre, når de tillader sig, at demonstrere mod MSMs yndling Macron.

  Bemærk at der heller ikke ses et eneste banner eller flag med Hammer og Segl eller Che Guevara til demonstrationerne…

  Kommentar by Revisoren — 13. december 2018 @ 13:57

 11. de gule veste er revolutionen. Fordi som 10:09 siger: 1. Borgerne har opdaget at politikerne er bedøvende ligeglade med deres interesser, affødt af at Trump er en borgerstemme, som pludselig er ankommet på scenen, og er en virkelig legitim opposition til den massive propaganda.

  Den anden ting er, at borgerne har opdaget at mediernes troværdighed er, og altid har været nul, og at alt hvad de præsenteres for igennem medierne er løgn eller ligegyldig distraktion.

  Det er det alle er enige om, og som er organisk, folkeligt, mens at alle de sædvanlige øjeblikkeligt prøver at omklamre denne bevægelse, som jeg også vil garantere er anti-muslimsk og anti-immigration, som ikke repræsenteres i vores “demokratiske” diktatur: EU og UN.

  Kommentar by Jack Nille — 13. december 2018 @ 16:28

 12. Men hvem er det, der er på gaden?
  Venstrefløjen og indvandrere og det autonome slæng?
  Kunne høre at de støttede indvandring. Og det er netop lige dem de skal dele pengene med og skæres ned for at brødføde.
  Så forstår ikke rigtig.

  Kommentar by P — 13. december 2018 @ 16:38

 13. Fremragende analyse!

  Kommentar by Torsten — 13. december 2018 @ 17:12

 14. I Danmark burde vi have en march mod Marienborg i protest mod Lars Løkkes ratificering af FN-traktaten. Det ku fandeme være fedt.

  Kommentar by Morten — 13. december 2018 @ 17:22

 15. P 16.38: Efter at have set flere film fra Paris, forekommer det mig ret klart at de fleste gule veste især er trætte af Macron, EU, Marrakech, indvandring, de kriminelle bander og de affaldsdynger der dækker gaderne overalt i byen hvor migranterne har været forbi.

  Kommentar by tp — 13. december 2018 @ 20:43

 16. # Morten 17.22: Jeg véd ikke om Marienborg vil være det rigtige sted, for der er vist ingen politikere derude det meste af tiden. Men i betragtning af at Marrakech lægger op til CENSUR og DIKTATUR samt besættelse, terror og guerilla-krig m.m. mod danskerne, har de da al mulig grund til at arrangere nogle protestmarcher.

  Kommentar by tp — 13. december 2018 @ 20:48

 17. Jeg tror det er en fejl at forsøge at få De gule Veste til at passe ned i en af de traditionelle kasser: Højre-venstre-paradigmet er jo helt tydeligt under opløsning.
  – Se bare på relativt fredelige Danmark hvor en alliance mellem DF og S tegner sig stadig mere tydeligt.
  – Se på Brexit, som slet ikke lader sig forklare ved hjælp af de gamle politiske kategorier
  – Se på Trump, hvis vælgere i andre lande jo ville kaste sig i armene på socialister
  – og ikke mindst, se på identitetspolitikken og al snakken om amerikansk socialisme blandt ledende demokrater. I et land hvor socialisme i årtier var det værste skældsord.
  Globaliseringen og alt det den har ført med sig – en politisk elite hævet over demokratisk kontrol, grænsernes opløsning, ukontrolleret indvandring, ekstrem materiel grådighed, den kristne Guds død og Allahs voldelige triumf, nedbrydningen af alle normer, kønnenes opløsning, identitetspolitikken – har også udvisket de traditionelle politiske grænser. Hvad vi ser i Frankrig er et ægte folkeligt oprør, ikke et ideologisk: Det er mennesker med vidt forskellige baggrunde og overbevisninger som har ét til fælles: De har fået nok. De samles om det de IKKE vil finde sig i mere, ikke om en ny vision.

  Kommentar by Thomas — 15. december 2018 @ 13:34

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper